|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;8469590]IR to super że wątek przetrwa
A jeśli chodzi o tą listę w pierwszym poście, to zauważyłam że zaczyna się coś skracać od góry niestety . Ale mam taką małą prośbę o sprawdzenie czegoś: są cztery osoby i na liście z datami że zdały egzamin i poniżej na bezterminowych jako oczekujące: Apiska, alexandree, kachaaa, _Natalee_ Gdyby usunąć je z tych bezterminowych, to cztery osoby dłużej się pocieszą obecnością na liście [/quote]Wiem. Poprosty tekst jest juz za dlugi i jak kogos wpisuje musze cos tam usunac, ale wlasnie czekam za nowym watkiem, gdzie zostawie na to wiecej miejsca i oczywiscie osoby, ktore zostaly usuniete znow sie pojawia takze lista bedzie znow bardzoooo dluga
|
|
|
|
#4712 |
|
Konto usunięte
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;8469672]Wiem. Poprosty tekst jest juz za dlugi i jak kogos wpisuje musze cos tam usunac, ale wlasnie czekam za nowym watkiem, gdzie zostawie na to wiecej miejsca i oczywiscie osoby, ktore zostaly usuniete znow sie pojawia takze lista bedzie znow bardzoooo dluga
[/quote]A to super nowina .Bo fajna jest obecność na takiej liście, szczególnie z dopiskiem: ZDANY
|
|
|
|
#4713 |
|
Konto usunięte
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;8469725]A to super nowina
.Bo to fajna jest obecność na takiej liście, szczególnie z dopiskiem: ZDANY [/quote]Wiem wiem i jak sie zapomni to mzona zobaczy kiedy to bylo i jak sie dlugo juz ma
|
|
|
|
#4714 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam egzamin w piatek juz 3 i nie wiem co sie dzieje, ale nie szlo mi dzisiaj NIC. Za 1 razem nie wiem czy pamietacie, ze oblalam nieslusznie, bylam bardzo blisko a raczej powinnam zdac egzamin. Za 2 bylo gorzej, moj blad, ale umialam jezdzic. A teraz po miesiacu pojechalam do miasta i nic mi nie szlo. Moj instruktor jest zawiedziony i zaskoczony, powiedzial, ze nie zdam w piatek, ze sobie nie poradze. A do dzisiaj byl innej mysli, tzn nie na 100% ale ze na 70-80% zdam
Nie bylam nigdy super za kierwonica, ale teraz to juz tragedia, nic nie umiem, niby pamietam, ale jak siedze za kierownica to zapominam podstawowych zasad. No nie umiem juz jezdzic. Co ja mam zrobic? Dzisiaj az sie poplakalam z tej bezsilnosci.
|
#4715 |
|
Konto usunięte
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;8469741]Wiem wiem
i jak sie zapomni to mzona zobaczy kiedy to bylo i jak sie dlugo juz ma [/quote]Zapomni się kiedy się zdało ![]() .Tego to się chyba nigdy nie zapomni, ja NA PEWNO nie zapomnę, zresztą ja mam bardzo prostą datę do zapamiętania
|
|
|
|
#4716 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tylko wiecej wiary we wlasne umiejetnosci
|
|
|
|
|
#4717 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
plameczko Tylko spokojnie, bo NA PEWNO nie zapomniałaś jak się jeździ: nie ma takiej możliwości Byłaś zdenerwowana i przez to nie wychodziło tak jak powinno. Masz jeszcze jakąś jazdę przed egzaminem? Postaraj się uspokoić, zastanowić dlaczego było nie tak (bo nie wierzę że nic nie wychodziło, że było wszystko źle: tylko teraz tak to widzisz, ale jutro zauważysz, że jednak coś tam wychodziło). Jeśli jeszcze będziesz jeździć to na spokojnie skup się, bez nerwów (bo nerwy tylko przeszkodzą), przypomnij sobie jak jeździłaś i Ci wychodziło ... Skoncentruj się, zmobilizuj, nerwy gdzieś tam wyrzuć z siebie i będzie lepiej Tylko się nie załamuj, WALCZ I POKAŻ ŻE UMIESZ JEŹDZIĆ |
|
|
|
|
#4718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4719 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4720 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Kachaaa
nusia i dla Ciebie przyjdzie TEN DZIEŃ-tylko grunt to się nie poddawać, a próbować dalej Yen7 no w koooońcu! Też o Tobie pamiętałam, wiem, że zbliża się twój egzamin i zastanawiałam się kiedy nas odwiedzisz ehhh te nerwy![]() a próbowałaś ten sławetny persen? może choć trochę by pomógł ![]() kciuki wizażowe w każdym razie masz na pewno plameczka ja jestem pewna, że to nerwy tak Cię dziś urządziły na więcej niż 100% umiesz jeździć i niesłusznie Cię oblano ostatnim razem, tak więc UMIESZ WSZYSTKOannasuwalska ja sądzę, że Ty się przełamiesz. Będzie Cię to kosztowało trochę wysiłku i nerwów, ale nie poddasz się. Wierzymy w Ciebie no i w końcu Dusia brakowało tu Ciebie ![]() taaak wiem...czasem człowiek nie ma siły ![]() ale fajnie, że znów się odezwałaś ajjjj ja z przerażeniem spoglądam do kalendarza...egzamin za trzy i pół tygodnia ![]() jak ten czas leci! Robię sobie codziennie kilka zestawów testów, mam już jazdy dodatkowe, więc myślę, że przygotuję się dobrze i spokojnie, byle tylko zachować względny spokój podczas egzaminu
|
#4722 |
|
Zadomowienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;8470272]W pierwszej linijce masz "niestey nie zdalam"
[/quote]wiem przeczytale teraz dokladnie![]() a tak propo tabletek to jakie polecacie??? heh ![]()
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama jeszcze nie próbowałam, ale zamierzam niedługo zakupić i wypróbować przed egzaminem
|
|
#4724 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To Ty mnie tu w sumie przywołałaś .Chciałabym żeby tych dobrych dni było jak najwięcej, tylko ... fizycznie sił mi brakuje, szczególnie pod koniec tygodnia . Obawiam się że z każdym tygodniem będzie trudniej dopóki nie będę miała okazji gdzieś wyjechać na kilka dni (na razie taki wyjazd niestety jest niemożliwy). Ale co tam, jakoś dotrwam i doczekam się, może za kilka tygodni .A Ty się dobrze przygotuj do tego egzaminu żebyś go ślicznie zdała |
|
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;8470573]papryczka
![]() To Ty mnie tu w sumie przywołałaś .Chciałabym żeby tych dobrych dni było jak najwięcej, tylko ... fizycznie sił mi brakuje, szczególnie pod koniec tygodnia . Obawiam się że z każdym tygodniem będzie trudniej dopóki nie będę miała okazji gdzieś wyjechać na kilka dni (na razie taki wyjazd niestety jest niemożliwy). Ale co tam, jakoś dotrwam i doczekam się, może za kilka tygodni .A Ty się dobrze przygotuj do tego egzaminu żebyś go ślicznie zdała no kurcze dobrze Cię rozumiem, bo sama byłam ledwo żywa pod koniec tamtego tygodnia...w sobotę katatonia, w niedzielę drzemka popołudniowa i wcale mi się nie chciało wstawać, dziś rano byłam jak zmięta ścierka i marzenie wyjazdu choć na parę dni prześladuje mnie jak natrętna mucha ![]() no ale to mi nie grozi ![]() w sumie to nawet nie tyle fizycznie jestem taka wykończona, co psychicznie niestety aj no cóż-jakoś trzeba dać radę, nie ma wyjścia...w sumie to i tak się cieszę, że jest lato i słońce, bo mogłoby być gorzej-zimno, mokro i ponuro ble ble ![]() do egzaminu obiecuję przygotować się wzorowo, może to coś pomoże
|
#4726 |
|
Zadomowienie
|
Papryka ty masz 3 dni po mnie
Mi instruktor powiedzial że zdam jak podejde na luzie i tak sobie postanowilem,ale roznie to bywa więc się zabezpieczę i kupię sobie PERSEN ![]() na wszelki wypadek![]() Dusia od kiedy ja obserwuję to forum to cały czas widzę jak wspierasz innych i udzielasz nam porad.Wogóle Tobie się dziwię,że choć dawno jesteś po egzaminie spędzasz tutaj dużo czasu i udzielasz nam wsparcia.Po prostu jesteś ikoną tego forum. I tak 3maj ![]()
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jeśli mogę dołączę do wątku, jako, że i mój egzamin zbliża się nieuchronnie. Od jutra do 12-tego zaczynam jeździć codziennie. Obawiam się jednak, że mimo ponad 40-tu godzin wyjeżdżonych, nadal jestem zielona
|
|
|
|
#4728 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
papryczka to tak jest że zmęczenie fizyczne i psychiczne się nakładają na siebie i chyba rzeczywiście to psychiczne jest gorsze .A pomyśleć, że gdyby było zgodnie z moimi planami to byłabym albo tuż po wyjeździe, albo trzy dni przed , Ale właśnie, Dusia w tym roku tak ma że co sobie tam zaplanuje to jej i tak nie wychodzi ... Pieniądze na ten cel są, tylko z innych względów z wyjazdu nici póki co. Ale nadzieja jeszcze jest że może w tym roku się udać, więc pozostaje żyć tą nadzieją i oczekiwać i nie dopuszczać do siebie myśli że .... Cytat:
pawil dzięki za miłe słowa Ale ja ikoną tego forum .Ja w sumie też się zastanawiam co ja tu jeszcze robię , ale tak na razie coś (a raczej ktoś: czyli pewna grupa osób) mnie tu trzyma .Jak będzie dalej: czas pokaże - ale ja też dostałam tutaj ogromne wsparcie jak sama zdawałam egzamin, wiec po prostu robię to dla innych, co inni dla mnie zrobili .A jeśli chodzi o Twój egzamin, to jeśli instruktor Ci mówi że dasz radę, to tak będzie, bo to znaczy że umiesz jeździć. Jeżeli chcesz się mimo to dodatkowo zabezpieczyć persenem, to wypróbuj go kiedyś wcześniej na jazdach żeby nie było niespodzianki ... Impersona witamy serdecznie i oczywiście będziemy trzymać za Ciebie kciuki 12 sierpnia Tylko więcej wiary w siebie prosimy, bo to pomaga
|
||
|
|
|
#4729 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale po godzinie? nie mogłabym chyba tak dzień w dzień.... tzn samej to ok..ale nie z instruktorem
|
|
|
|
|
#4730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłoby super jakbyśmy mogli oboje się cieszyć ![]() ja myślę, że większość oblewa właśnie z nerwów a nie z niewiedzy czy nieumiejętności ![]() dlatego persenu nie zaszkodzi spróbować-tylko odpowiednio wcześniej trza wypróbować no a Dusia jaka jest każdy widzi i nie trzeba być długo na forum jak się okazuje bardzo dzielnie sekunduje nam też IRCytat:
|
|
#4731 |
|
Raczkowanie
|
witam
Jak dawno mnie tu nie było szok. wszystkim którym się udało wielkie gratulacje,za wciąż walczących trzymam mocno kciuki! napewno za którymś razem sie uda !!!
12.04.2008 godz 10:00 zdałam PRAWKO na 23.04.2008 prawo jazdy do odbioru w urzędzie 24.04.2008 godz 10:00 odebrane prawko śmigam sobie |
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
po dwie kochana
Dużo nauki przede mną ![]() papryczko niestety Jestem ewenement. Dwa niezdane egzaminy wewnętrzne mówią same za siebie. Trzech instruktorów zajmuje się mną na zmianę, bo mówią, że jestem trudnym przypadkiem i sami mi ciągle powtarzają, żebym się nie martwiła, przez co czuję się jak upośledzona ![]() No bo jak tu się czuć, gdy ktoś za każdym razem ci mówi "nie martw się. nie wszyscy zaraz muszą wszytsko od razu łapać. Ty uczysz się wolniej i po prostu musimy cię traktowac inaczej" Nie potrafię opanowac podstawowych umiejętności od ponad 40 tu godzin (Żeby nie było, szkoła najlepsza we Wrocku, większość moich znajomych zdała tam za 1-wszym razem)
|
|
|
|
#4733 |
|
BAN stały
|
Impersona
ale z czym masz problemy? zapominasz o sprzęgle przy zmianie biegów? nie ustepujesz pierwszeństwa? ale jeszcze nie miałaś egzaminu... to będzie Twój pierwszy raz? |
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam tylko dwa razy wewnętrzne (identyczne jak państwowe, ale organizowane przez szefa szkoły).Ja mam problem z wszystkim. Jeżdżę od marca, wyjeździłam ponad 40 godzin, a: 1. Zawsze zapominam o prawych stronach i jadę sobie jak po głównej 2. Zdarza mi się jechać pod prąd 3.Auto mi gaśnie 4.Nie potrafię zaparkować równolegle tyłem 5.Może z 5 razy na 30 zrobiłam łuk dobrze 6.Nie umiem wymierzyć czy nie otrę się o inne auto, zawsze wydaje mi się, że mam jeszcze full miejsca i instruktorzy muszę co chwile korygować kierownicę 7.Nie umiem się skupić I wiele, wiele innych Jeśli oglądałas film o Joannie naturalny i jej kursie jazdy, to u mnie jest niewiele lepiej
|
|
|
|
|
#4735 | ||||||
|
BAN stały
|
Impersona
Cytat:
zazwyczaj nie chce mi się tam pchać do prawej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no jak to wytłumaczyć takiej regułki... jak zrobić poprawnie łuk.. czy jeżdzisz na wyczucie? Cytat:
nawet ostatnio dziewczyny o tym pisały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4736 | ||
|
Zakorzenienie
|
No istnieje
I jest dość skomplikowane ![]() Cytat:
Znam przepis Tylko mam problem z tym w którą stronę kręcić, żeby wyrównać tył i najczęściej wychodzi slalom ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#4737 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() to taki mój sekret ![]() filmik zaje*ioza ![]() ' co kur*a mi titosz tam' ![]() razem pasują do siebie genialnie.. ona idealna kursantka, on idealny instruktor ![]() o za chiny z takim bym nie chciała jeździć... nie chodzi mi że się darł na nią... bo miała fajne akcje..a najlepsza to jej reakcja
|
|
|
|
|
#4738 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za rady i pocieszenie
Mam jeszcze 1 albo 2 godziny jazdy, takze bez marudzenia i postaram sie skupic. I chyba troche wyluzuje, bo na sile chce zeby bylo dobrze az przedobrze i wychodzi zle .. I poczytam testy, zeby jeszcze raz przypomniec sobie zasady, chociaz wczoraj to zrobilam z grubsza, to tym razem przesledze dokladniej. A jak nie zdam to najwyzej bedzie 4 raz. Tylko taka presja nade mna wisi. No i druga kwestia - pieniadze, niby rzecz nabyta.
|
#4739 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
tylko właśnie skup się... i nie stresuj się tym aż tak... bo strach jest naszym wrogiem!!
|
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Ale koleś jest i tak cierpliwy
W innym filmiku jego kursantka rozbiła mu auto, a on ją jeszcze pocieszał, żeby nie płakała ![]() Ja jeździłam już z różnymi przypadkami. Jeden instruktor to typ podrywacza- zboczeńca i cały czas świntuszył , ale jak coś źle robiłam, to czasem potrafił się nieźle wkurzyć.Drugi traktował mnie jak przedszkolaka i śmiał się z moich błędów i traktował je jak błahostkę, a trzeci tylko co chwilkę kręcił głową, ale powtarzał "trudno, nauczymy się w końcu". plameczko- ojj tak. Z tą kasą to najgorzej. Mogłyby te egzaminy tańsze być
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

. Ale mam taką małą prośbę o sprawdzenie czegoś: są cztery osoby i na liście z datami że zdały egzamin i poniżej na bezterminowych jako oczekujące: Apiska, alexandree, kachaaa, _Natalee_ Gdyby usunąć je z tych bezterminowych, to cztery osoby dłużej się pocieszą obecnością na liście
[/quote]

.

ja jestem pewna, że to nerwy tak Cię dziś urządziły
na więcej niż 100%