![]() |
#4711 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III
śliczne zdjęcia to u Was już tak zimno? że ze śpiworkiem jeździcie?
Na tych zdjęciach przypominasz mi Martę Żmudę - Trzebiatowską ![]() Czy Ty czasami nie masz Boldera- Implast???? Ja zastanawiam się nad kupnem http://allegro.pl/item469165531_bold...r_torba_i.html bardzo podoba mi się cały czarny z elementami białych kółek ![]() ale nie wiem czy nie za duży na nasze drogi ![]() ![]() podoba mi się też ten http://allegro.pl/item464478281_3_w_...l_gratisy.html fajny jest czerwony poradźcie coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Wtajemniczenie
|
Witanko!
U nas wczoraj było paskudnie bo lało.Mnie tak ząb napitalał że pojechaliśmy do dentysty.Na szczęscie mamy w pobliżu takiego czynnego 24g.Siedziałam na fotelu prawie godzinę.Wdało się zakażenie bo poprzednia dentystka nie doczyściła mi zęba ![]() Dziś było gorąco 20st i słonecznie odwiedziliśmy cmentarze.Bartuś przestawił się nam ze spaniem.Chodzi spać o 2otej a wstaje o 7.30.Oby mu tak zostało ![]() Weekend minął błyskawicznie ale my sobie go wydłużamy i zostawiamy Darka w domu ![]() Ikolka witaj po przerwie.Fajnie że stopa ok gorzej z babiszonem ![]() Martuś to się urobiłaś.Ja miałam lenia bo dziś byliśmy u moich rodziców i roladek jeszcze nie robiłam. Garnuszki piękne foty ![]() ![]() Frania brawa za kubek ![]()
#4713 |
Raczkowanie
|
esti mi sie bolder podoba baaardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zadomowienie
|
gołąbku 20 stopni??? Toż to rozpusta!!! U nas było słonecznie, ale bez specjalnego grzania.
Martuś to miałaś zadymę. My dziś wróciliśmy od rodziców. Byliśmy też na grobach u w miejscowości rodzinnej TZ. Niedaleko. A dziś odwiedzinki jego siostry z mężem i córeczką. Ale nie było czasu gadać. Ja szybko ugotowałam obiad, zjedli i pojechali w trasę. esti a nie macie wózka po Julci? My zostawiliśmy po Uli. Duży Roan Marita. Podoba mi się to, że gondola duża i dzidzia długo jeździ. Tylko zeszło nam powietrze z 2 kół ![]() ![]() Jutro wracam do pracy ![]() Odpadli Alan i Blanka ![]() Proszę o przypomnienie przepisu na syropek uodparniający! ![]() Posprzatałam dziś strych!!! ![]() ![]() Teraz musimy zaciskać pasa. OK, kończę, bo TZ wzywa po raz kolejny na kolację. Buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zadomowienie
|
Esti jak ja kupowałam wózio to implast miał najnowszy wóek VOLANT ja mam 3 czyli cztery koła ale dwa przednie złączone razem. bolder wyszedł póżniej, jest oparty na stelaży volanta więc jest bardzo podobny, rózni go głownie kolorystyka tapicerki z małymi zmiankami.
jak widać jeździmy nim do teraz i pewnie jeszcze całą zimę przejeździmy. uwielbiam ten wózek, zwłaszcza zimą, idzie jak pług min, dzięki popmpowanym kołom i super sprawą jest też obrotowe kóła przednie, które w cięzkim warunkach można zablokować. można by się było oczywiście przyczepić do kilku rzeczy, np. pałąk który nie tak prosto zdjąć, chociaż ja już się wprawiłam. no i chyba waga, ok 15 kg, ale szczerze mam wózek który waży 8 kg i dużo ciężej się go pcha bo ma małe kółka i słabą amortyzację a w implaście jest superowa, moża tez ją regulować u mnie jednak jest od samego początku ustawiona na namiększa. wczesniej jakoś przeszkadzało mi to że ta budka w spacerówce jest o wiele cieńsza od tej w gondoli i ma takie siateczki po bokach, teraz jak patrzę z perspektywuy czasem nie był to żaden problem, teraz w bolderze widze zmienili budkę do spacerówki na plus! . co do conneco to bardzo ładny ale u mnie odpadały wszystkie wózki które miały siedzisko kubełkowe!!!! dla mnie nie jest to super wygodne, bo dziecko leży w pozycji siedzącej, Olaf jak był malutki to uwielbiał leżeć na brzuszku we wózku (oczywiście pod moim okiem, samego go tak nie zostawiałam). no i na boczkach, a w takim kubełkowym się nie da!!! dziękuję za porównianie do Marty Żmudy....to bardzo miłe , tymbardziej ż eona taka śliczna hehe Edytowane przez garnuszki Czas edycji: 2008-11-02 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Wtajemniczenie
|
Franka mi też od razu bolder wpadł w oko
![]() ikola wszystko po Julci mam oprócz wózka z gondolą. Na początku byłam z niego zadowolona, ale później stwierdziłam że za duży dla Nas i że przy drugim i tak kupimy inny. Teraz kieruję się czymś innym. Wózek drogi ![]() ![]() ![]() garnuszkidziękuję bardzo za opis. Wszystko mi się podoba. Tylko ciekawe czy jak zobaczę go na żywo to nie odstraszą mnie te duże koła. Bo ja tu takich dużych nie potrzebuję. Często jeździmy samochodem. A w zimę chodniki odśnieżone są. Sama nie wiem. Muszę się wybrać i na żywo go zobaczyć. W sumie to siedzenie kubełkowe też może być problematyczne w coneco ![]() ![]() A Ty nie dziękuj. Bo od początku wiadomo że piękna z Ciebie kobieta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zadomowienie
|
Esti jeśl jest jak piszesz to chyba Ci odradze ten wózio, bo z włożeniem do auta możecie miec kłoptot, tzn oosbno bedziecie wkładac stelaż a osobno gondolę o wtedy będzie ok. ja mam ten plus że wózek wchodzi mi do auta cały bez składania czegokolowiek, tylko rączkę troszkę opuszczam żeby sie leppiej wkłądało hehe. jeden gościu w Pl jak zobaczył że wkładam cały wózek na stojąco do bagażnika i do tego masę zakupów powiedział; o rety wszystko wejdzie do tego auta, jak w reklamie hehe. mamy citroena berlingo-uwielbiam to autko za ten szczegół właśnie! ja tez nie musiałam zbytnio wózka dźwigać-jedynie włąsnie wkładając do auta. mieszkamy w domku więc nie musiałam go po schodach targać itd, a śniegu u nas dużo więc dl amnie super sprawa te kołapompowane, zresztą w innych nie miejskcih warunkach tez bomba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Zadomowienie
|
Cześć Kochani, za bardzo nie mam wrunków by poczytać, szef się kręci...
U nas wszystko oki, święto zleciało przyjemnie - piękna pogoda. Zrobiłam na szybko mały albumik, jeszcze mam fajne zdjęcie Milki na telefonie, ale nie mogę zgrać - ktoś mi wykasował program z komputera ![]() Buziaki - może jeszcze później do Was zajrzę!! PA!!
#4719 |
Wtajemniczenie
|
Witam
Dysiu chce Ci podziekowac za to ze dzwoniles Nie ma za co ![]() Jak coś wypatrzycie to dzwońcie od razu do gościa i rezerwujcie je. Jakoś tak "zaraziłem" kolegę z autoforum tym Volvo V40 i też szuka. Nawet już miał dwa upatrzone ale co zadzwonił to już ogłoszenie było nie aktualne. Te Volvi schodzą jak ciepłe bułeczki. Kamila Hadżi - jak kupicie ten zestaw narzędzi, daj znać ja się sprawuje. Hmm.. to troszkę będziesz musiała poczekać bo kupimy ( jeśli kupimy) pod choinkę. ![]() Ana W Polsce tez jest ten zwyczaj,ze dzieci sie przebieraja,i wieczorem chodza po domach i zbieraja slodycze ? Niestety tak. Powoli amerykanizujemy się ![]() Po walę-tynkach które nam się skopiowały ![]() ![]() Ściągmy wszystko co hamerykańskie bo LEPSZE ![]() ech, czekam tylko aż 4 lipca będziem tradycyjne indyki wpieprzać . Esti Jak też powoli dojrzewam do usunięcia konta. Sporadycznie wchodzę na NK. Piszę czasem posty do ludzi, oni nie odpisują więc po co to ciągnąć. Ikola Wiecie co? Chyba wolę mieszkać w mieszkaniu...niż w domu... Tyle się muszę nachodzić, że głowa mała... No czytam i oczom nie wierzę ![]() Gdy przeprowadziliśmy się do domku pierwsze wrażenia to były takie że: nie słyszałem już jak sąsiad spuszcza wodę w kiblu, nikt nie trzaskał drzwiami na klatce schodowej, przez kratkę wentylacyjną nie dochodziły smrody smażenia u sąsiada, nikt nie walił trepami po schodach po 23, żaden dzieciak nie darł się pod oknem: "maaaaamooooooo", nie musiałem "polować" na wolne miejsce na parkingu, imprezy u sąsiada są słyszalne ale nie powodują drżenia kieliszków w regale. Na koniec powiem Ci że i ja i żonka mając do wyboru łazienkę na parterze i piętrzę chętnie wdrapujemy się do tej górnej ![]() Nadal trwam w nadziei ![]() ![]() Gratki dla Ulci za nowe umiejętności. Słowo nie nadal dominuje w wypowiedziach Synka. Ostatnio ładnie mówi SIAD ( gdy siada ) i sporo robi już FAM lub SZAM ![]() SZAM pije flachę z mlekiem, SZAM jje widelecem lub łyżeczką itp.. My też cierpimy na cholerny brak mebli "ciuchowych" Mamy tylko jedną szafę ![]() Frania Gratuluję picia z kubolka. Wiem jak się cieszysz bo my też długi czas poiliśmy Miśka łyżeczką bo nie mógł załapać co z tym kubkiem ma robić ![]() U nas troszkę się sypialnie zmieniła. Łożko Misia stoi teraz w kącie a zaraz przy nim "nasze" łoże. Te dwa materace położone bezpośrednio na podłodze zdająegzamin. Cisza zapanowała ![]() Żonka wyjęła szczebelki i Synuś sam już włazi do wyrka i co lepsze, sam zasypia w nim zarówno w dzień i wieczorem ![]() Wczoraj wypatrzył sobie w sklepie lalkę i teraz lala ASIA wszedzie mu towarzyszy. Małpka poszła w odstawkę ale gdy idzie spać wszystkie "przytulanki" wracają do łask ![]() Ot wszystko chyba
Michałek ![]() ![]() Edytowane przez Hadżi Czas edycji: 2008-11-03 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Wtajemniczenie
|
hello...
u nas swieta meczace i rodzinne... Cala sobota od jednej rodziny do drugiej... kiedy to juz spokojnie w domu sie rozsiadłam to kolejni przyszli... a co bedzie w grudniu na swieta ![]() W kazdym badz razie spokojnie minely... pogoda w miare ok - nie padalo. Dzis moja Chrzesnica konczy 3 lata... jest strasznie dziwna...byli wczoraj u nas... co chwile szarpali sie z Kuba ![]() ![]() ![]() i co... musze kupic jej cos... co 3 latce kupic... Kupilabym ksiazke, ale jej nikt czytac nie bedzie ![]() moze jaka lalke ![]() esti wozki rewelacja... ten pierwszy fajny ![]() ![]() ikola ja tez sie dziwie jak mozna czuc sie lepiej w bloku... ![]() ![]() franiu gratki za Kubek... u nas caly czas butelka... sporadycznie z kubka, a niekapka nie posiadamy... Angie zaraz lukne na foty ![]() ech pisze tego posta i skonczyc nie moge... obejrze foty najpierw
![]() |
#4721 |
Zadomowienie
|
No hej... dzięki wielkie za przemiłe komentarze
![]() Freddy - faktycznie dziwna ta dziewczynka, ale u Adama w rodzinie też jest taka mała zołza, strasznie o wszystko zazdrosna, niczym nie chce się podzielić z Milką a wręcz jak już widzi do jakiej rzeczy Milka idzie to przeciska się tak by pierwsza za to złapać i udaje że to właśnie ona się chciała teraz tym pobawić... może im to z wiekiem przejdzie, mam tylko nadzieję że Milka nie przejmie takich nawyków po starszym rodzeństwie - wiadomo dzieciaki najlepiej się uczą od innych dzieciaków. Basen ze zdjęć zajmuje cały Milki pokoik, strasznie lubi się w nim bawić z tymi wszystkimi pluszakami, ale przymierzam się żeby go już złożyć, nawet posprzątać nie ma jak... Esti - wózeczek fajny, straszliwie drogi, fajnie że możecie sobie pozwolić na takie cacko ![]() A jak tam się czujesz w ogóle, jak robalek w brzusiu, nadal czujesz te delikatne ruchy? ![]() Kurde nie mam jak za bardzo poczytać, więc wybaczcie że więcej się do Waszych postów nie odniosę... Ostatnio miałam strasznie 'przyjemną' akcję z Milką - zrobiła kupkę do wanny podczas kąpieli ![]() ![]() Aaaa, jeszcze miałam Wam napisać apropo małego fasolka, że byłam teraz u tej pani do której chodziłam w ciąży z Milką i poprosiłam o wyznaczenie terminu bo ona mi dobrze wyliczyła dla Milki, no i teraz mam termin na 26 luty. ![]()
![]() http://www.szipszop.pl/tickers/25893.gif ![]() http://www.szipszop.pl/tickers/25894.gif Albumik: http://albumik.pl/albumy/lutowomarcowedzieci/ Edytowane przez Angie144 Czas edycji: 2008-11-03 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Wtajemniczenie
|
No i nie ide na urodziny... wiedzialam ze ta zołzowata niedoszła bratowa cos wymysli...
Robia urodziny o 15 - 16stej... gdzie wiedza, ze pracuje do 17stej ![]() Kupie jej prezent i dam przy okazji. Angie ooo to moze urodzisz tak jak ja Kube 28 lutego ![]() echh... wkurzylam sie z tymi urodzinami. Troche nie taktowne z ich strony... Mysle ze na takie urodziny glownie zaprasza sie Chrzestnych, babcie... a tu co... Chrzestnych w ogole nie bedzie, bo Chrzestny tez w innym miescie daleko mieszka...
Edytowane przez freddy296 Czas edycji: 2008-11-03 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() W piątek wieczorem usłyszałam pukanie do drzwi. Poszłam otworzyć i ujrzałam...WAMPIRA ![]() ![]() Kompletnie zapomniałam, że w Anglii hucznie się obchodzi Halloween, ale na szczęście miałam całe pudło cukierków. Także obyło się bez psikusów ze strony dzieci ![]() Powiem Wam, że bardzo fajnie Anglicy spędzają Halloween- po ulicach chodzą grupy dzieci i dorosłych poprzebieranych w różne stroje- nawet takie maluchy jak nasze dzieci są przebrane, lub wymalowane na twarzach. Domy są przybrane w dynie, wj akieś strachy, puszczane są sztuczne ognie. Rozumiem stanowisko Janusza i zgadzam się z nim w połowie ![]() ![]() Natomiast nie popieram przyjmowania wszystkiego z zachodu, obchodzenia tych "świąt", a zapominania o naszych polskich obyczajach. Np. Walentynki- obchodzone z wielką pompą, a Noc Kupały przechodzi zwykle bez echa. A przecież Noc Kupały to nasze polskie Walentynki. Ale większość ludzi o tym nie pamięta, albo nie wie. Ogólnie uważam że w Polsce brakuje wesołych świąt czy obyczajów, które są okazją do wspólnej zabawy. Brakuje wesołości, radości. I dlatego akurat Halloween popieram bo jest właśnie miłą odskocznią i daje mnóstwo frajdy- przede wszystkim dzieciom. Ale zgadzam się z Januszem, że bezmyślne naśladowanie Zachodu we wszystkim i "wpieprzanie indyka 4 lipca" jest bezsensowne. Ikola jak ja Cię doskonale rozumem!!!! Mnie też dobija łażenie po schodach. Po 25 latch mieszkania w bloku, gdzie wszystko ma się na jednym poziomie, trudno od razu się przestawić na latanie po schodach po byle pierdołę. To jedyny mankament, jaki widzę w mieszkaniu w piętrowym domku. Reszta to same plusy- własny ogród, gdzie można wyjść w piżamie, brak tupiących sąsiadów nad głową itp. Myślę że z czasem sie przyzwyczaisz i będziesz w 100% zadowolona ![]() O postępach Ulci pisz, pisz. Nawet jesli się powtórzysz to co z tego? O postępach dzieciaczków można czytać i czytać ![]() Przepis na syrop wyślę Ci na gg, ok? Muszę go poszukać, bo nie pamiętam proporcji. Hadżiki gratki dla Misia za zasypianie w łóżeczku :brawo: Freddy przykra sytuacja z "bratową" Kij im w oko, przynajmniej nie będziesz musiała siedzieć z nią przy jednym stole. A dziewczynce możesz kupić np. ciastolinę (tak to chyba się nazywa), albo drewnianą układankę (moja Ala je uwielbia), albo rowerek lub jakieś jeździdełko. Esti pierwszy wózek super!!! Ale cena powala. Choć wiem z własnego doświadczenia, że lepiej kupić coś droższego, ale dobrej jakości, niż byle co za mniejszą cenę. My dzisiaj odbieramy samochód ![]() Dzisaj też kupujemy foteliki dla dzieci. Miałam problem jakie kupić. Kiedyś chciałam maxi cosi priori, lub tobi, ale jednak zrezygnowałam z niego z uwagi, że Ala ma już prawie 3 lata, a Konrad też już duży chłop. Zdecydowaliśmy się na britax evolva- fotelik dla dzieci od 9 miesiąca, do 11 lat. Wklejam linka z allegro: http://www.allegro.pl/item465233855_...t_od_reki.html Foteliki zarezerwowaliśmy przez neta, odbierzemy dzisiaj w sklepie- niestety mieliśmy do wyboru tylko czarne odcienie, bo tylko takie były dostępe od ręki. Na nk zarejestrowałam się dopiero niedawno. Dzięki niej odnowiłam kontakt z koleżanką z podstawówki, która też obecnie jest w Anglii- w Bradford. Już się umówiłyśmy na spotkanie w styczniu. Ale uważam że z takich serwisów jak nk trzeba umiejętnie korzystać. Ja nie przyjmuję zaproszeń od jakiś klubów, lub ludzi których znam słabo, lub ludzi których nie lubię. Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2008-11-03 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zadomowienie
|
Czarinko - gratuluję zakupu furki, oby się sprawiła i działała bez zarzutów!!
![]() Mam identyczne zdanie jeśli chodzi o nk, nie przyjmować zaproszeń od żadnych rodów, miast i innych pierdół no i najlepiej ograniczyć ilość zdjęć by inni nie mieli pożywki (ciągle się zbieram by wykasowac część moich ale ciężko mi się zdecydować którą Milkę zostawić ![]() Co do Halloween - strasznie mi się podoba cała ta zabawa i przebieranka, ale u nas to nie przejdzie. Pamiętam jak jako dzieciaki chodziliśmy (chyba raz byłam), ale znajomi chodzili co rok z okazji chyba ostatków, czy na Boże Narodzenie... już nie pamiętam - ludzie się zawsze krzywo patrzyli i częśto w ogóle nikt nie otwierał, a mieszkaliśmy na wsi to w miastach to już chyba w ogóle by nas pogonili ![]() Freddy - bratowa milusia... no tak prezent tak czy siak dasz, to po co ma sie wysilać. Przecież zaprasza no a że nie możesz to już nie jej wina - prawda ![]() Znam taki tok rozumowania, oj znam... Ja musiałam pierwsze urodzinki Milki przekładać bo mój szwagierek musiał opić swoje urodziny z kumplami z pracy - rodzina nie była na tą imprezę zaproszona... Ciastolina to fajny pomysł! Aaaaa Czarinko - miałam napisać, że fotelik super i cena też przystępna zwłaszcza, że tak długo będzie służył... A tak w ogóle to jak tu jeździć z dwójką małych dzieci?? Dwa foteliki i dzieciaki z tyłu a ja z TŻ z przodu, czy TŻ prowadzi a ja z tyłu pomiędzy fotelikami?!?!
![]() http://www.szipszop.pl/tickers/25893.gif ![]() http://www.szipszop.pl/tickers/25894.gif Albumik: http://albumik.pl/albumy/lutowomarcowedzieci/ Edytowane przez Angie144 Czas edycji: 2008-11-03 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Wtajemniczenie
|
chyba zostane przy ciastolinie...
![]() ![]() Angie mysle ze na poczatku kidy Maluch bedzie malusi to bezpieczniej jezdzic pomiedzy Nimi. Moze sie ulać czy cos... tak do pol roku moze z 8 mieiescy. Pozniej smialo mozesz jezdzic z przodu. Czarinko samochod super... bardzo podoba mi sie nowa Laguna ![]()
Edytowane przez freddy296 Czas edycji: 2008-11-03 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Wtajemniczenie
|
Nie chciala sie z nim bawic, odpychala go... po prostu nie lubi Kuby
Hmm.. może przyczyną jest to że jest jedynaczką. To oczywiście nie jest reguła ale takie dzieci są przyzwyczajone do tego że wszystko jest dla nich, nie potrafią się dzielić. Nie wiem co może być przyczyną. Może to taki charakter ![]() Angie no i teraz mam termin na 26 luty I pięknie ![]() ![]() Fredyś nie licza sie z Chrzestna to nie... z pracy sie nie urwę.. Może to było celowe posunięcie. Uśmiejecie się pewnie jak Wam powiem ze w "mojej" rodzinie jest osoba która potrafiła po imprezie imieninowej lub urodzinowej chodzić po sklepach i sprawdzać ile kosztował dany prezent. Jako osoba nie pracująca miała czas więc "wyceniała" sobie upominki no i przy okazji osoby też. To dopiero trzeba mieć nakupczone w głowie ![]() Zdarzyło się raz tak że brat cioteczny podarował jej synowi jakąś grę ( którą wcześniej kupił dla siebie a teraz postanowił dać jako prezent) do której była załączona koszulka. Ciuch był raczej na dorosłą osobę więc zostawił sobie no i nie wypadało dać już używanej. Wiecie że ona sprawdziła w sklepie i się upomniała o koszulkę ![]() Czarinko Np. Walentynki- obchodzone z wielką pompą, a Noc Kupały przechodzi zwykle bez echa Gdyby nie info w mediach o najkrótszej nocy i przypadającym właśnie z tej okazji świętem to pewnie nikt by już tego nie pamiętał. Mam tu na myśli osoby w wieku 20-25 lat. My dzisiaj odbieramy samochód ![]() ![]() Byłem grzeczny i się z Tobą nie droczyłem więc chyba pstrykniesz fotkę i się pochwalisz Aftem ![]() Ja nie przyjmuję zaproszeń od jakiś klubów, lub ludzi których znam słabo, lub ludzi których nie lubię. ![]() Dziękujemy za pochwały ![]() Fotelik Luxio. "Rośnie" wraz z Dzieckiem ![]()
Michałek ![]() ![]() Edytowane przez Hadżi Czas edycji: 2008-11-03 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Wtajemniczenie
|
Witanko
![]() Już wiem czemu te zębole dają małemu tak w kość.Idą mu na raz 3ki i 5ki.Brakuje nam jednej 3ki.Ja byłam dziś na wymianie lekartswa w czwartek na kontrol.Oporny ten ząb ![]() ![]() U nas dziś paskudnie mglisto ![]() ![]() Z nowości słówkowych jest pan,szerszeń i niunia ![]() Nie zakładałam w ogóle konta na nk i nie mam zamiaru. Dorotko super wozik ![]() ![]() ![]() Ikolka przyzwyczaisz się szybko do luksusu domkowego ![]() ![]() Ewa nieładnie z tym przyjęciem.Nie zależy im na chrzestnych? Ciastolina fajny pomysł ![]() Angie ja do tej pory jeżdżę z małym z tyłu.Wolę go mieć na oku ![]()
#4728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też jeżdżę z Milką z tyłu no chyba że same jedziemy to wstedy siedzi sobie sama, ale jak będę mieć dwoje... trochę ciasno będzie pomiędzy fotelikami. No ale tak jak Ewa pisze, na początku to na pewno będę musiała być przy tym młodszym malcu a później... Milka go przypilnuje ![]()
![]() |
#4729 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za pochwały fotelików
![]() Zaraz wkleję fotki auta. Fotki pochodzą ze strony komisu. Angie ja na początku jeździłam z maluchami z tyłu, potem już z przodu siadałam. Zresztą sama zobaczysz jak będzie Tobie i dzieciom wygodniej. Może Fasolek od razu będzie kochał jeździć i mama nie będzie mu potrzebna ![]() Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2008-11-03 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Wtajemniczenie
|
Hadzi no nistety zawsze w rodzinie trafi sie ktos anormalny. ale co jak co... troche mi sie przykro zrobilo... Okazuje sie, ze i babci nie zaprosili - mojej mamy.
A co do zachowania Chrzesnicy, wlansie jest jedynaczka, ale wychowuje sie wsrod dzieci... siostra mojej tej "bratowej" ma male dzieci... ale z tego co widzialam na Chzrcinach tez walcza ze soba... Achhh o tej rodzinie mojej bratowej duzo by opowiadac... jeden brat w wiezieniu, rodzicie po rozwodzie, siostra byla narkomanka... Moj Brat niesttey wpadł w niezłe łajno - zaslepił sie Iwona jak nie wiem... ta go wykorzystuje jak moze... o nich mozna by osobny wątek załozyc ![]() szkoda mi brata, ze zycie mu sie nie ulozylo. najbardziej mi szkoda Nikoli, że siedzi z tymi czubkami i boje sie ze wyrosnie na taka jak jej cała rodzina ![]() Czarinko eee samochod ekstra! kolor tez fajny... no i kombi ![]() ![]() golabku łącze sie w bolu... Mojemu Kubie tez wychodza trojki.... ![]() Hadzi faktycznie ze nistety coraz bardziej sie amerykanizujemy... Moze gdyby u Hallowen byl od zawsze to by bylo fajnie... a tak, przyzwyczailam sie ze to smutne świeto idąc miastem teraz patrze "impreza hallowenowa" tu impreza tam... echhh...
![]() |
#4731 |
Wtajemniczenie
|
Freddy dzięki
![]() My koniecznie chcieliśmy kombi. Co do bratowej ![]() Bratowa bardzo brzydko się zachowała nie zapraszając babci- widać że jej nie zależy na dobrych kontaktach z Wami. A jeszcze taka ciekawostka dotycząca 1 listopada.- 1 listopada jest Dzień Wszystkich Świętych, a dopiero 2 listopada jest Dzień Zmarłych. Kiedyś były to dwa święta. Teraz się zrobiło jedno. Hadżi mając Zenka w mieszkaniu uwierzę w każdego "pokręconego" człowieka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Wtajemniczenie
|
Czarinko
No autko pięknie się prezentuje. Hmm, wygląda na to że Ty będziesz prowadzić brykę bo po Twojej stronie dali kierownicę ![]() Fotele wyglądają na wygodne ![]() ![]() ![]() Hadżi mając Zenka w mieszkaniu uwierzę w każdego "pokręconego" człowieka Wierzę ![]() ![]() ![]() Fredyś Okazuje sie, ze i babci nie zaprosili - mojej mamy. ![]() Może kiedyś zrozumieją że nie wolno tak selekcjonować ludzi. Współczuję ![]() Spadam do domku powoli. Miłego Wieczora ![]()
#4733 |
Zadomowienie
|
Hello
![]() Czarinko autko full wypas, śliczne, bardzo mi się podoba ![]() ![]() Freddy nie dziwię się, że Ci się przykro zrobiło ![]() ![]() Angie fotki extra, Milenka śliczniuteńka ![]() ![]() Esti ja odradzam ten coneco v3. Moja koleżanka ma. no i skrzypi stelaż, materiał miejscami sie wyprówa, beznadziejną ma spacerówkę i ogólnie taki "toporny". Ten pierwszy fajny tylko ta cena ![]() ![]() Ikola fajnie, że w końcu dałaś znak, że żyjesz ![]() ![]() Gołąbku łączymy się w bólu trójkowym ![]() ![]() Aniu fajnie, że masz taką koleżankę, zawsze jest z kim pogadać, wymienić doświadczenia. A jak już chłopaki sie polubiły to super, zawsze będziecie się rodzinnie częściej spotykać. Hadżi fajną macie kuzynkę ![]() Dysiu ja wierzę, że będzie ok. Mojej bratowej po porodzie pierwszego dziecka chcieli wyciąć też wszystko, ale się nie zgodzili. Teraz mają troję wspaniałych bobasów ![]() U nas powoli do przodu... zauważylam, że Nikuś ma straszne płaskostopie, piętki mu na boki uciekają, no i paluszki u lewej nóżki podkula. W czwartek idziemy do ortopedy. No ale tż też ma platfusa ![]() Jeszcze dziś na złość pies sąsiadów pół godziny szczekal nam pod oknem sypialni. Mały mi się przez to obudził, a ja poprosiłam sąsiada, żeby jego pies poszedł pod inne okno szczekać. Byłam wściekła, bo mały usnął na podłodze o 11, obudził się 12.30 i już ledwo żyje. Ma teraz manie malowania - rysuje kredkami, mazakami, kredki świecowe skrobie pazurkami ![]() ![]() Nie wiem co jeszcze... |
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkich !!!
Hadzi, male sprostowanie ![]() Co do Halloween, to ja mimo ze mieszkam juz w Stanach troszeczke, jakos nie przepadam za tym swietem, i co roku brakuje mi widoku zapalonych swieczek na grobach, tej atmosfery zadumy i zastanowienia sie nad zyciem... Tradycja jest ze dzieci chodza poprzebierane po domach/wchodza do sklepow, i mowiac "trick or treat" - psota lub cukierek, zbieraja cukierki. Napewno jest przy tym mnostwo frajdy, ale mnie osobiscie denerwuja tlumy rodzicow z dziecmi platajace sie po ulicach w ten dzien. Dodatkowo, w NY w Halloween mozna dostac jajkiem (surowym) gdy sie znajdzie w nieodpowiednim miejscu o nieodpowiednim czasie ![]() Pozatym to wlasnie po Halloween zaczyna sie juz taki okres "swiateczny" - swiateczne wystawy, poczestunki w pracy, wszedzie mnostwo lakoci, swiateczne promocje. Przez to magia swiat gdzies powoli sie zatraca.... Nie bede sie odnosic do kazdego z osobna bo za dlugi post by byl ![]() Zycze duzo zdrowka dla maluchow i rodzicow !!! Pozdrawiam, A. |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zadomowienie
|
WITAJCIE DZIEWCZYNECZKI I CHLOPACZKU!
ja tylko na chwilke.pozniej moze bedzie mi dane wpasc i skrobnac cos wiecej,narazie spadam kapac moja mala gadule.gada jak szalona.... jestem na etapie szukania kombinezonu. w jakim rozmiarze kupilyscie czy kupujecie kombinezon????na all jakos marnie...ale pare znalazlam.na nowy nas nie stac ![]()
#4736 |
Raczkowanie
|
zgubilam złote serduszko od meza...dostalam je w dniu slubu...mialo dedykacje TYLKO dla mnie...smutno mi straaasznie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Wtajemniczenie
|
Ja poki co siedze z tylu miedzy fotelikami. Ciasno jak cholera, ale nie mamy na razie dlugich tras, tyle co do lekarza, wiec daje rade. Wybralam ta opcje z uwagi na Zuzie, jakos wole ja miec na oku, jak troche podrosnie to bede siedziec z przodu. Za dwa tygodnie planujemy jechac do moich rodzicow, to ponad 2 godz. jazdy, wiec na pewno czesc bede siedziec z przodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A psa to bym z procy... mimo że je kocham! Ale bardziej kocham swoje wsypane dziecko ![]() Marcjanka ma z zeszłego roku jeszcze dobry więc nie kupuje ale właśnie w zeszłym roku kupiłam na all cocdrolli i jestem bardzo zadowolona. Cytat:
Edytka przeszukaj jeszcze raz miejsca gdzie je ostatnio widziałaś na swojej szyi. Może przy ubieraniu spadła za pralkę lub pod.... zajrzyj. ![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zadomowienie
|
Cześć wyrodne matki i wyrodny ojcu
![]() ![]() Podmurówka zalana ![]() ![]() Czarinko fura full wypas! ![]() ![]() Madziu ja mam dwa kombinezony z tamtego roku (kupiłam za duże), jeden na 92, drugi na 98. Oba są dobre ikola gdybym tylko już miała swój dom to bym mogła nawet cały dzień po schodach biegać ![]() ![]() Poczytam jeszcze troszkę i idę spać, wybaczcie, że nie napiszę więcej, ale jakoś tak nie mam nastroju... |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Wtajemniczenie
|
garnuszki to nieźle
![]() ![]() ![]() Ja też mieszkam w domku więc schody odpadają ![]() Hadżi zauważyłam że dużo osób usuwa konta z NK freddy faktycznie dziwna dziewczynka ![]() Angie zaraz luuuukne na zdjęcia ![]() A my czujemy się dobrze. Ostatnio siedzę wieczorem z Piotrkiem i oglądamy film aż tu nagle coś dziwnego w brzuszku poczułam, podnoszę kołdrę a tam brzusio nierówny i dzidzia z jednej strony a z drugiej pusto ![]() ![]() ![]() A Ty jak? pewnie synek mocno już kopie ![]() ale się uśmiałam z akcji z kupą w wannie ![]() Ja planuję jeździć na początku z tyłu na pewno. Żeby młodsza dzidzia była bezpieczna (jak śpi żeby główka była prosto, czasami zdarzają się ulewania to żeby się nie zachłysnęło), wolę mieć na oku. Z Julką też siedzę z tyłu, czasami jestem z przodu i jej się to podoba- woła mnie i zagaduje ![]() Czarinko fajnie że macie już autko ![]() ![]() lachkasia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Madziu nie pomogę bo w zeszłym roku kupiłam większy żeby był i na ten rok. Ale jakieś 2 tyg temu dzwoniła do mnie teściowa że jest w C&A i są super kombinezony za 60 zł. Nie kazałam jej kupować bo mam, ale może Ty sprawdź Franka może się znajdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.