![]() |
#4711 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Sandruniu -
![]() ![]() ![]() ja dzis za pranie sie wziełam- wole miec wszystko gotowe wczesniej, bo dzidzius podejzanie mocno fika i brzuch pobolewa mnie coraz bardziej ![]() i jeszcze hormony szaleja, z byle powodu robie dramat i awantury ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jak sie zdenerwuje to brzuchol bardziej mnie boli i dostaje mdłosci i jeszcze pogoda sie psuje, ja to mam pecha , jak juz zaplanuje pranie to zawsze sie zachmurzy ![]() ![]()
#4712 |
Wtajemniczenie
|
Sandrunia mnie również jest bardzo przykro, ale najwazniejsze ze z Maluszkiem jest wszystko oki... a dla tych cudownych istotek wszystko zniesiemy i nie poddamy sie tal łatwo...
A nie dlugo bedziesz to wspominac tylko jako zly sen Pozdrawiam cie serdecznie i Dzidziolka tez ![]()
#4713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jest juz od min 3 tyg ustawiony glowa na dól (potwierdzone na USG) no i potwierdza sie to jak ma czkawke - a to jest nawet i kilka razy na dzien - zawsze mi podskakuje na pecherzu ![]() Generalnie to rozchodza mi sie juz bioderka i cos mi sie wydaje, ze nie doczekam do stycznia :/ a tak bardzo bym chciala, no ale dziecie zdecyduje samo kiedy jest data zrzutu ![]() Nie moge sie doczekac i jednoczesnie boje sie.... Do którego tyg dno macicy rosnie - do 34 czy 36tc? Potem dziecie wchodzi do kanau wiec sie juz obniza, ale to chyba od 36tc, co nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczynki, zaczęłam sobie robić listę zakupów dla mojego piłkarza. Kopie mnie teraz tak mocno, że jestem w szoku. Nie spodziewalam się, że to aż takie wyraźne kopniaki można czuć. A najlepsze jest, to że jak kiedyś mnie kopał i popukałam się w bzuch to się uspokajał i przestawał sie kręcić, a teraz on kopie ja mu odpukuje i on znów kopie. A jak mój TŻ mówi do mojego brzucha to wtedy jest szał kopania. Czy to możliwe, że rozpoznaje głos taty, który mówi do niego codziennie od początku ciąży?
![]() |
#4715 |
Wtajemniczenie
|
Passionfruit mi sie wydaje to calkiem prawdopodobne, bo skoro rozpoznaje mame , to tatusia ktory mowi tez pewnie moze
![]() A moj Mały to tez dzis istne szalenstwo wyprawia , tak ze siedziec nie moge, a w kiblu jestem co 5 min na 2 kropelki ![]()
#4716 |
Zadomowienie
|
Passionfruit mozliwe mozliwe Pola 'gada' z tatusiem codziennie, spi po jego stronie a ostatnio to nawet tv oglada 'po stronie' taty
![]() Sandrus wielki przytul, ales sie nacierpiala, jak mogli tak ciezarna z miejsca w miejsce przestawiac???????!!!!!!! !!!!! stanelam dizs na wage kolejne 5Kg+ przez ostatni tydz, ale mysle ze to woda bo pije i napic sie nie moge, stopy mam serdelki 24 na dobe a dzis rano mialam problem z pisaniem bo palcec tez sie buntowaly jescze 6tyg do macierzynskiego nie moge doczekac a w czwartek na usg dowiemy sie moze czy to Pola ![]()
#4717 |
Rozeznanie
|
Sandruniu kochana nasza.... buziaczki dla Ciebie i maluszka i trzymajcie sie dzielnie
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny ja proponuje juz teraz zabrac sie za tworzenie bazy z naszymi numerami telefonow... Jak cos sie bedzie dzialo to bedziemy mogly powiadomic sie na watku poprzez sms a nie tak jak teraz tyle czasu sandry nie bylo a my martwilysmy sie co sie z nia dzieje...
![]() |
#4718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że Ty Glizdko chcesz robic tą bazę, a ja Ci podebrałam zajęcie?
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
Mi sie pomysl podoba
![]() Poza tym czuje sie bleeee.Jestem okropnie spiaca choc spalam w dzien z 1,5 godz.Na dodatek dostalam polecony ze jestesmy skresleni z listy studentow bez mozliwosci powtorki przedomiotu.I pobolewal mnie brzuch ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zadomowienie
|
Prosze podac gg,to wysle numer kom
Nie pisze,bo leze w lozku caly dzien Nie wiem dlaczego,ale boli mnie ta prawa nerka,matko przeciez mam w niej cewnik i mocz powinien splywac Martwie sie Caly dzien boli-mam juz dosc
#4721 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje mode na mój glos juz nie reaguje, bo chyba tyle gadam, ze nicgo nie rusza, za to jak mezus przyjdzie polozy reke i zagada, to zaraz sa kopniaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje, ze z ta waga to wszystko ok no i wszystkie badania masz w normie. 5kg na tydzien to chyba troszku duzo.... Mam nie mniej, bo zdarzalo mi sie 2kg na tydz, ale mnie lekarka ochrzanila i teraz sie pilnuje... no i tez puchne, niestety, z obraczka juz sie dawno porzegnalam ![]() Uwazajcie na siebie ![]() Co do macierzynskiego, to mam tak samo. Mam jeszcze troszku urlopu i wezme go przez samym ML, wiec mam jeszcz 4 tyg to go.... juz sie nie umiem doczekac... no i chyba nie doczekam do stycznie, co troszku mnie przeraza, ale to nigdy nie wiadomo..... choc wszysscy do okola mi tak mówia, ze bedzie wczesniej... aaaaaaaaaaaaa chyba sie boje.......... Cytat:
![]() Cytat:
Moj gg jest wspólny z TZ i niekoniecznie chce go w to wciagac i tak uwaza, ze za duzo przesiaduje na tym forum.... Moze wyslemy nasze namiary (co kto chce, nr kom, email, gg czy skype) na PW do jednej z Was a potem wy rozeslecie to do kazdej z mamus, która jest na liscie? Tak zrobily listopadówki.... Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
Sandrunia... ale Ci się Słońce przytrafiło... szkoda gadać! Życzę dużo zdrówka
![]() A ja po wizycie i niestety jutro idę do szpitala... szyjka mocno skrócona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak wiec dziewczyny podawac swoje namiary na PW lub gg do passionfruit!!!
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z moją szyją też pewnie nie najlepiej, dodatkowo mam małego stresa przed piątkową wizytą. Najlepsza była dzis mojaj mama, która stwierdziła: "Ty to pewnie za niedługo urodzisz, bo brzuch masz już wielki". Super. Nie ma to jak podniesienie na duchu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysle ci na pw moj nr kom zebys mogla nas czasem chociaz taka droga poinformowac co u Ciebie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Biedactwo moje, trzymaj sie, za bardzo cie ten Nemo chyba po spacerkach ciaga, i to dlatego ![]() Glaskacze dla Patryczka ![]() Cytat:
A ja chce rodzic w styczniu!!!! Choc z moja szyja jak na razie wsio OK, ale na podglad podwozia ide za tydz i wieeele moze sie zmienic do tego czasu. Choc musze przyznac, ze nie jestem jeszcze psychicznie gotowa na poród. Dopadla mnie panika ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Raczkowanie
|
Roxi-Kasiu i J.Kwiatku trzymam za Was mocno kciuki!!!
Kasiu, najważniejsze że z Twoim Maluszkiem wszystko w porządku i tego się trzymaj. Życzę Ci byś szybciutko do nas wróciła w znacznie lepszym stanie ![]() Sandra, może jedź do szpitala. Jesteś w wyjątkowej sytuacji i powinni się Tobą zająć a lepiej iść i usłyszeć, że tak musi być niż żałować, że się nie poszło. Ja sprzątam non stop nowe mieszkanie (wynajmowane) bo jest co i jeszcze mam siły. Podzieliłam wszystko na małe partię bo wolę dmuchać na zimne i się nie przemęczać a wizytę u gina mam dopiero za dwa tygodnie po miesięcznej przerwie - tak chciał gin i pewnie wie co robi. Dołączam się do zdechlaczków o fatalnym humorze ![]()
#4729 |
Zadomowienie
|
wiecie co kobitki zauwazyłam ,ze ostanio cos pech wszystkie przesladuje,kazda z nas ma jakies problemy i stresy
![]() zawsze cos ...jak nie urok to sraczka mój pies sie pochorował ,biedna na nogach ustac nie moze,wysoka goraczka ,podobno jakies zatrucie.ach to zycie ,dobrze byc nie moze! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 |
Zadomowienie
|
Kochana, oczywiście, że mogę gadać
![]() Czekam na tel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana trzymaj się cieplutko ![]() ![]()
![]() |
#4732 |
Raczkowanie
|
Sandrunia trzymamy za Ciebie. Napewno wszystko sie ulozy bo MUSI!!!!
musze sie wam wyzalic. Normalnie sie dzisiaj poplakalam przez mojego ....... meza. prosilam go zeby kupil malej rozek zwykly rozek usztywniany bez zadnych fajerwerkow. Codziennie jezdzi do pracy kolo sklepiku z art dla dzieciaczkow a wiec teoretycznie nie powinien stawiac oporu, a on na to ze NIE bo on o 16 to juz nie mysli i napewno mi sie nie spodoba i bedzie musial oddawac. Nie wiedzialam ze kupno rozka to tak skomplikowana jest sprawa. Tak sie moj wspanialy mezulek angazuje w zakupy zobaczymy jak bedzie z wychowaniem. czasami to tak bym chciala walnac go w leb zeby oprzytomnial i zmadrzal ze hej. wrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój jest taki sam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
Zasada wiesz co ... jakbys opisywala mojego ukochanego
![]() ![]() ![]() Odchodzac od tematu moj "wstydzi sie" dac kolezanka w pracy kalatogi z Ori czy Avonu ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zadomowienie
|
Oj słoneczka moje!
Sandruniu- trzymam kciuki oby Cie to dziadostwo przeszło i maluszek był zdrowy. Kasiu- weż powiedz Patryczkowi by złapał tą szyjke i ciągną do środka i nie pozwalał sie jej skracać, tak dla jego dobra! ![]() Wachania nastroju to teraz standart- jedyna rzecz jaką robię z przyjemnością to zajmowanie sie wszytkim dotyczącym malca, reszta to z przymusu. Chwilami to normalnie mam zapaść pracowniczą i deyna rzecz na która mam chęc to zniknąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie było mnie zaledwie od rana a tu tyle wiadomości.....
Kwiatek, Roxi Trzymam za Was mooocno kciuki i pamiętajcie wszystko się uda ![]() Sandrunia Przykro mi kochana ze sie tak nacierpiałaś, życzę Ci duuzo zdrówka Mój synek ostatnio regularnie mnie napastuje przeciąganiem się po brzuchu ![]() czasami to aż muszę przystanąc jak jestem na dworze bo tak się rozpycha, Tż dostał wejściówkę na premierę nowego Bonda...zastanawiam sie tylko czy takie nagłośnienie w kinie, szczególnie filmu akcji nie będzie dla małego za traumatyczne i sie nie wystraszy...nie wiem sama....jak myślicie.....iść nie iść? ![]()
#4737 |
Rozeznanie
|
Jak juz tak wszystkie marudzicie dzisiaj to i ja pomarudze...
Mam jutro kolokwium a siedzenie z notatkami w reku i wbijanie wiedzy do glowy to teraz ostatnia rzecz na jaka mam ochote...;/ Od poltora godziny probuje sie za to wziasc a robie wszystko inne dookola: sprzatam, jem kolacje, siedze tutaj... echh chyba sobie odpuszcze a pozniej poprawie;p
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 |
Raczkowanie
|
Jestem w 31 tygodniu i moj Gin ani razu do tej pory nie zbadal mnie ginekologicznie. Mieszkam w Kostaryce i tu zwyczaje sa chyba inne.
Mam wizyty co miesiac, teraz juz co 2 tygodnie i za kazdym razem lekarz robi ze mna wywiad, sprawdza wyniki badan krwi i moczu i robi USG, zeby sprawdzic stan Malego. Z tym comiesiecznym USG to super, bo moge ogladac postepy Juniora prawie na biezaco, ale czytam Wasze wypowiedzi i zaczelam sie martwic, co jaki i mi rozszerza sie szyjka macicy? Myslicie, ze na USG Gin moglby to wykryc? Czy tez mam go zmusic do badania ginekologicznego?
#4739 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zadomowienie
|
w irlandii tez nie uswiadczysz badania gin, chyba ze w polskiej placowce
dziewczyny mam pytanko, tutaj nie robi sie lewatywy i ja bym chciala zrobic sobie w domu tylko skad wiedziec kiedy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.