|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
pierwszy raz na tym wątku i pierwszy dzień na redukcji.
![]() do schudnięcia dużo bo 15kg no ale do rzeczy : -dwie kromki chleba graham z pasztetem -fasolka szparagowa -nektarynka -dwie parówki -kromka chleba graham -nektarynka |
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
To jest Twój dzisiejszy jadłospis? Jeśli tak, to zanim dodasz kolejny przeczytaj inne jadłospisy na R i koniecznie wątki podwieszone.
|
|
|
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
ok, sorry już nadrabiam braki
|
|
|
|
#4714 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Raczkowanie
|
Turek ma sporo tłuszczu, zwłaszcza jeśli to nie ten figura. Figura może być (byle nie cały czas) ale lepiej posmarować zwykłym homo nat. i dodać świeży szczypiorek.
te bułki takie kiepskie są, ja sama, gdy je jem, to odnosze wrazenie, ze maja mnóstwo mąki oczyszczonej. i te ziarenka- na redukcji w pieczywie odpadają bo to wegle plus tłuszcze, najlepsze jest pieczywo bez dodatków, ale nie dajmy sie zwariować
|
#4716 |
|
Raczkowanie
|
Redukcja:
Ś: 3 łyżki musli + 2 łyżeczki zdrowego błonnika + łyżeczka siemienia lnianego, łyżeczka otrębów pszennych i łyżeczka otrębów jabłkowych zalane szklanka mleka 2%, kromka chleba razowego z powidłami śliwkowymi i kolejna kromka chleba z serkiem linessa, kawa. IIŚ: nie było bo spałam do 13 ![]() O: kubek zupy ogórkowej niezabielanej, 2 małe kotleciki z piersi kurczaka smażone na łyżce oleju, Do tego sałatka z połowy ogórka i 2 małych pomidorów P: o 20,30 przed wyjsciem na rower 100g serka wiejskiego, 1 duża surowa marchewka K: 22,30 serek wiejski 100g Poproszę o ocenę |
|
|
|
#4717 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
R
1. 4 łyżki owsianych, łyżka otrębów pszennych, jabłko, 50g chudego twarogu, 50ml mleka 2%, woda => owsianka ![]() 2. 50g kaszy gryczanej, jajko sadzone na teflonie, pomidor 3. 5 kotletów sojowych gotowanych, sałata, pomidor, rzodkiewka, 2 łyżeczki maku => sałatka 4. jajecznica (2 jajka) na duszonych pomidorach, sałata, rzodkiewka, 2 wafle ryżowe 7 ziaren 5. 50g chudego twarogu ze szczypiorkiem proszę o ocenę ![]() Edytowane przez asiek14 Czas edycji: 2008-08-06 o 00:10 |
|
|
|
#4719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4720 |
|
Zadomowienie
|
no dobra, po przeczytaniu 10pż doszłam do wniosku,że sie troche ośmieszyłam z tym dzisiejszym jadłospisem
no ale cóź, człowiek uczy się na błędach ![]() jutro poczytam jeszcze wasze jadlospisy, i pójde zrobić jakieś wielkie zakupiska a tymczasem pomogłybyście mi sklecić coś na jutro z tego co mam w domu? bo raczej nie chciałabym popełnić błędów z dzisiaj, a zakupy zrobie dopiero wieczorem. a na stanie mam: jajka, ser zółty, parówki, chleb razowy, płatki owsiane, mleko, nektarynke, arbuza, marchewke, pieczywo chrupkie, makaron, jogurt owocowy,fasolke i to chyba tyle z rzeczy, które wstępnie by się nadawały
|
|
|
|
#4721 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za odpowiedzi
ja ogolnie w tych sprawach bardzo poczatkujaca jestem dlatego pytam;d wiec moze znajde jakis chudy twarog chociaz u mnie w "wiosce" to ciezko cos znalezc a pieczywo to tez takie ze...eh ![]() ale pojde na zakupki moze cos jutro znajde
|
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na śniadanie możesz zjeść sobie owsiankę z nektarynką i mlekiem (jeśli to chude) później może wpaść jakiś białkowy omlet z fasolką i kromką razowca dużo kombinacji
|
|
|
|
|
#4723 |
|
Raczkowanie
|
acha i z waszymi jadlospisam chodzi mi tu o reducje to jak wam idzie szybko zrzucacie zbedne kilogramy?
![]() ~~wizaz skarbnica wiedzy~~ ![]() ![]()
|
|
|
|
#4724 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro bedzie lepiej![]() Ale parówki na R?Mi sie wydaje ze się nie nadaja...ale pewna nie jestem i jogurt owocowy tez nie bardzo, a pieczywo chrupkie-lepiej normalny razowy chleb, a makoron pełnoziarnisty?I ser zołty odpada![]() Cytat:
|
|
#4725 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki Cytat:
![]() ser żółty odpada? łeeeee ![]() a makaron nie wiem jaki na opakowaniu nie piszą w żadnym zrozumiałym przeze mnie języku, a wygląda jak wielkie różnokolorowe muszle więc to też mi dużo nie mówi ale pewnie zwykły |
||
|
|
|
#4726 |
|
Zadomowienie
|
edit: post pod postem ;/
|
|
|
|
#4727 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Prosze Mercy
![]() Cytat:
![]() I nie za malo w 5 tego twarogu?Przeciez to zaledwiek kilka kesow
|
|
|
|
|
#4729 |
|
Raczkowanie
|
Zaplanowana na dziś rrrrredukcja
![]() śniadanie: placuszki z płatków owsianych (4 łyżki płatków owsianych, 1 jajko, kilka łyżek mleka, starte jabłko, cynamon) smarowane serkiem homo naturalnym II śniadanie: 0,5 grahamki z szynką (3 plasterki), pomidorem i papryką Obiad: 50 g kaszy gryczanej (waga przed ugotowaniem) z serkiem wiejskim, pomidorem i szczypiorkiem; mieszanka sałat z sosem vinegret Podwieczorek: koktajl z 100 g tofu, 0,5 szklanki mleka sojowego i 3 łyżek mielonych migdałów Kolacja: sałatka z tuńczyka (puszka tuńczyka wsw, ogórek, kalafior, sałata, koperek) I jak?
|
#4730 |
|
Raczkowanie
|
U:
Ś: owsianka: 4 łyżki owsianych, 1 łyżka otrębów pszennych, 100 ml mleka 0,5%, garsc BF, wkrojona gruszka, 100 g homo nat, cynamon. IIŚ: grahamka z 2 łyżkami twarożku, plasterkiem szynki, pomidorem, ogorkiem Big Milk O: 3 naleśniki: 2 z serem białym i cukrem waniliowym, 1 z dżemem truskawkowym P: serek homo naturalny z orzechami włoskimi i cynamonem 2 marchewki K: grill - 3 skrzydełka kurczaka z grilla z odrobiną ketchupu, kromka żytniego, kilka paluszków z sezamem
|
#4731 |
|
Raczkowanie
|
U
Śn: Bułka grahamka z serkiem wiejskim,dżemem i cynamonem, jabłko, śliwka IIŚn: Jogurt naturalny bez cukru z jabłkiem, kiwi, 3 garści crunchy bananaowe, garść bran flakes Ob: 6 amerykańskich pancakes posmarowanych dżemem i twarogiem P: Banan podgrzany na teflonie bez tłuszczu z garścią bran flakes K: Big toffi Oceni ktoś? |
|
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a twaróg chciałam sobie zostawić do dzisiejszego śniadania jeszcze
|
|
|
|
|
#4733 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze U:
ok 8- 60g musli z mlekiem, brzoskwinia ok11- kromka chleba mazurskiego, pomidor, serek wiejskize szczypiorkiem(150g) 14-15 - udko z kurczaka smazone na oliwie, 150g ryżu, pomidory zalane 40 g jogurtu nat. 17-18- jajko, big milk po 20- 100 g sera białego z pomidorem ,szczypiorkiem, łyżką ziaren słonecznika Może być jak na U?? bo w koncu nie wiem juz ile mam jesc :/ jest tu okolo 1500 kcal. Mam jeszcze zwiększyć ilosc? |
|
|
|
#4734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4735 |
|
Raczkowanie
|
acha i z waszymi jadlospisam chodzi mi tu o reducje to jak wam idzie szybko zrzucacie zbedne kilogramy?
|
|
|
|
#4736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaz kolacja mogal by byc inna a tego loda do P bym dała
|
||
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym muszę Cię pochwalić- ładnie zbilansowane posiłki. jest i białko, i warzywka, i nnkt, i nawet drobna przyjemność [big milk]. |
|
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne, porządne i bardzo przykładne śniadanie. twarożku mogłoby być w II śniadaniu więcej, ale niech będzie. na te big milki robicie mi ochotę, a ja dzisiaj 10. dzień bez słodyczy żyję naleśniczki musiały być boskie o, i orzeszki nawet widzę. tak trzymać, jadłospis na medal!ps.- post pod postem, przepraszam, ale nie umiem cytować 2 razy w jednej wypowiedzi.. |
|
|
|
|
#4739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4740 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

15kg 

to na redukcje ale taka konkretna sie nada??