Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-23, 20:25   #4711
dull
Raczkowanie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Ja w sklepie zakochałam sie w łóżeczku bujanym
coś takiego jak to
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...425956#gallery

Mozna je w kazdej chwili zablokować i wtedy jest stabilne jak zwykłe łóżeczko.
Tylko zapomniałam sprawdzic czy jest opcja bez szuflady bo ona mi nie za bardzo odpowiada )
dull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 20:26   #4712
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
Napisane przez lapochka81 Pokaż wiadomość
bedzie chlopak!
!!
gratuluję poznania płci i teraz to mamy drużynę piłkarską z trenerem i masażystą

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
a mi się wydaje, że troszkę znowu mój brzuszek drgnął - zreszta same zobaczcie poniżej. też mam troszkę spiczasty więc spiczasty to pewnie na chłopaka
ludzie albo jeszcze tego nie widzą albo są po prostu źle wychowani....jak zaszłam do dentysty była pełna poczekalnie ludzi...i myslicie, że mi ktoś ustąpił miejsca siedzącego....?czekałam w kolejce 2h!!!!!!dobrze, że nie cały czas na siedząco bo bym chyba nie dała rady...
brzuszek cudny,taka szczupła dziewczyna i taki ciążowy brzuszek,moje marzenie

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość
O jacie ale nastukałyście pięć stron kiedy ja to przeczytam, dopiero co wrócilam z pracy i padam.... może jutro sie zawezmę dzisiaj chyba sobie odpuszczę...
No to witam i dobranoc dziewczynki
no dobranoc Judy dobranoc

Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość

Ja tam monitora ani niani nie bede kupowac- szkoda kasy, warto wyeliminowac czynniki ryzyka, polecam strone www.nutricia.com.pl, bo nie jest pisana przez producenta monitorow. Co do monitorow, to w tych rekomendacjach znalazlam na ten temat jedno zdanie:" U dziecka z grupy ryzyka mozna podjac domowe monitorowanie czynnosci oddychania i krazenia, ale w oparciu o wynik badania polisomnograficzngo". Dwa- na stronie angelcare jest wyraznie napisane, ze monitory nie sa urzadzeniami medycznymi i nie zapobiegaja SIDS. Moim zdaniem masowa sprzedaz jest wynikiem wykorzystywania strachu matek, tak naprawde najwazniejsze jest wyeliminowanie spania na brzuszku i boku, palenia papierosow przez domownikow itp. reszta na stronie. Jesli moj Antos nie bedzie w grupie ryzyka, to nie kupie monitora. Pocieszajace jest to ,ze zawsze znajdzie sie ktos komu mozna odsprzedac
ja monitor kupiłam dla swojego komfortu psychicznego,zdecydowałam się na niego,że ma też nianię elektroniczną a tą i tak miałam kupić,więc mam problem z głowy tzn 2w 1

Cytat:
justynka masz bardzo ladne zdjecia na nk , podgladnelam wczoraj ...
dziękuję,jutro wejdę to pooglądam Twoje,dziś to już pora spać na mnie

dobranoc życze wszystkim mamom i dzieciaczkom,do jutra papa

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 20:32   #4713
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Dziekuje za pamiec!

Fajnie do Was znowu pisac, troche Was juz wczoraj podczytywalam, ale nie mialam sily dotknac klawiatury. Wczoraj bowiem mialam problem z moim pacjentem i bylam bardzo zdolowana, a dzis nie chcialo mi sie isc do pracy... Tak sie wczoraj zmartwilam tuz przed wyjsciem z pracy, ze musialam sobie kupic cos slodkiego i zjesc w 2 minuty.pomoglo, troche, ale juz dzis sie powstrzymalam.
Dzis na szczescie juz jest ok

Generalnie za ok 3 tyg bede miala 2 tygodniowy staz na oddziale noworodkowym i o wszystko wypytam
dobrze, że już Ci lepiej jak Cię to pocieszy to ja dzisiaj przepłakałam prawie godzinę w moim magazynku marketingowym....ach te hormony...normalnie to bym 5-10min płakała....
a to super, że będziesz miała taką praktykę przed własnym porodem, chociaż z drugiej strony to żebyś się nie nadenerwowała przedwcześnie bo na to będziesz jeszcze miała czas.

Cytat:
Napisane przez Amazonia23 Pokaż wiadomość
No mi gin powiedziała że nawet w 12 można poczuć
mi powiedzial ze książkowo to 20 tydzien a ja poczulam ok 17 i powiedzial ze moze to i wczesnie ale widocznie taki mam organizm i dlatego ze szczupla jestem to latwiej mi poczuc, a Ty jestes duzo chudsza ode mnie więc czemu nie...może akurat to już TO
a wlaśnie rozmawiam z kolezanka ze liceum, ktora sie okazalo ze ma 1 dzien po mnie termin porodu i bedzie miala dziewczynke i ma ona juz 400g duzo co nie...?
moj Adrianek mial 275g tydzien temu
oj, nie o tym chcialam napisac....chiałam napisać ze jej tesciowa kazala jej zapisac date pierwszych kopniakow
bo podobno to równo polowa ciąży!!!!!

Cytat:
emilka wlasnie zobaczylam Twoje fotki, dziwie sie ze ludzie kolejce nie zauwazyli, masz tak pieknie wyrzezbiony ten brzuszek w szczuplej figurce... u mnie to mniej widac bo no taka zgrabna nie jestem, wiec jak mnie pewna starsza pani wyrugowala z miejsca w tramwaju to sie nie zdziwilam. glupio tzlko , ze nie podziekowala, niezzaleznie od wszystkiego...
.
albo nie zauwazyła albo nie chciała zauważyć, a z tego co widziałam na NK to wcale nie masz złej figury a na pewno nie gorszej od mojej
a u mnie myślę, że zauważyli...akurat w tej bluzce widać z daleka...w inych neikoniecznie, więc myslę, że po prostu nie wpadli na pomysł że może mi się słabo zrobić albo coś...dobrze, że ja w miarę silna kobitka jestem i nigdy nie mdleje

e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 20:32   #4714
memi
Rozeznanie

spojrzec na ciaze z dystansu...

http://www.youtube.com/watch?v=4LcEuz5JD58
memi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 20:37   #4715
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:

albo nie zauwazyła albo nie chciała zauważyć, a z tego co widziałam na NK to wcale nie masz złej figury a na pewno nie gorszej od mojej

No wlasnie to samo mialam napisac, nie dosc ze sliczna kobietka to do tego szczuplutka!!! Memi koniecznie wstaw tutaj swoj brzusio (jak znajdziesz chwilke oczywiscie).

Jastinada dobranoc
Stary 2008-10-23, 20:50   #4716
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Wreszcie moge do was dolaczyc w marzeniach o meblach dla malutkiej. Tutaj link do lozeczka, ono najpierw jest lozeczkiem zabudowanym, potem mozna zmienic w lozeczko bez ramy z boku, a potem w normalne lozko dla duzego dziecka.

http://www.toysrus.com/product/index...ductId=2791318

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 20:55   #4717
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
Wreszcie moge do was dolaczyc w marzeniach o meblach dla malutkiej. Tutaj link do lozeczka, ono najpierw jest lozeczkiem zabudowanym, potem mozna zmienic w lozeczko bez ramy z boku, a potem w normalne lozko dla duzego dziecka.

bardzo fajne i na kolkach

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 20:56   #4718
zanka205
Zakorzenienie

spicegirl fajne łóżeczko

ja chyba spadam spać, jeszcze poprzytulam się do męża
do jutra Mamuśki miłej nocy

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 20:56   #4719
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez dull Pokaż wiadomość
Ja w sklepie zakochałam sie w łóżeczku bujanym
coś takiego jak to
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...425956#gallery

Mozna je w kazdej chwili zablokować i wtedy jest stabilne jak zwykłe łóżeczko.
Tylko zapomniałam sprawdzic czy jest opcja bez szuflady bo ona mi nie za bardzo odpowiada )

No tez ładne z ta kolyska, a ta szuflada tez mi sie nie podoba
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 21:01   #4720
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
dobrze, że już Ci lepiej jak Cię to pocieszy to ja dzisiaj przepłakałam prawie godzinę w moim magazynku marketingowym....ach te hormony...normalnie to bym 5-10min płakała....
a to super, że będziesz miała taką praktykę przed własnym porodem, chociaż z drugiej strony to żebyś się nie nadenerwowała przedwcześnie bo na to będziesz jeszcze miała czas.

mi powiedzial ze książkowo to 20 tydzien a ja poczulam ok 17 i powiedzial ze moze to i wczesnie ale widocznie taki mam organizm i dlatego ze szczupla jestem to latwiej mi poczuc, a Ty jestes duzo chudsza ode mnie więc czemu nie...może akurat to już TO
a wlaśnie rozmawiam z kolezanka ze liceum, ktora sie okazalo ze ma 1 dzien po mnie termin porodu i bedzie miala dziewczynke i ma ona juz 400g duzo co nie...?
moj Adrianek mial 275g tydzien temu
oj, nie o tym chcialam napisac....chiałam napisać ze jej tesciowa kazala jej zapisac date pierwszych kopniakow
bo podobno to równo polowa ciąży!!!!!

a u mnie myślę, że zauważyli...akurat w tej bluzce widać z daleka...w inych neikoniecznie, więc myslę, że po prostu nie wpadli na pomysł że może mi się słabo zrobić albo coś...dobrze, że ja w miarę silna kobitka jestem i nigdy nie mdleje

Mowi sie ze ruchy powinno sie zaczac czuc w 4,5 m-cu ciazy czyli to wychodzi 20 tydzien....czyli polowa....ale to jest tylko i wylacznie ksiazkowo, bo rzeczywistosc jest taka ze jedne czuja w 18 inne w 22 a jeszcze inne czyli te bardzo szczupłe to juz i w 16 tyg wiec tutaj nie ma dokladnej daty na to, ja "cos" zaczełam czuc na koniec 18 tyg ale do dzis nie jestem pewna czy to był maluch czy tylko mi sie wydawało albo było to co innego....zreszta do dzis jest ciezko poczuc te ruchy u mnie, czasem w ciagu dnia cos tam mnie kopnie (nacisnie od srodka) 1-3 raz w ciagu dnia baaaardzo leciutko mam chyba bardzo leniwego malucha albo moj wałek sprzed ciazy to amortyzuje bo moj brzuchol do chudych nie nalezał
Stary 2008-10-23, 21:02   #4721
Jaga1111
BAN stały

Witajcie Pisze abyscie wiedzialy ze zyje jeszcze jakos i naszczescie jestem nadal w domku... dzis nawet moja corka byla bardziej ruchliwa niz przedtem.... tylko co mnie martwi to to ze z mezem nie umiem sie dogadac ostanio
Jaga1111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 21:07   #4722
Tim3Pink
Raczkowanie

Dziewczynki powiedzcie mi jeszcze po jakim czasie po porodzie można sie wybrać na solarium??
Tim3Pink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 21:07   #4723
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość

Suuuper to lozeczko !!! Ale u nas chyba takich nie ma? bynajmniej nie spotkałam sie, a moze ktos widzial? ale nawet jesli bedzie to cena tez bedzie powalajaca,
Stary 2008-10-23, 21:09   #4724
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość
Witajcie Pisze abyscie wiedzialy ze zyje jeszcze jakos i naszczescie jestem nadal w domku... dzis nawet moja corka byla bardziej ruchliwa niz przedtem.... tylko co mnie martwi to to ze z mezem nie umiem sie dogadac ostanio

To dobrze ze jest wszystko OK, a maz to pewnie przezywa te ostatnie wydarzenia i sie poprostu boi, martwi, no i pewnie martwi go ten zakaz sexu na tak dlugi czas poprostu go to wszystko przeraza i dusi to w sobie,
Stary 2008-10-23, 21:11   #4725
Tim3Pink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Mowi sie ze ruchy powinno sie zaczac czuc w 4,5 m-cu ciazy czyli to wychodzi 20 tydzien....czyli polowa....ale to jest tylko i wylacznie ksiazkowo, bo rzeczywistosc jest taka ze jedne czuja w 18 inne w 22 a jeszcze inne czyli te bardzo szczupłe to juz i w 16 tyg wiec tutaj nie ma dokladnej daty na to, ja "cos" zaczełam czuc na koniec 18 tyg ale do dzis nie jestem pewna czy to był maluch czy tylko mi sie wydawało albo było to co innego....zreszta do dzis jest ciezko poczuc te ruchy u mnie, czasem w ciagu dnia cos tam mnie kopnie (nacisnie od srodka) 1-3 raz w ciagu dnia baaaardzo leciutko mam chyba bardzo leniwego malucha albo moj wałek sprzed ciazy to amortyzuje bo moj brzuchol do chudych nie nalezał
ja z kolej siedze przed kompem i brzdąc tak mnie kopie, ze nachwile za nie mówiłam ;] hehe szOk od 20 tygodnia czulam kopniaki ale nie tak czesto i nie tyle ;]
Stary 2008-10-23, 21:15   #4726
Tim3Pink
Raczkowanie

Cytat:
Nie martw się niczym ja też mam podobnie z moim;/ czasem się zastanawiam czy nie lepiej bylo by mi samej, ale to z nerwów ;/ i myśle, że to moja wina bo naprawde przez ten okres ciazy jestem nie znosna szukam tylko powodu do klutni;/ wszyscy mnie wkurzają;/ brrr myśle, że to dlatego, że wszyscy mi ciągle, mówia jak to oni ciężko pracują a ja nic nie robie!!! wrrr może ciąza to nie choroba, ale tak łatwo nie jest to nie faceci muszą rodzić tylko my
Stary 2008-10-23, 21:18   #4727
Tim3Pink
Raczkowanie

hahaha, ale wiecie co mnie zawsze rozbawia?? brzdąc zawsze jak mówie mojemu, że mnie kopie to on podbiega, bo chce poczuć to dzidziuś przestaje hehehehe ;D więc on jeszcze nie czuł nic biedak
Stary 2008-10-23, 21:18   #4728
emzeta
Zadomowienie

Tim3Pink, a czemu nie ma Cie na naszej liscie?

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 21:33   #4729
Tim3Pink
Raczkowanie

sama się zastanawiałam przedtem jak patrzyłam ;] a co mam zrobić zeby na niej być ?
Stary 2008-10-23, 21:36   #4730
memi
Rozeznanie

justynka to zyzcze zeby Ci sie te maszyny przydaly
gosiu i emilko czuje sie mile polechtana
gosia z brzuchem to najchetniej poprosilabym maza , ale jak sie dowie co ma mi fotgrafowac i po co to chyba bedzie mnie do konca zycia wysmiewal, taki to maz zlosliwy..

dull ciekawe to lozeczko...

jagoda dlatego wlasnie miedzy innymi jestesmy na tym forum

tim3pink u mnie Antek tez sie tak z tatusiem drazni.. do solarium moyna od razu, bo dzidziuska nie ma w brzuszku.. pytanie tylko jak nasza skora zniesie kolejna katorge..
Stary 2008-10-23, 21:43   #4731
Tim3Pink
Raczkowanie

blada nie jestem, ale zawsze lubiłam fajną opalenizne ;] hmm czyli solarium odradzacie
mysle, ze na solarium warto się wybrac jak nasze ciało dojdzie już do siebie;]
Stary 2008-10-23, 21:45   #4732
Tim3Pink
Raczkowanie

memi a w, którym tygodniu jestes? kiedy masz termin...
Stary 2008-10-23, 21:51   #4733
memi
Rozeznanie

tim3pink mialam na mysli OD RAZU PO PORODZIE oczywiscie
u mnie dzis mija 21 tyg i 2 dzien..
Stary 2008-10-23, 21:53   #4734
Tim3Pink
Raczkowanie

Widziałam na allegro jedno naprawde śliczne łóżeczko a własciwie kołyske taką jak by;] dzidziuś bedzie w naszej sypialni na początku wiec takie malutkie jest naprawde sliczne;]

Tutaj macie takie
http://www.allegro.pl/item465320087_...by_rozowa.html

ale to nie o to mi chodzi znajde je zaraz i wkleje ;]
Stary 2008-10-23, 21:54   #4735
Tim3Pink
Raczkowanie

nio to podobnie jak u mnie ;] ja mam termin na 10 marca ;] ale zobaczymy, bo niby ma być cesarka;/
Stary 2008-10-23, 22:00   #4736
Tim3Pink
Raczkowanie

http://www.allegro.pl/item461106592_..._krolewny.html OMG a jakie to jest śliczne ;]
Stary 2008-10-23, 22:01   #4737
Jaga1111
BAN stały

Moze tak walsnie jest ze wszytko dusi w sobie i dlatego te klotnie....One sa spowodowane moim humorami i tym ze boje sie ze poronie Bo tego bym chyba nie przezyla.....EHHHHH ide spac bo sen dla mnie to podstawoe lekarstwo
Jaga1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 22:05   #4738
Tim3Pink
Raczkowanie

http://www.allegro.pl/item460941808_...ars_5_w_1.html to też boskie!!! szukam tego co chcialam kupić, ale nie wiem czy jeszcze jest ;/
Stary 2008-10-23, 22:12   #4739
Tim3Pink
Raczkowanie

Cytat:
Moze tak walsnie jest ze wszytko dusi w sobie i dlatego te klotnie....One sa spowodowane moim humorami i tym ze boje sie ze poronie Bo tego bym chyba nie przezyla.....EHHHHH ide spac bo sen dla mnie to podstawoe lekarstwo
Idz Kochana wyśpij się i niczym się nie martw ;] przyjdzie dzien w, ktorym urodzisz mu pięknego bobasa i będziecie w niebowzięci !!! wszystko się jakos ułoży , mój też wszystko dusi w sobie, a ja wrecz odwrotnie musze troszke przystopowac w tym co do niego mowie i tez bedzie dobrze;]

ja Też już ide spac, bo jakas się smiczona zrobiłam;/ tylko cos zjem, bo tez zglodniałam ;]

DOBRANOC ****
Stary 2008-10-24, 06:51   #4740
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Dzień Dobry dziewczynki!!!
fajne są te kołyski, które pokazujecie, ja jednak jestem za zwykłym łóżeczkiem...tzn ostatnio jak oglądaliśmy to moj TZ jakos zaczal naciskac na kojec...a ja jakoś nie jestem do takiego przekonana...no nic, zobaczymy, może mu przejdzie, albo uda mu się mnie namówić

Dobra, koniec tego dobrego, WSTAWAĆ!!!

e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości