|
|||||||
| Notka |
|
| Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!
Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4712 |
|
Raczkowanie
|
Się robi - zaraz do niej napiszę
|
#4713 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4714 |
|
Raczkowanie
|
Ankietę bezpieczeństwa osobowego
|
|
|
|
#4715 |
|
Raczkowanie
|
ależ przecież nie ma za co
![]() na razie mi napisała, że on też musiał powtarzać te badania. Jeśli się nie mylę to jest z Nadwiślańskiego. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- WIĘC : Był w Warszawie i mówili mu osobiście ale i tak przyślą pismo tak ok. miesiąc przed wcieleniem. Takie informacje zdobyłam dla Was Moi Drodzy ![]() Pewnie to samo wiecie
|
#4716 | |
|
Rozeznanie
|
Aniusia, dzieki kochana
Jestesmy spragnieni każdej informacji---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- EdaF, jeżeli chodzi o ankietę ABO, to czas związany ze sprawdzaniem zawartch w niej danych wynika zapewne z zapisów ustawy o ochronie informacji niejawnych.Przejrzyj wspomnianą ustawę, tam zdaje się jest okreslony czas na poddanie danej osoby sprawdzeniu. znajdziesz tam również info o organach, które się tym zajmuja ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Aniusia, tak trzymaj Bądź czujna
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Raczkowanie
|
Nooo wiadomo .... może i kiedyś ja będę żyła w takiej niecierpliwości jak WY ... oj chciałabym
|
#4718 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4719 |
|
Raczkowanie
|
Jestem na takim etapie, że dopiero po nowym roku będą przyjmować dokumenty do warmińsko mazurskiego , no chyba że inny oddział ... morski , pomorski albo nadwiślański ...
Więc zbieram, informacje, materiały i czytam i czekam ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- bo po co gdzieś daleko np do Bieszczadzkiego jeździć - noo daleko nie powiem choć w górach fajnie by było
|
#4720 |
|
Rozeznanie
|
Aniusia, to bedziesz miała duzo czasu i info żeby się przygotować
|
|
|
|
#4721 |
|
Raczkowanie
|
Niby tak chociaż ten czas to tak szybko leci
|
#4722 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
chciałem się dowiedzieć czy ktoś z obecnych jest może na etapie przed wariografem w Karpackim ?Z góry dzięki za odpowiedz! |
|
|
|
#4723 |
|
Raczkowanie
|
Czyli osoby z Nadwiślańskiego pewnie beda mialy szkolenie w Koszalinie? Moze ktos cos wie na ten temat?
|
|
|
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
Pnikonion raczej niema takiej osoby ale jak nie wzgardzisz to są osoby po sąsiedzku z bieszczadzkiego
które nie mogą się doczekać wario (mamy mieć w listopadzie)Do Karpackiego są tu osoby które dopiero mają składać papiery ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Eleonore duchowo cię wspieramy mów tam prawdę i tylko prawdę ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- To możliwe Kapitol. Kiedyś pojawił się na forum jakiś chłopak który twierdził że rozmawiał z kimś z wykładowców z Koszalina i że to oni właśnie się szykują na przyjęcie nowych. Może to prawda kto wie.---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- he he Aniusia no dzięki. Zaczynasz dla nas działać niemalże 'under cover"
|
|
#4725 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
mam małe pytanko strangergirl napisz mi cos o wario jakie pytania sa czy duzy stres ogólnie jak to wyglada
|
|
|
|
#4726 |
|
Przyczajenie
|
Witam, był ktoś może w tym albo poprzednim tygodniu na rozmowie u psychologa w PoOSG ? Info na PW. Z góry dzięki
|
|
|
|
#4727 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich,
za 2 tyg mam II etap w Kętrzynie (oddział Nadwiślański) i mam parę pytań: - Czy testy sprawności należy zaliczyć wszystkie czy można któryś sobie odpuścić ? - Jeśli ktoś miał już II etap to niech opisze swoje wrażenia. Czy są jakieś przerwy pomiędzy wykonywanymi ćwiczeniami ? - Jak to wszystko wygląda tzn. najpierw są testy z: wiedzy i języka potem ile się czeka na wyniki ? - Jakich pytań można się spodziewać na końcowej rozmowie ? - Czy dużo osób nie zalicza testu sprawnościowego ? - Czy wykonywane ćwiczenia są bardzo rygorystycznie nadzorowane ? Głównie mi chodzi o test fizyczny a zwłaszcza bieg, na którym mogę polec. Z góry dzięki za odpowiedzi. |
|
|
|
#4728 |
|
Przyczajenie
|
chaoz...Dzięki za słowa otuchy
Jednak niestety z tego co wiem i jesli sie nic nie zmieni, to czeka mnie caly etap rekrutacji jak u Wszyskich:/ To fakt, potrzebuja muzykow i to mnie calkiem pozytywnie nastawia. Jedyne co obilo mi sie o uszy to planuja skrócić cały etap szkolenia do 3 miesiecy. Ale nie wiem czy to dla wszystkich rekrutów, czy tylko dla muzyków.Tylko jak ze wszystkim nie wiadomo kiedy i czy na ten krótszy się uda załapać...;pPS.jesli chodzi o marsz, to mam jako takie doświadczenie. Jestem z Pucka. Mamy tutaj Reprezentacyjna Orkiestrę Dętą Ziemi Puckiej i długie marsze nie są mi obce:p Z 3 lata swojego czasu grałem z nimi...
|
|
|
|
#4729 |
|
Zadomowienie
|
Dari witaj
no niestety nie mogę cię poratować pytaniami z wario bo zostaliśmy zobligowani do dyskrecji więc wolę się trzymać poleceń. Ale jak będziesz szczera to nie ma strachu
|
|
#4730 |
|
Raczkowanie
|
rekrut123 nie żartuj że na biegu polegniesz jeżeli na 1000m
na 5 jest czas 4min 20 sek to można jeszcze w czasie biegu na kawę skoczyć . lepiej nic nie odpuszczaj te punkty za wf ratują życie. ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Poratuj ją na PW nic się nie bój strangergirl
|
|
#4731 |
|
Raczkowanie
|
Witam moi kochani,dzwoniłam dzisiaj do oddziału odnośnie tego poświadczenia bo wczoraj serducho łopotało więc pani mnie poinformowała,że większość styczniaków niedostała,i zaprosiła mnie na piątek na 9 na badania lekarskie
|
|
|
|
#4732 |
|
Zadomowienie
|
Rekrut możesz czegoś nie zaliczyć na wf-ie ale musisz w sumie zebrać minimalną liczbę punktów żeby zaliczyć wf. Normy i punkty sprawdź na stronie SG. Nie ma jakiegoś strasznego rygoru ale jak ktoś fajtłapa to może polec he he
. Po każdym przedmiocie czekasz na wynik i dopiero wtedy idziesz na następny. Nie wiem jakie są pytania na rozmowie bo mnie akurat o nic nie pytali (jak ktoś ma dużo punktów to mu dają spokój), różna ilość nie zalicza wf-u ale czy to ważne? Ważne się samemu przygotować. Jeśli możesz polec na biegach to po prostu poćwicz kolego wstyd ciągnąć się po bieżni i jeszcze nie zaliczyć. Przerwy między ćwiczeniami - tyle ile innym zajmuje zrobienie tych ćwiczeń (grupy ok 10 osób) i przechodzicie do następnego. Co do wrażeń - troszkę stresu ale ogólnie fajna przygoda, kupa śmiechu (jak się jest towarzyskim) i superowa wycieczka a po egzaminach extra radocha
|
|
#4733 |
|
Raczkowanie
|
super chyba poznam niektórych z was
|
|
|
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
Danusia no to się poznamy
![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- He he Gump ale ja mam mieć wario powtórkowe w listopadzie i kto wie o co mnie wtedy zapytają wolę nie mieć zdradzania sekretów SG na sumieniu ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Eleonore dzisiaj miała powtórkę z wario i nie ma jej Gdzie jesteś kobieto droga?! Czy nie możesz wyplątać się z kabli ?---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Rekrut zgadzam się z Gumpem że punkty z wf-u są cenne a czasem bezcenne. To przecież najłatwiejsza rzecz do zdania. Normy wcale nie są wysokie i przeciętny użytkownik adidasów powinien zaliczyć bez problemów jak tylko trochę się przyłoży
|
|
#4735 |
|
Raczkowanie
|
widzę moi kochani ,że coś leniuchujecie,obudzcie się
|
|
|
|
#4736 |
|
Raczkowanie
|
dzis dostalem zaproszenie na wario
|
|
|
|
#4737 |
|
Raczkowanie
|
stranger to ja się bardzo cieszę ze się zobaczymy supeer
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4738 |
|
Zadomowienie
|
Danusia i ja też
|
|
#4739 |
|
Raczkowanie
|
Z tymi pytaniami na wario to i tak bez sensu nie ma co nawet ich podawać bo pytania są przecież dobierane do każdego kandydata osobno, według tego co na psychologu było.
Może są jedno lub dwa standardowe a resztę wymyślają indywidualnie. Jak przekraczasz granice czesto to czy cos przemycałeś kiedyś. Jak brałeś narkotyki to czy dalej bierzesz. jak masz mandaty to też coś takiego... itd itd To tylko takie wymyślone przeze mnie nie muszą się przełożyć |
|
|
|
#4740 |
|
Rozeznanie
|
jestem! dziękuję za wsparcie duchowe i trzymanie kciuków... mam wyprany mózg po wariografie ale szczęśliwa jestem bo już po wszystkim no i najważniejsze że pozytywnie myślałam że drugi raz będzie mniej stresujący no i faktycznie nie denerwowałam się tak jak rok temu bo teraz wiedziałam na czym to polega ale mimo to lekkie podenerwowanie było... na szczęście specjalista podsumował mnie na "tak" i liczę na to że już żadne niespodzianki mnie nie spotkają na drodze do wcielenia. Nie dowiedziłam się niczego odnośnie dodatkowych skróconych badań, miejscu szkółki, itp. bo nie było dziś kompetentnej osoby od tych spraw. wszystkim czekającym na powtórkę wario życzę by się powiodło bo naprawdę odpaść w tym momencie to nic fajnego. zmęczona jestem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Służby mundurowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

więc pani mnie poinformowała,że większość styczniaków niedostała,i zaprosiła mnie na piątek na 9 na badania lekarskie
wolę nie mieć zdradzania sekretów SG na sumieniu
Czy nie możesz wyplątać się z kabli