...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana... - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-13, 17:50   #4711
betii5
Rozeznanie

Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

Cześć !Elizo kochana ,jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji,u mnie też waga stoi ,ale ja się nie przejmuję czekam spokojnie aż sama się wyniesieJ

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi co się dzieje W trzecim dniu p/w mam 0,9 kg więcej.Nie jem wcale dużo tych warzyw,może nawet za mało.Czy któraś z was tak miała ? Tracę nadzieję,a to bardzo nie dobrze.
Cześć!Jesteśmy w tym samym punkcie diety i ja też mam tak jak ty,u mnie waga nie wzrosła,ale stoi w miejscu.Niema się co tym przejmować,ja czekam aż jej się znudzi i pójdzie sobie w dal.Czy robiłas sobie chlebek ,czy placki,bo ja narazie jakos niemam weny do tego,ale otreby jem z jogurtem naturalnym.Poza tym na dniach dostanę miesiączkę ,bo już czuje jej oznaki,czyba że będzie jeszcze gorzej i znów nie dostane i znów przez trzy miesiące będę cierpieć katusze. A tak pozatym to już się przyzwyczaiłam do tego jedzenia ,co gorsza zjem troszkę i już niemogę,a ponoć sekret polega na tym żeby dużo jesc. Pozdrawaim dziewczynki ,trzymajcie się!!!!!!!!!
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 18:19   #4712
eliza40
Zakorzenienie

Beti dzięki.Dobrze,że jesteście i możecie człowieka pocieszyć,bo dzisiaj rano już byłam zrezygnowana.Ja robiłam placki z otrębów,jadalne
A tak to też otręby dodaje do serka.Ale ja chyba za mało jem.Rano jajecznica z 3 jajek(małe) później kilka plasterków wędliny obiad pulpety drobiowe+sałata z jogurtem i teraz serek wiejski z pomidorem może jeszcze coś zjem do tego dużo picia.
Jak myślicie dobrze czy nie
eliza40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 19:06   #4713
tess27
Zakorzenienie

GG do tess27

witam u mnie dzis pieklo--zoladek odmowil posluszenstwa--niewiem czemu..boli okropnie i dzis tylko 2wiesniaki przez caly dzien.
co do mamy niny-to wrocila do pracy i niema ciekawie--reszte sama powie jak wroci,bo moze sobie nie zyczyc...
Stary 2009-08-13, 19:38   #4714
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Beti dzięki.Dobrze,że jesteście i możecie człowieka pocieszyć,bo dzisiaj rano już byłam zrezygnowana.Ja robiłam placki z otrębów,jadalne
A tak to też otręby dodaje do serka.Ale ja chyba za mało jem.Rano jajecznica z 3 jajek(małe) później kilka plasterków wędliny obiad pulpety drobiowe+sałata z jogurtem i teraz serek wiejski z pomidorem może jeszcze coś zjem do tego dużo picia.
Jak myślicie dobrze czy nie
Ja też nie jem za wiele,ostatnio zajadam się pomidorami ,ogórkami i rzodkiewką,oczywiście pije dużo tak jak ty,jem ser i dużo jogurtu 0%.Jutro rano zrobię sobie jajecznicę z pieczarkami,na obiad rybę w folii i i pomieszam warzywka,a na kolację pomieszam warzywka dodam jajko gotowane i wędlinę.Pomóżcie !!!!!!!!Nie wiem jak wyglada sparwa kapusty brokuła i kalafiora,ostatnio nie miałam czasu przejrzeć forum,ksiazke pożyczyłam ,a wydaje mi się że o kapuscie i kalafiorze nie było mowy.Powiem wam że moi domownicy już patrzec nie moga na to co ja jem,oni chyba przestaną jeść nabiał.A mnie martwi tylko to że niemam ochoty na jedzenie,a jak jem to trochę i już mi rośnie.Chciłam zapytać czy stosujecie parafinę,bo ja dziś dopiero kupiłam,ale niemiałam odwagi jej spróbować.
Stary 2009-08-13, 19:42   #4715
tess27
Zakorzenienie

GG do tess27

ja parafiny nie stosowalam i niemam zamiaru a co do kapusty,kalafiora i brokula to mozna--w ksiazce jest wzmianka
Stary 2009-08-13, 19:51   #4716
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tess27 Pokaż wiadomość
witam u mnie dzis pieklo--zoladek odmowil posluszenstwa--niewiem czemu..boli okropnie i dzis tylko 2wiesniaki przez caly dzien.
co do mamy niny-to wrocila do pracy i niema ciekawie--reszte sama powie jak wroci,bo moze sobie nie zyczyc...
Witam!Ja tak miałam wczoraj,ale myślę że to przez warzywa,bo dziś mam 3 dzień p/w.W każdym bądż razie nie jesteś sama!!Powiedziłam że nie poddam się,choć znów czai sięnastepna pokusa,znów mam urodzinowego grila,tym razem z prosiakiem i innymi smakołykami.Ale już teraz wiem że się nie dam skusić ,choć będzie mi przykro!

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
ja parafiny nie stosowalam i niemam zamiaru a co do kapusty,kalafiora i brokula to mozna--w ksiazce jest wzmianka
Dzięki jakoś to przeoczyłam ,nie byłam pewna.
Stary 2009-08-13, 19:57   #4717
tess27
Zakorzenienie

GG do tess27

beti--musisz jakies fajowe miesko dla siebie przygotowac zeby cie nie kusilo---jakies szaszlyczki z fileta,rybka
Stary 2009-08-13, 20:02   #4718
fatamorgana35
Raczkowanie

czy chlebuś dukanowski to można jeść więcej niż jeden dziennie ?
fatamorgana35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 20:23   #4719
MamaZosi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
pamietacie w jakich proporcjach sie ten len parzylo bo nie moge tego postu znalezc?

Ja też właśnie wczoraj kupiłam sobie len i na opakowaniu jest napisane, że 1 łyżeczkę lnu zalać 3/4 szklanki gorącej wody i mieszać

Jeszcze nie próbowałam tego, ale może jutro
MamaZosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 20:26   #4720
paulina22
Raczkowanie

Pisalaś że na twarzy schudlaś a po jakim czasi zauważylas???Pomóżcie nie wiem co sie dzieje zaczęłam jeść więcej tak jak pisalyście ale jak siedze w domu to aly czas bym cos żarla:/Codziennie teraz jakis grzech popłniam;-( Tracę nadzieje w to że akurat mi sie uda gdzie tyle lat zawsze uważalam ze mam za duzo kg....Nie chce przerywac tej diety bo zalezy mi na utracie tych kg.A tak brakuje mi słodyczy:-///dzisiaj papierówke jedna zjadłam, rano jak wstaje to zawsze podjem z garstke chrupków na mleko tych czekoladowych bo rodzeństwo je i jest mi ciężko a najwiekszy błąd dzisiaj to.....chyba z 3 placki z jabłkami na oleju bo przyszlam z pracy i gotowalam wątróbke a mama ma teraz wolne i robiła placki a ze byłam juz głodna to podjadłam i ogolnie nie potrafiłam si powstrzymac:-/ A tak strasznie chcę schudnąc!!!!!!!!:-(((((((( nawet teraz sie nie waze bo sie obawiam ze duzo wiecej waze:-/mam kłopoty z wypróznianiem a otreby nawet mi nie pomagaja:-/pije juz nawet kawe zeby mnie pogonilo to czasami pomoze.

Jestem tylko ciekawa jakbym teraz wrociła do normalnego jedznia to czy wroce do wagi albo jeszcze wiecej bede ważyła...Jesli ktos cos wie na ten temat to prosze o wiadomosc.Teraz komp mi padl i siedze u znajomego czasami na laptopie wiec nie zawsze mam jak poprzebywac tu ale powiem ze jak czytam wasze rezultaty to mnie motywuje i zaczynam wierzyc....zeby juz bylo po wszystkim-///Pozdrawiam wszystkie dukaki;-))
paulina22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 20:47   #4721
eliza40
Zakorzenienie

Paulina,piszesz jak bardzo chcesz schudnąć,to dlaczego ciągle coś podjadasz?Ja też lubię np. ciasto i podsuwają mi je nawet pod nos,ale mówię dziękuję.Ja też lubię różne płatki na mleko,cały czas mam je w domu,bo dzieci je jedzą,ale nie ruszam.Trzeba bardzo chcieć,co Ci daje jak sobie podjesz? chwilowe zadowolenie,a potem tylko wyrzuty sumienia.Nie można się tłumaczyć,że mama akurat coś zrobiła,a Ty byłaś akurat głodna.Ja też bardzo tęsknię za owocami,stoi przedemną micha nektarynek,które sama nawet zerwałam,ale niech sobie stoi ,na razie są nie dla mnie,bo JA JESTEM NA DIECIE
Stary 2009-08-13, 21:03   #4722
betii5
Rozeznanie

Cytat:
beti--musisz jakies fajowe miesko dla siebie przygotowac zeby cie nie kusilo---jakies szaszlyczki z fileta,rybka
Dzięki za pomysł tak własnie zrobię
Stary 2009-08-13, 21:07   #4723
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MamaZosi Pokaż wiadomość
Ja też właśnie wczoraj kupiłam sobie len i na opakowaniu jest napisane, że 1 łyżeczkę lnu zalać 3/4 szklanki gorącej wody i mieszać

Jeszcze nie próbowałam tego, ale może jutro
Dziewczyny a do czego ten len??? Jak go robicie i po co?

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 21:09   #4724
fatamorgana35
Raczkowanie

dziewczyny co z tym chlebkiem ? mozna wiecej niz jeden ?
Stary 2009-08-13, 21:13   #4725
eliza40
Zakorzenienie

Ja nie wiem po co len i nie wiem ile chlebka można
Stary 2009-08-13, 21:15   #4726
fatamorgana35
Raczkowanie

hahahha to ja też nie wiem
Stary 2009-08-13, 21:20   #4727
eliza40
Zakorzenienie

Ale tak sobie myślę,że jeden to wystarczy,bo to przecież węgle.O i tyle wymyśliłam

Widzę,że nikogo nie ma to ja też sobie zmykam

Edytowane przez eliza40
Czas edycji: 2009-08-13 o 21:52
Stary 2009-08-13, 22:19   #4728
nutkaa
Przyczajenie

Witam! jestem nowa na forum. na diete Dukana natknelam sie przypadkowo. dzis jestem 8 dzien na fazie uderzeniowej. waga pokazuje tylko 2 kilogramy mniej. chce wrocic do wagi sprzed dwoch lat. przytylam prawie 15 kilo i strasznie sie z tym czuje. Mam duza motywacje. W niedziele wchodze w protal II. Mam nadzieje, ze nareszcie cos sie ruszy. Masakra jakas.
Moze robie cos zle. Sama nie wiem.
Wiecie moze ile %tl. maja parowki jubilatki z sokolowa? Nie jestem pewna ile dokladnie, ale ponoc sa jakies odtluszczone. Moze przez nie stoje?
nutkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 22:58   #4729
eliza40
Zakorzenienie

Nutka ,dziewczyny pisały wcześniej,że parówek nie wolno jeść.A co do wagi to nie ma reguły,jednym spada więcej,drugim mniej.Ja miałam po 8 dniach miałam 2,7 mniej.
Przeczytałaś wątek?
Stary 2009-08-14, 05:04   #4730
landi0909
Zakorzenienie

len jest po to żeby nie było zaparć a uwierzcie mi że przy tej diecie czasem są straszne zaparcia, wiem bo to przeszłam

ja narazie daje odpocząć organizmowi od dietki moze tak za 2-3 tygodnie zrobie 3 dni protein i zobaczę co się będzie działo.. Póki co jem niskokalorycznie i duuuużo piję wczoraj 3,5 litra wypiłam

a chlebek, to wg mnie tak jak z plackami dukana nie za dużo, bo otręby to węgle, a przecież mamy je ograniczać
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 05:36   #4731
katanuna
Przyczajenie

Cześć dziewczyny! Wczoraj skończyłam P+W i od dziś 5 dni samych P.
Zobaczymy jaki będzie efekt,bo najpierw było -3kg a teraz +1
katanuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 07:02   #4732
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katanuna Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Wczoraj skończyłam P+W i od dziś 5 dni samych P.
Zobaczymy jaki będzie efekt,bo najpierw było -3kg a teraz +1
Witam! Ja wracam do samych protein w niedzielę,moja waga spadła z 82.600 do 78.900.Jestem bardzo szczęśliwa,bo spada powoli,a ja nie głodzę się jem ile chcę.Tak wogóle to moja dieta trwa12 dni.Będzie dobrze zobaczysz.Małymi kroczkami do przodu,bo ja już kiedyś schudłam 36 kilo w trzy miesiące,ale po następnych pięciu znów przybrałam z nawiązką.Wiem że tym razem będzie inaczej powoli a cel zostanie osiągnięty,poprostu wiem że nam się uda dziewczyny

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez nutkaa Pokaż wiadomość
Witam! jestem nowa na forum. na diete Dukana natknelam sie przypadkowo. dzis jestem 8 dzien na fazie uderzeniowej. waga pokazuje tylko 2 kilogramy mniej. chce wrocic do wagi sprzed dwoch lat. przytylam prawie 15 kilo i strasznie sie z tym czuje. Mam duza motywacje. W niedziele wchodze w protal II. Mam nadzieje, ze nareszcie cos sie ruszy. Masakra jakas.
Moze robie cos zle. Sama nie wiem.
Wiecie moze ile %tl. maja parowki jubilatki z sokolowa? Nie jestem pewna ile dokladnie, ale ponoc sa jakies odtluszczone. Moze przez nie stoje?
Witam!ja też mam dużo do zrzucenia,ale nie przejmuj się wagą rób swoje.U mnie tez tak było,pierwsze trzy dni 3 kg,a potem przestój,teraz jestem juz w w trzecim dniu p/w i jest 3.700 mniej.Ja się z tego bardzo cieszęJestem zdania że małymi kroczkami do przodu ,a napewno się uda.No ale co do tych parówek to wydaje mi się że to nie najlepszy pomysł,dozwolone są wędliny chude ,z drobiu lub chuda szynka,ale parówki to napewno nie.
Stary 2009-08-14, 07:07   #4733
tess27
Zakorzenienie

GG do tess27

witam--ja dzis ostatni dzien P+W jutro same P przez 5 dni-jutro rano sie zwaze ale na moim watku pierworod.mamy wazenie wiec od juz widzxe ze ciutke spadlo mimo okresu w tych dniach.

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

parowki nawet jesli sa drobiowe to w skladzie maja wieprzowine o tluszcz wieprzowy w wiekszosci skladu nawet do 70%
Stary 2009-08-14, 07:11   #4734
eliza40
Zakorzenienie

Witam Dziewczyny miałyście rację,wczoraj narzekałam,że mi przybyło 0,9 kg a dziś od wczoraj jest -1,2 kg normalnie śok,śok
Pewnie,że nam się uda

I tym miłym akcentem zaczynam dzień,już o 3kg lżejsza
Stary 2009-08-14, 07:52   #4735
tess27
Zakorzenienie

GG do tess27

niema co patrzec na wage jak zaczynasz warzywa bo w ksiazce nawet pisalo ze na poczatku moze wzrosnac waga ze wzgledu na wode w warzywach
Stary 2009-08-14, 08:30   #4736
AJKB
Raczkowanie

Cześć!
Mam pytanie -ile dni przed @ wasze ciało zaczyna przybierać?? Bo wlazłam dzis na wage i się troche podłamałam... W poniedziałek po zakoczeniu p+w rano było 78 kg, a wczoraj, w czwarte, po kolejnych 4 dniach protein było 78,8 Jakby to było po warzywach - spoko nie ruszyło by mnie to...Ale żeby po proteinach takie swiństwo??!! Mój organizm sobie normalnie jaja robi...
No więc uknułam teorię spiskową i stweirdziłam, ze to przez @ - ma byc we wtorek planowo...I te ok 2 kg więcej zawsze mam...Ale czy 5 dni przed to nie za szybko na taka widoczną zmianę na wadze??
Nigdy przedtem nie wazyłam sie tak regularnie, więc nei wiem kiedy zaczynam przybierać przed @.
I tu pytanie do was - jak u was waga się zachowuje przed?? Na ile dni szybciej już szaleje??
Normalnie załamka....
Niech mnie ktoś przytuli...

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Witam Dziewczyny miałyście rację,wczoraj narzekałam,że mi przybyło 0,9 kg a dziś od wczoraj jest -1,2 kg normalnie śok,śok
Pewnie,że nam się uda

I tym miłym akcentem zaczynam dzień,już o 3kg lżejsza

Gratuluje!!
AJKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 11:35   #4737
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez fatamorgana35 Pokaż wiadomość
czy chlebuś dukanowski to można jeść więcej niż jeden dziennie ?
dzienny przydzial to 3 lyzki otreb (najlepiej owsianych) i zdaje sie 2 lyzki skrobii kukurydzianej. Zrob sobei chlebek z tej ilosci i taki mozesz zjesc.

AJKB przed okresem waga moze wzrosnac nawet o 3kg z powodu zatrzymanej wody (tak czytalam) jezeli nie grzeszysz za bardzo to raczej nie ma powodow do paniki. Jezeli na to nalozyly sie jeszcze dni warzywne to tym bardziej.

Bogaczko - len na problemy kibelkowe, taki kleik pomaga, a ja czuje sie ostatnio jak przenosny toitoi, wszystko w srodku, juz ani otreby ani herbatki nei dzialaja wiec musze sie wziac za len.

Wczoraj nagrzeszylam umyslnie caly dzien. NA diecie juz 2.5 miesiaca i stwierdzilam ze zrobie sobie dzien jokera, czyli bede jesc na co mam chec bez wyrzutow sumienia, bede sie upajac smakiem, rozplywac nad cudownoscia wegli i zapamietywac to uczucie szczescia na weglowodanowym kacu aby od dzis ze zdwojona energia powrocic.
Zaczelam od cynamonowej drozdzowki do kawy na lunch, zjedzonej na sloneczku. Byla pyszna, potem wybralysmy sie z kolezanka do japonskiej knajpki i tam ryz kokosowy, a na koniec poszlysmy do hotelowego baru przy Hyde Parku i caly wieczor saczylam Baileysa i pogryzalam orzeszki i oliwki. Dzis czuje sie swiezutko, tak jakbym dopiero zaczynala diete, pelna zapalu i energii i dobrych postanowien. Dodatkowo wlasnie udalo mi sie zdobyc 2 bilety na jutrzejszy koncert U2 na Wembley wiec micha mi sie usmiecha ze hoho.

a wieprzowinke to ja jem. Staram sie wybierac jak najchudsza, bo na wolowine chwilami juz patrzec nei moge i i tak chudne.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 11:52   #4738
AJKB
Raczkowanie

Cytat:

AJKB przed okresem waga moze wzrosnac nawet o 3kg z powodu zatrzymanej wody (tak czytalam) jezeli nie grzeszysz za bardzo to raczej nie ma powodow do paniki. Jezeli na to nalozyly sie jeszcze dni warzywne to tym bardziej.
No właśnei ja w ogóle nie grzesze (ostatni mój grzech to w mioniony weekend garsć malin i jagód) Wiem, że przed @ się tyje, ale nie wiedziałam że az 5 dni przed, a tym bardziej, że teraz wlasnei zakończyłam czyste proteinki ( 4 dni)...warzywa mam dopiero od dziś...Teaz chyba dopiero na wage wejdę po @ - może mnie mile zaskoczy

zazdroszcze ci tego dnia "wolności smakowej" - ale po takim czasie nalezało ci się
Stary 2009-08-14, 14:50   #4739
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

nooo to rozpasanie wczorajsze niejest takielatwe do ograniecia teraz. Poszlam po kawe i znowu byly te cynamonowe drozdzowki. ALe mnei korcilo. Ale grzecznie wyszlam tylko z kawa *promienieje duma*

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 15:14   #4740
AJKB
Raczkowanie

Cytat:
nooo to rozpasanie wczorajsze niejest takielatwe do ograniecia teraz. Poszlam po kawe i znowu byly te cynamonowe drozdzowki. ALe mnei korcilo. Ale grzecznie wyszlam tylko z kawa *promienieje duma*
Ale co radości wczoraj miałas to Twoje
Ja niedlugo wychodze z pracy - także zyczę Paniom miłego weekendu Do "napisania" w poniedziałek
Ja jadę dziś do Gdańska na jarmark Dominikański z nastwieniem grzeszenie - jest tam hotel w którym ważą swoje piwo - WSPANIAŁE- i 1 kufla niestety sobie nie daruję... Nawet nie mam się co starać...No ale na gofry i pajdy chleba ze smalcem mam zamiar się nie kusić
Mój roczny limit 1 gofra zjadłam miesiąc temu najczęściej na tyle w sezonie się kusze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości