|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Uuu....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zadomowienie
|
MalaLejdi dziekuje za ocene
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zakorzenienie
|
R.
Sn:serek wiejski,jablko,cynamon,dw ie kromki pelnoziarnistego chleba(100g)z maslem,mietowa herbata, 2Sn:100gr wiejskiego+garsć mieszanki orzechów, O: piers z kurczaka gotowana na wodzie,przyprawy chili,papryka ostra,warzywa duzone(brokuly,pieczarki cebula,3łyzki mieszanki :groszek,kukurydza-->straczkowe nie przeszkadzaja mi w chudnieciu),kapka musztardy, P:100gr wiejskiego,cynamon,marche wka-->znowu wiejski,ale to na miescie, 1h tanca K:dwa jajka na twardo,pomidor
#4714 |
Zakorzenienie
|
U.
Śniadanie: miseczka płatków 'Zdrowy błonnik' z mlekiem 0,5% , mała pomarańcza Obiad: 3 kromki razowca z masłem, żółtym serem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, papryką konserwową, koperkiem Po: garść paluszków solonych Podwieczorek: pół miseczki płatków 'Zdrowy błonnik' z truskawkowym Danio Kolacja: puszka tuńczyka w sosie własnym (i może kromka razowca z warzywkami) Nie ma II śniadania bo wstałam po 12. ![]()
![]() |
#4715 |
Wtajemniczenie
|
R:
śniadanie: -4garści musli mleko 2% IIśniadanie: -jajko na miękko+kanapki z chlepkiem Wasa +serek wiejski,pomidorek,szczypi orek,pietruszka obiad: -3ziemniaki -salatka z sałtą,szczypiorkiem,pomid orem+do tego sos knor sałatkowy(woda+oliwa z oliwek) kolacja: -dość serka wiejskiego z dwoma chlebkami typu Wasa proszę o ocene ![]()
#4716 |
Rozeznanie
|
Ślicznie proszę o ocenkę
![]() śniadanie: 2 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki Bran Flakes, łyżka otrębów, łyżka rodzynek, jogurt naturalny 150g, cynamon drugie: bułeczka razowa posmarowana serkiem Bieluch z plastrem szynki drobiowej i pomidorem obiad: grillowana pierś z kurczaka, pół opakowania warzyw na patelnię (małe marchewki, kalafior, fasolka szparogowa, groszek zielony, kukurydza) trening aerobiku: kolacja: omlet z 2 jaj ze szczypiorkiem, przyprawą fit up na odrobinie oliwy, kromka chleba fitness |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Wtajemniczenie
|
venus in furs dziekiiiiii za ocene!
![]() Edytowane przez olalola24 Czas edycji: 2009-05-15 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze Pppppp:
Ś: bułka z ziarnami 100g 2x masło, 2x ser żółty, oliwki, pomidor, majonez, gruszka, 1 czekoladka bombonierkowa, kawa z mlekiem 3,2% sok Kubuś ŚII: drożdżówka z makiem, cappuccino z automatu draże kakaowe ŚIII: bułka j.w, tymbark jabłkowy Yyyyy ŚIV???? lód śmietankowo-czekoladowy, mleko Muller pistacjowo-kokosowe 400 ml ![]() ![]() O: zupa czosnkowa z grzankami, lin smażony, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej D: kawałek makowca, cappuccino wycieczka rowerowa -1,5 godziny P: kawałek makowca, mleko Muller wanilowe ![]() banan K: będzie--- nie wiem co będzie ![]() Padam na pyska ![]()
#4719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Włosy: jest APL, będzie MBL! Moje włosowe patenty: Prostowanie bez prostownicy i suszarki "Metoda kubeczkowa" udoskonalona Edytowane przez venus in furs Czas edycji: 2009-05-15 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja treż jestem początkująca, więc proszę minie poprawić jesli cos nie tak ![]()
![]() |
#4721 |
Wtajemniczenie
|
Iza- dziękuję!
![]() No właśnie planuję zacząć na dniach wchodzić na W ![]() ![]() ![]() Jutro np chciałam na drugie śniadanie zjeść dobre lody, bo nie jadłam żadnego od początku sezonu ![]() ![]() ![]() ![]() A ciepłego posiłku brak bo leciałam do fryzjera zmieniać fryzurę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Brakuje tylko jakiś orzechów i malutko owoców. Moje dzisiejsze Peee(nie uważacie,że za dużo?): Śniadanie-3 kanapki z razowca z -serem żółtym,majonezem -serkiem wiejskim i miodem -szynką i pomidorem Serek waniliowy,banan. II śniadanie-deser lodowy(3 kulki loda+owoce),reszta wieśniaka ze śniadania,kromka chleba orkiszowego,jabłko III śniadanie-kawa słodka z mlekiem,duży kawałek ciasta toffi,sporo orzechów obiad-makaron wielozbożowy,2 pulpety w sosie pomidorowym,sałatka z kapustą,majonezem i czymś tajemniczyn(robiona przez ciocię ![]() deser-kawa,sporo truskawek,2 kostki gorzkiej czeko podwieczorek-2 wafle ryżowe z szynką i pomidorem,soczek warzywny kolacja-sporo tuńczyka w sosie meksykańskim(pysznyyy),tw arożek(z sera tłustego) z kefirem,szypiorem(duża miska)kromka chleba orkiszowego Może wpadnie jeszcze jakaś kanapeczka z serem żółtym i kako ![]() Zauważyłam,że moje "P" jest jednym z większych w tym wątku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bardzo dziękuję za ocenę! ![]()
![]() |
#4724 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A za dużo na pewno nie jest... Skoro waga rośnie to ok. Tylko nie widzę masła albo oślepłam ![]()
![]() |
#4725 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dobrze, że nie dążysz do wagi 60kg jednak, bo wg mnie była ona za niska. ![]()
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-05-15 o 19:18 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Rozeznanie
|
Iza.... Bez zmian
![]()
#4728 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mleko Mullera pierwszy raz dostałam i jest wyczesane!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Malenka wiesz,ze nerwy nie pomagaja w Pooowracaniu do normalnej wagi( ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Raczkowanie
|
Oj takie niewiadomo co ... Po maturalne
Śn: Duża miska owsianki ( pół szklanki płatków -suchych na wodzie -1/2 kostki twarogu półtłustego , kefir, 4 łyżki jabłek prażonych z cukrem i rodzynkami, 4 śliwki suszone + na to cynamon),kawka Obiad: ( z klasą) kieliszek wina, pół pizzy z tuńczykiem ( z kolegą na spółę wzieliśmy średnią) Podwieczorek: Danio bananowy, 3 śliwki suszone Kolacja: 3 kromki grachama z serem, ramą, 2 pomidory... + herbaty i magnez co by tu braki spowodowane kawą uzupełnić..
#4732 |
Raczkowanie
|
dzisiejsze U :
I. owsianka: 6 łyżek płatków, kilka kulek winogron, jabłko, cynamon, łyżka ananasa kandyzowanego,łyżka crunchy, łyżeczka cappucino, 100g wiejskiego,trochę mleka II.(szkoła) grahamka (100g) z masłem,sałatą,rzodkiewką i freskiem ziołowym III. (szkoła) dwie kromki żytniego słonecznikowego z masłem,serem żółtym wędzonym,sałatą i rzodkiewką IV. talerz zupy wielowarzywnej zabielanej z ziemniakami, 6 kotletów sojowych obtoczonych w jajku i smazonych na oliwie, ok 200g warzyw mrozonych,fasolka szparagowa,ketchup + duzo przypraw (kasze mi wyjedli ![]() po: cappucino orzechowe , jabłko ,herbata malinowa V. jakis czas po obiedzie : lód włoski VI. (przed chwilą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm... skromne U;]
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Wtajemniczenie
|
No 60 to już raczej nie, bo urosłam i mam 180,5 cm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Wtajemniczenie
|
R
Sniadanie; Owsianka(3,5 lyzki owsianki, 200ml mleka2%, łyzka otrąb orkiszowych, łyzeczka xenei błonnik, cynamon, wkrojone kiwi i arbuz) + 100g maślanki naturalnej 1h twistera IISniadanie; 2 kanapki z razowym (obydwie z szynka, salata, twarogiem półtłustym, ogórkiem, papryką, szczypiorkiem) + zielone jabuszkooo Obiad; Salatka na ciepło z makaronem razowym, brokułami, tunczykiem(w wodzie) pieczarkami i twarogiem poltlustym wymieszanym z 2 posiekanymi ząbkami czosnku. (pychota) Podwieczorek; jajko na miękko, serek homo 0% z garscią migdałów 8min buns legs arms stretch + 7 dzien a6w Kolacja; polowa wedzonej makreli + kalarepka, 50g maslanki naturalnej Proszę o ocenę jakąs dobrą kobietę :pp |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje dzisiejsze P jak przeziębiłam się ![]() Śń; owsianka z rodzynkami i kakao /kawaa z mlekiem Przekąska;kefirr 200ml zmiksowany z kiwi IIŚn;grahamka (50gr) z masłem, serkiem naturalnym pomidorem i rzodkiewkami, kawa zbożowa Ob; zupa kalafiorowa z miesem z piersi kuuurczaka Deser; big milk, kawa z mlekiem P; jakies 200gr truskawek z jogobella truskawkowo poziomkowa (niestety light,ale musze je wyjesc) i otrebami granulowanymi sliwkowymi K; grahamka (50gr) z masłem jakas szynka z kurcząt z warzywami, hebata owocowa przed chwila 4 suszone sliwki, rodzynki wyjedzone z mieszanki studenckiej, ze 3 nerkowce, 4 orzechy laskowe i kilka fistaszkowww. I teraz boli mnie brzuch po tych orzechach;(
Edytowane przez airwaves Czas edycji: 2009-05-15 o 20:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
Mhm ; ) Jasne, że tak, normalnie jadam ww, tylko tu ze względu na lody sobie obcięłam. Spójrz na moje wcześniejsze jadłospisy stronę, dwie temu
![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No zjadlam dwie bułki, w sumie zawsze jem tyle chleba mniejwiecej. Czasem nawet mniej,bo jem tylko na drugie sniadanie a na kolacje jak jest cos na cieplo to nie jem. Tez mam wrazenie,ze stanelam w miejscu,ale to moze dlatego,ze rodzicow nie bylo...dzis wrocili na szczescie. Poza tym źle się dzis czuje i fizycznie (przeziebienie, bol brzucha, wzdecia...) i psychicznie dlatego brak apetytu jakis.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.