Pomoc w wyborze perfum dla kobiety (WĄTEK ZBIORCZY) - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
CHANCE 10 24,39%
ALLURE 13 31,71%
MADEMOISELLE 18 43,90%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-17, 17:40   #4711
sylwia989
Zadomowienie

Dot.: Perfumy dla mamy-prosze o porade.

Ja mam z kolei inne pytanko..
Planuję zakup perfumu.. Dodam, że uwielbiam Flowerbomb i Paco Rabanne Black XS.. Szukam czegoś podobnego, nie duszącego, moze ciut bardziej eleganckiego... aa.. może w wyborze perfum dla mnie pomoże mój wiek Mam 21 lat, więc nie chce by perfumy były "zbyt dostojne" ) Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc
sylwia989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 18:03   #4712
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: Prosba o pomoc

dla mnie na podobnym pulapie slodyczy (czytaj: dla mnie jednak niestrawnym) sa Flowerbomb i Liberte.
Stary 2010-01-18, 00:37   #4713
gryx82
BAN stały

Wspomniane Casmir i Liberte mogłyby Ci się spodobać
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 04:40   #4714
Fenris
Czekam na Ragnarok

A ja myślę, że mogłabyś spróbować Kenzo Amour. Jest równie delikatny jak L LL.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 05:18   #4715
kroliczek190
Zadomowienie

Koniecznie wypróbuj The One Dolce&Gabbana - słodki i waniliowy
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 05:51   #4716
Agnieszka32
Zadomowienie

Baaardzo w typie L jest Escada Magnetism - niby ma w składzie owoce, ale tak naprawdę jest karmelowo-waniliowa, bo taką ma bazę. Słynnym już zamiennikiem L jest też karmelowanilia Sephory (czyli Sephora, Insoumise? Vanille Caramel EDT ), ale z racji, ze została wycofana ze sprzedaży jest trudna do zdobycia. W kazdym razie są to bardzo podobne zapachy.
Stary 2010-01-18, 08:51   #4717
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Hypnotic Poison, Hypnose, Flowerbomb,
JPG Madame, Kenzo Amour

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 09:08   #4718
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
A ja myślę, że mogłabyś spróbować Kenzo Amour. Jest równie delikatny jak L LL.
ale to zupelnie inny rodzaj slodyczy
Stary 2010-01-18, 15:10   #4719
natalee_84
Przyczajenie

Dot.: Pomożecie?Gubie się w gąszczu flakonów

jak nie pogubić się w gąszczu zapachów? szukam czegoś dla siebie, ale im dłużej jestem w perfumerii tym bardziej się gubię a wszystkie perfumy zaczynają pachnieć tak samo. jednego dnia podoba mi się konkretny zapach a już tydzień później kompletnie mi nie pasuje. jak mam dobrać zapach dla siebie?
natalee_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:16   #4720
kroliczek190
Zadomowienie

Dot.: Pomożecie?Gubie się w gąszczu flakonów

Cytat:
Napisane przez natalee_84 Pokaż wiadomość
jak nie pogubić się w gąszczu zapachów? szukam czegoś dla siebie, ale im dłużej jestem w perfumerii tym bardziej się gubię a wszystkie perfumy zaczynają pachnieć tak samo. jednego dnia podoba mi się konkretny zapach a już tydzień później kompletnie mi nie pasuje. jak mam dobrać zapach dla siebie?
Weź do perfumerii długopis a tam, garść blotterów. Psikając opisz który jest który (może być z ceną), powkładaj między kartki książki. Po powrocie do domu powachaj jak się trzymają i czy podobają Ci się.
Wprawdzie papierki to nie to co testy na skórze (czasem psiknij się wybranym testerem za uchem a po paru godzinach potrzyj palcem i powąchaj) ale na początek dobre i to
Stary 2010-01-18, 15:24   #4721
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
ale to zupelnie inny rodzaj slodyczy
A właśnie, że nie.
Dla mnie to podobny rodzaj słodyczy, obydwa zapachy są delikatne, z tym że L LL jest lekko słonawe.

Natomiast dla mnie podane wyżej typy (Wish, Flowerbomb, The One, HP) to zupełnie inny rodzaj perfum.
Flowerbomb i The One mają się do L LL jak Addict do Funny. 100% przeciwieństwo.

Ale oczywiście każdy ma inny nos i inaczej się na danym człowieku zapach układa, także warto próbować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 20:30   #4722
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
A właśnie, że nie.
Dla mnie to podobny rodzaj słodyczy, obydwa zapachy są delikatne, z tym że L LL jest lekko słonawe.

Natomiast dla mnie podane wyżej typy (Wish, Flowerbomb, The One, HP) to zupełnie inny rodzaj perfum.
Flowerbomb i The One mają się do L LL jak Addict do Funny. 100% przeciwieństwo.

Ale oczywiście każdy ma inny nos i inaczej się na danym człowieku zapach układa, także warto próbować.
rzeczywiscie, chocby a tym przykladzie widac, jak rozne sa nosy - bo o ile Kenzo Amour kocham (jedne z moich najlepszych perfum), to Lolity (zadnej) na chwile obecna nadal nie trawie, ta slodycz rodem z spozywczaka, z ktorej jestem w stanie jedynie wanilie rozpoznac, mnie zabija. stad chyba moje swiete oburzenie

ale, ale - moze jednak faktycznie warto, aby kolezanka - autorka watku sprawdzila te perfumy - teraz sobie przypomnialam, ze moja przyjaciolka uwielbia KA oraz lubi wlasnie L de Lolita
Stary 2010-01-18, 20:46   #4723
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
ale, ale - moze jednak faktycznie warto, aby kolezanka - autorka watku sprawdzila te perfumy - teraz sobie przypomnialam, ze moja przyjaciolka uwielbia KA oraz lubi wlasnie L de Lolita
No i więc właśnie
Co do słodyczy rodem ze spożywczaka to zgodzę się, że wanilia w L LL jest spożywcza, a w Kenzo Amour nie - tutaj jest zwiewna i kadzidełkowata
Ciekawe czy Peachees jeszcze tu zawita i potestuje propozycje.
Stary 2010-01-22, 15:40   #4724
kraciasta81
BAN stały

Dot.: Perfumy dla mamy-prosze o porade.

Cytat:
Napisane przez sylwia989 Pokaż wiadomość
Ja mam z kolei inne pytanko..
Planuję zakup perfumu.. Dodam, że uwielbiam Flowerbomb i Paco Rabanne Black XS.. Szukam czegoś podobnego, nie duszącego, moze ciut bardziej eleganckiego... aa.. może w wyborze perfum dla mnie pomoże mój wiek Mam 21 lat, więc nie chce by perfumy były "zbyt dostojne" ) Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc
Perfumy zbyt dostojne? czyli Coco Chanel twoim zdaniem się nie liczą?
Ostatnio zauroczona jestem zapachem Euphoria Blossom Calvina Kleina, więc może i tobie się spodobają. Są lekkie i delikatne. Dla dziewczyny w twoim wieku idealne, szczególnie zimą, gdy masz różowe od zimna policzki
kraciasta81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 15:08   #4725
ewelinka_
Zakorzenienie

potrzebuje zmiany...

kto moglby mi polecic cos nowego (w sensie nie nowego na rynku - slabo sie znam na zapachach) moze ktos jest w stanie sobie wyobrazic co lubie, bede wdzieczna tez za jakies wskazowki jakie przewazaja nuty (?), czy rodzaje zapachow (zawsze myslalam ze lubie slodkie z pazurem)
od lat uzywam hugo bossa deep red i sie z nim nie rozstaje, bardzo tez lubie angel innocent, ma w sobie cos orzezwiajacego (kojarzy mi sie z lodem, mrozem) ale takze slodkiego mmm karmel, czekolada?
hmm angel "zwykły" intrygujacy ale nie na dlugo (w aniołkach podoba mi sie to ze kojarza mi sie z elegancka kobieta "z klasa" z cygarem w klubie troche w starym stylu, jak z filmow, w zadymionym pomieszczeniu) - ogolnie uwielbiam zapach klubowego życia nocnego

z moich badan i doswiadczen z zapachami to co moge powiedziec:
lolita lempicka midnight tez byla fajna, ale tylko zeby sobie powachac, na sobie nie moglam jej zniesc i sie pozbylam...
hmm co jeszcze... gucci eau de parfum 2 swietny zapach, sliczny, moglabym go wachac godzinami, jest taki lekki, swiezy, taki uroczy, napewno kupie znowu ale jakis taki za latwy... nieskomplikowany...
coco mademoiselle probowalam i on wlasnie cos w sobie mial, ale na probach sie skonczylo, nie odwazylam sie go kupic, bo mam watpliwosci... poza tym chanel allure na mnie nie za ciekawie pachnie, kiedys w sklepie jedna z ekspedientek go miala, tak pieknie sie na niej rozwijal... az nie chcialo sie wychodzic, naprawde cudowny, słodki, ale coz z tego jak na mnie wcale juz taki nie jest chanel no5 - o matko bez komentarza.........
kenzo flower tez przyjemny ale zdecydowanie dla mamy. Staram sie przekonac do slonika, ale jakos mi nie idzie...
organza indecence piekny zapach ale tez dla troche starszej osoby...
to takie co zapadly mi w pamiec, moze ktos ma podobne odczucia i znalazl odnalazl te jedyne...

chcialabym cos niebanalnego, nie jakis ze tak to nazwe "hardkor", cos przyjemnego, ale tajemniczego, z pazurem, intrygujacego, raczej slodkiego niz kwiatowego, pudrowego czy kadzidlanego... help

aha i zadne avony, czy inne adidasy nieee raczej chodzi mi o gorna polke ale dostepna w sklepach

wymiana kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1279427

wymiana ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1272992

Moda przemija, styl pozostaje

Poszukuję La Cautiva Fueguia

ewelinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 15:41   #4726
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl
Dot.: potrzebuje zmiany...

Słodki, przyjemny, choć z kwiatami w nutach, ale to nie typowy kwieciuch - YSL Cinema, preferuję wersję EDT
Słodki - Flowerbomb EDP lub Extreme
Przyjemny - Gucci by Gucci EDP
Intrygujący z pazurem - E. Ungaro Desnuda

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/

Edytowane przez bluegirl
Czas edycji: 2010-01-27 o 15:44
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 17:01   #4727
gidran
Zadomowienie

Hm, może Princess? Jest słodziutka, ale lekka i troszku jakby świeża.
gidran jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 18:01   #4728
liv87
Guerlain Lover

Armani Diamonds i Diamonds intense??

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 11:11   #4729
Hariko
Przyczajenie

Dobór zapachu

Witam, mam pytanie, czy znacie kogos, kto moglby mi pomoc w doborze odpowiedniego zapachu?? nie chodzi mi o kogos kto ma swoj blog o zapachach i perfumach bo te osoby akurat zajmuja sie li tylko powielaniem opinii innych....
Hariko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 11:13   #4730
Pin up girl
Zakorzenienie

Dot.: Dobór zapachu

Cytat:
Napisane przez Hariko Pokaż wiadomość
Witam, mam pytanie, czy znacie kogos, kto moglby mi pomoc w doborze odpowiedniego zapachu?? nie chodzi mi o kogos kto ma swoj blog o zapachach i perfumach bo te osoby akurat zajmuja sie li tylko powielaniem opinii innych....
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 11:16   #4731
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
oooo niesprawiedliwa ocena ,mamy tutaj koleżanki które każdy opisywany zapach testowały na sobie i to nie są powielane opinie a Ich absolutnie subiektywny odbiór zapachu.

No i nie rozumiem w takim razie czego oczekujesz...skoro My wielbicielki perfum nie jesteśmy wiarygodne to może panie z Perumerii będą odpowiednie

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 11:17   #4732
MichailK
Zadomowienie

Cytat:
My raczej nie, ale Ty go dobrze znasz. Znajduje się, mniej więcej, w połowie drogi miedzy ustami i oczami...

Edytowane przez MichailK
Czas edycji: 2010-02-02 o 11:35
MichailK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 11:17   #4733
Provocateur
Rozeznanie

Po co ta zamierzona prowokacja i ironia?
Stary 2010-02-02, 11:37   #4734
Hariko
Przyczajenie

Mile Panie, bardzo zle mnie zrozumialyscie!!! Poszukuje zapachu meskiego, to po 1-sze, po drugie chodzi mi o kogos , kto zna znacznie wiecej tzw zapachow niszowych niz ja, korzystalem z blogow tematycznych, ale zaden z autorow do dnia dzisiejszego nie pomogl mi ....dlatego pozwolilem sobie na uwage, ze posluguja sie tylko i wylacznie tlumaczeniami i materialami zaczerpnietymi z netu...to tyle ...
Stary 2010-02-02, 11:52   #4735
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
posluguja sie tylko i wylacznie tlumaczeniami i materialami zaczerpnietymi z netu...to tyle ...
to ja chyba nie znam polskiego bloga, który posługuje się tylko i wyłącznie tłumaczeniami i materiałami zaczerpniętymi z netu ale z chęcią poznam
...
znam za to sporo opartych na indywidualnych testach, często wielokrotnych i globalnych

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2010-02-02 o 11:53
cbr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 11:55   #4736
agusskaa2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
to ja chyba nie znam polskiego bloga, który posługuje się tylko i wyłącznie tłumaczeniami i materiałami zaczerpniętymi z netu ale z chęcią poznam
...
znam za to sporo opartych na indywidualnych testach, często wielokrotnych i globalnych

Przez takie wątki przestaję mieć ochotę na czytanie Wizażu...
Stary 2010-02-02, 12:02   #4737
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Mile Panie, bardzo zle mnie zrozumialyscie!!! Poszukuje zapachu meskiego, to po 1-sze, po drugie chodzi mi o kogos , kto zna znacznie wiecej tzw zapachow niszowych niz ja, korzystalem z blogow tematycznych, ale zaden z autorow do dnia dzisiejszego nie pomogl mi ....dlatego pozwolilem sobie na uwage, ze posluguja sie tylko i wylacznie tlumaczeniami i materialami zaczerpnietymi z netu...to tyle ...

musisz wąchac ile wlezie...a materiały z netu mogą Ci tylko podpowiedziec trop. Naprawde nikt Ci nie dobierze zapachu bo nikt nie zna twojej skóry i nie przewidzi jak sie zapach rozwinie.
I podaj który blog opiera sie na tłumaczeniach bo sama jestem ciekawa

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2010-02-02 o 12:04
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 12:12   #4738
kroliczek190
Zadomowienie

Hariko,
po prostu wybierz co si się podoba na węch - a jak się boisz wtopić większej sumy, poniuchaj zapachy w perfumerii (podpisz blottery zeby było wiadomo który jest który) a potem kup kilka próbek - np. na allegro. Zrobisz sobie testy całościowe (na 1 dzień 1 próbka) i z łatwościa wybierzesz!
Stary 2010-02-02, 12:16   #4739
Hariko
Przyczajenie

Napisalem do Perfumeria Kaori.pl , moze pomoga mi nadac przynajmniej kierunek poszukiwac..nie sposob jest wachac wszystko!!! To chyba zrozumiale! a blogi ...coz..chociazby twister czy tez nie muzyczna pieciolinia jak rowniez sabbath of Senses oraz Per Fumum dla mezczyzn, prosze poczytac a dojdziecie do podobnych wnioskow co ja...

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kroliczek190 Pokaż wiadomość
Hariko,
po prostu wybierz co si się podoba na węch - a jak się boisz wtopić większej sumy, poniuchaj zapachy w perfumerii (podpisz blottery zeby było wiadomo który jest który) a potem kup kilka próbek - np. na allegro. Zrobisz sobie testy całościowe (na 1 dzień 1 próbka) i z łatwościa wybierzesz!
dokladnie tak robie... chodilo mi raczej o to,ze tworcy tzw blogow mienia sie znawcami a tak naprawde wiedza lisz nieco wiecej od nas...przykre to...
Stary 2010-02-02, 12:22   #4740
iloneczka1
Wtajemniczenie

Wiesz, trudno nie dojść do podobnych wniosków, jezeli zapach zawiera nuty różane w bazie (to co czuć najdłuzej) a w otwarciu żywicę (nie wiem jaki zapach tak ma, to tylko przykład). Każdy nos poczuje właśnie to i tak dana osoba zanotuje swoje spostrzeżenia. Różnice pojawią się w trwałości danych perfum, długości trwania faz poszczególnych nut. Każdy neurologicznie albo jest wrażliwy na jakiś zapach albo go nie odczuwa i to też będzie w recencji ale Ciebie zmyliło w recenzjach to, co napisałam na początku. I pewnie stąd wrazenie, że każdy pisze podobnie. Ale trudno nazwać np różę fiołkiem tylko dlatego aby recenzję Xa rożniły się od recenzji Yka.
Ja np w Avignonie czuję choinkowy odświeżacz do aut i jest sporo osób, które też to czują, co nie znaczy, że piszac recenzje odpisywały od siebie.
A wachac wszystko jak najbardziej można, bo tylko wtedy rozwiniesz się zapachowo ale to wąchanie należy rozkładać w czasie, i korzystać powiedzmy z ogólnie dostepnych próbek. Też pamiętaj, ze danego dnia, i to może zależeć od nastroju, czy choroby, temperatury powietrza etc. inaczej odczujesz dany zapach. Przynajmniej ja tak mam i wcale nie z powodu zatkanego nosa ;-)
Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij..........

Edytowane przez iloneczka1
Czas edycji: 2010-02-02 o 12:25
iloneczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości