|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy dla mamy-prosze o porade.
Ja mam z kolei inne pytanko..
![]() Planuję zakup perfumu.. Dodam, że uwielbiam Flowerbomb i Paco Rabanne Black XS.. Szukam czegoś podobnego, nie duszącego, moze ciut bardziej eleganckiego... aa.. może w wyborze perfum dla mnie pomoże mój wiek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Prosba o pomoc
dla mnie na podobnym pulapie slodyczy (czytaj: dla mnie jednak niestrawnym) sa Flowerbomb i Liberte.
![]() |
#4713 |
BAN stały
|
Wspomniane Casmir i Liberte mogłyby Ci się spodobać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Czekam na Ragnarok
|
A ja myślę, że mogłabyś spróbować Kenzo Amour. Jest równie delikatny jak L LL.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zadomowienie
|
Koniecznie wypróbuj The One Dolce&Gabbana - słodki i waniliowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zadomowienie
|
Baaardzo w typie L jest Escada Magnetism - niby ma w składzie owoce, ale tak naprawdę jest karmelowo-waniliowa, bo taką ma bazę. Słynnym już zamiennikiem L jest też karmelowanilia Sephory (czyli Sephora, Insoumise? Vanille Caramel EDT ), ale z racji, ze została wycofana ze sprzedaży jest trudna do zdobycia. W kazdym razie są to bardzo podobne zapachy.
![]()
#4717 |
Zakorzenienie
|
Hypnotic Poison, Hypnose, Flowerbomb,
JPG Madame, Kenzo Amour
![]() |
#4718 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pomożecie?Gubie się w gąszczu flakonów
jak nie pogubić się w gąszczu zapachów? szukam czegoś dla siebie, ale im dłużej jestem w perfumerii tym bardziej się gubię a wszystkie perfumy zaczynają pachnieć tak samo. jednego dnia podoba mi się konkretny zapach a już tydzień później kompletnie mi nie pasuje. jak mam dobrać zapach dla siebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pomożecie?Gubie się w gąszczu flakonów
Cytat:
Wprawdzie papierki to nie to co testy na skórze (czasem psiknij się wybranym testerem za uchem a po paru godzinach potrzyj palcem i powąchaj) ale na początek dobre i to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Czekam na Ragnarok
|
A właśnie, że nie.
Dla mnie to podobny rodzaj słodyczy, obydwa zapachy są delikatne, z tym że L LL jest lekko słonawe. Natomiast dla mnie podane wyżej typy (Wish, Flowerbomb, The One, HP) to zupełnie inny rodzaj perfum. Flowerbomb i The One mają się do L LL jak Addict do Funny. 100% przeciwieństwo. Ale oczywiście każdy ma inny nos i inaczej się na danym człowieku zapach układa, także warto próbować. |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ale, ale - moze jednak faktycznie warto, aby kolezanka - autorka watku sprawdzila te perfumy - teraz sobie przypomnialam, ze moja przyjaciolka uwielbia KA oraz lubi wlasnie L de Lolita ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Co do słodyczy rodem ze spożywczaka ![]() ![]() Ciekawe czy Peachees jeszcze tu zawita i potestuje propozycje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
BAN stały
|
Dot.: Perfumy dla mamy-prosze o porade.
Cytat:
![]() Ostatnio zauroczona jestem zapachem Euphoria Blossom Calvina Kleina, więc może i tobie się spodobają. Są lekkie i delikatne. Dla dziewczyny w twoim wieku idealne, szczególnie zimą, gdy masz różowe od zimna policzki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
potrzebuje zmiany...
kto moglby mi polecic cos nowego (w sensie nie nowego na rynku - slabo sie znam na zapachach) moze ktos jest w stanie sobie wyobrazic co lubie, bede wdzieczna tez za jakies wskazowki jakie przewazaja nuty (?), czy rodzaje zapachow (zawsze myslalam ze lubie slodkie z pazurem)
od lat uzywam hugo bossa deep red i sie z nim nie rozstaje, bardzo tez lubie angel innocent, ma w sobie cos orzezwiajacego (kojarzy mi sie z lodem, mrozem) ale takze slodkiego mmm karmel, czekolada? ![]() hmm angel "zwykły" ![]() ![]() z moich badan i doswiadczen z zapachami to co moge powiedziec: lolita lempicka midnight tez byla fajna, ale tylko zeby sobie powachac, na sobie nie moglam jej zniesc i sie pozbylam... hmm co jeszcze... gucci eau de parfum 2 swietny zapach, sliczny, moglabym go wachac godzinami, jest taki lekki, swiezy, taki uroczy, napewno kupie znowu ale jakis taki za latwy... nieskomplikowany... coco mademoiselle probowalam i on wlasnie cos w sobie mial, ale na probach sie skonczylo, nie odwazylam sie go kupic, bo mam watpliwosci... poza tym chanel allure na mnie nie za ciekawie pachnie, kiedys w sklepie jedna z ekspedientek go miala, tak pieknie sie na niej rozwijal... az nie chcialo sie wychodzic, naprawde cudowny, słodki, ale coz z tego jak na mnie wcale juz taki nie jest ![]() ![]() kenzo flower tez przyjemny ale zdecydowanie dla mamy. Staram sie przekonac do slonika, ale jakos mi nie idzie... organza indecence piekny zapach ale tez dla troche starszej osoby... ![]() to takie co zapadly mi w pamiec, moze ktos ma podobne odczucia i znalazl odnalazl te jedyne... chcialabym cos niebanalnego, nie jakis ze tak to nazwe "hardkor", cos przyjemnego, ale tajemniczego, z pazurem, intrygujacego, raczej slodkiego niz kwiatowego, pudrowego czy kadzidlanego... help aha i zadne avony, czy inne adidasy nieee ![]() ![]()
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
Dot.: potrzebuje zmiany...
Słodki, przyjemny, choć z kwiatami w nutach, ale to nie typowy kwieciuch - YSL Cinema, preferuję wersję EDT
Słodki - Flowerbomb EDP lub Extreme Przyjemny - Gucci by Gucci EDP Intrygujący z pazurem - E. Ungaro Desnuda
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2010-01-27 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zadomowienie
|
Hm, może Princess? Jest słodziutka, ale lekka i troszku jakby świeża.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Guerlain Lover
|
Armani Diamonds i Diamonds intense??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Przyczajenie
|
Dobór zapachu
Witam, mam pytanie, czy znacie kogos, kto moglby mi pomoc w doborze odpowiedniego zapachu?? nie chodzi mi o kogos kto ma swoj blog o zapachach i perfumach bo te osoby akurat zajmuja sie li tylko powielaniem opinii innych....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dobór zapachu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i nie rozumiem w takim razie czego oczekujesz...skoro My wielbicielki perfum nie jesteśmy wiarygodne to może panie z Perumerii będą odpowiednie ![]()
![]() |
#4732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez MichailK Czas edycji: 2010-02-02 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Rozeznanie
|
Po co ta zamierzona prowokacja i ironia?
![]()
#4734 |
Przyczajenie
|
Mile Panie, bardzo zle mnie zrozumialyscie!!! Poszukuje zapachu meskiego, to po 1-sze, po drugie chodzi mi o kogos , kto zna znacznie wiecej tzw zapachow niszowych niz ja, korzystalem z blogow tematycznych, ale zaden z autorow do dnia dzisiejszego nie pomogl mi ....dlatego pozwolilem sobie na uwage, ze posluguja sie tylko i wylacznie tlumaczeniami i materialami zaczerpnietymi z netu...to tyle ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
never say no to panda
|
Cytat:
![]() ... znam za to sporo opartych na indywidualnych testach, często wielokrotnych i globalnych ![]()
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-02-02 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przez takie wątki przestaję mieć ochotę na czytanie Wizażu...
![]() |
#4737 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
musisz wąchac ile wlezie...a materiały z netu mogą Ci tylko podpowiedziec trop. Naprawde nikt Ci nie dobierze zapachu bo nikt nie zna twojej skóry i nie przewidzi jak sie zapach rozwinie. I podaj który blog opiera sie na tłumaczeniach bo sama jestem ciekawa
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-02-02 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zadomowienie
|
Hariko,
po prostu wybierz co si się podoba na węch - a jak się boisz wtopić większej sumy, poniuchaj zapachy w perfumerii (podpisz blottery zeby było wiadomo który jest który) a potem kup kilka próbek - np. na allegro. Zrobisz sobie testy całościowe (na 1 dzień 1 próbka) i z łatwościa wybierzesz! |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Przyczajenie
|
Napisalem do Perfumeria Kaori.pl , moze pomoga mi nadac przynajmniej kierunek poszukiwac..nie sposob jest wachac wszystko!!! To chyba zrozumiale! a blogi ...coz..chociazby twister czy tez nie muzyczna pieciolinia jak rowniez sabbath of Senses oraz Per Fumum dla mezczyzn, prosze poczytac a dojdziecie do podobnych wnioskow co ja...
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz, trudno nie dojść do podobnych wniosków, jezeli zapach zawiera nuty różane w bazie (to co czuć najdłuzej) a w otwarciu żywicę (nie wiem jaki zapach tak ma
![]() ![]() Ja np w Avignonie czuję choinkowy odświeżacz do aut i jest sporo osób, które też to czują, co nie znaczy, że piszac recenzje odpisywały od siebie. A wachac wszystko jak najbardziej można, bo tylko wtedy rozwiniesz się zapachowo ale to wąchanie należy rozkładać w czasie, i korzystać powiedzmy z ogólnie dostepnych próbek. Też pamiętaj, ze danego dnia, i to może zależeć od nastroju, czy choroby, temperatury powietrza etc. inaczej odczujesz dany zapach. Przynajmniej ja tak mam i wcale nie z powodu zatkanego nosa ;-)
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-02-02 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.