Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-28, 13:45   #4711
nightsong
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Cytat:
Napisane przez Julitkaa Pokaż wiadomość
A więc przepraszam, ale jestem w tutaj od dzisiaj i nie jestem tak zapoznana z tym forum.
poszukaj sobie kilka stron wcześniej, opinie były nie za bardzo pochlebne torebka jest w kat. 01 i 03 w takiej samej cenie, jeśli dobrze pamiętam.

Tak w ogóle to witam po Świętach. Na razie na 01 mam tylko swoje zamówienie, ale może coś się uzbiera jeszcze jutro, czy pojutrze. Muszę dopiero popytać klientki, bo jeszcze nawet nie było kiedy.
nightsong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:13   #4712
anaa89
Raczkowanie

Dziewczyny jeszcze raz się zapytam, może któreś z Was wie. Czy kredka mineralna odcień ONYX jest czarna?
anaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:14   #4713
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy w każdym katalogu numery na prezenty z Avon Club są te same? Co jest prezentem w katalogu 01 za przekroczony 1000 zł zamówienia?
tak, w każdym katalogu kod jest taki sam.
Każdy prezent można kupić w kolejnym katalogu po przekroczeniu 1000 zł w bieżącym katalogu. I tak za zakupy powyżej 1000 zł w katalogu 17, możesz kupić po promocyjnej cenie w katalogu 1/2010 krem antycellulitowy z anew. Jeśli chodzi o kosmetyk, który będziesz mogła kupić w katalogu 02/2010 za złożenie zamówienia na 1000 zł w katalogu 01/2010 to jeszcze tego nie wiadomo

Cytat:
A więc przepraszam, ale jestem w tutaj od dzisiaj i nie jestem tak zapoznana z tym forum.
wrzuć w wyszukiwarkę na górze nazwę torebki i wyskoczą ci posty, w których była ona opisywana a to moja wypowiedź z przed kilkunastu dni:

Torebki Heidi przykro mi dziewczyny ale dla mnie są straszne, w katalogu na prawdę wyglądają ładnie ale w rzeczywistości są potworne, jeżeli już chcecie kupić to lepiej weźcie czerwoną. Czarna to jakaś pomyłka. Obie wyglądają jak psu z gardła wyjęte, są pogniecione i myślę, że jest to kwestia dotykania przez Konsultantki więc w trakcie użytkowania pewnie będą tak samo wyglądać. Wcale się tak nie błyszczą jak w katalogu. Są duże i pojemne, w środku są dwie duże przegrudki, jedna mała boczna kieszonka na suwak, jedna kieszonka "pionowa" na telefon i jedna "pozioma" trochę większa od tej na telefon. Te dwa suwaki pośrodku to atrapy, można je rozsunąć. A4 wejdzie spokojne i jeszcze będzie duuużo luzu. Wszystkie kobiety od razu się na nie rzuciły żeby pooglądać i powiem wam, że większość była zawiedziona. Żeby ładnie wyglądały tak jak na zdjęciach w katalogu trzeba by włożyć do nich duuużo rzeczy żeby je wypchać. Te w COKU były puste i wyglądało to niezbyt ładnie. To tylko moje zdanie.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:28   #4714
ankoro
Wtajemniczenie

Moich kłopotow a Avonem ciąg dalszy.Mialam na dzisiaj do odebrania paczkę w COK-u, zgodnie z zadeklarowanym terminem na strefie. Pojechalam po nią, a tu niespodzianka, paczki nie ma. Nie było transportu i koniec. Nikogo to nie obchodzi,że ludzi robi się w konia. Nawet w zwykłym ośrodku zdrowia jak nie ma lekarza, to dzwonią i odwolują wizyte, ale Avonowi nie wypada zadzwonić. Niech konsultantka jeździ po mieście, ponosi koszta, ich to nie rusza.

Mam dość Avonu. Kończę współpracę tego typu, tylko najpierw muszę odzyskać to co mi nieprawnie naliczyli. Nie będę pisać i dzwonić, bo to nic nie daje tylko za radą jednej z Was pogadam z OMS, niech ona to załatwia, skoro przez tyle lat zarabiała na mnie.Jak firmie nie zalezy na konsultantkach,które zamawiają na ponad 3000,00 to trudno.
Stary 2009-12-28, 14:42   #4715
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Mam dość Avonu. Kończę współpracę tego typu, tylko najpierw muszę odzyskać to co mi nieprawnie naliczyli. Nie będę pisać i dzwonić, bo to nic nie daje tylko za radą jednej z Was pogadam z OMS, niech ona to załatwia, skoro przez tyle lat zarabiała na mnie.Jak firmie nie zalezy na konsultantkach,które zamawiają na ponad 3000,00 to trudno.
wiem że jesteś w....wiona, ale spokojnie jeszcze baedzie dobrze-cierpliwość nas ratuje ja mam tak co miesiąc
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 15:09   #4716
Julitkaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość

Torebki Heidi przykro mi dziewczyny ale dla mnie są straszne, w katalogu na prawdę wyglądają ładnie ale w rzeczywistości są potworne, jeżeli już chcecie kupić to lepiej weźcie czerwoną. Czarna to jakaś pomyłka. Obie wyglądają jak psu z gardła wyjęte, są pogniecione i myślę, że jest to kwestia dotykania przez Konsultantki więc w trakcie użytkowania pewnie będą tak samo wyglądać. Wcale się tak nie błyszczą jak w katalogu. Są duże i pojemne, w środku są dwie duże przegrudki, jedna mała boczna kieszonka na suwak, jedna kieszonka "pionowa" na telefon i jedna "pozioma" trochę większa od tej na telefon. Te dwa suwaki pośrodku to atrapy, można je rozsunąć. A4 wejdzie spokojne i jeszcze będzie duuużo luzu. Wszystkie kobiety od razu się na nie rzuciły żeby pooglądać i powiem wam, że większość była zawiedziona. Żeby ładnie wyglądały tak jak na zdjęciach w katalogu trzeba by włożyć do nich duuużo rzeczy żeby je wypchać. Te w COKU były puste i wyglądało to niezbyt ładnie. To tylko moje zdanie.

Dziękuję, dziękuję za tę podpowiedż
A macie już może katalog 02/2010?
Julitkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 15:23   #4717
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję, dziękuję za tę podpowiedż
A macie już może katalog 02/2010?
Pewnie, że mamy!
Powiem więcej, mamy nawet katalog 3/2010 proszę tu podaję Ci linka, gdzie znajdziesz oba katalogi oraz masę fotek, które dziewczyny wrzucają i są one często pomocne: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...talogi&page=33
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-28, 15:26   #4718
Julitkaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Agatheska Pokaż wiadomość
Pewnie, że mamy!
Powiem więcej, mamy nawet katalog 3/2010 proszę tu podaję Ci linka, gdzie znajdziesz oba katalogi oraz masę fotek, które dziewczyny wrzucają i są one często pomocne: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...talogi&page=33
Dzięki bardzo Po prostu dopiero co zaczynam przygodę z avonem i uczę się od was.
To takie pytanko;
Co się stanie jeżeli nie zapłacę w terminie, bo miałam teramin na 24 i całkiem zapomniałam, co mi zrobią?
Stary 2009-12-28, 15:34   #4719
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki bardzo Po prostu dopiero co zaczynam przygodę z avonem i uczę się od was.
To takie pytanko;
Co się stanie jeżeli nie zapłacę w terminie, bo miałam teramin na 24 i całkiem zapomniałam, co mi zrobią?
Rozumiem, dlatego służymy pomocą Na forum dziewczyny chętnie się udzielają i pomagają wzajemnie, także można liczyć na ich pomocną dłoń właściwie w każdej sprawie. Sama się o tym przekonałam

Co do Twojego pytania po prostu naliczą Ci odsetki, za każdy dzień zwłoki
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Stary 2009-12-28, 15:39   #4720
Julitkaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Agatheska Pokaż wiadomość

Co do Twojego pytania po prostu naliczą Ci odsetki, za każdy dzień zwłoki
Czy duże są te odsetki?
I czy można za 1 i 2 termin zapłacić jednym rachunkiem?
Stary 2009-12-28, 15:52   #4721
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
Czy duże są te odsetki?
Nie chcę Cie wprowadzać w błąd, ale pamiętam jak przy składaniu zamówienia przez neta widniała na czerwono informacja, z prośbą o przestrzeganie terminu zapłaty, gdyż za każdy dzień zwłoki naliczą 5 zł (jednak mówię, nie jestem pewna, wiec nie chcę niczego sugerować). Możliwe, że tylko na wyrost straszyli, gdyż zbyt wiele KK zalegało z opłatami w terminie
Natomiast jeśli chodzi o płatności, ja osobiście płacę za każdą FV osobno.
Stary 2009-12-28, 16:07   #4722
Julitkaa
Przyczajenie

Dziękuje bardzo za pomoc
I dziękuję za te linki na katalogi. Bardzo się zdziwiłam, że sprzedawają jeszcze ubrania. Choć w Polsce też mogliby coś takiego dodać.
Stary 2009-12-28, 16:08   #4723
sylwunia9898
Raczkowanie

wiecie co dziewczyny tak przegladałam allegro. i stwierdziłam ze nie opłaca sie kupować perfum z katalogu jak tam np indessenced kosztuja 25zł a z przesyłka 33. albo tomorrow 30zł . normalnie szok
sylwunia9898 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 16:22   #4724
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Czy duże są te odsetki?
tak jak Agatheska napisała, zawsze służymy pomocą, po to powstał ten wątek i w takim celu tu jesteśmy
te 5 zł naliczają za każde upomnienie, ale tak naprawdę nie wiem co ile wysyłają to upomnienie możesz te naliczenia zapłacić przy każdej fakturze, powiększając ją o tę kwotę. Brak zapłaty w terminie wiąże się z tym, że mogą ci wstrzymać kolejną paczkę.
Stary 2009-12-28, 16:51   #4725
12 Stonka
Zakorzenienie

GG do 12 Stonka

Dołanczam do Was, Drogie Konsultantki.

Od niedawna jestem w gronie Avonu, ale przyznam szczerze, że miło mi się tam pracuje. :P Czekam własnie na paczkę z ostatniego terminu K17.

W prawdzie na skromną sumkę miałam zamówienie, bo tylko na 170 złotych, ale zawsze coś. Od K01 mobilizuję swoje siły i będę się starać pozyskać nowych klientów. :P

Macie jakieś swoje sposoby na zwiększenie zamówień czy coś w tym stylu?

Pozdrawiam ciepło. : *
12 Stonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 16:58   #4726
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anaa89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze raz się zapytam, może któreś z Was wie. Czy kredka mineralna odcień ONYX jest czarna?
ona jest niemal czarna
Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 16:59   #4727
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwunia9898 Pokaż wiadomość
wiecie co dziewczyny tak przegladałam allegro. i stwierdziłam ze nie opłaca sie kupować perfum z katalogu jak tam np indessenced kosztuja 25zł a z przesyłka 33.
Przecież ona w katalogu mniej jak 33 kosztowała ta świąteczna
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 17:02   #4728
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 12 Stonka Pokaż wiadomość
Od niedawna jestem w gronie Avonu, ale przyznam szczerze, że miło mi się tam pracuje. :P Czekam własnie na paczkę z ostatniego terminu K17.
W prawdzie na skromną sumkę miałam zamówienie, bo tylko na 170 złotych, ale zawsze coś. Od K01 mobilizuję swoje siły i będę się starać pozyskać nowych klientów. :PMacie jakieś swoje sposoby na zwiększenie zamówień czy coś w tym stylu?
witamy,
w avonie sie nie pracuje /chyba że jako jedyna masz etat/a jedynie się kupuje kosmetyki.
co do pozyskiwania wczesniejsze posty dużo wyjaśniają w tym względzie /a także częśc 7 tego watku/
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 17:06   #4729
12 Stonka
Zakorzenienie

GG do 12 Stonka

aneszna przepraszam za nie domówienie. :P Najprościej jednak sformułować to w zdaniu 'jestem konsultantką' ^^.

Dzięki za dobrą radę, na pewno przeczytam.

Jeśli któraś z Was nie ma jeszcze katalogu O1, 02, 03 i ofert netto do nich, to mogę podesłać. Jak coś, to napiszcie mi w prywatnej wiadomości.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-28, 17:13   #4730
andziat
Zakorzenienie

Cytat:

W prawdzie na skromną sumkę miałam zamówienie, bo tylko na 170 złotych, ale zawsze coś. Od K01 mobilizuję swoje siły i będę się starać pozyskać nowych klientów. :P

Macie jakieś swoje sposoby na zwiększenie zamówień czy coś w tym stylu?

Witamy
Przy takiej kwocie załapałaś się na prezenty z III terminu.
Jeśli chodzi o zwiększenie sprzedaży to przede wszystkim staramy się dotrzeć z katalogami gdzie się da, niektóre dziewczyny dają jakieś rabaty a przy zamówieniu dajemy klientkom drobne prezenty. Każdy pomysł jest dobry
wszystkie katalogi lub linki do katalogów, jak również zdjęcia produktów avonu są na wątku katalogowym pod tym linkiem:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post16102822

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2009-12-28 o 17:15
Stary 2009-12-28, 17:43   #4731
meakeangel
Rozeznanie

GG do meakeangel

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
Witamy
Przy takiej kwocie załapałaś się na prezenty z III terminu.
Jeśli chodzi o zwiększenie sprzedaży to przede wszystkim staramy się dotrzeć z katalogami gdzie się da, niektóre dziewczyny dają jakieś rabaty a przy zamówieniu dajemy klientkom drobne prezenty. Każdy pomysł jest dobry
wszystkie katalogi lub linki do katalogów, jak również zdjęcia produktów avonu są na wątku katalogowym pod tym linkiem:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post16102822

sluchajcie tego, chciałam zostawić katalog u znajomej w sklepie, ale dowiedziałam się,że dziewczyny maja już katalog od takiej dziewczyny która zawsze w katalogu skreśla wszystkie ceny i produkty przewaznie wychodza o 2 zl taniej, nie wiem dlaczego ona tak robi, przeciez z tgo wogole nie mozna nic miec dla siebie ;p
Stary 2009-12-28, 17:45   #4732
12 Stonka
Zakorzenienie

GG do 12 Stonka

andziat , o jakim prezencie mowa? : O Przepraszam , że pytam, ale nie miałam czasu zobaczyć w ogóle w tym 17 katalogu, czy coś dają. W ostatniej chwili zamówiłam. :\

No tak, ja też czasem coś zamawiam z netto i daję konsultantce, która zamówiła na największą sumę np. Lub zamawiam różne próbki. Zawsze, kiedy daję próbkę podkładu, to ta sama osoba zamawia go w następnym katalogu, więc jednak się sprawdzają. :P

Edytowane przez 12 Stonka
Czas edycji: 2009-12-28 o 17:47
Stary 2009-12-28, 17:52   #4733
Konto usunięte

Cytat:
No tak, ja też czasem coś zamawiam z netto i daję konsultantce, która zamówiła na największą sumę np. Lub zamawiam różne próbki. Zawsze, kiedy daję próbkę podkładu, to ta sama osoba zamawia go w następnym katalogu, więc jednak się sprawdzają. :P
konsultantki zamawiają u ciebie?
Stary 2009-12-28, 17:57   #4734
lalaith
Zakorzenienie

Z katalogu 1 zamówiłam sobie żele pod prysznic Pur Blanca i Little Black Dress, 2 za 22.90,-. Uwielbiam te perfumowane żele pod prysznic i z nostalgią wspominam czasy kiedy w Avonie i Oriflame każda linia zapachowa miała swój żel w rozsądnej cenie.
Stary 2009-12-28, 17:59   #4735
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
andziat , o jakim prezencie mowa? : O Przepraszam , że pytam, ale nie miałam czasu zobaczyć w ogóle w tym 17 katalogu, czy coś dają. W ostatniej chwili zamówiłam. :\
W III terminie katalogu 17 za zamówienie na 50 zł można dostać krem na dzień/na noc moc nawilżenia miniwersja a za 150 zł dodatkowo jeszcze nową piankę do mycia twarzy
Stary 2009-12-28, 18:07   #4736
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Czy duże są te odsetki?

nigdy w zyciu avon nie naliczyl mi odsetek..az wstyd sie przyznac ale dla mnie granica zaplaty za fakture jest ze tak powiem plynna i place kiedy jestem akurat w poblizu centrum obslugi..staram sie nie przekraczac tygodnia,ale nigdy nie zostaly mi naliczone odsetki. Kiedys pytalam o to pania w centrum to mnie poinformowala, ze jezeli bym nie zaplacila a miala duza paczke to moglaby zostac wstrzymana..nie namawiam do brania przykladu tylko mowie jak jest z mojego punktu widzenia.

powracajac do linka do stronki-sklepu avonu, ktory wyslalam avonowi ze strefy to dzisiaj przyslali mi drugiego maila w tej sprawie i to z dzialu marketingu, ze bardzo mi za niego dziekuja i zajeli sie wyjasnianiem sprawy z osoba, ktora dopuscila sie takiej dzialalnosci oraz wyciagaja z tego konsekwencje i bardzo mi dziekuja hehe mysle ze nalezy weryfikowac to sprawdzajac czy ta stronka zniknie wkrotce
crescent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 18:35   #4737
Chiquita 150
Raczkowanie

GG do Chiquita 150

Cytat:
Dziękuje bardzo za pomoc
I dziękuję za te linki na katalogi. Bardzo się zdziwiłam, że sprzedawają jeszcze ubrania. Choć w Polsce też mogliby coś takiego dodać.
Cytat:
Dziewczyny, czyżbyście przy okazji świąt zapomniały o polskiej ortografii? Starajcie się pisać poprawnie, wasze błędy są rażące!
Chiquita 150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 18:41   #4738
AdulkaK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
A czy jesteś pewna, że to właśnie firma kurierska UPS dostarcza Ci paczki, bo jeśli to DHL lub jeszcze jakaś inna, to takiego maila nie dostaniesz.

Mail z numerem monitorowania przychodzi dopiero, jak Avon przekazuje dane o paczce do UPS.

mi też przywozi UPS i równiez nie dostaje zadnych mail'i...
ale mi to nie przeszkadza

'Podobno nie wchodzi się drugi raz do tej samej rzeki.
Weszłam. Bieg rzeki był ten sam, tylko woda nieco inna'

AdulkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 18:54   #4739
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak płacę i nigdy nie było problemu.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 18:54   #4740
yvoncia
Raczkowanie

Właśnie składałam zamówienie z k01 i tym razem produkt demo za zamówienie powyżej 1000 zł z k17 jest po 10,50. Co katalog to więcej, pewnie chcą dojść do cen regularnych za te produkty
yvoncia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości