|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
zuzek pierwszas bo iwciag zapiła pałe wczoraj i teraz stara się kaca wyleczyc
![]() wiesz ze ja tez szukałam Melciowego fredka a tu U nas noc w miare udana, Michał obudził sie po 12 dostał 90 rozwodnionego mleka i standardowo spał d 6 takze uznaje ze jedno karmienie zlikwidowane za 2 tyg biore sieza kolejne ![]() na 13 szczepienie
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
U mnie nocka już kolejna do bani mały kręci się niby śpi ,ale co chwila chce smoczek cyca ![]() Mell Co TY chcesz od siebie jesteś śliczną dziewczyną. Ładna buzka figurka super tylko pozazdrościć Mam kilka albumów starszy syn będzie maił w tym roku 5 lat ![]() są tam zdjęcia pieska, moje pewnie weszłaś tylko na album Antka ![]() Dzięki za opinje o tych pchaczach ![]() Malutka U mnie te kaszki nie przejdą mały ma skaze , a one mleczne są ![]() Jak w każdej firmie kaszek bezmlecznych jest mało i tylko ryżowe Mój Antoś jeszcze nie raczkuje coś próbuje ,ale ciężko mu idzie. Za to umie coś co wygląda komicznie siedzi na dywanie podskakuje i przesuwa się do przodu na pupie
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas nocka była średnio ciekawa, trzy pobudki i w dodatku prawie 2 godziny nie mogłam spać. Efekt-ledwo żyję Muszę się pochwalić, Aleksowi udało się wczoraj pełzać do tyłu po panelach ![]() Rumiankowa, hehe Aleks faktycznie nie ma problemu zbyt szybkiego rozwoju Ale swego czasu miał lekką przepuklinę brzuszną, dla odmiany od problemów z wypróżnianiem. Chyba już nie ma, pediatra więcej nic nie mówiła To ile Gosia teraz mierzy i waży? Faktycznie szok żeby chodzić w wieku 8 miesięcy, koleżanki córka chodziła po 9 i to było bardzo szybko. Lekarka wtedy na nią krzyczała bo mała miała aż powykrzywiane nóżki. Ursull, witaj ![]() Zuzanek, no właśnie, i dlatego ja zawsze uważam że kobieta powinna pracować. Nie pracując jest zawsze na gorszej pozycji, że już nie wspomnę o całkowitym uzależnieniu od faceta. A wtedy facet bardzo łatwo przestaje szanować. |
|
|
|
#4714 |
|
Wtajemniczenie
|
oj nie zapiła nie zapiła! Sprząta chatę i robi grochówę na obiad, ponieważ niedługo ma gości
droga Carolajno Nocka szalona, pobudki co jakies2h na chwilę :/ale teraz mały odsypia. Malutka on ma minę łobuza i nie wiem po kim to o nie pieluch nie oddam, są u nas ostatnio wyliczane![]() ciesz się, że tż słucha tych minologów, mój już nawet nie udaje, że słucha ![]() Mell normalnie usnęłam przed kompem a freda niet:P Zuzanek podsumowanie trafne! Gosik a nie mówiłam, że niedlugo się posikasz ![]() dla Aleksa a Ty się trzymaj jakoś!
|
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby zaczął chociaż już to pełzanie a nie był to jednorazowy wyczyn
|
|
|
|
|
#4716 |
|
Rozeznanie
|
Babole, jesteście niesamowite, alem się uśmiała
. ZboczuchyTaaa, Zuzanek, mamy świetnych facetów .Malutka, widzę że i twój tż z tych "pogadanych". Nie wkurza cię to czasem, bo ja furii dostaję jak mówię i mówię a ten nic Ursull, boski ten hotel i plaża Mell, z tż jestem 5,5 roku, a małżeństwem jesteśmy prawie 1,5 roku. Caro, ja ważę też 49, ale u mnie nie poszło w brzuch, ale w uda i dupsko .Gosikk, nam w sumie się ukłąda, nie kłócimy się, tylko mnie brak czegoś w naszym związku, jakiegoś ognia. Jest tak letnio i byle jak Rumiankowa, duża panna z Gosi , a z przpukliną się nie martw, zdarza się i przejdzie małej.Wczoraj napisała do mnie koleżanka, rodziła pod koniec maja a jej córka waży jż 11 kg ![]() .Która z was to Katarzyna W.? Pojawia mi się ktoś taki w propozycjach znajomych na n.k. i nie mogę zatrybić która to z was. Mell, Bercia, Zuzanek, nie mam was w znajomych na nk. Macie profile? |
|
|
|
#4717 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosik jaka daleka droga, ani się obejrzysz a będziesz musiała gonić Aleksa! Mnie się wydaje, że nasze dzieciaczki to z dnia na dzień nowymi umiejętnościami nas zaskakują, wszystko w takim zawrotnym tempie się dzieje. Ja przynajmniej jak patrze na moje dziecko to jestem w szoku!
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
iwcia się nie tłumacz
my i tak wiemy![]() gosik nie martw się A tu z dnia na dzień zaczął pełzać a wczoraj podnosił pupsko do raczkowania ino mu się ręce rozjeżdżały![]() I twój leniuch ruszy ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- katrin no to dawaj ![]() dziś ważę 48.2
|
#4719 |
|
Wtajemniczenie
|
Caro nawaliłam się w trupa zgadłaś:P
A wiecie, że robie najlepszą grochówę pod słońcem!!??
|
|
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4721 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Nicoli,Bryana i Guziczka
Cześć ![]() Noc Milenka przespała w swoim łóżeczku,ale były dwie pobudki na picie i ostatecznie o 6-tej wzięlismy ją do nas. Zaraz uciekam na dłuuuuugi spacer,bo pogodę mamy wiosenną,czyli słońce,ciepło,ptaszki i przebisniegi Co do rozmowy o TŻ,ja na swojego nie narzekam (czasami ). Tak serio,to ma swoje wady,ale generalnie jest ok i dobrze nam się żyje. Po porzednich niewypałach przestałam szukać idealnego faceta,bo takich poprostu nie ma.Spotkałam obecnego TŻ i ten jest najlepszy i nie zamienię go nigdy nawet na Johny Deep,a Malutka brawa dla Kubusia i zapewniam,że od takiego gibania do śmigania juz niedaleka droga Zuzanek cieszę się,że jesteś taka aktywna.Podaj swoje dane zatem i cie wpiszemy na naszą,boską listę ![]() Caro ładny avatar,powodzenia na szczepieniu. Bercia Milenka zaczęła raczkować wczoraj,a są z Antosiem z tego samego dnia,więc myślę,że i twój smyk zaraz zacznie smigać ![]() gossik brawo dla Aleksia i współczuję nocki. Jak tam twój kręgosłup? iwciag cześć , ładną masz fotkę profilową na NKKatrin nie zazdraszczaj tylko ze mną jedź |
|
|
|
#4723 |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull no tak słynna grochówka wojskowa.
i ja się nie zgadzam Katarzyna W to nie Illbana
|
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam zatem Illbanę i Aljakę![]() Katrin to aljaka
|
|
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
iwciag ja nie lubi grochówy za to mój tż oddałby życie
|
|
#4726 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja znowu bez czytania. Nie udało nam się z tym zasypianiem. Kalina waliła głową o łóżeczko i dostawała takich spazmów, że szok, nie uspokajała się jak wchodziłam i do niej mówiłam. Nie mogłam jej później uspokoić przez godzinę, drżała jak osika na wietrze. To nie na moje nerwy, płacz jeszcze bym zniosła ale nie takie coś. Teraz jest jeszcze gorzej ale chyba przyczyną tego są ząbki, jeszcze żadnego nie ma ale mam takie przeczucie. W złym momencie chyba zaczęliśmy i nie byliśmy przygotowani na to co może się dziać A tak poza tym Kalina pełza do tyłu i obraca się dookoła własnej osi
|
|
#4727 |
|
Raczkowanie
|
Melka pewnie znalazła to zdjęcie, znów ją złapała kcica i poleciała do tż'ta. I tyle jej wczoraj na wizażu widzieli.....
Caro, zazdroszczę samozaparcia. Ja chyba będę do Igorowej 18tki w nocy te butle latać robić Bercia, to tygryskowe przemieszczanie się musi super wyglądać Nagraj Antosia![]() Gosik, chyba źle się wyraziłam. Czy pracowałabym czy nie on jest jaki jest. Chodziło mi o to, że to jak się zachowuje teraz mnie bardziej boli, bo nie jestem tak pewna siebie. A kobieta na pewno czuje się bardziej niezależna gdy pracuje, ale jak się nie ma mamy lub ewentualnie jakiejś zaufanej osoby do opieki nad dzieckiem ten powrót wcale nie jest taki prosty U mnie jest o tyle dobrze, że odkąd mieszkamy razem kasa mojego małża jest moją i na odwrót (teraz chętnie się z nim dzielę moim bezrobotnym Katrin, mam profil na nk. Wyślę Ci dane na pv. A później u Ciebie wyśledzę kogo poznam z reszty mamusiek. Ot taki mam plan! Iwicag, zachciało mi się przez Ciebie grochówy |
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Cze babolki
Staram się Was podczytywać w miarę na bieżąco, ale niestety czasu brak Dołączam się do grona zadowolonych z mężów Mój jest tak wspaniały, że mam wrażenie,że jestem samotną matką |
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Katrin, u nas też raczej letnio, gorąco było przez jakiś pierwszy rok. A od zaręczyn stopniowo coraz gorzej...11kg? No nieźle, nieźle...mam nadzieję że Aleks na roczek nie będzie miał tylu
![]() Carolajna, no mam nadzieję że ruszy. Hihi fakt, jakbym tyle nie czytała byłabym zdrowsza ![]() Ursull, kręgosłup ciągle pobolewa, już się chyba przyzwyczaiłam Państwowo chyba się nie załapię na masaże, szukam prywatnie. Gdzieś blisko mnie i w sprzyjających godzinach ![]() Kaalinaa, ojej biedna malutka Może to dla niej jeszcze za wcześnie? Zuzanek, to prawda, ja mam mamę więc mogłam wrócić do pracy. Ale mnie nie chodzi o ten okres tylko tak w ogóle. O kobiety które nie pracują chociaż mogłyby. Młode matki to wiadomo, nie zawsze mają wybór. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4730 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuzanek no naturalnie, że na moją
ja mogę tylko spróbować, bo jest bardzo kaloryczne, ale Tobie to te kalorie na pewno nie zaszkodziły by![]() No ciekawe kogo wyłowisz na tej klasie
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
SELKA, aż tak źle?
Zuzanek, jakby coś to ja jestem Małgosia S-R z Kielc
|
|
|
|
#4732 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc!
Za nami ciezka noc, mało spałam bo Aleks sie budzil i marudzil... ale za to spalismy do 9... niestety i tak kiepsko sie czuje tz mnie wczoraj odrobinke zdenerwowal...i sie nie odzywalam ale on oczywiscie juz do mnie zagadywal jakby nic sie nie stalo... ja mu nie odpowiadalam i spytal o co mi chodzi... Powiedzialam mu o co i ze nie bede z nim rozmawiac bo mnie nie przeprosil Tz stwierdzil ze jezeli on zachwowuje sie jak dzis (czyli podliz) to znaczy ze mnie przeprasza, odpowiedzialam mu ze takie przeprosiny mam gdzies... no i przeprosil... ciekawe na jak dlugo... Malutka bardzo mi sie spodobalo jak pisałas ze dla synka i o synka bedziesz walczyla zawsze racja!!! Dziecko najwazniejsze!Ursullo no jestes... Ja ciebie wspominalam kilka razy wiec nie mow ze nie teskniłysmy ... a ze i tak sie nie odzywalas to przestalam i czekałam az sie pojawisz![]() Zuzanek hahah masz racje przy Carolajnie trzeba nazywac rzeczy po imieniu Ale Was trzymałam w niepewnosci z tym zdjeciem.... ![]() Carolajna ale ja nie mam Fredka Bercia aaaaaaaaa to ja ide zobaczyc pozostałe albumy Dzieki ..wiesz za co ![]() gosikk jak sie ciesze ze i Twojemu Aleksiowi moge bic brawo ![]() Iwciag ostatnio myslałam o grochowce... dzisiaj siostra sie pojawi? Ale bedziesz tez z nami??? ![]() Katrin!!! Zaraz Ci kare jakąs wymysle!!! za to ze twierdzisz ze nie masz mnie na nk!!! ![]() Poiglot sniłas mi sie dzisiaj... zakochałam sie w Twojej urodzie hahah ... ale na powaznie -snilas mi sieCdn..............
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull Malutka ma Dawidka
|
|
|
|
#4735 |
|
Wtajemniczenie
|
ciąg dalszy....
Bercia ale masz fajnych synkow -serio! i chcemy wiecej Twoich zdjec, bo tamto juz daaawno widzialam! Ursullo u nas tez wiosennie dzisiaj Hahaha jeszcze kilka lat temu to tez mowiłam ze nie zamienie Tz nawet na Remyego Bonjaskyego zobaczymy co powiesz za pare latek![]() zartuje, ale u nas tez dłuugo było słodko, ale juz tak nie narzekam bo moglam trafic gorzej ![]() Kaalina ojjjjjjjjj kiepsko z tym usypianiem, chyba z Twoja corcia ten numer nie przejdzie zuzanek hahah le ty mnie znasz... ![]() tak złapała mnie "kcica" a propo "kciec" ogladałyscie ostatnio dzien dobry tvn i Dziewczyne Prokopa?Zuzanek ja wlasnie lubie zboczuszki Dziewczyny a propo naszych idealnych partnerow zyciowych to chyba musimy zalozyc osobny watek
Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2010-01-28 o 12:40 |
|
|
|
#4736 |
|
Rozeznanie
|
Mell, a mam cię na n-k? Coś mi się wtakim razie pomyliło, zaraz ide tam zajrzeć i zaprosić Zuzankę
![]() Mam trochę pracy a nie chce mi się .
|
|
|
|
#4737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli nie to troszke ci pomoge
|
|
|
#4738 |
|
Wtajemniczenie
|
Mell Ty mnie tu nie zagaduj! a to siostra a to grochóweczka, a wiesz!?
ja dziś mam jakiś dzień sentymentalny gadałyśmy tyle o tych naszych "niedobrych"tż i aż mi smutno, bo źle o nim myślałam a wiem, że nie tylko on jest winny temu, że bywa między nami źle..i słucham od rana piosenki która mi się kojarzy w dobrymi dawnymi czasami i z tżtem nie śmiać się ze mnie tylko!!!!!
|
|
|
|
#4739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie piszę o moim M bo on czasem z nudów czyta wizaż
![]() Laski mój kochany wózek jest w promocji |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

SYNEK
U nas nocka była średnio ciekawa, trzy pobudki i w dodatku prawie 2 godziny nie mogłam spać. Efekt-ledwo żyję
Muszę się pochwalić, Aleksowi udało się wczoraj pełzać do tyłu po panelach
To ile Gosia teraz mierzy i waży? Faktycznie szok żeby chodzić w wieku 8 miesięcy, koleżanki córka chodziła po 9 i to było bardzo szybko. Lekarka wtedy na nią krzyczała bo mała miała aż powykrzywiane nóżki. 
dla Aleksa 

.

Ja ciebie wspominalam kilka razy wiec nie mow ze nie teskniłysmy