|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
![]() |
#4712 |
Rozeznanie
|
zjedzmniebejbe dziękuje za ocenę jeszcze raz
![]() A dzisiaj RRRR : śniadanie : 2 kromki żytniego a na każdej : sałata, 2 plasterki polędwicy i odrobina ketchupu + jabłko i herbata czerwona 2 śniadanie : również 2 kromki żytniego (nie miałam nic innego pod ręką) z pomidorkiem, ogórkiem, sałata i szyneczką + kawa i sok marchwiowy i jabłuszko obiad : micha żurku z 2 jajkami na twardo podwieczorek : jogurt naturalny z twarogiem chudym.. i słonecznik łuskany, herbata czerwona kolacja : wieśniak z ogórkiem kiszonym (będzie)
#4713 |
Zadomowienie
|
R:
I: owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, jabłko, cynamon, 150g. homo naturalnego. kawa z mlekiem 2% II: 2 kromki razowca z sałatą i polędwicą drobiową (4 duże plastry), pomarańcza. III: pierś kurczaka obtoczona w curry ugotowana na parze, duża micha mieszanki chińskich warzyw. trening interwałowy IV: 3 placki owsiane smażone na teflonie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 białka, 1 żółtko, 2 suszone śliwki. przede mną: V: sałatka: sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, garść słonecznika, 100g chudego twarogu. połasi się ktoś o ocenę? ![]() ![]()
#4714 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Hmm.. ja nie stosuje raczej diet ciągle jjem tak samo więc U
![]() |
#4715 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Rozeznanie
|
Jak już najdzie czasem nieodzowna chęć na coś czekoladowego ( a gorzkiej czekolady nienawidze) to moim zdaniem nie jest to jakoś szczególnie trujące rozwiązanie.. a słodzika używam bardzo rzadko
It always seems impossible until it is done. ![]() Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2010-03-05 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
BAN stały
|
PODBIAJAM WCZORAJSZE U. (pt: zdałam egzamin ustny z prawoznawstwa na 4 !!!
![]() 6.30 Śniadanie: miseczka BranFleksów z garścią orzechów laskowych, rodzynek, łyżką otrąb śliwkowych, połową wkrojonego banana, łyżeczka miodu + zalane 2 szklankami ciepłego mleka 2%; espresso 11.00 II Śniadanie: ciabata (przypieczona) z: pesto, mozzarellą, suszonymi pomidorami, pomidorem świeżym, bazylią, rukolą, kiełkami zielona herbata; mandarynka (* taka długa przerwa z powodu egzaminu..) chodzenie po sklepach & spacer nad Wisłę (ok 2h?) 14.30 Obiad: dwa kotelty mielone (smażone itp) ; 4 ziemniaczki z koprem, porcja buraczków tartych; herbata z cytryną 15.00 Deser: kinder niespodzianka ^^ spacer ok pół h 17.45 Podwieczorek: muffina jagodowa z coffeeheven, 3 czekoladki kawowe Solidarność, kawa z mlekiem 2% trochę sprzątania w domu ![]() 20.15 Kolacja: (w sumie nie jestem głodna, więc) 1 kromka razowca z bieluchem naturalnym, łososiem wędzonym, ogórkiem, pietruszką; herbata po. szklanka soku grejfutowego i pewnie mięta wpadnie słodkie MEGA LENISTWO !! ![]() dzisiaj: 7.30 Śniadanie: miseczka płatków kukurydzanych eko z garścią orzechów nerkowca, rodzynek, łyżką otrąb żurawinowych, połową wkrojonego banana, + zalane 2 szklankami ciepłego mleka 2%; espresso 11.00 II Śniadanie: jogobella śliwkowa z garścią włoskich + bułka żytnia z siemieniem posmarowana grubo Tartare orzechowa aleja, pomarańczka; zielona herbata 14.30 Obiad: zupa rybna - talerz (tłusta jak rosół, z dużą ilośćią kawałków ryby (dorsz, łosoś i jakaś jeszcze) na ostro z pieczarkami- pyszna! ; porcja klusek szpinakowych (* takie duże kopytka szpinak owe) polane jogo naturalnym. (-> dzisiaj piątek więc postny obiad ![]() 15.00 Deser: czekoladka adwokatowa Solidarność 17.30 Podwieczorek: porcja tortu kajmakowego ![]() ![]() kawa latte z podwójną ilością mleka ^^ 20. 00 Kolacja: kromka razowca z tartare ziołowym i jajkiem na twardo, + dwiema łyżeczkami majonezu; rzodkiewkami, ogórkiem, ![]() + PYTANIE: czy jeśli je sie za mała kolacje, to powoduje to spowolnienie metabolizmu? ![]() Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-03-05 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Rozeznanie
|
Uuu
I śniadanie owsianka: 4 łyżki owsianych, 1 łyżka musli, 1 łyżka otrębów śliwkowych, szklanka mleka 2%, kawa z mlekiem i cukrem II śniadanie jogurt jogobella panacotta z truskawkami ![]() Obiad łosoś filet, 50g kaszy kus-kus, cały słoiczek grzybów marynowanych ![]() ![]() Podwieczorek ciastko francuskie z marmoladą ![]() Kolacja dwa jajka na miękko, kromka chleba pszennego z masłem, ogórek konserwowy, cebulka, 2 ząbki czosnku, herbatka z cytryną po: jabłko Proszę ładnie o ocenkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- a i jeszcze doszła babeczka właściwie to nie cała bo jakieś dziwne nadzienie miała... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zadomowienie
|
Moje dążenie do stabilnej wagi sprzed kompulsów:
Ś: 1 bułka grahamka( obie połówki z masłem, sałatą, wędzonym łososiem, serem, 1 jajkiem gotowanym), pomidor z natką pietruszki, mandarynka, bawarka(herbata z mlekiem)+ słodzik IIŚ: twarożek lekki+ łycha rodzynek, łyżka masła orzechowego i wkrojony jeden mały banan; kawa z mlekiem O: zupa gęsty krupnik z mięsem P: ciasteczka lu go wielozbożowe ( 4) kawa z mlekiem K: 2 kromki razowca ze słonecznikiem z masłem, sałatą, serem i ogórkiem kiszonym złożone; z 5 rzodkiewek
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętam dokładnie, że był to mój pierwszy egzamin... (i dostałam 3+ ![]() ![]() ehh. jak szybko zleciały te dwa lata Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4723 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny jestem tu nowa, niedawno zakończyłam diete "Plan wypłukiwania tłuszczu z organizmu" suma sumarum jest mnie o 2kg mniej
![]() Przed śniadaniem szklanka wody z siemieniem lnianym, szklanka ciepłej wody z cytryną śniadanie - pół serka wiejskiego, z 2 rzodkiewkami, omlet z 1 jaja z pomidorem, cebulką i odrobiną soli, kromeczka grahama bez masła, omlet na odrobince masła (roztartego na patelni chusteczą higieniczną), kawa z mlekiem II śniadanie - szklanka maślanki (o smaku pieczonego jabłaka) Obiad - sola z grilla z przyprawami, bez panierki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą i jabłkiem Podwieczorek - kilka szt orzechów nerkowca (bez soli), jabłko, 1/2 gruszki, 1/2 pomarańczy Kolacja - pół serka wijskiego z 2szt rzodkiewki, sałata lodowa z pomidorem i cebulą,ok 5dek halibuta wędzonego do tego wypijam 2 litry wody niegazowanej WCZORAJSZY JADŁOSPIS woda z siemieniem lnianym, woda z cytryna śniadanie- 2 jaja, 1/2 puszki sałatki meksykańskiej z tuńczyka, kawa z mlekim II śniadanie - jabłko, serek wiejski, cappucino bez cukru obiad - leczo z 1 papryki, pomidora, 1/2cukini, ok 10 dek wieprzowiny (chudej szynki), cebuli, pietruszki zielonej podwieczork - 1 naleśnik z serem kolacja - jogurt z owocam light PRZEDWCZORAJSZY JADŁOSPIS woda z siemieniem lnianym, woda z cytryna śniadanie - kromka grahama, z pl żółtego sera, pl polędwicy sopockiej, pomidorem i jajkiem IIśniadanie - koktail z truskawek z wodą i 2 łyżkami serwtki w proszku obiad - talerz fasolki po bretońsku (bez zasmażki, zamiast śmietany zabielana jogurtem naturalnym) - w fasolce dużo pietruszki, marchwi, cebuli i czosnku podwieczorek - kilka suszonych moreli, 1/2 gruszki, 1/2 jabłka kolacja - 1 kabanos, sałtaka z sałaty lodowej, pomidora, cebuli i mozzarelli Pozdrawiam i proszę o opinie, krytykę, podpowiedzi. Co zmienić, żeby było dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Raczkowanie
|
jutrzejsza R ...
sniadanie omlet z 2 jaj z musem jagodowym II sniadanie kromka chleba pelnoziarnistego (- takiego z opakowania) z sałata, szynką - jakas z kury, papryką, kielkami i migdalami, srednia marchew + dip paprykowy - wlasnej roboty ![]() obiad miska kremu z brokuł, sredni filet z kurczaka na grillu - wielkosci dłoni kolacja wieśniak z papryką i jak?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 |
Zadomowienie
|
dziękuję kotek. wiesz chce zrzucić z 9 kg, ale bez katowania się. i zastanawiam się , czy jedząc codziennie cos słodkiego uda się zeszczupleć. bo wydaje mi się, że jak pozwolę sobie codziennie na słodkie i nie będę zakazywała sobie np. białego pieczywa itp to moge uniknąć napadu.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
up ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 |
Raczkowanie
|
Rrrr....
1. 50 g fitnessów jogurtowych + activia naturalna, jabłko, kawa z cukrem 2. pół palucha z sezamem, belriso karmelowe, mandarynka 3. połówka palucha z almette śmietankowym, 2 plasterki szynki, pomidorek, cały talerz surówki takiej kupnej "pekińska" 4. activia brzoskwiniowa, duże jabłko, kromka razowca i jaaak? proszę o ocenkę ![]()
#4731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale: gdzie obiad? i owoców więcej by się przydało ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Raczkowanie
|
możecie ocenić mój jadłospis?
trochę mało zjadłam ale chyba metabolizm mi się nie spowolni... (byłam 2 razy w toalecie więc chyba jest dobrze ![]() śniadanie: 2 naleśniki z warzywami, jeden z owocami, koktajl truskawkowy, kawałek ciasta marchewkowego - wszystko w wegańskiej restauracji ![]() przekąska: pączek a adwokatem, kawa z syropem i podwójną bitą śmietaną z coffee heaven drugie śniadanie: marchewka (nawet dwie ![]() obiad: zupa grzybowa, lasange z pomidorami i serem, tiramisu (kurcze, zjadłam prawie całe ![]() ![]() podwieczorek: jogurt kiwi kolacja: tosty smażone na patelni z sosem truskawkowym, wanilią i cukrem pudrem przed snem: perrier z cytryną (szklanka), kostka czekolady toblerone (trójkącik ![]() dodam, że byłam dzisiaj na jodze i na spacerze z psem P.S. Podobają mi się jadłospisy Black Cat. Smaczniutkie ![]() ![]()
#4734 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Raczkowanie
|
Izuś dziękuję bardzo za ocenke
![]() a i no właśnie tak średnio się najadłam tą pierwszą kanapką dlatego tak szybko wpadła ta druga. a ten tuńczyk i marchewka to była w takiej formie, bo cały dzień poza domem i nie miałam nawet wystarczająco czasu, żeby skoczyć gdzieś na obiad, dlatego też go nie było. Ale to tylko w czwartki tak mam ![]() a i Słońce - nie za mało? a tak jeszcze się pochwalę - czekałam, czekałam i się doczekałam - od poniedziałku zaczęłam terapie ![]() buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Raczkowanie
|
U
1. Duża ciemna bułka (80g) z masłem i szynką, jajko, warzywka kawa z mlekiem 2. Grahamka z miodem i twarogiem, cola ![]() 3.Łosos w płatkach migdałowych ![]() Baton "sernik" z Wawela czekoladka z likierem Koktajl malinowy 0,5 h biegu na bieżni 4. 200 g twarogu z mialinami w syropie i jogurtem naturalnym Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisze Ci w ten sposob: Sama jestem na redukcji i mam takie zasady: Moje pierwsze dwa posilki sa najbardziej obfite i tu mieszam wszystko sa wegle, bialko, tluszcze. Do godz powiedzmy 13 pozwalam sobie na owoce ( to cukry jakby nie patrzec), im dalej dnia tym wiecej bialka w moim posilku, moj podwieczorek zawsze zawiera NNKT, a kolacja to samo bialko. Oczywiscie posilki jadane regularnie co 3 h. Nie ma sensu sie ograniczac, masz byc najedzona, a jak jesc to posilki ktore smakuja. ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
wg mnie bardzo ladnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
7.08.2010- 59 kg ? .2010- 53 kg Racjonalne żywienie + aktywnosć fizyczna Edytowane przez kosmetola Czas edycji: 2010-03-05 o 22:30 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Rozeznanie
|
Wczorajsze P:
1. owsianka: Lubella jesienna, mleko 3,2, 2 lyzki o. granulowanych, marchewka podsmazona na masle z miodem, 2garsci mieszanki tropikalnej, garsc rodzynek i zurawiny, jogurt orzechowy, troche syropu klonowego, posypane platkami czekoladowymi, kawa z cukrem i smietanka (zaslodzilo mnie;/) - pol paczko tuków pieprzowych 2. drozdzowka z makiem i lukrem, tymbark jablko-mieta, jablko, kit kat 3. 6 pierogow z kapusta i twarogiem usmazonych na masle czosnkowym (duzo), sos smietanowo-grzybowy, surowka, ok 60g chipsow lazilam po sklepach, wiec doszly draze smietankowe, inka czekoladowa, jablko, orzechy 4. 3 kromki grahama -z maslem, twarogiem poltlustym, pomidorem, ketchupem - z serkiem capresi, ogorkiem, musztarda - z maslem, serem brie z oliwkami, ketchupem, luzka surowki z obiadu po: jablko, marchewka, garsc mieszanki orzechow i 2 kostki bialej czkolady prosze o ocene |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
Moje wczorajsze R/U - czasem nie mam pomysłu co jeść, a lodówka świeci pustkami, dlatego proszę o ocenę - co gdzie mogłabym jeszcze dorzucić, tak żeby to przypominało zdrowy jadłospis
![]() ś(8.00): połówka naprawdę sporej bułki razowej, do puszk tuńczyka wsw, papryka p(9.30): serek waniliowy o(12.30): 3 średnie naleśniki z twarogiem, posmarowane dżemem bez cukru p(15.00): 2 kanapki z serkiem homo naturalnym i z 6 dużych rzodkiewek k(18.00): makaron razowy ze szpinakiem w sosie jogurtowym, potem jeszcze było trochę twarogu Wiem, że kolacja wcześnie - ale spać też szłam wcześnie. Dzisiaj, R ś (9.30): 2 naleśniki z twarogiem, posmarowane dżemem bez cukru 2ś (12.00): tuńczyk + ogórki o(15.00): woreczek ryżu + mięsko z kurczaka + fasolka zielona p(18.00): jogurt naturalny + fistaszki k (21.00): 2 jajka na twardo, rzodkiewki
#4740 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.