|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część 11
Witajcie dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja: Dzień dobry Kr: Witam serdecznie,krzysztof ... przy telefonie w czym mogę pomóc Ja.Witam serdecznie ja dzwonie w sprawie zmiany adresu dostawy ostatnich 3 zamówien. nr ... .... .... Kr: Czy któreś z nich jest już za fakturowane ?? Ja: Tak .... mój problem polega na tym że te zamówienia wyslane zostana na adres mojej liderki sprzedaży która podała swoje dane jako dane do kontaktu i dane do wysylania paczek. Próbowałam kliknąc na jednorazową zmianę adresu ale wyskakiwał jakiś błąd więc wysłałam zamówienie.czy istniała by możliwośc zmiany adresu tych paczek. Kr: Przykro mi bardzo ale zamówienie które zostało zafakturowane nie może byc zmienione ani edytowane Ja: Szkoda rozumiem .A co z robic z ty, fantem aby dane wysylania paczek i kontaktowe były podane właśnie moje .a co z pozostalymi zamówieniam Kr: Każda konsultantka ma obowiązek podania jednorazowego adresu dostawy w pani przypadku.To nie jest w naszym obowiązku aby pilnowac pani aby w przyszłości ten problem się nie powtórzył . Ja: Przepraszam ale to nie z mojej winy to wina byłej liderki sprzedaży. Kr:To nie moja sprawa prosze skontaktowac się z działem zmieniania danych pozdrawiam i nagle rzut słuchawką ![]() Jak tu się nie zdenerwowac . bardzo miły ten pan nie ma co ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4713 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
jak dla mnie to duże masz zamówienie jak na początkującą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
25.01.2008 ![]() ![]() Ważne rzeczy nigdy nie przychodziły łatwo. Dlatego były ważne. Początkująca scraperka ![]() Zapraszam https://www.instagram.com/w_chwili_luzu/ https://www.facebook.com/W-Chwili-Luzu-122769098281801/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny nie wiecie co oznacza satus wysłane do dostawcy??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieję że to pomoże ![]() Edit. ale z tego co pisały dziewczyny wcześniej to chyba u liderów się to nie pojawia.. nie wiem na pewno bo ja jestem tylko zwykłą konsultantką.. ![]() Edytowane przez kaha_akro Czas edycji: 2010-05-28 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
Oj i to bardzo
![]() Kochana jestes ![]() Edit: U mnie na stronie jeszcze tego nie ma, musiałam wejsc na jedna z moich Konsultantek
25.01.2008 ![]() ![]() Ważne rzeczy nigdy nie przychodziły łatwo. Dlatego były ważne. Początkująca scraperka ![]() Zapraszam https://www.instagram.com/w_chwili_luzu/ https://www.facebook.com/W-Chwili-Luzu-122769098281801/ Edytowane przez KarolaKG Czas edycji: 2010-05-28 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Raczkowanie
|
Temat: Lista niedostępnych produktów- 28.05
Droga Konsultantko/ Drogi Konsultancie W związku z chwilowym brakiem kolorowych świateł w Internecie, informujących o dostępności lub braku produktów, poniżej przedstawiamy listę tych, które nie są już dostępne. Prosimy ich nie zamawiać. Przypominamy, że wartość tych produktów nie zwiększy bazy do naliczenia opustu. 03194 - TOREBKA YOKO 03913 - SSS JEDWAB.OLEJEK/CIALA S&S 04986 - KOMPLET BIZUTERII FRANCESCA 05504 - BLYSZCZ/POW.SILVER FOIL 05967 - BLYSZCZ/POW.GOLD FOIL 32268 - PUDER SYPKI LIGHT MEDIUM 32276 - PUDER SYPKI FAIR 35659 - SPA SRODZIEMN.PEELING/RAK 37093 - MODEL.-OPAL. KREM DO CIALA 37614 - TUSZ DO RZES BLACKEST BLACK 43091 - KOMP.BIZUTERII MARIKA SREBR Serdecznie pozdrawiamy Dział Obsługi Konsultantek to ze strefy.. z godz 14.10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Życzę coraz większych w przyszłości. Tzn że karton wyjechał już z Garwolina i jedzie do Ciebie (przez paczkowych, albo firme kurierska) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Raczkowanie
|
dziewczyny czy jak zamówię te "5 za 50zł" jako domówienie to zapłacę za przesyłkę jako za małą, doliczą mi te 10 zł?
Zamawiałam już zK08 na kwotę powyżej 150 zł... Edytowane przez agnescha89 Czas edycji: 2010-05-28 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
25.01.2008 ![]() ![]() Ważne rzeczy nigdy nie przychodziły łatwo. Dlatego były ważne. Początkująca scraperka ![]() Zapraszam https://www.instagram.com/w_chwili_luzu/ https://www.facebook.com/W-Chwili-Luzu-122769098281801/ |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
![]() jak na pierwsze zamówienie - ładne. Cytat:
![]() I to kolejny dowód na to, że lepiej mieć własne dane w stałych danych adresowych, a nie liderki. Agnieszka, apropos braku nazwiska, imię Krzysztof wcale nie jest takie popularne... ![]()
![]() |
#4723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli zamawiałaś już z K08 i masz paczkę zafakturowaną, to nie zamawiaj tej oferty 5za50 jako domówienie, bo Ci tego nie dołaczą - nie będą mieli do czego. Złóż to jako zamówienie. Są problemy z płatnościami kartą Avon i z rozliczaniem zwrotów, ale pracują nad tym... Ciekawe jak długo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie możesz zmienić liderki na taką w swoim miejscu zamieszkania?
![]() |
#4725 |
Raczkowanie
|
A jeszcze odnośnie tego 5 za 50zł. . . Jeżeli będe miała normalne zamówienie za troche powyżej 100zł i zamówie sobie ten zestaw za 50 zł to będe miała liczony ten upust 25 % za zamówienie powyżej 150 zł?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Rozeznanie
|
Ma któraś kremowy peeling z białą herbatą ?
![]() godny polecenia? |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po drugie - ten "miły" Pan ma rację, że nie do Avonu należy pamiętanie, by Pani X zawsze zmieniać adres dostawy - od tego jest specjalna zakładka w strefie w ostatnim kroku składania zamówień. Obowiązkiem Lidera jest poprawa jego błędów i pomoc KK, a jak widać Twój (były) Lider ma Ciebie w nosie, bo boi się, że jak zmienisz adres to straci zarobek z Ciebie. Dlatego jeśli zależy Ci bardzo na uporządkowaniu kwestii adresu (a myślę, że tak czytając Twoje wypowiedzi), to wyślij mail na podany wcześniej przeze mnie adres, podaj prawidłowe dane adresowe i po kłopocie. Napisz, np.: Proszę o zmianę na stałe mojego adresu dostawy paczek i adresu korespondencyjnego na adres: (tutaj podaj nowy adres) Proszę o powiadomienie mnie poprzez e-mail o wprowadzonych zmianach na moim koncie. To Ty masz być zadowolona ze współpracy z Avon, a nie Lider, który Ciebie mianował. Co do uprzejmości tego Pana z infolinii to bym osobiście wystosowała list do kierownika działu z opisem sytuacji, bo takie sytuacje są dla mnie przynajmniej niedopuszczalne. Dzięki właśnie KK/LS taki p.Krzysztof ma pracę. Kiedyś na samym początku Avonu w Polsce działu obsługi telefonicznej to były osoby zaangażowane, że tak powiem emocjonalnie do swojej pracy. Dziewczyny potrafiły powiedzieć o nowościach, powiedzieć, co będzie w nowych katalogach, doradzić, itd. Teraz wielu wartościowych ludzi zrezygnowało, widząc, że traktowani są jak "maszyny" i w większości są to nowi ludzie, którzy pracę w Avonie traktują jako dobry przyczółek podczas np. studiów zaocznych. Kilka nazwisk takich osób sprawdziłam na portalach skupiających pracowników i widziałam, że podali, że pracują w Call Center Avon, ale ich marzeniem jest praca np. w bankowości. Widać, że nie wiążą swojej przyszłości z Avonem i dlatego jest takie podejście a nie inne, co nie znaczy, że mamy się na nie godzić. Edytowane przez krystell Czas edycji: 2010-05-28 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zadomowienie
|
Jak się mozna zalogować na stronie UPS i skąd mam wziąć ten kod o który proszą ?
#4729 |
Rozeznanie
|
Ja mam, jestem zadowolona, po zastosowaniu mam wrażenie jakbym zastosowała jakiś krem, nie podrażnia, nie wysusza - wręcz przeciwnie. Nie wiem jak sie spisuje jak ktos ma tlustą cere (myśle, że raczej odpada), ja mam mieszana i jest okej dla mnie. Trzeba go troszkę z wodą "rozrobić" to lepiej sie peelinguje wtedy
![]()
![]() |
#4730 |
Raczkowanie
|
Mam do WAS pytanie moje drogie :P Czy któraś z Was kiedykolwiek organizowała spotkanie domowe w celu prezentacji kosmetyków avon ? Jeśli tak, to jak to wyglądało i ile wydałyście na produkty potrzebne do prezentacji? Kusi mnie organizowanie takich spotkań, ponieważ sądzę,że może to przynieść wiele korzyści
![]()
#4731 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Hm to teraz trochę zgłupiałam. To jeśli ja jestem dniem A, czyli składam zamówienie w czwartek, to zamówienie pobierają dopiero w piątek od 8? Czyli mogę do tej pory jeszcze coś zmieniać? Bo zawsze wydawało mi się, że muszę wysłąć zamówienie do północy w czwartek. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie masz racje ![]() ![]() Cytat: Napisane przez Agniecha1978 ![]() Witajcie dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja: Dzień dobry Kr: Witam serdecznie,krzysztof ... przy telefonie w czym mogę pomóc Ja.Witam serdecznie ja dzwonie w sprawie zmiany adresu dostawy ostatnich 3 zamówien. nr ... .... .... Kr: Czy któreś z nich jest już za fakturowane ?? Ja: Tak .... mój problem polega na tym że te zamówienia wyslane zostana na adres mojej liderki sprzedaży która podała swoje dane jako dane do kontaktu i dane do wysylania paczek. Próbowałam kliknąc na jednorazową zmianę adresu ale wyskakiwał jakiś błąd więc wysłałam zamówienie.czy istniała by możliwośc zmiany adresu tych paczek. Kr: Przykro mi bardzo ale zamówienie które zostało zafakturowane nie może byc zmienione ani edytowane Ja: Szkoda rozumiem .A co z robic z ty, fantem aby dane wysylania paczek i kontaktowe były podane właśnie moje .a co z pozostalymi zamówieniam Kr: Każda konsultantka ma obowiązek podania jednorazowego adresu dostawy w pani przypadku.To nie jest w naszym obowiązku aby pilnowac pani aby w przyszłości ten problem się nie powtórzył . Ja: Przepraszam ale to nie z mojej winy to wina byłej liderki sprzedaży. Kr:To nie moja sprawa prosze skontaktowac się z działem zmieniania danych pozdrawiam i nagle rzut słuchawką ![]() Jak tu się nie zdenerwowac . bardzo miły ten pan nie ma co ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam Po pierwsze - stałej zmiany danych nikt nie dokonuje przez telefon. Tak jak napisałam w odpowiedzi na Twój wcześniejszy post - wystarczy napisać na specjalny adres e-mail do działu wprowadzania i zmiany danych, gdzie zaktualizują na stałe oba adresy - korespondencyjny i dostawy zamówień. Po drugie - ten "miły" Pan ma rację, że nie do Avonu należy pamiętanie, by Pani X zawsze zmieniać adres dostawy - od tego jest specjalna zakładka w strefie w ostatnim kroku składania zamówień. Obowiązkiem Lidera jest poprawa jego błędów i pomoc KK, a jak widać Twój (były) Lider ma Ciebie w nosie, bo boi się, że jak zmienisz adres to straci zarobek z Ciebie. Dlatego jeśli zależy Ci bardzo na uporządkowaniu kwestii adresu (a myślę, że tak czytając Twoje wypowiedzi), to wyślij mail na podany wcześniej przeze mnie adres, podaj prawidłowe dane adresowe i po kłopocie. Napisz, np.: Proszę o zmianę na stałe mojego adresu dostawy paczek i adresu korespondencyjnego na adres: (tutaj podaj nowy adres) Proszę o powiadomienie mnie poprzez e-mail o wprowadzonych zmianach na moim koncie. To Ty masz być zadowolona ze współpracy z Avon, a nie Lider, który Ciebie mianował. Co do uprzejmości tego Pana z infolinii to bym osobiście wystosowała list do kierownika działu z opisem sytuacji, bo takie sytuacje są dla mnie przynajmniej niedopuszczalne. Dzięki właśnie KK/LS taki p.Krzysztof ma pracę. Kiedyś na samym początku Avonu w Polsce działu obsługi telefonicznej to były osoby zaangażowane, że tak powiem emocjonalnie do swojej pracy. Dziewczyny potrafiły powiedzieć o nowościach, powiedzieć, co będzie w nowych katalogach, doradzić, itd. Teraz wielu wartościowych ludzi zrezygnowało, widząc, że traktowani są jak "maszyny" i w większości są to nowi ludzie, którzy pracę w Avonie traktują jako dobry przyczółek podczas np. studiów zaocznych. Kilka nazwisk takich osób sprawdziłam na portalach skupiających pracowników i widziałam, że podali, że pracują w Call Center Avon, ale ich marzeniem jest praca np. w bankowości. Widać, że nie wiążą swojej przyszłości z Avonem i dlatego jest takie podejście a nie inne, co nie znaczy, że mamy się na nie godzić. ------------------------------------------------------------------------ Dzięki dostosuje się ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Status wysłane do dostawcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
szeryfcio
|
Ja mam i baaardzo go sobie chwalę. Drobinki ma drobne (
![]() Mam cerę mieszaną.
#4734 |
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi czy mnie tez bedzie dityczyła ta oferta 5 za 50, jak na razie jestem kandydatem na lidera ale przeciez tez konsultanka.
Ja juz zglupiałam normalnie Ehh ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a jak myślicie ta promocja 5 za 50 bedzie jeszcze aktualna do wtorku? bo niestety taki mam dzien składania zamówień
![]()
że nie opuszczę Cię..." --> 30 czerwca 2012 ![]() Edytowane przez paulinka009 Czas edycji: 2010-05-28 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Raczkowanie
|
Faktura wystawiona. Zebra doliczona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, normalnie gotuje sie we mnie.... splelnilam w 7 warunki na zebra, ale nie mam jej na fakturze z 8. Dzwonie do avonu i po 20minutach czekania dowaiduje sie, ze warunki spelnilam, ale ze jako jeden produkt kotry zamawaialm przyslali mi jako alternatywny to mial inny numer i w zwiazku z tym ich system sie pomylil i nie z sumowal mi dobrze do tych 99zl. Wyjasnilam sprawe i zebre maja mi dolaczyc do kolejnego zamowienia. To rpzy okzaji zapytalam sie czy jest on dostepna... nie jest, bedzie dostepna dopiero w polowie albo pod koniec 8 kampanii....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
Również go miałam i tez byłam zadowolona mimo, iż wolę mocniejsze peelingi (np. z Clearskin - nei wiem czy ten nowy jest taki sam jak stary).
#4739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wcale Ci się nie dziwie, sama sie zagotowałam, bo jak widzę znowu trzeba będzie czekać kolejne kilka tygodni! ![]()
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zakorzenienie
|
Przeglądnęłam tą ofertę 5 za 50 zł i w sumie nie wiem co myśleć. Niby fajnie, bo sprzedając produkty po cenie katalogowej mamy większy zarobek, ale za to mamy mniejszą wartośc zamówienia, np. zamawiając z katalogu 5 wód Bali Bliss wartość zamówienia rośnie nam o 100 zł, a w tej promocji o 50 zł, ale z koleji zarobek jest dwukrotnie wyzszy (przy 25%)
![]() Mając duże zamówienie jak najbardziej się opłaca, ale mając małe (np. ja póki co mam na 60 zł ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.