Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-03, 17:04   #4711
Emilia 25
404 Not Found

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
Właśnie tak się zbieram od jakiegoś czasu, żeby kupić yerbe mate i chyba czas najwyższy to zrobić
Ja również się przymierzam. A pod domem (dosłownie) otworzyli mi sklepik właśnie z herbatami i innymi takimi różnymi. Chyba wreszcie tam zajrzę.
Stary 2010-06-03, 17:20   #4712
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja również się przymierzam. A pod domem (dosłownie) otworzyli mi sklepik właśnie z herbatami i innymi takimi różnymi. Chyba wreszcie tam zajrzę.
oo jak miło mieć taki sklepik
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 17:22   #4713
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
oo jak miło mieć taki sklepik
Prawda? Wypadało by w końcu tam zajrzeć.
Stary 2010-06-03, 17:39   #4714
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

A ja piekę serniczek wg przepisu Megi428 wygląda świetnie jeszcze przed upieczeniem - mam nadzieję, że już za godzinę będę go wcinać ;P Zrobiłam z 500g sera tak więc mogę prawie cały wciągnąć :P Muahahahah
Stary 2010-06-03, 17:58   #4715
tabinga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Dzięki Ale nawet na 3 i 4 fazie będę tutaj siedziała Zapuściłam korzonki i nie dam się wyrwać tak łatwo
To cudnie,że tu będziesz bo jesteś osobą na którą zawsze można liczyć. Ty mnie bardzo pomogłaś i widzę jak zawsze każdemu odpowiadasz na czas. Buziak serdeczny

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Dorota5 Pokaż wiadomość
Kiepski pomysł. II faza nosi nazwę faza równomiernego rytmu lub naprzemienna kuracja proteinowa. Dukan: "Jak sama nazwa wskazuje, kuracja ta działa na zasadzie naprzemiennego stosowania dwóch połączonych diet, diety czysto proteinowej i tej samej diety z dodatkiem surowych lub gotowanych warzyw."
Witam Was w piękny poranek mojego pierwszego dnia III fazy
Na wadze najniższa wartość, jaką odnotowałam - 54,4kg
Życzę Wam miłego dnia
Gratuluję Ci tej III fazy i proszę wpadaj tu do nas. Będe sobie czytać Twoją trzecią fazę bo zaczynałam od podobnej do Ciebie wagi-ja71,5kg. Wiesz tak sobie patrze na te Twoje 54 kg i domyślam się,że test wyliczył Ci, że mniej schudniesz. Przedłużałaś więc fazę II?
tabinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 18:03   #4716
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
To cudnie,że tu będziesz bo jesteś osobą na którą zawsze można liczyć. Ty mnie bardzo pomogłaś i widzę jak zawsze każdemu odpowiadasz na czas. Buziak serdeczny
Staram się I dziękuję, ja bez Ciebie też bym się w paru momentach poddała
Stary 2010-06-03, 18:04   #4717
tabinga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
Dzien Dobry moje Kochanieńkie
Oczywiście ja przy kawusi
....) )
....( (
.('"'"'"')o
"""""""""
Zaczęłam 3 dzień na III-fazie. Dzisiaj przede mną proteinowy czwartek i jakoś dziwnie się cieszę, bo nadal nie jestem przekonana do fazy III-ciej
Jem dużo, zrobiłam sobie tabelkę z tygodniowym rozkładem obowiązkowych produktów do zjedzenia i odhaczam, co już zjadłam. To mi pozwoli usystematyzować moje menu. Póki co waga dalej leci w dół. Teraz to już nie wiem, co robić. Trochę się boję, że potem będą z tego jakieś hece.
Po wczorajszym normalnym III-fazowym jedzeniu, porcji lodów extra i miseczce truskawek extra, dzisiaj waga pokazała 58,7kg :wow: To, że zobaczę 5 na początku wagi wydawało mi się jeszcze niedawno nierealne, ale że po 5 zobaczę 8, to już w ogóle jakaś dziwna sprawa
Nawet zastanawiam się, czy nie darować sobie dzisiaj proteinowego czwartku, bo jutro może się okazać, że kolejne pół kilo mniej mnie... w każdym razie jakoś mi dziwnie źle.... tak dobrze się czułam na fazie II-giej a teraz skapciałam całkowicie psychicznie
Ładnie się robi na dworze, jest cieplutko wreszcie i chyba pójdę sobie porowerkować...
Gratulacje dla tych Dziewczynek, które bezgrzesznie sobie dukają i więcej silnej woli tym, którym troszkę trudniej i pod górkę...
Miłego dnia Dukaneczki.

Dokładnie tak samo ja zrobiłam. Nawet nie musiałam się z nim jakoś specjalnie targować. Skoro wagę z testu osiągnęłam znacznie szybciej to sobie z wielką przyjemnością dodukałam do ustalonej na metę daty z dużo mniejszą wagą, o czym już niejednokrotnie wspominalam. W ctej wadze czuję się super, tylko boję się trochę tego, że organizm zacznie odwet na mnie i zacznie kalorie chłonąć jak gąbka, żeby nadrobić zapasy.Dukan przestrzega o tym najtrudniejszym etapie - utrwalaniu wagi...

Idealne spostrzeżenie Napisz, wymaluj jestem tego przykładem

Tak, ja. Ustalone w teście 62,6kg miałam osiągnąć po 61 dniach diety, ale u mnie poszło piorunem i już 40 dnia diety waga wskazywała mniej niz 62,5kg. Teraz mniej mnie jeszcze bardziej i sama ciekawa jestem, co dalej ze mną będzie. Jem dużo,często, ale przyznaję, nigdy nie zgrzeszyłam najmniejszym grzeszkiem przeciw Dukanie. Nigdy wcześniej też nie byłam na żadnych dietach.
No właśnie apetyt rośnie w miarę jedzenia-ja tez chce osiągnąć niższa wagę niż wskazał test dlatego proszę pisz na bieżąco jak tam faza III i jesli to nie kłopot dla Ciebie wpisuj czasem jadłospis swój z danego dnia-będe się mogła wzorować na Tobie.
Stary 2010-06-03, 18:07   #4718
julianna91
Przyczajenie

Drogie Dukanki, jestem tu nowa. Chcę się przywitać Zamierzam od jutra zacząć dietę, starałam się ją rozpocząc dziś, ale nie przygotowałam się i mam niewiele produktów . Mam nadzieję, że mi się uda!
Mam też pytanie - czy w fazie uderzeniowej mogę jeść żelatynę?
julianna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 18:10   #4719
tabinga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kofcia2008 Pokaż wiadomość
a jaki system polecacie na II fazie...5/5 3/3 czy 1/1 . czytałam że 5/5 i 1/1 przynoszą najlepsze i podobne efekty. Ciężko sie utrzymać na 5/5??
Ja myślę,ze wybór systemu to trzeba dopasować do siebie na podstawie samoobserwacji. Ja ide ciągle systemem 1/1 i pięknie chudnę.
Stary 2010-06-03, 18:16   #4720
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez julianna91 Pokaż wiadomość
Drogie Dukanki, jestem tu nowa. Chcę się przywitać Zamierzam od jutra zacząć dietę, starałam się ją rozpocząc dziś, ale nie przygotowałam się i mam niewiele produktów . Mam nadzieję, że mi się uda!
Mam też pytanie - czy w fazie uderzeniowej mogę jeść żelatynę?
Pytanie 1: czytałaś książkę? Jeżeli nie, możesz ją ściągnąć z pierwszego postu w tym wątku. Tam też znajdziesz test, który pokaże Ci, jak długo ma trwać 1 faza, ile może będzie trwała 2 i ile na pewno ma trwać 3.

Żelatyna to niby czyste białko... Więc chyba można, ale tutaj pewności nie mam.
Stary 2010-06-03, 18:17   #4721
tabinga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
To Ty jesteś wege i nie wiesz co to agar agar :P Kupisz go w każdym porządnym sklepie ze zdrową żywnością ok. 13 zł za 10 deko - zamiast żelatyny do zagęszczania.

sonia26 W końcu ktoś się wypowiedział, czasem mam wrażenie że piszę znikającą czcionką Dzięki za pocieszenie mam nadzieję, że fakt samych wzrostów odkąd zaczęłam II fazę to wynik tych warzyw i od nowa zacznę chudnąć... Czy ktoś tu idzie trybem 1/1 ?
Ja idę trybem 1/1, nie grzeszę i dobrze chudnę
Stary 2010-06-03, 18:29   #4722
20Agatka20
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Ja poważnie myślę o tej diecie, zamówiłam już odpowiednią literaturę teraz tylko czekam aż przyjdzie i jak tylko przeczytam to biorę się za siebie, najbardziej podoba mi się fakt, że nie trzeba się głodzić tylko jeść tyle ile się potrzebuje oczywiście z dozwolonych produktów Ja na pierwszą fazę daję sobie 5 dni, chciałabym zgubić 10-12 kg, obecnie ważę 67 przy wzroście 160cm ... Mam takie pytanie które strasznie mnie nurtuje, a mianowicie ile schudłyście na pierwszej fazie ?? zdaję sobie sprawę, że każdy chudnie inaczej ale mimo to chciałabym wiedzieć, byłoby mi łatwiej zacząć dietę z góry dzięki za odpowiedzi
20Agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 18:29   #4723
Dorota5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Tak to ja, tylko chodziło mi o to, że coraz więcej produktów ląduje w moim drugo-śniadaniowym wieśniaczku.
Powodzenia! Za tydzień posłucham relacji "na żywo"!
Strasznie się cieszę I jeszcze raz zapraszam wszystkie i wszystkich w imieniu moim i kilku jeszcze osób na zjazd dukających

Cytat:
Nie jem po 20, bo chodzę spać o 23, więc chcę te 3 godziny odstępu zachować, ale jakiś twaróg, czy inne czyste białko można godzinę przed spaniem zjeść.

Ja między posiłkami nie podjadam Nawet jak mam wielką ochotę na coś, czy trochę mnie ssie. Spokojnie doczekuję następnego posiłku, sącząc wodę, tudzież herbatę
Ale ja to ja
O tak, to jest super podejście

Cytat:
Staram się I dziękuję, ja bez Ciebie też bym się w paru momentach poddała
Wielki szacun.

Dziewczyny, co prawda się nie upominacie, ale obiecałam dziś podsumowanie mojej drugiej fazy i zdjątka.
Tak więc: na diecie jestem od 17 stycznia. W tym czasie zmieniły mi się następujące parametry:
waga: było 71,8, jest 53,4 - ubyło 17,4 kg
talia: było 87 cm, jest 74 cm - ubyło 13 cm
biodra: było 104 cm, jest 91 cm - ubyło 13 cm
pod biustem: było 88cm, jest 75 cm - ubyło 13 cm
biust: było 100 cm, jest 91 cm - ubyło 9 cm
uda: było 55 cm, jest 48 cm - ubyło 7 cm
biceps: było 30,5 cm, jest 25 cm - ubyło 5,5 cm

Edytowane przez Dorota5
Czas edycji: 2010-06-03 o 18:32
Dorota5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 18:32   #4724
saswati
Raczkowanie

Dorota5 - cudnie!
Stary 2010-06-03, 18:33   #4725
julianna91
Przyczajenie

Mam książkę, czytałam ją - nie od deski, do deski, ale znam zasady, większość objętościowo przeczytałam , dużo czytam na forach od kilku dni.
Wiem, że na 100 g żelatyny - 83 to g białko. Dlatego o to pytam, bo chciałabym sobie zrobić galaretkę z kurczakiem. A co z octem? Można w pierwszej fazie?
Stary 2010-06-03, 18:33   #4726
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Strasznie się cieszę I jeszcze raz zapraszam wszystkie i wszystkich w imieniu moim i kilku jeszcze osób na zjazd dukających

O tak, to jest super podejście

Wielki szacun.

Dziewczyny, co prawda się nie upominacie, ale obiecałam dziś podsumowanie mojej drugiej fazy i zdjątka.
Tak więc: na diecie jestem od 17 stycznia. W tym czasie zmieniły mi się następujące parametry:
waga: było 71,8, jest 53,4 - ubyło 17,4 kg
talia: było 87 cm, jest 74 cm - ubyło 13 cm
biodra: było 104 cm, jest 91 cm - ubyło 13 cm
pod biustem: było 88cm, jest 75 cm - ubyło 13 cm
biust: było 100 cm, jest 91 cm - ubyło 9 cm
uda: było 55 cm, jest 48 cm - ubyło 7 cm
biceps: było 30,5 cm, jest 25 cm - ubyło 5,5 cm

Wow rewelacyjnie teraz wygladasz

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 18:33   #4727
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
ja ide systemem 1/1 i .... nie narzekam
ja ciagle sie zastanawiam,czy takiego nie wybrac,bo szczerze mowiac,to boje sie 5 dni na samych P a pewnie nie mozna laczyc tak,ze na poczatku 5/5 kilka razy,a potem 1/1?
bo ja od jutra jestem na PW!

Cytat:
Nie jem po 20, bo chodzę spać o 23, więc chcę te 3 godziny odstępu zachować, ale jakiś twaróg, czy inne czyste białko można godzinę przed spaniem zjeść.

Ja między posiłkami nie podjadam Nawet jak mam wielką ochotę na coś, czy trochę mnie ssie. Spokojnie doczekuję następnego posiłku, sącząc wodę, tudzież herbatę
Ale ja to ja
bedziesz dla mnie motywacja ja troche podjadam...

Cytat:
A ja piekę serniczek wg przepisu Megi428 wygląda świetnie jeszcze przed upieczeniem - mam nadzieję, że już za godzinę będę go wcinać ;P Zrobiłam z 500g sera tak więc mogę prawie cały wciągnąć :P Muahahahah
kusisz,kusisz... kiedys tez zrobie! aaaa i zjem caly zartowalam

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
Ja myślę,ze wybór systemu to trzeba dopasować do siebie na podstawie samoobserwacji. Ja ide ciągle systemem 1/1 i pięknie chudnę.
brawo!
i mysle,czy tego nie wybrac..

a u mnie dzis skromnie z jedzeniem chyba : wiesniak, gotowana piers z kurczaka, 4 plasterki chudej wedlinki i korniszony ( za duzo ich zjadlam ) i w planach jeszcze tylko jogurt z otrebami... na nic nie mam ochoty

Dorota5 wygladasz super jaka figura... ulala

Edytowane przez martha330
Czas edycji: 2010-06-03 o 18:36 Powód: dopisek
martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 18:35   #4728
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:

Jak mawiają Amerykanie: OŁ MAJ GAAAD! Po prostu jestem w szoku.
Kobieto, fantastyczna zmiana! Bosko wyglądasz!
Stary 2010-06-03, 18:37   #4729
tabinga
Raczkowanie

Dorotko5 ale cudnie schudłaś. Jest cos jeszcze- na każdym z tych zdjęć masz wesołe oczka. Miło jest ogladac taki optymizm.
Stary 2010-06-03, 18:38   #4730
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez julianna91 Pokaż wiadomość
Mam książkę, czytałam ją - nie od deski, do deski, ale znam zasady, większość objętościowo przeczytałam , dużo czytam na forach od kilku dni.
Wiem, że na 100 g żelatyny - 83 to g białko. Dlatego o to pytam, bo chciałabym sobie zrobić galaretkę z kurczakiem. A co z octem? Można w pierwszej fazie?
Ocet to chyba nie... Nie wiem, osobiście bym się wstrzymała i z octem i żelatyną, bo tak robię, gdy nie jestem czegoś pewna A uderzeniówka musi być jak najbardziej proteinowa, mięso, ryby, jaja i twaróg najlepiej.
Może ktoś inny ma więcej do powiedzenia w tym temacie
Stary 2010-06-03, 18:38   #4731
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
ja ciagle sie zastanawiam,czy takiego nie wybrac,bo szczerze mowiac,to boje sie 5 dni na samych P a pewnie nie mozna laczyc tak,ze na poczatku 5/5 kilka razy,a potem 1/1?
bo ja od jutra jestem na PW!

kusisz,kusisz... kiedys tez zrobie! aaaa i zjem caly zartowalam
Ja wybrałam 1/1 ze względu na to, że prowadzę aktywny tryb życia i nie mogę sobie pozwolić na osłabienie spowodowane 5 dniami protein, chodzę na siłownię i nie wyobrażam sobie tego zaprzestać z powodu diety. No i nie przeczę, jest fajnie jak co drugi dzień masz warzywka. Co do chudnięcia to już opisałam - narazie czekam na spadki.

A serniczek pięknie pachnie już wyjęty stygnie

Dorota5 przeogromne gratulacje! Toż to prawdziwa metamorfoza!
Stary 2010-06-03, 18:39   #4732
Emilia 25
404 Not Found

Dorotko, brak mi słów. Po prostu pięknie, wielki szacunek dla Twojego wyniku. Ale masz zarażający uśmiech! Ciebie na pewno rozpoznam bez problemu.
BRAWO!!!
Stary 2010-06-03, 18:41   #4733
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
a u mnie dzis skromnie z jedzeniem chyba : wiesniak, gotowana piers z kurczaka, 4 plasterki chudej wedlinki i korniszony ( za duzo ich zjadlam ) i w planach jeszcze tylko jogurt z otrebami... na nic nie mam ochoty
Musisz jeść więcej. Jak tak dalej pójdzie, spowolnisz metabolizm i waga zacznie rosnąć a nie spadać.
Nie ma, że się nie chce jeść, robisz rozpiskę, planujesz normalne posiłki i o wyznaczonych godzinach zjadasz wszystko. I problem z głowy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-03, 18:43   #4734
Mo_Nika
szamanka

Dorota - super przemiana
Stary 2010-06-03, 18:46   #4735
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wybrałam 1/1 ze względu na to, że prowadzę aktywny tryb życia i nie mogę sobie pozwolić na osłabienie spowodowane 5 dniami protein, chodzę na siłownię i nie wyobrażam sobie tego zaprzestać z powodu diety. No i nie przeczę, jest fajnie jak co drugi dzień masz warzywka. Co do chudnięcia to już opisałam - narazie czekam na spadki.

A serniczek pięknie pachnie już wyjęty stygnie

podziel sie serniczkiem

Cytat:
Musisz jeść więcej. Jak tak dalej pójdzie, spowolnisz metabolizm i waga zacznie rosnąć a nie spadać.
Nie ma, że się nie chce jeść, robisz rozpiskę, planujesz normalne posiłki i o wyznaczonych godzinach zjadasz wszystko. I problem z głowy
naprawde mam jesc wiecej? yyy,ale dzis taka pelna jestem... no dobra jeszcze twarog bedzie
Ayu twoje rady - bezcenne

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 18:46   #4736
saswati
Raczkowanie

co do tej nieszczęsnej żelatyny - używałam dwa razy na uderzeniówce i ładnie spadało, ale nie wiem, może gdyby nie ona, to spałoby więcej.

a, i się nie chwaliłam, bilans po 5 dniach PW, w tym z jedną nieco grzeszną sałatką szpinakową (miała kawałki szynki wieprzowej) -0,5 kg
Stary 2010-06-03, 18:50   #4737
julianna91
Przyczajenie

Dototo, wyglądasz świetnie!
Dziękuję za rady. Wstrzymam się z żelatyną, ale też z dietą - zacznę za jakieś 2-3 dni. Nie mogę patrzeć na jajka, tuńczyka, twaróg - ostatnio tak jakoś było tego dużo. Poczekam, aż mi tego zabraknie, żebym mogła wytrzymać w pierwszej fazie - żeby było co jeść
Generalnie, uwielbiam jogurty, przetwory mleczne - kiedyś jadłam kilka jogurtów dziennie. Ale ostatnio nie mogę. Tylko mi się takie mleko czekoladowe marzy, na zimno.
Mogę sobie zrobić kakao na słodziku w fazie uderzeniowej? Odtłuszczone, nie wiem, ile na szklanke - jedna łyżeczka? W przepisach często dodawane jest kakao, w książce 350 przepisów też, do deserów. Więc chyba mogę )
Już nie zalewam pytaniami, przystepuję do czytania książki!
Stary 2010-06-03, 18:52   #4738
saswati
Raczkowanie

w fazie uderzeniowej kakao niestety odpada
Stary 2010-06-03, 18:59   #4739
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez saswati Pokaż wiadomość
w fazie uderzeniowej kakao niestety odpada
Właśnie, napiję się dziś filiżanki kakao, mam ochotę na słodkości.

Edytowane przez Emilia 25
Czas edycji: 2010-06-03 o 19:07
Emilia 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 19:03   #4740
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Ja się nie upominałam, ale cały dzień czekałam na te zdjęcia! Ooo matko!!! Wspaniale! Cóż za zmiana, jak widać!! Wygladasz pięknie!!!!
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości