|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
Odebraliśmy obrączki
Są sliczne, delikatne, nie widać bardzo zdobienia, więc i ja jestem zadowolona i K. A jak mój przyszły małżonek pięknie wygląda w obrączce A ja sobie zrobiłam zdjęcia (w załączniku)Nie chwaliłam się chyba, że byliśmy w sobotę u księdza, żeby zapytać co mamy zrobić/przynieść i upewnić się, że nasz termin jest zarezerwowany. I przeżyłam chwil grozy, gdy ksiądz powiedział, że na 15:00 jest już zajęte- ale przez nas ![]() Dopiero w ostatnią niedzielę maja mamy przyjść do niego i umówić się na spisanie protokołu. Matko, jak ja go nie cierpię Aha, wrzucę jeszcze biżuterię, co o niej myślicie? Zastanawiam się nad tym, aby sobie taką zrobić, zmieniłabym tylko bransoletkę, bo chciałabym taką ażurową z dziurkami, więc poddaję ocenie tylko kolczyki
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nad kielichami myślimy nad tymi: http://allegro.pl/kieliszki-weselne-...586430497.html i koleś jest z Jedlicza, nie z Iskrzyni. Albo tymi: http://allegro.pl/kieliszki-rocznica...579943325.html Kurde nie wiedziałam, że takie pierdoły z tym wszystkim. U nas będzie też kupa jeżdżenia, chociaż pocieszający jest fakt, że ślub bierzemy w parafii, w której byłam bierzmowana (jeden papier mniej Właśnie sobie zdałam sprawę, że najwyższa pora rozglądać się za bielizną ślubną. Może chociaż tego poszukam sama bez Łosia (chociaż tej części stroju nie zobaczy wcześniej ). Zastanawiam się tylko, czy kupować stanik, bo nie wiem zbytnio jeszcze jak będę miała z sukienką, czy wszywany czy nie. Musimy też się wybrać do choreografki i spotkać z dj'em, foto, video, dekoratorką. Uff dużo tego
Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2011-05-11 o 00:11 |
|
|
|
|
#4714 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4715 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A właściwie to już jest "jutro" ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czas już chyba spać Dobranoc, sierpnióweczki
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze chciałam się pochwalić spinkami jakie sprezentowałam Tż
|
|
|
|
#4718 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich
Bardzo długo mnie nie było... Postaram się coś nadrobić Z nowości - zaczęliśmy rozdawać zaproszenia Nawet nam idzie Zaproszenia się podobają wszystkim Na razie wszyscy potwierdzają przybycie ![]() Mamy złoto na obrączki - jak będzie wolna chwila to jedziemy zamówić
|
#4719 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
więc zapytam sie w kwiacirni w weekend jak by to wyglądało.
|
|||
|
|
|
#4720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwnie w tej parafi, maja bałagan w papierach a nic innego nie robią Cytat:
![]() suuuuper!!! ![]() We wtorek jadę po diadem i kolię |
||
|
|
|
#4722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() faajne
|
||
|
|
|
#4723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze kurcze ale macie dużo załatwionych spraw. Nie to co my ;/;/---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Fajne spinki ![]() Nadrobiłam, ale za bardzo nie cytuje. Oglądnęłam wszystkie suknie - każda z was pięknie wygląda w swojej Obrączki super - co jedne to inne gratuluje szczęśliwych wyborów. Jak tak czytam te wasze załatwienia to stwierdzam, że koniecznie muszą ruszyć nasze. Bo jutro 100 DDŚ a spraw gotowych to jak na lekarstwo.
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
my dopiero za dwa tygodnie idziemy do poradni bo jest tylko w czwartek a wtedy mam matury
|
|
|
|
#4725 |
|
Zadomowienie
|
kurcze u nas poradnia też nie załatwiona jeszcze, musimy się w końcu zmobilizować i załatwić bo czasu coraz mniej
|
|
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne. Też szukam czegoś oryginalnego i ładnego dla Łosia, tylko kurde mało tego jest...
Cytat:
za załatwione sprawyMi odpisał Pan od kieliszków, że możemy sami zrobić motyw na grawerkę i tylko mu trzeba plik corela przesłać. Tak więc szukamy fajnych motywów
|
|
|
|
|
#4728 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Pochwalisz sie?Cytat:
![]() Cytat:
Fajny ksiadz.Cytat:
![]() No i super, ze kolejna przymiarka. Ja co prawda dopiero co mierzylam swoja, ale nie mialabym nic przeciwko, zeby mierzyc ja codziennie ![]() Cytat:
a potem, wez sie martw...Powinna byc jeszcze adnotacja w ksiegach i wtedy mozesz dostac zaswiadczenie, ze faktycznie bylas bierzmowana. Jakie to szczescie, ze my oboje z TZ bylismy chrzczeni i bierzmowani w jednej parafii ![]() Cytat:
Obraczki sliczne ![]() Ksiadz- niezly zartownis ![]() A bizuteria przesliczna. Chcialam podobna sobie zamowic na allegro ![]() Fajowe. Mi udalo sie w koncu zalatwic reszte noclegow dla gosci ![]() Oprocz garnituru dla TZ Ale to mam nadzieje juz w niedziele uda sie kupic.
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4730 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytańko...może któraś z Was jestv w podobnej sytuacji lub wie jak należało by się zachować... Otóż czy za samą "fatygę" spisania protokołu daje sie kase? Czy tylko na zapowiedzi i udzielenie ślubu się "daje" księdzu?
|
|
|
|
#4731 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie pamiętam jakie chcesz mieć uczesanie, ja mam tylko taką uwagę do właśnie kolczyków tego typu, że jeśli chce się mieć fryzurę np na bok, to niesamowicie włosy się wkręcają w takie kolczyki, a przy tancach to i kolczyki we włosy:P wbrew pozorm nie oznacza to tego samego ![]() hahaha, chciał Was ksiądz nastraszyć ![]() Cytat:
superowe Cytat:
![]() Cytat:
za noclegi ![]() a z przymiarką super uwielbiam mierzyć moją kiecuszke
|
||||
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
tak ciagle mysle co jest jeszcze ważnego do załatwienia...
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!!!
Byłam na przymiarce właśnie moja suknia jest nie mam już żadnych wątpliwości, czy to aby na pewno dobry wybór. Zdjęć niestety nie mam. Z jednej strony dobrze, bo nie pokażę ich Adamowi. ![]() zmieniłam dekolt. Będzie w serduszko niewielkie ![]() hihihihihihi pani pozaznaczała długość sukienki, i przy niektórych zakładkach doprowadziła je tak jak powinny być bo odstawał materiał po bokach ![]() dwa tyg przed ślubem ostatnia przymiarka i w piątek popołudniu 26.08 odbiór
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4734 | |
|
Zadomowienie
|
ja też i chyba muszę zacząć zapisywać
![]() przede wszystkim pytania do księdza :P bo musimy niedługo go odwiedzić:/ Cytat:
![]() To cudowne mieć uczucie, że to właśnie ta! ja mam dokładnie takie samo, co do mojej sukni przymiarki są wspaniałe
|
|
|
|
|
#4735 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi osobiście bardziej podobają się drugie, te na nóżce z serduszkami, delikatniejsze i lżejsze są, ale my nie przewidujemy niczego takiego ![]() Cytat:
![]() fajne, dla demona szos w sam raz ![]() ja zamówiłam swojemu "i love - my wife", będzie na prezent ślubny ![]() Cytat:
za pewność i za dobrą krawcową ![]() Kurczę, też bym chętnie przymierzyła swoją zwłaszcza, że w necie wypatrzyłam podobną do mojej ale jakby jeszcze ładniejszą
|
||||
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Trochę Wam zazdroszczę tych przymiarek dziewczyny ![]() Thea śliczne obrączki I biżu bardzo w moim stylu![]() Dziewczyny a ile pieniędzy dajecie Księdzu za protokół i zapowiedzi? Nie mam bladego pojęcia ile się daje
|
|
|
|
#4737 |
|
Przyczajenie
|
Wydaje mi sie że co parafia to stawka heh :P Ja poprostu zapytałam koleżanek które miały w tamtym roku ślub
Także jeżeli masz kogoś takiego to radze poprostu zapytać W naszych rejonach 100 zł na zapowiedzi, a 300- 400zł za udzielenie ślubu.No i właśnie mam problem... Bo chciałam żeby ślubu udzielił mi mój proboszcz <ale niestety odszedł w trym roku na emeryture> Ślubu nam udzieli jeżeli obecny proboszcz wyrazi zgode... No i jestem w kropce bo jak byłam ustalać godz to obec. proboszcz na pytanie czy wyraza zgode odpowiedział "zobaczymy" i zaprosił mnie na przyszly msc do spisania protokołu. Na zapowiedzi dam obecnemu ksiedzu- w koncu to on jest proboszczem i bedzie wygłaszał te zapowiedzi- a na ślub co łaska temu kto mi go udzieli...No a co z protokołem? Mam mu te z niby coś rzucić? Czy za to sie "nie płaci" ? Pomóżcie jak to rozegrać... |
|
|
|
#4738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pięknie maluje szkło i porcelanę I sama chętnie nam to zaproponowała, więc zostało tylko kupić kieliszki
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
My też mieszkamy razem i mamy normalnie dwie spowiedzi. Od miesiąca celibat i tak aż do ślubu. W końcu bierzemy ślub kościelny - trzeba się nawrócić.
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale za zapowiedzi pewnie ok 100 zł a za protokół to jakoś osobno się płaci, czy to już razem z zapowiedziami? ![]() a za ślub to nie wiem... my mamy teraz małe zamieszanie z dowodem mojego TŻ, bo zmienił zameldowanie i musi wyrobić teraz nowy:/ więc musi się spieszyć żebyśmy ten protokół mogli spisać... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

Są sliczne, delikatne, nie widać bardzo zdobienia, więc i ja jestem zadowolona i K.
A ja sobie zrobiłam zdjęcia
(w załączniku)
). Zastanawiam się tylko, czy kupować stanik, bo nie wiem zbytnio jeszcze jak będę miała z sukienką, czy wszywany czy nie.