|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dziewczyny jak maliny-starające i rodzące,jak i tylko wspierające...cz.IX
hoho ostro polecialyscie z tym wyrzucaniem.. ale spoko nie zagladaja do nas owe wizazanki to po co je trzymac na liscie??
oki ja juz przyszykowalam kluseczki |
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
tez mysle zeby nieobecne wywalić
![]() sandruś gratuluje 30tc ![]() czekajaca nie martw sie przeciez nie kazde dziecko rodzi sie z waga ponad 3kg... po prostu twoja bedzie drobniutkiej budowy![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- aniaxxx ja lubie marchewke z groszkiem- różne są gusta
Edytowane przez Pamela86 Czas edycji: 2010-10-14 o 14:54 |
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
tzn to jest tak, że często zaglądają osoby albo te które już są w ciąży, wskakują powiedzieć, że są, albo spytają o objawy, proszą o wpisanie na listę, a potem... znikają.
albo są takie, które zaczynają starania, udaje im się od razu i potem także mają nas gdzieś. A my tu jak rodzina, rozumiesz? ![]()
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idziemy jednym tępem bo nie duża różnica w tp wiec i Ty niedługo wkroczysz w 30 tc wkurzylam sie na mame tz mówiliśmy ze kupujemy wozek... ona marudzila ze za wczesnie a ostatnio jak przyjechala to widziala i z pretensjami ze dziadek chciał kupić ![]() zjadlabym mandarynkę ![]()
|
|
|
|
|
#4716 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe ktora szybciej urodzi za niedługo rozsypie sie nam worek dzieciaczkow ...a mowili wam wczesniej ze chca kupic wózek bo moi rodzice od razu zaklepali sobie ten zakup skoro brakuje wam jeszcze kilku rzeczy to niech kupia wam jak tak bardzo chca
|
|
#4719 |
|
Zadomowienie
|
no zesz w orde jeza... jakos pies mi wyje za oknem
lubie zwierzaki ale takiego beznadziejnego wycia nie trawie |
|
|
|
#4720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale nie kazdy tak ma ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
zjadlabym marchewki z groszkiem, albo samej marchewki w sosiku z ziemniaczkami i kotlecikiem
![]() Ja wciagnelam wlasnie miske grochowki i żeberko sobie umeiściłamz mieska w misce ![]() Teraz sie chyba położę sanderinka mnie takie akcje z tesciowymi to wkurzaja jak czytam Co to kogo obchodzi kiedy chce cos kupic? Jak chce sie dorzucic to niech sie dorzuci, a jak nie to niech siedzi cicho ![]() Co Ty z ta mandarynka masz? Ja ostatnio sobie na targu kupiłam. Mialy byc bez pestek A w kazdej czastce po 3 pestki, się naplułam wiecej niz to warte To juz pomarancze lepsze mi sie trwafily, ale z super grubasna skora :/---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- aha, a te dlugoniobecne wywalic jak beda chcialy wrocic to wroca i sie wkupic beda musialy
|
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Popieram.
W ogole to czesc. Jestesmy po, ale na razie nie mam sily opisac jak bylo
|
|
|
|
#4723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mamy tutaj tez niedalego takiego beznadziejnego psa co szczeka w nocy ale bez jakichkolwiek emocji... ytlko takie monotonne wuf wuf...Scio, jak tylko znajdziesz sily to reportuj |
|
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
kliwia ja taki obiadek z marchewka w sosie mialam w poniedziałek
![]() a dzis do kurczaka kupilam z groszkiem ![]() grochowki nie moge bo pomimo ze nie jem nic wzdymającego to mam od tygodnia takie wzdecia ze szok... ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Scio
![]() oki spadam bo mały pewnie niedlugo wstanie buziaki
|
#4726 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no widzisz wlasnie jakby bardzo chciali to by kupili czy nawet jakies ciuszki Cytat:
![]() ![]() nie wiem wlasnie Cytat:
|
|||
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
To ja nieobecna ciałem,ale duchem jak najbardziej
![]() czytam Wam cały czas,ale nie wiem co pisać... Ale teraz się usprawiedliwię,bo nadal jestem chora,na L4, a dodatkowo Tż ma 2 tyg urlopu,więc korzystamy z wspólnego czasu Więc mam nadzieję,że mi wybaczycie i nie wyrzucicie mnie ![]() I też poproszę o brzuszek z nadchodzącej fali Scio cały czas trzymam jesteś dzielna
|
|
|
|
#4728 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadlam tylko wam powiedziec ze mam malo czasu bo mam kupe roboty bo dostalam nowe zlecenie i jak to bywa zawsze sa jakies problemy ,jak juz sie ogarne to was poczyztam postaram sie jutro z rana
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez miałam grochówkę
przydały by się te testy pozytywne dla wszystkich Scio dzielną jesteś!
|
|
#4730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a propo w jakims poście napisałaś, że to bedzie 20 październik, a ty co kochana jakas wróżka jestes????kolejna osoba podaje ta datę!!!! ciekawe!!!! |
|
|
|
|
#4731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na przepływy idę w poniedziałek, bo mam łożysko 2/3 stopień. Więc cukrzyca robi swoje ![]() Mam nadzieję,że za 2-3 tyg ten sen się spełni Bo teraz to jeszcze nie czas Ja nie jestem gotowa CHoć Olek już powoli jest gotów ![]() Wiem,że ostatnio mniej zaglądam,ale mam nadzieję,że mnie nie skreslicie Jakimś sposobem przeczytałam,ze jestem nieobecna Ale już doczytałam,że jednak obecna ![]() Dzisiejszej nocy tak Olek dał mi popalić,że myslałam,że zwariuję Nawet się przebudziłam z lekkim krzykiem AŁŁŁ aż tż zapytał co mi A wtedy spał ![]() Wczoraj skręcał meble i skręcił szafę Dzisiaj bedzie komoda A nie jestem już bezdomną W końcu zameldowałam się w naszym domku
|
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze ze juz powoli konczycie pokoik dla malego, jak juz bedzie gotowy czekamy na foty no i super ze juz sie zameldowalasA ja mam dzis jakis napływ cieczy z piersi od rana ciagle mi ciekne, dodatkowo jakos dziwne odczuwam sutki jakbym mnie czasem bolaly i mrowily tak od srodka wtedy zaczyna z nich lecieć jutro po wizycie skocze po nowy stanik taki sportowy luźniejszy i zaczne nosic wkladki laktacyjne bo inaczej wszystko upapram :rolleye s:
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, chyba dzisiaj to zrobię
![]() Ja też dzisiaj mam pełne piersi, takie nabite i jedną tak obiełam i lekko nacisnęłam a tam tyle wyleciało wody z takim żółtawym płynem. Siara jak nic Sprawdziłam wteż w drugiej i było to samo ![]() Byłam dzisiaj u diabetologa. Było fajnie, mam więcej jeść, bo podobno za mało nadal jem. Przy tym będę musiała zwiększyć delikatnie insulinę. Powiedziałam mi lekarka,że po porodzie po 2-3 dniach powinien cukier już sie uspokoić.I nie będzie potrzebna insulina Więc czekam już na to ![]() Ja jeszcze nie kupiłam biustonoszu do karmienia. Dlatego też nie mogę jeszcze jechać na porodówkę ![]() Pamelko oczywiście,że się pochwalę jak już pokoik bedzie gotowy. Już widzę jaki bedzie piękny ![]() Wczoraj jak tż z sąsiadem skrecali szafę to wzięłam krzesło i patrzyłam im na ręce. Z sąsiadką Próbowali nas wygonić,ale nie dali radę
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale racja niech lepiej posiedzi troszke ![]() no i ja tez czekam na fotki pokoiku ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje wlasnie ze znajdze jutro jakis fajowy stanik co by mi posluzyl do karmienia też![]() No i jedz wiecej kochana sanderinka mi 1raz poleciala siara w 4miesiacu i od tamtej pory nie dotyka piersi, teraz to juz w ogole kazal sie do niego nie zblizac bo mleko pocieknie
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(taki sam przepis jak na parzaki, tylko wtedy zamiast smażyć to na garnek nałożyć pieluchę, gazę lub coś podobnego i gotowac w tym garnku wodę. jak zacznie wrzec układac placuszki na gazie i przykryc na 15 min przykrywką)50g drożdży łyżeczka soli szklanka cukru pół litra ciepłego (nie gorącego mleka) kilogram mąki jajko pół szklanki oleju pokruszone drożdże, sól i cukier zalac odrobiną ciepłego mleka i odstawic w ciepłe miejsce aż drożdże zaczną pracowac. Do odczynu wsypac mąkę, resztę mleka, jajko i ugniatac, jak już ciasto nie będzie się kleiło dodac olej i dalej wyrabiac. Odstawic do wyrośnięcia ciasto. Ja wczoraj nadziewałam je dżemem ale można twarogiem albo puste i tylko cukrem posypac smażyc na ciut głębszym oleju. gotowe![]() Scio czekamy na relację jak będziesz gotowa ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Lisku mój wczoraj też tak szalał, że usnąc nie mogłam... jakby rowerek cwiczył w brzuchu normalnie z każdej strony go czułam... i bojam się, że dziś będzie powtórka bo w dzień spokojny był...Pamelka a mi nic nie leci ale czuję nieraz jak mnie sutki bolą... takie wrażliwe są...
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj tylko delikatnie je objęłam i poleciało ![]() A na swje piesi nie moge patrzyć, bo otoczki wielkie jak smok, sutki też, piersi pełne rozstępów A miałam takie piękne piersi ![]() SAnderinka oczywiście mam nadzieję,ze jutro uda mi się wrzucić może jakieś zdjęcie ![]() Motylku Olek nie patrzy czy dzień czy noc. On wierci sie wtedy kiedy ma na to ochotę. Szkoda,że czasem tak boli a jeszcze jak ładuje w pęcherz to mam ochotę udusić ![]() Dla pocieszenia moge powiedzieć,że teraz tak bedziesz miała wcześniej
![]() OLKA skalpel:4 skalpel 2:1 kiler:1 biegi;1 siłownia:4 boczki:4 Odchudzanko 70,2 - Cel I (67 Kiedy to będzie?? Edytowane przez lisek15 Czas edycji: 2010-10-14 o 18:55 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
heh to mnie pocieszyłaś faktycznie... no i faktycznie jak przysadzi się do pęcherza do aaaaaaaj... można co chwilę do toalety biegac... i to nieprzyjemne uczucie jakby się miało zaraz popuścic hehe
ale ja i tak najbardziej nie lubię kuksańców w pępek
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trudno sie mowi nie my pierwsze mamy rozstepy![]() Ja tez nie lubie zbytnio jak mala laduje mi po pecherzu dziwne uczucie ale ostatnio w nocy jest spokojna tylko sie rozpycha jakos ze naciska mi na jelita i żołądek![]() motylku nie wiem czemu tak dziwnie czujemy w sutkach ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- ja juz wykapana i gotowa na jutrzejsza wizytę
|
|
#4740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez chodze w koszulkach tz ![]() Cytat:
czekamy ![]() no mnie tez czasem sutki bolą ale czemu tak nie wiem ![]()
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

mężuś i żonusia 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

po prostu twoja bedzie drobniutkiej budowy
mówiliśmy ze kupujemy wozek... ona marudzila ze za wczesnie a ostatnio jak przyjechala to widziala i z pretensjami ze dziadek chciał kupić 

ale czemu tak nie wiem