![]() |
#4711 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cycek jak byl maly to tylko mleko chcial pic, ale jak skonczyl 7 miesiecy dostal mlekowstret, jednak nawet jak pil to nie za duze ilosci, Skuter za to prosi o mleko po kazdym mokrym posilku (nalewamy na dno miseczki tak 1 cm) i czasami w ciagu dnia, podchodzi do lodowki i opera lapki o nia, a jak zobaczy ze mam w reku karton to zaczyna taniec wokol mich nog ![]() ![]()
![]() |
#4713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wczoraj było już wszystko ok a dzisiaj zauważyłam że mała jak sie bawi to tak głośno tym noskiem dycha zaczynam się martwić no ale chyba to niemożliwe żeby podczas brania antybiotyku wrócił jej katarek zwłaszcza ze ma cieplutko ![]()
![]() |
#4714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja jak miała 6 tygodni i do nas trafiła to już jadła suche. Pamiętam... Ledwo gryzła tymi swoimi kiełkami ![]()
![]() |
#4715 |
Wtajemniczenie
|
![]() Dawno mnie nie było.. moje kotki mam już 6 miesięcy. I wszystko ok. Jedna z nich - Fuksja jest totalną wariatką ![]() ![]() ![]() ![]() Mówimy na nią Emo kot Do tego ... same zobaczcie.. uwielbia wodę ![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mFG8-...el_video_title Trzymam kciuki za zdrówko Waszych futrzaków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4717 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4718 |
Zadomowienie
|
Tiga w wannie oczywiście tylko na sucho poluje na pająki chyba bo ja ich tam nie widzę, a jak jest już woda na kąpiel to patrzy podejrzliwie , a z wc jak zostawiam otwarte to pije z muszli nie wiem woda ma inny smak niż ta w misce w kuchni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4720 |
Zadomowienie
|
a kiedy najlepiej zacząć kąpać kotka? moja jeszcze przeziębiona więc nie chce żeby się pogorszyło zwłaszcza ze dziś bardziej kicha i noskiem charcze ;( a było już tak dobrze
![]()
#4721 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moja kotka nie pozwalała się po swoich wyczynach za bardzo wytrzeć, a potem był płacz .. (ona płacze - pomiałkuje tylko jak jej cos jest - np zanim zwymiotuje) pewnie było jej zmino Ale może jeszcze wypowiedzą się dziewczyny które z powodzeniem kąpały i suszyły swoje kotki ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Zadomowienie
|
Najnowsze zdjęcia Tigi jak się kamufluje na kocu i śpi na mojej piersi jak oglądam tv,
kot u teściów lubi a raczej mi nie przeszkadza kąpanie bo zazwyczaj jak dochodzi do kąpania jest obsikany przez innego kocura a schnie i wygrzewa się przy halogenie grzewczym |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz korzystaja naprzemiennie: miseczka w prysznicu meza w lego lazience, miseczka w mojej lazience (kupiona specjalnie dla Skuterka zeby mial swoja), duza miska w kuchni i jest kubek (duzy 0.5l) na parapecie w kuchni nad zlewem gdzie nalewamy wode aby sie odstala, jak Cycek byl maly malo pil i balismy sie zeby nie mial problemow z nerkami ale w pewnym momencie zaczal normalnie pic Skuter pomiedzy posilkami pije wode (duzo) i tylko czasami poprosi o extra mleko, zazwyczaj jednak o mleko prosi tylko po zjedzeniu mokrego, to on wlasnie najbardziej lubi pic z tego kuba na parapecie (nie zlicze ile razy go przewrocil i wylal cala wode....) Cytat:
ja pralam 2 razy, Cycka, w odstepie 2-dniowym bo wlazl mi do kominka, jak wrocilismy do domu to mialam na podlodze i dywanach czarne slady lapek, kot byl szaro-czarny, wypralam swoim szamponem bez sls (bez silikonow), maz sie wypial i musialam sama walczyc z 7-miesiecznym silnym kocurkiem, zapielam wiec go w szelki, smycz przywiazalam do uchwytu w wannie, polalam go delikatnie woda (omijajc glowe), potem gabka z szamponem i plukanie. Potem wzielam recznik duzy i zawinelam delikwenta, dopiero na koncu odwiazalam smycz. Zmusilam go do siedzenia w reczniku 15 minut, potem posadzilam przed kominkiem, to byla zima wiec akurat uzywalismy, on glupi nie jest i sie nie ruszyl ze stolika az nie podsechl. Lizal sie przez caly czas bo mycie zmylo jego normalny zapach ![]()
![]() |
#4725 |
Zadomowienie
|
dziewczyny dałam małej trochę mleka tam zeby zaobserwować reakcje po chwili jak już wszystko wypiła zabulgotało jej w brzuszku i poleciała do kuwety ja za nią no i po tym mleku zrobiła rzadką kupkę :/ czyli jednak jest biegunka i to z mleka. Tylko jak ja mam ją oduczyć picia tego mleka jak ona nie chce wody?? odwodni mi sie biedactwo przecież
![]()
#4726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, co sądzicie o tym filmiku?
http://www.youtube.com/watch?v=rHzOi...&feature=share Jeden kotek nie żyje, a drugi no właśnie...? Reanimuje go? Tak to może wygląda, ale czy zwierzęta mają taki instynkt, że trzeba uciskać, żeby serce zaczęło bić? Bo rozumiem to, że leży przy nim- może był jakoś z nim związany, ale to, że praktycznie wszyscy którzy obejrzeli ten filmik komentują go, że kot kota reanimuje, że głupi ludzie nie pomagali tylko patrzyli itp tego to nie rozumiem. Może między kotami wywiązać się taka więź, żeby były zdolne do reanimacji? ![]() ![]()
#4729 |
Zakorzenienie
|
raczej bardzo nie sądzę, żeby kot reanimował drugiego, :| zwierzęta nie mają takiego instynktu, przecież on go ugniata, widać próbuje go w ten sposób 'obudzić' albo coś w tym stylu... smutny filmik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jednak wydaje mi się, że drugi kotek po prostu w ten sposób układa się na tamtym. Moja Emo kocica robi to samo jak na nas włazi, starszy kocur, którego już nami nie ma robił to samo.. Na pewno koty były do siebie przywiązane |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi tez się łezka w oku zakręciła- mimo, że jestem w pracy. Smutny widok, ale właśnie o taką odpowiedź mi chodziło, bo koty jak są małe i piją mleko od matki to tak właśnie uciskają/ugniatają. Później jak są dorosłe to też tak robią, bo to im przypomina czasy dzieciństwa. Albo jak sobie układają coś na czym będą spać. Zastanawiam się tez nad tym, czemu ten kot pod koniec łapał go zębami za kark ![]() Z góry przepraszam za takie okrutne opowieści ![]()
![]() |
#4732 |
Raczkowanie
|
Ta ostatnia historia to pewnie wyssana z palca. Sorry, że tak mówię, ale to niemożliwe. A ten kotek też nie chciał zjeść tego drugiego. Po prostu musiały byc bardzo do siebie przywiązane jak już wcześniej ktoś powiedział. Lekkie podgryzanie tak samo jak ugniatanie było próbą obudzenia kotka, który niestety już nie żył. Żadnej reanimacji nie było!! Ja nie wiem jak można tak pomyśleć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kupiłam dzisiaj karmę na juniorów suchą dałam małej i tylko powąchała i poszła ale jak nasypałam na suchą mokrej trochę to zaraz było chrup chrup i zjadła suchą karmę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4735 |
Raczkowanie
|
to moje maluchy Borys (rudzielec) i zoya
![]() http://imageshack.us/photo/my-images...djcie054c.jpg/
#4736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam 2 krotkowlose, mlodszy jeszcze nie gubi az tak futra, za to starszy juz tak, na poczatku byl problem z czesaniem, byl zmuszany a teraz sam prosi jak czuje ze za duzo zjada jak sie myje, czeszemy go w zimie codziennie a w lecie raz na 2-3 dni, jak sie zapomnimy to wtedy sam pokazuje ze trzeba go 'posprzatac' jak mowi moj maz, mam taka rekawice do czesania (ja polubil, szczotki nie) i czesanie trwa 20 minut - 3-4 rekawice pelne futra
![]() |
#4737 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=monika_sonia;305667 30]
![]() A jak Charlie? Jest lepiej? ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Charlie doprowadza mnie do białej gorączki, znów siusia oczywiście akyszek go stopuje- więc szuka miejsc gdzie go nie użyłam. Czeka tylko aż wyjdziemy do pracy, a wtedy hulaj duszo piekła nie ma- ślady łap na ekranie telewizora o oknach nie wspomnę i jakaś plamka siuśków w promocji- chyba spryskam cały dom akyszkiem. Ostatnio znalazłam plamkę krwi ale to się nie powtórzyło regularnie odwiedza kuwetę i plamy siuśków są dość obfite -nie jak przy suk. W przyszły piątek jedziemy na sterylizację- taki mam plan- ale wszystko wyjdzie w praniu, muszę też odrobaczyć tego drania. |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | ||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Jakbym widziała mojego persa: ciągle wskakuje do wanny, ale dzięki temu nie ma problemów z kąpaniem go ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
![]() Zanim zacznę kąpać koty, palę w piecu, żeby było ciepło. Pers da się trochę podsuszyć (moje psy uwielbiają suszarkę, tak na marginesie ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Moje Chamisko: 1. Śpi tak... 2. ... i tak ![]() 3. Z ręką mojego brata * 4. Cham przygotowuje się do rozdawania prezentów ![]() * Dziewczyny, jak Cham wariuje, gdy usłyszy mojego brata ![]() ![]()
![]() |
#4739 |
KOTerator
|
Milka jedzie koło południa do weta... Proszę trzymać kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Wtajemniczenie
|
Trzymamy mocno
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.