Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-22, 21:38   #4711
kinga15p
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko ja mam tak z tymi końcami.
Byłam u fryzjera w grudniu i potem jakoś mi się zapomniało, aż zaczęły mi się po prostu odłamywać końcówki ! Do tego rozdwajanie.
Poszłam w piątek, podcięłam 5 cm i i tak w sobotę znalazłam rozdwojoną
Muszę kupić nożyczki fryzjerskie i zastosować tę Waszą metodę S&D
Również o tym pomyślę jutro rozejrzę się w mieście za nożyczkami

"Doskonałość dobra moralnego lub ludzkiego wymaga, by rozum kierował uczuciami...
kinga15p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 21:48   #4712
pseudofeministka
Zakorzenienie

Czesc Dziewczyny! Pisze poniewaz od roku walcze o swoje wlosy. Na tym watku jestem nowa,gdyz glownie udzielalam sie na watku o zakreconych. Z tym,ze no wlasnie ja nie mam kreconych wlosow wiec wiekszosc rad tam zawarta pod katem zgodnosci z metoda CG nie odnosi sie do mnie. Dlatego za wszelkie sugestie dziekuje

Mam wlosy daleko za lopatki, ale do pasa troche brakuje, z natury suche, z tendencja do puszenia sie,falowania,krecenia,ci enkie, geste . Rok temu jak trafilam na watek dla zakreconych to postanowilam odstawic silikony, prostownice, robic peeling wlosom,olejowac je.Przeszlam wszelkie krysysy pielegnacyjne, po ktorych moje wlosy byly miesiste i lejace,by za jakis czas miec suche siano na wlosach i mega ogromna szope. I tak jest do dzisiaj, chociaz ostatnio w ogole nie radze sobie ze swoimi wlosami. Dawne sposoby np. olej kokosowy czy maska z glorii spisywaly sie niezle i wlosy stawaly sie po nich miesiste i ladnie zbite. Niestety i to przestalo dzialac. I w sumie nie wiem co robie nie tak. Nigdy nie farbowalam wlosow, nie katuje juz ich prostownica, staram sie pielegnowac je pod katem suchych wlosow. A i tak odnosze wrazenie,ze nie mam jakiejs mega wielkiej poprawy. Kiedys zanim ich nie pocieniowala mi praktykantka maksymalnie je masakrujac mialam bardzo ladne wlosy. Wprawdzie nie byly ciezkie,ale przynajmniej byly zbite ,nie przesuszaly sie tak i nie mialam takiej szopy. Schody sie zaczely w momencie ich wycieniowania. Ale od tamtej pory(czyli dobre 4 lata) juz w ogole ich nie cieniuje i czekam az odrosna.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843

Edytowane przez pseudofeministka
Czas edycji: 2011-05-22 o 21:51
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 07:14   #4713
manymanyways
Rozeznanie

witaj a jeśli chodzi o silikony? nie u każdego silikony to zło, ale u mnie zmycie ich i skupienie na pielęgnacji bez silikonów oraz domowych sposobach pielęgnacji włosów okazało się strzałem w 10. może też powinnaś spróbować?
manymanyways jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 07:23   #4714
Mini1991
Zakorzenienie

kinga tylko ze nozyczki fryzjerskie sa takie drogie ..
Stary 2011-05-23, 07:32   #4715
maymay6
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
Mini, popatrz na to z tej strony. Za nożyczki do obcinania końcówek zapłacisz ok 60-80zł. Za jedną wizyte u fryzjera też, ale nożyczki starczą Ci na wieeeele razy . Więc nawet oszczędzając na jednej wizycie u fryzjera możesz już kupić odpowiednie nożyczki
maymay6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 11:06   #4716
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manymanyways Pokaż wiadomość
witaj a jeśli chodzi o silikony? nie u każdego silikony to zło, ale u mnie zmycie ich i skupienie na pielęgnacji bez silikonów oraz domowych sposobach pielęgnacji włosów okazało się strzałem w 10. może też powinnaś spróbować?
Tzn. ja tez zmylam silikony i nie uzywam juz ich w ogole, ale wydaje mi sie,zemoje wlosy wygladaja przez to gorzej bo same odzywki z dobrymi skladami i oleje nie sa w stanie odzywic mi wlosow do tego stopnia by dobrze wygladaly. Dlatego kupilam sobie kompleks silikonowy na mazidlach i bede z nim dzialac. mam nadzieje,ze na wlosach sie sprawdzi.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 11:45   #4717
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez maymay6 Pokaż wiadomość
Mini, popatrz na to z tej strony. Za nożyczki do obcinania końcówek zapłacisz ok 60-80zł. Za jedną wizyte u fryzjera też, ale nożyczki starczą Ci na wieeeele razy . Więc nawet oszczędzając na jednej wizycie u fryzjera możesz już kupić odpowiednie nożyczki
Ale sama sobie końcówek nie ostrzyże równo, chyba, że pojedyncze rozdwojone poobcina wiec wizyta u fryzjera i tak bedzie ja czekac predzej czy pozniej, a za 60-80 zł to nozyczki nie beda dobrej jakosci (tzn na pewno lepsze niz nozyczki do papieru) ale moga narobic wiecej złego niz dobrego, moja drobna rada
Kocurzyca chyba właśnie pisała, że ciągle wycina rozdwojone włosy a jest ich coraz wiecej - to moze byc przyczyną złej jakości nożyczek - wtedy włos nie jest ostrzyżony prawidłowo i końcówka szybciej sie niszczy
FryzjerstwoMojaPasja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 11:48   #4718
Smerfetkaa
Zakorzenienie

A ja mam zwykłe fryzjerskie nożyczki firmy Donegal. Wosy rozdwajają mi sie tak jak zawsze, co mnie nie dziwi bo są zniszczone rozjaśnianiem i nawet nie to, że sie rozdwajają co sie krusza i zostają takie białe kropki.

Wycofali z produkcji suszarkę którą chciałam kupić siostra ma taką samą. Nie znalazłam tańszej co by miała i jonizację i zimny nawiew i była całkiem wygodna...
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:11   #4719
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
A ja mam zwykłe fryzjerskie nożyczki firmy Donegal. Wosy rozdwajają mi sie tak jak zawsze, co mnie nie dziwi bo są zniszczone rozjaśnianiem i nawet nie to, że sie rozdwajają co sie krusza i zostają takie białe kropki.

Wycofali z produkcji suszarkę którą chciałam kupić siostra ma taką samą. Nie znalazłam tańszej co by miała i jonizację i zimny nawiew i była całkiem wygodna...
Z całym szacunkiem trudno te nożyczki nazwać fryzjerskimi one fryzjerskie są chyba tylko z nazwy, bo chyba żaden z fryzjerów takich nie używa oczywiście nie ma tu żadnej aluzji do Ciebie tylko do producenta.
Mogli je nazwać po prostu 'do włosów' albo coś takiego... bez sensu

A jaką miałaś suszarkę i jaka cena? z Jonizacją to wygodna jest jeszcze z Zelmera, ok 100 zł ja mam taką w domu i dobrze mi służy i wygodna
Stary 2011-05-23, 12:13   #4720
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FryzjerstwoMojaPasja Pokaż wiadomość
Z całym szacunkiem trudno te nożyczki nazwać fryzjerskimi one fryzjerskie są chyba tylko z nazwy, bo chyba żaden z fryzjerów takich nie używa oczywiście nie ma tu żadnej aluzji do Ciebie tylko do producenta.
Mogli je nazwać po prostu 'do włosów' albo coś takiego... bez sensu
No fryzjerskie z nazwy, fryzjerskie bo do włosów. I tylko dlatego
A ja prosiłam ekspedientkę o nożyczki jakieś dla początkujących, bo póki co nie stać mnie na lepsze i nie żałuję

Kurcze a znacie jakieś dobre suszarki, niedrogie, z zimnym nawiewem i jonizacją? Bo jak nie zdobędę tamtej to innej muszę szukać. A tamta kosztowała 65zł...
Stary 2011-05-23, 12:15   #4721
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
No fryzjerskie z nazwy, fryzjerskie bo do włosów. I tylko dlatego
A ja prosiłam ekspedientkę o nożyczki jakieś dla początkujących, bo póki co nie stać mnie na lepsze i nie żałuję

Kurcze a znacie jakieś dobre suszarki, niedrogie, z zimnym nawiewem i jonizacją? Bo jak nie zdobędę tamtej to innej muszę szukać. A tamta kosztowała 65zł...
Pisałam o tym Zelmerze zalezy co dla Ciebie znaczy niedrogie, za Zelmer z jonizacja i zimnym nawiewem trzeba dac ok 100 zł.
Stary 2011-05-23, 12:20   #4722
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam o tym Zelmerze zalezy co dla Ciebie znaczy niedrogie, za Zelmer z jonizacja i zimnym nawiewem trzeba dac ok 100 zł.
O Zelmerze też myślałam, ogólnie lubie polskie marki a 100zł za dobrą suszarkę to nie jest jeszcze tak dużo choć MPM była tańsza, no ale nie mogę jje już znaleźć

A że to tylko na użytek własny to nie chcę wydawać na to nie wiadomo ile.
PS> nie zauważyłam o tym zelmerze
Stary 2011-05-23, 12:22   #4723
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
O Zelmerze też myślałam, ogólnie lubie polskie marki a 100zł za dobrą suszarkę to nie jest jeszcze tak dużo choć MPM była tańsza, no ale nie mogę jje już znaleźć

A że to tylko na użytek własny to nie chcę wydawać na to nie wiadomo ile.
PS> nie zauważyłam o tym zelmerze
Ja z Zelmera mam jeszcze prostownice i maszynke do strzyzenia, wszystko mi sluzy tzn mi w sensie ze sie nie psuje, bo wlosow juz nie prostuje sobie a wlosy strzyge tez nie sobie np. tacie czy narzeczonemu
Stary 2011-05-23, 12:28   #4724
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z Zelmera mam jeszcze prostownice i maszynke do strzyzenia, wszystko mi sluzy tzn mi w sensie ze sie nie psuje, bo wlosow juz nie prostuje sobie a wlosy strzyge tez nie sobie np. tacie czy narzeczonemu
No rozumiem. Ja włosów raczej nie prostuję bo mam z natury raczej proste, czasem tylko przed wielkim wyjściem przeprostuję końcówki, bo sa jednej długości i czasem są na tyle niezdyscyplinowane że trzeba je wygładzić
No i czasem mała prostowniczka do grzywki idzie w ruch jak mi się grzywa powygina od spinki

Ostatnio suszyłam włosy zwykłą suszarką bo nie miałam lepszej a spieszyło mi się. Chciałabym jak najszybciej kupić lepszą, bo MPM wzięła siostra, a mi został badziew. Dlatego wolę nie suszyć wcale, ale czasem trzeba
Stary 2011-05-23, 12:35   #4725
Mini1991
Zakorzenienie

no tez własnie ... za 50 zl nozyczki wcale nie sa takiej dobrej jakosci.. a za podcinanie płace 5 zł
tyle ze lubie obcinac pojedyncze..
dziewczyny na bank mam ŁZS jestem załamana..
nawet nie mam gdzie isc po porade ..
tylko mi nie radzcie idz do "dobrego dermatologa" bo nie znam takiego a u wielu byłam..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 12:41   #4726
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
no tez własnie ... za 50 zl nozyczki wcale nie sa takiej dobrej jakosci.. a za podcinanie płace 5 zł
tyle ze lubie obcinac pojedyncze..
dziewczyny na bank mam ŁZS jestem załamana..
nawet nie mam gdzie isc po porade ..
tylko mi nie radzcie idz do "dobrego dermatologa" bo nie znam takiego a u wielu byłam..
Na skórze głowy?

Ja kiedyś miałam ŁZS. I dermatolog przepisała mi na to płyn Afrodyta Nie pamiętam po jakim czasie, ale mi pomogło.
A ten płyn swoją drogą na trądzik miałam też kupić

Ja nie chodze do fryzjera na podcinanie końcówek, bo drogo. Tzn ostatnio nie byłam zadowolona nawet z tego jak fryzjerzy podcinali mi grzywkę, podcina mi najlepiej siostra.
A co do końcówek to standardowo często leciało ich za dużo. No jedna fryzjerka podcinała mi mniej niż nawet ja mówiłam, bo móiwła że szkoda, bo nie są zniszczone. No ale do niej nie chodzę, od kiedy rozstałam sie z ex, bo to jego grono znajomych
Stary 2011-05-23, 15:04   #4727
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Kocurzyca chyba właśnie pisała, że ciągle wycina rozdwojone włosy a jest ich coraz wiecej - to moze byc przyczyną złej jakości nożyczek - wtedy włos nie jest ostrzyżony prawidłowo i końcówka szybciej sie niszczy
Mi nie tyle przybywa, co jednak mam zniszczone włosy farbowaniem i spora część już się nie rozdwaja, ale część rozdwaja sięnawet w połowie długości. Wieć jesli zetnę tylko rozdwojoną końcówkę na tym zniszczonym włosie to on i tak się złamie i rozdwoi.
Nożyczki mam dobre bo jednak same końce po podcinaniu całych włosów już się nie rozdwajają. Te któtsze niż całość muszę ciągle podcinać pojedynczo.
Po prostu muszę cierpliwie, regularnie podcinać, aż do końca pozbędę sie tych najbardziej zniszczonych włosów. przeklinam dzień kiedy sięgnęłam, po trwałe farby i szampony koloryzujące. Ale stało się i teraz płacę cenę.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:09   #4728
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Czyli to niekoniecznie wina nożyczek. Jak byłam młodsza to włosy podcinał mi mój tata zwykłymi nożyczkami i nie rozdwajły mi się wcale, a problemy zaczęły się jak zrobiłam pasemka, potem farbowałam, rozjaśniałam i cudowałam....
żałuję teraz szczerze tego, że zapragnęłam zmiany koloru moich włosów, gdyby nie to to miałabym długie, zdrowe włosy z ładnym naturalnym mysim blondem, który teraz tak mi się podoba, a tak... musze uzbroić się w cierpliwość.
Stary 2011-05-23, 15:22   #4729
shopoholic
Rozeznanie

Po dłuuuugiej nieobecności (rok) wracam do włosomaniactwa ;D
wyczaiłam toto, spodobał mi sie skład, ale 20zł za 100 ml. to nie jest najlepsza cena.. co myślicie?? htt p://www .helfy.pl/odzywka-do-wlosow-wlosy-matowe-z-maslem-she
(oczywiście bez spacji)
shopoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 16:03   #4730
kinga15p
Raczkowanie

Cytat:
dziś się o tym przekonałam, najzwyklejsze 70zł. Niestety nie moge sobie na nie teraz pozwolić.
Jutro będę w Warszawie postaram się znaleźć olej kokosowy.

"Doskonałość dobra moralnego lub ludzkiego wymaga, by rozum kierował uczuciami...
kinga15p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:01   #4731
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Mi nie tyle przybywa, co jednak mam zniszczone włosy farbowaniem i spora część już się nie rozdwaja, ale część rozdwaja sięnawet w połowie długości. Wieć jesli zetnę tylko rozdwojoną końcówkę na tym zniszczonym włosie to on i tak się złamie i rozdwoi.
Nożyczki mam dobre bo jednak same końce po podcinaniu całych włosów już się nie rozdwajają. Te któtsze niż całość muszę ciągle podcinać pojedynczo.
Po prostu muszę cierpliwie, regularnie podcinać, aż do końca pozbędę sie tych najbardziej zniszczonych włosów. przeklinam dzień kiedy sięgnęłam, po trwałe farby i szampony koloryzujące. Ale stało się i teraz płacę cenę.
Rozumiem, to co innego nie wiedzialam dlatego podałam ew. przyczynę, ale jak po nozyczkach jest ok to w porzadku hihi
a to wlosy az Ci sie od polowy dlugosci rozdwajaja? Raz w zyciu tylko widzialam taki przypadek
Niestety, jak w farbe sie raz wejdzie to nie ma zmiłuj... Nikt nie lubi odrostów. Ja tez zaluje, ze zaczełam farbować włosy.
Stary 2011-05-23, 17:03   #4732
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Ja nie farbuję już od początku listopada, na razie daję radę, ale najgorzej że przede mną wesele. Nie wiem czy szamponetka to dobry pomysł, a chcę wyglądać jak człowiek

Farbowanie to zuooo
Stary 2011-05-23, 17:05   #4733
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Skutecznie zniechęciłyście mnie do farb. Może kiedyś henna, ale póki co odpowiada mi mój naturalny kolor.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Ja nie farbuję już od początku listopada, na razie daję radę, ale najgorzej że przede mną wesele. Nie wiem czy szamponetka to dobry pomysł, a chcę wyglądać jak człowiek

Farbowanie to zuooo
Nie jestem na bieżąco z nowinkami, ale ostatnio zdaje się odrosty były nawet modne?
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:08   #4734
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2708114 8]Skutecznie zniechęciłyście mnie do farb. Może kiedyś henna, ale póki co odpowiada mi mój naturalny kolor.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Nie jestem na bieżąco z nowinkami, ale ostatnio zdaje się odrosty były nawet modne? [/QUOTE]

Hehe, tzw ombre hair, ale inaczej wyglądają ombre hair zrobione a inaczej zwykłe odrosty
Stary 2011-05-23, 17:12   #4735
maymay6
Rozeznanie

Cytat:

Farbowanie to zuooo
O tak, farbowanie to zuoooo i to takie najźlejsze na świecie zło . Ja do dzisiaj żałuję, że położyłam hennę. I nie, że się zniszczyły od tego czy coś, ale tak mi się marzy mój naturalny kolorek Jeszcze tylko 2 lata i będę mieć
maymay6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:14   #4736
Smerfetkaa
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2708114 8]Skutecznie zniechęciłyście mnie do farb. Może kiedyś henna, ale póki co odpowiada mi mój naturalny kolor.
Nie jestem na bieżąco z nowinkami, ale ostatnio zdaje się odrosty były nawet modne? [/QUOTE]
Nawet nie waż się farbować masz ładne swoje

Tak, to obmbre hair... moje to takie kiełkujące obre hair, zanim wyrośnie to moda przeminie
Cytat:
Napisane przez maymay6 Pokaż wiadomość
O tak, farbowanie to zuoooo i to takie najźlejsze na świecie zło . Ja do dzisiaj żałuję, że położyłam hennę. I nie, że się zniszczyły od tego czy coś, ale tak mi się marzy mój naturalny kolorek Jeszcze tylko 2 lata i będę mieć
Ja jeszcze 5-6 lat i osiągnę swój cel
Stary 2011-05-23, 17:55   #4737
Mini1991
Zakorzenienie

tak skóry głowy - mam afrodyte.. w domu (na tradzik) wcierac w skalp? a co z szamponem? wszytko mnie uczula ostatnio

ja dzis farbowałam sie henna.. - tragedia przy nakładaniu ;/
Stary 2011-05-23, 18:02   #4738
moooniek
Zakorzenienie

a ja ostatnio farbowałam farbą chemiczną. a fu!
Stary 2011-05-23, 18:20   #4739
Nolley
Wtajemniczenie

Powiem Wam, że dziwne macie podejście do farbowania Moim zdaniem lepiej mieć ładny farbowany kolor niż brzydki, ale swój...Powiedzmy sobie szczerze, nie wszystkie kolory włosów są ładne. A jeśli odpowiednio zadba się o farbowańce to nic nie stoi na przeszkodzie, aby kondycją dorownały naturalnym. Wiec nie rozumiem tego ciągłego sprzeciwu na samo slowo 'farbowanie'

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:34   #4740
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że dziwne macie podejście do farbowania Moim zdaniem lepiej mieć ładny farbowany kolor niż brzydki, ale swój...Powiedzmy sobie szczerze, nie wszystkie kolory włosów są ładne. A jeśli odpowiednio zadba się o farbowańce to nic nie stoi na przeszkodzie, aby kondycją dorownały naturalnym. Wiec nie rozumiem tego ciągłego sprzeciwu na samo slowo 'farbowanie'
Poprzedniczkom kojarzy się z "niszczenie", niektóre poparły to swoim przykładem.

A z tym brzydkim nie ma co przesadzać, jestem przekonana, że większość osób mówiących tak o swoich włosach mówi bezpodstawnie, mocno subiektywnie.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości