Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 16:49   #4711
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Moja siostra ma 2 rożki
I ciągle musi prać.

Ja także zakupie minimum 2 sztuki
Stary 2010-12-30, 16:50   #4712
Castia
Wtajemniczenie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

na wizycie okazało się że stan szyjki i rozwarcia nie pogarsza się co dobrze wróży dostałam za to kolejny lek na skurcze fenoterol i mam brać a jak nie pomoże to za tydz znowu do kontroli
zrobili mi też KTG i też wyszło wszystko ok
więc jestem cała happy

castia co do lasek które dostawały skierowania to wszystkie wracały z notką na skierowaniu że albo nie spełnia wymagań albo przyjęty został ktoś inny, jakoś się temu nie dziwie ale że koleżanka była niereformowalna to jej się przetłumaczyć nie dało żeby nie robiła ciężarnym nazłość

castia ty robiłaś też kuchnie ??
zastanawiam się właśnie co położyć pomiędzy szafkami kuchennymi i pomysłu nie mam
no i super, oby tak dalej
ale fenoterolu to i ja nie zazdroszczę
a dostałas do niego chociaż np. Isoptin ???bo jak nie to wspołczuję jeszcze bardziej.
Isoptin hamuje trochę te trzęsawki rąk, serca...dobrze żebys go też brała

jeśli chodzi o te dziewczyny to wlasnie tak myslalam ze tak to sie odbywalo ze mną było pewnie tak samo i żaden staż nie doszedł by do skutku no ale po co mam jechac 30km ze swistkiem zeby mi go tylko podpisali
no ta twoja koleżanka to naprawdę niereformowalna, że też kobieta kobiety nie potrafi zrozumieć ehhh

tak robiłam kuchnie wiesz co ja bardzo chciałam taką szybę miedzy szafkami ale niestety mój TZ sie nie zgodził, po pierwsze że jest troche droga a po drugie bo komus tam pekla i sie rozsypała na drobny maczek i dla niego był to powazny argument
a ona była po prostu zle zamontowana
ale widziałam taka szybe miedzy szafkami u znajomych - super wyglada
no i w koncu połozylismy duze plytki takie 30x60 ciemne wenge a pod okapem jasne
ładnie wyszło, ja jestem zadowolona
cos takiego jak na fotce. moja kuchnia jest prawie identyczna
a ty jakie masz meble, jaki kolor?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6639_1.jpg (33,3 KB, 58 załadowań)

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-12-30 o 16:52
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 17:22   #4713
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Kurcze, nie wiem sama bo ja oczekuję synka, szwagierka córeczki i obie wcinamy głównie słodkie a kiedy masz najbliższe usg?
usg najbliższe prawdopodobnie polowa stycznia zobaczymy jak z pieniędzmi będzie wyglądał tż

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

laseczkaa dzięki a to ze smakami raczej sie nie sprawdza, tak samo jak ta gadanina " ale ładnie wygladasz, ciaża ci służy, na pewno będzie chłopak". Ja od poczatku ciązy miałam ochote na kwasne i nic sie nie zmieniłam na buzi, więc wszyscy mówili bedzie chłopak, a tu rośnie nam dziewczynka
no u mnie też dużo osób mówi że chłopak bo na twarzy się nic nie zmieniłam, wszystko poszło w brzuch.... a ja ciągle mam nadzieję że jednak będzie córka
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 17:39   #4714
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Na dziewczynkę

Ptysza wspaniałe wieści, mała jest silna

Co do biustonoszy to w sklepie z brafittingiem Pani mi odradzała z Alles, że sie strasznie rozciągając, polecała z Benefitu szczególnie przy duzym biuście:
http://www.biustonoszedokarmienia.pl/szukaj.php

Mi się podobają te:
http://www.biustonoszedokarmienia.pl...Eko-Flower.php
http://www.biustonoszedokarmienia.pl...-Raspberry.php

Chyba się skusze ale to dopiero w lutym, marcu

Prunelle też czytam na temat wielorazowych i chyba spróbuje z nimi
faktycznie na tej stronce są fajne saniczki, mi przeszkadza tylko brak możliwości przymierzenia

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Teraz ti sie wydaje, ze jest to nie mozliwe, zeby chodzic z podpacha bez majtek, ale ja juz mialam tyle opinii mam, kre wlasnie bardziej sobie chwalily takie trzymanie udami niz uzywanie najtek. Tak naprawde to wyjdzie w praniu i teraz powiecie, ze nie wyobrazam sobie nie uzywania majtek, a pozniej powiecie wow o niebo lepiej mi bylo bez nich. No i niektore szpitale np nie pozwalaja na uzywanie takich majtek. ja kupilam jedno opakowanie na w razie w, ale czy z nich skorzystam to nie wiem i na nic sie nie nastawiam. Pewnie i tak wiekszosc czasu spedzonego w szpitalu bede oszolomiona i bedzie mi wjo rowno czy mi cycki widac, czy sie przescieradlo zabrudzilo, czy mam gacie itp
Ja tez slyszalam o szpitalach gdzie jest zakaz zakładania majtek

Czytam sobie o laktatorach i jakoś najbardziej przekonuje mnie medela mini electric
najtanszy nowy na all http://allegro.pl/medela-laktator-el...389651981.html

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 18:03   #4715
diatoma
Zadomowienie

Wanilia my też robiliśmy niedawno kuchnię, i podpatrzyliśmy u znajomych między szfkami, że położyli tą samą płytę co na blat. powiem szczerze że jest to bardzo funkcjonalne i bardzo fajnie wygląda. jak będziesz chciała to zrobię fotkę mnie osobiście juz się przejadły te płytki i szukałam czegoś innego, a to o dziwo mi się spodobało i było tanie
ciesze się ze z twoja szyjka ok zobaczymy co w mojej słychać, w środe idę do lekarza.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 18:26   #4716
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
eirene ja poczułam w 17/18 tygodniu i lekarz powiedział, że to normalne. A te babska w szpitalach to bym wystrzelała normalnie, wystarczy, że trafi sie taka zołza i odrazu odechciewa się wszystkiego, potrafią tak podbudować ciężarne kobiety ze tylko je tłuc
a to jedna z najlepszych lekarzy u nas niby normalnie mi sie potem śmiać już chciało. nie no - spoko jelita mi tak pracują że mi brzuch podskakuje super sprawa

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Eirene moja koleżanka jak poszła rodzić to w szpitalu pytali ją nie tylko o dokladną datę kiedy poczuła pierwsze ruchy, ale i o godzinę
to dopiero....
rodziła w katowicach
heh no to przesada już

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
ło jeju jak ja bym zjadła tatara
no ja miałam to szczęście że jajka swoje mięsko swoje to wiadomo co jem bo takiego ze sklepu bym nie tknęła zjadłam jedną kanapeczkę było pyyyszne

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Super Ale fenoterolu nie zazdroszczę...
oj ja też jeszcze go biorę teraz mi się isoptin skończył na szczęście tylko do 5 i koniec na początku faktycznie ręce się trzęsą i serce kołacze ale teraz już luzik

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
no to ja mam typowe zachcianki na słodkie -mogłabym jeść od rana do weiczora tylko słodkie , no i ostatnio chętnie jem pomarańcza i mandarynki nie wiem na jaką płeć te zachcianki ? może ktoś mi podpowie ???
ja ci nie podpowiem bo montii tu juz miała objawy jak na dziewczynkę ciągle słodkie jadła a ma chłopaka i wiele innych dziewczyn tak ma

Cytat:
Wiesz co najlepiej patrz na rozm. Podklady na lozko maja 60x60, lub 60x90, a podpaski zazwyczaj 34x9.
hehe wyobrażam sobie takie podpachy 60x60

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
no i w koncu połozylismy duze plytki takie 30x60 ciemne wenge a pod okapem jasne
ładnie wyszło, ja jestem zadowolona
cos takiego jak na fotce. moja kuchnia jest prawie identyczna
a ty jakie masz meble, jaki kolor?
świetna kuchnia o takiej marzę

a tak na koniec podpatrzyłam na innym wątku linka :
http://dzieci.pl/chgid,11772386,titl...at_dzieci.html

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 18:44   #4717
Montii
Zakorzenienie

wróciłam od lekarza wiecie co gapa ze mnie, na ostatnim usg źle usłyszałam wagę..to nie 1,700 a 1,070 !
teraz synek w 31 tc waży 1,666 kg

i uwaga,wsadził sobie pięść do oka
i nie chciał nam pokazać buzi
następna wizyta dopiero 17 stycznia

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 18:50   #4718
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

no właśnie monti wszystkie pisałyśmy,że masz kolosa w brzuszkui maiałysmy rację,że chyba się pomyliłaś.Teraz dziecko ma prawie 1700,duży chłopaczek.
Często masz te usg.Ja muszę czekać do lutego

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 18:53   #4719
Montii
Zakorzenienie

tak czy siak jest duużym chłopcem mam nadzieję,że jakoś go urodzę a usg wypada mi co wizytę, więc co 2,5 tyg
gin od niedawna ma sprzęt, wcześniej miałam w 12 i 20 tc
teraz tak dość często, ale trwa ono z 3-5 minutki, wszystko mierzy, chwilkę pokaże buzie i koniec

[LEFT]
Stary 2010-12-30, 18:54   #4720
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
od szwagierki.
Co szpital to obyczaj, ale nie wszystkie,a wlasciwie bardzo malo jest takich, ktore nie wymagaja roznych rzeczy. Zazwyczaj wszystko tzreba miec swoje

no, totez własnie dlatego zamiast rozpisywac sie tutaj co trzeba zabrac, a co nie, napisałam, że najlepiej zajrzec na strone swojego szpitala, a jak nie mają strony to zapytac w szkole rodzenia przy tym szpitalu lub zadzwonic na IP. bo tak, to każda pisze co potrzebne, a co nie, święcie przekonana, że ma rację, a tak naprawde w kazdym szpitalu jest inaczej i niepotrzebnie sie człowiek sugeruje kims innym, bo potem sie okaże , ze to sie nie zgadza w tym konkretnym szpitalu do którego trafi.

Cytat:
Co do wod to szwagierka zuzyla chyba 3 op podkladow, bo jak lezala na porodowce to lalo sie z niej jak z kranu. Jak lezala na lozku to samo i czasami az glupio jej bylo, ze pielegniarka co chwile musiala jej te podklady wymieniac. Raz nawet jak wstala z lozka to nagle okazalo sie, ze stoi w kaluzy tych wod. Tak wiec, akurat w jej przypadku sporo tego zeszlo.

Wiesz u kazdego jest inaczej. Ty akurat mialas "sucho", a inna laska tonela w wodach. Tak wiec nie ma co "zapewniac" ze na bank tyle sie nie zuzyje, bo ja wole miec te 3 op i ewentualnie ich nie zuzyc niz lezec w tym shicie i odczuwac nie dosc, ze dyskomfort to jeszcze siara, bo nie mam nic na zmiane.
Ja akurat nie pisałam, ze miałam sucho, nie zrozumiałas mnie,
pisałam, że raczej sie nie lezy na tych podkładach, tylko chodzi w trakcie porodu, robi różne rzeczy, więc do chodzenia na sączące się wody przydadzą sie bardziej podpaski, zwykłe lub te poporodowe, jak komus sie więcej sączy.
Chyba, ze szpital taki zacofany, ze każe lezec w trakcie całego porodu, no to wtedy moze faktycznie te podkłady sie przydają, ale to trzeba zapytac w swoim szpitalu, tak jak chyba Izabela pisała, ze w jej szpitalu każą cały czas leżeć
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-12-30 o 19:03
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 18:54   #4721
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Wanilia my też robiliśmy niedawno kuchnię, i podpatrzyliśmy u znajomych między szfkami, że położyli tą samą płytę co na blat. powiem szczerze że jest to bardzo funkcjonalne i bardzo fajnie wygląda. jak będziesz chciała to zrobię fotkę mnie osobiście juz się przejadły te płytki i szukałam czegoś innego, a to o dziwo mi się spodobało i było tanie
ciesze się ze z twoja szyjka ok zobaczymy co w mojej słychać, w środe idę do lekarza.
ja też widziałam u znajomych takie rozwiązanie, na ścianie ten sam kamień z którego jest blat zrobiony,
podobało mi się to

kilka rzeczy mi się podoba,
podoba mi się też szyba, za którą są umieszczone różne motywy

podobały mi się też u znajomych malutkie matowe szare płytki, a w śród nich, kilka innych w intensywnym kolorze

mnie czeka remont kuchni w przyszłym roku

aktualnie maiłam cały czas meble w kolorze wenge oraz jaśnitukie ściany, też mi sie podobało
ale nie wiem co się zdecyduję
Stary 2010-12-30, 18:58   #4722
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
wróciłam od lekarza wiecie co gapa ze mnie, na ostatnim usg źle usłyszałam wagę..to nie 1,700 a 1,070 !

he , he , niezłe chyba podświadomie marzysz o duzym, dorodnym synku
a gin nie daje ci opisu z badania usg? ja po kazdym dostaje opis i tam widac wszystkie wymiary+ na samych zdjęciach tez sa zawsze parametry podane

Cytat:
Napisane przez kampasiula
Teraz dziecko ma prawie 1700,duży chłopaczek.
no, to 1666g, to akurat średnia waga na tym etapie, w sam raz , wg tych centyli, co kiedyś wklejałam

moja malutka też na tym samym etapie wazy 1511g i lekarz mówił, ze też średnia

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-12-30 o 19:01
Stary 2010-12-30, 19:00   #4723
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
usg najbliższe prawdopodobnie polowa stycznia zobaczymy jak z pieniędzmi będzie wyglądał tż

no u mnie też dużo osób mówi że chłopak bo na twarzy się nic nie zmieniłam, wszystko poszło w brzuch.... a ja ciągle mam nadzieję że jednak będzie córka
Oj nie sugerowałabym się mimo wszystko zmianami fizycznymi, u każdej kobiety inaczej ciąża wpływa na organizm i wątpię, że płeć noszonego dzidziusia ma jakikolwiek wpływ na rodzaj zmian więc cały czas możesz obstawiać córeczkę

Cytat:

Pomyliłaś się, ale za to dziś młody wyrównał wagę ciekawe ile mój smyk waży, jak leżę na plecach to czuję dokładnie gdzie leży więc już chyba waży tyle co paczka cukru skoro jest taki odczuwalny

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 19:00   #4724
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Chyba, ze szpital taki zacofany, ze każe lezec w trakcie całego porodu, no to wtedy moze faktycznie te podkłady sie przydają, ale to trzeba zapytac w swoim szpitalu, tak jak chyba Izabela pisała, ze w jej szpitalu każą cały czas leżeć

dobrze pamiętasz, cały czas się leży pod ktg
jak się okazało, po rozmowach ze znajomymi, nie tylko u nas tak jest

ale podkładów nie ma na liście potrzebnych rzeczy
Stary 2010-12-30, 19:00   #4725
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
t a usg wypada mi co wizytę, więc co 2,5 tyg
gin od niedawna ma sprzęt, wcześniej miałam w 12 i 20 tc
teraz tak dość często, ale trwa ono z 3-5 minutki, wszystko mierzy, chwilkę pokaże buzie i koniec
kurdę,ale masz dorze,co wizyta podgladasz małego.ja przez 2 miesiące to już mam w głowie dużo teorii,głównie co do płci.Ost gin powiedział,że 100% chłopak,ale jak się na własne oczy nie zobaczy to człowiek nie uwierzy.Na monitorze to różnie bywa

Stary 2010-12-30, 19:03   #4726
Montii
Zakorzenienie

niutka - dzisiaj dostałam wcześniej mi nie dawał tylko zapisywał w tej karcie u siebie

aguś mój coraz mniej kopie a wierci się, jakby miejsca już nie miał nóżke wystawi itp itd

kampasiula - w sumie to od niedawna mam tą szanse podglądania małego co 2,5 tygodnia gin zawsze się pyta czy chcę usg a ja nie umiem powiedzieć NIE

[LEFT]
Stary 2010-12-30, 19:05   #4727
87czarna
Zakorzenienie

No,Montii,tak czy siak,mały pozostał nadal duuużym chłopcem

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 19:05   #4728
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
kampasiula - w sumie to od niedawna mam tą szanse podglądania małego co 2,5 tygodnia gin zawsze się pyta czy chcę usg a ja nie umiem powiedzieć NIE

ja też mam usg co wizytę,
czyli co 3 tyg.
Stary 2010-12-30, 19:05   #4729
niutka1
Wtajemniczenie

wkleje bo może sie znów przyda

10 centyl małe, , 50 centyl średnie, 90 centyl to duże dziecko.

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)
Stary 2010-12-30, 19:08   #4730
megi2015
Zadomowienie

Montii dobrze że wizyta udana mały "schudł" hahaha

Jokr masz racje co szpital to obyczaj. U mnie też na liście do szpitala nie ma tych majtek, ale kupiłam. to az nie takie pieniądze, a może będe się w nich czuła lepiej. kto wie - wszystko się okaże jak dojdzie już co do czego.

Byłam w Aldi i kupiłam ten termometr do pomiaru w uchu i na czole. i moge polecić myślę że dla dziecka będzie w sam raz. mierzy temparaturę dosłownie w sekundę. A taka rzecz raczej przydatna w domu. gwarancja 3 lata i cena ok 49,99 zł
Stary 2010-12-30, 19:09   #4731
Montii
Zakorzenienie

O, to raczej średni jest a nie jakiś duży. Trochę więcej niż 50 centyl ale mniej niż 90 ;-P

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

megi tez sie smialam,ze schudl

[LEFT]
Stary 2010-12-30, 19:10   #4732
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
he , he , niezłe chyba podświadomie marzysz o duzym, dorodnym synku
dokładnie
Montii cały czas pisze jaki to będzie duży jej synek,
rozm. 56 to w ogóle nie będzie ubierał itp
Stary 2010-12-30, 19:10   #4733
87czarna
Zakorzenienie

A moje mieści się w średniej granicy...i dobrze!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 19:11   #4734
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
dokładnie
Montii cały czas pisze jaki to będzie duży jej synek,
rozm. 56 to w ogóle nie będzie ubierał itp
a jakby się urodził z 55 cm i 3,300 kg to bym powiedziała ,że mi go podmienili
jakoś tak czuje,że on będzie duuży nie wiem skąd

[LEFT]
Stary 2010-12-30, 19:12   #4735
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
kurdę,ale masz dorze,co wizyta podgladasz małego.ja przez 2 miesiące to już mam w głowie dużo teorii,głównie co do płci.Ost gin powiedział,że 100% chłopak,ale jak się na własne oczy nie zobaczy to człowiek nie uwierzy.Na monitorze to różnie bywa
Też bym tak chciała podglądać młodego co wizytę ale na szczęście tą przyjemność będę miała już w środę bliżej niż dalej

Cytat:

aguś mój coraz mniej kopie a wierci się, jakby miejsca już nie miał nóżke wystawi itp itd
ponoć w Twoim tygodniu już tylko się przekręca na boki, nie ma miejsca na figle po całym brzuchu nie mogę się doczekać tego okresu

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 19:15   #4736
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
ja urodziłam córkę 4100 i 59 cm,więc na dzień dory sporo ciuszków 56 cm odpadło.Nawet nieubrała niektórychwięc teraz mam mało 56,zaczynam bardziej od 62.Niektóre marki,np.NEXT mają zawyżony rozmiar

Stary 2010-12-30, 19:15   #4737
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
dobrze pamiętasz, cały czas się leży pod ktg
jak się okazało, po rozmowach ze znajomymi, nie tylko u nas tak jest

normalnie, nie chce mi się az wierzyć i powiedzmy, ze 1 okres trwa 8 godzin, to cały czas lezy przypieta do ktg? nie, to po prostu fizycznie niemozliwe
zazwyczaj jest tak, ze przy przyjeciu podpinaja do ktg na 30 min do godziny, a potem po jakims czasie ( zalezy od przebiegu porodu, czy krótki, czy długi, czy widza potzrebe) znów monitorują, na kolejne 30-60 min, chyba, ze cos jest nie tak z tętnem, np. nierównomierne i musza cały czas miec podpięte

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 19:16   #4738
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha

mój siostrzeniec, który jest wielkim chłopcem,
bo teraz w dokładnie 3 miesiącu ma 7kg,
i wszyscy robią wielkie oczy
i myślą że ma z 6 miesięcy

urodził się właśnie 3,400
Stary 2010-12-30, 19:17   #4739
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
ja urodziłam córkę 4100 i 59 cm,więc na dzień dory sporo ciuszków 56 cm odpadło.Nawet nieubrała niektórychwięc teraz mam mało 56,zaczynam bardziej od 62.Niektóre marki,np.NEXT mają zawyżony rozmiar
No ja mam zaledwie 4 ciuszki w rozmiarze 56 ;-)
ale tylko z metki..pasują mi na 62;-)

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość

ponoć w Twoim tygodniu już tylko się przekręca na boki, nie ma miejsca na figle po całym brzuchu nie mogę się doczekać tego okresu
czasem jak mi stópkę wystawi to aż się przestraszę

[LEFT]
Stary 2010-12-30, 19:19   #4740
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:

mnie sie teraz tez cały czas wydawało, ze mała jest duuuża, moze przez to, ze taka jest ruchliwa i przez ta okropna zgage, a tymczasem się wręcz rozczarowałam, tylko 1511g

ale z kolei np moje poprzednie dzieciaczki jakos wcale nie czułam, że będa duże, jakos tak nawet sie nad tym specjalnie nie zastanawiałam, a tak chyba sie dziwnie złozyło, ze na ostatnich usg mi nic nie mówili, czy duże, czy nie, albo nie zwróciłam uwagi, a urodziły sie własnie duże
i mam wrażenie, że one były mniej ruchliwe, a juz zgage na pewno miałam duuuzo mniejszą, teraz to masakra

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-12-30 o 19:21
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości