|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Cytat:
![]() Malinko, gratuluję! Podczytuję was cały czas, żeby wiedzieć co tam u was słychać ![]() Moje przygotowania też się kończą, praktycznie już tylko czekam na to maleństwo. Wyniki dobre, nie mam na co narzekać. Pozdrawiam każdą z was osobno!
|
|
|
#4712 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy
Ale co tam!![]() Dziekujemy Martusiu
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4713 |
|
Wtajemniczenie
|
x hankaxno juz koncoweczka
super ze wszystko ok u Cb![]() my po kapaniu ,mala juz zasypia a ja wkoncu zjem kolacje chociaz moje menu przewrocilo sie do gory nogamibo karmie... a wlasnie do mamusiek;co wy jecie karmiac ? Albo czego nie jecie ![]() pacierpku przykro mi...
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
malinka ja przy obydwóch dziewczynach od początku jadłam i piłam wszystko - dla mnie bez sensu są te diety dla matek karmiących. Kinga dobrze tolerowała wszystko a Izula na samym początku brzuszek bolał po jajkach
![]() Jedz normalnie i obserwuj małą jak nie będzie bóli brzucha i wrzasku to znaczy, ze jej nie szkodzi |
|
|
|
#4715 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4716 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzeba walczyć do końca i ta idea powinna przyświecać zwłaszcza temu wątkowi
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4717 |
|
Raczkowanie
|
Cora ja klikam też codziennie z 2 kompów
więc jest nadzieja mocno wszystkie kibicujemy!!Mezaga a jak tam wyniki w porządku? powiedz mi Kochana wysłałaś może karteczki? jeszcze nie ma ach ta poczta mam nadzieję, że dojdą!!Malinka jak tam sobie radzisz wstaw jakieś foteczki ![]() Byłam dziś u ginki pobrała mi wymaz za tydzień na kolejną wizytę i jak nie będzie bakterii to rozpisze jakiś plan oby nie było i mam sobie sprawdzić testosteron bo nigdy nie robiłam czy 21dc jest w porządku?? a Was dziewczyny też takie ulewy? ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Mam jeszcze do Was pytanie o żółtaczkę bo zastanawiam się czy się nie zaszczepić ale nie wiem jak się za to zabrać czy szczepionkę kupuję się normalnie w aptece bez skierowania? jaki jest koszt? i wykonuje się to w 3 chyba długich odstępach? a co jeśli np w międzyczasie zajdzie się w ciąże czy można kontynuować?
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Ola wysłałam je 14 lipca. Już powinny dojść dawno. U Ciebie powinny być najpóźniej w poniedziałek. Ola jak jutro rano nie dojdą to daj mi znać proszę to pójdę na pocztę dowiedzieć się co się z nimi stało.
Priorytet można podobno reklamować po 4 dniach. Co do testosteronu to można go zrobić w każdym dniu cyklu. A przeciwko żółtaczce ja się szczepiłam w swojej przychodni i tam płaciłam za szczepionkę. Są trzy - druga miesiąc po pierwszej i trzecia 3 miesiące po drugiej, ale już po drugiej dawce można mieć zabieg robiony. Jeśli w międzyczasie zajdziesz w ciążę to się dalej nie szczepisz. Po ciąży sprawdza się czy są jeszcze we krwi przeciwciała i jeśli są to daje się tylko ta trzecią dawkę a jeśli nie ma to szczepić się trzeba od nowa.
|
|
#4719 |
|
Raczkowanie
|
kurcze no pieprzona poczta wrrr mam nadzieje, że do piątku dojdą!! juto będę po 16 najwcześniej zaglądnę do skrzynki!! a to był polecony czy zwykły priorytet?
Muszę się zapytać o tą szczepionkę u nas w ośrodku a ile płaciłaś?
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Wysyłałam poleconym priorytetem.
Nie pamiętam już dokładnie ile płaciłam ale chyba coś koło 40 zł za jedną.
|
|
#4721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4723 |
|
Wtajemniczenie
|
alexa dzieki wszytsko ok chociaz dzis mala nie moze zrobic kupki od rana a teraz spi moze jak wstanie zobacze niespodzianke w pampie bo juz sie martwie a wczoraj zjadlam schaba moze przez to...wiec chyba nie sprawdza sie teza zeby jesc wszytsko
karmiac,bynajmn iej u mnie...poza tym ok w sumie mala jest grzeczna nie moge narzekac ale mam chwile zmeczenia,mimo wszystko gdy przypomne sobie starnia itd znow nabieram sil i mysle ciagle byle do przedu przeciez z dnia na dzien mala jest wieksza !karolca ,oj niedlugo bedziesz ta kropeczke calowac i tulic ja jak dzis pamietam pierwsze usg i taka wlasnie kropeczke,zarodka cos niesamowitego!! no dziewczynki a my czekamy na kolejne fasolki cos czuje ze wakacje bede owocne i poleca dziewczynki szybko z gornej listy na dolna!! oto moj skarb:
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Mallinka ale męczy się i nie może zrobić czy po prostu nie ma kupki? Bo dziecko na piersi może robić kupkę nawet raz na 7-10 dni a inne będzie robić co godzinę - obie opcje są w normie
|
|
|
|
#4726 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolka- super zarazek
Też pamiętam to jak dziś, jak dostałam pierwszy wydruk z usg niby nic a tak dużo malinko- fajnie ze tak sobie juz jestescie razem ![]() U nas dzis leje caly dzien, a ja caly dzien sie lenie :P Spisuje wyprawkę, znalazłam pościel, która chce, łóżekczo itd w końcu mam czas sobie wyszukać wszystko.
|
#4727 |
|
Raczkowanie
|
Malinko słodziaczek z niej
![]() Kotek raz na 7-10 dni w szoku jestem!!
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
alexa - zgadza się - pod warunkiem, ze dziecko jest tylko i wyłącznie na piersi
Moje obie gwiazdy się załatwiały z taką częstotliwością dopóki nie dostały innych posiłków niż mamine mleczko (a jaka to oszczędność na pieluchach |
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca teraz tylko czekać i patrzeć jak kropeczka rośnie i nabiera kształtów
Malinko śliczną masz córeczkę Byliśmy dziś z TŻ u koleżanki i jej 2 miesięcznej córeczki. Jeju jaki słodziak malutki
|
|
#4730 |
|
Zadomowienie
|
Karolca piekny zarazek
Malinka jaka ona słodka i nie matrw sie, dotrzecie sie i zrozumiesz jej sygnały. |
|
|
|
#4731 |
|
Wtajemniczenie
|
kotek kochana nie wiedzialam nawet ze jesli dzidzi jest na piersi moze robic rzadziej!!tez jestem w szoku!
kurcze to w sumie mniej sie martwie bo ona w nocy zrobila z 2 a teraz jeszcze nie ma .z tym ze ona widze sie tak spina i jak wtedy dotykam brzuszk to twardy jest wiec nie wiem czy ja boli ale wiem ze jak zrobi kupke to sa w niej grudki i troszke sluzu kolor jest prawidlowy![]() dziewczynki starajace sie niedlugo kazda z was bedzie miec swoje malenstwo ja tez dlugo czekalam nie leczylam sie az wkoncu jkos sie udalo.....na was tez przyjdzie kolej... irmusia,alexa,tincia dzieki za mile slowka mala jest naprawde slodka a jak do niej mowie to robi minki kochane i rusza raczkami jak w matrixie jak pajaczek
|
#4732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj malinko jeszcze raz GRATULUJĘ mały słodziak ![]() Pamiętam jak ja analizowałam pierwsze kupki ![]() a jutro Idalia kończy 4 miesiące, tak na piersi może być kupa raz na 7 dni (najważniejsze żeby nie robiła z dużym wysiłkiem, płaczem) a może być 7 kup na dzień
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-07-22 o 16:19 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4734 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziś byłam u gin
i zostawiam Jak pomyślę, że to już 25t.c, to aż dziwnie, że ten czas tak szybko leci...
|
#4735 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki..
Cytat:
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane moje
karolca cudny groszek ![]() malinka malutka jest słodka wiesz hormony na poczatku dawaj znac,człowiek nieraz czuje sie taki bezradny i trudno,ale to mija w koncu się poznacie z córcia,mi tez na poczatku było trudno.Co do jedzenia ja powiem tak jak kotek mozna jeść wszystko o ile nie powoduje bólu brzuszka.Ja jak tylko wróciłam jadłam wszystko,ale mały miał kolki i przeszłam na diete,ale ona nic a nic nie dała,jak maja być kolki to będą i ,zadna dieta tu nie pomoże.I doszłam do wniosku,ze fakt sa dzieci co jak mama cos zje nie bedzie brzuszek akceptował,ale sa takie co bedzie wszystko jesc i nic nie bedzie,jedz wszystko tylko obserwuj jak cos nie tak odłuż,ale nie ma co się katować dieta.A co do kupek mój robił na co 5-6 dni,nie musi być codziennie.Lisica ja mam zdanie,ze niech spróbuje zaszkodzi odłozy,ale nawet na diecie moze takie cos sie zdarzyć.
|
#4737 |
|
Wtajemniczenie
|
kochane ja wlasnie nie wiem juz czy moge jesc wszystko...od wczorj wieczora mala zaczela marudzic widac bylo ze ja cos boli,bo chciala spac a nie mogla albo jak przysnela to budzila sie z placzem i napietym brzuszkiem.Prostowala nozki i plakac mi sie chcialo wiec zrezygnuje calkiem z ciezkim dan a jak nadal bedzie sie jej tak dzialo to juz nie wiem...
|
#4738 |
|
Zadomowienie
|
puk puk jest tutaj ktoś?? takie pustki.....
hej! xhankax super ze wyniki masz dobre cora Twoja Ksiezniczka jest na 3 miejscu juz kilka dni, klikam codziennie aby tak pozostało, już tylko kilka dni do konca zotało wiec kupilismy wózek ![]() czytam co potzrebne do szpitala i tez pomału zaczynam zbierac i kupowac rzeczy. tż panikuje aby fasolka nie urodziła się tak jak mamusia w 7 miesiacu.... zaczyna mnie już tak raz na tydz brzuszek pobolewać jak na okres wiec panikuję mimo że wiem ze jak rzadko boli to norma w 3 trym, ale wiadomo ![]() w domciu sciana do garderoby i mini gabinetu juz stoi ![]() malinka mam pytanko gdzie rodziłaś? bo ja zamierzam na jaczewkiego, jeżeli w tym samym szpitalu to proszę o opinię (jesli chcesz sie podzielic) moze byc na prv
MY http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007081800800830.png jak ten czas leci ![]() GABRYŚ http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlanli1urid44j.png Laura http://www.suwaczki.com/tickers/bhywt5od6j7a6i21.png Edytowane przez magdulec Czas edycji: 2011-07-26 o 13:18 |
|
|
|
#4739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To przejdz na diete jak się poprawi to zrezygnuj z dań,a jak to nic nie da to zrób jak uważasz Cytat:
co do bólu brzucha jak na okres niestety to normalne,ale trzeba wypoczywac,ja miałam od samego poczatku bóle,ale ok było,ale w 8 miesiacu miałam wiecej wypoczywać,bo moge nie donosic,ale donosiłam,ale warto odpoczywac.
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Co tu tak cichutko?
![]() Wczorajszy sms od Danii (poszpiegowałam troszkę )Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

Ale co tam!
super ze wszystko ok u Cb
No nic trza klikać dalej
mam nadzieję, że dojdą!!
i mam sobie sprawdzić testosteron bo nigdy nie robiłam czy 21dc jest w porządku??

niby nic a tak dużo