|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
sory, ale dla mnie to nierealne ja robilam remont kuchni i salonu tz wyburzylam sciane szpachlowalam pozostale, malowalam, obnizalam sufity, i za te dwa pomieszczenia sama firma remontowa wziela 4 tysiace plus materialy ![]() no ale pomieszczenia lacznie ok 40 m2 takie sa koszta i nic sie z tym nie da zrobic a podlogi tz kladl z tata bo chcieliby 1,5 tysiaca za samo polozenie takze naprawde zastanawiam sie jak wy sie w tych 3 tysiacach zmiescicie Cytat:
Cytat:
![]() dzieki, ale czy duzy ?? moja niunia jest tutaj jedna z mniejszych a ja pojechalam oddac jedna rolke tapety bo zostala i szukalam naroznikow do listwe bo w bricomarche nie ma i doslownie tak sie upocilam i mam takie deski, ze ja nie wiem na dalsza mete jak ja to wszystko zalatwieeeeeeeeeeeeee ![]() ![]() a chodze okropnie, bo kuleje na prawa noge
|
|||
|
|
|
#4712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
dla mnie duży, bo mój to jeszcze malutki jest... 27.01 miał 339 g. ja jestem w 23 tyg. wiec nie wiem ile ma teraz...dla mnie ponad kilogram to juz duze dzieciatko
|
|
#4713 |
|
Wtajemniczenie
|
antropia jeśli chcesz zobaczyć mój ciążowy brzuszek to wejdz sobie na moją galerię tam co piątek wstawiam nowe fotki ostatnia z pierwszego dnia 28 tygodnia
![]() jeśli chodzi o kuchnię to hmmm moja mami ciągle wymyśla nowe rzeczy do zarełka to trzeba wypróbować
|
#4714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wysłalam ci zaproszenie bo nie wiem czy bez niego mogę coś obejrzeć w ogóle ![]() moja aktywność na wizażu ogranicza się do pisania na forum i w ogóle się nie orientuje w profilach użytkownika ![]() zbudynienie totalne...
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w 25 tyg mala wazyla 580g
|
|
|
|
|
#4716 |
|
Wtajemniczenie
|
no wiem, tylko dla mnie to jeszcze tak daleko, że mi się wydaje, że takie duże już są te wasze maleństwa
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4718 |
|
Zadomowienie
|
Łooo jaaa cieee! Straszycie dziewczynki, straszycie.. Niania zła, żłobek zły
![]() To może ja jednak zajmę się rozmyślaniem o porodzie, nie będę tak daleko sięgać myślami.. co by się na zapas nie martwić Ja chce już wizytkę u gina! I dowiedzieć się wreszcie ile mój malutki waży.. !! ..a tu jeszcze dziesięć dnia czekania |
|
|
|
#4719 |
|
Wtajemniczenie
|
Moria kochana pisze do ciebie
![]() mam na imie Daria mam 22 lata i nie wiadomo czy Piotruś zostanie...dobrze mi idzie przekonywanie mojego tz do zmiany decyzji ja obstawiam Bartosza...jak będziemy już pewni to dam znać, bo u nas to ciężko z tym imieniem
|
#4720 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzidzi w 23 tc ważyło 580g
ciekawa jestem czy potwierdzi sie chłopak czy dziewczynka jednak... ![]() Ja po obiadku już, słuchamy teraz kołysanek
|
|
#4721 |
|
Zadomowienie
|
vanes
skąd Ty bierzesz te przepisy?!! dawaj tu pyszne sałatki i co na drugie z mielonego zrobić .amarcia ja wybieram drugi tytuł .daisy - bez materiałów ![]() gdyby nie to, że jestes tak daleko pomyslałabym, że to ten sam TZ Siasiek w bloku 500zł MonikaK - niestety luzak eweska - aaaaaaaaaaaaa.... to by się zgadzało .... cholera braknie mi kredytu fajnie, że Twój zna się na tym .... mój MacGyver jak chciał uszczelke wymienić to kafelki ze ścian się posypały ale to wina 30-letniego starego mieszkania w bloku.tak to wszytsko naprawi, poskłada itp - sami tapetowaliśmy sobie pokoje, ale taki remont to wyższa szkoła jazdy. mimbi - ja czytałam, że po 28tc dziecko może śnić może o nas? . a ja mam bladziutką kreskę w dół.Co Wy z Siaśkiem macie z tym prądem?!. spice - a więc robimy tak: - łazieka 1,7mx1,8m - wymiana całej hydrauliki, elektryki, ściany, płytki, podłoga, sufit podwieszany, drzwi - WC - 1,15mx0,90m - ściany, sufit, elektryka, podłoga, drzwi - przedpokój 5,0mx3,0m - podłoga płytki i ściany (gładzie), drzwi wejściowe - mały pokój 3,5mx2,5m - podłoga panele i gładzie na ścianach, drzwi - wymiana drzwi w sypialni. 10tys to sama robocizna bez materiałów. ja sie nie znam, ale mam wrażenie że sobie z sufitu wziął ceny. dziękuje .Kasia5 dzięki! napewno ten kosztorys rozłoże na części pierwsze .listopadowa ![]() Dziewczonka okropny sen. moja zastępczyni też się stara o dziecko .listopadowa - mnie też się zdarzają takie odloty że szok. do tego dochodzi palpitacja serca kilka razy dziennie i jest super .migotka odpoczywam posłusznie .andziot ja za Twoją szyjkę wszystkie 4.Lolka - ooooooooooo .... mnie też takie sytuacje wkurzają..... niech je choćby nie mógł! Bardzo szkoda że wychoowawczy nie jest płatny! ja też musze zaraz wraca do pracy MoniaK - weź cytrynę, weź naprawde trzeba jej sporo - a jak już wypijesz glukoze i dasz radę klikanaście minut po (mnie tak zmuliło , że musiałam na leżance się położyć - było mi strasznie słabo) to potem nic nie mogłam dłuuuuuuuugo zjeść, takie to słodkie, byłam pojedzona i "odbijało" mi się cukrem (wybaczcie za tekst" ![]() czekam na TZta - jak mi wyskoczy z numerem, że jadł obiad albo coś to nie ręczę .ciekawe co wymyślił z budowlańcami. ja już zjadłam zupke pomidorową, sosik pieczarkowy czeka, kotlety ziemniaczane bede smażyć jak wróci TZ. ide po cytryne bo mnie skręci tak mi się chce .Aliczka88 - mój w 23 ważył 700g, dużego mam chłopa podobno TZ się duży urodził, a teraz szczuplutki jest - zazdroszczę mu przemiany materiiEdytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-08 o 17:04 |
|
|
|
#4722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdzie były te normy wagowe??
|
|
#4723 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy już tak daleko myślami wybiegacie, ale z drugiej strony czas tak szybko biegnie, że chyba nigdy nie będzie za wcześnie
![]() Ja planuję po macierzyńskim iść na wychowawczy, ale w tym czasie pracować dalej u swojego pracodawcy. Te 2 godziny dziennie, gdy będę w pracy Piotrusiem zajmie się TŻ, lub jego mama ( bo moi rodzice zajmują się moją półroczną bratanicą ). Resztę zleceń będę ( jak do tej pory ) wykonywała w domu. Na razie takie plany, a życie i tak wszystko zweryfikuje ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- moniquac, nie zapomnijcie o fakturach za materiały ( do odliczeń vatu ). Dostałaś potwierdzenie, że mamarozmawia odwołane?? Bo ja niestety tak |
|
|
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
anulinka - właśnie! zapomniałam napisać, że dostałam maila, że odwołane
.szkoda naprawdę. antropia - w 3 poście na I szej stronie - ale ja wole te w swojej książce, według niej w 21tc dziecko waży ok. 315g. a ile Twoja waży? bo nie dopatrzyłam .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-08 o 17:21 |
|
|
|
#4725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w 21 tyg. dziękuję
|
|
#4726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4727 |
|
Zadomowienie
|
Teraz też czytałam, że dziewczynki w tych tyg są większe od chłopców.... A to dziwne! Może bedzie mój upragniony Misio
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O, to masz wizytę 18? To tak jak ja ![]() moniqac A ile Twoja książka podaje w 24 tygodniu?? Z ciekawości pytam
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Już jestem, pospałam godzinkę - czuję się o niebo lepiej
Póki nadrobię zaległości z kilku godzin wklejam zdjęcia ciuszków dla Małej, jedną fotkę z ostatniego usg (fatalna jakość - zdjęcie ze zdjęcia, ale te dwie kulki to wargi sromowe ) i mój brzuch z dzisiaj (28 t.c. 4 d.) - po boku widać kilka rozstępów z zeszłej ciąży, więc w to miejsce nie patrzeć (aha i sorki za te ciuchy moje, ale to takie robocze - domowe)
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4730 |
|
Zadomowienie
|
Witam
ja właśnie po wizycie u gina. Mała pozostała dziewczynką wszystko super,ładnie rośnie ,jej waga to 504 g.Cieszę się ,że u Was także udane wizyty i z dzieciaczkami wszystko super. Nie czytałam zaległości więc nie bijcie,bo nie wiem co komu pisać. Jutro idziemy z tz-em na usg 3d na 16. Aha morfologia trochę mi się poprawiła jednak nadal mam brać żelazo.Za to leukocyty bardzo podskoczyły.Dostałam antybiotyk i skierowanie na chirirgie stomatologiczną,do usunięcia ma 8 ![]() W wolnej chwili poczytam zaległości a teraz muszę zmykać pa pa
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy rachunek za prąd raz na dwa miesiące i zazwyczaj przychodzi w okolicach 300zł, ale my mamy bojler na łazienkę i kuchnię (ten sam
80litrów), piekarnik elektryczny i w sumie dużo sprzętów rtv (konsola tż-największy pożeracz prądu, mój lapek, tv), pralka i lodówka (duża z zamrażarką osobną). Nie mamy gazu w ogóle do budynku pociągniętego, kuchenkę mamy na gaz butlowy i butla za 50zł starcza nam na 3 miesiące, a gotujemy codziennie. Antropia to my po sąsiedzku mieszkałyśmy bo ja do Jeleniej mam 50km, studiowałam na KK. Gdzie teraz mieszkasz??
|
|
#4732 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki!
Uff, bałam się że już wątek skończyłyście ale zdążyłam Co prawda mam masę stron do nadrobienia a widzę, że jakieś nowe tytuły się pojawiły? Jeśli tak to muszę szybko ankietę wstawić. Spróbuję je wyłapać...
|
#4733 |
|
Zadomowienie
|
andziot, pralam recznie bo nowych ciuszkow nawet pol bebna nie bylo, a te co mam z lumpka i od znajomych juz wrzucilam o pralki, przeciez recznie bym sie zatarla...
![]() amarcia, coz za wena!
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuszek zresztą też A u mamusiek styczniowo-lutowych wypakowywanie pełną parą ![]() Jej, ale im fajnie, sporo już ma dzidziole w domu
|
|
|
#4735 |
|
Wtajemniczenie
|
listopadowa80 brzusio super
i te ciuszkibzyczka1 ja ciągle w jeleniej nic się sie zmieniło a ty skąd??moria44 czekalismy na Ciebie byś ze wszystkim zdążyła
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
listopadowa80 Świetne ciuszki i brzucholek też
![]() matallewar Co się tyczy mamusiek styczniowo-lutowych też zaczęłam je jakiś czas temu podczytywać. Jakie wspaniałe te maluszki. Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-02-08 o 17:47 |
|
|
|
#4737 |
|
Zadomowienie
|
listopadowa, wooow jakie cudne ciuszki! A brzuszek pokazny, no no
|
#4738 |
|
Zadomowienie
|
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca...
![]() Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają...
|
|
#4739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Listopadowa- śliczne masz ciuszki dla Bejbika
|
|
|
|
|
#4740 |
|
Wtajemniczenie
|
listopadowa, ciuszki śliczne, ale Twój brzuszek jest cudny, naprawdę
![]() I tak w ogóle to masz super spódniczkę, też taką kcem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.

Ale miałam okropniasty sen
, śniło mi się jakieś takie dokładne usg, głównie chodziło o serce - i jeden pomiar wyszedł zły, były jakieś przeskoki czy coś, pół nocy przez sen ryczałam
. Dobrze, że to tylko sen
i trzymam kciuki za kolejne
- dzisiaj chyba The_sania?

ja wybieram drugi tytuł
okropny sen. moja zastępczyni też się stara o dziecko
odpoczywam posłusznie