|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Montii hahaha,rzeczywiście ma spojrzenie małego rozrabiaki
Możesz miec mamuśka wesoło ![]() Iweczka czyli wczoraj miałaś praowity dzień... no ale przynajmniej wszystko masz porobione Ciekawe,co Twojemu brzdącowi zaszkodziło...? Przynaj się,co jadłaś!? ![]() ![]() Moja córcia też robi ogromne postępy rozwojowe. Wczoraj po południu dała nam taki pokaz umiejętności oratorskich,że popłakałam się ze śmiechu! ![]() ![]() Przez dobre pół godziny rozmawiała z budą od wózka i była tym tak przejęta,że coś niesamowitego! Dzieci zaskakują...!
|
|
#4712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zeby udalo sie Wam osiasc w Hiszpanii moja tez z rana najbardziej rozgadana i ma humor wtedy ze hoho
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
Ach,no i zapomniałam... Iweczka,stawiaj flachę!
I to już! ![]() Wszystkiego najpiękniejszego!!!
|
|
#4714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
NajlepszegoD:
|
|
#4715 |
|
Zadomowienie
|
iweczka
najlepszego a wiec zdrowko
|
#4716 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() idę się wykąpać póki mały śpi
|
||
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze jak sie uda do roku cos kupimy ![]() Moglismy kupic w uk ale ja nie chce tu zostac na stale Moja marudzi chyba brzuszek ja boli...
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Od dwóch dni mały w dzień nie przespał więcej niż 15 min = teraz śpi ponad godzinę to idę na all pobuszowac
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak słyszałam, że to jest pigment, który przez opalanie może się utrwalić ![]() ale nie wiem czy to wiarygodne info
|
|
#4720 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4721 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie też bolą kolana. To wstawania z małym, trzymając go na rękach. Bo dwie ręce przytrzymują dziecko i nie ma czym się podeprzeć. I cały ciężar na kolanach. |
|||
|
|
|
#4722 |
|
Wtajemniczenie
|
diatoma ja wylicytowałam w koncu taki
http://allegro.pl/show_item.php?item=1625792602 jołłłl wreścieee a TZ powiedział że i może mate kupimy na pierwszy dzień dziecka naszej laleczki ![]() a w czwartek dla większości z nas pierwszy DZIEŃ MAMY i znowu kolejne święto nam przybędzie. nim się obejrzymy a będziemy świętować dzień Babci ![]() iweczka 100 lat!!!!!!! przypomniałaś mi o imieninach mojej bardzo dobrej koleżanki - dziękuje ![]() Montii no faktycznie Fabianek ma taki wyraz twarzy jakby myslał "hmm co by tu spsocić " ![]() ![]() ![]() iza ja mam takie bodziaki - model Myszka http://allegro.pl/bas06-body-74cm-ea...606107682.html i są przefajne, ładnie wykończone i w ogóle super ![]() wszystkie dzieciaczki śliczne - pisze ogólnie co by nikogo nie pominąć
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-05-23 o 11:49 |
|
|
|
#4723 |
|
Rozeznanie
|
wszystkiego najlepszego
|
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
czarna jak tam twpje rozstepy znikaja cos??? Bo u mnie lipa
![]() ![]()
|
|
|
|
#4725 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim mamusiom
![]() Kurcze tak was czytam i czytam i nadziwic sie nie moge, jak te wasze dzieciaczki sie rozwijaja, rosna, spia, bawia sie i wogole...super moj to chyba jakis wyjatek od reguly...a w tym wszystkim znajdujecie jeszcze czas zeby tyle pisac na forum-tez bym tak chciala juz pisalam tutaj raz odnosnie karmienia w zeszlym tyg i teraz sobie tak pomyslalam, ze udzielanie sie na forum moze byc fajna odskocznia i co najwazniejsze skarbnica wiedzy i wymiany doswiadczen, dlatego niesmialo chcialabym zapytac czy moglabym sie przylaczyc do was?![]() Czytam was juz bardzo dlugo, takze mysle ze jakos moze uda mi sie wbic w tematy ![]() Odrazu korzystajac z okazji zapytam- jak u was sie objawialy skoki rozwojowe,tzn u waszych maluszkow?Moj ma teraz 7 i pol tyg i wczoraj caluski dzien marudzil, spal moze w sumie godzine, a na zewnatrz przeszkadzal mu nawet najmniejszy podmuch wiatru ;/ no i niewiem czy to moze byc to czy cos innego... Pozdrawiamy wszystkie mamusie i ich sliczne dzieciaczki
|
|
|
|
#4726 |
|
BAN stały
|
Wybrałam wreszcie karuzele ;-) Tzn wybrałam caly komplet bo wzielam hustawke, karuzele i mate z RAINFOREST tajka dzieki za link do karuzeli ;-) Mam nadzieje,ze kurier ja niedlugo przywiezie ;-)
Czy ktoras z Was uzywała wkladek laktacyjnych z rossmana?? Podobno sa duzo tansze ale jak jest z ich jakoscia?? Bo wydawanie 17zl na wkladki na 5dni mi sie kompletnie nie oplaca ;-/ |
|
|
|
#4727 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4728 |
|
Wtajemniczenie
|
przyznam się że przejrzałam ostatnie dwie strony.
Montii zazdroszcze że Fabianek tak trzymie główkę, my mamy problem bo Natalka w ogóle nie chce na brzuchu leżeć. Zmuszam ją 3 razy dziennie. To potrzymie na chwile i koniec. Potem rycie noskiem, albo kopanie kończynami i płacz i wtedy nie ma bata by podniosła główkę. Martwi mnie to strasznie. Co do śpioszków to mam używane z Earl Days i są bardzo dobre jakościowo iweczka sto lat mała właśnie zasnęła na bujaku, zaraz ją przeniosę do łóżeczka. Ogólnie to w ciągu dnia robi sobie tylko drzemki, a śpi jak jestesmy na spacerze czyli godzina w ciągu dnia. Zjada już coraz częściej 150ml i ogólnie rośnie i w zabawki na macie już uderza a nie tylko gada z nimi. No i jest już cały czas na MM ogólnie ja jestem zmęczona bardziej psychicznie niż fizycznie no i nie wyspana, chciałabym zrobić sobie 1 dzień urlopu Mam nadzieje że nie zapomniałyście o nas i przyjmniecie mnie spowrotem nawet jak będę pisać rzadko Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-05-23 o 13:16 |
|
|
|
#4729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4730 |
|
Zadomowienie
|
witam,
ja od wczoraj w domku, tżcik sie niepostaral w domu burdel jak nie wiem!!! a tylko 10 dni nas nie bylo... korzystajac z tego ze Tymo ma dzis senny dzien i w wiekszosci spi, posprzatalam smieci i wyszly mi 4 wielkie wory, zastawilam pol mojego pietra ale jeszzcze przejscie jest!!! zaraz was nadrobie, wstawie tylko obiecane zdjecie szablonu w pokoju Tyma , aha i pochwale sie szablonem z kuchni ![]() ż.jpgżó.jpgf.jpg
|
#4731 |
|
Rozeznanie
|
Ptysza dzielne z Was dziewczyny
Monti Fabianek mały urwis minka łobuziaka iweczka wszystkiego najlepszego ![]() Mirabilka ja podawałam Alankowi Nutramigen przez tydzień raz dziennie 90ml zamiast piersi. Faktycznie śmierdzi...ale smakuje jeszcze gorzej Lekarka nam go doradziła i miał pomóc w bólu brzuszka ale niestety nie pomógł - nie było żadnej różnicy. Dopiero jak od kilku dni Alan dostaje soczek to brzuch nie boli a ja dalej mogę go karmić tylko piersią Oddałam dzisiaj pracę promotorowi do sprawdzenia bo mam już dosyć tej pracy ![]() diatoma super ten żółw Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-05-23 o 14:16 |
|
|
|
#4732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oryginalne będziemy kupowac tylko jak będzie jakaś fajna promocja ![]() a własnie w Realu od czw Pampersy 84 zł coś z groszami za dwie paczki ![]() ptysza jesteś silna babka że to wszystko zniosłaś, podziwiam i chylę czoła!!!!! teraz już musi być dobrze. życze wam przede wszystkim zdrówka i oby wszelkie wirusy i kłopoty was omijały szerokim łukiem. brawa dla was wielkie |
|
|
|
|
#4733 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
Ptysza podziwiam i trzymam kciuki żeby było juz tylko dobrze
Tity a od kiedy Twoj synek sie sam rpzewraca? mój narazie jaklez y u mnie nakolanach uzywa sily natyle zeby sie przerwocic ale na lozeczku jeszcze nie!!! i czy trzyma już główkę??? Monti a Fabio główke sam trzyma? zazdroszcze ze lezy na macie na brzuszku, moj ciagle na plecach.ale mam probolem z mata, bo Tymkowi sie pare razy ulalo na niej i wypadaloby ja wyprac ale nie wiem co z tym wkladem co jest w srodku ![]() Ewelqa super jest Twoja Emilka, cudna ![]() Castia czyli zakupilysmy taki sam bujaczek lezaczek ja teraz testuje pieluchy z lidla, i muszestwierdzic ze Dady bardziej mi pasowaly. ciekawa jestem z rossmana. natomiast pampersy mam i stosuje na noc i jak gdzies wychodzimy. ale Tymo spi dzis!, zastanawiam sie czy isc z nim na dwor bo slonce niby swieci ale mega wiatr jest!mzoe na pool godzinki chocaz skocze.
|
#4735 |
|
Zadomowienie
|
diatoma mam jedną używaną matę, dostałam od znajomych. wyprałam ją w pralce, włożyłam do poszewki na poduszkę, ustawiłam program delikatny i nic się nie stało. a potem bardzo szybko wyschła. tak więc myślę, że można prać
aż z ciekawości zerknę ![]() parę dni temu kupiłam jeszcze jedną, ale się zastanawiam, czy prać tą nową?? tą używaną zawiozę do rodziców, jestem tam kilka razy w tyg. i Anika tam sie nudzi, więc musi mieć jakieś atrakcje poza dziadkiem hehe
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-05-23 o 14:46 |
|
|
|
#4736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze mojej małej sie spodoba i nie będą to pieniądze wydane na darmo![]() my tez głownie pampków używamy na noc i na wyjścia ![]() z Lidla jeszcze nie testowałam pieluch moze kiedyś przy okazji kupie pakę na spróbowanie ![]() moja panna od soboty prawie nie spi w dzień nie wiem czemu. zbiera ja na spanie o 17-18 dopiero i muszę ja wybudzać na kapanie bo by spała do rana pewnie jakbym jej nie obudziła
|
|
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
diatoma tak, w wiekszosci sam trzyma glowke ale czasem mu sie kiwa już i nagle jest bach dlatego ciagle ja asekuruję
blackrose oj jakbym czytala siebie z 3 tyg temu..mialam ten sam problem FABIAN W OGOLE NIE CHCIAL LEZEC NA BRZUCHU, konczylo sie to placzem, ryciem noskiem w matę/lozko , czasem az sie zapowietrzał z płaczu. Nie wiedzialam co robic i do neurologa juz chcialam biec bo cos nie tak przecież. Az pewnego dnia zrobilam mu samolocik i zauwazylam,ze zapatrzyl sie na tv ;p no to ja go myk w tej samej pozycji na brzuch tak jakby skumal ,ze podnoszac glowke moze wiecej zobaczyc, a ze ja mam ciekawskie dziecko to teraz pozycja na brzuszku jest ulubioną Castia super ten lezaczek i w przystepnej cenie moj wczoraj jak ten wczasowicz na lezaczku, pod parasolka i obserwowal wsio ![]() patrycja a jaki masz temat pracy? ciesze sie ze Alanka nie boli juz brzuszek krusiak z rossmana mi sie nie podobaja ale z belli tez mnie drażnią, chyba zamowię żelowe z Lovi iweczka 1000 lat a moje bobo lezy sobie w rozowych bodach wyglada slodko hehe nie wiem skad sie wziely u mnie w szafce cud malina hehe
|
#4738 |
|
Wtajemniczenie
|
Castia a jak duże te pampki? te po 82 sztuki?
Też już używamy 3, ale jak chciałam kupić Dady 3 i zobaczyłam ze są dużo większe od 2 to pobałam się i kupiłam huggisy premium 3 bo przez opakowania wydawały się mniejsze. Montii też zastanawiałam się nad tą pozycją na samolot, musze o tym poczytać jak trzymać dziecko bo jakoś nie wiem jak się zabrać za to krusiak ja najbardziej byłam zadowolona z wkładek z Johnsona kasiapruszkow miło że się martwicie Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-05-23 o 15:04 |
|
|
|
#4739 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ptysza, jesteście z córeczką bardzo dzielne!!!!
Trzymamy kciuki, żeby jużżadne choroby Wass nie dosięgnęły!!!!! montii, ja będąc na rachunkowości miałam mnóstwo nieprzydatnych zajęć ![]() Cytat:
mam nadzieję, że szybko odzyskasz spokój Cytat:
Cytat:
a że niunia słodko spała na balkonie to wzięłam się za robotę, bo poprostu ręce opadaly ile tego wszystkiego bylo...... ale już zapowiedziałam, że jak jeszcze wymyśli jakąś podyplomówkę to go pogonię właśnie nie wiem co by mogło zaszkodzić. Tż twierdzi, że rosołek...... bo jemu coś nie podszedł ![]() Nawet pewnie nie wiedziałaś, jaka buda od wózka może być interesująca hehehe Cytat:
Dziewczyny, wszystkie Wasze dzieci są PRZESŁODKIE tylko je schrupać aaaaaa i dziękuję pięknie za życzenia |
||||
|
|
|
#4740 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy to ten język niemowląt co czytałyście? http://www.kdc.pl/jezyk-niemowlat_p1186790.html warto kupić? bo mam darmową wysyłkę tam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

Możesz miec mamuśka wesoło
Ciekawe,co Twojemu brzdącowi zaszkodziło...? Przynaj się,co jadłaś!? 

zeby udalo sie Wam osiasc w Hiszpanii

Lekarka nam go doradziła i miał pomóc w bólu brzuszka ale niestety nie pomógł - nie było żadnej różnicy. Dopiero jak od kilku dni Alan dostaje soczek to brzuch nie boli
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)