|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Montii hahaha,rzeczywiście ma spojrzenie małego rozrabiaki
![]() ![]() ![]() Iweczka czyli wczoraj miałaś praowity dzień... no ale przynajmniej wszystko masz porobione ![]() ![]() ![]() ![]() Moja córcia też robi ogromne postępy rozwojowe. Wczoraj po południu dała nam taki pokaz umiejętności oratorskich,że popłakałam się ze śmiechu! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja tez z rana najbardziej rozgadana i ma humor wtedy ze hoho ![]()
![]() |
#4713 |
Zakorzenienie
|
Ach,no i zapomniałam... Iweczka,stawiaj flachę!
![]() ![]() Wszystkiego najpiękniejszego!!! ![]()
![]() |
#4714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
NajlepszegoD:
![]() |
#4715 |
Zadomowienie
|
iweczka
![]() ![]() ![]() ![]()
#4716 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() idę się wykąpać póki mały śpi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze jak sie uda do roku cos kupimy ![]() Moglismy kupic w uk ale ja nie chce tu zostac na stale Moja marudzi chyba brzuszek ja boli...
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
Witam
Od dwóch dni mały w dzień nie przespał więcej niż 15 min = teraz śpi ponad godzinę ![]() ![]() to idę na all pobuszowac
#4719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak słyszałam, że to jest pigment, który przez opalanie może się utrwalić ![]() ale nie wiem czy to wiarygodne info ![]()
![]() |
#4720 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie też bolą kolana. To wstawania z małym, trzymając go na rękach. Bo dwie ręce przytrzymują dziecko i nie ma czym się podeprzeć. I cały ciężar na kolanach. |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 |
Wtajemniczenie
|
diatoma ja wylicytowałam w koncu taki
http://allegro.pl/show_item.php?item=1625792602 jołłłl wreścieee a TZ powiedział że i może mate kupimy na pierwszy dzień dziecka naszej laleczki ![]() ![]() a w czwartek dla większości z nas pierwszy DZIEŃ MAMY ![]() ![]() iweczka 100 lat!!!!!!! ![]() ![]() ![]() przypomniałaś mi o imieninach mojej bardzo dobrej koleżanki - dziękuje ![]() Montii no faktycznie Fabianek ma taki wyraz twarzy jakby myslał "hmm co by tu spsocić " ![]() ![]() ![]() iza ja mam takie bodziaki - model Myszka http://allegro.pl/bas06-body-74cm-ea...606107682.html i są przefajne, ładnie wykończone i w ogóle super ![]() wszystkie dzieciaczki śliczne - pisze ogólnie co by nikogo nie pominąć ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-05-23 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4724 |
Zadomowienie
|
czarna jak tam twpje rozstepy znikaja cos??? Bo u mnie lipa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim mamusiom
![]() Kurcze tak was czytam i czytam i nadziwic sie nie moge, jak te wasze dzieciaczki sie rozwijaja, rosna, spia, bawia sie i wogole...super ![]() a w tym wszystkim znajdujecie jeszcze czas zeby tyle pisac na forum-tez bym tak chciala ![]() ![]() Czytam was juz bardzo dlugo, takze mysle ze jakos moze uda mi sie wbic w tematy ![]() Odrazu korzystajac z okazji zapytam- jak u was sie objawialy skoki rozwojowe,tzn u waszych maluszkow?Moj ma teraz 7 i pol tyg i wczoraj caluski dzien marudzil, spal moze w sumie godzine, a na zewnatrz przeszkadzal mu nawet najmniejszy podmuch wiatru ;/ no i niewiem czy to moze byc to czy cos innego... Pozdrawiamy wszystkie mamusie i ich sliczne dzieciaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
BAN stały
|
Wybrałam wreszcie karuzele ;-) Tzn wybrałam caly komplet bo wzielam hustawke, karuzele i mate z RAINFOREST tajka dzieki za link do karuzeli ;-) Mam nadzieje,ze kurier ja niedlugo przywiezie ;-)
Czy ktoras z Was uzywała wkladek laktacyjnych z rossmana?? Podobno sa duzo tansze ale jak jest z ich jakoscia?? Bo wydawanie 17zl na wkladki na 5dni mi sie kompletnie nie oplaca ;-/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Wtajemniczenie
|
przyznam się że przejrzałam ostatnie dwie strony.
Montii zazdroszcze że Fabianek tak trzymie główkę, my mamy problem bo Natalka w ogóle nie chce na brzuchu leżeć. Zmuszam ją 3 razy dziennie. To potrzymie na chwile i koniec. Potem rycie noskiem, albo kopanie kończynami i płacz i wtedy nie ma bata by podniosła główkę. Martwi mnie to strasznie. Co do śpioszków to mam używane z Earl Days i są bardzo dobre jakościowo ![]() iweczka sto lat ![]() mała właśnie zasnęła na bujaku, zaraz ją przeniosę do łóżeczka. Ogólnie to w ciągu dnia robi sobie tylko drzemki, a śpi jak jestesmy na spacerze czyli godzina w ciągu dnia. Zjada już coraz częściej 150ml i ogólnie rośnie i w zabawki na macie już uderza a nie tylko gada z nimi. No i jest już cały czas na MM ![]() ![]() Mam nadzieje że nie zapomniałyście o nas i przyjmniecie mnie spowrotem nawet jak będę pisać rzadko Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-05-23 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4730 |
Zadomowienie
|
witam,
ja od wczoraj w domku, tżcik sie niepostaral w domu burdel jak nie wiem!!! a tylko 10 dni nas nie bylo... korzystajac z tego ze Tymo ma dzis senny dzien i w wiekszosci spi, posprzatalam smieci i wyszly mi 4 wielkie wory, zastawilam pol mojego pietra ale jeszzcze przejscie jest!!! zaraz was nadrobie, wstawie tylko obiecane zdjecie szablonu w pokoju Tyma , aha i pochwale sie szablonem z kuchni ![]() ż.jpgżó.jpgf.jpg
#4731 |
Rozeznanie
|
Ptysza dzielne z Was dziewczyny
![]() Monti Fabianek mały urwis ![]() ![]() iweczka wszystkiego najlepszego ![]() ![]() Mirabilka ja podawałam Alankowi Nutramigen przez tydzień raz dziennie 90ml zamiast piersi. Faktycznie śmierdzi...ale smakuje jeszcze gorzej ![]() ![]() ![]() ![]() Oddałam dzisiaj pracę promotorowi do sprawdzenia ![]() ![]() ![]() diatoma super ten żółw ![]() Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-05-23 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() oryginalne będziemy kupowac tylko jak będzie jakaś fajna promocja ![]() a własnie w Realu od czw Pampersy 84 zł coś z groszami za dwie paczki ![]() ptysza jesteś silna babka że to wszystko zniosłaś, podziwiam i chylę czoła!!!!! teraz już musi być dobrze. życze wam przede wszystkim zdrówka i oby wszelkie wirusy i kłopoty was omijały szerokim łukiem. brawa dla was wielkie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Zadomowienie
|
Ptysza podziwiam i trzymam kciuki żeby było juz tylko dobrze
![]() Tity a od kiedy Twoj synek sie sam rpzewraca? mój narazie jaklez y u mnie nakolanach uzywa sily natyle zeby sie przerwocic ale na lozeczku jeszcze nie!!! i czy trzyma już główkę??? Monti a Fabio główke sam trzyma? zazdroszcze ze lezy na macie na brzuszku, moj ciagle na plecach.ale mam probolem z mata, bo Tymkowi sie pare razy ulalo na niej i wypadaloby ja wyprac ale nie wiem co z tym wkladem co jest w srodku ![]() Ewelqa super jest Twoja Emilka, cudna ![]() Castia czyli zakupilysmy taki sam bujaczek lezaczek ![]() ![]() ale Tymo spi dzis!, zastanawiam sie czy isc z nim na dwor bo slonce niby swieci ale mega wiatr jest!mzoe na pool godzinki chocaz skocze.
#4735 |
Zadomowienie
|
diatoma mam jedną używaną matę, dostałam od znajomych. wyprałam ją w pralce, włożyłam do poszewki na poduszkę, ustawiłam program delikatny i nic się nie stało. a potem bardzo szybko wyschła. tak więc myślę, że można prać
![]() ![]() ![]() parę dni temu kupiłam jeszcze jedną, ale się zastanawiam, czy prać tą nową?? tą używaną zawiozę do rodziców, jestem tam kilka razy w tyg. i Anika tam sie nudzi, więc musi mieć jakieś atrakcje poza dziadkiem hehe
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-05-23 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() my tez głownie pampków używamy na noc i na wyjścia ![]() ![]() z Lidla jeszcze nie testowałam pieluch moze kiedyś przy okazji kupie pakę na spróbowanie ![]() moja panna od soboty prawie nie spi w dzień ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
diatoma tak, w wiekszosci sam trzyma glowke ale czasem mu sie kiwa już i nagle jest bach dlatego ciagle ja asekuruję
![]() blackrose oj jakbym czytala siebie z 3 tyg temu..mialam ten sam problem FABIAN W OGOLE NIE CHCIAL LEZEC NA BRZUCHU, konczylo sie to placzem, ryciem noskiem w matę/lozko , czasem az sie zapowietrzał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Castia super ten lezaczek i w przystepnej cenie ![]() moj wczoraj jak ten wczasowicz na lezaczku, pod parasolka i obserwowal wsio ![]() patrycja a jaki masz temat pracy? ciesze sie ze Alanka nie boli juz brzuszek ![]() krusiak z rossmana mi sie nie podobaja ale z belli tez mnie drażnią, chyba zamowię żelowe z Lovi iweczka 1000 lat ![]() ![]() a moje bobo lezy sobie w rozowych bodach wyglada slodko hehe nie wiem skad sie wziely u mnie w szafce ![]()
#4738 |
Wtajemniczenie
|
Castia a jak duże te pampki? te po 82 sztuki?
Też już używamy 3, ale jak chciałam kupić Dady 3 i zobaczyłam ze są dużo większe od 2 to pobałam się i kupiłam huggisy premium 3 bo przez opakowania wydawały się mniejsze. Montii też zastanawiałam się nad tą pozycją na samolot, musze o tym poczytać jak trzymać dziecko bo jakoś nie wiem jak się zabrać za to krusiak ja najbardziej byłam zadowolona z wkładek z Johnsona kasiapruszkow miło że się martwicie ![]() Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-05-23 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | ||||
Zakorzenienie
|
Ptysza, jesteście z córeczką bardzo dzielne!!!!
Trzymamy kciuki, żeby jużżadne choroby Wass nie dosięgnęły!!!!! ![]() montii, ja będąc na rachunkowości miałam mnóstwo nieprzydatnych zajęć ![]() Cytat:
mam nadzieję, że szybko odzyskasz spokój ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a że niunia słodko spała na balkonie to wzięłam się za robotę, bo poprostu ręce opadaly ile tego wszystkiego bylo...... ale już zapowiedziałam, że jak jeszcze wymyśli jakąś podyplomówkę to go pogonię ![]() właśnie nie wiem co by mogło zaszkodzić. Tż twierdzi, że rosołek...... bo jemu coś nie podszedł ![]() Nawet pewnie nie wiedziałaś, jaka buda od wózka może być interesująca hehehe ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, wszystkie Wasze dzieci są PRZESŁODKIE ![]() ![]() tylko je schrupać ![]() aaaaaa i dziękuję pięknie za życzenia ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy to ten język niemowląt co czytałyście? http://www.kdc.pl/jezyk-niemowlat_p1186790.html warto kupić? bo mam darmową wysyłkę tam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.