|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4711 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Dzieñ dobry
![]() ![]() 1. Owsianka na wodzie z 2³ p³atków, 2³ otr±b owsianych, serek wiejski 200g, 100g ananasa ¶wie¿ego, ³y¿ka wiórek kokosowych, pó³ ¶redniego banana 2. Sa³atka z tuñczykiem w/s/w, ³y¿k± rodzynek, 100g ananasa ![]() 3. Jajecznica z 3 jaj, szynk±, pomidorem, sypniêta szczypiorkiem i kilkoma oliwkami zielonymi 4. 2 kawa³ki filetu z dorsza wcze¶niej upieczonego na oleju rzepakowym a potem zaprawionego w zalewie octowej, kilka plasterków polêdwicy sopockiej, ogórek ma³osolny 5. Wpadnie 100 g twarogu pó³t³ustego z ³y¿k± mieszanki ró¿nych orzechów (nerkowce, migda³y, w³oskie) W ci±gu dnia by³a godzinka bie¿ni ![]() Zerknie kto¶ czy nie za du¿o tego? ![]()
#4713 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
Przytycie:
I. miska serka homogenizowanego wymieszanego z kakao i dosypanymi p³atkami czekoladowymi; 2 nektarynki II. miska kaszy mannej z mas³em, cukrem i cynamonem III. kasza z gulaszem z du¿± ilo¶ci± miêsa IV. jab³ko; 2 sandwicze z serem, szynk±, cebul±, pomidorem, papryk± V. 2 kromki chleba z naprawdê grub± warstw± d¿emu truskawkowego/ serem ¿ó³tym, pomidorem, mozarell± I. owsianka z 1/3 szklanki p³atków owsianych z mlekiem, rodzynkami i p³atkami kukurydzianymi II. du¿y jogurt naturalny z orzechami ziemnymi III. talerz spaghetti neapoli IV. serek homogenizowany truskawkowy; jab³ko V. 3 kromki chleba z d¿emem truskawkowym/ miodem/ serem ¿ó³tym, pomidorem i sa³at± I jak? ![]() Edytowane przez blablablablabla55555 Czas edycji: 2011-06-25 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
i jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 586
|
R -> U
¦: jaglanka (kasza jaglana, otrêby owsiane, pó³ op. twaro¿ku domowego, banan, wiórkiiiiii kokosowe) bieg ok. 30 min.+ 15 min. hula hoop i rozci±ganie II¦: filet z indyka gotowany, gar¶æ makaronu razowego ¿ytniego, wkrojone truskawki i pó³ nektarynki O: filet z indyka duszony z cebulk±, szpinakiem, przyprawami z fet±, pesto domowej roboty i bazyli± P: sa³atka (³oso¶ gotowany, awokado, rukola, pomidor, rzodkiewki, szczypiorek) K: 2 jajka sadzone i sa³atka jw. tylko bez ³ososia I jak to siê prezentuje? ![]()
#4717 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 147
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 364
|
Wstaiwma utrzymanie brata. Podgl±dn±³ stronkê i uzna³ ¿e logowaæ siê na stronie dla babek siê logowaæ nie bêdzie hehe ale chcia³ ¿ebym wrzuci³a jego jedzenie. Stara siê nie je¶æ ¶mieci i jako¶ siê od¿ywiaæ, ale tez bez przesady jak to ch³opy .
Æwiczy 3-4x w tygodniu na si³owni, czasem biega, 2x w tygodniu chodzi na basen chocia¿ czasem czê¶ciej jak ma wolne i czêsto je¼dzi rowerem. Tyle wiem ![]() ¶niadanie: trzy kromki chleba razowego z mas³em szynk± serem pomidorem, szczypiorkiem, past± z kurczaka i szczypiorem i 2 jajka na pó³twardo obiad: leczo z kie³bas± i pajda chleba z mas³em koktajl truskawkowy z ma¶lanki gar¶ci orzechów i ³y¿ki proszku (nie wiem co to za proszek bo mi nie napisa³ ![]() kawa³ek pizzy z kebabem big milk puszka ryby w sosie pomidorowym kolacja: ma³o sa³atki ry¿owej, 200 g twarogu z rzodkiewk± i szczypiorem z 2 kromkami orkiszowego chleba z mas³em nie napisa³ nic co pije ale wiem ¿e na pewno nic gazowanego, pewnie woda, herbaty i mo¿e te takie herbaty mrozone typu ice tea. Nie wiem ale te informacje powy¿ej chyba powinny byæ wystarczaj±ce. To jest jeden jego jad³ospis on codziennie prawie je co innego.Nie wiem po co mu ten wgl±d do jego jad³ospisu no ale jak mnie prosi³ to wstawiam. ![]()
#4719 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
P:
I. musli z 4 ³y¿ek na mleku 3,2%, kromka z mas³em i ¿ó³tym serem, twaro¿ek 150g kawa II. 2 chochelki botwinki, 3 m³ode ziemniaki z koperkiem okraszone mas³em, mniejsza czê¶æ udka z kurczaka 2³y¿eczki miodu, trochê jogurtu pitnego III. kawa³ek tortu, banan, kawa IV. bu³ka pszenna z mas³em ¿ó³tym serem, pomidorem, sa³at± koperkiem i pietruszk± V. kubek kaszy manny na mleku (chyba z dodatkiem mas³a - brat robi³)z cukrem i przypraw± korzenn±, 2 markizy proszê o malutki komentarz (na wadze niebardzo co¶ rusza, jem tak od ok. 2 tygodni, ale to nie jest chyba za ma³o?)
"Du musst nur die Laufrichtung ändern, sagte die Katze zur Maus und fraß sie." (Franz Kafka) Edytowane przez Margolcia0703181 Czas edycji: 2011-06-25 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
Cytat:
jak na faceta ![]() zw³aszcza,¿e ma tyle ruchu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 364
|
I Jak ju¿ tu jestem to wstawiê swoje UUtrzymanie
![]() 1.pancakesy z p³atków owsianych i m±ki orkiszowej z truskawkami i domowym serkiem waniliowym(serek homo,eksrat wanil i cukier trzcin) 2.kawa z syropem kokosowym, kanapka pelnoziarnista z kurczakiem grillowanym -i mnóstwem warzyw, kilkana¶cie malinek ![]() 3.¿eberka w sosie s³odko-kwa¶nym, puree ziemniaczane z mnóstwem koperku, mix sa³at z pomidorkami i ¶mietan± 12%- pyszny obiad, polecam ¶widerek zielony, paczka s³onecznika w lupinkach 4.zjem sobie kajzerki ¿ytnie-ze 2... z past± z makreli(wcze¶niej spróbowa³am tylko i mi smakowa³a wiêc je¿eli jeszcze jest to wyl±duje na bu³æe ![]() a no i jakie¶ pó³ godziny temu zjad³am parê ciastek z jakiej¶ mieszanki ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- no jak ja czyta³am ten jego jad³ospis to mi te¿ siê wydawa³o ¿e ma³o je. niby du¿o ale jednak ma³o. chyba ¿e on pije jakie¶ napoje bo tutaj napisa³ tylko o koktajlu a nieraz go widzia³am jak popija³ jakie¶ energetyki.a to te¿ ma jakie¶ kalorie. zapytam go potem i powiem mu ¿e ma³o je ![]() ![]()
#4722 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 548
|
Cytat:
Moim zdaniem jesz za ma³o. Niby chcesz, a niby nie. Musisz sama zdecydowaæ. Nikt za Ciebie nie bêdzie jad³ ![]()
Blog kulinarny Co mi zosta³o w ¿yciu prócz czterech ¶cian Nigdy nie chcia³am wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znik³ wch³oniêty w czerñ Nie zosta³ nikt co kocha³ mnie Nie mam ju¿ nic Nie ma ju¿ nic Nie ma ju¿ mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
U
I. Owsianka na mleku sojowym z otrêbami, bananem i mas³em orzechowym; kawa z mlekiem. II. Bu³ka wieloziarnista na pó³, obie czê¶ci z mas³em i : serem d³ugodojrzewaj±cym, ogórkiem i oliwkami/szynk± i pomidorem; kolejna kawa z mlekiem III. Pier¶ z kurczaka z mozzarell± i suszonymi pomidorami, ziemniaki z koperkiem, warzywa polane oliw± IV. Du¿y kawa³ek desernika - klik! - poprostu niebo <3 V. Bu³ka wieloziarnista na pó³, obie czê¶ci z mas³em i: serem d³ugodojrzewaj±cym, szynk±, sa³at± i pomidorem/jajkiem sadzonym, sa³at± i papryk± Mo¿e kto¶ oceniæ jak to wygl±da? ![]() Wiem, ¿e za du¿o nabia³u, ale trudno. |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
Cytat:
jak dla mnie wzorowo, jest wszystko, co byæ powinno, do tego bardzo smacznie ![]() ![]() ![]() U: 1¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek na mleku z budyniem ¶mietankowym i konfitur± jagodow± 2¶niadanie: dwie kromki razowca; z mas³em, sa³at±, wêdlin± z indyka i pomidorem, z mas³em, sa³at±, serem ¿ó³tym i pomidorem; jajo na twardo w musztardzie francuskiej obiad: miseczka barszczu czerwonego; dwa krokiety z kapust± i grzybami ![]() przek±ska: dwie ga³ki lodów w wafelku: cynamonowe i likier pomarañczowy kolacja: dwie kromki razowca; z mas³em, wêdlin± z indyka i pomidorem, z mas³em, serem w³oskim i d¿emem brzoskwiniowym (czyli sta³y zestaw.. ![]()
![]() |
#4725 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Cytat:
![]() ![]() I dodam od razu moje UTRZYMANIE: 1. Owsianka z 5 ³y¿ek p³atków owsianych na szklance mleka 2% (takie akurat by³o, zazwyczaj pijê t³ustsze) z ³y¿eczk± kakao naturalnego, wkrojonym bananem, jagodami i gar¶ci± orzechów w³oskich 2. 2 kromki chleba '7 ziaren' z mas³em, sa³at±, polêdwic± drobiow±, pomidorem, ogórkiem/bia³± rzodkiewk± i szczypiorkiem; 2 marchewki 3. M³ode ziemniaczki z koperkiem, miseczka sa³aty ze ¶mietan±, pier¶ z kurczaka sma¿ona na ma¶le 4. (tutaj by³am w go¶ciach, wiêc wiecie jak to jest... ![]() 2 niedu¿e kawa³ki ciasta piaskowego; kostka Milki (chyba Tofee Wholenut) ![]() 5. (w³a¶nie wszama³am, wêgle ju¿ sobie odpu¶ci³am) Serek wiejski z wkrojonym kawa³kiem czerwonej papryki, pomidora, bia³ej rzodkiewki i szczypiorkiem Przesadzi³am dzisiaj? ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4726 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 799
|
Dziewczyny mam pro¶bê o ocenienie jad³a taty T¯ta
![]() ![]() (10.) ¦n. 5-6 kromek chleba pszennego z mas³em (nawet nie smarowane tylko kroi takie grube plastry i k³adzie ![]() (miedzy 11-17) II ¶n. do pracy zazwyczaj nic nie bierze, ale jak ju¿ to jaki¶ pitny jogurt (17 lub 18) Obiad: ziemniaki + kotlety schabowe lub mielone + surówka to jego ulubiony zestaw, czêsto duszona wo³owina z kasza gryczan±, czêsto te¿ rosó³. Ogólnie ja gotujê w domu, ale jak jest np. ryba to zawsze woli sobie ugotowaæ 3 bia³e kie³basy i zje¶æ z chlebem i mas³em albo usma¿yæ makaron z boczkiem. Ogólnie obiad to podwójna porcja zawsze (po³ h po obiedzie) s³odko¶ci: chleb+mas³o+konfitura lub cha³wa, czekoladowe cukierki, batony. Jak jest ciasto to 3-4 kawa³ki a na boku talerza robi sobie górkê cukru pudru (ko³o 22) kolacja podobna do ¶niadania tylko mniej W miedzyczasie wpadaj± jeszcze kabanosy, paluszki, rzadziej orzeszki ale jak juz to ziemne solone, a do picia s³odzona herbata z cytryn± i sok grejpfrutowy (wody nie pije). Co wy o tym s±dzicie? Ja patrzê z przera¿eniem na to co je, ale z drugiej strony jest w ¶wietnej kondycji, lepszej od wiekoszo¶ci ludzi których znam w tym wieku. Czy taka dieta (praktycznie przez ca³e ¿ycie) MUSI mieæ negatywne konsekwencje dla organizmu? Czy mo¿e nie jest tak ¼le i jak mu pasuje to niech je?
#4727 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
generalnie super, ale nie ma NNKT i w ogóle, to obi³o mi siê o uszy, ¿e chcesz poprawiæ metabolizm, a ¿eby to zrobiæ przyda³oby siê trochê zwiêkszyæ ilo¶æ lub kaloryczno¶æ posi³ków Przytycie (0,75 kg na plusie ![]() ¦niadanie: 7 ³y¿ek domowego muesli (mieszanina ró¿nych nies³odzonych p³atków, otrêbów, suszonych owoców, orzechów i pestek) na szklane mleka 3,2% z bananem, gar¶ci± truskawek i ³y¿k± miodu; kawa zbo¿owa z mlekiem i syropem klonowym II ¶niadanie: talerzyk sa³atki z warzyw, wêdzonego ³ososia, jajka i sosu czosnkowego na jogurcie naturalnym; kromka ¿ytniego z mas³em; jab³ko; pasek czekolady z nadzieniem o smaku tiramisu Obiad: miseczka zupy - krem cebulowej z grzankami ¿ytnimi ziemniaki gotowane na parze polane roztopionym mas³em; pulpety z mielonego indyka w sosie koperkowym; gotowana fasolka szparagowa Podwieczorek: miseczka czere¶ni; miseczka nerkowców; nutridrink czekoladowy Kolacja (grill u rodziny): grillowana karkówka; jaka¶ warzywna sa³atka; kromka wiejskiego domowego z mas³em; cola W³a¶nie wpada s³onecznik ![]() + 2l wody Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-06-25 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a no i spróchnia³ego drewna siê nie wygina o czym przekona³am siê na w³asnej skórze, ale zawsze mo¿na lekko odchudziæ jad³ospis =P
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! Edytowane przez Dekas Czas edycji: 2011-06-25 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ..cynamonowe lody by³y z grycana i muszê przyznaæ, ¿e by³y smaczne, a przynajmniej mi, jako niekwestionowanej cynamonoholiczce bardzo smakowa³y ![]() ![]() ..no i gratulujê tego +0,75kg, oby tak dalej ![]() a co do tego mojego ''podkrêcenia metabolizmu'' no to niestety obawiam siê, ¿e skoñczy siê tylko na moich chêciach, bo skoro na takim jedzeniu i takiej aktywno¶ci jak± mam ledwo ledwo udaje mi siê jako¶ trzymaæ wagê to niestety, jestem prawie pewna, ¿e je¶li bêdê jad³a wiêcej lub bêdê mia³a nieco mniej ruchu nich dotychczas to bêdê ty³a, czego jednak wola³abym unikn±æ.. ![]() ![]() ![]()
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-06-25 o 21:18 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4730 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
![]() Bazowa³am na tym przepisie, je¿eli chodzi o pulpety - http://mojewypiekiprint.blogspot.com...operkowym.html Miêso zamieni³am na mielone z ud¼ca indyka, m±kê na pszenn± pe³noziarnist±, kajzerkê na ¿ytni chleb i doda³am wiêcej przypraw - majeranek, zio³a prowansalskie i suszone oregano. Polecam, pyszne z ziemniaczkami ^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez maniulka0405 Czas edycji: 2011-06-25 o 21:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Rozeznanie
|
my¶la³am, ze mo¿e bêd±c w go¶ciach, rzecz jasna. ale to mo¿e tylko wra¿enie...
![]() Cytat:
![]() i nie wiem gdzie Ci tu zalatuje eRk±, ale ja na tym zdecydowanie nie chudnê. a z t± staro¶ci± to nie rozumiem za bardzo o czym mówisz- jem tak jak mi smakuje, to ¿e czasem pojawiaj± siê te same dania w jad³ospisach to chyba nic z³ego. zreszt± nie wstawiam ich codziennie, tylko od czasu do czasu, wiêc nie masz, ¿e tak powiem pe³nego obrazu mojego jedzenia i tego, ¿e coraz czê¶ciej eksperymentujê w kuchni. a wizyta u ginekologa w poniedzia³ek. ![]()
![]() |
#4734 | ||||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Cytat:
![]() wiesz co mo¿e powoli zwiêkszaj ilo¶æ jedzenia, staraj siê ¿eby zawsze zje¶æ jakie¶ bia³ko, no i ruch ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() pier¶ z kurczaka zrobion± w ten sposób uwielbiam, robiê to w formie roladek. przepis równie¿ z kwestii smaku z tym ¿e wprowadzi³am trochê zmian. naprawdê polecam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Lady1000 Czas edycji: 2011-06-25 o 21:29 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() na kwestii smaku jest mnóstwo smacznych przepisów. zabieram siê do kilku od d³u¿szego czasu... najwy¿sza pora wcieliæ je w ¿ycie. ![]()
![]() |
#4736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
P
![]() ![]() I kilka wiêkszych placuszków z p³atków owsianych i serka homo z twarogiem i mas³em orzechowym / d¿emem jagodowym + cappuccino II miseczka czere¶ni i truskawek z duz± ga³ka lodów smietankowo czekoladowych polanych mleczkiem kososowym i posypanych p³atkami migda³ów i kakaem + kromka ciemnego chleba z past± tuñczykow± i ogórkiem III rosó³ z du¿a ilo¶ci± makaronu i szczypiorku+ wielki go³±bek, a w³a¶ciwie to go³±b ![]() IV kawa³ek ciasta z malinami na ma¶lance + trochê truskawek i gar¶æ nerkowców V kilka domowych wytrawnych paluchów z zio³ami ![]() VI bu³ka na pó³, obie po³ówki z wêdlin± drobiow± i: ¿ó³tym serem/ fet± na ciep³o + 3 rzodkiewki i ogórek Czasem a¿ ciê¿ko mi to wszystko mie¶cic, ale musze sie starac ![]() Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2011-06-25 o 22:34 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4738 |
Rozeznanie
|
jutro wracam z jad³ospisami!!!
![]() dzisiaj zjad³am jakie¶ ¶mieci totalne, ³±cznie z tabliczk± czekolady, p±czkiem i pak± paluchów w³oskich ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 202
|
jestem anorektyczka czy kto¶ pomoze mi u³o¿yæ jadlospis?
wczoraj mialam NAPAD tu¿ przed snem zjadlam 2 krompki pieczywa + jedna chrupkiego + 2 ³y¿eczki kremu kokosowego + kwa³ pasztetu a i tak czu³±m nieco g³ód... |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
dziewczyno, to nie jest napad... a po drugie, wszêdzie pytasz o to samo, uzyskawszy odpowiedzi, pomocne linki, wskazówki, co i gdzie poczytaæ. Nikt niczego za ciebie nie zrobi, sama musisz ruszyæ do przodu, ewentualnie udaæ siê do dietetyka, który rozpisze ci dietê, zamiast dawaæ ogólne wskazówki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.