Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-25, 16:50   #4711
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez martyna992 Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ zauwa¿y³am ten brak warzyw przy kolacji, przewa¿nie staram siê je¶æ. Owsianka by³a ogromna, ledwo j± w siebie wcisnê³am
Dzisiejsze Uuuu...
¶niadanie:
owsianka ( 5 ³y¿ek p³atków owsianych, serek wiejski 5%, d¿em truskawkowy, jab³ko, ¿urawina)
kakao na mleku 3,2%
II ¶niadanie:
3 kawa³ki chleba razowego
- z mas³em, polêdwic±, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewk±, sa³at±
- z mas³em, serkiem twarogowym, pomidorem, rzodkiewk±
- z mas³em orzechowym
Obiad:
(to co wczoraj ) 3 nale¶niki ze szpinakiem, kukurydz±, czerwon± fasol±, pomidorem, pietruszk±
sok wielowarzywny
Podwieczorek:
koktajl ( kiwi, jogurt naturalny, ³y¿ka p³atków owsianych )
du¿a gar¶æ migda³ów
Kolacja:
prawdopodobnie bêdzie jajecznica z pomidorem + kawa³ek chleba razowego z mas³em, tuñczykiem
Bardzo mi siê podoba Dobry ten koktajl z dodatkiem p³atków?
Stary 2011-06-25, 16:59   #4712
orchidea24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Dzieñ dobry, wstawiam dzisiejsz± lu¼n± R

1. Owsianka na wodzie z 2³ p³atków, 2³ otr±b owsianych, serek wiejski 200g, 100g ananasa ¶wie¿ego, ³y¿ka wiórek kokosowych, pó³ ¶redniego banana
2. Sa³atka z tuñczykiem w/s/w, ³y¿k± rodzynek, 100g ananasa i zielon± fasolk± szparagow±
3. Jajecznica z 3 jaj, szynk±, pomidorem, sypniêta szczypiorkiem i kilkoma oliwkami zielonymi
4. 2 kawa³ki filetu z dorsza wcze¶niej upieczonego na oleju rzepakowym a potem zaprawionego w zalewie octowej, kilka plasterków polêdwicy sopockiej, ogórek ma³osolny
5. Wpadnie 100 g twarogu pó³t³ustego z ³y¿k± mieszanki ró¿nych orzechów (nerkowce, migda³y, w³oskie)

W ci±gu dnia by³a godzinka bie¿ni

Zerknie kto¶ czy nie za du¿o tego?

Robiê prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-25, 17:01   #4713
martyna992
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 23

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo mi siê podoba Dobry ten koktajl z dodatkiem p³atków?
Dziêki
P³atki posypa³am tylko na sam± górê, nie miesza³am. Ten koktajl to by³ taki eksperyment, bo wcze¶niej nigdy takiego nie robi³am, ale wyszed³ ca³kiem dobry, mo¿e odrobinkê kwa¶ny
martyna992 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-25, 18:28   #4714
blablablablabla55555
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

Przytycie:

I. miska serka homogenizowanego wymieszanego z kakao i dosypanymi p³atkami czekoladowymi; 2 nektarynki
II. miska kaszy mannej z mas³em, cukrem i cynamonem
III. kasza z gulaszem z du¿± ilo¶ci± miêsa
IV. jab³ko; 2 sandwicze z serem, szynk±, cebul±, pomidorem, papryk±
V. 2 kromki chleba z naprawdê grub± warstw± d¿emu truskawkowego/ serem ¿ó³tym, pomidorem, mozarell±

I. owsianka z 1/3 szklanki p³atków owsianych z mlekiem, rodzynkami i p³atkami kukurydzianymi
II. du¿y jogurt naturalny z orzechami ziemnymi
III. talerz spaghetti neapoli
IV. serek homogenizowany truskawkowy; jab³ko
V. 3 kromki chleba z d¿emem truskawkowym/ miodem/ serem ¿ó³tym, pomidorem i sa³at±

I jak?

Edytowane przez blablablablabla55555
Czas edycji: 2011-06-25 o 18:49
blablablablabla55555 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-25, 18:28   #4715
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

u
  1. jajko na miêkko, 2 kromki razowca z mas³em, szynk± drobiow±, pomidorem, kakao
  2. 2 ga³ki lodów- sorbet mango z waflem, 1/4arbuza
  3. 2 kotlety sojowe w panierce, kilka ziemniaczków z wody, buraczki -wiórki, 2 lampki wina
  4. grahamka z serem twarogowym i salami

i jak?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-25, 18:50   #4716
beaufyf00l
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 586

R -> U
¦: jaglanka (kasza jaglana, otrêby owsiane, pó³ op. twaro¿ku domowego, banan, wiórkiiiiii kokosowe)
bieg ok. 30 min.+ 15 min. hula hoop i rozci±ganie
II¦: filet z indyka gotowany, gar¶æ makaronu razowego ¿ytniego, wkrojone truskawki i pó³ nektarynki
O: filet z indyka duszony z cebulk±, szpinakiem, przyprawami z fet±, pesto domowej roboty i bazyli±
P: sa³atka (³oso¶ gotowany, awokado, rukola, pomidor, rzodkiewki, szczypiorek)
K: 2 jajka sadzone i sa³atka jw. tylko bez ³ososia

I jak to siê prezentuje?

Kto siê boi,

nie wiedz±c w³a¶ciwie czego,
podwójnie siê boi.
beaufyf00l jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:04   #4717
maniulka0405
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 147

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
u
  1. jajko na miêkko, 2 kromki razowca z mas³em, szynk± drobiow±, pomidorem, kakao
  2. 2 ga³ki lodów- sorbet mango z waflem, 1/4arbuza
  3. 2 kotlety sojowe w panierce, kilka ziemniaczków z wody, buraczki -wiórki, 2 lampki wina
  4. grahamka z serem twarogowym i salami

i jak?
Nie wierzy³am, ¿e to napiszê, ale moim zdaniem ca³kiem fajnie Chocia¿ te dwa kotleciki do obiadu-troszke ma³o (bo pewnie kotlety z paczki-te malutkie?) ,do ¶niadania spokojnie mog³y byæ dwa jajkaNaprawdê wielki postêp
maniulka0405 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 19:07   #4718
Izaczka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 364

Wstaiwma utrzymanie brata. Podgl±dn±³ stronkê i uzna³ ¿e logowaæ siê na stronie dla babek siê logowaæ nie bêdzie hehe ale chcia³ ¿ebym wrzuci³a jego jedzenie. Stara siê nie je¶æ ¶mieci i jako¶ siê od¿ywiaæ, ale tez bez przesady jak to ch³opy .
Æwiczy 3-4x w tygodniu na si³owni, czasem biega, 2x w tygodniu chodzi na basen chocia¿ czasem czê¶ciej jak ma wolne i czêsto je¼dzi rowerem. Tyle wiem
¶niadanie: trzy kromki chleba razowego z mas³em szynk± serem pomidorem, szczypiorkiem, past± z kurczaka i szczypiorem i 2 jajka na pó³twardo
obiad: leczo z kie³bas± i pajda chleba z mas³em
koktajl truskawkowy z ma¶lanki gar¶ci orzechów i ³y¿ki proszku (nie wiem co to za proszek bo mi nie napisa³ przypuszczam ¿e pewnie jaki¶ bia³kowy?nawet nie wiedzia³am ¿e takie cuda ma)
kawa³ek pizzy z kebabem
big milk
puszka ryby w sosie pomidorowym
kolacja: ma³o sa³atki ry¿owej, 200 g twarogu z rzodkiewk± i szczypiorem z 2 kromkami orkiszowego chleba z mas³em

nie napisa³ nic co pije ale wiem ¿e na pewno nic gazowanego, pewnie woda, herbaty i mo¿e te takie herbaty mrozone typu ice tea. Nie wiem ale te informacje powy¿ej chyba powinny byæ wystarczaj±ce. To jest jeden jego jad³ospis on codziennie prawie je co innego.Nie wiem po co mu ten wgl±d do jego jad³ospisu no ale jak mnie prosi³ to wstawiam.

staruch ze mnie,
Izaczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:09   #4719
Margolcia0703181
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 459

P:

I. musli z 4 ³y¿ek na mleku 3,2%, kromka z mas³em i ¿ó³tym serem, twaro¿ek 150g
kawa

II. 2 chochelki botwinki, 3 m³ode ziemniaki z koperkiem okraszone mas³em, mniejsza czê¶æ udka z kurczaka

2³y¿eczki miodu, trochê jogurtu pitnego

III. kawa³ek tortu, banan, kawa

IV. bu³ka pszenna z mas³em ¿ó³tym serem, pomidorem, sa³at± koperkiem i pietruszk±

V. kubek kaszy manny na mleku (chyba z dodatkiem mas³a - brat robi³)z cukrem i przypraw± korzenn±, 2 markizy

proszê o malutki komentarz (na wadze niebardzo co¶ rusza, jem tak od ok. 2 tygodni, ale to nie jest chyba za ma³o?)

Edytowane przez Margolcia0703181
Czas edycji: 2011-06-25 o 19:13
Margolcia0703181 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:14   #4720
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

Cytat:
Napisane przez Izaczka Poka¿ wiadomo¶æ
Wstaiwma utrzymanie brata. Podgl±dn±³ stronkê i uzna³ ¿e logowaæ siê na stronie dla babek siê logowaæ nie bêdzie hehe ale chcia³ ¿ebym wrzuci³a jego jedzenie. Stara siê nie je¶æ ¶mieci i jako¶ siê od¿ywiaæ, ale tez bez przesady jak to ch³opy .
Æwiczy 3-4x w tygodniu na si³owni, czasem biega, 2x w tygodniu chodzi na basen chocia¿ czasem czê¶ciej jak ma wolne i czêsto je¼dzi rowerem. Tyle wiem
¶niadanie: trzy kromki chleba razowego z mas³em szynk± serem pomidorem, szczypiorkiem, past± z kurczaka i szczypiorem i 2 jajka na pó³twardo
obiad: leczo z kie³bas± i pajda chleba z mas³em
koktajl truskawkowy z ma¶lanki gar¶ci orzechów i ³y¿ki proszku (nie wiem co to za proszek bo mi nie napisa³ przypuszczam ¿e pewnie jaki¶ bia³kowy?nawet nie wiedzia³am ¿e takie cuda ma)
kawa³ek pizzy z kebabem
big milk
puszka ryby w sosie pomidorowym
kolacja: ma³o sa³atki ry¿owej, 200 g twarogu z rzodkiewk± i szczypiorem z 2 kromkami orkiszowego chleba z mas³em

nie napisa³ nic co pije ale wiem ¿e na pewno nic gazowanego, pewnie woda, herbaty i mo¿e te takie herbaty mrozone typu ice tea. Nie wiem ale te informacje powy¿ej chyba powinny byæ wystarczaj±ce. To jest jeden jego jad³ospis on codziennie prawie je co innego.Nie wiem po co mu ten wgl±d do jego jad³ospisu no ale jak mnie prosi³ to wstawiam.

jak na faceta = ma³o...
zw³aszcza,¿e ma tyle ruchu...
Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:19   #4721
Izaczka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 364

I Jak ju¿ tu jestem to wstawiê swoje UUtrzymanie
1.pancakesy z p³atków owsianych i m±ki orkiszowej z truskawkami i domowym serkiem waniliowym(serek homo,eksrat wanil i cukier trzcin)
2.kawa z syropem kokosowym, kanapka pelnoziarnista z kurczakiem grillowanym -i mnóstwem warzyw, kilkana¶cie malinek
3.¿eberka w sosie s³odko-kwa¶nym, puree ziemniaczane z mnóstwem koperku, mix sa³at z pomidorkami i ¶mietan± 12%- pyszny obiad, polecam
¶widerek zielony, paczka s³onecznika w lupinkach
4.zjem sobie kajzerki ¿ytnie-ze 2... z past± z makreli(wcze¶niej spróbowa³am tylko i mi smakowa³a wiêc je¿eli jeszcze jest to wyl±duje na bu³æe, mo¿e jaka¶ szynk± czy serem, oo albo serkiem toskania i pewnie jakie¶ warzywa
a no i jakie¶ pó³ godziny temu zjad³am parê ciastek z jakiej¶ mieszanki

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Poka¿ wiadomo¶æ

jak na faceta = ma³o...
zw³aszcza,¿e ma tyle ruchu...
no jak ja czyta³am ten jego jad³ospis to mi te¿ siê wydawa³o ¿e ma³o je. niby du¿o ale jednak ma³o. chyba ¿e on pije jakie¶ napoje bo tutaj napisa³ tylko o koktajlu a nieraz go widzia³am jak popija³ jakie¶ energetyki.a to te¿ ma jakie¶ kalorie. zapytam go potem i powiem mu ¿e ma³o je

staruch ze mnie,
Izaczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 19:21   #4722
lovelykate
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 548

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Poka¿ wiadomo¶æ
P:

I. musli z 4 ³y¿ek na mleku 3,2%, kromka z mas³em i ¿ó³tym serem, twaro¿ek 150g
kawa

II. 2 chochelki botwinki, 3 m³ode ziemniaki z koperkiem okraszone mas³em, mniejsza czê¶æ udka z kurczaka

2³y¿eczki miodu, trochê jogurtu pitnego

III. kawa³ek tortu, banan, kawa

IV. bu³ka pszenna z mas³em ¿ó³tym serem, pomidorem, sa³at± koperkiem i pietruszk±

V. kubek kaszy manny na mleku (chyba z dodatkiem mas³a - brat robi³)z cukrem i przypraw± korzenn±, 2 markizy

proszê o malutki komentarz (na wadze niebardzo co¶ rusza, jem tak od ok. 2 tygodni, ale to nie jest chyba za ma³o?)
Je¿eli nie tyjesz, to wiadomo, ¿e musisz zwiêkszaæ.
Moim zdaniem jesz za ma³o. Niby chcesz, a niby nie. Musisz sama zdecydowaæ. Nikt za Ciebie nie bêdzie jad³

Co mi zosta³o w ¿yciu prócz czterech ¶cian
Nigdy nie chcia³am wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znik³ wch³oniêty w czerñ
Nie zosta³ nikt co kocha³ mnie
Nie mam ju¿ nic
Nie ma ju¿ nic
Nie ma ju¿ mnie...
lovelykate jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:22   #4723
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

U

I. Owsianka na mleku sojowym z otrêbami, bananem i mas³em orzechowym; kawa z mlekiem.
II. Bu³ka wieloziarnista na pó³, obie czê¶ci z mas³em i : serem d³ugodojrzewaj±cym, ogórkiem i oliwkami/szynk± i pomidorem; kolejna kawa z mlekiem
III. Pier¶ z kurczaka z mozzarell± i suszonymi pomidorami, ziemniaki z koperkiem, warzywa polane oliw±
IV. Du¿y kawa³ek desernika - klik! - poprostu niebo <3
V. Bu³ka wieloziarnista na pó³, obie czê¶ci z mas³em i: serem d³ugodojrzewaj±cym, szynk±, sa³at± i pomidorem/jajkiem sadzonym, sa³at± i papryk±

Mo¿e kto¶ oceniæ jak to wygl±da?
Wiem, ¿e za du¿o nabia³u, ale trudno.
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-25, 20:07   #4724
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
U

I. Owsianka na mleku sojowym z otrêbami, bananem i mas³em orzechowym; kawa z mlekiem. pyyszno¶ci
II. Bu³ka wieloziarnista na pó³, obie czê¶ci z mas³em i : serem d³ugodojrzewaj±cym, ogórkiem i oliwkami/szynk± i pomidorem; kolejna kawa z mlekiem bardzo fajnie
III. Pier¶ z kurczaka z mozzarell± i suszonymi pomidorami, ziemniaki z koperkiem, warzywa polane oliw± tu te¿
IV. Du¿y kawa³ek desernika - klik! - poprostu niebo <3 te¿ zamierza³am wypróbowaæ ten przepis i teraz wiem, ¿e muszê go zrobiæ, bo mi narobi³a¶ smaka ogólnie bardzo smaczny podwieczorek
V. Bu³ka wieloziarnista na pó³, obie czê¶ci z mas³em i: serem d³ugodojrzewaj±cym, szynk±, sa³at± i pomidorem/jajkiem sadzonym, sa³at± i papryk± ok

jak dla mnie wzorowo, jest wszystko, co byæ powinno, do tego bardzo smacznie a to ¿e du¿o nabia³u to je¿eli ci nie szkodzi to uwa¿am, ¿e nie ma siê czym przejmowaæ, mo¿e dlatego, ¿e sama z tym nabia³em trochê przesadzam.. ale wiadomo, swój swego zawsze zrozumie

U:

1¶niadanie:
owsianka z 4 ³y¿ek na mleku z budyniem ¶mietankowym i konfitur± jagodow±

2¶niadanie: dwie kromki razowca;
z mas³em, sa³at±, wêdlin± z indyka i pomidorem,
z mas³em, sa³at±, serem ¿ó³tym i pomidorem; jajo na twardo w musztardzie francuskiej

obiad: miseczka barszczu czerwonego;
dwa krokiety z kapust± i grzybami

przek±ska: dwie ga³ki lodów w wafelku:
cynamonowe i likier pomarañczowy

kolacja: dwie kromki razowca;
z mas³em, wêdlin± z indyka i pomidorem,
z mas³em, serem w³oskim i d¿emem brzoskwiniowym
(czyli sta³y zestaw..)

ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-25, 20:10   #4725
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Cytat:
U

I. Owsianka na mleku sojowym z otrêbami, bananem i mas³em orzechowym; kawa z mlekiem.
II. Bu³ka wieloziarnista na pó³, obie czê¶ci z mas³em i : serem d³ugodojrzewaj±cym, ogórkiem i oliwkami/szynk± i pomidorem; kolejna kawa z mlekiem
III. Pier¶ z kurczaka z mozzarell± i suszonymi pomidorami, ziemniaki z koperkiem, warzywa polane oliw±
IV. Du¿y kawa³ek desernika - klik! - poprostu niebo <3
V. Bu³ka wieloziarnista na pó³, obie czê¶ci z mas³em i: serem d³ugodojrzewaj±cym, szynk±, sa³at± i pomidorem/jajkiem sadzonym, sa³at± i papryk±

Mi siê baaardzo podoba. Ciasto musia³o byæ pyszne. Ta pier¶ z kurczaka z mozzarell± i suszonymi pomidorami tez brzmi super smacznie. Zreszt± wszystko bym wszama³a bez zastanowienia.

I dodam od razu moje UTRZYMANIE:

1. Owsianka z 5 ³y¿ek p³atków owsianych na szklance mleka 2% (takie akurat by³o, zazwyczaj pijê t³ustsze) z ³y¿eczk± kakao naturalnego, wkrojonym bananem, jagodami i gar¶ci± orzechów w³oskich

2. 2 kromki chleba '7 ziaren' z mas³em, sa³at±, polêdwic± drobiow±, pomidorem, ogórkiem/bia³± rzodkiewk± i szczypiorkiem; 2 marchewki

3. M³ode ziemniaczki z koperkiem, miseczka sa³aty ze ¶mietan±, pier¶ z kurczaka sma¿ona na ma¶le

4. (tutaj by³am w go¶ciach, wiêc wiecie jak to jest... )
2 niedu¿e kawa³ki ciasta piaskowego; kostka Milki (chyba Tofee Wholenut) ; 3 plastry cukinii z grilla; pó³ kie³baski z grilla (dzieli³am siê z siostr±)

5. (w³a¶nie wszama³am, wêgle ju¿ sobie odpu¶ci³am)
Serek wiejski z wkrojonym kawa³kiem czerwonej papryki, pomidora, bia³ej rzodkiewki i szczypiorkiem

Przesadzi³am dzisiaj?
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 20:10   #4726
always naughty
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 799

Dziewczyny mam pro¶bê o ocenienie jad³a taty T¯ta Skoñczy³ 60 lat, trzyma siê bardzo dobrze, w³asciwie nic powa¿nego mu nie dolega (ale jak co¶ to problemy ¿o³±dkowe i s³uch ), co najmniej 4x w tygodniu uprawia sporty (narty biegówki, tenis, si³owe, rower, spacery), jest i ca³e ¿ycie by³ szczup³y wiêc je ile mu siê podoba, ale ca³a rodzina uwa¿a ¿e przy jego wieku powinien zmienic dietê lub chocia¿ pójsæ na jakie¶ badania o czym on nie chce s³yszeæ. No to tak:

(10.) ¦n. 5-6 kromek chleba pszennego z mas³em (nawet nie smarowane tylko kroi takie grube plastry i k³adzie ) do tego du¿o dodatków, a zazwyczaj salami lub jaka¶ szynka, obowiazkowo ¿ó³ty ser, czerwona papryka, pomidor, sa³ata, rzadziej twaróg, jaja

(miedzy 11-17) II ¶n. do pracy zazwyczaj nic nie bierze, ale jak ju¿ to jaki¶ pitny jogurt

(17 lub 18) Obiad: ziemniaki + kotlety schabowe lub mielone + surówka to jego ulubiony zestaw, czêsto duszona wo³owina z kasza gryczan±, czêsto te¿ rosó³. Ogólnie ja gotujê w domu, ale jak jest np. ryba to zawsze woli sobie ugotowaæ 3 bia³e kie³basy i zje¶æ z chlebem i mas³em albo usma¿yæ makaron z boczkiem. Ogólnie obiad to podwójna porcja zawsze

(po³ h po obiedzie) s³odko¶ci: chleb+mas³o+konfitura lub cha³wa, czekoladowe cukierki, batony. Jak jest ciasto to 3-4 kawa³ki a na boku talerza robi sobie górkê cukru pudru

(ko³o 22) kolacja podobna do ¶niadania tylko mniej

W miedzyczasie wpadaj± jeszcze kabanosy, paluszki, rzadziej orzeszki ale jak juz to ziemne solone, a do picia s³odzona herbata z cytryn± i sok grejpfrutowy (wody nie pije).

Co wy o tym s±dzicie? Ja patrzê z przera¿eniem na to co je, ale z drugiej strony jest w ¶wietnej kondycji, lepszej od wiekoszo¶ci ludzi których znam w tym wieku. Czy taka dieta (praktycznie przez ca³e ¿ycie) MUSI mieæ negatywne konsekwencje dla organizmu? Czy mo¿e nie jest tak ¼le i jak mu pasuje to niech je?
Stary 2011-06-25, 20:19   #4727
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez ifellinlovewithadeadboy Poka¿ wiadomo¶æ
U:

1¶niadanie:
owsianka z 4 ³y¿ek na mleku z budyniem ¶mietankowym i konfitur± jagodow± mmm... brzmi pysznie, muszê kiedy¶ spróbowaæ

z mas³em, sa³at±, serem ¿ó³tym i pomidorem; jajo na twardo w musztardzie francuskiej super

dwa krokiety z kapust± i grzybami fajnie

cynamonowe i likier pomarañczowy cynamonowe? dobre? gdzie kupi³a¶?

z mas³em, serem w³oskim i d¿emem brzoskwiniowym ok, je¿eli kromki spore
(czyli sta³y zestaw..) skoro Ci smakuje...
jw.
generalnie super, ale nie ma NNKT
i w ogóle, to obi³o mi siê o uszy, ¿e chcesz poprawiæ metabolizm, a ¿eby to zrobiæ przyda³oby siê trochê zwiêkszyæ ilo¶æ lub kaloryczno¶æ posi³ków

Przytycie (0,75 kg na plusie )

¦niadanie: 7 ³y¿ek domowego muesli (mieszanina ró¿nych nies³odzonych p³atków, otrêbów, suszonych owoców, orzechów i pestek) na szklane mleka 3,2% z bananem, gar¶ci± truskawek i ³y¿k± miodu; kawa zbo¿owa z mlekiem i syropem klonowym

II ¶niadanie: talerzyk sa³atki z warzyw, wêdzonego ³ososia, jajka i sosu czosnkowego na jogurcie naturalnym; kromka ¿ytniego z mas³em; jab³ko; pasek czekolady z nadzieniem o smaku tiramisu

Obiad: miseczka zupy - krem cebulowej z grzankami ¿ytnimi
ziemniaki gotowane na parze polane roztopionym mas³em; pulpety z mielonego indyka w sosie koperkowym; gotowana fasolka szparagowa

Podwieczorek: miseczka czere¶ni; miseczka nerkowców; nutridrink czekoladowy

Kolacja (grill u rodziny): grillowana karkówka; jaka¶ warzywna sa³atka; kromka wiejskiego domowego z mas³em; cola

W³a¶nie wpada s³onecznik

+ 2l wody

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-06-25 o 20:21
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-25, 21:07   #4728
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez always naughty Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny mam pro¶bê o ocenienie jad³a taty T¯ta Skoñczy³ 60 lat, trzyma siê bardzo dobrze, w³asciwie nic powa¿nego mu nie dolega (ale jak co¶ to problemy ¿o³±dkowe i s³uch ), co najmniej 4x w tygodniu uprawia sporty (narty biegówki, tenis, si³owe, rower, spacery), jest i ca³e ¿ycie by³ szczup³y wiêc je ile mu siê podoba, ale ca³a rodzina uwa¿a ¿e przy jego wieku powinien zmienic dietê lub chocia¿ pójsæ na jakie¶ badania o czym on nie chce s³yszeæ. No to tak:

(10.) ¦n. 5-6 kromek chleba pszennego z mas³em (nawet nie smarowane tylko kroi takie grube plastry i k³adzie ) do tego du¿o dodatków, a zazwyczaj salami lub jaka¶ szynka, obowiazkowo ¿ó³ty ser, czerwona papryka, pomidor, sa³ata, rzadziej twaróg, jaja

(miedzy 11-17) II ¶n. do pracy zazwyczaj nic nie bierze, ale jak ju¿ to jaki¶ pitny jogurt

(17 lub 18) Obiad: ziemniaki + kotlety schabowe lub mielone + surówka to jego ulubiony zestaw, czêsto duszona wo³owina z kasza gryczan±, czêsto te¿ rosó³. Ogólnie ja gotujê w domu, ale jak jest np. ryba to zawsze woli sobie ugotowaæ 3 bia³e kie³basy i zje¶æ z chlebem i mas³em albo usma¿yæ makaron z boczkiem. Ogólnie obiad to podwójna porcja zawsze

(po³ h po obiedzie) s³odko¶ci: chleb+mas³o+konfitura lub cha³wa, czekoladowe cukierki, batony. Jak jest ciasto to 3-4 kawa³ki a na boku talerza robi sobie górkê cukru pudru

W miedzyczasie wpadaj± jeszcze kabanosy, paluszki, rzadziej orzeszki ale jak juz to ziemne solone, a do picia s³odzona herbata z cytryn± i sok grejpfrutowy (wody nie pije).

Co wy o tym s±dzicie? Ja patrzê z przera¿eniem na to co je, ale z drugiej strony jest w ¶wietnej kondycji, lepszej od wiekoszo¶ci ludzi których znam w tym wieku. Czy taka dieta (praktycznie przez ca³e ¿ycie) MUSI mieæ negatywne konsekwencje dla organizmu? Czy mo¿e nie jest tak ¼le i jak mu pasuje to niech je?
³ooooo to jadlospis mojego taty jest przecie¿

a no i spróchnia³ego drewna siê nie wygina o czym przekona³am siê na w³asnej skórze, ale zawsze mo¿na lekko odchudziæ jad³ospis =P
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!

Edytowane przez Dekas
Czas edycji: 2011-06-25 o 21:09
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-25, 21:07   #4729
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
jw.
i w ogóle, to obi³o mi siê o uszy, ¿e chcesz poprawiæ metabolizm, a ¿eby to zrobiæ przyda³oby siê trochê zwiêkszyæ ilo¶æ lub kaloryczno¶æ posi³ków

¦niadanie: 7 ³y¿ek domowego muesli (mieszanina ró¿nych nies³odzonych p³atków, otrêbów, suszonych owoców, orzechów i pestek) na szklane mleka 3,2% z bananem, gar¶ci± truskawek i ³y¿k± miodu; kawa zbo¿owa z mlekiem i syropem klonowym

II ¶niadanie: talerzyk sa³atki z warzyw, wêdzonego ³ososia, jajka i sosu czosnkowego na jogurcie naturalnym; kromka ¿ytniego z mas³em; jab³ko; pasek czekolady z nadzieniem o smaku tiramisu

ziemniaki gotowane na parze polane roztopionym mas³em; pulpety z mielonego indyka w sosie koperkowym; gotowana fasolka szparagowa

Kolacja (grill u rodziny): grillowana karkówka; jaka¶ warzywna sa³atka; kromka wiejskiego domowego z mas³em; cola

W³a¶nie wpada s³onecznik

+ 2l wody
no dziêki wielkie za ocenê a o nnkt rzeczywi¶cie no niestety muszê siê przyznaæ, ostatnio zdarza mi siê trochê zapominaæ ale ogólnie ostatnio w ci±gu dnia nie mam za bardzo g³owy do tego, ¿eby podgryzaæ ci±gle jakie¶ orzeszki, czy pestki, ale postaram siê to zmieniæ i zabieraæ je ze sob±, jak gdzie¶ wychodzê lub chocia¿ pamiêtaæ o nich bêd±c w domu
..cynamonowe lody by³y z grycana i muszê przyznaæ, ¿e by³y smaczne, a przynajmniej mi, jako niekwestionowanej cynamonoholiczce bardzo smakowa³y u ciebie jak zwykle pyszno¶ci i mam pytanie, jak przygotowujesz te pulpety z indyka, s± to takie typowe, tradycyjne czy masz jaki¶ swój w³asny sprawdzony przepis ?
..no i gratulujê tego +0,75kg, oby tak dalej
a co do tego mojego ''podkrêcenia metabolizmu'' no to niestety obawiam siê, ¿e skoñczy siê tylko na moich chêciach, bo skoro na takim jedzeniu i takiej aktywno¶ci jak± mam ledwo ledwo udaje mi siê jako¶ trzymaæ wagê to niestety, jestem prawie pewna, ¿e je¶li bêdê jad³a wiêcej lub bêdê mia³a nieco mniej ruchu nich dotychczas to bêdê ty³a, czego jednak wola³abym unikn±æ.. tak¿e niestety obawiam siê, ¿e mój metabolizm ekhm, ³agodnie mówi±c nie jest godny pochwalenia, ale w sumie sama sobie jestem winna z reszt± zawsze mia³am metabolizm do bani, tak¿e w sumie
nie powinnam takich cudów nagle od niego oczekiwaæ

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2011-06-25 o 21:18
ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-25, 21:12   #4730
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Poka¿ wiadomo¶æ
Mi siê baaardzo podoba. Ciasto musia³o byæ pyszne. Ta pier¶ z kurczaka z mozzarell± i suszonymi pomidorami tez brzmi super smacznie. Zreszt± wszystko bym wszama³a bez zastanowienia.

1. Owsianka z 5 ³y¿ek p³atków owsianych na szklance mleka 2% (takie akurat by³o, zazwyczaj pijê t³ustsze) z ³y¿eczk± kakao naturalnego, wkrojonym bananem, jagodami i gar¶ci± orzechów w³oskich

2. 2 kromki chleba '7 ziaren' z mas³em, sa³at±, polêdwic± drobiow±, pomidorem, ogórkiem/bia³± rzodkiewk± i szczypiorkiem; 2 marchewki

3. M³ode ziemniaczki z koperkiem, miseczka sa³aty ze ¶mietan±, pier¶ z kurczaka sma¿ona na ma¶le

2 niedu¿e kawa³ki ciasta piaskowego; kostka Milki (chyba Tofee Wholenut) ; 3 plastry cukinii z grilla; pó³ kie³baski z grilla (dzieli³am siê z siostr±)

Serek wiejski z wkrojonym kawa³kiem czerwonej papryki, pomidora, bia³ej rzodkiewki i szczypiorkiem

Przesadzi³am dzisiaj?
z czym przesadzi³a¶?
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-25, 21:13   #4731
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
no dziêki wielkie za ocenê a o nnkt rzeczywi¶cie no niestety muszê siê przyznaæ, ostatnio zdarza mi siê trochê zapominaæ ale ogólnie ostatnio w ci±gu dnia nie mam za bardzo g³owy do tego, ¿eby podgryzaæ ci±gle jakie¶ orzeszki, czy pestki, ale postaram siê to zmieniæ i zabieraæ je ze sob±, jak gdzie¶ wychodzê lub chocia¿ pamiêtaæ o nich bêd±c w domu
..cynamonowe lody by³y z grycana i muszê przyznaæ, ¿e by³y smaczne, a przynajmniej mi, jako niekwestionowanej cynamonoholiczce bardzo smakowa³y u ciebie jak zwykle pyszno¶ci i mam pytanie, jak przygotowujesz te pulpety z indyka, s± to takie typowe, tradycyjne czy masz jaki¶ swój w³asny sprawdzony przepis ?
..no i gratulujê tego +0,75kg, oby tak dalej
a co do tego mojego ''podkrêcenia metabolizmu'' no to niestety obawiam siê, ¿e skoñczy siê tylko na moich chêciach, bo skoro na takim jedzeniu i takiej aktywno¶ci jak± mam ledwo ledwo udaje mi siê jako¶ trzymaæ wagê to niestety, jestem prawie pewna, ¿e je¶li bêdê jad³a wiêcej lub bêdê mia³a nieco mniej ruchu nich dotychczas to bêdê ty³a, czego jednak wola³abym unikn±æ.. tak¿e niestety obawiam siê, ¿e mój metabolizm ekhm, ³agodnie mówi±c nie jest godny pochwalenia, ale w sumie sama sobie jestem winna
Ha, mam Grycana pod nosem, tak¿e jutro siê chyba wybiorê i skonsumujê parê kulek lodów
Bazowa³am na tym przepisie, je¿eli chodzi o pulpety - http://mojewypiekiprint.blogspot.com...operkowym.html
Miêso zamieni³am na mielone z ud¼ca indyka, m±kê na pszenn± pe³noziarnist±, kajzerkê na ¿ytni chleb i doda³am wiêcej przypraw - majeranek, zio³a prowansalskie i suszone oregano.
Polecam, pyszne z ziemniaczkami ^^
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-25, 21:17   #4732
maniulka0405
Raczkowanie

Cytat:

Przesadzi³am dzisiaj?
A to nie jest czasem tak,¿e zjad³a¶ pó³ kie³baski, bo od ca³ej by¶ przyty³a?Na pewno dla siostry te¿ by siê ca³a znalaz³a. Nie odpowiadaj na to pytanie tutaj, sama sobei odpowiedz, czy siê nie usprawiedliwiasz. z t± kolacj± to samo...Nie wiem te¿, z czym mia³a¶ dzisiaj przesadziæ? Normalne, wrêcz zbyt zdrowe U, trochê zalatuj±ce R i staro¶ci± ( mam wra¿enie, ¿e stoisz w miejscu). A jak Twoja wizyta u ginekologa?

Edytowane przez maniulka0405
Czas edycji: 2011-06-25 o 21:18
Stary 2011-06-25, 21:26   #4733
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
z czym przesadzi³a¶?
my¶la³am, ze mo¿e bêd±c w go¶ciach, rzecz jasna. ale to mo¿e tylko wra¿enie... dziêki, ju¿ siê ogarniam.

Cytat:
Napisane przez maniulka0405 Poka¿ wiadomo¶æ
A to nie jest czasem tak,¿e zjad³a¶ pó³ kie³baski, bo od ca³ej by¶ przyty³a?Na pewno dla siostry te¿ by siê ca³a znalaz³a. Nie odpowiadaj na to pytanie tutaj, sama sobei odpowiedz, czy siê nie usprawiedliwiasz. z t± kolacj± to samo...Nie wiem te¿, z czym mia³a¶ dzisiaj przesadziæ? Normalne, wrêcz zbyt zdrowe U, trochê zalatuj±ce R i staro¶ci± ( mam wra¿enie, ¿e stoisz w miejscu). A jak Twoja wizyta u ginekologa?
jeju, nie chcê siê t³umaczyæ, ale tak w³a¶nie by³o, ¿e zjad³y¶my po pó³ z siostr±, bo na wiêcej nie mia³y¶my ochoty.
i nie wiem gdzie Ci tu zalatuje eRk±, ale ja na tym zdecydowanie nie chudnê. a z t± staro¶ci± to nie rozumiem za bardzo o czym mówisz- jem tak jak mi smakuje, to ¿e czasem pojawiaj± siê te same dania w jad³ospisach to chyba nic z³ego. zreszt± nie wstawiam ich codziennie, tylko od czasu do czasu, wiêc nie masz, ¿e tak powiem pe³nego obrazu mojego jedzenia i tego, ¿e coraz czê¶ciej eksperymentujê w kuchni. a wizyta u ginekologa w poniedzia³ek.

Stary 2011-06-25, 21:27   #4734
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:

jak dla mnie wzorowo, jest wszystko, co byæ powinno, do tego bardzo smacznie a to ¿e du¿o nabia³u to je¿eli ci nie szkodzi to uwa¿am, ¿e nie ma siê czym przejmowaæ, mo¿e dlatego, ¿e sama z tym nabia³em trochê przesadzam.. ale wiadomo, swój swego zawsze zrozumie

U:

1¶niadanie:
owsianka z 4 ³y¿ek na mleku z budyniem ¶mietankowym i konfitur± jagodow±

z mas³em, sa³at±, serem ¿ó³tym i pomidorem; jajo na twardo w musztardzie francuskiej

dwa krokiety z kapust± i grzybami

cynamonowe i likier pomarañczowy

z mas³em, serem w³oskim i d¿emem brzoskwiniowym
(czyli sta³y zestaw..)
fajnie . doda³abym jakie¶ owoce, do I i II ¶niadania. no i warzywa, bo jednak ich ma³o.
wiesz co mo¿e powoli zwiêkszaj ilo¶æ jedzenia, staraj siê ¿eby zawsze zje¶æ jakie¶ bia³ko, no i ruch . ja te¿ staram siê podkrêcaæ metabolizm, tylko chyba przsadzi³am bo na tym podkrêcaniu przyty³am parê kg

Cytat:

Przesadzi³am dzisiaj?
ejj, jaka przesada?!
pier¶ z kurczaka zrobion± w ten sposób uwielbiam, robiê to w formie roladek. przepis równie¿ z kwestii smaku z tym ¿e wprowadzi³am trochê zmian. naprawdê polecam

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
jw.

W³a¶nie wpada s³onecznik

+ 2l wody
wzorowo . powodzenia w tyciu, przyznaj ¿e to ca³kiem mi³y proces

Cytat:
Napisane przez always naughty Poka¿ wiadomo¶æ

mój tato swojego czasu siê tak od¿ywia³, z tym ¿e nie jad³ ¶niadañ (ale nadrabia³ wieczorami). efekt to nie tylko spora oty³o¶æ ale te¿ kiepskie wyniki badañ. teraz zmieni³ swój sposób od¿ywiania i jest lepiej. je¶li chce co¶ zmieniæ to wprowadzi³abym zmiany typu zwyk³y chleb na razowy, wywaliæ cukier z deserów i postawiæ na jakie¶ razowe wypieki s³odzone np. miodem, jakie¶ chudsze miêcho.. chocia¿ wiem ¿e osoby w tym wieku raczej nie lubi± zmian i 'wydziwiania'

Edytowane przez Lady1000
Czas edycji: 2011-06-25 o 21:29
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-25, 21:35   #4735
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:

ejj, jaka przesada?!
pier¶ z kurczaka zrobion± w ten sposób uwielbiam, robiê to w formie roladek. przepis równie¿ z kwestii smaku z tym ¿e wprowadzi³am trochê zmian. naprawdê polecam
dobra, ju¿ wyluzowa³am. dziêki za kube³ zimnej wody- wyolbrzymi³am trochê.
na kwestii smaku jest mnóstwo smacznych przepisów. zabieram siê do kilku od d³u¿szego czasu... najwy¿sza pora wcieliæ je w ¿ycie.

Stary 2011-06-25, 21:39   #4736
maniulka0405
Raczkowanie

Cytat:
my¶la³am, ze mo¿e bêd±c w go¶ciach, rzecz jasna. ale to mo¿e tylko wra¿enie... dziêki, ju¿ siê ogarniam.

jeju, nie chcê siê t³umaczyæ, ale tak w³a¶nie by³o, ¿e zjad³y¶my po pó³ z siostr±, bo na wiêcej nie mia³y¶my ochoty.
i nie wiem gdzie Ci tu zalatuje eRk±, ale ja na tym zdecydowanie nie chudnê. a z t± staro¶ci± to nie rozumiem za bardzo o czym mówisz- jem tak jak mi smakuje, to ¿e czasem pojawiaj± siê te same dania w jad³ospisach to chyba nic z³ego. zreszt± nie wstawiam ich codziennie, tylko od czasu do czasu, wiêc nie masz, ¿e tak powiem pe³nego obrazu mojego jedzenia i tego, ¿e coraz czê¶ciej eksperymentujê w kuchni. a wizyta u ginekologa w poniedzia³ek.
Nie odbieraj tego broñ Bo¿e jako atak, czy co¶, po prostu czêsto widzê u ciebie podobne produkty, ale mo¿e rzeczywi¶cie to wina Twoich upodobañ kulinarnych, wybacz Ja wizytê u ginekologa mam ju¿ za sob± i na pocieszenie powiem tylko, ¿e ¿a³uje tak d³ugiego zwlekania. Super, ¿e siê zdecydowa³a¶
Stary 2011-06-25, 22:32   #4737
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

P i msuze siê pochwalic ze jest kolejne 0.5 kg do przodu

I kilka wiêkszych placuszków z p³atków owsianych i serka homo z twarogiem i mas³em orzechowym / d¿emem jagodowym + cappuccino

II miseczka czere¶ni i truskawek z duz± ga³ka lodów smietankowo czekoladowych polanych mleczkiem kososowym i posypanych p³atkami migda³ów i kakaem + kromka ciemnego chleba z past± tuñczykow± i ogórkiem

III rosó³ z du¿a ilo¶ci± makaronu i szczypiorku+ wielki go³±bek, a w³a¶ciwie to go³±b z ry¿u, miêsa i pieczarek z sosem pomidorowym

IV kawa³ek ciasta z malinami na ma¶lance + trochê truskawek i gar¶æ nerkowców

V kilka domowych wytrawnych paluchów z zio³ami

VI bu³ka na pó³, obie po³ówki z wêdlin± drobiow± i: ¿ó³tym serem/ fet± na ciep³o + 3 rzodkiewki i ogórek

Czasem a¿ ciê¿ko mi to wszystko mie¶cic, ale musze sie starac dobrze jako¶ciowo?

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2011-06-25 o 22:34
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 03:08   #4738
Anarchia
Rozeznanie

jutro wracam z jad³ospisami!!! tylko z Wami udaje mi siê traciæ kilogramy, od pó³ roku probujê z dietami Vitalii i waga ani drgnê³a wiêc z podwiniêtym ogonkiem wracam!

dzisiaj zjad³am jakie¶ ¶mieci totalne, ³±cznie z tabliczk± czekolady, p±czkiem i pak± paluchów w³oskich ;/
Anarchia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 04:18   #4739
ilcia089
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 202

jestem anorektyczka czy kto¶ pomoze mi u³o¿yæ jadlospis?
wczoraj mialam NAPAD tu¿ przed snem zjadlam 2 krompki pieczywa + jedna chrupkiego + 2 ³y¿eczki kremu kokosowego + kwa³ pasztetu a i tak czu³±m nieco g³ód...
ilcia089 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 07:40   #4740
lils_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

dziewczyno, to nie jest napad... a po drugie, wszêdzie pytasz o to samo, uzyskawszy odpowiedzi, pomocne linki, wskazówki, co i gdzie poczytaæ. Nikt niczego za ciebie nie zrobi, sama musisz ruszyæ do przodu, ewentualnie udaæ siê do dietetyka, który rozpisze ci dietê, zamiast dawaæ ogólne wskazówki.
lils_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.