|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Cześć, Kochane!
w związku z Dniami Marudy nie mam zbytnio czasu na forum, ledwo ogarniam Odchowalnię Milion całusków dla Zytus i Igorka! Super, że jutro wychodzą! Popisałam smsy z Zytus i napisała, że ledwo żyje przez upał, ma ekstra klimę w szpitalu - OTWARTE OKNA ![]() Oraz: buziaki, cukierki, ciastka, orzeszki, uściski, mlaski, głaski, seks, dragi i rock&roll dla Lolki! Nie denerwuj się i nie stresuj! Z każdą minutą bliżej do chwili, gdy uściskasz Maluszka! |
|
|
|
#4713 | |
|
Zadomowienie
|
Igorek jaki śliczny chłopczyk
![]() Super, że Zytus ma już poród i wyczekiwanie za sobą! Też się bidulka naczekała i nadenerwowała.. A ja wariuję już!! Przed chwilą dzwoniła do mnie moja położna z zapytanie jak sytuacja na froncie.. Tłumaczę jej, że w czwartek widzę się z ginkiem i że pewnie w piątek na wywołanie.. a ta mi wodę z mózgu robi i mówi, że na pewno nie będą mi jeszcze w piątek wywoływać.. bo to za wcześnie.. że to będzie dopiero tydzień po terminie i że u pierwiastek tak szybko sie nie robi ![]() Wyjdę zaraz z siebie!!I oczywiście tekst, że jest dopiero wtorek do piątku daleko.. wszytsko może się zdarzyć.. ble, ble, ble! A lewatywę na razie odpuszczam.. heh ..oleju rycynowego też się cykam Cytat:
x 1000!!Wszystkie jesteście takie dobre.. Dziękuję, ze jesteście i jako tako mnie i moje marudzenie znosicie ![]() Mary ja i twoja Hanusia razem obchodizmy dziś Dzień Marudy
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-06-07 o 21:26 |
|
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Lolko, to się zgrałyście! Sliczna ciocia Lolka i mały marudny Hanutek
Ściskam mocno. Mogę się tylko domyślać, jak się denerwujesz, jednak bądź cierpliwa już taaak bliziutko! Wykąpany, nakarmiony Kurcacek śpi, powinnam też się położyć, ale mimo zmęczenia spać mi się nie chce
|
|
|
|
#4715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie śpij czuwaj z nami.
|
|
#4716 |
|
Wtajemniczenie
|
Gusia-co do lewatywy to w moim szpitalu ją robią..Wiadomo dla komfortu rodzącej i personelu
![]() zytus-Igorek śliczniutki,,gratuluję:ju pi: ![]() Mój małżu wczoraj pół dnia śpiewał mi do ucha "TA OSTATNIA NIEDZIELA"
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-06-07 o 22:20 |
|
|
|
#4717 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
JanuszAgnieszka, najważniejsze, że już jesteście z Darią w domu. A personel tego szpitala to jakaś porażka, aż ciężko sobie wyobrazić taką znieczulicę.
Mamaoptymistka, czyli u Ciebie coś do przodu drgnęło, trzymam kciuki by poszło szybko ![]() Lolka, dla ciebie Gusiagatko, ja też czasem mam takie bóle, ale chwilowe, teraz to chyba już normalne. Cytat:
Ja zamierzam zakładać jak wrócę do domu, najpierw na kilkanaście minut i stopniowo wydłużać czas do 4/5 godzin dziennie, a czy tak można nie mam pojęcia. Po pierwszym porodzie nie nosiłam, także doświadczenia nie mam. Cytat:
Ja w sprawie kolek nie pomogę, nie mam doświadczenia w tym temacie. Co do Tż, to faktycznie brak wyobraźni, ale spokojnie myślę, że się ogarnie. Wiem, że to jest irytujące, ale moim zdaniem powinnaś mu nawet 100 razy coś powtórzyć, ale nie odsuwać od „pomocy” przy dziecku, bo koniec końców się już zupełnie zniechęci i wtedy zostanie wszystko na Twojej głowie. Niestety im trzeba czasem wszystko mówić po kolei i po 1000 razy. Życzę Ci dużo cierpliwości. Cytat:
Dobrze, że chociaż szyjka się skróciła. Cytat:
No to jest obrzydliwe, mnie na szczęście nic takiego się nie zdarzyło ![]() Cytat:
Gratuluję kolejnej mamusi. Cytat:
Ja bym chyba sama sobie tego nie zrobiła ![]() Cytat:
Śliczny z niego chłopczyk!!! Cytat:
by jednak dziś był spokojny, na razie się dobrze zapowiada.Ja po wizycie, Adaś leży główkowo, szyjka zamknięta, długa na 2 cm, na ktg skurczy brak. Lekarz powiedział, że nie zapowiada się na poród i on raczej sądzi, że spotkamy się po terminie jeszcze na wizycie 21 czerwca. Jak z nim rozmawiałam, to powiedział, że na dzień dzisiejszy tak wygląda, ale prawda jest taka, że w każdej chwili może się coś ruszyć. |
||||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4718 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
caly pajacyk i kocyk przesiakl tym smrodem... bylam strasznie wsciekla... no jak mozna sie tak wysmrodzic wiedzac, ze do noworodka sie idzie?Cytat:
srodek dopiero zaczelam testowac o TAKI. Troszke jest drogi, ale ja zdesperowana juz jestem tak mnie boli ![]() Cytat:
Igorek cudny Doczekalas sie mamusiu!Lolka cieple kapiele bierzesz? Ja bralam ![]() Andziot uojc... Gabi nie lubi telepania? Dobrze, ze nie placze
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Mamooptymistko, chętnie czuwałabym, ale potem nie mam kiedy odespać. Skoczę pod prysznic i spróbuję już do łózia
![]() Słodkich snów, Dziewczyny! |
|
|
|
#4720 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek
Dziewczynki całą noc nie spałam.O 1 w nocy zaczął ćmić mnie brzuch jak na okres...Myślałam że zaraz przejdzie..O 2 zaczęły się skurcze i to dość regularne co 3,4,5 min i tak mnie trzyma do teraz..Prysznic nie pomógł...Nie chcę panikować....Poczekam jeszcze trochę i będę jechać na porodówkę..Kurcze ja nic nie wiem...i cholernie się boję
|
#4721 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() mocno trzymam
|
|
|
|
|
#4722 |
|
Zadomowienie
|
ania2631
![]() U mnie noc też z przebojami dość silny ból brzucha jak na@. Tyle że bez skurczy. No ale może dziś się rozkręci.
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
ania2631 co 3-4min ??? bolą mocno ???
jak tak często i bolą to jedź do szpitala mamaoptymistka uuuuuuu kolejna mamunia się szykuje ![]() dzień dobry |
|
|
|
#4724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki będę się zbierać do szpitala..najwyżej odeślą mnie z kwitkiem...
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-06-08 o 08:44 |
|
|
|
|
#4725 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() sZykuj się do szpitala to już
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ból powinien być na prawdę silny.
|
|
#4727 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
coś na pewno się kroi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
by szybko się rozkręciło i byś mogła tulić maleństwoU mnie nocka znośna, o dziwo nie wstawałam ani razu. |
|||
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
ania2631
są !!!byłam w sklepie ![]() sama ! chciałam jechać odebrać rowerek z poczty (bo oczywiście takich ciężkich paczek to listonosze nie dźwigają i mimo że cały dzień byłam w domu, to awizo w skrzynce znalazłam) ale poczta jeszcze zamknięta ... a chciałam z Zosią trochę pojeździć zanim mała się obudzi .... no cóż |
|
|
|
#4729 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamuśki
![]() dzisiaj ciąg dalszy doczytywania wątku, wczoraj niestety nie dałam rady wszystkiego, Młody jest grzeczny więc już powinien na to mamusi dzisiaj pozwolic, ale mam trochę do roboty w domu więc będę doskakiwać do kompa
|
|
#4730 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane!
jestesmy juz w domku ![]() mały nie spał dzisiaj pól nocy, ale nie płakał, wyciagnał mi tylko całe mleko z sysów a potem sie wkurzał, że juz nie ma :P tz niewyspany :d poród opisze potem jak będe miała chwilke ![]() buziaki dla ciotek wizażowych od Piotrusia!!! Jest cudowny! I gratuluje rozpakowanym !!!!!!!!!!!
|
#4731 |
|
Zadomowienie
|
Klaterina jeszcze raz serdecznie witamy
|
#4732 |
|
Zadomowienie
|
fotencje są w albumie
|
#4733 | ||
|
Zadomowienie
|
Antropia witaj kochana
![]() ![]() Andziotku ale nie poddajesz się mam nadzieję i kolejne wyjście ponownie na pocztę Mi już się micha cieszy, że Zosia się będzie cieszyć ![]() ![]() Paulizia pewnie, że kąpiele są ![]() A zastanawiałam się przez całą noc, czy sobie piłki porodwej nie kupić i nie skakać w domu.. Wiecie taki balon jak na porodówkach mają ![]() Może by coś dało.. Dziękuję ![]() Widzę, że u ciebie Adaś będzie Sliczne imię! Nie mamy żadnego Adasia na wątku nie wiedzieć czemu.. Mi się Adamo bardzo podoba, ale przy szukaniu imienia dla naszgeo synka TŻ nie chciał nawet słyszeć ![]() Cytat:
dla Ciebie! Jeśli skurcze regularne to na pewno coś na rzeczy już baaardzo konkretnie ![]() ![]() Powodzenia Cytat:
U mnie jak zwykle cisza, nuda.. i pogłębiająca się depresja |
||
|
|
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
Lolka1212 myślałam dziś rano o Tobie i w myślach życzyłam Ci skurczybyków
|
#4735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Zuzanka to tylko by jadła dziś. Ale od jakiejś godzinki śpi... Także idę piec ciasto i sprzątać |
|
|
|
|
#4736 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
Wczoraj znowu nie miałam prze pół dnia neta, bo coś na kablach tel. robią ![]() Loluś z całego seducha życzę Ci, aby coś zaczęło się dziać, bo u mnie 4 dni do terminu, a też już bym chciała ściskać Synalka. Odkąd stanęło łóżeczko w pokoju nie mogę się doczekać! A co do zdjęć to wina TŻta, że ich jeszcze nie wrzuciłam, bo nadal nie mamy przewijaka, materaca i kilku pierdółek, bo wieczorem nie mógł jechać, a mnie zakazali jeździć samej jak powiedziałam, że kawałek czopa odszedł no i się na to zgodziłam. Ale chyba zaraz cofnę moją zgodę, bo wkurza mnie takie uzależnienie;/ Loluś na jakiejś wizycie jak TŻ odruchowo pogłaskał mnie po brzuchu, gin. powiedział, że nie powinno się tak robić, bo powoduje to skurcze, że mieli dziewczynę w dwudziestym którymś tyg. i nie wiedzieli skąd u niej tak silne skurcze i okazało się, że to od częstego masowania brzucha kremami na rozstępy. Robiła to za często i za intensywnie chyba Nie wiem na ile to się sprawdza ale zawsze możesz spróbować, chyba nie powinno zaszkodzić.ania oby poszło szybko!
|
|
|
|
#4737 |
|
Zadomowienie
|
Mango ja nie miałam prądu, bo po deszczu dość konkretnym jakieś gałęzie zerwały line i siedzieliśmy z dwie godziny jak jaskiniowcy
Weredka ja tez muszę posprzątać, ale boli mnie trochę rana i brzuch jak się przemęczę więc tylko przemiotę kurze z kata w kąt ![]() mamaoptymistka antropia witaj w domciu Lolcia, to kup, może akurat coś da, zgwałć chłopa i kursuj po schodach chociaż jak dla mnie to te metody nie działają dziecko wyłazi jak chce i jużbędę doczytywać wątek przez cały dzień ech ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- aaa i byłabym zapomniała - gratulacje dla wszystkich rozpakowany mamuś i buziaki dla dzieciaków ![]() a ewesce
|
#4738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zaciśnięte. Czekamy na info ![]() ![]() Aleeeeee poszłam spać po 23 i wstałam 10.40 ![]() Fakt parę razy na siku wstawałam ale już dawno tak długo nie pospałam ![]() Bez bólu i czułam jakbym spała "na chmurce" ahhhhDzień dobry
|
||
|
|
|
#4739 |
|
Zadomowienie
|
Antropia witaj
Gusia ale pospałaś, nieźle. A ja sprzątam i czekam na coś więcej niż ból brzuszka ..... Dziś na obiad zjem frytki mniam już dawno nie jadłam.
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Antropia
Ja się zaczęłam straaaaaasznie bać ![]() Klaterina Byłam w albumie, synek cudowny mamaoptymistka mniam fryteczki, też dawno nie jadłam ![]() Ciekawe ja tam Ania... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

w poniedziałek o 7 wzięli się za mnie, o 16.50 się urodził, poród sn 3780g i 59cm kawał chłopa. 

by jednak dziś był spokojny, na razie się dobrze zapowiada.

Mi już się micha cieszy, że Zosia się będzie cieszyć