![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: jaką książkę obecnie czytacie?
Cytat:
![]() ![]() Ja tez meczylam ta ksiazke...Nudna byla dla mnie...Ale duzo ludzi mowi ze taka super...Eh kazdy ma swoj gust
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
Bede sie brała za "Kartoteke" Różewicza
#4713 |
Zadomowienie
|
Przeczytała raz jeszcze - by sobie odświeżyć - opowiadanie ŻUREK Olgi Tokarczuk. Chcę obejrzec film z Fiurą i Zamachowskim.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zadomowienie
|
Ja zaczęłam dzisiaj czytać "Tango ortodonto" Joanny Fabickiej.
Niespodziewanie trafiła mi w ręce ale już na początku nieźle się uśmiałam. Bardzo fajna, a przede wszystkim śmieszna i zabawna książka! Polecam!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Przyczajenie
|
ja postanowilam laczyc przyjemne z pozytecznym, totez czytam ksiazki po angielsku
![]() jakis czas temu skonczylam 'diabel ubiera sie u prady' i sprobowalam 'pachnidlo'... ale nie dosc, ze ksiazka sama w sobie jest specyficzna to jeszcze po angielsku trzeba sie po prostu wczuc, wiec odlozylam na pozniej ![]() teraz dla totalnego relaksu (i poznania 'zywego', potocznego jezyka jak to bylo w przypadku 'Diabla...') czytam typowo babska literature ![]() no i w trojpaku w Empiku kupilam ksiazki Jane Green (nigdy wczesniej o niej nie slyszalam i przyznam, ze przyciagnely mnie slodkie kolorowe okladki ![]() czytam 'Life Swap' - klimat lekki i latwy, cos na gust wspomnianego juz 'Diabla...', Bridged Jones, czy naszego 'Nigdy w zyciu' mnie sie podoba! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zadomowienie
|
Parę dni temu przeczytałam "Szanghajską kochankę" Wei Hui. Teraz czytam na zmianę "Szachin-szacha" Ryszarda Kapuścińskiego(już kończę
![]()
![]() |
#4718 |
Rozeznanie
|
Czytam epopeję kozacką, czyli "Cichy Don". Przyznam, że nie jest to ksiażka, którą czyta się z zapartym tchem, już drugi miesiąc, obecnie jestem na trzecim tomie. Utrudnia nieznajomość historii bolszewickiej Rosji
![]() Obiecuję sobie, że następna za jaką się wezmę będzie trywialna do granic możliwości ![]()
#4719 |
Zakorzenienie
|
Justin Timberlake-dzieki!!!
Ja dzis wypozyczylam "List w butelce"Sparksa-mam nadzieje ze nie jest to plytki romans? ![]() A takze "Szkarłatny płatek i biały"-ale mnie przeraza rozmiar tej ksiazki!!!Jesli to przeczytam to chyba cud...Nigdy nie czytalam czegos az tak grubego!!Mam tylko nadzieje ze warto....Czy to jest np.w typie "Cienia wiatru"?
#4720 |
Zadomowienie
|
ja ja czytam:
Dan Brown - Anioły i demony trochę za bardzo podobna do kodu leonarda,ale i tak czytam, zobaczymy jak sie rozwinie ![]()
#4721 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lekkie, łatwe i przyjemne ![]() U mnie na tapecie w końcu Masłowska z jej pierwszym dokonaniem. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 |
Zadomowienie
|
Repetytorium maturalne z historii powszechnej i repetytorium z polskiego
![]() ![]()
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I jak tam Masłowska? Jeszcze nic tej autorki nie czytałam, tak się zbieram, ale póki co muszę maglować Kowickiego. ![]()
![]() |
#4724 |
Wtajemniczenie
|
Agosek - to tak jak u mnie z Grammar & Vocabulary for CPA
![]() No tak Paulinko ![]() ![]() Masłowska nie jest chyba dla mnie... Ciężko mi się to czyta. Jakoś do mnie nie przemawia, ale możliwe, że się uprzedziłam. Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2007-03-08 o 20:33 Powód: problem z emotem |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
ja sobie czytam ksiązkę Moniki Szweji "stateczna i postrzelona" polecam narawde!!!
![]() |
#4726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Masłowkiej czytałam tylko "wojnę polsko-ruską" i szczerze mówiąc nie podobała mi się ta książka, ale byłam zaparta i przeczytałam całą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz zmieniam klimaty- "zło konieczne" Alex Kavy" czytam całą serię i nie mogę się oderwać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
"Contes fantastiques de Noel"
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz czytam a właściwie już kończę thriller Michaela Robothama "Uprowadzona". Wciągająca książka, może dlatego że lubie ten gatunek,ale z drugiej strony dialogi są w niektórych miejscach tak zagmatwane, że w końcu się gubię kto co mówi.Chociaż może to bardziej kwestia tłumaczenia niż oryginału. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
hmm ja wlasnie koncze Lalke
![]() ![]()
#4732 |
Zakorzenienie
|
Lalka bardzo mi się podobała,ale Potopu nie zmęczyłam, po Krzyżakach miałam dość Sienkiewicza
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
A ja uwielbiam "Potop" za to do "Lalki" zabierałam się ze 3 razy, a nie umiałam przebrnąć przez pierwsze strony..W efekcie nigdy tego nie przeczytałam
![]() "Potop" kocham wręcz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
"Lalka" nie była taka zgorsza... A "Potop"... Nawet nie zasiadłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, o co Ci chodzi. Wiem też, że "A&D" były pierwsze. ![]() ![]() (Donowi już chyba podziękuję, tak na marginesie.) A co do Dorotki - bawi mnie momentami ta książka, momentami nudzi i obrzydza. Jak skończę to wracam do mojej ukochanej Penny Ur ![]() ![]() Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2007-03-09 o 15:12 Powód: zapominajka:) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
A ja obie książki Masłowskiej przeczytałam, swoją drogą już jakiś czas temu. "Wojna" mi się podobała. Fajna, taka inna. Moim zdaniem takie książki muszą być, żeby była jakaś alternatywa od wszystkich typowych. "Paw" już mniej, znacznie mniej, no ale tragiczny to chyba też nie był.
Męczę "Nieznośną lekkość bytu" Kundery. Tylko do poduszki, więc powolutku mi idzie. Fajna, ale nie jakaś fenomenalna. A słyszałam trochę zachwytów na jej temat...
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz z kolei czytam sobie "Ewangelię według Piłata" Schmitta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
Brigitte Kolloch "Dziennik bulimiczki"-czyta sie szybko,wciaga...Juz sam tytul mowi o czym jest,wiec nic dodawac nie bede...
![]()
#4739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ryfka-"Ewangelia (...)" jest świetna moim zdaniem, czytałam jakiś czas temu, ale byłam pod wrażeniem. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zakorzenienie
|
A ja przez ostatnie dni skończyłam 'Śnieg' Pamuka oraz przeczytałam 'Żegnaj Afryko!' i 'Moją afrykańską miłość' Corinne Hofmann. Dziś wieczorem zaczynam 'Nianię i górę lodową' Ariela Dorfmana.
O co założył się ojciec Gabriela tuż po upojnej nocy, podczas której nasz bohater został poczęty? Dlaczego jego matka nigdy nie chciała zdjąć ze ściany portretu Che Guevary? Jaki wpływ mogła mieć dyktatura w Chile na to, że w wieku dwudziestu pięciu lat Gabriel wciąż pozostaje prawiczkiem? Co przydarzyło się podczas wyprawy na Antarktydę po górę lodową - największą atrakcję pawilonu chilijskiego na Światowej Wystawie w Sewilli? To tylko kilka pytań, na które próbuje odpowiedzieć nasz bohater w najdłuższym liście, jaki kiedykolwiek został napisany przed popełnieniem samobójstwa. Czy ostatecznie je popełni? Autor po mistrzowsku opowiada zdumiewającą historię, pełną cudów i sobowtórów, łącząc fikcję z dziejami swej ojczyzny, magię z codziennością i humor z pieprznym erotyzmem. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.