|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świąteczno - noworoczne rozmowy prrrawie narzeczonych - cz. 16
ksenawojowniczka hej
Sylvi gratuluję sukcesów TŻta a pracę znajdziesz Isabelle zazdraszczam wakacji ![]() Ja też już po uczelni. Potem widziałam się z TŻ i pojechaliśmy obczaić wyprzedaże. Kupiłam tylko sztruksową spódnicę do pracy, a tak to bida w sklepach
|
|
|
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
ksena - masz zabójczy nick
witaj sylvi znajdziesz pracę, zobaczysz, takie fajne laski jak prrrawie narzeczone zawsze znajdują pracę
|
|
#4713 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tam gdzie on jest w pracy nie latam, bo sama boję się latać i wgóle mam stresa, choć generalnie fajne jest latanie i te piękne widoki...ale ja mam kupe pracy,zaległy urlop chce wykorzystać na pobycie z tż po świętach no i muszę troche spraw pozałatwiać... tż nie jest w stanie przetrwać 3miesięcy na wyjeździe, więc dobrze ,że to teoretycznie 6 tyg
|
|
|
|
#4714 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, gratulacjeCytat:
|
||||
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
witam nowa
![]() sylvi spokojnie znajdziesz staz, ale jak najszybciej musisz sie zarejestrowac. oj zlecial mi dzis dzien bylam na peelingu kawitacyjnym... hmm... nie wiedzialam, ze jeszcze sie tyle brudkow utrzymalo na ryju moim umowilam sie tez na przerobki sukni, wiec jade w przyszly wtorek zostawiam T. na romansie z dentysta, a sama jade testowac auto i rundke po reszcie spraw do pozalatwiania... kurde... zostaly juz tylko blisko 2 miesiace, a ja zaczynam byc lekko... zestresowana?? a T. bedzie juz za 3 dni;D;D;D wczoraj bylam tez u gina, zrobilam cytologie i pierwszy raz czulam szczypanie i mnie pozniej brzuchol ciagnal... zrobilam tez zapas kwasu foliowego
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
najszybciej to wlasnie w poniedzialek:P do 3go mam umowe a to jest sobota wieeeeeeeeec dopiero w poniedzialek moge isc. pojde od samego rana.bedzie predzej z glowy;]
fajny jest ten peeling? wybralabym sie na siakies takie rzeczy ![]() to cooo dzidzie planujemy?
|
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ale u mnie dzis cieplutko bylo ,pewnie u was tez Trzeba powoli zrzucac ciuszki ,a sadło takie ,ze buuuu .Obiecalam sobie,ze jak tz wyjedzie to sie ostro biore za siebie.A moze z tesknoty zaczne chudnac ,albo na odwrot z tesknoty zaczne wpieprz...tony czekolady![]() Tz pewnie bedzie tam chudl w oczach ,ostatnio jak go pakowalismy otworzyl szafe i mowi tak "widzisz te koszule?? teraz sie w nie nie mieszcze ,ale jak wroce to wejde z tą i w tą i tamtą też ![]() "Cytat:
![]() A co ty mas ztak duzo wolnego na tych studiach dziennych hmm?? ![]() Bedziecie starac sie o dzidzie po slubie?? Moj K znowu jakies luzne gadki szmatki ,zeby najpierw zarobic na mieskzanie(zeby wynajmowac) ,a potem dziecko ,tylko to zarabianie na mieszkanie oczywiscie nie w Polsce.
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez chcialam zaczac odhudzac sie jak TŻ wyjedzie ale ze nie wiadomo kiedy dokladnie to bedzie to sie wzielam za siebie i od paru dni odchudzanko. musze najpierw żołądek zmniejszyc bo nawet jak jem 1400kcal to i tak glodna troche chodze, ale nie ma sie co dziwic jak sie tyle wpieprzalo ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- musze sie wziąć za mój english w końcu. jak P. wyjedzie bede miec mnóóóóóóóóóóóóóóóóóstwo czasu |
|
|
|
|
#4719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzisz jak to zleciało szybciutko. Lada dzień T. przyjedzie, a później to już nie mrugniesz okiem a już ślub będzie ![]() Kwas foliowy? Planujecie staranka już?
|
|
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
sylvi no ja angielski tez planuje odkurzyc ,tz lepiej mowi po ang.niz ja ,wiec musze go dogonic,a on teraz w Szwecji bedzie praktykowal angielski ,a ja moze poprosze siostre i ciocie ,zebysmy na skypie rozmawialy po ang. nie polsku,tylko moje slownictwo zrobilo sie ubogie ,a keidys tak dobrze sie umialo jezyk ,no coz jak sie nie praktykuje to tak jest.
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie cos tam w planach mamy, ale ciii
wole nie zapeszac a kwas foliowy ogolnie conajmniej 4 miesiace przed planowanym zajsciem trzeba zaczac brac wiec jeszcze troszku poczekam![]() co do pilingu: musze powiedziec, ze buzke gladziutka mam teraz no i wyciagnelo mi brudkow z twarzy, bo babka mi pokazala wode ktora uzywala zmetniala i poszarzala, chociaz kobieta mowi, ze i tak czysta byla opowiadala, ze ludzie przychodza regularnie na peeling co miesiac i za kazdym razem woda czarna ogolnie jestem zadowolona, bo to inna forma oczyszczania, mniej inwazyjna niz takie oczyszczanie manualne i wyciaga brudki z glebszych warstw naskorka. za tydzien moze sobie trzasne mikrodermabrazje, moze chociaz troszke mi rozjasni przebarwienia![]() kinia najlepiej wlasnie uczyc sie jezyka poprzez rozmowe nic nie daje takich efektow jak praktyka wiec wykorzystuj siostre i ciocie;D
|
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4723 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też fajnie woskowanie nie jest złe 100% lepsze niż depilator... nie woskowałam się chyba rok, tylko maszynka była w ruchu, więc teraz trzeba pocierpieć ale spoko, jak sama się depiluje ból jest pod kontrolą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
też mnie kusi, muszę się zmobilizować póki jest chłodno... ciekawe czy w domowe woskowanie byłoby udane, hm... Cytat:
siemano Isabelle gratuluje przeprowadzki! i troszkę zazdroszczę ![]() moje jedyne wariacje mieszkaniowe to podniecanie się wymianą szafy ![]() ehhh zarabiam za mało, przez to wszystko chciałabym zmienić pracę... w takim momencie zakup szafy to ekstra bonus planowany przez 2 miesiące dopiero zaczęłam pracę a już chce inną, ehhdziś z TŻtem nie miałam kontaktu, zobaczymy się dopiero w piątek ![]() z okazji postu zaczynam realizować zdrowotne postanowienia, jem mniej słodyczy, więcej owoców i jogurtów, od 3dni gniotę stepper i wiecie, to serio działa! super!
|
|
#4724 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez tak mam, w liceum to angielski lubiłam i umiałam najlepiej z całej klasy (skromniś ) , później na studiach na pierwszym roku studiów w zaawansowanej grupie też spoko, na drugim już słabiej bo nam połączyli grupy z podstawową i praktycznie nic nowego, zero możliwości rozwinięcia słownictwa, a na trzecim to wogóle zajęć nie mieliśmy bo nowa wykładowczyni miała jakieś problemy zdrowotne tylko na zaliczenie babka nam dała test jak dla przedszkolaków żeby wszyscy zaliczyli bez problemu i żeby nikt do dziekana/rektora nie doniósł.Później kontakt z językiem się urwał i kicha Cytat:
żeby poszło wszystko tak jak sobie planujecieHmmm... kusi mnie ostatnio wizyta u kosmetyczki na depilację, a teraz jeszcze mikrodermabrazja albo ten peeling na szczęście jeszcze czeka mnie naprawa laptopa (kolega się wziął za niego i może się uda go reanimować za niedużą kasę ) więc kasy nie mam i muszę sobie odpuścić
|
||
|
|
|
#4725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrą metodą jest czytanie książek po ang. ![]() wymyśliłam sobie nowy (nierealny) zawód, chcę zostać deweloperem
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana a powiedz mi tam w Norwegii to spokojnie da sie utrzymac zone,dziecko, dom i samochod z takiej normalnej pensji?? Bo na nasze polskie warunki to by graniczylo z cudem.K jak posmakuje Szwecji to nie zdziwie sie jak bedzie chcial zebysmy tam sie przeprowadzili.Jego kuzyn ( ten ktory mu tam prace zaproponowal)przez tylko trzy lata pracy w Szwecji wyprawil wesele na 200 osob ,wybudowal dom,kupil dwa nowe samochody ,skuter,dwie koparki i dzialke.A u nas czego mozna sie dorobic w ciagu trzech lat?? garbia??
|
#4727 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jadę do Szwecji |
|
|
|
|
#4728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
me too ![]() kurna, ale ta Polska jest żałosna
|
|
#4729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakby nie było jestem patriotką i uważam że Polska to śliczny kraj, mądrzy ludzie(wiem wiem, są wyjątki |
|
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia nie bede Ci mowic czy da sie utrzymac, bo dziecka nie mamy jeszcze
napisze Ci, ze WYDAJE mi sie, ze sie da teraz ja nie pracuje, wynajmujemy domek, splacamy kredyt i w ciagu pol roku odlozylismy kase na wesele, jakos specjalnie nie odmawiajac sobie niczego. jednak mimo wszystko licze na to, ze po slubie juz szybbko znajde prace, a wtedy bedzie zupelny luzacz chociaz juz teraz wiekszej spinki nie bylo, bardziej nakrecanie sie samemu czy aby na pewno podolamy zreszta do tej pory mam stresa czy na wszystko wystarczy dobrze, ze w razie czego za czesc mozemy po slubie zaplacic;p no niestety w Pl nie byloby nas na to stac... na slub pewnie musialabym czekac jeszcze 100lat, o dzieciach nie wspomne... moja przyjaciolka jest teraz w ciazy, w sumie juz pierwszy trymestr skonczyla, starali sie dluzszy czas, byla praca... ona zaszla w ciaze, miesiac pozniej jej maz stracil prace, ona tez nie pracuje, bo byla na zastepstwie. teraz on sie zastanawia nad wyjazdem za granice... echh... ciezko tutaj....aa!! no i obydwoje po studiach, zapomnialam dodac. ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- moniq a jak wyglada peeling? to jest taka specjalna metalowa szpatulka podlaczona do maszyny i ta szpatulka jedzi Ci po buzce, wibruje i wydaje taki delikatny dzwiek, a babka jednoczesnie moczy cere wacikiem , zeby ta woda pod wplywem ultradzwiekow byla wtloczona w glebsze wasrtwy naskorka i zeby mogla rozbic zanieczysczenia, ktore sie nagromadzily. i te zanieczyszczenia wylaza na wierzch stad ta brudna woda o ktorej Wam pisalam bo wacikiem te zanieszczysczenia scierala
Edytowane przez santom Czas edycji: 2012-02-29 o 23:22 |
|
|
|
#4731 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jakakolwiek polityka prorodzinna leży i kwiczy (czy w ogóle taka jest prowadzona?) do tego należy doliczyć ogromne podatki pośrednie (VAT, akcyza) ... po wszystkim zostaje nam jakieś 20% tego co "zarobiliśmy", a 80% powędrowało do Skarbu Państwa... dodajmy ekstra wysokie ceny mieszkań, kiepską sytuację na rynku pracy i ciągle rosnące rachunki super, co? nic tylko wić gniazdko i to jest żałosne ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
fajne, musi być przyjemnie dzięki za opis
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4733 |
|
Zadomowienie
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
moniq swiete slowa... ja nawet chcialam wrocic do pl po anglii na stale... niestety brutalna rzeczywistosc pokazala gdzie moje miejsce... i teraz jak przyjechalam na urlop, to za glowe sie lapie co tutaj sie dzieje i jaka sieczke ludziom z mozgow robia media
kinia no fakt, na pewno nie mielibysmy tego wszystkiego bedac w pl... raczej byloby od 1 do 1
|
|
|
|
#4735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
moniq powiedz cos wiecej o tym nowym wymyslonym zawodzie ,bo mnie zaciekawilas
bedziesz cos robila w tym kierunku?No widzicie jesli zona kuzyna K nie koloryzuje to wedlug moich obliczen to w dwa lata mozna zarobic na mieszkanie w PL,oczywiscie w Polsce kupic mieszkanie ,a zarobic na nie w Szwecji dokladnie. A tutaj w Pl pakowac sie w 30 letni kredyt trzeba.
Edytowane przez kinia860 Czas edycji: 2012-03-01 o 00:16 |
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ja też zgadzam się co do perspektyw w Polsce ![]() dziś jadę oddać krew C będzie mi towarzyszył
|
|
|
|
#4738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
ja nienawidze krwi oddawac, chociazby do badan
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już będę oddawała 3 raz ale napiszę Ci że boję się igieł ale się odwaracam
|
|
|
|
#4740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

a pracę znajdziesz 

Ja 22 lata, on 27 lat, razem 2 lata (będzie w kwietniu). Samodzielni, utrzymujący się za własne pieniądze itp... Kiedy zaręczyny - DOBRE PYTANIE
, gratulacje

)..

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za kazdym razem wlosy rosna slabsze i rzadsze wiec nie czujesz, ze masz wlosy pod pachami.
żeby poszło wszystko tak jak sobie planujecie