Świąteczno - noworoczne rozmowy prrrawie narzeczonych - cz. 16 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 15:24   #4711
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

Dot.: Świąteczno - noworoczne rozmowy prrrawie narzeczonych - cz. 16

ksenawojowniczka hej
Sylvi gratuluję sukcesów TŻta a pracę znajdziesz
Isabelle zazdraszczam wakacji

Ja też już po uczelni. Potem widziałam się z TŻ i pojechaliśmy obczaić wyprzedaże. Kupiłam tylko sztruksową spódnicę do pracy, a tak to bida w sklepach
kawa_tylko_z_mlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 16:07   #4712
Clood
Zadomowienie

ksena - masz zabójczy nick witaj

sylvi znajdziesz pracę, zobaczysz, takie fajne laski jak prrrawie narzeczone zawsze znajdują pracę

Clood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 18:07   #4713
adela50
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
santom ekstra fryzurka ,kurde ja bym sie troche bala ,ze mi sie ona rozleci.
A teraz wrzucaj ze swoim pyszczkiem na fb

Adela a to 6 tyg.zleci szybko ,moj leci na 6-7 miesiecy
ja tam gdzie on jest w pracy nie latam, bo sama boję się latać i wgóle mam stresa, choć generalnie fajne jest latanie i te piękne widoki...ale ja mam kupe pracy,zaległy urlop chce wykorzystać na pobycie z tż po świętach no i muszę troche spraw pozałatwiać... tż nie jest w stanie przetrwać 3miesięcy na wyjeździe, więc dobrze ,że to teoretycznie 6 tyg
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 18:20   #4714
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa własnie TŻ dzwonil.. kolejny test 8 marca po tym tescie jeszcze tylko komisja lekarska i bye bye na szkolke ale sie ciesze czyli bardzo realne ze w kwietniu bedzie na szkolce

Cytat:
Napisane przez ksenawojowniczka Pokaż wiadomość
Konkrety, ok Ja 22 lata, on 27 lat, razem 2 lata (będzie w kwietniu). Samodzielni, utrzymujący się za własne pieniądze itp... Kiedy zaręczyny - DOBRE PYTANIE TŻ mówił o nich już po 3 miesiącach związku, ale to naturalne, że nie chciałam o tym wtedy słuchać. Po roku związku zamieszkaliśmy razem, ale temat jakby ucichł. W sumie czas nie goni nas, ale wiadomo każda dziewczyna w poważnym związku na zaręczyny oczekuje Czasem wydaje mi się, że mam już paranoje na tym punkcie, przez to, że on na poczatku dużo mówił o chęci ślubu/zaręczyn A NAWET O DZIECIACH(!) a później temat bardzo mocno ucichł., pewnie dlatego, że ja mówiłam stanowczo NIE... Teraz gdy poruszam ten temat, odpowiada, że wtedy kiedy wreszcie wszyscy przestaną o tym gadać dookoła.... FAKT ostatnio wszyscy znajomi się zaręczali albo brali śluby... więc chyba TŻ czuje się przytłoczony:P
Cześć
Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
My się przeprowadzamy w weekend. Już mam tyle latania, że głowa mała.
O jeny, gratulacje
Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Fari, widze, ze jeszcze ironii nie nauczylas sie wyczuwac w postach naszych
Jeśli chodzi Ci o wypowiedź Santom to wyczaiłam o co come on i dlatego był " " Ja wiem że ja blondynka jestem, ale nie aż tak głupia jak Ci się wydaje
Fari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:40   #4715
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

witam nowa

sylvi spokojnie znajdziesz staz, ale jak najszybciej musisz sie zarejestrowac.

oj zlecial mi dzis dzien bylam na peelingu kawitacyjnym... hmm... nie wiedzialam, ze jeszcze sie tyle brudkow utrzymalo na ryju moim umowilam sie tez na przerobki sukni, wiec jade w przyszly wtorek zostawiam T. na romansie z dentysta, a sama jade testowac auto i rundke po reszcie spraw do pozalatwiania... kurde... zostaly juz tylko blisko 2 miesiace, a ja zaczynam byc lekko... zestresowana??
a T. bedzie juz za 3 dni;D;D;D

wczoraj bylam tez u gina, zrobilam cytologie i pierwszy raz czulam szczypanie i mnie pozniej brzuchol ciagnal... zrobilam tez zapas kwasu foliowego

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:47   #4716
sylvi_86
Zakorzenienie

najszybciej to wlasnie w poniedzialek:P do 3go mam umowe a to jest sobota wieeeeeeeeec dopiero w poniedzialek moge isc. pojde od samego rana.bedzie predzej z glowy;]

fajny jest ten peeling? wybralabym sie na siakies takie rzeczy

to cooo dzidzie planujemy?
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:52   #4717
kinia860
Zakorzenienie

hej

Ale u mnie dzis cieplutko bylo ,pewnie u was tez Trzeba powoli zrzucac ciuszki ,a sadło takie ,ze buuuu.Obiecalam sobie,ze jak tz wyjedzie to sie ostro biore za siebie.A moze z tesknoty zaczne chudnac ,albo na odwrot z tesknoty zaczne wpieprz...tony czekolady
Tz pewnie bedzie tam chudl w oczach ,ostatnio jak go pakowalismy otworzyl szafe i mowi tak "widzisz te koszule?? teraz sie w nie nie mieszcze ,ale jak wroce to wejde z tą i w tą i tamtą też"

Cytat:

poki co czeka nas rozlaka...pol roczna conajmniej...ale po tym bedziemy mogli w koncu razem zamieszkac(jesli ja tez bede miec prace )..
no to sobie razem pomarudzimy te pol roku
Cytat:
Napisane przez Promyk03 Pokaż wiadomość
hej hej hej
wróciłam z uczelni mam teraz wolne do środy
A co ty mas ztak duzo wolnego na tych studiach dziennych hmm??
Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
zrobilam tez zapas kwasu foliowego
Bedziecie starac sie o dzidzie po slubie??
Moj K znowu jakies luzne gadki szmatki ,zeby najpierw zarobic na mieskzanie(zeby wynajmowac) ,a potem dziecko ,tylko to zarabianie na mieszkanie oczywiscie nie w Polsce.
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-29, 20:04   #4718
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Ale u mnie dzis cieplutko bylo ,pewnie u was tez Trzeba powoli zrzucac ciuszki ,a sadło takie ,ze buuuu.Obiecalam sobie,ze jak tz wyjedzie to sie ostro biore za siebie.A moze z tesknoty zaczne chudnac ,albo na odwrot z tesknoty zaczne wpieprz...tony czekolady
Tz pewnie bedzie tam chudl w oczach ,ostatnio jak go pakowalismy otworzyl szafe i mowi tak "widzisz te koszule?? teraz sie w nie nie mieszcze ,ale jak wroce to wejde z tą i w tą i tamtą też"

no to sobie razem pomarudzimy te pol roku

.
oj pomarudzimy pomarudzimy.. ale jakos damy rade

ja tez chcialam zaczac odhudzac sie jak TŻ wyjedzie ale ze nie wiadomo kiedy dokladnie to bedzie to sie wzielam za siebie i od paru dni odchudzanko. musze najpierw żołądek zmniejszyc bo nawet jak jem 1400kcal to i tak glodna troche chodze, ale nie ma sie co dziwic jak sie tyle wpieprzalo

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

musze sie wziąć za mój english w końcu. jak P. wyjedzie bede miec mnóóóóóóóóóóóóóóóóóstwo czasu
Stary 2012-02-29, 20:42   #4719
Fari
Rozeznanie

Cytat:
witam nowa

sylvi spokojnie znajdziesz staz, ale jak najszybciej musisz sie zarejestrowac.

oj zlecial mi dzis dzien bylam na peelingu kawitacyjnym... hmm... nie wiedzialam, ze jeszcze sie tyle brudkow utrzymalo na ryju moim umowilam sie tez na przerobki sukni, wiec jade w przyszly wtorek zostawiam T. na romansie z dentysta, a sama jade testowac auto i rundke po reszcie spraw do pozalatwiania... kurde... zostaly juz tylko blisko 2 miesiace, a ja zaczynam byc lekko... zestresowana??
a T. bedzie juz za 3 dni;D;D;D

wczoraj bylam tez u gina, zrobilam cytologie i pierwszy raz czulam szczypanie i mnie pozniej brzuchol ciagnal... zrobilam tez zapas kwasu foliowego
Właśnie, fajny ten peeling??
Widzisz jak to zleciało szybciutko. Lada dzień T. przyjedzie, a później to już nie mrugniesz okiem a już ślub będzie
Kwas foliowy? Planujecie staranka już?
Stary 2012-02-29, 20:44   #4720
kinia860
Zakorzenienie

sylvi no ja angielski tez planuje odkurzyc ,tz lepiej mowi po ang.niz ja ,wiec musze go dogonic,a on teraz w Szwecji bedzie praktykowal angielski ,a ja moze poprosze siostre i ciocie ,zebysmy na skypie rozmawialy po ang. nie polsku,tylko moje slownictwo zrobilo sie ubogie ,a keidys tak dobrze sie umialo jezyk ,no coz jak sie nie praktykuje to tak jest.
Stary 2012-02-29, 20:56   #4721
santom
Zakorzenienie

ogolnie cos tam w planach mamy, ale ciii wole nie zapeszac a kwas foliowy ogolnie conajmniej 4 miesiace przed planowanym zajsciem trzeba zaczac bracwiec jeszcze troszku poczekam

co do pilingu: musze powiedziec, ze buzke gladziutka mam teraz no i wyciagnelo mi brudkow z twarzy, bo babka mi pokazala wode ktora uzywala zmetniala i poszarzala, chociaz kobieta mowi, ze i tak czysta byla opowiadala, ze ludzie przychodza regularnie na peeling co miesiac i za kazdym razem woda czarna ogolnie jestem zadowolona, bo to inna forma oczyszczania, mniej inwazyjna niz takie oczyszczanie manualne i wyciaga brudki z glebszych warstw naskorka. za tydzien moze sobie trzasne mikrodermabrazje, moze chociaz troszke mi rozjasni przebarwienia

kinia najlepiej wlasnie uczyc sie jezyka poprzez rozmowe nic nie daje takich efektow jak praktyka wiec wykorzystuj siostre i ciocie;D

NA ZAWSZE W SERCU...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-29, 20:59   #4722
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
sylvi no ja angielski tez planuje odkurzyc ,tz lepiej mowi po ang.niz ja ,wiec musze go dogonic,a on teraz w Szwecji bedzie praktykowal angielski ,a ja moze poprosze siostre i ciocie ,zebysmy na skypie rozmawialy po ang. nie polsku,tylko moje slownictwo zrobilo sie ubogie ,a keidys tak dobrze sie umialo jezyk ,no coz jak sie nie praktykuje to tak jest.
kiedys to angielski mialam w jednym paluszku a teraz
Stary 2012-02-29, 21:21   #4723
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
moniq iestety nie ma warkocza, ale wlosy sa zwiniete w taki rulonik... wiesz, z przodu sie zaczyna a z tylu przechodzi w ten koszyczek
gratuluje woskowania ja na studiach mialam, ale pech chcial, ze mielismy kiepsko ogarnieta babke od zajec i nie powiadomila nas wczesniej o tym, ze bedzie woskowanie i tym sposobem dziewczyna depilowala mi... skore bo wlosow nie mialam. ale i tak wspominam to lepiej niz prace z depilatorem (...)
aaa rozumiem z tym rulonikiem też fajnie ale może pomyślisz nad warkoczem, mam wrażenie, że będzie lepiej wyglądał... oczywiście jeśli lubisz takie fryzury
woskowanie nie jest złe 100% lepsze niż depilator... nie woskowałam się chyba rok, tylko maszynka była w ruchu, więc teraz trzeba pocierpieć ale spoko, jak sama się depiluje ból jest pod kontrolą
Cytat:
Wcale nie jest takie odrażajace za kazdym razem wlosy rosna slabsze i rzadsze wiec nie czujesz, ze masz wlosy pod pachami.
wiadomo, że później jest ok, ale wiesz, trzeba przeżyć najgorszy pierwszy raz, a to dla mnie tragedia, bo zaraz będę się pocić jak świnka
Cytat:
Napisane przez Fari Pokaż wiadomość
(...) Zapisałam dane i jak odbiorę PITa za tydzień to wpiszę co trzeba

Kurcze, kusi mnie to woskowanie pach (całkiem inaczej wyglądają pachy ogolone a inaczej wywoskowane) i w dodatku jeszcze brazylijska bo maszynka i kremy mnie tak podrażniają że nie mogę się depilować
dziękuję!
też mnie kusi, muszę się zmobilizować póki jest chłodno... ciekawe czy w domowe woskowanie byłoby udane, hm...
Cytat:
(...) aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa własnie TŻ dzwonil.. kolejny test 8 marca po tym tescie jeszcze tylko komisja lekarska i bye bye na szkolke ale sie ciesze czyli bardzo realne ze w kwietniu bedzie na szkolce
super sylvuś! jestem pewna że się uda!
Cytat:
Napisane przez ksenawojowniczka Pokaż wiadomość
(...) Ja jestem tu nowa... 2 lata z TŻ
siemano

Isabelle
gratuluje przeprowadzki! i troszkę zazdroszczę
moje jedyne wariacje mieszkaniowe to podniecanie się wymianą szafy
ehhh zarabiam za mało, przez to wszystko chciałabym zmienić pracę... w takim momencie zakup szafy to ekstra bonus planowany przez 2 miesiące dopiero zaczęłam pracę a już chce inną, ehh

dziś z TŻtem nie miałam kontaktu, zobaczymy się dopiero w piątek
z okazji postu zaczynam realizować zdrowotne postanowienia, jem mniej słodyczy, więcej owoców i jogurtów, od 3dni gniotę stepper i wiecie, to serio działa! dopiero 3dni starań a od 2dni nie bolało mnie serce ani nogi super!

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 21:22   #4724
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Oj wiem coś o tym ja tez tak mam, w liceum to angielski lubiłam i umiałam najlepiej z całej klasy (skromniś ) , później na studiach na pierwszym roku studiów w zaawansowanej grupie też spoko, na drugim już słabiej bo nam połączyli grupy z podstawową i praktycznie nic nowego, zero możliwości rozwinięcia słownictwa, a na trzecim to wogóle zajęć nie mieliśmy bo nowa wykładowczyni miała jakieś problemy zdrowotne tylko na zaliczenie babka nam dała test jak dla przedszkolaków żeby wszyscy zaliczyli bez problemu i żeby nikt do dziekana/rektora nie doniósł.
Później kontakt z językiem się urwał i kicha zapomniałam połowę tego co umiałam a angielski uwielbiam
Cytat:
ogolnie cos tam w planach mamy, ale ciii wole nie zapeszac a kwas foliowy ogolnie conajmniej 4 miesiace przed planowanym zajsciem trzeba zaczac bracwiec jeszcze troszku poczekam

co do pilingu: musze powiedziec, ze buzke gladziutka mam teraz no i wyciagnelo mi brudkow z twarzy, bo babka mi pokazala wode ktora uzywala zmetniala i poszarzala, chociaz kobieta mowi, ze i tak czysta byla opowiadala, ze ludzie przychodza regularnie na peeling co miesiac i za kazdym razem woda czarna ogolnie jestem zadowolona, bo to inna forma oczyszczania, mniej inwazyjna niz takie oczyszczanie manualne i wyciaga brudki z glebszych warstw naskorka. za tydzien moze sobie trzasne mikrodermabrazje, moze chociaz troszke mi rozjasni przebarwienia

kinia najlepiej wlasnie uczyc sie jezyka poprzez rozmowe nic nie daje takich efektow jak praktyka wiec wykorzystuj siostre i ciocie;D
Co do bejbika to żeby poszło wszystko tak jak sobie planujecie

Hmmm... kusi mnie ostatnio wizyta u kosmetyczki na depilację, a teraz jeszcze mikrodermabrazja albo ten peeling na szczęście jeszcze czeka mnie naprawa laptopa (kolega się wziął za niego i może się uda go reanimować za niedużą kasę ) więc kasy nie mam i muszę sobie odpuścić
Stary 2012-02-29, 21:26   #4725
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:

a jak wygląda taki peeling kawitacyjny?
dobrą metodą jest czytanie książek po ang. ja kupiłam sobie kilka i teraz nie mam czasu ich czytać

wymyśliłam sobie nowy (nierealny) zawód, chcę zostać deweloperem

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
Stary 2012-02-29, 21:35   #4726
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana a powiedz mi tam w Norwegii to spokojnie da sie utrzymac zone,dziecko, dom i samochod z takiej normalnej pensji?? Bo na nasze polskie warunki to by graniczylo z cudem.K jak posmakuje Szwecji to nie zdziwie sie jak bedzie chcial zebysmy tam sie przeprowadzili.Jego kuzyn ( ten ktory mu tam prace zaproponowal)przez tylko trzy lata pracy w Szwecji wyprawil wesele na 200 osob ,wybudowal dom,kupil dwa nowe samochody ,skuter,dwie koparki i dzialke.A u nas czego mozna sie dorobic w ciagu trzech lat?? garbia??
Stary 2012-02-29, 21:44   #4727
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Kochana a powiedz mi tam w Norwegii to spokojnie da sie utrzymac zone,dziecko, dom i samochod z takiej normalnej pensji?? Bo na nasze polskie warunki to by graniczylo z cudem.K jak posmakuje Szwecji to nie zdziwie sie jak bedzie chcial zebysmy tam sie przeprowadzili.Jego kuzyn ( ten ktory mu tam prace zaproponowal)przez tylko trzy lata pracy w Szwecji wyprawil wesele na 200 osob ,wybudowal dom,kupil dwa nowe samochody ,skuter,dwie koparki i dzialke.A u nas czego mozna sie dorobic w ciagu trzech lat?? garbia??
jadę do Szwecji
Stary 2012-02-29, 21:51   #4728
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Kochana a powiedz mi tam w Norwegii to spokojnie da sie utrzymac zone,dziecko, dom i samochod z takiej normalnej pensji?? Bo na nasze polskie warunki to by graniczylo z cudem.K jak posmakuje Szwecji to nie zdziwie sie jak bedzie chcial zebysmy tam sie przeprowadzili.Jego kuzyn ( ten ktory mu tam prace zaproponowal)przez tylko trzy lata pracy w Szwecji wyprawil wesele na 200 osob ,wybudowal dom,kupil dwa nowe samochody ,skuter,dwie koparki i dzialke.A u nas czego mozna sie dorobic w ciagu trzech lat?? garba??
................. w Polsce zdecydowanie tylko garb zostaje
Cytat:
jadę do Szwecji
me too

kurna, ale ta Polska jest żałosna

Stary 2012-02-29, 22:12   #4729
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
................. w Polsce zdecydowanie tylko garb zostaje

me too

kurna, ale ta Polska jest żałosna
Może nie tyle Polska , co nasz rynek pracy, ceny i płace jakby nie było jestem patriotką i uważam że Polska to śliczny kraj, mądrzy ludzie(wiem wiem, są wyjątki ) i piękny język.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-29, 22:28   #4730
santom
Zakorzenienie

Kinia nie bede Ci mowic czy da sie utrzymac, bo dziecka nie mamy jeszcze napisze Ci, ze WYDAJE mi sie, ze sie da teraz ja nie pracuje, wynajmujemy domek, splacamy kredyt i w ciagu pol roku odlozylismy kase na wesele, jakos specjalnie nie odmawiajac sobie niczego. jednak mimo wszystko licze na to, ze po slubie juz szybbko znajde prace, a wtedy bedzie zupelny luzacz chociaz juz teraz wiekszej spinki nie bylo, bardziej nakrecanie sie samemu czy aby na pewno podolamy zreszta do tej pory mam stresa czy na wszystko wystarczy dobrze, ze w razie czego za czesc mozemy po slubie zaplacic;p

no niestety w Pl nie byloby nas na to stac... na slub pewnie musialabym czekac jeszcze 100lat, o dzieciach nie wspomne... moja przyjaciolka jest teraz w ciazy, w sumie juz pierwszy trymestr skonczyla, starali sie dluzszy czas, byla praca... ona zaszla w ciaze, miesiac pozniej jej maz stracil prace, ona tez nie pracuje, bo byla na zastepstwie. teraz on sie zastanawia nad wyjazdem za granice... echh... ciezko tutaj....aa!! no i obydwoje po studiach, zapomnialam dodac.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

moniq a jak wyglada peeling? to jest taka specjalna metalowa szpatulka podlaczona do maszyny i ta szpatulka jedzi Ci po buzce, wibruje i wydaje taki delikatny dzwiek, a babka jednoczesnie moczy cere wacikiem , zeby ta woda pod wplywem ultradzwiekow byla wtloczona w glebsze wasrtwy naskorka i zeby mogla rozbic zanieczysczenia, ktore sie nagromadzily. i te zanieczyszczenia wylaza na wierzch stad ta brudna woda o ktorej Wam pisalam bo wacikiem te zanieszczysczenia scierala

NA ZAWSZE W SERCU...

Edytowane przez santom
Czas edycji: 2012-02-29 o 22:22
Stary 2012-02-29, 22:36   #4731
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Może nie tyle Polska , co nasz rynek pracy, ceny i płace jakby nie było jestem patriotką i uważam że Polska to śliczny kraj, mądrzy ludzie(wiem wiem, są wyjątki ) i piękny język.
Fari, zależy o czym rozmawiamy, a mowa była o zarobkach i generalnie jak to w Polsce można się 'urządzić' i 'dorobić'... przecież nie napisałam że mamy brzydkie krajobrazy czy głupie społeczeństwo
jakakolwiek polityka prorodzinna leży i kwiczy (czy w ogóle taka jest prowadzona?) przedsiębiorcy też nie mają łatwo, aby zatrudnić człowieka i dać mu w miarę ludzką pensję ok.2000zł na rękę, koszty jakie ten przedsiębiorca musi ponieść to ok.3300zł... rozumiecie? 2tysie mamy do ręki a kasę wysokości 65% naszej pensji zabiera państwo
do tego należy doliczyć ogromne podatki pośrednie (VAT, akcyza) ... po wszystkim zostaje nam jakieś 20% tego co "zarobiliśmy", a 80% powędrowało do Skarbu Państwa...
dodajmy ekstra wysokie ceny mieszkań, kiepską sytuację na rynku pracy i ciągle rosnące rachunki
super, co? nic tylko wić gniazdko

i to jest żałosne

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
(...)moniq a jak wyglada peeling? to jest taka specjalna metalowa szpatulka podlaczona do maszyny i ta szpatulka jedzi Ci po buzce, wibruje i wydaje taki delikatny dzwiek, a babka jednoczesnie moczy cere wacikiem , zeby ta woda pod wplywem ultradzwiekow byla wtloczona w glebsze wasrtwy naskorka i zeby mogla rozbic zanieczysczenia, ktore sie nagromadzily. i te zanieczyszczenia wylaza na wierzch stad ta brudna woda o ktorej Wam pisalam bo wacikiem te zanieszczysczenia scierala
a to ciekawe fajne, musi być przyjemnie dzięki za opis

Stary 2012-02-29, 22:40   #4732
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
Kinia nie bede Ci mowic czy da sie utrzymac, bo dziecka nie mamy jeszcze napisze Ci, ze WYDAJE mi sie, ze sie da teraz ja nie pracuje, wynajmujemy domek, splacamy kredyt i w ciagu pol roku odlozylismy kase na wesele, jakos specjalnie nie odmawiajac sobie niczego. jednak mimo wszystko licze na to, ze po slubie juz szybbko znajde prace, a wtedy bedzie zupelny luzacz chociaz juz teraz wiekszej spinki nie bylo, bardziej nakrecanie sie samemu czy aby na pewno podolamy zreszta do tej pory mam stresa czy na wszystko wystarczy dobrze, ze w razie czego za czesc mozemy po slubie zaplacic;p
----
W Polsce to jest marzenie
Stary 2012-02-29, 22:46   #4733
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
W Polsce to jest marzenie
niestety

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-29, 22:52   #4734
santom
Zakorzenienie

moniq swiete slowa... ja nawet chcialam wrocic do pl po anglii na stale... niestety brutalna rzeczywistosc pokazala gdzie moje miejsce... i teraz jak przyjechalam na urlop, to za glowe sie lapie co tutaj sie dzieje i jaka sieczke ludziom z mozgow robia media szkoda gadac

kinia no fakt, na pewno nie mielibysmy tego wszystkiego bedac w pl... raczej byloby od 1 do 1

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-02-29, 23:06   #4735
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
moniq swiete slowa... ja nawet chcialam wrocic do pl po anglii na stale... niestety brutalna rzeczywistosc pokazala gdzie moje miejsce... i teraz jak przyjechalam na urlop, to za glowe sie lapie co tutaj sie dzieje i jaka sieczke ludziom z mozgow robia media szkoda gadac

kinia no fakt, na pewno nie mielibysmy tego wszystkiego bedac w pl... raczej byloby od 1 do 1

Stary 2012-02-29, 23:09   #4736
kinia860
Zakorzenienie

moniq powiedz cos wiecej o tym nowym wymyslonym zawodzie ,bo mnie zaciekawilasbedziesz cos robila w tym kierunku?

No widzicie jesli zona kuzyna K nie koloryzuje to wedlug moich obliczen to w dwa lata mozna zarobic na mieszkanie w PL,oczywiscie w Polsce kupic mieszkanie ,a zarobic na nie w Szwecji dokladnie.
A tutaj w Pl pakowac sie w 30 letni kredyt trzeba.

Edytowane przez kinia860
Czas edycji: 2012-02-29 o 23:16
Stary 2012-03-01, 06:33   #4737
Promyk03
Zakorzenienie

Dzień dobry
ja też zgadzam się co do perspektyw w Polsce
dziś jadę oddać krew C będzie mi towarzyszył

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 06:45   #4738
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi Ci o wypowiedź Santom to wyczaiłam o co come on i dlatego był " " Ja wiem że ja blondynka jestem, ale nie aż tak głupia jak Ci się wydaje
Myslalam, ze nie wyczailas bo napisalas calkiem powaznie "nie o to mi chodzilo"

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
wiadomo, że później jest ok, ale wiesz, trzeba przeżyć najgorszy pierwszy raz, a to dla mnie tragedia, bo zaraz będę się pocić jak świnka
Powiem ci, ze wąsik bardziej boli

Cytat:
Napisane przez Promyk03 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
ja też zgadzam się co do perspektyw w Polsce
dziś jadę oddać krew C będzie mi towarzyszył
Wow, podziwiam ja nienawidze krwi oddawac, chociazby do badan

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 06:47   #4739
Promyk03
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, podziwiam ja nienawidze krwi oddawac, chociazby do badan
Ja już będę oddawała 3 raz ale napiszę Ci że boję się igieł ale się odwaracam

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 09:19   #4740
ksenawojowniczka
Raczkowanie

Cytat:
A ja słyszałam że w Norwegii właśnie jak ma się dziecko to kiedy idzie do szkoły dostaje się spore pieniążki na to dziecko od Państwa, taka pomoc socjalna. Wczoraj cos koleżanka wspominała, że jej brat z żoną wyjechali właśnie jak dzieci szły do szkoły i dużą kasę dostali na te dzieci.
ksenawojowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości