Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 08:04   #4711
Balbinka1983
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny jestem załamana! ważyła Mnie pielęgniarka i co? wyszlo że w 2 tyg mam 4.6 na plus! jak to możliwe? czyżby te Nerki i to że Pilam wczoraj dużo? mam już łącznie 9.6
Bejbe, nie łam się i pamiętaj, że każda waga inaczej pokazuje - wiążąca powinna być dla Ciebie informacja z tej samej wagi - wtedy będziesz znać rzeczywisty "przyrost masy" także nie sugeruj się tym szpitalnym wynikiem
Stary 2012-03-27, 08:05   #4712
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Hej wszystkim

łoj jak Ci zazdroszczę.....

głowa mnie pobolewa znów... jakaś taka zmęczona się czuję.....
do d.
ojj współczuje mnie wczoraj plecy bolały niemiłosiernie a dzis na razie spokój
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 08:05   #4713
prince_polo
Zakorzenienie

No i po wizycie.
jak dostaną wynik moczu to zbadają i do domu jeśli będzie dobrze!
jak dolegliwości będą się utrzymywać albo wrócą ataki to do mojego GINA i on bezpośrednio da skierowanie do szpitala tam do innego miasta . ordynator że Mna gadal i Mowil że oni tutaj w związku z Nerkami nie poradza nic i musi być Urolog na miejscu bo chodzi o to by nerki nie stracic więc nie wiem patrzyli się na te moje wyniki ciągle i mi tak gadał.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 08:06   #4714
dottta
Zakorzenienie

i dla wszystkich mam po wizytach
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 08:16   #4715
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Bejbe, nie łam się i pamiętaj, że każda waga inaczej pokazuje - wiążąca powinna być dla Ciebie informacja z tej samej wagi - wtedy będziesz znać rzeczywisty "przyrost masy" także nie sugeruj się tym szpitalnym wynikiem
Mam nadzieję bo będzie masakra jak będzie tak wzrastać

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-27, 08:35   #4716
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cocobella Pokaż wiadomość
Hmmmm, tak sie zastanawiam nad imieniem dla maleństwa
Powiedźcie, czy Wy miałyscie z tym problem, tzn. z wyborem Jutro poznam płeć i pomyślałam, że fajnie by było mieć już wstępnie coś wybrane
Dla dziewczynek mam kilka typów, ale dla chłopca???????????
Ja tak samo, dla dziewczynki mam wymarzone imię od dawna, dla chłopca zero, a to będzie chłopiec prawdopodobnie
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Ad 1. Drugi raz już pewnie nie przyjdą Oni niestety też mają nie wdzięczną pracę, tak jak pracownicy kontroli z US. Wszyscy traktują ich jak intruzów.

Ad 2. Kserokopie z L4 zostawiasz sobie?
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Nie masz nawet kserokopii? Ja wszystkie zwolnienia skanuję w 300 dpi, albo fotografuję i dopiero wysyłam.
No właśnie nie zrobiłam żadnych kopii
to bardzo źle? zaczęłam się denerwować, że głupio zrobiłam...
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Upatrzyliśmy sobie wózek TAKO Laret tylko nie wiem, jaki kolor. Myślę, że na ten się zdecydujemy
Wybrałabym jakiś spokojny, popielaty lub beżowy
Jakoś nie bardzo mi sie podobają wózki w oczoje.bnych kolorach.
Cytat:
Hej dziewczyny jestem załamana! ważyła Mnie pielęgniarka i co? wyszlo że w 2 tyg mam 4.6 na plus! jak to możliwe? czyżby te Nerki i to że Pilam wczoraj dużo? mam już łącznie 9.6

rano na Ktg mała tak kopala że masakra i to tak mocno że aż brzuch z pasami podskakiwal

wieczorem przywieźli na sale ciężarówke ale taka dziwna jak by się w choinki urwała
nie wiedziała który ojciec dziecka jest rocznik albo coś się jej pyta pielęgniarka jakieś pytania a ta w ogóle nie wiedziała jak odpowiedzieć np czy zęby ma zdrowe
a rano pielęgniarka mówi jej żeby się podmyla i Wziela pojemnik i nasikala to poszła i nasikala przychodzi i pielęgniarka się pyta umyla się pani? a ona tak a pielęgniarka a czym jak nawet recznika pani nie Wziela. no i mówi dam pani pojemnik niech pani jeszcze raz a ten niech pani wyrzuci. to Wziela z Moczem wyrzuciła na sali do kosza
pielęgniarka mówi no gdzie pani wyrzuciła do lazienki najpierw Wylac. ale do niej jak do słupa ten mocz dalej w koszu
Woda Ci się zatrzymuje, dlatego te kilogramy, nie martw się
Rzezywiście jakaś niekumata mocno ta babka
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
dzień dobry,
jestem już po wizycie wczorajszej i dołączam do wszystkich Was , które muszą leżeć. A to dlatego , że dzidziuś(dziewczynka-jednak ma się intuicję )ma nisko położoną główkę.To wyjaśnia fakt , że ruchy dziecka czuje praktycznie poniżej lub na wysokości pępka.Poza tym wg OM powinnam być w 26 tyg+ 2 dni a dziecko jest duże jakby miało 24 tydzień i parę dni. Wszystkie wymiary mieszczą się w dolnych limitach. Może to geny , bo ja urodziłam się w terminie z wagą 2700g i 50 cm.Poza tym ok,wszystko dobrze rozwinięte.Mam brac 4x po 2 tabletki magnez Asmag forte. Wczoraj wieczorem wzięłam 2 tabletki już i po 1,5 h zwymiotowalam. nie wiem czy to przez tabletki Na wszelki wypadek przez 3 dni będę brać po 1 tabletce 4x dziennie
Będę wpadać na godzinkę codzień na wizaż, bo niestety nie mam laptopa tylko komp stacjonarny, wiec tylko bedę pobieżnie będę Was poczytywać.
Pozdrawiam
Trzymaj się, dasz radę najważniejsze, że dzidzia, choć drobniutka- jest zdrowa i silna. Gratuluję córci
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 08:48   #4717
hanjah
Zakorzenienie

Hello
Ja dziś też wyspana, bo nam Dorotka pospać dała i obudziła się przed 7 dopiero

Wiecie że ja się wczoraj na tym spacerze opaliłam Po południu swędział mnie dekolt ale nie skojarzyłam tego. Dopiero jak szłam się myć to spojrzałam w duże lustro-i miałam ślad na dekolcie i ramionach że mnie słońce chwyciło Tylko tak dziwnie, bo zwykle opalam się na brązowo, a wczoraj dekolt miałam czerwony (dziś już lekko zbrązowiał). I teraz się martwię, bo powinnam się jakimś kremem posmarować przed wyjściem... No ale nie leżałam plackiem i brzucha nie odsłaniałam więc może wszystko ok

Za pół godziny dzwonię do położnej. Ale się wycwaniłam i to tż będzie z nią rozmawiał
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-27, 08:55   #4718
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hello
Ja dziś też wyspana, bo nam Dorotka pospać dała i obudziła się przed 7 dopiero

Wiecie że ja się wczoraj na tym spacerze opaliłam Po południu swędział mnie dekolt ale nie skojarzyłam tego. Dopiero jak szłam się myć to spojrzałam w duże lustro-i miałam ślad na dekolcie i ramionach że mnie słońce chwyciło Tylko tak dziwnie, bo zwykle opalam się na brązowo, a wczoraj dekolt miałam czerwony (dziś już lekko zbrązowiał). I teraz się martwię, bo powinnam się jakimś kremem posmarować przed wyjściem... No ale nie leżałam plackiem i brzucha nie odsłaniałam więc może wszystko ok

Za pół godziny dzwonię do położnej. Ale się wycwaniłam i to tż będzie z nią rozmawiał
kochana, nic się nie martw nie daj się zwariować moja kuzynka będąc w ciąży dużo siedziała na słońcu i wszystyko jest ok.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 08:58   #4719
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Ja w ciągu 3 tygodni przytyłam 3, 2 kg Już nawet nie liczę ile razem mam na plusie coby się zbytnio nie dołować.

Cytat:
dzień dobry,
jestem już po wizycie wczorajszej i dołączam do wszystkich Was , które muszą leżeć. A to dlatego , że dzidziuś(dziewczynka-jednak ma się intuicję )ma nisko położoną główkę.To wyjaśnia fakt , że ruchy dziecka czuje praktycznie poniżej lub na wysokości pępka.Poza tym wg OM powinnam być w 26 tyg+ 2 dni a dziecko jest duże jakby miało 24 tydzień i parę dni. Wszystkie wymiary mieszczą się w dolnych limitach. Może to geny , bo ja urodziłam się w terminie z wagą 2700g i 50 cm.Poza tym ok,wszystko dobrze rozwinięte.Mam brac 4x po 2 tabletki magnez Asmag forte. Wczoraj wieczorem wzięłam 2 tabletki już i po 1,5 h zwymiotowalam. nie wiem czy to przez tabletki Na wszelki wypadek przez 3 dni będę brać po 1 tabletce 4x dziennie
Będę wpadać na godzinkę codzień na wizaż, bo niestety nie mam laptopa tylko komp stacjonarny, wiec tylko bedę pobieżnie będę Was poczytywać.
Pozdrawiam
Leż i odpoczywaj I gratuluję córeczki
Stary 2012-03-27, 09:03   #4720
depoison
Zadomowienie

Hello, witam się z kubkiem porannej kawy (dziś ciut wcześniej, niż o 12 )

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
nio w Dm drukujesz kupon i jak robisz zakupki to możesz dać i dają ten pakiet, a w Rossman zupełnie nie mogę się zorientować gdzie to może być...zajrzyj jak znajdziesz chwilę, może ty się skapniesz
już znalazłam
http://www.rossmann.de/babywelt/

a spodnie kupiłaś w H&M?? na ciążowym??

depoison czy ty już masz położną???jak wygląda współpraca z nią??
Ad 1 - o rany, to jeszcze drukarkę trzeba włączyć? (nasza rzadko używana, więc nie stoi na wierzchu) Sehr kompliziert
ale na stronie Rossmanna to sie chyba faktycznie zarejestruję, paczuszka chyba nie wygląda źle (szczególnie ten Mozart dla niemowląt )
Das Babypaket von Rossman ist ganz gut gefüllt. Für den Onlineshop gibt es einen 5-Euro-Rabattcoupon. Außerdem ein Heft mit Rabattcoupons für die Filialen. Das Babywelt Elternmagazin bietet ein paar interessante Artikel rund um Schwangerschaft und Babyprodukte. Nett ist auch ein Set von kindgerehten Aufklebern mit Tiermotiven, sowie die CD “Mozart zum Wohlfühlen” mit Entspannungsmusik.Überdie s im Begrüßungspaket sind kleine Produktproben, und zwar Lansinoh Stilleinlagen, Fenjal Vitality Lift Body Lotion, Schaebens Augen & Lippen Maske, eine Schwangerschafts-Pflegelotion, eine Carefree plus Slipeinlage und SebaMed Wellness Dusche. Für geschenkt gar nicht so schlecht.
aha - widzę, że w Spiele Maxie tu http://www.spielemax.de/babyclub.html jest rejestracja. Ponoć dają jakieś maskotki + gutscheiny

Ad 2 - tak, W H&M na ciążowym

Ad 3 - masz na myśli tę, co potem do domu przychodzi?
Mam dwie na oku, ale jeszcze żadnej nie wybrałam. Gadałam na razie z jedną u mojego lekarza (od 20 tc to ona, już nie pielęgniarka, pobiera krew, robi mi ktg, waży i takie tam). Opowiadała, że te wizyty służą głownie opiece nad pępuszkiem dziecka, kontroli krocza matki/tudzież blizny po cesarce, ważeniu, mierzeniu, ogólnemu sprawdzaniu, czy z dzieciątkiem wszystko ok i rozwiewaniu wszelkich wątpliwości (w rodzaju - martwisz się, że tygodniowemu niemowlęciu wyskoczył pryszcz na brodzie - położna przychodzi, ogląda, opowiada o przyczynach, zaleca postępowanie).
W ogóle - jak ze wszystkim - i z tym nieszczególnie się spieszę, bo ponoć 'załatwienie' położnej to nie jest problem nawet na tydzień przed terminem porodu. Aha - w Berlinie obowiązuje rejonizacja, czyli mieszkając na południu miasta raczej nie bierzemy sobie położnej z północy, ale nie wiem, czy tak jest wszędzie.

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 09:10   #4721
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
kochana, nic się nie martw nie daj się zwariować moja kuzynka będąc w ciąży dużo siedziała na słońcu i wszystyko jest ok.
Ja to się w ogóle nie lubię opalać, choć jak już bym się położyła na słoneczku to opalę się na brązowo, nigdy się nie spiekłam i skóra też mi nie schodziła. Ale jakoś nie czuję presji opalania się, bo i tak mam ciemną karnację i nigdy blada nie byłam A wczoraj zdziwiło mnie po prostu że od takiego marcowego słoneczka też się można opalić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-27, 09:16   #4722
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja to się w ogóle nie lubię opalać, choć jak już bym się położyła na słoneczku to opalę się na brązowo, nigdy się nie spiekłam i skóra też mi nie schodziła. Ale jakoś nie czuję presji opalania się, bo i tak mam ciemną karnację i nigdy blada nie byłam A wczoraj zdziwiło mnie po prostu że od takiego marcowego słoneczka też się można opalić
no to fajnie masz, ja się ciężko opalam, więcej piegów na twarzy niż opalenizny no takie wczesnowiosenne słonko prędzej opali niż letnie

Na słonko trzeba wychodzić bo to samo zdrowie, tylko wiadomo, w granicach rozsądku. - i tej chemii tyle na siebie nie nadkładać

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 09:17   #4723
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hmmm ja jeszcze nie znam płci ale mam po jednym typie: Amelia i Tymoteusz. Możliwe, że jak poznam płeć to mi się to odmieni i będę kombinować z innymi imionami
Jak to się stało ze jeszcze nie znasz płci?? Coś chyba przegapiłam

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość

Ja mam termin dopiero pod koniec sierpnia, wiec nawet do tygodnia z 2 na przodzie nie doszlam a nie moge sie doczekac
a brzuszek masz już całkiem całkiem duży!!!

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość

Cały czas mam za dużo leukocytów, bakterie i jakiś szczawian wapnia Leczę to głównie uroseptem i żuravitem plus herbatka z żurawiną.
Silniejszy jest urosept czy furalgin?
Boję się że szybko się tego nie pozbędę
Dbaj o ciepło szczególnie w okolicach nerek, bioder..

Cytat:

rano na Ktg mała tak kopala że masakra i to tak mocno że aż brzuch z pasami podskakiwal

wieczorem przywieźli na sale ciężarówke ale taka dziwna jak by się w choinki urwała
nie wiedziała który ojciec dziecka jest rocznik albo coś się jej pyta pielęgniarka jakieś pytania a ta w ogóle nie wiedziała jak odpowiedzieć np czy zęby ma zdrowe
a rano pielęgniarka mówi jej żeby się podmyla i Wziela pojemnik i nasikala to poszła i nasikala przychodzi i pielęgniarka się pyta umyla się pani? a ona tak a pielęgniarka a czym jak nawet recznika pani nie Wziela. no i mówi dam pani pojemnik niech pani jeszcze raz a ten niech pani wyrzuci. to Wziela z Moczem wyrzuciła na sali do kosza
pielęgniarka mówi no gdzie pani wyrzuciła do lazienki najpierw Wylac. ale do niej jak do słupa ten mocz dalej w koszu [COLOR="Silver"]
Może ona nie wie kto jest ojcem dziecka..?

Cytat:
dzień dobry,
Pozdrawiam
24 tc. to pewnie średnia, a przyjrzyj sie jaki jest zakres ...
Pewnie jest nieduża po Tobie znam takie przypadki że dziecko miało np. nieproporcjonalnie małą główkę i były obawy ze coś nie tak, a to było po ojcu który też miał wyjątkowo niedużą głowe... to tylko przykład oczywiście

Cytat:
No i po wizycie.
jak dolegliwości będą się utrzymywać albo wrócą ataki to do mojego GINA i on bezpośrednio da skierowanie do szpitala tam do innego miasta . ordynator że Mna gadal i Mowil że oni tutaj w związku z Nerkami nie poradza nic i musi być Urolog na miejscu bo chodzi o to by nerki nie stracic więc nie wiem patrzyli się na te moje wyniki ciągle i mi tak gadał.

hmmmm i nie do końca wiadomo co myśleć
mam nadzieję że to koniec Twoich problemów ...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 09:20   #4724
wanilllka82
Wtajemniczenie

Witam Was mamuśki niewiele nadrabiana miałam, pół strony? obijacie się

Cytat:
dzień dobry,
jestem już po wizycie wczorajszej i dołączam do wszystkich Was , które muszą leżeć. A to dlatego , że dzidziuś(dziewczynka-jednak ma się intuicję )ma nisko położoną główkę.To wyjaśnia fakt , że ruchy dziecka czuje praktycznie poniżej lub na wysokości pępka.Poza tym wg OM powinnam być w 26 tyg+ 2 dni a dziecko jest duże jakby miało 24 tydzień i parę dni. Wszystkie wymiary mieszczą się w dolnych limitach.
gratuluje córeczki i dobrej intuicji

nie bardzo rozumiem skąd związek leżenia z nisko po0łozoną główką? mój mały też jest bardzo nisko, główką w dół, nawet mnie to martwiło ale moja gin powiedziała że ponieważ już rodziłam to dziecko będę nosić niżej i nic o leżeniu nie wspominała sugerowała tylko koniec pracy i nie przemęczanie się

Cytat:
nie przywiązywałabym się zbytnio do tego pomiaru, to inna waga więc wynik nie jest miarodajny u mojej gin zawsze waże kg więcej niż u siebie na wadze, a poza tym pisałaś że spuchałas czyli na pewno nadmiar kg to zatrzymana woda

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-03-27 o 09:23
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 09:20   #4725
agunia82
Zakorzenienie

Wita się zasmarkaniec
Ja miałam ciężką noc, co chwilę się budziłam, a od 4 do 6 w ogóle spać nie mogłam. Kichałam, prychałam, do tego rozbolały mnie plecy i mała w brzuszku szalała

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ja tam dalej w łóżku z wełnianymi skrpetami na nogach, bynajmniej wieczorami, bo w dzień to normalnie łażę i smarkam i kaszle... (to już ponad tydzień!) ale już łzy mi tak nie ciekną to łudzę się że odpuści w końcu.
łączę się w bólach

Cytat:
pewnie woda ci się zatrzymuje

Cytat:
dzień dobry,
Pozdrawiam
oj bidulka Ale skoro wymiary mieszczą się w normach, to jest ok.

Cytat:

czy płyn do płukania jest konieczny? chodzi tylko o zapach?
z tego co czytałam nie jest konieczny

Cytat:
No i po wizycie.
porażka ten szpital

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 09:21   #4726
phdwao
Zakorzenienie

LInka silniejszy jest furagin, to lek na receptę, a urosept to suplement

ostrzegam Cie, że mozesz po kilku dnia brania furaginu czuc bol nerek, on czasem to powoduje
Stary 2012-03-27, 09:21   #4727
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello, witam się z kubkiem porannej kawy (dziś ciut wcześniej, niż o 12 )

Ad 1 - o rany, to jeszcze drukarkę trzeba włączyć? (nasza rzadko używana, więc nie stoi na wierzchu) Sehr kompliziert
ale na stronie Rossmanna to sie chyba faktycznie zarejestruję, paczuszka chyba nie wygląda źle (szczególnie ten Mozart dla niemowląt )
Das Babypaket von Rossman ist ganz gut gefüllt. Für den Onlineshop gibt es einen 5-Euro-Rabattcoupon. Außerdem ein Heft mit Rabattcoupons für die Filialen. Das Babywelt Elternmagazin bietet ein paar interessante Artikel rund um Schwangerschaft und Babyprodukte. Nett ist auch ein Set von kindgerehten Aufklebern mit Tiermotiven, sowie die CD “Mozart zum Wohlfühlen” mit Entspannungsmusik.Überdie s im Begrüßungspaket sind kleine Produktproben, und zwar Lansinoh Stilleinlagen, Fenjal Vitality Lift Body Lotion, Schaebens Augen & Lippen Maske, eine Schwangerschafts-Pflegelotion, eine Carefree plus Slipeinlage und SebaMed Wellness Dusche. Für geschenkt gar nicht so schlecht.
aha - widzę, że w Spiele Maxie tu http://www.spielemax.de/babyclub.html jest rejestracja. Ponoć dają jakieś maskotki + gutscheiny

Ad 2 - tak, W H&M na ciążowym

Ad 3 - masz na myśli tę, co potem do domu przychodzi?
Mam dwie na oku, ale jeszcze żadnej nie wybrałam. Gadałam na razie z jedną u mojego lekarza (od 20 tc to ona, już nie pielęgniarka, pobiera krew, robi mi ktg, waży i takie tam). Opowiadała, że te wizyty służą głownie opiece nad pępuszkiem dziecka, kontroli krocza matki/tudzież blizny po cesarce, ważeniu, mierzeniu, ogólnemu sprawdzaniu, czy z dzieciątkiem wszystko ok i rozwiewaniu wszelkich wątpliwości (w rodzaju - martwisz się, że tygodniowemu niemowlęciu wyskoczył pryszcz na brodzie - położna przychodzi, ogląda, opowiada o przyczynach, zaleca postępowanie).
W ogóle - jak ze wszystkim - i z tym nieszczególnie się spieszę, bo ponoć 'załatwienie' położnej to nie jest problem nawet na tydzień przed terminem porodu. Aha - w Berlinie obowiązuje rejonizacja, czyli mieszkając na południu miasta raczej nie bierzemy sobie położnej z północy, ale nie wiem, czy tak jest wszędzie.
jeśli chodzi o Rossmana, to też trzeba wydrukowac kupon, aby odebrać ten pakiet...

a co do tej hebamme, to ja miałam namiar na polską, ale właśnie ze względu na tę rejonizację, była za daleko....ale szukam jakiejś miłej i pomocnej
Stary 2012-03-27, 09:22   #4728
hanjah
Zakorzenienie

Czekam na tel od położnej, bo się okazało że jest na spotkaniu... ale tyle dobrego że podałam mój nr domowy i jak będzie wolna to oddzwoni. Przynajmniej nie spędzę dnia przy telefonie wydzwaniając do niej
Stary 2012-03-27, 09:37   #4729
prince_polo
Zakorzenienie

Zaraz Ide do badania. zobaczymy może coś powiedzą. szkoda że mojego GINA nie ma

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-27, 09:37   #4730
phdwao
Zakorzenienie

dziewczyny jutro robię glukozę, dowiedziałam sie, że musze ja kupic i przywiźć do laboratorium, cyz Wy tez tak miałyście?
Stary 2012-03-27, 09:42   #4731
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dziewczyny jutro robię glukozę, dowiedziałam sie, że musze ja kupic i przywiźć do laboratorium, cyz Wy tez tak miałyście?
u mnie sami mi dawali, ale w niektórych lab faktycznie tak jest, że trzeba przynieść swoją

Stary 2012-03-27, 09:45   #4732
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
u mnie sami mi dawali, ale w niektórych lab faktycznie tak jest, że trzeba przynieść swoją
aha dobrze ze spytalam bo jutro bym jeździla szukac glukozy ciekawe czy mi rozpuszcza, czy szklanke i wode tez mam sobie przyniesc
Stary 2012-03-27, 09:45   #4733
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o Rossmana, to też trzeba wydrukowac kupon, aby odebrać ten pakiet...

a co do tej hebamme, to ja miałam namiar na polską, ale właśnie ze względu na tę rejonizację, była za daleko....ale szukam jakiejś miłej i pomocnej
no to przyjdzie mi wyjąć drukarkę...

A dzwoniłaś do tej Polki? gadałaś z nią? bo słyszałam, że niektóre się zgadzają, mimo że mieszkają daleko (zależy im na każdym groszu, a jak dojazd mają nienajgorszy, to w sumie czemu nie)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 09:48   #4734
Irmusia81
Zakorzenienie

Witam

Kurcze, ale u nas dziś wieje
TŻ myje okna A ja popijam kawusię

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A swoją drogą tyle z Was ciężarówki kochane jest coraz bliżej magicznych tygodni z 3 na przodzie! WOW Jak ten czas leci!!!!
To prawda Bardzo szybko to mija

Cytat:
ja od dzis mam równe 4 miesiące do terminu porodu
Ja też Co prawda z kalkulatora internetowego wychodzi mi 25 lipiec, ale wg obliczeń ginki 26

Cytat:
Napisane przez cocobella Pokaż wiadomość
Hmmmm, tak sie zastanawiam nad imieniem dla maleństwa
Powiedźcie, czy Wy miałyscie z tym problem, tzn. z wyborem Jutro poznam płeć i pomyślałam, że fajnie by było mieć już wstępnie coś wybrane
Dla dziewczynek mam kilka typów, ale dla chłopca???????????
My się jeszcze nie zdecydowaliśmy. Na naszej liście zostały 3: Leon, Michał, Wojciech
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 09:48   #4735
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
aha dobrze ze spytalam bo jutro bym jeździla szukac glukozy ciekawe czy mi rozpuszcza, czy szklanke i wode tez mam sobie przyniesc
haha może na wszelki wypadek weź
spoko, na pewno Ci rozpuszczą

Stary 2012-03-27, 09:50   #4736
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
haha może na wszelki wypadek weź
spoko, na pewno Ci rozpuszczą
zastanawiam sie nad jednym jutro ja zrobię, 75g, a jutro zaczynam 24tc, czy to dobrze, czy moze powinnam skończyc 24tc zeby ja wykonac, zeby wynik nie byl zafalszowany
Stary 2012-03-27, 09:52   #4737
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiam sie nad jednym jutro ja zrobię, 75g, a jutro zaczynam 24tc, czy to dobrze, czy moze powinnam skończyc 24tc zeby ja wykonac, zeby wynik nie byl zafalszowany
mi gin to badanie zlecił zrobić koło 20tyg, dlaczego nie wiem. Podobno są zalecenia, żeby robić między 24 a 28, ale można i wcześniej

Stary 2012-03-27, 09:55   #4738
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
no to przyjdzie mi wyjąć drukarkę...

A dzwoniłaś do tej Polki? gadałaś z nią? bo słyszałam, że niektóre się zgadzają, mimo że mieszkają daleko (zależy im na każdym groszu, a jak dojazd mają nienajgorszy, to w sumie czemu nie)
a ja nawet drukarki nie mam i aby wydrukować ten do DM musiałam się do Pana Turka wybrać i wydrukować, teraz ten do Rossmanna...

niestety dzwoniłam, była b.miła, ale ma za daleko, poza tym pracuje jeszcze w klinice na położnictwie, także jakaś lepiej ustawiona
Stary 2012-03-27, 09:55   #4739
Paula SHIN
Zakorzenienie

No i wstalam Zaraz sie biore za wszystko. Obudzila nas pani z urzedu miejskiego.
Staram sie non stop wymeldowac exa z mojego mieszkania, bo facet ostatnio chodzi tam po nocach i sie awanturuje, pokazuje dowod, przez domofon mowi ze to policja, a pozniej gada ze on sobie nie zyczy zebysmy tam z TZ i malym mieszkali.
Nooo bo w koncu to jego mieszkanie Taaa....
Jeszcze zaczal klamac, ze nie dalismy mu wszystkich rzeczy. Straszy policja i sadami jesli chcemy jego wymeldowac. No i juz nie wiem co z tego bedzie stres od rana...

Ale z lepszych rzeczy: Moj synus dzisiaj od rana ma swoje nowe slowo
Od jakiegos czasu wola "mama" lub "tata", my mowimy "slucham", a on odpowiada slowka po swojemu, zadaje pytania itd. Ma wielka radoche
A dzisiaj:
Synus: mama!
Ja: slucham?
S: A moko moko? (nowe slowo )
J: moko moko?
S: nio
J: a co to jest moko moko?
S: (smiech) mama mama!
J: no slucham Cie
S: a moko moko?
J: nie mam pojecia, chyba tak
S: (smiech) nio
J: a zmienimy Ci pieluszke? Juz chyba czas?
S: nie nie... (i wyszedl z pokoju)

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 09:55   #4740
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Zaraz będą się majowo-czerwcowe mamy rozpakowywać i... my
Nooo A zobaczycie, jak to zleci

Cytat:
Ale mnie mała przed chwilą skopała, nabiera sił ta moja córa, oj nabiera Ale jak mnie w jakiś narząd kopnie tak mocno, jak w brzuch przed chwilą, to fajnie nie będzie i w ogóle sprzedaje mi kopniaki na zmianę raz w brzuch, raz w jelito
Mój też mnie tak okłada Najbardziej mnie boli, jak znęca się nad pęcherzem Takie dziwne uczucie, jak nieraz przy infekcji
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości