|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015
Juz wiem o jaka reklame Wam chodzilo
![]() ![]() Ooo... to fajnie, ze juz w nastepnym tygodniu zaczynacie szkole rodzenia ![]() ![]() ![]() Jesli chodzi o wage to powiem ci, ze wczoraj rano az sie zdziwilam, bo mialam +3 kg ![]() ![]() ![]() Nawet nie myslalam o studniowce tak szczerze powiedziawszy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kupilas cos nowego dla maluszka? Ja dzisiaj szukalam spodni ciazowych jeansow, ale byly strasznie drogie i oczywiscie zaszlam na dzial dla dzieci. Musze cos kupic wlasnie na jakies wyjscia z maluszkiem, bo to co dostalismy w spadku to same body i pajacyki itp. a widzialam sliczne zestawy np. spodenki i koszulka, albo sweterek ![]() ![]() ![]()
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4713 |
Zakorzenienie
|
Kasiu, szkołę chcemy zacząć już bo to jest dwa razy w tygodniu i zawsze inny temat, i można chodzić tylko na wybrane tematy to możemy chodzić np. 2 razy w miesiącu i robić po kolei te 10 tematów, tak jak nam będzie pasować bo wiadomo, szkoła i praca. Teraz 19kwietnia mamy "Przebieg porodu" to Ci zrelacjonuję
![]() Ja położnej nie mam to sama muszę o to zadbać ![]() To fajnie takie 3kg w połowie ciąży to chyba naturalne, bo ja już prawie 10kg. I wszystko mam na tyłku. A mały przecież dopiero 570gram waży...to gdzie ta reszta? ![]() ![]() Zrobimy na studniówkę kolorowe bezalkoholowe drinki? ![]() To się zdaję ale niebawem będzie lipiec a potem już wakacje na sali szpitalnej ![]() Jeansowe spodnie z kawałkiem gumowego pasa i zaraz ceny z kosmosu masz rację. Ja dalej chodzę w tych moich z H.M ale przecierają mi się powoli na udach. Dla maluszka prócz tej maty edukacyjnej nie kupiłam, narazie inwestuję w siebie, dwie piżamy, tunika i krem na rozstępy ![]() Wiem o jakich ciuszkach mówisz oj wiem... Już sobie tych naszych chłopaków wyobrażam takich elegancików ![]() ![]() Nie przypominaj mi o tej reklamie, napewno nic z ich kosmetyków nigdy nie kupię bo już mam traumę.
#4714 |
Wtajemniczenie
|
To super, ze mozecie sobie wybierac terminy zajec
![]() ![]() Jak tak powolutku teraz bede przybierac na wadze, to bede bardzo szczesliwa ![]() ![]() Zobacz jak szybko teraz dziecko rosnie, az niemozliwe, ze w przeciagu miesiaca tyle juz przytyl ![]() Ty bedziesz miala jeszcze porownanie z ostatniego badania i teraz o ile wiecej bedzie wazyl ![]() Taaaaakkkk bezalkoholowe drinki ![]() ![]() ![]() Powiem Ci, ze juz nie moge sie doczekac malutkiego, a jeszcze tyle czasu ![]() ![]() ![]()
#4715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak pojawiła się reklama to miałam taką reakcję: Za 1. razem: Ooo, jaki fajny dzidziuś!!! za 2. razem: Słodki... za 3. razem: no, znikaj już za 4. razem: cholera... za 5. razem: ![]() za 6. razem: ![]() za 7 razem: ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
No Kasiu, te wiercenie się w brzuszku, te pierwsze kopniaczki.. i ta świadomość że tam masz pod serduszkiem tak małego człowieczka
![]() ![]() ale też bym go już czasem wolała mieć przy sobie ale po drugiej stronie brzusia ![]() Myślę, że odpowiednio szybko Wam położna wszystko przekaże, ja też nie wiem czy na "karmienie piersią", targać TŻta. ![]() ![]() ![]() Bardzo szybko te dzieciaczki tam rosną, bardzo... powiem Ci że co USG to jestem w szoku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przepisu na bezalkoholowe drinki nie mam, ale myślę że w te kilkanaście dni zdążę przygotować jakąś całą kartę drinków a Ty opanuj menu ![]() Zaraz TŻ z pracy wróci a ja nie śpię ![]() ![]() Amani ale chociaż się trochę tą reklamą pozachwycałaś a ja od razu chciałam bić, płakać i trzaskać laptopem. Dobranoc ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2012-04-12 o 23:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Wtajemniczenie
|
A z PL to przywiezlismy:
-rozek (3 na zdj.) -pieluszki biale i kolorowe, te co polecalas ![]() -sliczny spiworek z Kubusia Puchatka -pieluszki flanelowe -ciuszki, ktore dostalismy w spadku ![]() ![]() -proszek lovela ![]() -i 2 misiaczki od malutkiego kuzyna w prezencie ![]() i wczesniej jeszcze taki kocyk polarowy kupilam ![]() A co do ubranek, to zastanawiam sie czy dokupic jeszcze w rozmiarze 56cm??? Jak myslisz, bo ja mam prawie wszystkie na 62cm i tylko kilka mniejszych.
#4718 |
Zakorzenienie
|
Kasia, śliczne te rzeczy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4719 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez tak mysle, ze TZ nie musi przeciez na kazdych zajeciach byc
![]() Ja wlasnie tym sie troche martwie, ze dzidzius pod koniec lipca juz moze pojawic sie na swiecie, a ja mam egzaminy ze studiow ![]() ![]() Moj maz ma nocki, dlatego dzis tak sobie dluzej siedze ![]() ![]() Amani moja reakcja byla baaaardzo opozniona, tylko sobie pomyslalam " o na wizazu tez juz reklamy trzeba zamykac" a po ktoryms kliknieciu dopiero sie zorientowalam o jakiej reklamie dziewczyny pisza na watku ![]()
#4720 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do tej książki to po prostu brak słów :/ ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i w końcu nie mam żadnego filmiku ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
Ciężko mi iść jak Wy tu siedzicie
![]() Strippi, właśnie tego się obawiam, że tylko znów jej to sławę, rozgłos i $$ przyniesie a należą jej się co najwyżej ![]() ![]() Dziękuję za miły komentarz ![]() Kasia, no dobra to będziemy czekać do terminu a właśnie na usg szpitalnym termin porodu mam na 5 sierpnia ![]() Zgaga mnie męczy, strasznie. Pierwszy raz tak uciążliwie.
![]() |
#4722 |
Wtajemniczenie
|
na 5 sierpnia to tak jak ja
![]() ![]() Co do ubranek to wlasnie nie wiem, co zrobic... mam wiekszosc 62 i teraz tak, czy mam kupic cala wyprawke w tym rozmiarze 56 ? Czy tylko cos dokupic, jak tak to co? Bo ja wlasnie czekalam na te ciuszki jakie dostaniemy, a teraz jeszcze bardziej jestem skolowana, bo nie wiem jak to rozwiazac z zakupami. ![]() W jakim rozmiarze kupilas te rzeczy na all. ? Masz moze jakas liste co potrzeba maluszkowi na lato kupic z ubranek i ile czego ?
#4723 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, już się nie mogę doczekać imprezy
![]() ![]() W ogóle to kwiecień jeszcze spokojny u nas a potem już w każdym miesiącu tego roku przyjdzie na świat przynajmniej jedno Maleńswo ![]() oooj będzie się działo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka dla Wojtusia! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Hmmm, nie wiem za bardzo co to (coś w stylu Airlines Tycoon?), ale widzę, że się cieszysz, więc cieszę się razem z Tobą ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też cały czas byłam do kubełkowej specyficznie nastawiona, ciągle czytałam i słyszałam, jaka to spacerówka kubełkowa jest zła, bo się nie rozkłada, bo dziecko nie może leżeć, bo mu będzie niewygodnie... Ale te wszystkie wypowiedzi należały do osób, które z kubełkową spacerówką nie miały do czynienia, a ja poszwędałam się po forach dot. choćby Buzza, to praktycznie wszystkie opinie użytkowniczek były pozytywny ![]() ![]() Ja też - a przypominam, że do ciąży daleko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie mam doświadczenia, ale tak na zdrowy rozum poczekałabym z kupowaniem ubranek do ostatniej chwili (w sensie przełom 8 i 9 m-ca) i zobaczyła, czy dziecko ma potencjał na jakiegoś wielkoluda, czy raczej będzie maluszek. Bo też bezsensu zapychać sobie szafę rzeczami, które przydadzą się załóżmy na pierwsze 2 tygodnie i większości z nich ani razu dziecku nie założymy... Ale może niech się nasze mamusie wypowiedzą ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Dzień dobry w piątek 13go! Jesteście przesądne? ![]() Wczoraj do późnego wieczora siedziałam nad prezentacją i jeszcze jej nie skończyłam ![]() Może uda mi się cichaczem dziś w pracy coś zrobić ( ![]() ![]() Mąż się od wczoraj coś kiepsko czuje... Oby nic go nie rozłożyło ![]()
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Zabcia no to jeszcze troszkę wam rzeczy zostało, ale spokojnie się wyrobicie. Amani dziękuję za zaproszenie, zaraz wejdę. Blonde zazdroszczę jeziorka. Kasiu dziękuję. Czyli chyba jednak mi nie opadł a urósł i się wypełnił. Gratulacje tych 3 kg na plusie ![]() Mąż dziś jedzie na weekend na studia, ale powiedział, że tel. będzie miał non stop przy sobie jakby się coś miało zacząć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Wtajemniczenie
|
Hej ho w piątek
![]() Wczoraj było bosko, co prawda trampek nie znalazłam takich jakbym chciała (tzn.były, ale zabrakło mojego rozmiaru), ale obiad, a potem szejk truskawkowy z maka skutecznie mnie pocieszyły ![]() A dziś piątek 13-tego, ale ja przesądna w ogóle nie jestem ![]()
#4727 |
Zakorzenienie
|
Agnusek mrrr szejk
![]() Ja się właśnie zabieram za śniadanko. Mąż w pracy do 12. Potem odbierze obiad, zjemy i o 13 jedzie na studia. Ja mam dziś jeszcze ang. |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Smacznego! ![]()
![]() |
#4729 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie. Mam dziś 6dc, wczoraj skończył mi się okres, a od jakichś 10 minut strasznie boli mnie dół brzucha i aż promieniuje do kręgosłupa - identycznie jak pierwszego dnia okresu, tylko odrobinę lżej. Miałyście tak kiedyś?
Ja mam to pierwszy raz i nie wiem, o co chodzi ![]()
#4730 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() ja na chwilkę przyszłam się przywitać tylko bo zaraz do pracy uciekam. Zjedliśmy własnie z tz śniadanko i trzeba się szykowac. Aby mojego tz też coś rozkłada, ma katar i gardło go boli i idzie dzisiaj do lekarza strong śliczny brzuszek i bardzo ładnie ogólnie wyglądasz ![]() gocha moja przyjaciółka tez miała problemy ze swoim synkiem i tez chodzi do chirurga z siusiakiem, teraz miał go posmarowanego jakimiś sterydami i na chwilę jest spokój (on tez Wojtuś). Zdrówka dla Wojtusia i super, ze udało mu się siusiu zrobić agusek a ja coś nie lubię szejków, za słodkie dla mnie są onyks jak tam jakieś oznaki na @ już są? ja tez jestem za tytułem Ilonki ![]() a jeszcze miałam wam pisać, że jak się nie uda nam w tym miesiacu z dzidzią to maj mamy cały z głowy bo tz w domu nie będzie 20 dni ![]() ![]()
#4731 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Abby ja nie jestem przesądna ![]() Agnusek fajnie, że wczorajszy dzień udany! Witajcie! Piątek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Stokrotko trzymam kciuki więc! Strong zapomniałam... ślicznie wyglądasz! ta reklama doprowadza mnie do szału!!! ![]()
![]() |
#4732 |
Wtajemniczenie
|
Aaby, nigdy tak nie miałam, więc nie wiem...może to już jakieś bóle owulacyjne?
Też podobał mi się tytuł Ilonki ![]()
#4733 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, trzymam przemocno! ![]() Cytat:
Cytat:
Bóle owulacyjne... ok, ale w 6dc? ![]()
![]() |
#4734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Kasiu, jeśli masz kilka ciuszków na 56 to ja bym więcej nie kupowała ![]() ![]() Gocha, buziaki dla Wojtusia ![]() ![]() Kurde, przeziębiłam się... ![]() aaa drink bezalkoholowy ![]() grenadyna (tylko żeby była bezalkoholowa) + sok pomarańczowy + sprite ![]() ![]() no i bavaria ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
aaby nie wiem co to może być.
stokrotko a gdzie ci mąż aż na 20 dni jedzie?? Strong, Kasia ja mam ciuszki na 56 i 62. I chyba ze 4 bodziaki na 50 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A kolor jak Ci wyszedł? ![]() Cytat:
![]() Ooo to muszę zajrzeć dziś do carrefoura bo chcę jakieś gry kupić dzieciakom od koleżanki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale czas zleciał! Już studniówkę macie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
Taka naklejka to też fajna dekoracja, tylko trzeba ją dobrac do wystroju aby pasowała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam za Was kciuki w tym miesiącu ![]() U mnie też tak jakoś... miałam już działać, a następna owu będzie w maju ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zakorzenienie
|
Onyks czyli @ jeszcze nie przyszła??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.