Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-23, 15:52   #4711
neseczka
Raczkowanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012

ja też nie przytyłam wagowo ale brzuszek już mi się powoli robi. Ej a od kiedy się czuje ruchy dziecka? Nie mogę się już doczekać
neseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 15:55   #4712
Cecilia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neseczka Pokaż wiadomość
ja też nie przytyłam wagowo ale brzuszek już mi się powoli robi. Ej a od kiedy się czuje ruchy dziecka? Nie mogę się już doczekać
Ruchy dziecka odczuwa się ok. 20 tyg. ciąży.
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 16:03   #4713
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Co macie dzisiaj na obiadek ?
pomidorówkę
Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Wiadomo, że najlepiej wiedzą już te dziewczyny, które już są mamami, normalnie bedziecie musiały nam pisac listy zakupów dzidziusiowych
pewnie, że napiszemy bo w tych wszystkich poradnikach to na listach z wyprawką sporo zbędnych rzeczy jest, w sklepach dla maluchów też Wam będą wszystko wciskać, żeby kupić
aaa i jak już kupujecie jakieś ciuszki dla swoich maluszków to od razu w rozmiarze 62, najmniejsze są w rozmiarze 56, ale się nie opłaca, bo jak dziecko się troche wyprostuje po porodzie to już będą za małe, 56 to można kupić jak ktoś się bliźniaków spodziewa, bo zwykle są mniejsze dzieci lub gdy się wczesniak urodzi
Stary 2012-04-23, 16:04   #4714
neseczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość
Ruchy dziecka odczuwa się ok. 20 tyg. ciąży.
no to jeszcze się naczekamy
neseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 16:08   #4715
Cecilia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neseczka Pokaż wiadomość
no to jeszcze się naczekamy
No, regulaminowo 9 tygodni czekania jeszcze, ale czasami ruchy dziecka wyczuwalne są nieco wcześniej
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 16:17   #4716
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość

pewnie, że napiszemy bo w tych wszystkich poradnikach to na listach z wyprawką sporo zbędnych rzeczy jest, w sklepach dla maluchów też Wam będą wszystko wciskać, żeby kupić
aaa i jak już kupujecie jakieś ciuszki dla swoich maluszków to od razu w rozmiarze 62, najmniejsze są w rozmiarze 56, ale się nie opłaca, bo jak dziecko się troche wyprostuje po porodzie to już będą za małe, 56 to można kupić jak ktoś się bliźniaków spodziewa, bo zwykle są mniejsze dzieci lub gdy się wczesniak urodzi
O no widzisz! I pierwsza solidna wiadomośc!
Z tymi rozmiarami to też jest masakra, ale teraz już wiem

Jade na zakupy
Papa
Stary 2012-04-23, 16:28   #4717
weronika23
Zakorzenienie

mowicie o lodach ja normalnie codziennie kocham lody

co do ciuszkow to zalezy jakiej firmy bo niektore na 56 sa takie jak na 62 i jakie dziecko ma sie urodzic gabrysie miala ciuszki na 56 a wazyla 3330 i duzo w nich chodzila przynajmniej nie tonela ale faktycznie wystarczy pare sztuk mozna poszukac w lupeksie albo na all zeby duzo nie wydawac
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 16:38   #4718
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Isia83 Pokaż wiadomość

Jutro mam wizytę u lekarki, zaczynam się stresować...
Kciuki za wizytę

Cytat:

Dziewczyny ! Zauważyłyście już u siebie nadwrażliwośc na zapachy ? Coś Wam śmierdzi ? I jak ze smakami?
Wrażliwość na zapachy to mój najbardziej odczuwalny objaw Mam go praktycznie odkąd się dowiedziałam o ciąży. Teraz już coraz mniej, ale nadal trochę mam. Najbardziej nie mogłam przeboleć jak mi moje ukochane perfumy śmierdziały i nie mogłam się nimi psikać Ale przynajmniej na dłużej mi starczą, bo tanie nie były

Cytat:
Wróciłam niedawno od gina, zbadał szyjke, wszystko ok
Byłam u fryzjera, jestem zadowolona!
I kupiłam taki reczniczek po kąpieli dla dzidziusia, taki duży z kapturem Super bawełna, jak nowy! Za 8zł.
Myślicie, że sie przyda?
Fajnie, że wszystko w porządku
Taki ręcznik na pewno się przyda

A ja się dzisiaj dowiedziałam, że ta lekarka co miałam do niej iść w czwartek, co przyjmuje w szpitalu, w którym chcę rodzić wcale nie jest na NFZ Wizyta kosztuje... 150 zł. Byłam pewna, że jak w szpitalu przyjmuje i że jak musiałam czekać 1,5 miesiąca na wizytę to to jest na NFZ
Ale przynajmniej mam problem z głowy - będę chodziła do jednego lekarza, też prywatnie, ale połowę taniej. Co prawda nie będę miała znajomego lekarza w szpitalu, w którym będę rodzić, ale co tam. I tak nie miałabym pewności, że akurat będzie miała dyżur wtedy. A pójdę tam do szkoły rodzenia, więc przynajmniej położne poznam
Stary 2012-04-23, 16:57   #4719
weronika23
Zakorzenienie

happy eve tu masz racje nie wiadomo czyt trafisz na swoejgo lekarza a jak juz trafisz to tez nie wiesz jak cie przyjmie jak chodzilam cala ciaze prywatnie kupe kasy poszlo a pozniej jak mialam rodzic to lekarka byla ua urlopie i rodzilam przy tej do ktorej teraz chodze nawet z nia rozmawialam ze chcialabym zeby byla przy porodzie i nawet mi mowila ze jak do terminu nie urodze to bedzie osobiscie wywolywac-tzrymaj ja za slowo

jedni lekarze sa spoko inni do dupy kolezanka chodzila prywatnie cala ciaze i nie powiedzial jej ze dziecko ma wade serduszka kazal jedynie w dniu porodu wstawic sie do szpitala jak przyszla zrobili usg i mowia do niej prosze jechac do tego i tego szpitala dziecko ma wade tu nie moze pani rodzic bo oddzial nie jest przygotowany i wiecie coooo ciul nie odbieral od niej telefonow wogole a lekarze byli w szoku ze nic nie wiedziala o wadzie

2 przypadek czasem wogole udaja ze cie nie znaja i kurcze ty placisz kase to jest dobrze a potem olewaja z gory na dol

ja nie powiem bo pozniej jak urodzilam babka jak przyszla do pracy i mnie ozbaczyla to byla 2 razy u mnie i doktorka ktora dobierala porod tez przyszla nawet wziela gabrysie na rece
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 17:09   #4720
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi Nie dałabym rady z takim drugim oszołomem jak ja Mam nadzieje, że mojemu to się nie udzieli

Cytat:
I kupiłam taki reczniczek po kąpieli dla dzidziusia, taki duży z kapturem Super bawełna, jak nowy! Za 8zł.
Myślicie, że sie przyda?
Fajnie
pewnie się przyda

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
Fajnie wiedzieć

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Najbardziej nie mogłam przeboleć jak mi moje ukochane perfumy śmierdziały i nie mogłam się nimi psikać Ale przynajmniej na dłużej mi starczą, bo tanie nie były
Wszystko ma swoje plusy

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
A ja się dzisiaj dowiedziałam, że ta lekarka co miałam do niej iść w czwartek, co przyjmuje w szpitalu, w którym chcę rodzić wcale nie jest na NFZ Wizyta kosztuje... 150 zł. Byłam pewna, że jak w szpitalu przyjmuje i że jak musiałam czekać 1,5 miesiąca na wizytę to to jest na NFZ
Ale przynajmniej mam problem z głowy - będę chodziła do jednego lekarza, też prywatnie, ale połowę taniej. Co prawda nie będę miała znajomego lekarza w szpitalu, w którym będę rodzić, ale co tam. I tak nie miałabym pewności, że akurat będzie miała dyżur wtedy. A pójdę tam do szkoły rodzenia, więc przynajmniej położne poznam
O masz
Nie wiedziałam, że w szpitalu przyjmują też prywatnie

Objadłam się całym opakowaniem lodów pistacjowych i teraz mi niedobrze
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 17:20   #4721
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Witam w nowym tyg
A ja dzis mialm pierwsza wizyte z polozna zalozyla mi karte ciazy czyt, ksiazke A4 z 30 stronami, pobrala krew cisnienie itp. W ciagu 2 tyg poeinnam dostc list z data USG, pogdalysmy z godz i milo minelo. Njprawdopodobniej bede miala jeszcze w ciazy jakos po USG w 20 tyg wizyte i specjalisty kardiolog bedzie sprawdzal doakldnie serce mluszka gdyz Filip urodzony z wda serca. prosze juz teraz trzymac kciuki

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

O masz
Mdzius moja lekarka, pracujaca w szpitalu przyjmowala tylko prywatnie i to wcale tanio sie nie liczyla ale teraz poszlam po rozum do glowy i chodze z drugim dzieciaczkiem na NHS Za duzo pieniazkow na wizyty stracilam a jakos nie widze kolosalnej roznicy praywatnie a n NHS,

Co do rozmiaru ciuszkow, to ja polecam kupic kika sztuk na 56 gdyz nie wiesz jaki dzidzius sie urodzi. Moj maly mial tylko 50 cm i "plywal" w 56 a o 62 juz nawet nie wspomne. Jakos do 3 m-ca przenosilismy te 56.

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-04-23 o 17:25
Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 17:34   #4722
judkama
Zakorzenienie

Co do ciuszków mały sie urodzil i mial 53 cm czyli tak standardowo, ja tyle tez mialam przy porodzie i TŻ. Ciuszki miałam na poczatek 56 i dlugo w nie ubieralam, niektore 62 nosil jak mial juz kilka miesiecy i by w nich tonal, wiec nie zgadzam sie zeby lepiej kupowac od razu na 62. Za duze ciuszki nie sa zbyt wygodne dla malucha. Oczywiscie wielkosc zalezy w duzej mierze od rodzicow, wiec jak sa wysocy to i dziecko pewnie urodzi sie duze. Ja mialam sporo kompletow, ale jak sie ulalo mleko to trzeba bylo szybko przebierac i ze 3 razy dziennie, bo mleko szybko kwasnialo i po prostu brzydko pachnialo. Mialam ciuszki z lumpka, wiec nie zalowalam ze jest ich tak duzo, pieniedzy duzp nie stracilam. Zreszta prac nie musialam co drugi dzien, tylko raz w tygodniu, czasem czesciej.

TŻ sie zrehabilitowal i nie musialam isc po hamburgery, tylko sam mi przyniosl. Kupil mi jeszcze farbe do wlosów w rossmannie Poczekam do konca trymestru i farbuje

Co do ruchów poczułam je dopiero w 22 tc, mały siedział na przedniej ścianie łożyska wiec nie był uciązliwy, tylko pod koniec jak sie wypychał

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-04-23 o 17:42
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 17:41   #4723
MoOoNiA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
nie ni ejst
ja tez dostalam tylko na mocz, morfologie, kiłę, glukoze i grupe krwi
Ja to dostałam całą listę 12 badań łącznie i wszytkie prywatnie
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry powwekendowo

Dzisiaj czeka mnie wizyta u endokrynologa, a potem kontrola bioderek córci.
Kciuki za wizyty chorujesz na tarczycę? Ja też. Chciałam się umówić na NFZ, żeby spr czy nie muszę zwiększyć dawki leku to mi podali termin n awrzesień także kolejna kasa na lekarza prywatnego

Cytat:
Ja uwielbiam ryby wędzone- łososia, makrele, ale naczytałam sie, że nie wolno w ciąży więc rezygnowałam z ich jedznia.

Wczoraj była u mnie koleżanka w 7 miesiacy ciąży i mówi, że ona sobie nie żałuje przyjemności. Miała ochotr na rybe wędzoną to jadła, nawet zjadła zapiekankę z zerem pleśniowym itp. Tak więc Dziewczyny chyba nie ma co przesadzac z tymi ograniczeniami i od czasu do czasu poddac się przyjemności !
Dopero jak urodzimy i zaczniemy karmić to się zacznie wariacja z jedzeniam ja to przez pierwsze 2 tygodnie jadłam tylko pierś gotowaną, ziemniaki, ryż i marchewkę a później to w ogole zero ograniczeń. Takie złote dziecko mi się trafiło, że mogłam wszytko jeść

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
A co do drugiego dziecka, to teraz mniej od siebie wymagam. Miłość przyjdzie z czasem. Bardziej martwi mnie to jak poukładać zycie w czwórkę, jak nie zaniedbać starszaka i jednocześnie zająć się maluchem. Ale...jakoś to będzie.
Ja też mam obawy, Że marta poczuje się odrzucona, że teraz jest brat/siostra i nie ma czasu dla niej. Postanowiłam, że chociaż raz w tyg będziemy miały dziń/popołudnie tylko dla siebie. razem same na spacer, plac zabaw lody

Cytat:
Napisane przez Isia83 Pokaż wiadomość

Kurcze, tak czytam o tym jak Wam ciężko z nudnościami, zgagami, wymiotami i się denerwuję, bo ja czuję się zupełnie tak samo - żadnych mdłości, żadnych zachcianek, od niczego mnie nie odrzuca...
Denerwuję się....

Mam nadzieję, że jutro na wizycie wszystko będzie ok.

Pozdrawiam i życzę przyjemnego popołudnia
Nie martw się tylko ciesz!! Ja w pierwszej ciąży żadnych objawów, a do tego poród marzenie (o ile można tak o porodzie powiedzieć) dziecko zupełnie zdrowe, bez żadnych problemów. Teraz za to umieram i boje się, że jak ciąża inna to i poród będzie hardcore

Cytat:
Dobre

Dziewczyny ! Zauważyłyście już u siebie nadwrażliwośc na zapachy ? Coś Wam śmierdzi ? I jak ze smakami?

Od od kilku dni zauważyłam, że wszytsko jest dla mnie za słone i zaczęło mi smakowac słodkie. Nie lubiłam nigdy czekolady z toffi, którą uwielbia mój mąż a wczoraj pochłonęłam pół czekolady ze smakiem

No i oczywiście z odległości kilometra czuje papierosy, spaliny, perfumy itp. Mój mąż się śmieje, że robię się jak pies myśliwski
Ja to nawet dziś wyczułam, że moja mała musiała w przedszkolu zjeść coś z czosnkiem, (podejrzewam , że mało było tego czosnku jako że dla dzieci a jednak wyczułam) Najgorzej jak ide w jakieś skupiska ludzi - sklepy kościoły. Tam to się wszytko mi miesza

Cytat:
Właśnie slyszałam o tym, że jak kobieta jest w ciąży to jej mężczyzna tyje razem z nią
Mój mąż w pierwszej ciąży wyglądał grubiej niż ja raz weszliśmy do babci ja początek pierwszego 9 miesiąca, a babcia wielkie oczy i na męża" jaki wielki brzuch"

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 17:49   #4724
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
O masz
Ona przyjmuje tylko prywatnie

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Witam w nowym tyg
A ja dzis mialm pierwsza wizyte z polozna zalozyla mi karte ciazy czyt, ksiazke A4 z 30 stronami, pobrala krew cisnienie itp. W ciagu 2 tyg poeinnam dostc list z data USG, pogdalysmy z godz i milo minelo. Njprawdopodobniej bede miala jeszcze w ciazy jakos po USG w 20 tyg wizyte i specjalisty kardiolog bedzie sprawdzal doakldnie serce mluszka gdyz Filip urodzony z wda serca. prosze juz teraz trzymac kciuki
Kciuki
Stary 2012-04-23, 18:27   #4725
aniamotylek
Rozeznanie

Wiecie co dostalam juz list ze szpitala ze mam miec w nastepny czwartek usg, strasznie wczesnie ja liczylam ok 13-14 tydzien ze sie odezwa, a wyjdzie mi usg w 9 tygodniu i 6 dniu. W koncu zobacze moje serduszko, juz zaczynam sie denerwowac czy wszystko bedzie ok.
Stary 2012-04-23, 18:33   #4726
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Wiecie co dostalam juz list ze szpitala ze mam miec w nastepny czwartek usg, strasznie wczesnie ja liczylam ok 13-14 tydzien ze sie odezwa, a wyjdzie mi usg w 9 tygodniu i 6 dniu. W koncu zobacze moje serduszko, juz zaczynam sie denerwowac czy wszystko bedzie ok.
Aniamotylek super ciesze sie za Ciebie , bo wiem jak tu sie doprosic jest ciezko. Ja dzis po wizycie z polozna i czekam na list
Napewno bedzie wszytsko oki

Stary 2012-04-23, 18:48   #4727
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Aniamotylek super ciesze sie za Ciebie , bo wiem jak tu sie doprosic jest ciezko. Ja dzis po wizycie z polozna i czekam na list
Ja tam nie narzekam. Wszystko poki co (odpukac) idzie sprawnie i terminowo. Dzis udalo mi sie nawet telefonicznie zaklepac w szpitalu badania krwi i kolejne USG i nawet moglam pomarudzic co do godziny.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 18:49   #4728
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Dziewczyny mogę się dołączyć. W zeszłą środę 15 dnia Fl zobaczyłam II kreseczki. Dziś zrobiłam betę 572 mlU/ml.
Owulację miałam dość późno, bo 19-20 dc. Cykle mam 33-34 dni.
W piątek byłam na USG, ale jeszcze nic nie było widać. To był 4 tydzień i 2 dzień cklu. Dziś doczytałam, że na USG pęcherzyk widać przy becie 1000-2000 mlu/ml.
Mam na imię Nina lat 24 z moich obliczeń wynika, że poród będzie 26 grudnia albo 27.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 18:49   #4729
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Mi przyszedl list w ciagu 1,5 tygodnia, a wiec na dniach napewno otrzymsz list.
Stary 2012-04-23, 19:00   #4730
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Aniamotylek ok w taki razie bede cierpliwie czekac, i jak halwaya (odpukac) nie moge narzekac i nawet tez sobie wymarudzilam godzine nastenej wizyty z polozna zebym mogla sie wyrobic w czasie jak maly w przedszkolu jest

Halwaya
w jakiej czesci UK mieszkasz

ninagg witamy kochana ale masz mrowe w avatarku

Stary 2012-04-23, 19:04   #4731
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w nowym tyg
Trzymam już oby z Maleństwem było wszystko ok!

Cytat:
Mdzius
Cytat:
moja lekarka, pracujaca w szpitalu przyjmowala tylko prywatnie i to wcale tanio sie nie liczyla ale teraz poszlam po rozum do glowy i chodze z drugim dzieciaczkiem na NHS Za duzo pieniazkow na wizyty stracilam a jakos nie widze kolosalnej roznicy praywatnie a n NHS,

Skoro masz lekarza w porządku, za którego nie musisz płacić to racja

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość
Kciuki za wizyty chorujesz na tarczycę? Ja też. Chciałam się umówić na NFZ, żeby spr czy nie muszę zwiększyć dawki leku to mi podali termin n awrzesień także kolejna kasa na lekarza prywatnego
No to fajnie

Cytat:
Dopero jak urodzimy i zaczniemy karmić to się zacznie wariacja z jedzeniam ja to przez pierwsze 2 tygodnie jadłam tylko pierś gotowaną, ziemniaki, ryż i marchewkę a później to w ogole zero ograniczeń. Takie złote dziecko mi się trafiło, że mogłam wszytko jeść
To fajne dziecko Ci się trafiło
Oby wszystkie nasze Maluszki były takie grzeczne i bezproblemowe

Cytat:
Ja też mam obawy, Że marta poczuje się odrzucona, że teraz jest brat/siostra i nie ma czasu dla niej. Postanowiłam, że chociaż raz w tyg będziemy miały dziń/popołudnie tylko dla siebie. razem same na spacer, plac zabaw lody
Dobry pomysł

Ja pamiętam, jak miałam niecałe 6 lat, jak urodził się mój brat, byłam strasznie o niego zazdrosna. A pierwsze słowa jakie wypowiedziałam, gdy rodzice przywieźli go ze szpitala do domu "A co to takie małe?"

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
NIe denerwuj się, będzie wszystko ok

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Dziewczyny mogę się dołączyć. W zeszłą środę 15 dnia Fl zobaczyłam II kreseczki. Dziś zrobiłam betę 572 mlU/ml.
Owulację miałam dość późno, bo 19-20 dc. Cykle mam 33-34 dni.
W piątek byłam na USG, ale jeszcze nic nie było widać. To był 4 tydzień i 2 dzień cklu. Dziś doczytałam, że na USG pęcherzyk widać przy becie 1000-2000 mlu/ml.
Mam na imię Nina lat 24 z moich obliczeń wynika, że poród będzie 26 grudnia albo 27.
Witaj
Stary 2012-04-23, 19:04   #4732
madlin88
Raczkowanie

GG do madlin88

Hej Ninagg Będziemy rodzić mniej więcej w tym samym czasie mi wychodzi 27 28 i jesteśmy rówieśniczkami
Dziewczyny mam pytanie, czy was też męczą wzdęcia i gazy? ja normalnie nie mogę sie z tym uporać.. W pierwszej ciąży nie miałam wogóle takich problemów, a tu proszę.. zaskoczenie.. Macie jakieś sposoby na to?

"Bo chciałabym kiedys ufać Ci tak, by w Twoich rękach zostawić cały mój świat.."
madlin88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 19:11   #4733
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Aniamotylek ok w ninagg witamy kochana ale masz mrowe w avatarku
Ja myślałam, że coś mi po monitorze łazi

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez madlin88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, czy was też męczą wzdęcia i gazy? ja normalnie nie mogę sie z tym uporać.. W pierwszej ciąży nie miałam wogóle takich problemów, a tu proszę.. zaskoczenie.. Macie jakieś sposoby na to?
Mnie wzdęcia męczą praktycznie odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży.
Szczególnie wieczorami, mój brzuch wygląda na 4-5 miesiąc

Widać to prawda, że każda ciąża jest inna, nawet u tej samej kobiety
Stary 2012-04-23, 19:13   #4734
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Madzius hehe ale sie usmialam

Madlin88 ja nie mialam z gazami problemu wiec nie pomoge, a wzdety brzuch mam wziaz. A tak z ciekawosci ile latek ma Twoja pierwsza pociecha, bo rozumiem ze fasolka to Twoje drugie dziecko

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-04-23 o 19:15
Stary 2012-04-23, 19:15   #4735
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Halwaya w jakiej czesci UK mieszkasz
Północne Oxfordshire

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 19:18   #4736
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Północne Oxfordshire

Halwaya
to widze ze wsyztsko 3 ja TY i aniamotylek w kmpletnie w innych czesciach mieskzamy

Stary 2012-04-23, 19:20   #4737
madlin88
Raczkowanie

GG do madlin88

Today_Tommorow tak mam już córeczkę Natalia właśnie 13 kwietnia skończyła 2 latka Wzdęcia jak wzdęcia ale te gazy to masakra hehe W pierwszej ciąży nie miałam żadnych wzdęć ani gazów przez całą ciąże.. Praktycznie ciąży nie odczuwałam, czułam się świetnie, pamiętam, że jeszcze w 9 miesiącu okna myłam i firanki wieszałam.. A teraz coś czuję że może być ciekawie

"Bo chciałabym kiedys ufać Ci tak, by w Twoich rękach zostawić cały mój świat.."
Stary 2012-04-23, 19:27   #4738
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Today_Tommorow tak mam już córeczkę Natalia właśnie 13 kwietnia skończyła 2 latka Wzdęcia jak wzdęcia ale te gazy to masakra hehe W pierwszej ciąży nie miałam żadnych wzdęć ani gazów przez całą ciąże.. Praktycznie ciąży nie odczuwałam, czułam się świetnie, pamiętam, że jeszcze w 9 miesiącu okna myłam i firanki wieszałam.. A teraz coś czuję że może być ciekawie
Madlin88 hehe w pierwszej ciazy to moglam na rzesach stawac a teraz, brak slow wszytsko mnie meczy, wieczorami to brzuch mam jak z 5 m-ca, a sily witalne to mnie opuscily na dobre

Stary 2012-04-23, 19:29   #4739
madlin88
Raczkowanie

GG do madlin88

To podajmy sobie ręce hehe masakra ja dopiero początki bo 5 tydz, a Ty?

Stary 2012-04-23, 19:31   #4740
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Najważniejsze, aby dzieciątko było zdrowe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości