|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
ja też nie przytyłam wagowo ale brzuszek już mi się powoli robi. Ej a od kiedy się czuje ruchy dziecka? Nie mogę się już doczekać
|
|
|
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
Ruchy dziecka odczuwa się ok. 20 tyg. ciąży.
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
pomidorówkę
Cytat:
aaa i jak już kupujecie jakieś ciuszki dla swoich maluszków to od razu w rozmiarze 62
|
|
|
#4714 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Zadomowienie
|
No, regulaminowo 9 tygodni czekania jeszcze, ale czasami ruchy dziecka wyczuwalne są nieco wcześniej
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tymi rozmiarami to też jest masakra, ale teraz już wiem ![]() Jade na zakupy ![]() Papa
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
mowicie o lodach ja normalnie codziennie kocham lody
co do ciuszkow to zalezy jakiej firmy bo niektore na 56 sa takie jak na 62 i jakie dziecko ma sie urodzic gabrysie miala ciuszki na 56 a wazyla 3330 i duzo w nich chodzila przynajmniej nie tonela ale faktycznie wystarczy pare sztuk mozna poszukac w lupeksie albo na all zeby duzo nie wydawac
|
|
|
|
#4718 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki za wizytę
![]() Cytat:
Ale przynajmniej na dłużej mi starczą, bo tanie nie były Cytat:
![]() Taki ręcznik na pewno się przyda A ja się dzisiaj dowiedziałam, że ta lekarka co miałam do niej iść w czwartek, co przyjmuje w szpitalu, w którym chcę rodzić wcale nie jest na NFZ Wizyta kosztuje... 150 zł. Byłam pewna, że jak w szpitalu przyjmuje i że jak musiałam czekać 1,5 miesiąca na wizytę to to jest na NFZ Ale przynajmniej mam problem z głowy - będę chodziła do jednego lekarza, też prywatnie, ale połowę taniej. Co prawda nie będę miała znajomego lekarza w szpitalu, w którym będę rodzić, ale co tam. I tak nie miałabym pewności, że akurat będzie miała dyżur wtedy. A pójdę tam do szkoły rodzenia, więc przynajmniej położne poznam
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
happy eve tu masz racje nie wiadomo czyt trafisz na swoejgo lekarza a jak juz trafisz to tez nie wiesz jak cie przyjmie jak chodzilam cala ciaze prywatnie kupe kasy poszlo a pozniej jak mialam rodzic to lekarka byla ua urlopie i rodzilam przy tej do ktorej teraz chodze nawet z nia rozmawialam ze chcialabym zeby byla przy porodzie i nawet mi mowila ze jak do terminu nie urodze to bedzie osobiscie wywolywac-tzrymaj ja za slowo
jedni lekarze sa spoko inni do dupy kolezanka chodzila prywatnie cala ciaze i nie powiedzial jej ze dziecko ma wade serduszka kazal jedynie w dniu porodu wstawic sie do szpitala jak przyszla zrobili usg i mowia do niej prosze jechac do tego i tego szpitala dziecko ma wade tu nie moze pani rodzic bo oddzial nie jest przygotowany i wiecie coooo ciul nie odbieral od niej telefonow wogole a lekarze byli w szoku ze nic nie wiedziala o wadzie 2 przypadek czasem wogole udaja ze cie nie znaja i kurcze ty placisz kase to jest dobrze a potem olewaja z gory na dol ja nie powiem bo pozniej jak urodzilam babka jak przyszla do pracy i mnie ozbaczyla to byla 2 razy u mnie i doktorka ktora dobierala porod tez przyszla nawet wziela gabrysie na rece |
|
|
|
#4720 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pewnie się przyda Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiedziałam, że w szpitalu przyjmują też prywatnie ![]() Objadłam się całym opakowaniem lodów pistacjowych i teraz mi niedobrze
|
|||||
|
|
|
#4721 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w nowym tyg
![]() ![]() A ja dzis mialm pierwsza wizyte z polozna zalozyla mi karte ciazy czyt, ksiazke A4 z 30 stronami, pobrala krew cisnienie itp. W ciagu 2 tyg poeinnam dostc list z data USG, pogdalysmy z godz i milo minelo. Njprawdopodobniej bede miala jeszcze w ciazy jakos po USG w 20 tyg wizyte i specjalisty kardiolog bedzie sprawdzal doakldnie serce mluszka gdyz Filip urodzony z wda serca. Mdzius moja lekarka, pracujaca w szpitalu przyjmowala tylko prywatnie i to wcale tanio sie nie liczyla ![]() ale teraz poszlam po rozum do glowy i chodze z drugim dzieciaczkiem na NHS Co do rozmiaru ciuszkow, to ja polecam kupic kika sztuk na 56 gdyz nie wiesz jaki dzidzius sie urodzi. Moj maly mial tylko 50 cm i "plywal" w 56 a o 62 juz nawet nie wspomne. Jakos do 3 m-ca przenosilismy te 56. Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-04-23 o 17:25 |
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ciuszków mały sie urodzil i mial 53 cm czyli tak standardowo, ja tyle tez mialam przy porodzie i TŻ. Ciuszki miałam na poczatek 56 i dlugo w nie ubieralam, niektore 62 nosil jak mial juz kilka miesiecy i by w nich tonal, wiec nie zgadzam sie zeby lepiej kupowac od razu na 62. Za duze ciuszki nie sa zbyt wygodne dla malucha. Oczywiscie wielkosc zalezy w duzej mierze od rodzicow, wiec jak sa wysocy to i dziecko pewnie urodzi sie duze. Ja mialam sporo kompletow, ale jak sie ulalo mleko to trzeba bylo szybko przebierac i ze 3 razy dziennie, bo mleko szybko kwasnialo i po prostu brzydko pachnialo. Mialam ciuszki z lumpka, wiec nie zalowalam ze jest ich tak duzo, pieniedzy duzp nie stracilam. Zreszta prac nie musialam co drugi dzien, tylko raz w tygodniu, czasem czesciej.
TŻ sie zrehabilitowal i nie musialam isc po hamburgery, tylko sam mi przyniosl. Kupil mi jeszcze farbe do wlosów w rossmannie Poczekam do konca trymestru i farbujeCo do ruchów poczułam je dopiero w 22 tc, mały siedział na przedniej ścianie łożyska wiec nie był uciązliwy, tylko pod koniec jak sie wypychał
Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-04-23 o 17:42 |
|
|
|
#4723 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziecko zupełnie zdrowe, bez żadnych problemów. Teraz za to umieram i boje się, że jak ciąża inna to i poród będzie hardcore![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ona przyjmuje tylko prywatnie
![]() Cytat:
|
|
#4725 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co dostalam juz list ze szpitala ze mam miec w nastepny czwartek usg, strasznie wczesnie ja liczylam ok 13-14 tydzien ze sie odezwa, a wyjdzie mi usg w 9 tygodniu i 6 dniu. W koncu zobacze moje serduszko, juz zaczynam sie denerwowac czy wszystko bedzie ok.
|
#4726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napewno bedzie wszytsko oki |
|
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie narzekam. Wszystko poki co (odpukac) idzie sprawnie i terminowo. Dzis udalo mi sie nawet telefonicznie zaklepac w szpitalu badania krwi i kolejne USG i nawet moglam pomarudzic co do godziny.
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mogę się dołączyć. W zeszłą środę 15 dnia Fl zobaczyłam II kreseczki. Dziś zrobiłam betę 572 mlU/ml.
Owulację miałam dość późno, bo 19-20 dc. Cykle mam 33-34 dni. W piątek byłam na USG, ale jeszcze nic nie było widać. To był 4 tydzień i 2 dzień cklu. Dziś doczytałam, że na USG pęcherzyk widać przy becie 1000-2000 mlu/ml. Mam na imię Nina lat 24 z moich obliczeń wynika, że poród będzie 26 grudnia albo 27. |
|
|
|
#4729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4730 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniamotylek ok w taki razie bede cierpliwie czekac, i jak halwaya (odpukac) nie moge narzekac i nawet tez sobie wymarudzilam godzine nastenej wizyty z polozna zebym mogla sie wyrobic w czasie jak maly w przedszkolu jest
Halwaya w jakiej czesci UK mieszkasz ninagg witamy kochana ale masz mrowe w avatarku
|
|
|
|
#4731 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby z Maleństwem było wszystko ok! Cytat:
![]() Skoro masz lekarza w porządku, za którego nie musisz płacić to racja Cytat:
Cytat:
![]() Oby wszystkie nasze Maluszki były takie grzeczne i bezproblemowe ![]() Cytat:
![]() Ja pamiętam, jak miałam niecałe 6 lat, jak urodził się mój brat, byłam strasznie o niego zazdrosna. A pierwsze słowa jakie wypowiedziałam, gdy rodzice przywieźli go ze szpitala do domu "A co to takie małe?" Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4732 |
|
Raczkowanie
|
Hej Ninagg
Będziemy rodzić mniej więcej w tym samym czasie mi wychodzi 27 28 i jesteśmy rówieśniczkami ![]() Dziewczyny mam pytanie, czy was też męczą wzdęcia i gazy? ja normalnie nie mogę sie z tym uporać.. W pierwszej ciąży nie miałam wogóle takich problemów, a tu proszę.. zaskoczenie.. Macie jakieś sposoby na to?
|
#4733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
Szczególnie wieczorami, mój brzuch wygląda na 4-5 miesiąc ![]() Widać to prawda, że każda ciąża jest inna, nawet u tej samej kobiety
|
||
|
|
|
#4734 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzius hehe ale sie usmialam
Madlin88 ja nie mialam z gazami problemu wiec nie pomoge, a wzdety brzuch mam wziaz. A tak z ciekawosci ile latek ma Twoja pierwsza pociecha, bo rozumiem ze fasolka to Twoje drugie dziecko Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-04-23 o 19:15 |
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4736 |
|
Wtajemniczenie
|
Halwaya to widze ze wsyztsko 3 ja TY i aniamotylek w kmpletnie w innych czesciach mieskzamy |
|
|
|
#4737 |
|
Raczkowanie
|
Today_Tommorow tak mam już córeczkę
Natalia właśnie 13 kwietnia skończyła 2 latka Wzdęcia jak wzdęcia ale te gazy to masakra hehe W pierwszej ciąży nie miałam żadnych wzdęć ani gazów przez całą ciąże.. Praktycznie ciąży nie odczuwałam, czułam się świetnie, pamiętam, że jeszcze w 9 miesiącu okna myłam i firanki wieszałam.. A teraz coś czuję że może być ciekawie
|
#4738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4739 |
|
Raczkowanie
|
To podajmy sobie ręce
hehe masakra ja dopiero początki bo 5 tydz, a Ty?
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

(30/30)

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

Ale przynajmniej na dłużej mi starczą, bo tanie nie były
Wizyta kosztuje... 150 zł. Byłam pewna, że jak w szpitalu przyjmuje i że jak musiałam czekać 1,5 miesiąca na wizytę to to jest na NFZ 

4.9.10 Nasze malenstwo