|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Cytat:
ale alarmowałam![]() Cytat:
Cytat:
fajna bajka, tez ogladalam ale nagrany mam kawalek a malej tak sie podoba, polecam wam. |
|||
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
bao kolezanka ma nieco starsza corke od naszych dzieci i blizniaki w wieku amelki,maz mieszka w indiach przyjezdza zadko....ma pomoc mamy ale est niesamowita dziewczyna!!! a blizniaki sa tak cudowne ze jeden ma rezerwacje dla amelki,moge patrzec na ich zdjecia non stop sa cudne!
Bao prawda jest taka,ze obojetnie jak bedzie dasz rade bo musisz;-) nie w☠☠☠☠isz sie nie ☠☠☠niesz drzwiami i nie zostawisz babli;-) ale fakt ze sajgon w chacie wiekszyyyyyyy! tylko z czasem ma sie to w dupie ,ja mam czysto pierwsze 10 minut ,niestety tak jeszcze troche bedzie;p Ja sie najbardziej martwilam o wytbudzanie ze Mela bedzie budzila placzem Oliwie,jesli ktos kogos budzi to Oliwia Mele to po 1 a po 2 moje 2 dziecko to zloto spiace cala noc;-)
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Ntaszka ja mama cala bajke,kupilam chyba za jakies 30 zl w media expert bo mala uwielbiala,a dostalismy plyte ale troche zjechana.
A co do zostawiania dziecka z tz to my wyszlismy z maluchem ze szpitala w czwartek do domu i w ten sam dzien juz zostal z mala bo ja musioalam do fryzjera
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Nataszka potem jest tego samego dnia o 17.35 na tym samym programie . |
|
|
|
|
#4716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny wsparcie w tz jest bardzo wzne ale mi sie juz nie chce tlumaczyc, aaa i tekst że" rola ojca sie zakonczyla w momencie zapłodnienia" wczoraj wykorzystałam do konwersacji ![]() ja juz sie chyba przezwyczailam do takiego obrotu spraw, jak bym chciala cos zmienic to chyba nie pozostaje nic innego jak zmienic tz ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na początek poszłam właśnie do fryzjera, karmiłam cyckiem i nie odciągałam. Nakarmiłam, pojechaliśmy razem a później oni poszli sobie a ja sobie. Nie przyzwyczajaj się i nie przyzwyczajaj do tego Tż. Wcale pewnie nie trzeba go zamieniać, trzeba tylko przeprowadzić mały tuning (czy jak się to pisze) .
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szkoda slow. Nie chce sie uwewnetrzniac na forum publicznym, chyba mnie rozumiecie. |
|
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
o rety, ale ciezko za Wami nadazyc... niby caly dzien nic nie robie, bo na macierzynskim jestem
ale nadrabiac nie mam jak codziennie... moze jak wroce do pracy od wrzesnia, to bede nadrabiac co do zostawiania dziecka, to moj niby zostanie, ale jakos mu nigdy nie pasuje termin na co zwrocic uwagę jak szukam opiekunki???? przedtem do Jeremiego sam się nawinął kuzyn męża, ale teraz muszę kogoś znaleźć... Znalazłam Panią, która 3 lata zajmowała się dwójką rodzeństwa z naszego osiedla a teraz to młodsze też idzie do przedszkola i będzie wolna ale nie wiem czy to to... za: +wiem że tu pracowała, bo ją widywałam -nie wiem jak się dzieciakami zajmowała za bardzo, bo nie zwracałam za bardzo uwagi, za rzadko ja widywalam - ale nie widziałam nic niepokojącego +/- wczoraj i dzis troche obserwowalam i mam mieszane uczucia - jest troche sztywna, ale wydaje sie ze dobrze sie zajmuje dziecmi... +/-finansowo na granicy, ale do przyjecia... macie jakies pomysly na co jeszcze powinnam patrzec?? o co zapytac?
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-07-04 o 18:31 |
|
|
|
#4720 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i wracam jak wstanie (chyba że coś potrzebuję pilnie). Choć na wakacjach jak byliśmy to podczas jej drzemek z nią w pokoju byliśmy i jej to ładnie spać nie przeszkadzało-może jej dzienny sen też się już "umocnił". A nocny sen ma na kamień-jak pisałam tv normalnie, M.gra na kompie, konsoli dość głośno, często w nocy motory jeżdżą (mieszkamy przy jednej z głównych ulic Wrocławia) a ta nic. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Widzisz-jest u siebie w chacie i się rozluźnił jak "dziadziuś" go nie stresuje --- a ja zła jestem, bo dzwonił facet od dywanów i nie ma już tego wzoru, a mnie się nic innego nie podobało i na razie nic nie kupuję
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki świetne
, Zosia też nie wygląda na aniołka a Wercia jest urocza
|
#4722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie angażować mamy czy siostry bo mała ma dwoje rodziców.Co do Tż to ja tego nie znam bo mój Tż sam wychodził od początku z inicjatywą. Ja do niczego nie musiałam namawiać. Dla taty to teraz największa radosć jak mała czeka w oknie albo z radością ucieka jak go zobaczy, albo razem rower naprawiają "Dozia pomaga tatusiowi", kulają się i wiele wiele innych... Cytat:
Rękawki to niby wiedziałam wczesniej że są dla mniejszych i większych dzieci ale wogóle nie myślałam o tym w chwili zakupu . Kupowaliśmy w drodze na basen.Też byłabym zła bo lubię mieć informację w chwili zamawiania czy coś jest czy nie ma. A kiedy będziecie mieli łóżko ?
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-07-04 o 21:27 |
||
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
na łóżko ciągle czekamy-facio pisał że czas realizacji ok.5 dni roboczych czyli w piątek mogłoby być, ale w komciach na all czasem o 3 tyg.oczekiwania piszą...
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
ja na komodę czekam juz 1,5 miesiąca i poczekam jeszcze z miesiąc bo fabryka akurat ma teraz przerwę.
Ja nie będę pisała ile tz robi. No może taki przykładowy dzień jak dzisiaj. po 17 wraca z pracy z zakupami. Oliwka spała więc poszedł ją obudzić, nakarmił ją, potem sam zjadł obiad, następnie nakarmił Natasze, poszedł z nimi na spacer, wrócił ze spaceru z dwójką dodatkowych dzieci i ich matkami , zrobił im kawę (matkom nie dzieciom), potem wykąpał Nataszę i nakarmił, teraz skończył karmić Oliwię i właśnie ją kąpie. Na koniec ją uśpi. a i jeszcze w nocy około 2-3 wstanie coby nakarmić Nataszę. I około 7 przed wyjściem do pracy też ją nakarmi. tylko nie pytajcie co ja w tym czasie robię.
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze wziasc sprawy w swoje rece, wiory polecą":P |
|
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie szukalam niani , jakos sie nad tym nie zastanawialam.Moze zagadaj do rodzicow i dzieci jak niania sie spisuje? a dzieci, czy im sie podobala, czy nie nudzily sie z nia . O ile mozna Zawsze chyba beda jakies watpliwosci . Moze zrob jakies przykladowe pytania , ktore jej zadasz. Ciezko stwierdzic po tym co podalas bo sa plusy i minusy albo razem ![]() Evitka czyli te lozko dajecie do waszego pokoju? duzo wam miejsca zajmie? czy jakos sie wyrobicie z przestrzenia ![]() Tate wyslij do jakiegos sanatorium, moze pozna jakas mila pania i sie do niej wprowadzi , gorzej jak ci babe jeszcze do domu przyprowadzi i na dodatek jakas zrzede
|
|
|
|
|
#4729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bym tzowi pokazala twoj wpis to by powiedzial ze kazalam ci tak napisac, masakra, fajnie ze tak ci p0maga, gdzie ty go znalazlas??? ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo jest dużo lepiej...
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Niewielka korekta. Oliwke teraz wykapal i uspil wujek.
|
#4733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo podobały mi się jedne mebelki ale w tej firmie też mają własnie urlop i czas oczekiwania ponad miesiąć nienawidzę jak facet uważa że on musi tylko przynieść pieniąszki do domu i na tym jego udział się kończy. Mamy takiego znajomego normalnie czasem jak z nim gadam to mam ochotę go walnąć w łeb patelnią Evitka oby szybko przyszło , najgorsze jest czekanie. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
lej i patrz czy równo puchnie heheheh
|
|
#4734 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
widzisz doczekałaś się ,na wszystko jest pora ,myślę że Kubuś może u teściów się budził bo na pewno czuł Twoje zdenerwowanie i może też był w jakiś sposób zestresowany ,wydaje mi się ze w swoim domku wszystko się uspokoi Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczkka - on nie MI POMAGA. On po prostu zajmuje się naszymi, a NIE TYLKO MOIMI dziecmi.
Jakby się nie zajmował dziecmi to bym się wyprowadziła. Bo po co mi taki facet. Dodatkowo mam pewność ze gdyby mi się coś stało to on sobie da radę i zajmie się dziecmi. Ps. Niestety nie dał rady zakropic oczek Oliwce - miusialam mu pomoc
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2012-07-04 o 22:31 |
|
|
|
#4736 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=tylkooliwka;3509848 3]
łeeee chyba musze fejsa zamontowac ![]() /QUOTE] na fejsa fotek małej nie wrzucam, może czasem coś od święta, coby znajomki z Dublina zobaczyli jak mi dziecie rosnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i Wojtek też ładny chłopczyk ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() P0P my wiemy, że ty go zmusiłaś do małżeństwa, a teraz jeszcze wykorzystujesz ![]() mój tz ostatnio pojechał z małą do swojego taty w odwiedziny i nie wziął małej ciuchow na przebranie. Ona się zajęła zabawą w pisakownicy i zawołała siku po czasie ![]() Mój tz nie robi tyle co P0Powy, poza tym moje dziecko ma fazę, że wszystko musi robić mama masakra jakaś, da się tz'towi jak mnie nie ma w domu. A tak cięgle "mamaaaaa mamaaaaaa" aaaaaaaaaa jeszcze ostatnio takie jęczydło jej się włączyło, że nie umie nic powiedzieć normalnie tylko wyje ciągle ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- nie dość, że twój tz taki uczynny to jeszcze masz wujka w pakiecie
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pop Ty lepiej poleć te dragi co bierze Twój TZ ![]() Moje dzieci jutro mają nocowanie w przedszkolu . ale laba . zawożę jutro rano odbieram w piątek ![]()
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Libra z innej beczki, a gotowalas jajko w koszulce? albo samo bialko, probowalam pare razy , ale laduje w smietniku
, rozwala mi sie po calej wodzie ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
ale czadTo wina na jutro nie zapomnij kupic
|
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.

ale alarmowałam

nie pamiętam
Więc musiała sobie coś innego wybrać

. Widzisz-jest u siebie w chacie i się rozluźnił jak "dziadziuś" go nie stresuje 

nigdy nie szukalam niani , jakos sie nad tym nie zastanawialam.
.
ja cała mokra z tego szału
ale czad