|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
jutro spróbuje też z monte, bo to uwielbia, ale musi jej apetyt wrócić, mam nadzieję,ze jutro już będzie w miarę normalnie jeść, bo je ogolnie malo, ale teraz to prawie wcale
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zadomowienie
|
Karinio ja tez w ciązy miałam kłopot bo hemoglobina leciała jak głupia a ja nie mogłam połknąc tabletki, a tych z żelazem nie można było rozkruszać..na szczęście jest Ferrum który można rozgyźć
![]() Konia co do syropu na apetyt to mi bardzo w młodości pomógł Multi Sanostol...czasem nawet jako już dorosła sobie go kupowałam bo uwielbiam ten smak |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie gdyby ona dużo jadła i piła to może problem byłby mniejszy, bo bym Jej wmieszała w nutelle , chleb posmarowała (1 ml) potem do soku (0, 5) itd. a tak to jest kiszka , bo nie ma z czym dać ,bo nie ruszy Podstawa jutro to zmienić sposób podawania , bo dzisiaj to ona nawet ode mnie by czekolady nie wzięła, smutne to, bo wiecie płaczę, krzyczy mama nie, a Ty pchasz to do pyszczka , wiadomo dla Jej dobra, no ale przykre to jest.... Oczywiście za chwilę gdzieś tam mam myśl o tych dzieciach chorych w szpitalach i na cięzkim leczeniu i wtedy dziękuję,że mam tylko takie problem ......no nic damy radę, wyjścia nie ma Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-19 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zakorzenienie
|
flower,to piąteczka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zadomowienie
|
Ja tak na chwilę tylko bo zaraz spać a i czasu ostatnio mam mało
![]() Aguśkaa Przykre to co piszesz też mam teraz okazję cieszyć się z karmienia piersią i wiem jak się czujesz... Konia Biedna ta Twoja Ninka, wiem jak to jest wcisać dziecku te ochydzctwa a i sama nie mam też pomysłu jak by je przemycić. Ja to często dawałam lek do herbaty ale jak gorzki to pewnie i tak herbata by zrobiła się nie dobra... Byłam dzisiaj u gina. Wszystko w porządku jeśli chodzi o wizytę po porodzie, wszystko wróciło do swoich wymiarów, a pobolewania nisko w brzuchu to przez bliznę i może co jakiś czas pobolewać. Okresu póki co ni słychu ni widu. Aaaa no i miałam nadżerkę w ciąży ale teraz jej nie mam, często jest tak, że po ciąży się cofa zwłaszcza jeśli jest nie wielka, no i nie mam ![]() No i poprosiłam o tabsy. Przypisała mi azalię dla karmiących, jeszcze nie wykupiłam ale mam taki zamiar ![]() Pytałam o spiralkę, koszt 300zł ale i zabezpieczenie na lat 5. Propozycja kusząca i szczerze mówiąc jak się spieniężę to kto wie czy się nie zdecyduję na nią. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- No i zapomniałam Gosia i Tikki wyglądacie świetnie!
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
koniu,to lipa że nie ma zmiennika.Szkoda... :/ bo mała się męczy,Ty się męczysz.Trzymam kciuki,oby jednak się te beep lekarstwo udało podać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
no a teraz mi się humor załączyl
"gorzki lek najlepiej leczy " ![]() przepraszam,że tak o swoim "problemie" tylko, ale jeszcze w necie szukam informacji i jeszcze innych rzeczy, bo przecież kurna na wakacje jedziemy ,a butów nadal brak ![]() Dziękuję Wam za wszelkie rady i wsparcie ![]() Ps. ja tam zastrzyki obcym mogę dawac,podać obcemu dorosłemu flaszkę szamponu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja jak skoncze sie rozmnazac to chyba tez o tym pomysle ![]() I dziekuje za komplement ![]()
![]() |
#4720 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z lodami też dobry pomysł ![]() Cytat:
A ja jem jak oszalała ![]() ![]()
![]() |
#4721 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Moglabym caly czas cos przezuwac.Zostal mi juz tylko jeden kg na +.Zla jestem,bo myslalam,ze w koncu bede miala troche bardziej kobiece ksztalty.A tu d.upa!I cycki moglyby sie w koncu powiekszyc.Nawet z taka iloscia mleka jak mam sa niewielkie.Ale to niesprawiedliwe no! Dobranoc mamuski!
![]() |
#4722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cóż z tego, że dupiasta jestem skoro reszta taka szczupła... Nie, no fajnie jest być szczupłą... ale jednak trochę miękkiego ciałka też bym chciała mieć. Z piersiami się zgodzę, chociaż teraz i tak są nieco większe niż kiedyś. I niech już takie zostaną ![]()
![]() |
#4723 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dzisiaj chyba jestem pierwsza ale moje dzieciaki już dzisiaj nie śpią czyli dłuuuuuugi dzień nas czeka ![]() Nocka bardzo standardowa nawet dzisiaj w nocy nie słyszałam jak Ania się budziła dobrze że tz słyszał ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie martw się Konia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Aguśka ![]() ![]() Tak w ogóle to dzień dobry.. u nas nocka w miarę, ale Hania obudziła się o 2, potem o 4 i 6.40... doszło nam jedno dodatkowe karmienie, ale liczę na to, że jak skok się skończy, to i to karmienie uda się zlikwidować... Dobra, zmykam, bo już zaczęła ziewać, czyli może pójdzie spać |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Gang Iren
|
Dzien dobry!
U mnie karmienia dzis tylko dwa wiec wporzo. Pogoda jak zwykle prawdziwie letnia,tzn 11 stopni i leje deszcz ![]() Cytat:
![]() |
#4726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Hej,
poooooooszło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ludzie , ale jestem durna, inni mają takie kłopoty z podawaniem leków dzieciom na serio ciężko chorym, a ja dym robię z klacidu, klaps na dupsko i do pionu matka ![]() ps. a ta refleksja to tak po części z tego, że wczoraj jak przeżywałam klacid, dostałam smsa od Ani,mamy chorej Pysi i wiecie....strzał w łeb konkret, sms na odpowiedni moment Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-20 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() u nas nocka całkiem całkiem chociaż młody od 3 spal z nami w łóżku bo u siebie nie chciał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy
![]() Dziś nocka znowu nerwowa ![]() ![]() ![]() ![]() Głowa mnie dzis znowu boli ![]() ![]()
#4730 |
Wtajemniczenie
|
a my kolejna nocka fatalna nad ranem młody to już chciał cyca co 1,5 godz, nawet nie wiem ile razy go dziś karmiłam chyba z 4-5, a z rana przyszła pora karmienia a on nie chciął ciągnąć cyca wogóle, ryczał z głodu mi mleko wyciekało a on nie chciał ssać, possał smoka i dopiero potem się przyssał do piersi, wieczorem byla taka sama akcja ehsss niech się już ten skok skończy bo zwariuje... teraz o dziwo usnął sam bez noszenia na rękach...
![]()
#4731 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Eryk od kilku dni malo interesuje sie jedzeniem.Je niewiele,bierze cycka lyknie troszke i wypuszcza.Interesuje sie wszystkim wokol,rozglada,usmiecha do mnie,a malo co je.Oczywiscie mleko z piersi tryska,wszystko mokre dookola.I jakos nie upomina sie o jedzenie,ja mu sama proponuje co 3 godziny.Wczoraj nawet 4 czekalam,bo bylam ciekawa kiedy sam sie upomni,a on sie nie upomnial.Dziwne to. I skonczylismy dzis 3 miesiace ![]()
![]() |
#4732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to śniło mi się dziś, że modliłam się za wszystkie "nieszczęścia". Za zdrowie Ninki, za udaną operację taty koleżanki... Za bardzo wszystko przeżywam chyba ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 |
Rozeznanie
|
Jestem zadowolona z tego że mój synuś przesypia całą noc jak kładziony jest o 20:00 po kąpaniu, tak o 21 dopiero zasypia. A rano budzi się na równi z Tżtem kiedy ten wychodzi do pracy..
![]() ![]() Wczoraj tz dostal goraczki 39.2 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Wtajemniczenie
|
witanko
![]() Konia gratulejszyn ze poszlo!!! Aguska wiem po czesci co przezywasz, jak bylam na diecie bezmlecznej ponad 3tyg, ledwo zylam, ale chcialam sprawdzic czy to od nabialu Hania ma krew w kale i zielone kupki i jak byla zwazona i caly guzik przybrala i musialam jej podac mm - to karmilam ja i ryczalam strasznie, a Tz sie ze mnie smial i robil zdjecia - i mowil ze przeciez nic zlego jej nie robie ze daje mm - ale mi tak smutno bylo. Hormony jeszcze szaleja pewnie i datego tak sie dzieje. Gosia Najlepszego dla Eryczka!! Cotton u mnie takie przeboje z kolorem wlosow po fryzjerze byly rok temu...przyczyna byla Hania ![]() ![]() u nas nocka standardowa - pobudka co max 3h albo i czesciej nie wiem juz nawet bo wszystko robie na polspiaco. oszukalam jedno karmienie woda i zasnela, od 5-6 faza Hance sie wlaczyla na agi agi - piszczenie i inne wariactwa, juz wole jak to robi o 2 w nocy a nie o 5 - ta 5 to dla mnie jakas wrazliwa godzina jest. juz myslalam ze nie zasnie, cyca nie chciala...odlozylam do lozeczka i zasnela (co zazwyczaj graniczy z cudem), pospala do 7 i wzielam ja do siebie i pospalysmy do 9:30. teraz sie wscieka i wietrzy sie - bo masc sterydowa pomogla, ale jak przestalam uzywac to odparzenie wraca;( ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- a wlasnie - wczoraj w tesco szukalam pojedynczych sloiczkow ''jabluszko'' albo cos innego pojedynczego i nie moglam znalezc - wszystko mieszane (??) |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry!
My dzisiaj pospalysmy do 1o, ale to ze mna w lozku bo w lozeczku Viki budzi sie kolo 7-8, a jak wezme Ja nad ranem kolo 5-6 do siebie to ladnie sobie spi a ja z Nia ![]() Troche sie pobawila, i teraz znowu spi. Ale cos marudziata dzisiaj jest, moze ma gorszy dzien ![]() Konia, super ze poszlo!!! A jak to zrobilas? ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Bo przy sterydach wazne jest zeby nie odstawiac nagle tylko schodzic z dawka, tzn - jesli smarujesz 2 razy dziennie przez kilka dni to potem z 3 dni raz dziennie, potem 3 razy co drugi dzien na przyklad. Skora szybko sie uzaleznia i jesli skonczysz smarowac nagle , to potem problem wraca i skora sie domaga sterydu! A juz szczegolnie taka cieniutka skorka jak u naszych dzieci. I jeszcze bardzo wazne jest dodatkowe nawilzanie skory pomiedzy smarowaniami mascia sterydowa. Ja i u Adasia i u mnie tyle tych masci przerobilam ze troche sie w ten temat wgryzlam ze tak powiem. Krem nawilzajacy wbija steryd w glebsze warstwy skory i to jest wazne.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-07-20 o 11:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
Karolca nie wiem za bardzo co u Patrycji, bo Jej Mama strasznie sobie pokomplikowała życie, wyprowadziła się i z pewnych powodów się ze mną rzadko kontaktuje, ostatnio słyszałam,że jest lepiej, ale że musza znów chemię wstrzymać w związku z ryzykiem udaru .
A o Ninę się już chyba martwić nie musimy , bo jest już na dobrej drodze, drugi dzień gorączki brak, wrócił jakiś tam apetyt, a ja szczęśliwa jak nie wiem co. Desia zdecydowana bylam na podanie w kakao mega słodkim, bo ona po porostu ma awersję już teraz do łyżeczek, strzykawek itp., więc tak na tajniaka chciałam Jej dodać to, no i niby upiła trochę i stop, może czuć gorzkiego nie było, ale to ma też taki aromacik jakby owocowy, taki smak owocowych cukierków , no nie wiem, w każdym bądź razie wyczuła , no to wzięłam namerdałam to z mleczkiem z tubki, obezwładniłam Ją, palcem otworzyłam usta i na siłę podałam po policzku od środka ( tak niby trzeba podawać gorzkie leki) .O dziwo nie było jakiejś mega szarpaniny, płacz owszem i krzyk Mama nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
konia, niestety dziecku najtrudniej robi ć krzywdę. Niby można wytłumaczyć, że to dla zdrowia, ale prędzej 4/5 latkowi... Ważne, że jest już poprawa, będzie tylko lepiej.
#4739 | |
Gang Iren
|
Cytat:
http://www.hipp.co.uk/products/our-baby-foods/jars I nie ma jabluszka samego,pojedyncze maja tylko krem z banana i gruszke,ale z ryzem.Dziwne,bo w Polsce Hipp mial duzy wybor pojedynczych owocow.
![]() |
#4740 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A 2 razy dziennie dajesz? Ile dni zostalo?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.