|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. VIII
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja sie ciesze ze mnie gimnazjum ominelo
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na tvn leciał dziś Pamiętnik - trafiłam dopiero na drugą połowę filmu, ale i tak zryczałam się jak boberek mogę oglądać ten film 100 razy, a za każdym oglądam z taką samą uwagą i płaczę z taką samą intensywnością
|
|
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja dopiero wróciłam, byłam z tż w kinie. A on ma jutro służbę i się będę nudzić jak cholera
|
|
#4715 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
mnie też
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!
|
|
|
|
#4717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gimnazjum to chyba najgorzej wspominany przeze mnie okres w życiu, coś strasznego[/QUOTE] Cytat:
) może dlatego że byłam badassem ^^ Gorzej wspominam podstawówkę.
|
||
|
|
|
#4718 |
|
Life is a drink ...
|
i sie jutro nie zobaczymy :\\\ siostra mnie zwołała do domu bo jutro ma wylot bo muszę pilnować siostrzeńca... Jakby nie mogła wcześniej powiedzieć .. - widziałam, że walizki już pakowała od paru dni .. a ta na ostatnie chwile się przypomni. |
|
|
|
#4719 |
|
po prostu Em :)
|
Ja gimnazjum - gdyby nie ilość nauki - wspominam bardzo dobrze.
|
|
#4720 |
|
Raczkowanie
|
A ja odwrotnie - nie uczyłam się prawie nic, piątki spadały z nieba, ale za to reszta to był prawdziwy obóz przetrwania...
Mało to było przypadków samobójstw? Ja się nie dziwię... Patologia :/
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodam, ze prawie z nia nie rozmawiam na codzien. albo jestem aspoleczna, albo niektorych boli moja marna wegetacja. a u mnie pseudo tutorial cieniowania paznokci
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Bry.
Co do gimnazjum, to mam złe wspomnienia, nie utrzymuje kontaktu z ludźmi z klasy. I jakbym miała tam wrócić, to bym się chyba popłakała;p
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na jednych zajęciach w bibliotece "koleżanki" pokusiły się nawet o ankietę, kto jest najbardziej nielubiany w klasie i oczywiście wraz z drugą koleżanką "wygrałam". A dla 13 letniego dzieciaka, które było na maksa zakompleksione to było straszne uczucie... Do liceum poszłam w ogóle do innego miasta i wtedy odżyłam totalnie. Byłam przebojowa, uśmiechnięta i w końcu nikt mnie nie tłamsił
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
ja własnie poszlam tez do innej szkoly zupelnie...ale trafily sie mądre
az sie boje co na studiach bedzie inaczej ale watpie.jade dzisiaj na spotkanie bloggerek w zamościu
|
#4727 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Na studiach raczej każdy dba o siebie.
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Jak czytam wasze posty to stwierdzam że miałam niesamowite szczęście do szkół. Nie mam żadnych strasznych wspomnień, nigdy nie wracałam do domu z płaczem i chętnie cofnęłabym się do lat szkolnych (gdyby nie wstawanie rano). Podstawówka była średnia ale potem co raz lepiej.
|
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam takie wredne kolezanki w podstawowce, bylam troche przy kosci wiec uslyszalam pare milych zdan pod swoim adresem (nie tylko od dziewczyn oczywiscie) do tego dokuczaly mi i jak widzialy, ze mam ochote plakac to jeszcze bardziej byly zlosliwe. Ktoregos dnia sie zawzielam w sobie i powiedzialam, ze nie bede widziec jak placze i przeszlo. W LO mialam troche durne dziewczyny w klasie...wiecie takie ksiezniczki ale ja do tego podchodzilam na zasadzie, ze ide do szkoly bo trzeba sie uczyc i zaliczac a kolezanki moga mnie cmoknac bo do szczescia mi nie sa potrzebne i tak mi juz zostalo- lata mi to czy mnie lubia czy nie bo nie wiaze z nimi ani swojej przyszlosci ani swojego zycia ale jak widze i slysze co teraz dzieci wyprawiaja w podstawowkach, jak sie zachowuja to az strach wlasne dziecko miec
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem tak, jak zaczęłam o siebie dbać, interesować się modą i kosmetykami, to zaczęło być lepiej. Ludzie inaczej reagują na osoby zadbane i pewne siebie. A mnie lepsze ubieranie się i stosowanie kosmetyków, które tuszowały moje mankamenty (chociaż początkowo to w ogóle nie umiałam się nimi posługiwać
) pomagało zyskiwać pewność siebie. Ogółem w wakacje po gimnazjum przeżyłam wielką metamorfozę i obiecałam sobie, że nie pozwolę sobie zostać znowu popychadłem. Zwłaszcza, że do tej szkoły poszły tylko 4 osoby z mojego miasta i żadnej nie znałam wcześniej (inna szkoła). A na studiach to w ogóle jest inaczej. Ja miałam 200 osób na roku, podzieleni byliśmy na 5 grup, moja grupa była bardzo ze sobą zgrana i zżyta, podobnie i pozostałe grupy. Ale tamtych ludzi znałam wybiórczo. A jakaś panna sobie umyśliła, że za bardzo cwaniakuję (ja i cwaniakowanie
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
moja rodzicielka uczy w klasach 1-3 podstawowej i w zimie kilku chlopców wrzucilo dziewczynce buty...do toalety.
ew kilka lat temu zaczeli byc dziewczyne i jak upadła, kopali ja po brzuchu. wychowanie bezstresowe, mialam takiego w klasie, na szczescie przy 15/16 jedynek na koniec roku wkoncu nie zdal, a zawsze mu sie cwaniakowi udawało (nawet jak doprowadzilm 50letnia nauczycielke z doswiadczeniem do placzu i powiedziala mu ze nie zda, bo mial wystawiona kose)
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Tak właśnie wychowują, albo raczej nie wychowują rodzice. Jak się nie poświęca dzieciakowi czasu, stosuje bezstresowe "wychowanie" i pozwala na wszystko to tak bywa. Ja to w ogóle na pierwszą, prawdziwą imprezę poszłam po 18-tce i to jeszcze było okupione wielkim płaczem (dowód miałam już w rękach), bo mama mnie nie chciała puścić, aż w końcu brat się nade mną zlitował, dał kasę i kazał iść
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
to 18 i tak dobrze
moja siostra mogla isc na pierwsza impreze jak juz skonczylo LO i szla na studia! i to chyba miala byc w domu o 24 albo o 1 ja ogolnie imprez nie lubie i do tej pory bylam moze na 3 i to po 2-3h bo dluzej nie moglam wytrzymac tego halasu i ludzi u mnie ojczulek byl postrachem, mlaskalas? do lazienki prosze jesc, nie umylas naczyn? wytarl noz z masla o bluzke nigdy nie bylo tak, ze jak cos chcialam to mowili ok, kupimy- mialam zasluzyc. Sprzatanie, dobre oceny, dobre zachowanie itpJak na koniec 2 klasy gimnazjum na swiadectwie mialam jedna 3 (bo niestety z kobieta z chemii mialam nie za fajna sytuacje i mi nie pozwolila zdawac ) a reszta 5 i moze jedna 4 to mi ojciec swiadectwo potargalmoja mama tez uczy w szkole, od 4-6 i jak czasami slucham co te dzieci robia to serio mnie to przeraza! :/ u mnie post z ciekawostkami najdziwniejsze alkohole
|
|
#4734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do dziś walczę z okropnymi odruchami, które sobie od nich przyswoiłam. A już "zasłużenie" sobie na jakiekolwiek prezenty tak się wryło w moją psychikę, że zupełnie nie umiem przyjmować prezentów bez okazji, czuję się jakbym wymuszała na kimś. Za to nauczyłam się sama rozdawać innym różne rzeczy, żeby sprawić komuś przyjemność. Cytat:
Zresztą przenoszą do szkoły mamy dzieciaki sprawiające problemy w szkole w pobliskim mieście. I nagle dzieciaki przestają sprawiać tak wielkie problemy (wychowawcze, bo umówmy się, że z przyswajaniem wiedzy to bywa różnie). Tak więc nie generalizujmy, że wszystkie dzieciaki teraz są złe
|
||
|
|
|
#4735 |
|
Klientka w krawacie
|
Yasinisi gratki
![]() Gimnazjum to koszmar. Najgorsze 3 lata mojego życia. Byłam nielubianą kujonką, którą każdy miał za nic, chyba że coś chciał odpisać...
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec takie dzieci czlowieka przerazajaHeh to chyba nie do konca mialysmy tak samo ja zadnej traumy nie mam , uwazam ze mialam szczesliwe dziecinstwo, rodzicom mowie praktycznie o wszystkim (no bo przeciez wszystkiego lepiej nie mowic ), pomagaja mi jak moga a to, ze jak bylysmy z siostra niedobre i dawalysmy po gazie to kare dostalysmy to normalne mam bardzo dobrych rodzicow, ktorzy robia wszystko co moga zebysmy z siostra mialy lepsze zycie i lepszych rodzicow bym sobie nie mogla wymarzyc, zreszta skoro mam 23 lata a siostra 30 i nadal chcemy wszyscy jezdzic razem na wakacje i czas ze soba spedzac to cos o tym swiadczy![]() Twoja sytuacja widac byla zupelnie inna, ale niektore zachowania rodzicow podobne co jednak nie znaczy, ze bylysmy tak samo wychowane i rodzice mieli do nas takie samo podejscie ![]() prezenty dostawalysmy normalnie, mi chodzilo o to, ze gdy sobie cos wymyslilam, ze musze miec a kosztowalo sporo to musialam na to zasluzyc- a nie, ze ja chce i ja mam miec i koniec Byly zasady i trzeba bylo sie ich trzymac zreszta ja jako drugie dziecko bylam juz wychowywana nieco inaczej, ale znowu tragedi nie bylo swiadectwo bylo podarte tylko jedno, bluzke siostra stracila tylko jedna po tym wytarciu noza bardziej bylo zawsze "corkooooo, moze bys tak umyla po sobie naczynia?" jak slyszalam corko to juz wiedzialam, ze o czyms zapomnialam
Edytowane przez dimiti Czas edycji: 2012-07-01 o 11:57 |
|
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie bolą barki i noga po wczorajszym myciu okien. Ledwo okna dziś otworzyłam, ale jestem z siebie zadowolona, bo są teraz takie czyste! Plan na dziś: czytanie na słoneczku i dalsze ogarnianie domu... No i jeszcze przez przypadek tak mi wyszło, że zrobiłam w nocy ogórki małosolne i zasypałam wiśnie cukrem i teraz robię kompot albo dżem, jeszcze nie wiem
|
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
E tam, ja na imprezy lubię iść, ale też nie na długo. Raz mi się chyba zdarzyło, że wyszłam z klubu przed 6:00, tak dobrze się bawiłam
W sumie to zasługa Hiszpan była
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe teraz we wakacje dopiero sie srednia wieku obnizy na imprezowniach :ha haha:
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj Nowa Zelandia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.

Gratulacje 

Mało to było przypadków samobójstw? Ja się nie dziwię... Patologia :/

az sie boje co na studiach bedzie inaczej ale watpie.
i przeszlo. W LO mialam troche durne dziewczyny w klasie...wiecie takie ksiezniczki