Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-24, 10:30   #4711
budynczekoladowy1313
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

Pewnie panikuje aczkolwiek sprawa sie przedstawia tak wspolzyje regularnie nie stosujac prezerwatyw. Zabezpieczeniem sa tylko i wylacznie tabletki antykoncepcyjne ktore lykam regularnie od ponad 2 lat mimo ze mam pcos (zespol policystycznych jajnikow czyli teoretycznie jestem bezplodna) ale moja kuzynka ma to samo i bez zabezpieczen zaszla migiem w ciaze (chciala) tak wiec nie ufam osadowi lekarzy. Zamiast okresu jakies 2 tygodnie temu mialam tylko brazowe plamienie mimo ze cykl mam regulowany sztucznie wlasnie za pomoca tabletek. Chlopak zawsze konczy we mnie. Jesli chodzi o objawy: przedewszystkim mdlosci, jadlowstret z obzarstwem na przemian,wzdecia i wzmozony metabolizm, bole jajnikow, humorki, wysyp pryszczy
budynczekoladowy1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 19:51   #4712
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budynczekoladowy1313 Pokaż wiadomość
Pewnie panikuje aczkolwiek sprawa sie przedstawia tak wspolzyje regularnie nie stosujac prezerwatyw. Zabezpieczeniem sa tylko i wylacznie tabletki antykoncepcyjne ktore lykam regularnie od ponad 2 lat mimo ze mam pcos (zespol policystycznych jajnikow czyli teoretycznie jestem bezplodna) ale moja kuzynka ma to samo i bez zabezpieczen zaszla migiem w ciaze (chciala) tak wiec nie ufam osadowi lekarzy. Zamiast okresu jakies 2 tygodnie temu mialam tylko brazowe plamienie mimo ze cykl mam regulowany sztucznie wlasnie za pomoca tabletek. Chlopak zawsze konczy we mnie. Jesli chodzi o objawy: przedewszystkim mdlosci, jadlowstret z obzarstwem na przemian,wzdecia i wzmozony metabolizm, bole jajnikow, humorki, wysyp pryszczy
Nie jestes w ciazy. Jesli lykasz regularnie tabletki antykoncepcyjne nie ma mozliwosci ciazy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 21:09   #4713
kamalina91
Przyczajenie

Hej dziewczyny, byłabym wdzięczna za jakąś opinię, bo trochę się stresuję

Kilka dni temu uprawiałam seks z chłopakiem, zabezpieczyliśmy się, ale prezerwatywa nieco zsuwała się w trakcie, aż w pewnym momencie musieliśmy sięgnąć po drugą.
Byłam dwa dni przed okresem, cykle mam dość regularne około 26 dni. Śluzu przed stosunkiem było bardzo niewiele i był dość gęsty, z tego co pamiętam owulacyjny śluz zaobserwowałam kilkanaście dni wcześniej.
Okres przyszedł po dwóch dniach, sęk w tym, że jest dość mocno skąpy - czasem mi się takie zdarzały, ale teraz wyjątkowo.

Może to głupie rozważania, ale ostatnio jestem bardzo zestresowana, teraz jeszcze taka sytuacja w trakcie seksu, martwię się tym skąpszym okresem i zsuniętą gumką, chociaż nie została we mnie, chłopak starał się zdjąć ją ostrożnie. Naczytałam się o okresach w ciąży i teraz aż mnie nosi żeby w końcu zrobić test, choć jeszcze dużo za wcześnie
kamalina91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 21:30   #4714
jo27anna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamalina91 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, byłabym wdzięczna za jakąś opinię, bo trochę się stresuję

Kilka dni temu uprawiałam seks z chłopakiem, zabezpieczyliśmy się, ale prezerwatywa nieco zsuwała się w trakcie, aż w pewnym momencie musieliśmy sięgnąć po drugą.
Byłam dwa dni przed okresem, cykle mam dość regularne około 26 dni. Śluzu przed stosunkiem było bardzo niewiele i był dość gęsty, z tego co pamiętam owulacyjny śluz zaobserwowałam kilkanaście dni wcześniej.
Okres przyszedł po dwóch dniach, sęk w tym, że jest dość mocno skąpy - czasem mi się takie zdarzały, ale teraz wyjątkowo.

Może to głupie rozważania, ale ostatnio jestem bardzo zestresowana, teraz jeszcze taka sytuacja w trakcie seksu, martwię się tym skąpszym okresem i zsuniętą gumką, chociaż nie została we mnie, chłopak starał się zdjąć ją ostrożnie. Naczytałam się o okresach w ciąży i teraz aż mnie nosi żeby w końcu zrobić test, choć jeszcze dużo za wcześnie
Moze sie dopiero rozkreca i dlatego taki slaby? zaczekaj z testem i sie nie stresuj, bo to tez moze wpływac na okres. Raczej malo prawdopodobne ze to ciaza.
jo27anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 21:48   #4715
kamalina91
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jo27anna Pokaż wiadomość
Moze sie dopiero rozkreca i dlatego taki slaby? zaczekaj z testem i sie nie stresuj, bo to tez moze wpływac na okres. Raczej malo prawdopodobne ze to ciaza.
Dzięki za odpowiedź tak na logikę też myślę, że to mało prawdopodobne, no ale stres robi swoje, dwa, że czasami zdarzają mi się jakieś wahania w organizmie, wiadomo, że nie będzie jak w zegarku. Jeśli chodzi o okres to jestem w trakcie, pierwsze dwa dni były bardziej intensywne, ale teraz już praktycznie śladowy, a zwykle jest dłuższy...
No nic, trzeba czekać.
Stary 2014-07-25, 22:03   #4716
jo27anna
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź tak na logikę też myślę, że to mało prawdopodobne, no ale stres robi swoje, dwa, że czasami zdarzają mi się jakieś wahania w organizmie, wiadomo, że nie będzie jak w zegarku. Jeśli chodzi o okres to jestem w trakcie, pierwsze dwa dni były bardziej intensywne, ale teraz już praktycznie śladowy, a zwykle jest dłuższy...
No nic, trzeba czekać.
Nie ma co sie stresowac, zrob test dla swietego spokoju ale na 100% nie jestes w ciazy
Ja tez czasami mialam okres 3 dni czasami 8 ... zalezy wszystko od organizmu
Stary 2014-07-25, 22:08   #4717
kamalina91
Przyczajenie

Cytat:
Nie ma co sie stresowac, zrob test dla swietego spokoju ale na 100% nie jestes w ciazy
Ja tez czasami mialam okres 3 dni czasami 8 ... zalezy wszystko od organizmu
Dzięki raz jeszcze, uspokoiłaś mnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-25, 22:21   #4718
jo27anna
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki raz jeszcze, uspokoiłaś mnie
Aaa pisalas ze musieliscie zmienic gumke na druga bo pierwsza sie zsunela tak? a on wtedy doszedl?czy to bylo jeszcze przed? jak przed to to juz w ogole musialby byc cud, jakbys byla w ciazy
Stary 2014-07-25, 22:30   #4719
kamalina91
Przyczajenie

Cytat:
Aaa pisalas ze musieliscie zmienic gumke na druga bo pierwsza sie zsunela tak? a on wtedy doszedl?czy to bylo jeszcze przed? jak przed to to juz w ogole musialby byc cud, jakbys byla w ciazy
Pierwsza zsunęła się w trakcie niemal całkowicie, zmieniliśmy na drugą, w której doszedł, tylko ta też się zsuwała, nie spadła ani nic takiego, ale podnosiła się do góry. No w sumie jak to teraz czytam to nikłe szanse;p
Stary 2014-07-25, 22:39   #4720
jo27anna
Raczkowanie

Cytat:
Pierwsza zsunęła się w trakcie niemal całkowicie, zmieniliśmy na drugą, w której doszedł, tylko ta też się zsuwała, nie spadła ani nic takiego, ale podnosiła się do góry. No w sumie jak to teraz czytam to nikłe szanse;p

Zazwyczaj sie podnosi, przynajmniej u nas tez tak sie zdarzalo ;p takze naprawde nie masz co sie martwic
Stary 2014-07-27, 06:36   #4721
klamotka
Przyczajenie

Melduję objawy przed @; trądzik i ból piersi. Teraz wystarczy czekać i być cierpliwym. Choć i tak mam nerwy. Szyjkę macicy mam dość wysoko i zamkniętą. Jeśli okres nie pojawi się do przyszłej niedzieli zrobię test... Tak, wiem że to niemożliwe ale tak się denerwuje...
klamotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-27, 21:21   #4722
_malami
Raczkowanie

Po jakim czasie od zapłodnienia występują jakiekolwiek objawy (mdłości, bóle brzucha) ciąży ?

_malami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 21:27   #4723
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _malami Pokaż wiadomość
Po jakim czasie od zapłodnienia występują jakiekolwiek objawy (mdłości, bóle brzucha) ciąży ?

mogą nigdy nie wstąpić. Każdy organizm jest inny.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 23:06   #4724
frania123
Przyczajenie

Witam Was ponownie
Chciałabym się z wami podzielić moja mala historią, od ostatniego mojego wpisu wzięłam ślub i staramy się z mężem o dziecko.... pierwsze objawy mialam takie ze nagle w pracy robilo mi sie niedobrze, stracilam apetyt, pomyslalam ze to objawy przed okresem wiec zbagatelizowalam to, okres mi się spóźnia od tygodnia, powiekszyly mi sie piersi, bola przy kazdym ruchu, przez 2 dni krecilo mi sie w glowie tak ze nie moglam chodzic, zrobilam test ciazowy i wyszly 2 kreski z czego ta druga byla malo wyrazna a teraz zaczyna mnie pobolewac brzuch jak na okres boje sie ze to wszystkie objawy byly skutkiem nadchodzacej miesiaczki... co o tym myslicie?
frania123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 23:08   #4725
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Jak dla mnie najczęściej to kilka tygodni, miesiąc, kilka miesięcy.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez frania123 Pokaż wiadomość
Witam Was ponownie
Chciałabym się z wami podzielić moja mala historią, od ostatniego mojego wpisu wzięłam ślub i staramy się z mężem o dziecko.... pierwsze objawy mialam takie ze nagle w pracy robilo mi sie niedobrze, stracilam apetyt, pomyslalam ze to objawy przed okresem wiec zbagatelizowalam to, okres mi się spóźnia od tygodnia, powiekszyly mi sie piersi, bola przy kazdym ruchu, przez 2 dni krecilo mi sie w glowie tak ze nie moglam chodzic, zrobilam test ciazowy i wyszly 2 kreski z czego ta druga byla malo wyrazna a teraz zaczyna mnie pobolewac brzuch jak na okres boje sie ze to wszystkie objawy byly skutkiem nadchodzacej miesiaczki... co o tym myslicie?
Myślę, że na 45% to objawy nadchodzącej miesiączki, na 45% objawy ewentualnej ciąży, a 10% to coś innego, ewentualne objawy chorobowe.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-27, 23:19   #4726
_malami
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
No tak to prawda

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Czyli 1,5-2 tygodnie to raczej za wcześnie?
_malami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 23:46   #4727
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Już się w tym temacie wypowiedziałam przecież.
Stary 2014-07-28, 00:09   #4728
frania123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Myślę, że na 45% to objawy nadchodzącej miesiączki, na 45% objawy ewentualnej ciąży, a 10% to coś innego, ewentualne objawy chorobowe.
Dokładnie to samo myslę dlatego chcialam zebyscie sie wypowiedzialy na ten temat, dzieki
frania123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 01:03   #4729
sistermorphine
Rozeznanie

Cytat:
no raczej...

Dziewczyny, tak się zastanawiam, czy czuć jakoś w trakcie, że gumka pękła? jeszcze zanim facet dojdzie? i czy sprawdzenie prezerwatywy przy samym zbiorniczku tuż po wystarczy?

sistermorphine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 08:42   #4730
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sistermorphine Pokaż wiadomość
no raczej...

Dziewczyny, tak się zastanawiam, czy czuć jakoś w trakcie, że gumka pękła? jeszcze zanim facet dojdzie? i czy sprawdzenie prezerwatywy przy samym zbiorniczku tuż po wystarczy?
my nie czuliśmy jak nam raz pękła.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 12:56   #4731
znamtenstan
Przyczajenie

Hej...
Zaznaczam, że w środę idę kupić test , póki co nie mam niestety takiej możliwości, aby zrobić go teraz (mieszkam w małej miejscowości, gdzie wszyscy wszystkich znają, więc muszę jechać dalej, aby kupić test).
Od maja tego roku współżyję. Pierwszy raz miałam tuż przed okresem (dostałam go dzień później). Seks z prezerwatywą, partner nie dochodzi we mnie. Żadna prezerwatywa nie pękła, nie zsunęła się, po prostu uważamy.
Po pierwszym razie okres spóźnił mi się o prawie tydzień (już wtedy szalałam , ponieważ mi się spóźniał). Kolejny okres nie pojawił się, spóźnia się ... Przez ten miesiąc miałam sporo stresu , dużo płakałam, w międzyczasie miałam brązowy śluz, pojechałam na wczasy, przez dwa dni bolał mnie pęcherz... W dniu spodziewanej miesiączki bolał mnie brzuch, piersi, miałam wysyp pryszczy.. Symptomy spodziewającej się miesiączki minęły, a okresu jak nie było , tak nie ma Przez miesiąc uprawialiśmy seks 2 razy, ja wariuję, a chłopak jeszcze bardziej..
Jest szansa na ciążę? oczywiście w środę jadę po test, ale od kilku dni chodzę już w mega stresie i nie wiem co się dzieje naczytałam się o objawach ciąży i mam tylko spóźniający się okres, wszystko jest tak samo, mam dobry humor (ostatnio już tak po prostu mam) , nie mam żadnych wzdęć, zaparć ani nic z tych rzeczy...
znamtenstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 13:01   #4732
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez znamtenstan Pokaż wiadomość
Hej...
Zaznaczam, że w środę idę kupić test , póki co nie mam niestety takiej możliwości, aby zrobić go teraz (mieszkam w małej miejscowości, gdzie wszyscy wszystkich znają, więc muszę jechać dalej, aby kupić test).
Od maja tego roku współżyję. Pierwszy raz miałam tuż przed okresem (dostałam go dzień później). Seks z prezerwatywą, partner nie dochodzi we mnie. Żadna prezerwatywa nie pękła, nie zsunęła się, po prostu uważamy.
Po pierwszym razie okres spóźnił mi się o prawie tydzień (już wtedy szalałam , ponieważ mi się spóźniał). Kolejny okres nie pojawił się, spóźnia się ... Przez ten miesiąc miałam sporo stresu , dużo płakałam, w międzyczasie miałam brązowy śluz, pojechałam na wczasy, przez dwa dni bolał mnie pęcherz... W dniu spodziewanej miesiączki bolał mnie brzuch, piersi, miałam wysyp pryszczy.. Symptomy spodziewającej się miesiączki minęły, a okresu jak nie było , tak nie ma Przez miesiąc uprawialiśmy seks 2 razy, ja wariuję, a chłopak jeszcze bardziej..
Jest szansa na ciążę? oczywiście w środę jadę po test, ale od kilku dni chodzę już w mega stresie i nie wiem co się dzieje naczytałam się o objawach ciąży i mam tylko spóźniający się okres, wszystko jest tak samo, mam dobry humor (ostatnio już tak po prostu mam) , nie mam żadnych wzdęć, zaparć ani nic z tych rzeczy...
Wkładasz do słoika fasolkę. Zakręcasz słoik i stawiasz go na półce.
Czy jest szansa, że na drugi dzień fasolka sama wyjdzie ze słoika?
Stary 2014-07-28, 13:06   #4733
znamtenstan
Przyczajenie

Chciałam, abyście mnie uspokoiły, a nie wyśmiały..
Stary 2014-07-28, 13:07   #4734
Kiara91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Moja mama w ciąży ze mną nie miała żadnych przez 9mcy

Znamtenstan - okres Ci się spóźnia bo się stresujesz W ciążę nie jest tak łatwo zajść Przejdzie Ci ten stres za jakiś czas

Edytowane przez Kiara91
Czas edycji: 2014-07-28 o 13:09
Kiara91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 13:08   #4735
201604130936
Konto usunięte

No to inaczej. Byla prezerwatywa? Byla. Nie pekla? Nie. Wytrysk poza Toba? Tak.

NO TO SKAD CIAZA.

Bez cienia zlosliwosci, wstrzymajcie sie z seksem skoro oboje tak panikujecie. Facet powinien powiedziec Ci to co napisalam, a nie tez histeryzowac.

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2014-07-28 o 13:10
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 13:11   #4736
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez znamtenstan Pokaż wiadomość
Chciałam, abyście mnie uspokoiły, a nie wyśmiały..
Ależ to właśnie robię. Przecież dobrze wiesz, że fasolka ze słoika nie wyjdzie. To powinno Cię uspokoić, bo nie musisz wyobrażać sobie procesu zapłodnienia, który znasz jedynie z lekcji biologii czy komputerowych wizualizacji, tylko patrzysz na realny słoik i realne ziarenko fasolki które znasz. Fasolka to nasienie, słoik to prezerwatywa. Ciąży nie ma, bo nie ma możliwości zajścia, brak kontaktu spermy z pochwą, świat o ciąży z niczego jeszcze nie słyszał.
Stary 2014-07-28, 13:25   #4737
201604130936
Konto usunięte

O jednej slyszal xD
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 13:30   #4738
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
O jednej slyszal xD
Nie chciałam wspominać, bo raz, że często ten "przypadek" podaję, a dwa - byłoby, że wyśmiewam
Stary 2014-07-28, 14:11   #4739
kamalina91
Przyczajenie

Moze nie do konca w temacie, ale juz pisałam tu wczesniej, ze dostalam okresu dzien po stosunku, w miare normalnego, tylko troche bardziej skapego. Okres juz mi sie skonczyl, natomiast nadal bola mnie brzuch i plecy. Zaraz po stosunku tez odczuwalam dosc silny bol w okolicach jajnikow, ale zwlilam to na nadchodzacy okres albo po porstu bol przydatkow po wspolzyciu. Raczej nie sadze, ze to objawy rzekomej ciazy, ale myslicie, ze to moze byc jakas infekcja? Stres moze miec na to wplyw? Poczekac jeszcze czy zapisac sie do lekarza?
Poza tym wszystko raczej w normie.
Stary 2014-07-28, 15:00   #4740
znamtenstan
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
O jednej slyszal xD
ja tak samo o sobie pomyślałam. ale taaakie cuda to się nie zdarzają
Dziękuję bardzo !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości