|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3
Pewnie panikuje aczkolwiek sprawa sie przedstawia tak wspolzyje regularnie nie stosujac prezerwatyw. Zabezpieczeniem sa tylko i wylacznie tabletki antykoncepcyjne ktore lykam regularnie od ponad 2 lat mimo ze mam pcos (zespol policystycznych jajnikow czyli teoretycznie jestem bezplodna) ale moja kuzynka ma to samo i bez zabezpieczen zaszla migiem w ciaze (chciala) tak wiec nie ufam osadowi lekarzy. Zamiast okresu jakies 2 tygodnie temu mialam tylko brazowe plamienie mimo ze cykl mam regulowany sztucznie wlasnie za pomoca tabletek. Chlopak zawsze konczy we mnie. Jesli chodzi o objawy: przedewszystkim mdlosci, jadlowstret z obzarstwem na przemian,wzdecia i wzmozony metabolizm, bole jajnikow, humorki, wysyp pryszczy
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4713 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, byłabym wdzięczna za jakąś opinię, bo trochę się stresuję
![]() Kilka dni temu uprawiałam seks z chłopakiem, zabezpieczyliśmy się, ale prezerwatywa nieco zsuwała się w trakcie, aż w pewnym momencie musieliśmy sięgnąć po drugą. Byłam dwa dni przed okresem, cykle mam dość regularne około 26 dni. Śluzu przed stosunkiem było bardzo niewiele i był dość gęsty, z tego co pamiętam owulacyjny śluz zaobserwowałam kilkanaście dni wcześniej. Okres przyszedł po dwóch dniach, sęk w tym, że jest dość mocno skąpy - czasem mi się takie zdarzały, ale teraz wyjątkowo. Może to głupie rozważania, ale ostatnio jestem bardzo zestresowana, teraz jeszcze taka sytuacja w trakcie seksu, martwię się tym skąpszym okresem i zsuniętą gumką, chociaż nie została we mnie, chłopak starał się zdjąć ją ostrożnie. Naczytałam się o okresach w ciąży i teraz aż mnie nosi żeby w końcu zrobić test, choć jeszcze dużo za wcześnie
|
|
|
|
#4714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4715 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
tak na logikę też myślę, że to mało prawdopodobne, no ale stres robi swoje, dwa, że czasami zdarzają mi się jakieś wahania w organizmie, wiadomo, że nie będzie jak w zegarku. Jeśli chodzi o okres to jestem w trakcie, pierwsze dwa dni były bardziej intensywne, ale teraz już praktycznie śladowy, a zwykle jest dłuższy...No nic, trzeba czekać. |
|
|
|
|
#4716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale na 100% nie jestes w ciazy ![]() Ja tez czasami mialam okres 3 dni czasami 8 ... zalezy wszystko od organizmu
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4718 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4719 |
|
Przyczajenie
|
Pierwsza zsunęła się w trakcie niemal całkowicie, zmieniliśmy na drugą, w której doszedł, tylko ta też się zsuwała, nie spadła ani nic takiego, ale podnosiła się do góry. No w sumie jak to teraz czytam to nikłe szanse;p
|
|
|
|
#4720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazwyczaj sie podnosi, przynajmniej u nas tez tak sie zdarzalo ;p takze naprawde nie masz co sie martwic
|
|
|
|
|
#4721 |
|
Przyczajenie
|
Melduję objawy przed @; trądzik i ból piersi. Teraz wystarczy czekać i być cierpliwym. Choć i tak mam nerwy. Szyjkę macicy mam dość wysoko i zamkniętą. Jeśli okres nie pojawi się do przyszłej niedzieli zrobię test... Tak, wiem że to niemożliwe ale tak się denerwuje...
|
|
|
|
#4722 |
|
Raczkowanie
|
Po jakim czasie od zapłodnienia występują jakiekolwiek objawy (mdłości, bóle brzucha) ciąży ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4723 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4724 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was ponownie
Chciałabym się z wami podzielić moja mala historią, od ostatniego mojego wpisu wzięłam ślub i staramy się z mężem o dziecko.... pierwsze objawy mialam takie ze nagle w pracy robilo mi sie niedobrze, stracilam apetyt, pomyslalam ze to objawy przed okresem wiec zbagatelizowalam to, okres mi się spóźnia od tygodnia, powiekszyly mi sie piersi, bola przy kazdym ruchu, przez 2 dni krecilo mi sie w glowie tak ze nie moglam chodzic, zrobilam test ciazowy i wyszly 2 kreski z czego ta druga byla malo wyrazna a teraz zaczyna mnie pobolewac brzuch jak na okres boje sie ze to wszystkie objawy byly skutkiem nadchodzacej miesiaczki... co o tym myslicie? |
|
|
|
#4725 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4726 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4727 |
|
na przekór do celu
|
Już się w tym temacie wypowiedziałam przecież.
|
|
#4728 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4729 |
|
Rozeznanie
|
no raczej...
![]() Dziewczyny, tak się zastanawiam, czy czuć jakoś w trakcie, że gumka pękła? jeszcze zanim facet dojdzie? i czy sprawdzenie prezerwatywy przy samym zbiorniczku tuż po wystarczy?
|
|
#4730 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4731 |
|
Przyczajenie
|
Hej...
Zaznaczam, że w środę idę kupić test , póki co nie mam niestety takiej możliwości, aby zrobić go teraz (mieszkam w małej miejscowości, gdzie wszyscy wszystkich znają, więc muszę jechać dalej, aby kupić test). Od maja tego roku współżyję. Pierwszy raz miałam tuż przed okresem (dostałam go dzień później). Seks z prezerwatywą, partner nie dochodzi we mnie. Żadna prezerwatywa nie pękła, nie zsunęła się, po prostu uważamy. Po pierwszym razie okres spóźnił mi się o prawie tydzień (już wtedy szalałam , ponieważ mi się spóźniał). Kolejny okres nie pojawił się, spóźnia się ... Przez ten miesiąc miałam sporo stresu , dużo płakałam, w międzyczasie miałam brązowy śluz, pojechałam na wczasy, przez dwa dni bolał mnie pęcherz... W dniu spodziewanej miesiączki bolał mnie brzuch, piersi, miałam wysyp pryszczy.. Symptomy spodziewającej się miesiączki minęły, a okresu jak nie było , tak nie ma Jest szansa na ciążę? oczywiście w środę jadę po test, ale od kilku dni chodzę już w mega stresie i nie wiem co się dzieje naczytałam się o objawach ciąży i mam tylko spóźniający się okres, wszystko jest tak samo, mam dobry humor (ostatnio już tak po prostu mam) , nie mam żadnych wzdęć, zaparć ani nic z tych rzeczy...
|
|
|
|
#4732 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Czy jest szansa, że na drugi dzień fasolka sama wyjdzie ze słoika?
|
|
|
#4733 |
|
Przyczajenie
|
Chciałam, abyście mnie uspokoiły, a nie wyśmiały..
|
|
|
|
#4734 |
|
Raczkowanie
|
Moja mama w ciąży ze mną nie miała żadnych przez 9mcy
![]() Znamtenstan - okres Ci się spóźnia bo się stresujesz W ciążę nie jest tak łatwo zajść Przejdzie Ci ten stres za jakiś czas
Edytowane przez Kiara91 Czas edycji: 2014-07-28 o 13:09 |
|
|
|
#4735 |
|
Konto usunięte
|
No to inaczej. Byla prezerwatywa? Byla. Nie pekla? Nie. Wytrysk poza Toba? Tak.
NO TO SKAD CIAZA. Bez cienia zlosliwosci, wstrzymajcie sie z seksem skoro oboje tak panikujecie. Facet powinien powiedziec Ci to co napisalam, a nie tez histeryzowac. Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-07-28 o 13:10 |
|
|
|
#4736 |
|
na przekór do celu
|
Ależ to właśnie robię. Przecież dobrze wiesz, że fasolka ze słoika nie wyjdzie. To powinno Cię uspokoić, bo nie musisz wyobrażać sobie procesu zapłodnienia, który znasz jedynie z lekcji biologii czy komputerowych wizualizacji, tylko patrzysz na realny słoik i realne ziarenko fasolki które znasz. Fasolka to nasienie, słoik to prezerwatywa. Ciąży nie ma, bo nie ma możliwości zajścia, brak kontaktu spermy z pochwą, świat o ciąży z niczego jeszcze nie słyszał.
|
|
#4737 |
|
Konto usunięte
|
O jednej slyszal xD
|
|
|
|
#4738 |
|
na przekór do celu
|
Nie chciałam wspominać, bo raz, że często ten "przypadek" podaję, a dwa - byłoby, że wyśmiewam
|
|
#4739 |
|
Przyczajenie
|
Moze nie do konca w temacie, ale juz pisałam tu wczesniej, ze dostalam okresu dzien po stosunku, w miare normalnego, tylko troche bardziej skapego. Okres juz mi sie skonczyl, natomiast nadal bola mnie brzuch i plecy. Zaraz po stosunku tez odczuwalam dosc silny bol w okolicach jajnikow, ale zwlilam to na nadchodzacy okres albo po porstu bol przydatkow po wspolzyciu. Raczej nie sadze, ze to objawy rzekomej ciazy, ale myslicie, ze to moze byc jakas infekcja? Stres moze miec na to wplyw? Poczekac jeszcze czy zapisac sie do lekarza?
Poza tym wszystko raczej w normie. |
|
|
|
#4740 |
|
Przyczajenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

07.07.2012 
tak na logikę też myślę, że to mało prawdopodobne, no ale stres robi swoje, dwa, że czasami zdarzają mi się jakieś wahania w organizmie, wiadomo, że nie będzie jak w zegarku. Jeśli chodzi o okres to jestem w trakcie, pierwsze dwa dni były bardziej intensywne, ale teraz już praktycznie śladowy, a zwykle jest dłuższy...