|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
co do butów My mamy Geoxy.Ogólnie jestem fanką butów tej firmy ecco zresztą też.Dla siebie też kupuję tam buty.Geoxy są oddychające.
miałam kiedyś buty z ccc jakieś letnie dla siebie i po 2 tyg nadawaly się do kosza.Cała wkładka się odkleiła i nie nadawały się do chodzenia.Dlatego omijam ten sklep szerokim łukiem. ![]() Kolina w hm mają fajne polarki takie z kapturkiem.Mam po starszym i jest jak nowy.Polecam o taki jak ten one cały czas sa w sprzedazy http://allegro.pl/bluza-polar-z-kapt...725249392.html co do Kappahla ja uwielbiam w Nim kupować.Dużemu tak kupuję spodnie bo są rewelacyjne dla szczuplaków.Co do rozm to faktycznie różnie wypadają.Trzeba mierzyć B ma spodnie na 74 i są ok a bodziaki musi od nich mieć na 86.Duży jedne spodnie ma na 92 i są dobre a niektóre na 104 małe ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-10-20 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kolinko ja mysle, ze w polarkach wazny jest sklad. Patrz aby byla domieszka bawelny, wtedy bedzie trwalszy. Ja mam polarek po kims wiec nie powiem. Dzisiaj moje dziecko przebilo samo siebie. Bylismy na spacerze w parku, obok jest dom pogodnej starosci i z racji tego, ze sobote, rodzinny odwiedzaly swoich krewnych. No i moj syn jednej pani pomagal pchac wozek inwalidzki, a druga pani przewiozla go na takim wozku. Normalnie on jest taki odwazny, idzie do ludzi, psow, niczegoi nikogo sie nie boi. Aaa i probowal ukras rower. Lezal rowerek jakiegos dziecka, a moj syn podszedl i zaczal sie gramolic.
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zakorzenienie
|
Hej. Ja już po. padam
Dzięki za odzew, ale raczej nic z tego. Zrobili nam lektoraty co piątek ( języki ) i wychodzi 3 dni w tygodniu - piątek, sobota i niedziela. Co tydzień oczywiście, nie co dwa. Raz, że nie dam rady finansowo, dwa, że nie mam co liczyć na M. np. w piątki, bo niestety musi pracować. A on biedny robi całe dnie po 12 h, i nie chcę by w weekendy jeszcze siedział nad Igorem. Za trudne to wszystko
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Usiluje uspic Marie, masakra rozbrykal sie diabel i ni chu chu.... A musze dokonczyc inhalacje i chcialam isc spac.
![]() |
#4715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę spać- dobranoc!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kajool a myślałam, ze tutaj tylko ja sępie się na buty dla Agaty ![]() ![]() Jaki dzentelmen rośnie z niego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Raczkowanie
|
Witam!
Bylismy dzisiaj 4 godz na spacerze, tak ciepluto i pieknie bylo. Borysek tylko troszke marudek dzisiaj, męczą go te ząbki, nigdy na spacerkach nie marudzi, wiec musiał go bolec.Dzisiaj wymacałam-dwie czwórki są (mamy juz 3 ![]() ![]() A to z dzisiejszego spacerku, troszkę złotej jesieni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4719 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja podziwiam wszystkie matki dzieci przewlekle chorych, ktore musza wiekszosc czasu spedzic z nimi w szpitalu. Znowu siedze i rycze. Miekka jestem, ale Dominik spi to moge. Musieli mu zmienic wenflon. Plakal na caly oddzial a ja z nim choc nie bylam w zabiegowym. On skrzeczy jak przy zapaleniu krtani, wiec mozecie sobie tylko wyobrazic ten jego lament. Teraz jest znowu pod kroplowka. Przez caly dzien wypil tylko 550 ml mleka i wysikal sie tylko dwa razy i az dwa razy zrobil koope. Leci mi na wadze
![]() Przepraszam za moje smuty. Ciezko mi. Marina boje sie, ze kiedys mozesz obwiniac troche I. za to ze musialaw zrezygnowac z siebie. Musicie usiasc na spokojnie i moze uda sie znalezc rozwiazanie. Wy tu o butach zimowych a ja nawet nie mam jak linkow przejrzec. Wszystkie na wizazu kupia a ja co ? ![]() ![]()
#4720 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
Szkoda mi pieniędzy na drogie buty
![]() Jacie tulę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Rozeznanie
|
Witam!
Troche mnie nie było... ![]() ![]() Natka Pieknie Wam ten domek rosnie!!!!!!!! KolinaI Twoj tez piekny ![]() ![]() ![]() eveewe ciesze sie,ze juz obie z Marys dochodzicie do siebie ![]() jacieeeeeezdrówka dla biednego Dominika... DDewik Piekne jesienne blondaski ![]() KOCYK ja mam taki pomysł...kupilam polar z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40231664/ tylko zielony i obszyje go materiałem http://allegro.pl/listing.php/search...category=76726 tylko którym...? i bedzie moj prywatny hand madeowy la milou ![]() A POLAREK polecam z H&M albo własnie z KappAhla ![]() Ja juz kiedys pisalam,ze długo pracowałam w KappAhlu i polecam wszystko dla dzieci ![]() ![]() Zakładajac karte w KappAhlu podajcie tylko adres i numer telefonu bez maila. Wtedy wysyłaja znizki ![]() Obkupilismy sie na 50% cała rodzinka ![]() MarzenaChyba kupilysmy ten sam boski kombinzeon ![]() U nas zeb w natarciu...nawet nie wiem ile ich juz wychodzi ![]() ![]() CarmelaSopranoOgladałam na zywo te butki z decathlonu i calkiem fajne!!!!!!zginaja sie, nieprzemakalne-dzieki ,ze je wyczai;las ![]() Zgubilysmy niekapka z aventu...i nie wiem co kupic...niekapek czy bidon???????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Wtajemniczenie
|
DDEWIK Borysek to taki mały elegancik
![]() ![]() MARINA nie rezygnuj z siebie. Może uda sie znaleźc jakies rozwiązanie? Kurcze...Studia to jednak jakas odskocznia od wszystkiego... Ja rozumiem, ze TŻ sie buntuje po tych 12 h, ale to tez jego dziecko. ty jestes teraz przy Igorze 24 h i to tez ciezka praca. A to raptem pare godzin... JACIEEEEEE nie moge tego czytac...serce sie kraja...Nie wyobrazam sobie co przechodzicie teraz... My dzisiaj korzystalismy z uroków pogody...byliśmy nad woda, Maryna pobawiła sie w piasku (pewnie ostatni raz w tym sezonie). Potem byliśmy u znajomych...Martyna dostała ADHD...noramlanie mały diabełek. I jeszcze ten szyderczy usmieszek... A teraz fotki z wczoraj: IMG_5735.jpg IMG_5762.jpg IMG_5775.jpg IMG_5776.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
Borysek cudowny elegancik
![]() Martynka słodziutka i ten szczerbaty uśmiech ![]() a Ty wyglądasz jak siostra jej a nie mama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Rozeznanie
|
jacieeeeeee
bezbronne malenstwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Wtajemniczenie
|
ISIAOK pochwal sie jak stworzysz kocyk
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Rozeznanie
|
myha82 ślicznoty!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Wtajemniczenie
|
SCIO ja siostra? bez przesady
![]() Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2012-10-20 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Najpierw prośba, później nadrabianie ![]() Byliśmy dziś oglądać/przymierzać foteliki. Stanęło na dwóch: Roamer King Plus i Maxi Cosi Tobi. Wiem, że milion razy było wałkowane, ale napiszcie mi - ślicznie proszę - które z Was takie mają i czy polecacie? Czy dzieciom wygodnie? A może któraś ma do któregoś z nich zastrzeżenia? Będę wdzięczna dozgonnie ![]() Cybex Juno-Fix odpadł chyba, bo Tymek w nim płakał. Nie chciał tej podpórki.
#4731 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
isiaok super pomysł z kocykiem hand made, szkoda że ja mam dwie lewe ręce :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale pomysłowa jestes, bedziemy u Ciebie zamawiac, ja jestem pierwsza ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4734 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale Borys ma śliczny kolor włosków. I jakie gęste! Nie mogę się napatrzeć ![]() A ząbków tradycyjnie współczuję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A umiesz szyć? Bo ja na maszynie niestety nie potrafię. Inaczej może też bym spróbowała zrobić. Bo to strasznie miłe coś zrobić dla swojego dziecka ![]() Ja na razie dwie maskoteczki na drutach zrobiłam ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4735 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Śliczne jestescie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- BRUMEK Martyna czasami jest az za bardzo radosna ![]() ![]() DDEWIK no mam peło piegów...wszedzie. na plecach tez. Kiedys to był mój straszny kompleks ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Brumek pokaz maskotki!!!!!!Ja z kolei nie umiem na drutach ![]() a szyc nauczył mnie dziadek tż-jest krawcem pierwszej wody ![]() dostałam w spadku starego singera i próbuje sie zmobilizowac ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() jakis nie wiadomo jaki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Rozeznanie
|
to ja Wam wkleje postrach piaskownicy z poprzedniego tygodnia-zabójca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.