|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI
Cytat:
![]() |
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI
Cytat:
![]() ![]() wiesz co z tym imieniem to wy powinniście decydować ![]() nie sugerujcie się rodziną, naprawdę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kia_Mia Wszytskiego Naj ![]() ![]() a i mleka nie można w mikrofali podgrzewać, bo traci wszystkie witaminy ponoć, chyba ze do mm podgrzac tam sama wode ![]() ja sie boje ze beda kolki, ze znow beda porblemy ze ssaniem piersi, ze nie bedzi eprzesypiac nocy jak Tomek ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
judka powiem ci ze ja sie tez strasznie boje o gabrysie dlatego czekam jak na zbawienie na przeprowadzke zeby miec wiecej pomieszczen i jakas odmiane dla dziecka
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zakorzenienie
|
gk7 Spełnienia marzeń kochana. Bezbolesnego porodu i i grzecznego synka
![]() daj mu na imie Leon jak chcesz i nie przejmuj sie innymi ![]() ciekawe co u Justy, czy juz po ![]() AnnaEf tez mzoe zaraz urodzic jeszcze Anett, znow sie posypia porody ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
no dla Gabi to bedzie duuuzo nowch wrazen, przeprowadzka kurcze jeszcze
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
Gusiak jeszcze on mi mówił ze to chyba nie moze tak być ze boli ciagle...tylko własnie chyba polega to na ból przerwa ból przerwa...tak to zrozumiałam ale akurat jak mi to mówił to miał łapę w mojej pochwie i wybacz ale mogłam cos źle zapamiętać
![]()
#4719 | |
Zakorzenienie
|
dramatyczna noc... myslalam ze rodze juz;/ dramat
![]() ![]() Kia wszystkiego najlepszego ![]() GK7 wszystkiego najlepszego ![]() Justa 3mam kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() Happy_Ewa 3mam kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() AnnaEf 3mam kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() oraz 3mam kciuki za wszystkie wizyty, ktg i badania ![]() ![]() ![]() ![]() gratuluje nastepnych tygodni... ![]() Cytat:
![]() ja nie wiem czy moja mama mysli ze ja jej nie powiem ze urodzilam czy co... ![]() Edytowane przez Dojotka1987 Czas edycji: 2012-11-07 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie właśnie brzuch napina się tak z przerwami, za to ten ból jak na @ trwa trochę ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Dojotka, ja bym mamę delikatnie ochrzaniła, albo wyłączała dzwonek. Współczuję ciężkiej nocy ![]()
![]() |
#4721 |
Rozeznanie
|
Hello!
Widziałam wieści od Ani, super, trzymam kciuki! ![]() ![]() Ja mam jutro wizytę, i nie moge się już doczekac, mam nadzieje że powie mi że szyjka krótka i że na pewno urodzę przed terminem ![]() Gabi dzięki że poruszyłaś temat sterylizatora i podgrzewacza, nie myslałam żeby kupić ale chyba jednak się zdecyduję;-) Kurczę, a ja nie ma w domu jeszcze ani jednej pieluchy!!! ![]() Wszystkie najlepszego dla solenizantek!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do imienia - daj mu Leon i już ![]() ![]() Kurcze - ja żałuję, że wcześniej poszłam na macierzyński.. trzeba będzie wcześniej do pracy wrócić.. no u nas niby rok jest, ale 3 ostatnie miesiące bezpłatne.. a 9 miesięcy to chyba z połowa tego co do tej pory zarabiałam.. nie wiem - czekam na moją pierwszą macierzyńską wypłatę.. tż mnie pociesza, że bierze na siebie rachunki teraz - mamy oddzielność majątkową ![]()
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
uwaga teraz czas na moje pytania
czy bierzecie podkłady na łóżko po porodzie takie 60x90? u mnie do szpitala nie wymagają ale może przydadzą się w domu? jak się karmi dziecko butlą to można przegotować kranówę czy trzeba wodę mineralną? jak się podaje dziecku wodę to picia to tak samo - można kranówkę przegotowywać czy trzeba mineralną? a może zwykłą mineralną można podać? |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Z woda nie wiem... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zadomowienie
|
mi się bardzo często sni że rodze i to zazwyczaj w domu . raz miałam taki seże mąż w pracy teściowa odebrała poród i poszła na podwórko bo krowy i byczki uciekły a ja stanełam w kuchni e w okno a na schodach stoi czarny byk i sie gapi
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- a ostatnio to już absurdy się snią . ostatnio jakies 3 noce temu to sniło mi się że nakryłam męża jak po pijaku zabawiał się z sąsiadka naszą ja go tak tłukłam
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Co do tej wody to ja myśle, że może być i przegotowana kranówka i mineralna. Co do tej mineralnej mam większe zastrzeżenia, bo ona zawiera minerały, które niekoniecznie dziecku są potrzebne na tym etapie rozwoju. Lepiej już wodę źródlaną, nie mineralną. Ale ja chyba będę dawała przegotowaną. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do imienia to Leon cudne, ale też podoba mi się Aleksander ( zawsze mowilam, ze synka tak nazwę) i Jan ![]() ![]()
![]() |
#4729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby wiadomo cos 2 w 1 zazwyczaj jest w czymś gorsze ale no z założenia karmienia cyckiem chyba to jest optymalne a zawsze będę czuła sie "bezpieczniej" ![]()
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
Lekarz nie ma prawa odmówić wypisania zwolnienia do dnia porodu (i to faktycznego porodu, nie terminu). Kiedyś pisała tutaj zeszłoroczna mamuśka na ten temat, taka co się zajmuje tym tematem. Szkoda marnować macierzyński przed porodem. A jak lekarz ma jakiś problem, to ta dziewczyna radziła żeby powiedzieć że w takim razie, na jego ryzyko, wracasz do pracy przed samym porodem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane .. Adasko pojadl , spi wiec mam troche czasu ..
Od wczoraj jestesmy juz w domku .. Opis porodu . A wiec tak : 2 listopada od rana zaczely mi sie skurcze .. na tyle bolesne ze czasem nie szlo sie wyprostowac no ale do zniesienia . Zreszta pisalam wtedy na forum to wszystko wiecie . Wieczorem przyjechali moi rodzice i mimo ze mowilam ze czuje ze dzisiaj urodze smiali sie ze mnie ze to te przepowiadajace ., A ja wiedzialam swoje . Ok 18 pojchali a ja zadwonilam po TŻeta zeby wyszedl wczensiej z pracy . Skurcze nieregularne . co 10 , 7 , 5 minut . Dopiero jak zaczely mnie lapac tak bolesne ze zwijalam sie z bolu pojechalismy na IP. Tam badanie . rozwarcie na 2 palce . lewatywa i na oddzial . Podlaczyli mnie pod KTG . skurcze byly ale slysze ze lekarz mowi ze do domu bo przepowiadajace a ja sie zwijam z bolu .. Myslalam ze go zabije ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moje rady dla was : Zabierzcie ze soba do szpitala z 5 paczek podkladow poporodowych ![]() ![]() Wybaczcie ze to takie chaotyczne ale korzystam ze mlody spi .. Wstawiam fotki Adaska .. A i co najlepsze . nic mi z brzuszka nie zostalo . Zupelnie plaski jak przed ciaza .. ![]() ![]()
![]() ![]() Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-11-07 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zadomowienie
|
co do wody to powiem że moja siostra to zwykłode kranówke przegotowywała do herbatek . Samej wody nie podawała
![]() ![]() |
![]() |
#4734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do butli przegotowaną kranówkę będę dawać, ale ja mam filtr do wody (POLECAM!!!) i taka woda to jak żywiec ![]() ![]() Picia, jak karmisz piersią, zimą nie trzeba dodatkowo dawać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
takich w ogole podkladow nie kupowalam, mam w domu tylko do przewijania na przewijak, w szpitalu zmieniaja wiec po co mozna kranowe do mm albo zrodlana mineralnej nie podaje sie do 1 roku zycia bo bardzo obciaza nerki dziecka i nie wolno jej tez gotowac, bo taki kamien Ci sie zrobi ze szok ![]() do picia dawalam zwykla zywiec zdroj, nie podgrzewalam, nie gotowalam jej bo nie ma takiej potrzeby, mozna przegotowana wode kranowe, chyba ze w smaku jest do dupki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
Dekajka oj dzielna byłaś! Śliczny synek a porod nawet własnie masakryczny da sie pokonać i przez niego przejść
![]()
#4737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ah piękny jest Adaś ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
Wiadomość od Happy Eve:
Jestem po obchodzie. Będą zmierzać do porodu ale nie na siłę. Zaraz podadzą trochę oksytocyny żeby sprawdzić jak mały zareaguje. Mam być na czczo na wszelki wypadek gdyby trzeba było ciąć. Pozdrowienia dla dziewczyn. |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do porodu słyszałam gorsze ale mam nadzieje że ja nie bede się tak męczyć chodz znając siebie ja też bede krzyczeć i się wydzierac
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.