![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Czterolatki :)
Cytat:
![]() U Tymka nie przeszłyby podróże jak był mały. W momencie wsadzenia w fotelik samochodowy zaczynało się wycie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
Wiki grzecznie siedzi max 3 godziny niespania, potem już zaczyna się marudzenie. Oczywiście w samochodzie zasypia szybko ale ile może spać. Jeszcze jakbym ją zabawiala to może byłoby lepiej ale ja muszę w okno patrzeć a nie zajmować się dzieckiem bo od razu mnie muli
U nas słoneczko ![]()
#4713 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Czterolatki :)
Iga w aucie nigdy nie spała więcej niż w domu. jechalismy czasem i pięć godzin to drzemala zawsze dokładnie wtedy kiedy wg grafiku w domu wypadała drzemka i nic dłużej.
w grubych ciuchach też się wiła i miała różne okresy histerii ale generalnie jest grzeczna i nauczona. kwestia powtarzalności na pewno ma znaczenie bo przecież nie patrzyłam na humory malucha tylko zabierałam do rodziny. taka odległość, cóż począć. teraz mogłabym z nią i do Hiszpanii samochodem jechać taka jest wprawiona ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
Częstujcie się baby, a ja lecę się myć. Zagrzebałam się przez to coś
![]()
#4715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też keidyś stwierdziłam a niech się dzieje co chce i pojechaliśmy do Ojcowa. Pamieam tą podróż do dzisiaj a wtedy tymek miał już z 8 miesięcy. Dardł się w obie strony ![]() ![]()
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
mniam,
Ola jak zobaczyła tło tego truskawka ![]() nie wiem czemu gada na krowę , owca ![]() ![]() na ostatnich urodzinach, sąsiadka robiła babeczki i tort z truskawkami, truskawki na babeczkach do ozdoby, ale były nader smakowite, a nie sztuczne niewiadomo -co ![]() jedne dzieci lubią podróże , inne nie ![]() a inne jako tako to znoszą Ola nienawidzi skrępowania, ot co ![]() choć dziwna sprawa, na foteliku rowerowym była zadowolona ![]() aaaa jak gdzieś z Olką muszę wybyć na zakupy to tylko w jedno miejsce, żeby nie wypinać, przypinać, bo już na bank będzie sajgon z uziemieniem wrzaskuna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko uważam, że jak dziecko raz w roku dalej gdzieś jedzie to trudno by się z czymś oswoiło
![]() a jak moja od urodzenia śrdenio co 2-3 mce podróżuje po 4 godziny w tę i we wtę to mogła się przyzwyczaić, wyrobić nawyki i nauczyć sobą zajmować ![]() ![]() parę fot z naszej majówki ![]() Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2013-05-04 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
to tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
Magda uwierz mi mojego Tymka byś nie ujarzmiła
![]() My jeździliśmy z nim b. dużo. Nie w sensie ilości godzin, lecz kilka razy w tygodniu-to do teściów, to na spacery gdzie autem trzeba było dojechać. Nie oswoił sie przez rok naszych wyjazdów. jak darł się mając miesiąc, tak darł się mając rok ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- a fotki piękne, od razu widać komu pogoda się udała ![]()
#4720 |
Zakorzenienie
|
Iga w spodniach? Nie może być
![]() Wiki też dużo jeździ, ale tak daleko to już rzadziej. A przyzwyczajenie na chorobę lokomocyjną nic nie da niestety, bidula ma coś w spadku po mnie ![]() Kasiulka Ty się chwal co to za pyszności ![]()
#4721 |
Zakorzenienie
|
a no tak choroba lokomocyjna nastała jak Tymek przestał się w aucie wydzierać
![]() ![]() ![]() Ale i to się skończyło, mniej więcej od 1,5 roku nie hefta w aucie, ale pojemnik po lodach zawsze na tylnim siedzeniu ![]()
#4722 |
Zakorzenienie
|
Judi
![]() Aniu ![]() ![]() Te truskawki też są bardzo dobre, mimo iż wyglądają jak przerośnięte mutanty ![]() Truskawy tak ułożyłam dla dekoracji jutro je ciepnę na pół u poukładam na całej górze, będą się lepiej trzymać ![]() Takuśna, Ola lubi sam biszkopt, potem już nie rusza z reguły ![]() Jowiszkowa super zdjęcia ![]() ![]()
#4723 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Czterolatki :)
Kasiu
![]() ![]() a brak zainteresowania frytkami również bo w domu nie ma, a raz na rok w Macu to za rzadko żeby się na nie rzucać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
Fajne foty, cudne widoki, aa bociany zawsze z misją krążą, także uważaj - bądź gotowa
![]() My też dużo jeździmy, na działkę w sezonie co tydzień, pod zakopane też kilka razy w roku, czy nad morze. Karolek od maleńkości miał tolerancję jazdy do 1,5 godziny, potem włączała mu się maruda. Pamiętam jak jechaliśmy nad morze. Aa że w połowie Karol postanowił włączyć swą syrenę, postanowiliśmy skrócić drogę i zatrzymać się na mazurach. Bo nie dało się. I tak ma do dziś. Dlatego kupiłam odtwarzacz płyt samochodowy i zabieram mnóstwo bajek, by jakoś im zająć czas. Z chorobą lokomocyjną przekichane. Kiedyś Krystian mi wymiotował w aucie, ale to przez mleko, które organizm nie tolerował. Od czasu jak ma dietę, wymioty się skończyły. Kasiulka chętnie bym się napiła malibu ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- myślałam że nie ma dziecka, które by nie lubiło frytek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
zdrowe podniebienie Igusiowej , podziwiam
Miki frytki parę razy na rok, ale i tak je uwielbia , jak ma dzień ,na smaka na nie ![]() i własnie makkwacza z nimi utożsamia, chyba przez te bzdetne reklamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
na majowo-czerwcowych mamach kobietka dzisiaj urodziła martwego synka... jakoś przed wczoraj przestała czuć ruchy, pojechała do szpitala, ale było już za późno. Po porodzie okazało się, ża mały Jaś miał węzeł prawdziwy na pępowinie. Miała termin na 27 maja...
takie tragedie dzieją się w okół, że mi czasem słów brak ![]() Wszystko pewnie w domu czeka na malutkiego... koszmar ![]()
#4727 |
Zakorzenienie
|
Jola
za dużo czytasz znaczy jak juz przerzuć się na coś bardziej relaksującego ![]() nawet trudno skomentować taki tragiczny rozwój sprawy, ![]() byłam bardzo przewrażliwiona przed porodem ps. Kristi czy Krystian je prodykty mleczne, plus ten enzym czy raczej nic , żeby organizmu nie obciążać ? tylko co w zamian w takim przypadku ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
Jola dla twojego spokoju nie czyta o czymś takim.
Współczuję bardzo tej kobiecie, to musi być coś strasznego. Anka Krystianek może jeść ( oczywiście w małej ilości ) jogurtu,kefiry, sery twarogowe, żółte - wszystko co ma żywe kultury bakterii. zjada też czekoladę, ciastka, Na dobrą sprawę nie powinien tego wcale jeść. Ale jak ma straszną ochotę na mleko z płatkami, na lody, serki homo, ciasta ze śmietaną itp. to zanim to zje, dostaje tabletkę enzym laktozy. Jak widzę po nim że spada mu apetyt, zaczyna się skarżyć na ból brzuch ( od czasu do czasu ) to robię mu rygorystyczną dietę i nie dostaje nic z laktozą, do czasu aż mu się wszystko unormuje. Jak przegapię ten moment i nie odstawię tych pokarmów, to dochodzą wymioty |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zakorzenienie
|
no i chyba u tych lekarzy homeopatyków
![]() nieco naginają nie pojdę już tam , bo te metody do mnie nie przemawiają u nich wyszło Mikiemu big uczulenie na mleko, że po nim niby taka okropna skóra u alergologa rok temu na testach , pokarmowe uczulenie pokazało tylko ociupinę na truskawki na mleko ani ani, i raczej sie z tym zgodzę, bo Miki zajada płatki na mleku codziennie, tak się na nie zawściekł a i skóra i tak ładnie się teraz mu goi , nowych znaków egzemowych nie odnotowuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
anka a próbowałaś mu odstawić to mleko, choć na jakiś czas. Czy skóra by się poprawiła
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
Iga niby frytki lubi. tylko zapał żaden
![]() ![]() Jola nie czytaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
co za szit. poszła stąd!
![]() ![]() ![]() edit. zgłosiłam ofkors. Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2013-05-04 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
Co to ma być
![]() Edytowane przez kristi75 Czas edycji: 2013-05-04 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
Kochane ja podczytywalam majowki bo tam sie juz zaczely porody... a ze trafila sie taka tragedia...
#4737 |
Zakorzenienie
|
Szybko poszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
a tak a propos biustu
to muszę sie zebrać, zeby w końcu jakieś nowe staniki kupić bo mam taką posuchę w szufladzie , że aż dziw bierze ![]() wypaliłam się juz w tym temacie i jakoś mnie to już nie kręci, jak kiedyś ale jak mus to mus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
anka u mnie też mus
Moje staniki wołają o pomstę do nieba. Może jutro uda mi się coś upolować |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zakorzenienie
|
Widze, że jakiś troll nawiedził watek
![]() Co mnie ominelo? ![]() Pojechaliśmy na grilla, ktorego nie bylo, bo obzarlismy sie domową grochówką. Nie chcę widzieć dzisiejszych podkołderników jadowitych ![]() Jowiszowa, cudne zdjecia! ![]() I pogodę mieliscie, super. Tu byla kiła i mogiła. Wlasciwie bylo 30 stopni: 10 w srode, 10 w czwartek i 10 w piatek ![]() Rozpogodzilo sie dopiero po 17 ![]() Dzieciak się przynajmniej dotlenil ![]() Jutro niedziela i w poniedzialek wraca codziennosc ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Ja sobie chwale cyckonosze z esotiq'a ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.