|
|||||||
| Notka |
|
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Plotkowy - sklepy dziecięce
Cytat:
życzę dużo zdrówka i spokoju ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
Proszę wyślij to co jest, ewntualne braki będa w następnej paczce Adres Ci wysyłam, ale jeśli nie masz to proszę daj znać Mam nadzieje, że miałaś udany wyjazd, Ja pewnie też się skusze na małe co nieco z CARTERSA. |
||
|
|
|
#4712 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
Megaan, panna zet, pistacja07, Casyen, Hally_berry, MiaColucci, alb, kasia0968, Dorka83 dziewczynu dziękuję Wam
Jestem taka podekscytowana i boję się uwierzyć w to że te kreseczki są, chodzę, zaglądam do testu tysiąc razy jakby miały one zniknąć Zupełnie inaczej niż przy pierwszej ciąży bo byłam przerażona choć dziecko chcieliśmy mieć ![]() My z mężem bardzo chcieliśmy mieć minimum 2kę. Ja mam brata, on siostrę i brata więc żadne nie chciało jedynaczki
|
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też bym chciała 2 ale prędko to nie nastąpi
|
|
|
#4715 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() Ja też przez pierwsze pół roku tak myślałam bo był sajgon a każdy mówił że będzie tylko gorzej a potem zachciało się brata do parki bo zdecydowaliśmy mieć szybko z głowy te odchowanie. Potem podrzuci się na weekend dziadkom
|
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- jakbym od tego miała uzależniać 2 dziecko to już bym mogła być w ciąży ![]() jednak wspomnienia jak to był w trakcie ciąży nie są zbyt przyjemne no i zbyt wyraźnie jeszcze pamiętam sam poród no i ja musze poczekać aż mi tż trochę zmądrzeje
|
|
|
#4717 |
|
Konto usunięte
|
Kikuska, gratulacje, oby ciąża była naprawdę stanem błogosławionym
|
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do niewidocznego ![]() ![]()
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do drugiego... dlatego trzymam się wersji że Igor będzie jedynakiem
|
|
|
#4720 |
|
Konto usunięte
|
Kikuska!!! Gratulacje!!!
fajnej ciąży życzę i tyle ![]() u mnie to samo Dziecko bardzo bym chciała, ale nie chcę go narażać na to co przeżył Młody.mi się też wydaje, że nie
|
|
|
|
#4721 |
|
Zadomowienie
|
Sutailje, orenda - dzięki
Ja jestem przykładem - 6 miesięcy przyjaźni z klozetem...ale takiego czułego- non stop. Nic nie robiłam tylko spałam i kochałam klozet, nic nie jadłam a jak już tż przychodził z obiadem pod nos miałam uczucie zwrotne na samą myśl. Nie to że było niedobre, moja mama już pytała co mi zrobić do jedzenia, na co mam ochotę żebym tylko cokolwiek zjadła. Tak oto zamiast waga iść w górę skoczyła drastycznie w dół. Schudłam 10kg i żebym schudła jeszcze 1kg to mój lekarz obiecał mnie że wyśle mnie na patologię ( przy porodzie zdziwili się że nie kazał mi iść ) No i jadłam na siłę...nie wiem czy wiecie co to za uczucie. Jakbyście zjadły cały obiad pod korek a tu tż przychodzi i mówi że mam zjeść przynajmniej pół zupy i mięso heheheh jak w przedszkolu. Całe szczęście około 6-7miesiąca objawy stopniowo ustępowały i zaczęłam przybierać. Tak oto w trakcie porodu ważyłam tyle samo co przed zajściem w ciążę. Dzidzia na szczęście zdrowa. Poród 25h ale nie ma co narzekać...nie mam traumatycznych wspomnień. Po tym jak byłam w domu szybko przytaknęłam wszystkim którzy mówili że to co złe w ciąży i podczas porodu szybko się zapomina (choć bywają zapewne i wyjątki które przeżyły horror którego nie da się wymazać z pamięci )
|
|
|
|
#4722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dużo zdrówka i uśmiechu na co dzień dla przyszłej mamusi
|
|
|
|
|
#4723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poród porodem a jak wytrzymać te 8 miesięcy hehehe Mam nadzieję że każda ciąża jest inna jak część mam uważa marzę o tej spokojnej bez sensacji. Zawsze tego dziewczynom zazdrościłam
|
|
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak mi się chciało truskawek i zjadłam w 5 min prawie kg, chociaż niby nie wolno ich jeść W ostatnim miesiącu schudłam prawie 4 kg, wychodząc ze szpitala ważyłam mniej niż przed ciążą. Za to poród miałam taki, którego wiele mogłoby mi zazdrościć z jednej strony - niecałe 7h bólów - tylko, że nie miałam normalnie skurczy w coraz krótszym czasie, tylko przez cały czas najpierw 5 min przez godzinę, a później kilka resztę czasu co 3 min. I jeszcze mi chodzić kazali, bo rozwarcia nie było - to szłam dwa kroki, a później 1,5 min się wiłam i znowu 1,5 min spokoju i tak w kółko. A później przeć praktycznie za to nie musiałam - bo aż 3 skurcze parte miałam - nie wiedzieli co wpisać w tej rubryce 3 fazy porodu, tak szybko było I naprawdę mogę powiedzieć, że chciałabym mieć drugi taki sam, nie licząc lekarza mówiącego szybko rodzimy, bo może być za późno (małej groziło niedotlenienie, ktg miałam nieciekawe) i wypełniania papierów o cesarkę jakieś 5 min przed tym jak urodziłam dziecko - ciekawe co tam wpisałam
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Porod to ja moge miec taki sam. Skurcze mislam gdzies od 8 rano. W szpitalu bylam o 19 a o 20 Igor juz byl z nami
co nie zmienia faktu ze bol byl nie do przezycia :pAle przynajmniej meczylam sie w domu nie w szpitalu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4726 |
|
Konto usunięte
|
Poród to mogę Wam napisać, że niemal każda mogłaby mi zazdrościć. W obu przypadkach miałam podawaną oxy, ale za to 4h bóli i w pierwszym porodzie 15 minut parcia, a w drugim 10 minut parcia i już było po
W tym drugim porodzie dopiero po 2h od podaniu oxy bóle mi się zaczęły, więc w sumie 2h bóli tylko było. Położne się śmieją że następnym razem jak tylko poczuje skurcze mam jechać bo urodzę w samochodzie. Tak się zastanawiam, bo ta moja Bambolina niedługo zacznie chodzić, pewnie gdzieś na wiosnę, a już pięknie sama staje, i myślę jakie jej buciki na tę okazję sprawić. Macie jakieś propozycje? Edytowane przez 871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 Czas edycji: 2014-02-07 o 08:20 |
|
|
|
#4727 |
|
Konto usunięte
|
Sutailje u mnie dziecię rehabilitowane więc pewnie trochę inaczej, ale butki miał właśnie jak zaczął intensywnie stać (ale tylko na godzinę po zajęciach). Teraz pięknie śmiga, ale w butach nie znosi
My mamy emele roczki i kozaczki. Zdaniem fizjoterapeuty ok a moim zdaniem śliczneCzytam, że i Aalicia i Kikuska chudłyście w ciąży, myślałam, że tylko ja taki ewenement i strasznie mnie to dołowało a tu proszę U mnie to było o tyle dziwne, że Młody rósł pięknie - 37 tydzień i miał niemal 3900 a mnie coraz mniej
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
mój już chodzi z pchaczem ale ja o butach nie będę myśleć aż do wiosny![]() orenda-śliczne te buty
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2014-02-07 o 09:20 |
|
|
|
#4729 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Z. miała 9 mcy - on chyba nie chce być gorszy
![]() Wczoraj zrobił 3 kromi od fotela do stolika-jestem ciągle w szoku ![]() Teraz stoi i warczy ehh idę
|
|
#4731 |
|
Konto usunięte
|
Can, no to Twój szaleje
![]() Ja właśnie myślę żeby na wiosnę/lato kupić jakieś buciki. Ale na razie to luźne rozważania
|
|
|
|
#4732 |
|
Zadomowienie
|
No to u mnie ciąża przebiegała super, nie licząc bólu pleców jak za długo siedziałam, ale za to poród masakra - skończyło się cesarką. Jedyny plus jest taki, że gdybym miała mieć drugie to porodem już się nie muszę martwić
Ja raczej mam problem z małą ilością czasu. Może gdybym zrezygnowała z pracy to mogłabym mieć dwójkę, ale na to mnie nie stać. Ciągle ubolewam nad tym, że córce poświęcam za mało czasu
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
A kiedy wasze dzieci zaczely siadac ?
Ja teraz zglebiam temat ekspozycji na gluten i im wiecej czytam tym mniej wiem :pA co do ciazy to rzygalam jak kot a jak przeszlo to znowu mialam meeeeega zgage. Bez wzgledu czy cos zjadlam czy nie. Na poczatku schudlam ale w efekcie przytylam 15kg. Na szczescie zaraz wrocilam do swojej wagi po porodzie. Jednak brzuch wisi :/ i zero motywacji zeby cos z tym zrobic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4734 |
|
Konto usunięte
|
Brydzia, starsze miało 8mcy, młodsze 7mcy.
Ja nie "bawiłam się" w ekspozycję na gluten. Zaczęłam po trochu podawać suchy chleb na dziąsła i od czasu do czasu biszkopty jak miały po 6 mcy. |
|
|
|
#4735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale z tego co pamiętam taką "normą" jest 8 miesięcy (wiadomo, każde dziecko rozwija się inaczej)...
|
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc pryzszła Pani anestezjolog i pyta czy zgadzam się więc patrze na męża i pytam tak? a ona mówi że muszę to sama przeczytać i odpowiedzieć więc bez zastanowienia powiedziałam TAK!---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- [1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;4502842 3]Brydzia, starsze miało 8mcy, młodsze 7mcy. Ja nie "bawiłam się" w ekspozycję na gluten. Zaczęłam po trochu podawać suchy chleb na dziąsła i od czasu do czasu biszkopty jak miały po 6 mcy.[/QUOTE] ja tak samo, skórka od chleba i biszkopty |
|
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem o co chodzi z tym glutenem wprowadziłam kaszę mannę ok 6 mca i tyle.Ale ja mam niedoczynność tarczycy lub Hashimoto-póki co nie wiadomo do końca więc tycie to nic dziwnego nawet jak się żyje o chlebie i wodzieBrzuch to masakra chyba u każdej z nas.. I niestety sam cudownie nie zniknie. ;-P
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2014-02-07 o 11:15 |
|
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilka miesięcy przed ciążą miałam poważny problem z kręgosłupem, właśnie w okolicy tego nerwu, gdzie dają to znieczulenie zewnątrzoponowe. Bóle porodowe przy tym co wtedy przeszłam - m.in. mdlałam z bólu przy próbie pójścia do łazienki to jest nic - i dlatego dla mnie poród nie był żadną tragedią chyba też. Najlepsze było to, że mi lekarz odradzał planowanie dziecka przez rok/dwa, żeby się mógł kręgosłup wzmocnić, a 2 miesiące później już w ciąży byłam
|
|
#4739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Can ja też miałam podejrzenie Hoshimoto o dziwo samo wszystko znikło
|
|
#4740 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zarówno w 1 jaki w 2 ciąży dobrze się czułam, poza tym, że po 20 tyg dziewczyny sie tak układały, że miałam ucisk na kręgosłup i niemiłosierny ból. Przy drugiej ciąży bez problemu sobie z tym poradziłam masażami w przypadku 1 ciąży to był dramat... co prawda trwał tydzień do momentu aż się gabi nie ułożyła inaczej, ale takiego bólu nawet przy porodzie nie miałam...
oba porody miałam bardzo szybkie, po 10-15 min druga faza, przy drugim ledwo TŻ zdążył na porodówkę (z poczekalni )
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

Zupełnie inaczej niż przy pierwszej ciąży bo byłam przerażona choć dziecko chcieliśmy mieć

)

i im wiecej czytam tym mniej wiem :p
wprowadziłam kaszę mannę ok 6 mca i tyle.
więc tycie to nic dziwnego nawet jak się żyje o chlebie i wodzie