|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Witam się z inką i tostem z dżemem!
![]() Wczoraj przyszłam do domu po 20 tak padnięta, że ledwo się do kanapy doczłapałam. Nigdy więcej tyle porządków na raz w ciąży. Bolało mnie wszystko od pleców po nogi. Dobrze, że mąż wymasował. Dziś jestem jak nowo narodzona. A no i zapomniałabym! Dziś zaczynam 14tc a co za tym idzie drugi trymestr! Na to konto postanowiłam dziś zakupić pierwszy ciuszek dla mojego robaczka. Umówiłam się z koleżanką na zakupy. ![]() Gratulacje dla Domciatka!!!
#4712 |
Rozeznanie
|
Witam się po krótkiej przerwie. Spontaniczny weekend sobie zrobiliśmy- pojechaliśmy do moich rodziców nad jezioro pod domek. Woda czysta i cieplutka- pierwszy raz w życiu kąpałam się nawet w nocy
![]() ![]() Jak dobrze, że dziś się schłodziło, przynajmniej u mnie ufff...
#4713 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, dzisiaj przerwa w upałach
![]() ![]() ![]() Któraś teraz będzie testowała? A co z Niestabilną? Obraziła się na Nas? |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |||
Zakorzenienie
|
witam
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...fleur-edp.html Jak byłam ostatnio z koleżanką na kawie to go testowałam i super,w dodatku mega trwały ![]() Trzymam mocno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pokaż fotki po zakupach ![]() Cytat:
![]() Tż rano pojechał i do jutra wieczorem jestem sama. Teść mi wczoraj tak ciśnienie podniósł ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kciuki aby pęcherzyk, który się pokazał w piątek był tym szczęśliwym ![]() Cytat:
![]() A co Ci teść zrobił?
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
Się witam w 24 dniu zbiorówki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
Od maja nie żyjemy dobrze z rodziną tżta,pisałam wam o tym.Teść i szwagrowie mają nawyk wpadać bez zapowiedzi,i siedzą nawet kiedy widzą że jesteśmy zajęci
![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-07-30 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Strasznie mnie to wkurza jak ktoś nie szanuje reguł panujących u nas.My nie chodzimy do nikogo bez zapowiedzi bo wiemy że to kłopotliwe.Tak samo wszystkim mówimy żeby nas uprzedzali,i wszyscy tak robią oprócz teścia i szwagrów ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-07-30 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
W końcu ulga ![]() Linka nie wiem co Ci poradzić, u mnie było trochę inaczej, tzn po tym jak dostałam skierowanie na laparo to za tydzień już byłam w szpitalu, chyba nie miałam czasu się tym martwić i jakoś na miękko przyjęłam, tym bardziej, że w międzyczasie kończyłam mój wymarzony kurs i w sumie miałam głowę zajętą. Nie myśl o tym po prostu ![]() Brzuch nawet nie bolał, właściwie mogłam pójść do pracy od razu ale skorzystałam z wolnego ![]() Dasz radę ![]()
#4721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A i cewnika Ci nie wyjmą, chyba, że jesteś takim hardkorem, że po zabiegu się podniesiesz. Ja nie mogłam, leżałam dobę pod kroplówką i aparatami (chyba ze względu na ciśnienie 80x30 ![]()
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Rozeznanie
|
Linka- będzie dobrze! Przeżyjesz i pobyt w szpitalu. Ja z moimi napadami paniki dałam radę acz nie było to przyjemne i jak najszybciej chciałam być w domu. Ja miałam lewatywę x2 jedną na wieczór a drugą z samego rana przed laparo i fakt, że ujest to krępujące ale raz dwa i jelita czyste- zaraz po posiediałam na kibelku i po sprawie. Zwykle dają receptę na taki roztwór, który się pije (dużo tego) i nawet tż mi wykupił ale po paru łykach myślałam, że rzygnę i zaczęłam płakać więc szybko poszedł do pielęgniarki i "zamówił" lewatywę
![]() Cewnik miałam do wieczora po operacji, wyjmują go jak zobaczą, że sama możesz wstać. Ja byłam zdeterminowana, żeby wyjść następnego dnia więc szybko wstałam pomimo bólu i innych. Odebrałam wyniki i potrzebuję pomocy przy ich odczytaniu bo są różne skale na różną fazę... i już się pogubiłam. Tak więc miałam je robione w 15 dniu cyklu a w 12 był pęcherzyk 1,94 cm x 1,58 cm przy czym z innego ujęcia wydawał się większy. W sobotę rano obudziłam się z bólu lewego jajnika i wzięłam leki przeciwbólowe po 4 godzinach ból ustał. (to był 13 dc) a oto wyniki: LH: 11,6 mIU/mL FSH: 4,97 mIU/mL Estradiol: 86,1pg/mL a no i CA 125: 46,29 ALE TO WIEM, ŻE ZA WYSOKIE...
Gdzie jesteś mój Aniele Stróżu?! Przyjdź do mnie, otul moje serce skrzydłami... chroń przed cierpieniem i lękiem. Zetrzyj me łzy płynące strumieniami Swoimi własnymi piórami... 26.06.2010- ![]() Edytowane przez lady_malgo Czas edycji: 2013-07-30 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaaaj ciotka juz teraz wiem bo mnie oświecono i teraz przekaże dalej , nie brac w okolicach owulacji leków przeciwbólowych , obniżają jakość jaja , generalnie nie powinno się brac w tych okolicach , lekarz zezwoli mi brać naklofen/naproxem ale tylko przy @ , tam nawet w ulotce jest napisane ze utrudnia zajscie w ciąże ale brany w okolicach okoloowulacyhnych. Wiem ze u nas w VitroLive ochrzaniają za branie nawet ibiprofenu czy paracetamolu w okolicach owu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Rozeznanie
|
no niby racja, ale ja nie miałam wyjścia bo nawet siedząc w kucki przez 2 godziny nie mogłam mysleć z bólu... Wzięłam wtedy nospę i peralginę. I po godzinie przeszło. Ja nienawidzę brać leków, ale w takich momentach wolę wziąć i mieć spokój (nauczona doświadczniem) bo u mnie taki ból kończy się wizytą na pogotowiu
![]()
#4727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Rozeznanie
|
znam ten ból. Tyle, że ja wiem od czego to mam. Lekarz ostatnio mi powiedział, że w moim stanie to normalne, że brzuch będzie mnie bolał przez większą część cyklu i tyle. Dlatego ta ciąza jest mi potrzebna jak powietrze! Raz, że zahamuje rozwój choroby Dwa, że pragnę tego dziecka jak niczego na świecie. No i uniknę operacji w najbliższej przyszłości. Może nawet uda mi się jeszcze ze 2 lata to odwlec...
#4729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też w sumie większość cyklu coś tam pyka/pobolewa , a ostatnio przeniosło się na 'tył' :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
Ehh rozumiem Was na szczęście mnie to nie dotyczy i mam nadzieję już nie będzie .. ja się dopiero wkurzyłam jak podczas @ nie mogłam normalnie na kibel iść .. dzizas, takie sprawy niby intymne ale to dopiero mi dało do myślenia .. moja endo "tam w pobliżu" siedziała
![]() A i Lady, kijowo, że nie zapytałaś przed badaniami, ich się nie robi w 15 dc ... 3 dc, 5 MAX. Te wyniki możesz dać kotu na pożarcie ![]()
#4732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do bólu to ja mam bóle parte w @. Moj organizm sam chce przeć ... dlatego czesto jestem na wc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
ja jak zwykle bez cytowania,,,eh.... datego ze raz czytam na tablecie, raz na kompie i tak to wychodzi... przepraszam ![]() dziewczyny ktore mialy i linko, ktora masz miec laparo,,, wspolczuje... ale jakos trzeba podejsc do tego, ze jest szansa ze to pomoze i bedzie dzidzius .... iza - co do cukrzycy to napisalam Ci na slodkich mamach ![]() ![]() ![]() ![]() bazile- noooo trzymam kciuki za powodzenie przy starankach ![]() ![]() cebulova- gratuluje II trymestru ![]() ![]() ![]() nie pamietam co komu mialam jeszzce napisac ![]() u nas trwa 34tc... raaany jak to leci... trzeba powoli torbe pakowac w razie co ![]() ![]() ![]() ![]() popralam pierwsza czesc ubranek,,, dzis lub jutro - w zaleznosci od pogody - dopiore reszte i bede prasowac.... na dniach jedziemy tez po fotelik do auta ![]() ![]() mała wlasnie mi wypina cos z prawego boku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale lekarz kazał mi zrobić właśnie wczoraj te badania. I nawet są normy na różne fazy cyklu. A jemu właśnie chyba chodziło o to, żeby zobaczyć jak wyglądają one tuż po owulacji. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- bo tutaj w tych wynikach jest norma dla LH f owulacyjna- 14-95,6 f. lutealna- 1-11,4 dla FSH f.o - 4,7-21,5 f.l - 1,7-7,7 Estradiol f.o 85,8-498,0 f.l- 43,8- 211,0 a moje to LH- 11,6 FSH- 4,97, est- 86,1
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
hmm a po co badał ? na pewno było po owulce? robił monitoring ? ? jakie ma podejrzenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zadomowienie
|
Ja też się witam. My dziś na 17 na wizytę u ortopedy.
Ostatnie dni upływają mi na szukaniu ratunku dla włosów. Kupiłam szampon z Joanny dla wypadających włosów - nie pomaga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Linka przekrecasz moje slowa I zaczyna mnie to denerwowac. Moj tz byl w pracy I ciezko mu bylo dlatego ze nie moze byc przy mnie w szpitalu. Mi z tym tak zle nie bylo, przeciez wiedzialam ze wyjscia nie ma, probowalam go uspokoic, ale sms ze jestem w szpitalu rozwalil go na lopatki, mimo ze bardzo delikatnie to napisalam. I dla mnie chore jest porownywanie Tz za granica ktory charuje na nasz byt, z jego widzimisie w gory... ja bym puscila, na sile bym nie trzymala ale moj Tz po tym co przeszlismy w zyciu by na taki egoistyczny plan nie wpadl. Kocurku my wspolzylismy po 6tyg, po wizycie kontrolnej Odechcialo mi sie nawet nadrabiac, takze do kiedys ![]()
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2013-07-30 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cześć lasencje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.