|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Cytat:
Cytat:
Postaram sie jesc mniejsze porcje i mniej wiecej tak co 3-4h jakis posilek zeby nie dopuscic do glodu i rzucania sie na niezdrowe rzeczy Raz w tygodniu pozwole sobie na jakis grzeszek ![]() Nam miesiecznie na jedzenie + srodki chemiczne i ogolnie takie ☠☠☠☠☠☠☠y potrzebne wychodzi jakos ponad 1200... z tym ze u nas jest jeszcze dziecko wiec 2-3 paczki pampersow miesiecznie i synek codziennie je jeden serek i mleko pije wiec to w domu zawsze musi byc. Najwiecej idzie na chemie i ze tak powiem "rarytasy". Moj tz jak pije to pije konkretnie wiec na piwkowanie tez sporo idzie Najgorsze jest jak w zasadzie nie kupimy nic konkretnego do jedzenia, same ☠☠☠☠☠☠☠y a przy kasie 200zl A i ja agatko nie gotuje zawsze obiadow, co jakis czas dostajemy cos od mojej czy tz-ta babci, nieraz jemy cos co jest pod reka w domu, albo jedziemy np. do mc, czy na pizze. Paliwo tez drogie i troche go idzie ale jego nawet nie wliczam w koszty bo to odrebna rzecz. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() wpadłam sie tylko przywitac, mam dzis dzien wolny i nie wiem w co rece wlozyc
|
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
LADY
i ja chcę być oszczedniejsza, bo to szkoda jak się marnuje. Zapuszczona, no nie jestem w sensie zaniedbana. ale przytyta, to już tak. Niestety, przybyło mi kg. Ja wcinam ciastka(gofry) i lody. A tak fast foodów tez na szczęście nie jem w nadmiarze. EX i ja od poniedziałku zaczynam. Będę jesc 5 razy dziennie, postaram się zdrowo, jakiś sok wyciskany. Kalorii nie będę jakos liczyc. Po prostu tak na oko, będę czytac na etykiecie co ile ma kcal. A wyglądam dość grubaśnie :P mam na wadze już 6 z przodu:P Czyli u Was z kasą podobnie tyle że dziecko, to wiadomo ze dochodzi kasa. Jedzenie na miescie w sumie nie wiem czy nie wychodzi Was drożej jak w domu? I dobrze Wam ze macie zarełko od rodzinki ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Kochane zajrzyjcie wiecie gdzie. |
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze to ograniczyć i ćwiczenia Ty lubisz basen z tego co pamiętam
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
widze , że rozkręciłam temat diet i odchudzania na całego ![]() ja drugi dzień zaczynam choć przyznam, że wczoraj ciężko mi było przetrwać ale sobie postanowiłam i wytrzymam kontrola wagi dziś była jest póki co 30 dag mniej uparłam się i muszę wytrzymać choćby nie wiem co chyba odżyłam też dzięki temu rozjaśnieniu włosów inaczej się czuje tak swieżo i promiennie ![]() jadę zaraz na zakupki może coś przy okazji upoluje
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
|
|
#4716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ooo to korzystaj z wolnego, zrob sobie moze mini spa dzisiaj? ![]() Cytat:
Nie widac tego po Tobie Ja mam jakos 58kg ,tak sadze A na dziecko to nie idzie tak wiele pieniazkow jakby moglo sie wydawac Poczatki sa najgorsze. Teraz to juz tylko tak jak mowilam- pampersy 2-3 paczki miesiecznie (a kupujemy z biedronki, dada, one 30zl za paczuszke kosztuja), mokre chusteczki tez jakos 2-3 paczki i kupujemy z tej serii co pampki, do tego mleko (ale synkowi dajemy juz zwykle, butelkowe, 3,2%), jakies kaszki, no i serki, to na nie okolo 30-35zl miesiecznie idzie. Synek je z nami obiady, platki, owoce, wiec tego nie wliczam bo to na biezaco sie kupuje do domu.Wiesz, faktycznie wychodzi troche drozej, ale mamy z tz nieraz zachcianki i po prostu nie chcemy sobie odmawiac pare razy w miesiacu takiej "przyjemnosci" i dla odmiany jemy cos na miescie albo jezdzimy gdzies dalej No ale nieraz trzeba zjesc cos innego i gdzie indziej zeby nie bylo takiej rutyny Tymbardziej dla mnie to cos innego bo wiekszosc czasu spedzam w domu z synkiem przeciez, a tak mamy przejazdzke jakas zawsze w inne miejsce i nie jemy typowego obiadu A jedzenia poza domem to nie wliczalam w te 1200zl jak cos. Wiec z nim by bylo tak mysle z 1300zl, moze mniej, moze wiecej, zalezy od miesiaca. Pisalas przedtem tez cos o garnkach, patelniach- to jest dosc spory wydatek, takie wlasnie sprzety do domu. Ja mam to szczescie ze wszystko mam, dokupilam jedynie mala patelnie w pepco i tz grillowa dokupil w kauflandzie jak kiedys byla. Doszlismy ostatnio do wniosku ze nie oplaca sie kupowac patelni z tefala bo placisz wiecej kasy niz za zwykle patelnie (marka robi swoje) a po roku patelnia wyglada jakby miala kilka lat Dlatego teraz kupujemy jakies zwykle tanie, bo i tak czy siak co jakis czas trzeba wymienic. Polecam Ci w ogole pepco, maja tam fajny wybor kubkow, szklanek, i roznych podstawowych przyrzadow do domu. Patelnie maja, jakies koce, posciele, akcesoria do domu, no po prostu wszystko. A co do jedzenia od rodziny- oj tak super sprawa. Dzisiaj przykladowo mamy od mojej babci nalesniki takie na slono ze szpinakiem, serem, kukurydza i sosik czosnkowy do tego bede tylko dorabiac Poza tym oboje z tz jestesmy smakoszami pierogow ruskich i zdarza sie nam tez ze zamawiamy, tzn tz zamawia pierogi u takiej pani, ktora robi je na zamowienie O tyle fajnie ze ona bardzo tanie ma te pierogi a sa duze i naprawde smaczne. Pierogi tez mamy od naszych babc czesto. Ja jeszcze nie mialam okazji ich robic ale bede musiala od babci wziac przepis i sprobowac w koncu ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2013-08-30 o 11:49 |
|||
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a waże się zawsze z rana na czczo raz w tygodniu
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
|
|
|
#4718 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, może tutaj w tym wątku będziecie miały pomysł, bo tak mi zaproponowano
![]() Skopiuję wypowiedź z wątku, którego założyłam: Podchodziłam do tego już nie raz, ale za każdym razem gdy wychodził jak to moja mama nazywała "patologiczny rudy blond" rezygnowałam i farbowałam na ciemno. Po prostu po zwykłym rozjaśniaczu moje włosy były koloru albo jasno rudego, albo takiego truskawkowego blondu, na odrostach jasne na końcach ciemniejsze, bardziej rude. Wiecie chyba o co mi chodzi, okropieństwo jednym słowem ![]() Obecnie ostatnie moje farbowanie wyglądało tak: Był jakoś luty zachciało mi się znów tej platyny o której marzę od jakiś 2lat ![]() Przeczytałam o kąpielach rozjaśniających i tak też zrobiłam z 2-3razy mając na głowie farbowany jasny brąz. Koloru możecie się spodziewać. Poszłam to uratować do fryzjerki, która zrobiła parę pasemek i do widzenia, włosy były dalej takie jak na początku. Mama umówiła mnie do dużo lepszego-już stylisty i postanowiliśmy, że zbliżymy się do mojego naturalnego czyli taki średni/ciemny blond. Kolor wyszedł właśnie taki był baaardzo ładny u super naturalny, ale po miesiącu kolor się wypłukał i był prawie jak przed tym zabiegiem u stylisty. Poczekałam jakieś jeszcze 2tygodnie i zaczęły mnie denerwować odrosty-to pach i kupiłam brązową szamponetkę ale taką na 21myć. Wyszła czarna, z prześwitami i w jednym miejscu była czarna, w innym brązowa a na czubku głowy przez to, że nie starczyło był ten blond... Dalej już nic nie robiłam, farba zmywała się z dobre 3miesiące, jak nie 4. Dopiero teraz może wszystko się już wypłukało, ale od tamtego momentu już nic nie robiłam z włosami czyli od około połowy marca. Włosy wyglądają tak: ![]() odrosty mają tak z 8-10cm. (na górze są faktycznie jaśniejsze jak widać na zdjęciu) Kolor na którym mi zależy to taki już prawie zbliżony do bieli:
|
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: Jesli chodzi o uzyskanie takiego odcienia musialabys poczekac chyba na nasza ekspertke na tym watku, ona cos napewno doradzi Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2013-08-30 o 13:04 |
|
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Ex
okrutna, miałaś wspierać, a nie kusić i do kuchni pójście prowokować. Naleśniki ze szpinakiem! Mnie w ogóle to wkurza jedna rzecz najbardziej i nie wiem, jak to zlikwidować, żadne większe ilości błonnika też nie dały tego efektu, co oczekuję, rezygnacja z mięsa trochę pomogła. Rano, jak się budzę to mam płaski brzuszek, wystarczy, że zjem śniadanie i już mi wywala bebzon. To znak, że jeść nie powinnam wcale, czy jak.
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie wiem o co chodzi ![]() A takie nalesniki to ja uwielbiam
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4722 |
|
Raczkowanie
|
oglądam właśnie zagraniczne filmiki jak dziewczyny same, za jednym razem i to z ciemnych brązów uzyskują śliczny jasny blond:
http://www.youtube.com/watch?v=pZNYe-LLw28 U mnie z angielskim jeszcze nie bardzo, ale ten kto dobrze zna to tutaj dziewczyna też opowiada: http://www.youtube.com/watch?v=RiKnPs53kDg Jutro wracam do Anglii to rozglądnę się za produktami z pierwszego filmiku. Ciekawe w jakiej cenie takie cuda, bo nie do końca zrozumiałam co mówiła. |
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i byłby naprawde jasny a później to z górki :d bo jak swój masz ciemny blond to już łatwo by się rozjasniał . Ale tak jak Ex mówi : Najlepiej króliczka zapytać ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Czym ? dzis farbujesz ? ja chyba też dziś :d albo jutro z rana omnomnom |
|
|
|
|
#4725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym one pewnie mialy naturalne wlosy? Bo nie wierze ze w ciagu jednego dnia z ciemnego brazu rozjasniaczem laska zeszla na blond, no chyba ze robila tych rozjasnian z 3-4 Ja sama schodzilam z czerni na sredni blond i po paru miesiacach to dalej nie byl ten kolor ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
I oczywiscie kapiel rozjasniajaca przed. A za miesiac londa albo alfa 6.1 ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Bunny widzisz mnie w takim kolorze jak ma laska w tym filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=NUeGZ1yjQ34 ?
|
||
|
|
|
#4726 |
|
Konto usunięte
|
Hej Kobitki
My już wróciliśmy. Trochę odpoczęłam, odprężyłam się. A synio wyszalał się z dziećmi. Byłam dzisiaj w Rossmannie, a tam wszystkie maski i i natychmiastowe kuracje za 13 zł!!! |
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Siedze i ogladam filmiki tej dziewczyny, zakochalam sie w kolorze (a wlasciwie kolorach) jej wlosow
|
|
|
|
#4728 |
|
Konto usunięte
|
Bunny widziałam nowe fotki, sukienka piękna, tył sexi
Więc nie macie sobie co psuć humoru i zdrowia.My też byliśmy w zoo w Zamościu w zeszłym roku. A są już słonie? Bo podobno miały być już w tym roku. ![]() Widać po was, że jesteście w sobie zakochani, i dobrze wam ze sobą ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- A, Bunny, a te kuracje ekspresowe elseva warto zakupić? I którą? Używałaś kiedyś? |
|
|
|
#4729 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fast foody bardzo rzadko i pewnie gdyby nie Tż (miłośnik fast foodów) to nie jadłabym wcale nie ciągnie mnie jakoś. Co do wagi to ja kurdupel jestem bo 163cm tylko i też mam 6 z przodu ![]() Cytat:
przynajmniej każda coś od drugiej podpatrzy
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwila zjadlam kuksu a teraz siedze i popijam heńka
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Ex
Piwa nie ma co sobie odmawiać :p
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze Wam dziewczyny ze nie ciagnie Was tak do fast foodow
Ja ciagle moglabym jesc pizze, cheeseburgera, big maca itd. ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Tiaaa, dobre piwko nie jest złe?
|
|
|
|
#4733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Ex
Też tak miałam, ale szybko idzie się odzwyczaić. Jak jeszcze poczytasz, jaki syf jest w tych bic macach i innych to w ogóle kosmos. Powiem Ci, że ja mam alergię na konserwanty i jak jeszcze dobrze nie zdążyłam zjeść tego cheeseburgera z maca, to już miałam atak alergii, gdzie normalnie to po kilku h. Swoją drogą to polecam książkę Joanny Chmielewskiej 'Traktat o odchudzaniu'. Bajeczna satyrka prześmiewająca nasze zwyczaje żywieniowe, ale w taki fajny sposób, że faktycznie daje do myślenia i pomaga.
|
#4735 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Wam,ze odkad biore te tabletki na kolana to zaczeły mi mega szybko włosy rosnać ![]() Ja nie wiem co to ma jedno do drugiego, ale taka jest prawda. W sumie mi to tam pasuje ![]() Agatko jesli cie to pocieszy to ja tez mam 6 z przodu ![]() I własnie w ramach diety zezarłam spaghetti ![]() Cytat:
![]() Dla mnie fast foody moga nie istniec, kompletnie nie cignie mnie do KFC czy MC czy inny kebabów ![]() Znowu pogoda cos fiksuje i glowa mnie boli, przesrane tak reagowac na pogode ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
Moze nim tez zaraz po farbowaniu spotegowałam sobie swedzenie skóry głowy![]() Pojdzie do mycia podlogi ![]() Z tż ehhh, ten moj Tż ![]() Jak bede miala wene to skrobne PW, bo dzisiaj mam jakis ciezki dzien i nie moge mysli zebrac ![]() Jeszcze do naszego pracowniczego zespolu dolacza nowa dziewczyna, bo moja najlepsza kumpela z pracy w ciaze zaszal.. Bedzie mi jej bardzo brakowac... ![]() Ale zeby nie bylo, ciesze sie,bo starali sie poł roku z męzem ![]() I to wszystko mnie stresuje i jestem troche jak mina, nie wiadomo kiedy wybuchne ![]() Jak Wy slicznie razem wygladacie Napatrzec sie na Was nie moge,na prawde. Ja z moim to czasem jak stare małżenstwo sie zachopwujemy, z reke to nawet nie wiem kiedy chodziliśmy ostatnio... :rolley es:Cytat:
![]() Na tym zdjeciu ewidentnie widac,że nie jest z twoja figura tak,jak nam to przedstawiasz Przeciez widze,że masz szczuplutkie nózki, ja to jestem monster ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() juz samo to ,że zamawiam farbe to juz sukces w moim wykonaniu Ja jak zabezpieczam dół odzywka to potem piana z szamponu domywam mi ta odzywke,ale wtedy i tak daje tylko odzywke, maske daje jak myje np. familijnym i nie zabezpieczam dołu, pozniej maska i sposobem Bunny ;* jeszcze po splukaniu maski daje na chwile odzywke do farbowanych i jest SZAŁ na głowie po prostu Bunny Jak juz tak hurtem doradzasz co z jaka Alfa zmieszac to moze i ja sie Cibie podpytam z czym zmieszac 11,21 zeby było mega perłowo A najlepiej zeby wlosy w taki delikatny róż mi wpadały |
|||||
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze dla mnie kilka dni bez fast foodow to dni stracone Raz na miesiac mc bedzie musial byc bo nie wyrobie A teraz jak big mac tanszy to nie odpuscimy z tz tego wyjazdu do mc
|
|
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uwielbiam mc'd.
![]() + nutella + grzeski+czekolady+chiipsy (teraz w jakies 3-4 dni zjadłam całą nutelle 350 g Mimo, że wiem że to jedzenie jest nie zdrowe (głównie słodycze i fast foody) to nie mogę się oprzeć to jest zbyt smaczne ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- ![]() ![]() :s lina: mniam
Edytowane przez CherrryCat Czas edycji: 2013-08-30 o 16:52 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
aż mi slinka cieknie
![]() a i fajny ten nowy avatar masz ^^ |
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

tz jest cudowny 
i popsula nam humory na jakas godzine ale niech sie wali, nie damy sie 

Ja mam jakos 58kg ,tak sadze 

Kolor na którym mi zależy to taki już prawie zbliżony do bieli:
okrutna, miałaś wspierać, a nie kusić i do kuchni pójście prowokować. Naleśniki ze szpinakiem! 
dzis farbujesz ?