|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20
Czy maska, która ma taki początek składu:
aqua, cetaryl alcohol, behentrimonium chloride, ceteareth-3, paraffinum liquidum i za tym kilka składników, m. in. wyciąg z cebuli to wielki bubel? W sumie nałożyłam go sobie dwa razy na włosy, trochę na skalp, boję się, że może spowodować ponowne wypadanie włosów. Co sądzicie? Nie ma niestety w internecie żadnych opinii na jej temat. Czy polecacie jakieś książki/rzetelne i obszerne źródła na temat naturalnej pielęgnacji? Chciałabym poszerzyć czy raczej zdobyć jakąkolwiek wiedzę na temat pielęgnacji, a czytanie Wizażu jest tak rozproszone, że po prostu mi to niewiele daje. Jeszcze jedno. Dostanę gdzieś stacjonarnie (Toruń) kwas migdałowy bądź kwas salicylowy? Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2013-08-31 o 22:04 |
|
|
|
#4712 |
|
Raczkowanie
|
Kochane,jak ustawić sobie na fb,żeby nieznajoma osoba,która znalazła mój profil po wejściu na niego nie widziała moich szkół,postów na tablicy,zdjęć i kogo mam w znajomych? Czyli żeby w sumie to niczego nie widziała?
P.S. Przepraszam,że piszę też tutaj,ale bardzo zależy mi na czasie,a w wątku o fb udziela się mniej osób i z mniejszą częstotliwością. |
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest to wielki bubel. Zalezy czego oczekujesz od maski do włosów Może spowodować wypadanie, ale nie musi.
|
|
|
|
|
#4714 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
co do naturalnej pielęgnacji to najwięcej dowiedziałam się z bloga Italiany Biochemiczny Zakątek i z bloga Kascysko Co do kwasu to ja go stacjonarnie nigdzie nie widziałam, ale we wrześniu będę robiła zamówienie na zsk i na pewno poinformuję o nim na zbiorczym dot. Torunia, żeby zebrać do niego większą liczbę osób i mniej zapłacić za zamówienie |
|
|
|
|
#4715 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w takiej dobrej masce (ta drożdżowa jest super na skalp, więc do niej porównuję).Cytat:
Właśnie szukam czegoś innego, po prostu jakiejś książki, wolałabym zacząć od podstaw, mieć informacje posegregowane - a później blogi wykorzystywać do ew. poszerzania wiedzy. Chyba muszę po prostu iść do biblioteki i empiku, zobaczyć, co tam mają ciekawego. Co do Torunia, ja niestety mieszkam 100 km stąd, będę na chwilę dosłownie, pomyślałam, że fajnie byłoby wrócić do domu z kwasem i zacząć jakiś mocniejszy peeling kwasowy (1 w życiu ). Wydaje mi się, że coś zamawiałam w drogerii Jasmin w Warszawie, ale nie dostarczyli ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
Po prostu naczytałam się swego czasu, że maski cebulowe są dobre na skalp, a to moje cudo jak widać z maską cebulową niewiele ma wspólnego, skoro w składzie jest to cudo na niemal ostatnim miejscu.
|
|||
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20
sprawdzę w najbliższym czasie ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli na skalp i oczekiwałas porostu, to rzeczywiscie raczej sie nie sprawdzi. Raczej powinna wygładzać włosy Parafina zadziała jak silikon, jak nafta, niektóre oleje do wlosów. Zajrzyj na blog anwen i wiedzmi kociołek- tam jest bardzo duzo info o włosach i ksiazki sa zbedne
|
|
|
|
|
#4719 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20
|
|
|
|
#4721 | |
|
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42563127]Czyli jutro znowu będę musiała dzwonić na infolinię
Jeśli jest podbita to tak, jest ważna do końca września.[/QUOTE] Dziękuje Cytat:
opcje/ustawienia prywatności/ogranicz widoczność starych postów i /kto zobaczy twoje przyszłe posty Wchodzisz w znajomych, klikasz na ten ołowek obok zaproszeń i szukania i edytuj ustawienia prywatności. |
|
|
|
|
#4722 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym parafiny chyba jest tam całkiem mało, choć oczywiście wydaje mi się, że to kosmos w maseczce, jeśli jest parafina.Bloga Anwen czytam, ale interesuje mnie naturalna pielęgnacja w ogóle, nie tylko włosów, poza tym nie chcę nikogo dyskredytować, ale jednak bardziej ufam danym zgromadzonym w takich miejscach (o ile nie są to pseudo-poradniki). Spoko, jak znajdę to pewnie będę się jarać 82093849 dni i pewnie wrzucę sobie w podpis ![]() Boli mnie kość udowa od 2 poranków ;/ Ostatnio miałam dużo pracy fizycznej, ale pracowały mi głównie ręce, a tu się okazuje, że po przespanej nocy obudziłam się z potwornym bólem kości. W ciągu dnia ból przechodzi samoistnie, wraz ze wzrostem mojej ruchomości. W nocy nic nie pomaga, mam Altacet i Voltaren chyba. Czym warto się posmarować? |
|
|
|
|
#4723 |
|
Naczelny Hipster
|
Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20
Dziewczyny jestem zagranicO
![]() Wczoraj zaczela mnie bolec powieka, przez noc spuchla i widze, ze od wewnatrz costam jest. Google mi powiedzialy, ze to jeczmien. Co moge zrobic sama? Robie cieple oklady i co jeszcze? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Mam kolejne pytanie jestem na stażu w pewnym urzędzie niestety dzisiaj rozbolało mnie gardło jest strasznie czerwone więc jutro muszę iść do lekarza. Moja mam mówi że zwolnienia nie dostanę ale wg mnie o tym zadecyduje lekarz. Urząd Pracy jest moim pracodawcą i teraz jeśli dostanę zwolnienie to mam podać Urząd Pracy czy ten Urząd gdzie odbywam staż ? |
|
|
|
#4725 |
|
Konto usunięte
|
Rumianek? tzn. przykładać, przemywać. Mi zawsze pomaga.
|
|
|
|
#4726 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4727 |
|
Konto usunięte
|
Jak wyłączyć wyświetlanie obrazów w nowym firefoxie?
|
|
|
|
#4728 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20
|
|
|
|
#4729 |
|
Naczelny Hipster
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;42568620]Rumianek? tzn. przykładać, przemywać. Mi zawsze pomaga.[/QUOTE]
Nie mam Bede musiala zapolowac w sklepie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4730 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4731 |
|
biegam dla Zabawy
|
Ciepłe okłady są najlepsze, takie bardzo ciepłe, np. z torebki czarnej herbaty(dłużej trzyma ciepło niż wacik).
|
|
|
|
#4732 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20
Cytat:
jeśli to od wewnątrz, to może coś Ci wpadło do oka? ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Dziewczyny, zmniejszył mi się wizaż (inne strony mają normalny rozmiar) co mam zrobić, by to wszystko powiększyć? |
|
|
|
|
#4733 | |||
|
Naczelny Hipster
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz
Cytat:
zreszta nic zlotego nie mam, bo nie nosze w domu bym jeszcze cos miala, a tak to dupa :/Cytat:
wszystkie herbaty jakie mam sa jakies aromatyzowane, czarne ale z czyms Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20
Cytat:
|
|
|
|
|
#4735 |
|
Konto usunięte
|
Czym się różni kwas migdałowy "sproszkowany", w kryształkach, od tego w płynie? Czy jest jakaś różnica oprócz cenowej i tego, że płynny łatwiej rozpuścić?
Co do interesowania się naturalną pielęgnacją, na początku znalazłam książkę Kosmetologia pielęgnacyjna i lekarska Noszczyk z PZWL (2012 r.). Jak dla mnie - laika w zakresie wiedzy pielęgnacyjnej - jest całkiem ok. Zapewne będą opisane zabiegi bardziej profesjonalne, nie będzie długiej analizy składów, ale jak na wprowadzenie do poszerzania wiedzy myślę, że to całkiem fajna "cegła" z dużą ilością wiedzy, głównie teoretycznej. No i jest opisana np. pielęgnacja cery suchej, trądzikowej itd., jako że jest to książka medyczna/lekarska nie będzie to kolejny sponsorowany i blogerski poradnik z cyklu 'co mi pomogło na trądzik'. |
|
|
|
#4736 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, mam pytanie
Sytuacja wygląda tak: przez 3 miesiące wpłacałam po 100 zł na pewne konkretne konto, zbierałam dowody wpłaty (są mi potrzebne bo muszę je pokazać osobie dla której to robiłam). Zgubiłam jeden z dowodów Czy jeśli pójdę do banku i pokażę pozostałe dowody to jest szansa, że mi wydrukują potwierdzenie tej operacji które zgubiłam? To bardzo ważne...
|
#4737 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4738 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 Czas edycji: 2013-09-01 o 14:36 |
|
|
|
|
#4739 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4740 |
|
Rozeznanie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;42572740]Ale w jaki sposób robiłaś te przelewy? W banku, na poczcie ("na karteczce", czy tam przekazie), czy jakoś inaczej[/QUOTE]
w banku wplacałam kasę na konto po prostu. dla pani do ręki, pani mi potwierdzenie:P
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

Może spowodować wypadanie, ale nie musi.
w takiej dobrej masce (ta drożdżowa jest super na skalp, więc do niej porównuję).
To nic nie kosztuje, więc może warto spróbować.

Poza tym parafiny chyba jest tam całkiem mało, choć oczywiście wydaje mi się, że to kosmos w maseczce, jeśli jest parafina.
zreszta nic zlotego nie mam, bo nie nosze