W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 17:16   #4711
zubi89
Zakorzenienie

Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ale by było faaajnieee

musimy zajść jak nic
Dokładnie więc czekamy dalej

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 17:20   #4712
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Dokładnie więc czekamy dalej
poprawiłaś mi humor

tylko nadal jestem meeeggaaa śpiąca
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 17:22   #4713
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
poprawiłaś mi humor

To super

Stary 2013-09-25, 17:23   #4714
eMG
Raczkowanie

Cytat:
poprawiłaś mi humor

Wy tytaj mówicie o spaniu a ja jeszcze do 22 jestem w pracy... od 12 ... do nocy jeszcze mi daleko...
eMG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 17:28   #4715
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eMG Pokaż wiadomość
Wy tytaj mówicie o spaniu a ja jeszcze do 22 jestem w pracy... od 12 ... do nocy jeszcze mi daleko...
ja czekam na męża do 22,30 a potem go muszę wykorzystać

a przypomniałam sobie!!

miałam Wam napisać wcześniej i wyleciało mi z głowy
ja po seksiku przez minimum godzinkę leżę z poduszką pod pupą przeważnie na niej zasypiam i w nocy się zsuwam. I nie idę po do kibelka najczęściej jest ostatnio tak że o 4,30 mierzenie temp i siusiu a rano jak wstanę to dopiero się podmywam

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
To super

Stary 2013-09-25, 17:30   #4716
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

a przypomniałam sobie!!

ja po seksiku przez minimum godzinkę leżę z poduszką pod pupą przeważnie na niej zasypiam i w nocy się zsuwam. I nie idę po do kibelka najczęściej jest ostatnio tak że o 4,30 mierzenie temp i siusiu a rano jak wstanę to dopiero się podmywam

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Ja robię dokładnie tak samo i nic mi nie jest

Stary 2013-09-25, 17:30   #4717
eMG
Raczkowanie

Cytat:

a przypomniałam sobie!!

Ja nie mam dziś kogo wykorzystać bo mój strażak na służbie jest.
Kobietki co do spania w takich pozycjach po stosunku - przyznam, że słyszałam o takich rzeczach ale nie brałam nigdy poważnie... chociaż z fizycznego punktu widzenia coś w tym jest-siła grawitacji

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 17:33   #4718
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eMG Pokaż wiadomość
Ja nie mam dziś kogo wykorzystać bo mój strażak na służbie jest.
Kobietki co do spania w takich pozycjach po stosunku - przyznam, że słyszałam o takich rzeczach ale nie brałam nigdy poważnie... chociaż z fizycznego punktu widzenia coś w tym jest-siła grawitacji
wolę zrobić więcej niż mniej. jak leżę prosto bez poduszki to ze mnie wypływa to raz dwa czas czyli godzina jest tu podyktowany czymś takim jak czas upłynnienia spermy który wynosi max do godziny i wtedy sperma może sobie spokojnie przepłynąć do szyjki

Stary 2013-09-25, 17:35   #4719
eMG
Raczkowanie

Cytat:
wolę zrobić więcej niż mniej. jak leżę prosto bez poduszki to ze mnie wypływa to raz dwa czas czyli godzina jest tu podyktowany czymś takim jak czas upłynnienia spermy który wynosi max do godziny i wtedy sperma może sobie spokojnie przepłynąć do szyjki
uwierz mi, że zacznę tak robić jeżeli w tym miesiącu mój mąż nie ustrzelił . Masz rację, lepiej robić więcej niż mniej
Stary 2013-09-25, 17:53   #4720
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
A co u Ciebie God, coś ruszyło z Waszymi planami..?
Na ovuf nic nie zaznaczasz, a my ciekawe jesteśmy co i jak

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Wysłałam
przyjmiesz...
Jeszcze nic nie ruszyło i tak szybko nie ruszy, od przyszłego tygodnia magisterka... zacznie się edukacji ciąg dalszy.
Poza tym zaproszenia na razie nie mamy więc nie ma sensu się o wizę starać... także na chwilę obecną to z dnia na dzień.
Nie zaznaczam bo nie mierzę temperatury ani nic w tym kierunku
Jak widać u mnie nic specjalnego miło, że ktoś zauważył moją obecność na forum :P a potem płaczą, że się stare bywalczynie nie udzielają...

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-09-25 o 17:54
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:02   #4721
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Jeszcze nic nie ruszyło i tak szybko nie ruszy, od przyszłego tygodnia magisterka... zacznie się edukacji ciąg dalszy.
Poza tym zaproszenia na razie nie mamy więc nie ma sensu się o wizę starać... także na chwilę obecną to z dnia na dzień.
Jak widać u mnie nic specjalnego miło, że ktoś zauważył moją obecność na forum :P a potem płaczą, że się stare bywalczynie nie udzielają...
nie dziękuj heheh
Czemu nie mierzysz ja tam z ciekawości bym mierzyła, nawet mimo tego, że odłożyliście starania na jakiś czas, tak na przyszłość dla własnej wiedzy, NO I NASZEJ oczywiście

A magisterka, znaczy że ostatni rok studiów zaczniesz teraz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 18:15   #4722
Elfka86
Zakorzenienie

Kurczę, a ja w zasadzie może z 5 min. leżę po fikaniu, a potem zaraz do kibelka, bo nie mogę jakoś wytrzymać dłużej
Stary 2013-09-25, 18:17   #4723
sloneczko740
Rozeznanie

hej już mi dzisiaj lepiej

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Kurczę, a ja w zasadzie może z 5 min. leżę po fikaniu, a potem zaraz do kibelka, bo nie mogę jakoś wytrzymać dłużej
ja mam podobnie jakoś tez nie moge tak leżeć
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:18   #4724
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
nie dziękuj heheh
Czemu nie mierzysz ja tam z ciekawości bym mierzyła, nawet mimo tego, że odłożyliście starania na jakiś czas, tak na przyszłość dla własnej wiedzy, NO I NASZEJ oczywiście

A magisterka, znaczy że ostatni rok studiów zaczniesz teraz?
Jak będę mierzyć to będę się wkręcać... a tak to święty spokój. Przez 3 cykle mierzyłam i mniej więcej wiem jak to u mnie wygląda.
Dla Waszej wiedzy to jest tyle wykresów, że ho ho

Dopiero zaczynam, jestem po technikum rok opóźniona... niestety
Stary 2013-09-25, 18:19   #4725
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Może czas zmienić taktykę

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
Hej

God tak czasem bywa...ale czy to powód do uciekania i obrażania ? mnie nie raz na różnych wątkach pomijano i co z tego ? następnym razem ktoś zobaczy i odpisze (chodzi mi ogólnie)

Stary 2013-09-25, 18:20   #4726
FlightlessBird
Zakorzenienie

zaraz biorę się za nadrabianie

wróciłam od lekarza
na wstępie powiedział, że cieszy się, że przyszłam, ponieważ niestety mało kobiet przychodzi do ginekologa z zamiarem zajścia w ciąże - większość trafia do niego już w niej będąc
zbadał mnie, powiedział, że mam pięknie płodny okres, widziałam pęcherzyk (owulka tuż tuż). Mam piękną macicę Lekką nadżerkę - ale to zostawić na czas po ciąży.

Jeśli chodzi o tarczycę - stwierdził, że on nigdy nie faszeruje kobiet lekami kiedy wyniki są w normie, a moje takie są. Nie jestem jedyną, która przyszłą z informacją, że powinna mieć ok 1,5-2 tsh. Powiedział, że żadna z jego pacjentek nie miała przez wynik TSH ok 3 problemów z zajściem i utrzymaniem ciąży i nie będzie mi nic przepisywał. Kazał tylko brać nadal kwas foliowy i dodatkowo jod. Ufam mu - jest jednym z najlepszych specjalistów w dziedzinie ginekologii i endokrynologii w naszym regionie. No i okazało się, że zna moją kuzynkę (pracuja w jednym szpitalu) i moją ciotkę
Dodał, że jeśli zrobiłabym badania tarczycy 3 razy w ciągu doby, to na bank każdy wynik byłby inny, ba mogłoby od siebie baaardzo odbiegać.

No i mam się pokazać za miesiąc, już z fasolką
Dodam, że jeśli zadzwonię, że jestem w ciąży, to przyjmie mnie bez kolejki - natychmiast.

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2013-09-25 o 18:21
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:21   #4727
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Tak ładnie o tym piszesz, że już nie mogę się doczekać
Nie zapomnisz tego do końca życia

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Do tego wczoraj coś się stało mojemu synusiowi w rączkę, nie wiem ja byłam w pokoju a mały z M i niby on Go wtedy podniósł tylko na ręce, mały trzymał w rączce samochodzik, potem przyszedł do mnie i trzymał jedną dłonią drugą dłoń i płacząć mówił podmuchać. Potem bardzo płakał, nie pomogła kąpiek, bajka, nowy samochodzik, płakał bardzo przy dotykaniu ręki i nie dał się ubrać, zdecydowaliśmy pojechać na pogotowie, na pogotowiu czekaliśmy ok godziny, chirurg pooglądał nawet w onojczyku, barku, kciuk, dłoń i niby nie płakał wcale, więc nie wiem, zrobiliśmy prześwietlenie od łokcia do paluszków i wszystko ok.
Ale mały dzisiaj CAŁY dziń leży, (ogląda bajki), ani raz nie wstał z łóżka, trochę płacze jak Go podnoszę, żeby poprawić poduszkę, nie daje dotykać rączki, nie rusza ją , w nocy bydził się raz i płakał, żeby podmuchać((
Teraz leżę obok niego i piszę na laptopie pożyczonym od rodziców, On leży nawet ma dobry humor ale nie podnosi rączki i nie wstaje((
Pozmarowałam z góry nadgarstek altacetem, ale boję się, że będzie puchnąć, zobaczymy co będzie jutro

Ps. A jakby było tego mało to porabana sąsiadka zaczęła pukać o 23:30 3 razy, a mi serce mało nie stanęło bo spaliśmy i się przestraszyłąm kto o tej porze, potem idiotka zaczęła 3 razy dzwonić więc zbudziłam M, bo ją zna z podstawówki i otworzył, a ta krowa pyta czy on może ją poczestować papierosem....
Myślałam, że oszaleję... Wyrzyłam się na M a on na mnie tak jakby to była moja wina, zjechałam gpo, że nie pwoeidział jej ze już spaliśmy tylko powiedział, że nic się nie stło!!!!!

Ja też często myślę, że nikt mnie nie zauważa
Nawet Vioris nie skomciła, że M kupił mi stolik pod laptopa, który polecała były tylko w jednej biedronce w mieście (a mamy ich bardzo dużo)

Jeżeli chodzi o dyskusje, że stare staraczki się nie udzielają to ja w sumie mam żal, może za dużo powiedziane, ale przykro mi również, że 2 dziewczyny które się bardzo dużo udzielały i nawet pierwsze były codziennie na wizazu, już nawet nie napiszą co u nich, czy wszystko w porządku, czy są zdrowe, czy ich maluchy nają się dobrze itd.
No cóż tak bywa.
A jeżeli chodzi o nowe staraczki to życzę im wszystkiego najlepszego, czasem tylko mam problem z niektórymi i ich nie rozróżniam ale ostatnio faktycznie dużo ich przyszło do naszego wątku
Kamel, synusiowi może nic nie być. Dzieci chyba czasem tak mają. Moja córcia miała to samo z kolanem. Chodzić nie mogła, płakała ale wszystkie badania wychodziły dobrze. Po kilku dniach jej przeszło. Do teraz nie wiem czemu tak było, bo nic sobie w kolano nie zrobiła

Sąsiadkę bym zabiła W ciągu dnia bym do niej poszła i powiedziała, że spaliśmy i żeby z łaski swojej nie wydzwaniała o papierosa bo Wy po pierwsze nie życzycie sobie budzenia a po drugie nie jesteście Caritas

A musiałam przeoczyć, że kupiłaś stoliczek Odpisywałam Carmenie o stoliku i może mi się wyudawało, że tylko Ona kupiła.
I jak, zadowolona jesteś?

Co do staraczek starych, to z jednej strony nie ma co mieć żalu. Naturalna kolej rzeczy. Może mają dość czytania o problemach staraczek skoro one już tych problemów nie mają
Wydaje mi się, że jednak dobrym pomysłem było założenie osobnego wątku dla mamuś. Może im jest głupio się udzielać jak my wszystkie się staramy jeszcze No naprawdę nie wiem co się stało.

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Cudowne karmienie piersią wytrzymałam miesiąc co godzinnego wbijania sztyletu w cycek o trudach karmienia Igora przy kolkach już nie wspomnę. Nie poddawałam się, płakałam co karmienie, ale niestety, dłużej nie dałam rady. A pamiętam te wyrzuty sumienia potem wobec Igusia, że go od cycka odciągnęłam, co się napłakałam po nocach, tak strasznie czułam się winna długo to trwało. Ale gratuluję, że Tobie się udało, ja niestety nie mogłam się nacieszyć tym etapem, wspominam jako koszmar i mus. I wierz mi nastawienie nic nie da, przynajmniej mi nic nie dało.
Teraz w tej ciąży to będę miała mega dylemat, bo wiem co mnie czeka jedynie nad czym się zastanawiam czy będzie tak samo...

ja wytrzymałam miesiąc, pamiętam ten ból jak dziś na razie twierdzę, że karmić nie będę, bo wiem co mnie czeka
Ważne że próbowałaś tak długo. Bo jak ktoś się poddaje po kilku dniach to naparwdę z góry pozbawia się czegoś cudownego.
Mi się wydaje, że każda mama może dziecko karmić. Jedna potrzebuje jednego dnia a inna 2 miesięcy, żeby piersi przyzwyczaić do karmienia. To już potem zależy od tego co jest dla kogo ważne. Jasne, że jak się już nie ma siły to nie ma co się męczyć. Dla mnie było ważne karmienie tak bardzo, że choćbym się miała męczyć 3 miesiące to bym się męczyła. Ale jeśli ktoś nie potrafi tyle wytrzymać, to lepiej żeby karmił butelką
Ja jestem cholernie upartą babką i nigdy nie przegrywam zwłaszcza sama ze sobą. Nie przeżyłabym tego gdybym zrezygnowała. Powiedziałam sobie, że muszę wytrzymać tak długo jak będzie trzeba. I opłaciło się

Cytat:
Wszystkie te co pozachodziły mają w nosie bo przecież już w ciąży są więc co tu będą gadać... jakoś nie chce mi się wierzyć, że teraz nagle nie mają czasu bo praca albo coś tam... jakoś wcześniej też pracowały i siedziały non stop...
Są momenty kiedy ktoś naprawdę nie ma czasu, coś wypadnie ale tu akurat odkąd dziewczyny pozachodziły to cisza... Fan, Max, meduzka... i pewnie wiele innych
Niestety tak jest Szkoda, że taka fajna ekipa się rozbiła
Stary 2013-09-25, 18:21   #4728
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Kamel każda pamięta

Co do Wktorka, to pewnie mocno sobie musiał stłuc tą rączkę skoro na prześwietleniu nic nie wyszło. Wyobrażam sobie jak to przeżywasz, bo wiem ile musisz mu teraz poświęcić czasu i miłości. Ucałuj go tam od ciotek z Wizażu

Co do zaciążonych dziewczyn to wal prosto z mostu FAN I MAXWELKA, JULIE też chyba zaczęła lecieć w kulki, bo od paru dni milczy jak tylko zrobiło się cicho na forum

Jak wpadną się przywitać odżegnam je do naszej poważnej dyskusji i niech sobie przeczytają najpierw w końcu tak się zarzekały, że nas nie opuszczą koniec pieszczot

i ja też sobie kupiłam ten stolik

jak ma to być na fasolę to niech rwie
Mój synuś to Sz.... . A chyba się nie stłukł, tylko bardziej obstawiam, że M Go jakoś niefortunnie podniósł, może mu się jakoś rączka zawinęła czy coś w tym stylu, nie wiem.

Cytat:
no pewnie że nie

Karmel oby nic synusiowi
Mam nadzieję, że będzie już coraz lepiej, bo biedny cały dzień leżał, nie wstał nawet na moment, oglądamy bajki.

Cytat:
Ojj szkoda dzieciaka, tak musi się nacierpieć
altacet powinien pomoc, a jak nie to konieczna będzie kolejna wizyta u lekarza, bo po co ma Go boleć
Właśnie z tym altacetem miałam troszkę wątpliwości bo mam w żelu, lekarka kazała kiedyś kupić i smarować po szczepieniu, a na opakowaniu pisze, żeby nie stosować u dzieci poniżej 3 lat a On ma 2 i 1m. Ale posmarowałam mu dziś rano cały nadgarstek już 2 razy i chyba będzie powoli wracał do siebie bo przed chwilą się wygłupialiśmy i nie zwracał uwagi a się podparł tą rączką i nic
Chyba ten altacet pomógł, teraz żałuję, że na noc nie posmarowałam bo pewnie dziś były już troszkę żywszy a tak cały dzień zdechły

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Ucałuj synusia, oby mu szybko przeszło.

ja się nie wypowiadam co do opuszczania forum przez użytkowniczki, bo sama też udzielam się różnie, zależy od nawału zajęć.
Dziękuję kochana, a jeśli chodzi o forum to ja Cię widzę co jakiś czas, a dziewczyny o których myślę, były codziennie, non stop, właściewie pierwsze od rana, a jak zaszły w ciążę to chyba już im nie jesteśmy potrzebne. No nic trudno, może się pojawią i napiszą chociaż czy wszystko w porządku u nich.
Ja też miałam już kilka razy zrezygnować z forum, ale wracam

Cytat:
Wszystkie te co pozachodziły mają w nosie bo przecież już w ciąży są więc co tu będą gadać... jakoś nie chce mi się wierzyć, że teraz nagle nie mają czasu bo praca albo coś tam... jakoś wcześniej też pracowały i siedziały non stop...
Są momenty kiedy ktoś naprawdę nie ma czasu, coś wypadnie ale tu akurat odkąd dziewczyny pozachodziły to cisza... Fan, Max, meduzka... i pewnie wiele innych
No właśnie o to mi chodzi
Dobrze, że God nas nie opuszcza

Cytat:
Wpadaj częściej, a mierzenie i obserwowanie może się przydać później. Ja to czasem mam myśli, że podczas konkretnych starań przestanę obserwować, bo mnie to jednak stresuje, te obserwacje, czekanie codziennie jaka temp będzie następnego dnia, a w nocy budzę się kilka razy i sprawdzam która jest godzina, a jak kom zadzwoni to podskakuje i mi serce wali
I nie wiem czy to takie dobre podczas starań

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:21   #4729
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Jak będę mierzyć to będę się wkręcać... a tak to święty spokój. Przez 3 cykle mierzyłam i mniej więcej wiem jak to u mnie wygląda.

Ja też jestem rok do tyłu ale powiem szczerze, że teraz gdy zaczynam ostatni rok magisterki a inni znajomi są już po jakoś tego nie odczuwam...gorzej było na początku jakoś tak dziwnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 18:23   #4730
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:

A ja chcę Twój

To jak Ty zamierzasz pogodzić potem studia z wyjazdem przemyślałaś to na wszystkie sposoby? To studia zaoczne?
Stary 2013-09-25, 18:23   #4731
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja leżę dłużej minimum 1h, a jak jest późno to tak zasypiam
Ale jak mam o. to mało co wylatuje potem

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:23   #4732
sloneczko740
Rozeznanie

mój mąż zaczyna coraz bardziej świrować że nie udaje nam się narazie dzidziuś już nie wiem co mam mu mówić żeby troche o uspokoić
Stary 2013-09-25, 18:26   #4733
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyno w 1cs przez pierwszy tydzień takiej taktyki myślałam że się wścieknę... dokładnie czułam każdy ml spermy jako gluta makabra po prostu ale już się przyzwyczaiłam

Cytat:
Ja też jestem rok do tyłu ale powiem szczerze, że teraz gdy zaczynam ostatni rok magisterki a inni znajomi są już po jakoś tego nie odczuwam...gorzej było na początku jakoś tak dziwnie

no widzisz to teraz zajdziemy i w czerwcu urodzimy dzieciaczki a zaraz potem zostaniemy paniami mgr

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 18:27   #4734
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę dyskusja była

Ja napisałam co się ze mną dzieje.
Ogólnie rzecz biorąc raczej nie najlepiej znoszę ciążę. Pewnie i nie najgorzej, ale dolegliwości mam

Jak chodziłam do pracy to siedziałam codziennie przy komputerze, a co za tym idzie - duuuużo wizażowałam. Teraz śpię do południa i jeszcze macham sobie drzemki w ciągu dnia. Poza tym co i rusz ktoś gdzieś mnie z domu wyciąga.
A jak już w domu zostaję to myślę o tym co by tu zrobić, żeby utrzymać jedzenie w żołądku.
Odzyskuję siły do normalnego funkcjonowania późnym popołudniem/wieczorem, kiedy wraca TŻ i już się zwykle trzymam z dala od komputera.

I jak mam być szczera - w momentach kiedy się obudzę, nie mam mdłości i biorę komputer do rąk - zawsze się nazbiera trochę do nadrobienia. To zniechęcające nie brać udziału w bieżącej dyskusji, a tylko siedzieć i nadrabiać. A potem odpowiadać na dyskusję sprzed kilku godzin, kiedy już jest mowa o czymś innym

Także tak jak napisałam wcześniej. Postaram się, żeby mnie trochę było na wątku. Co więcej postaram się ovuf nadrobić.
Ale nie będzie mnie tak dużo, jak było na początku. Może jak mi się trochę samopoczucie unormuje to się zmieni

Poza tym musicie wiedzieć, że nawet jak nic nie pisałam to kontrolowałam cyklicznie wątek i podglądałam co u Was

Także przepraszam jeśli czujecie się zaniedbane i niezauważane. Postaram się zaglądać i cały czas niezmiennie wysyłam fluidy!!!!! Czy tu jestem, czy nie - trzymam za Was ogromne kciuki!

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:27   #4735
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość

zaraz biorę się za nadrabianie

wróciłam od lekarza
na wstępie powiedział, że cieszy się, że przyszłam, ponieważ niestety mało kobiet przychodzi do ginekologa z zamiarem zajścia w ciąże - większość trafia do niego już w niej będąc
zbadał mnie, powiedział, że mam pięknie płodny okres, widziałam pęcherzyk (owulka tuż tuż). Mam piękną macicę Lekką nadżerkę - ale to zostawić na czas po ciąży.

Jeśli chodzi o tarczycę - stwierdził, że on nigdy nie faszeruje kobiet lekami kiedy wyniki są w normie, a moje takie są. Nie jestem jedyną, która przyszłą z informacją, że powinna mieć ok 1,5-2 tsh. Powiedział, że żadna z jego pacjentek nie miała przez wynik TSH ok 3 problemów z zajściem i utrzymaniem ciąży i nie będzie mi nic przepisywał. Kazał tylko brać nadal kwas foliowy i dodatkowo jod. Ufam mu - jest jednym z najlepszych specjalistów w dziedzinie ginekologii i endokrynologii w naszym regionie. No i okazało się, że zna moją kuzynkę (pracuja w jednym szpitalu) i moją ciotkę
Dodał, że jeśli zrobiłabym badania tarczycy 3 razy w ciągu doby, to na bank każdy wynik byłby inny, ba mogłoby od siebie baaardzo odbiegać.

No i mam się pokazać za miesiąc, już z fasolką
Dodam, że jeśli zadzwonię, że jestem w ciąży, to przyjmie mnie bez kolejki - natychmiast.
Na początek na owulke i dla gina za podejście. Teraz pozostało tylko się starać i czekać na rezultaty

Stary 2013-09-25, 18:30   #4736
eMG
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

A ja tam dziewczyny nie mam z tym problemu... mogę z tym spać do rana, czasami jakąś husteczkę tylko sobie podkładam celem zatkania by po nogach nie ciekło :P Najbardziej irytuje mnie ten wyciek po takich spontanicznych igraszkach np. w lesie

ale warto przecierpieć, mimo wszystko
Stary 2013-09-25, 18:30   #4737
sloneczko740
Rozeznanie

idę mężowi robić kolacje.. a potem pewnie poleżeć razem.. więc już raczej dzisiaj mnie nie będzie. do popisania jutro
Stary 2013-09-25, 18:31   #4738
cowie
Zakorzenienie

Cytat:

a przypomniałam sobie!!

Cytat:

Nie dziwię Ci się
Ja ani minuty nie leżałam. Od razu chusteczka i do kibelka

Ogólnie rzecz biorąc jeżeli nie ma tyłozgięcia macicy czy innych dolegliwości - co ma wlecieć to wleci. I leżenie przez godzinę czy całą noc ze spermą w pochwie w niczym nie pomoże moim zdaniem.

A sperma ma bodajże inne ph, więc ja bym tak nie ryzykowała zatrzymywania jej w pochwie na noc

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:32   #4739
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
po prostu zwykle po fikanku idziemy spać, a spać na plecach z nogami do góry to nie jestem w stanie śpię na brzuchu i od razu wszystko wypływa ze mnie więc wolę to od razu załatwić i móc spokojnie lulać

Cytat:
Może czas zmienić taktykę
Nie bardzo wierzę, że to coś daje w końcu wpuszczane są i tak raczej bliżej szyjki niż dalej to chyba wiedzą w którą stronę się udać
Stary 2013-09-25, 18:32   #4740
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyno w 1cs przez pierwszy tydzień takiej taktyki myślałam że się wścieknę... dokładnie czułam każdy ml spermy jako gluta makabra po prostu ale już się przyzwyczaiłam

no widzisz to teraz zajdziemy i w czerwcu urodzimy dzieciaczki a zaraz potem zostaniemy paniami mgr
haha no racja

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Widzę dyskusja była

Ja napisałam co się ze mną dzieje.
Ogólnie rzecz biorąc raczej nie najlepiej znoszę ciążę. Pewnie i nie najgorzej, ale dolegliwości mam

Jak chodziłam do pracy to siedziałam codziennie przy komputerze, a co za tym idzie - duuuużo wizażowałam. Teraz śpię do południa i jeszcze macham sobie drzemki w ciągu dnia. Poza tym co i rusz ktoś gdzieś mnie z domu wyciąga.
A jak już w domu zostaję to myślę o tym co by tu zrobić, żeby utrzymać jedzenie w żołądku.
Odzyskuję siły do normalnego funkcjonowania późnym popołudniem/wieczorem, kiedy wraca TŻ i już się zwykle trzymam z dala od komputera.

I jak mam być szczera - w momentach kiedy się obudzę, nie mam mdłości i biorę komputer do rąk - zawsze się nazbiera trochę do nadrobienia. To zniechęcające nie brać udziału w bieżącej dyskusji, a tylko siedzieć i nadrabiać. A potem odpowiadać na dyskusję sprzed kilku godzin, kiedy już jest mowa o czymś innym

Także tak jak napisałam wcześniej. Postaram się, żeby mnie trochę było na wątku. Co więcej postaram się ovuf nadrobić.
Ale nie będzie mnie tak dużo, jak było na początku. Może jak mi się trochę samopoczucie unormuje to się zmieni

Poza tym musicie wiedzieć, że nawet jak nic nie pisałam to kontrolowałam cyklicznie wątek i podglądałam co u Was

Także przepraszam jeśli czujecie się zaniedbane i niezauważane. Postaram się zaglądać i cały czas niezmiennie wysyłam fluidy!!!!! Czy tu jestem, czy nie - trzymam za Was ogromne kciuki!

Wybaczone

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości