|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
i za fikającego bąbelka ![]()
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Madziula oblukałam ten wózek i fajny jest nawet , ale nie mój gust bo mi się taki rozstaw kół nie podoba
A ten co mam to jest super , my mamy spacer , ale teraz bym się zastanowiła nad Maximus, Gringo lub Monaco http://www.caretero.pl/33_W%C3%B3zki-spacerowe.html Alfy nie polecam bo widziałam ją na żywo i pierwsze moje myśli były „a to wózek dla dziecka czy lalki?? „Kobieto zamiast korzystać to Ty się tak zrywasz wcześnie :P Carolyna ja tez przeciwniczka papierosów. U mnie w domu wszyscy palili bo rodzice i dwaj bracia. Wtedy mi to nie przeszkadzało tzn. byłam przyzwyczajona do tego zapachu , ale jak wyprowadziłam się i jak idę tam w odwiedziny to mnie czasem odrzuca ;/ U Nas nikt nie pali bo ani ja ani TŻ. Martusia wiem że nawet fajna praca Lubiłam ją i tych ludzi . Atmosfera robi swoje też Ja mimo że od 2 lat tam nie pracuję już to jak mogę to często wpadam tam w odwiedziny ![]() W sumie to Oskar już od dłuższego czasu biega w domu w majtkach i jest różnie , jeszcze dokładnie nie woła, ale jak idziemy do WC bo sadzam go co 30-40min to coś zrobi. I już wie że tam się załatwia , bo widząc nakładkę i że ściągam majteczki mu to mówi „siku” |
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4714 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia nawet nie przypominaj o glukozie … bleeee ;/
Coodmalina super że wszystko OK. ![]() Carolyna chyba do mnie nie pisała , bo ja PW od Emilii nie mam . Anulka w takim razie dużo zdrówka Bardzo fajnie z tym nagraniem ![]() Trzymajcie dziś za Oskara bo idziemy na kontrolę i oby okazało się że gardło już nie czerwone
|
|
|
|
#4716 |
|
Rozeznanie
|
Witam się dziewczyny,
kurcze, wiadomosć mi się cała wykasowała za udane wizyty za dzisiejsze Ja też nie lubię palących lasek w ciąży, całkiem tego nie rozumiem!! Głupie baby i tyle!! Laski, podpowiedzcie co można kupić 2-letniej dziewczynce na święta? Myśląłam o takiej rozkładanej kuchni, tylko czy to nie strata kasy? Może lepiej coś bardziej użytecznego? Miłego dnia |
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Martuszka ja uważam że najlepiej pogadać z rodzicami dziecka czym ono lubi się bawić, chyba że masz okazję częstego obserwowania tej dziewczynki i sama widzisz co ją kręci. Ale w sumie dziewczynki lubią takie rzeczy jak kuchnia, sprzęt sprzątający itp. bo wtedy robią to co mamy
|
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślałam o kasie fiskalnej - no ale sama nie wiem
|
|
#4719 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jak na razie nie mam możliwości bo do południa z teściową Bartek jest i ona go nie przypilnuje niestety, więc od grudnia zaczynamy. On już wszystko rozumie, jak go posadze to zrobi ładnie na nocnik, ale nie woła jeszcze. Cytat:
![]() zależy za ile ma być prezent. Ja myślę że kuchnia to dobry prezent, albo jakaś lala, ciastolina, książeczki
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry !
No, to co? Wracamy do doooomu! Hurrrrraaaaa
|
|
|
|
#4721 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w piątek
Cytat:
Doczytałam, że pracowałaś na egzekucji i to dwa lata temu hehehe to dokładnie tak jak ja ale mi się tęskni za nimi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
współczuje Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Gosius super
Aldrin o to coś Nas łączy i jeszcze z tego co pamiętam to Ty też ze śląska?? Jak nie było Oskara to robiłam przeważnie 1 daniowe :P i w sumie teraz tez się to zdarza , bo czasem nie mam weny co do zupy lub 2 dania ![]() Niegrzeczna i jak dodzwoniłaś się do koleżanki?? |
|
|
|
#4723 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4724 |
|
Wtajemniczenie
|
Super :brawo:
Melduje się z rana, i od razu uciekam ogarniać się do lekarza. Proszę o Wasze magiczne kciukasy ![]() Sent from my GT-P3110 using Wizaz Forum mobile app
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak ja też ze śląska Ja nie lubie zup i nawet nie wiem jak się je gotuje jakieś takie nijakie mi wychodzą, chociaż mąż jest zachwycony jak czasem jakąś ugotuje ![]() dzisiaj mam ochotę na rybkę wędzoną ale taką ze słoika w oleju to chyba można jeść? |
|
|
|
|
#4726 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w piątek...
Oszaleję zaraz teściowa od godziny miksuje ciasto Gratuluję wszystkich wizyt i Martusia dziewczynki ![]() Gosius- no widzisz wytrzymałaś i dziś do domciu SuperNiegrzeczna - dodzwoniłaś się? Straszna tragedia ![]() My wczoraj na zakupach byliśmy, kupiłam ten zestaw obiadowy sobie i zakupy spożywcze zrobiliśmy... No i bombki kupione A teraz czekam na moją mamę, przyjdzie okna mi umyc, no i muszę zrobic obiad na dziś i jutro... A no i wyjsc jeszcze musze po pierś z kurczaka... Dziś pomidorową robię, a co
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
jupii
![]() Cytat:
![]() i koniecznie napisz do Nikii
|
|
#4729 |
|
Zadomowienie
|
Super
Dziewczyny od kilku dni nie mam mdłości ( nie chce zapeszać) ale wracam do życia |
|
|
|
#4730 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie to ma ich sporo jak każde dziecko, ciuchów też ma dużo... Problem mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mamusi za pomoc a dla ciebie za zakupy wiesz, ja też mam choinkę fioletową, tylko że dodatki są złote ![]() pomarancza w takim razie nie zapeszajmy ale i po cichu
|
|
#4732 |
|
404 Not Found
|
Dobra.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4733 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Znowu miałam koszmar, po którym jak się obudziłam, to serce mi tak waliło, że je prawie w gardle czułam Nie wiem o co chodzi, w ciągu dnia jestem spokojna, potrafię się zrelaksować, nie mam głupich myśli... a w nocy wszystko nadrabiam ![]() lolitka, ja miesiąc temu miałam: Hemoglobinę 11,9 norma (12,0-16,0) Hematokryt 35,0 norma (37,0 -47,0) Neutrofile 69 norma (40,0-70,0) w % Limfocyty 22,0 norma (20,0-45,0) w % Reszta w normie. Gin nic z tym nie robił, bo to było w środku mdłości i i tak bym wszystko co by mi dał kazał tylko dobrze się odżywiać. Kolejne badania zrobię pod koniec tego miesiąca (przed wizytą). Mam nadzieję, że będzie już lepiej.Cytat:
Cytat:
![]() 2) bajpasy to poważna operacja, ale też bardzo popularna. Wiele osób ją miało i lekarze mają dużą wprawę w jej przeprowadzaniu. Stan teścia już jest stabilny, więc na pewno z tego wyjdzie Cytat:
Ale i tak dalej macam brzusia i czekam z nadzieją... Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę. Mój też tak się obracał i nie dawał się zbadać. Fajnie to wygląda ![]() Cytat:
Super! W końcu wolność
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
super!
ale szalejecie od rana ja byłam u rodzinnego, mam l4 bo gardło nieciekawe tabletki obejrzał i "faktycznie....dziwne.... " i hit: byłam tam przed 8 ale była juz kolejka. babki w rejestracji mówią że wejdę o 11 (!). minę miałam nieciekawą, bo tułałam się autobusem caluteńkie miasto, no ale mówię trudno, niech mnie wpisze na 12..... babki tak czytają tą moją kartę i jedna mówi do drugiej że jestem aż z XXX...druga czyta i pyta czy jestem w ciąży... po potwierdzeniu kazały mi usiąść ni poczekać... i się zaczęło...niewychowane smarkule, "ludzie specjalizujący się we wpychaniu w kolejki" i inne epitety. za chwile wywolali moje nazisko. jakaś babcia się wepchała... epitety idą dalej.... łzy miałam w oczach (czemu ja tak beczę w tej ciąży?!).. znów wywyołane moje nazwisko... babka co wychodziła blokuje mi drzwi i pyta gdzie się pacham. wepchnęłam. się, ale jak siadłam u lekarza to się rozbeczałam... po wyjściu też się nasłuchałam... że też nie mam ciętegop języka.... przecież wcale nie chciałam się nikomu wciskać....
|
#4735 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Gosius super że Cię wypuszczają
![]() Cytat:
fajnie, ze zakupy udane ![]() Cytat:
![]() może jeszcze tablica taka dwustronna lub tylko na kredę pisaki, w biedronkowej gazetce widziałam że od poniedziałku mają być u nas jeszcze puzzle rządzą o coś takiego http://allegro.pl/puzzle-baby-trefl-...689159121.html
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny. Ja wczoraj odebralam badania na posiew, wszystko ok. Ale zla bylam, bo czekalam 45 minut, w pracy stracilam 2,5 godziny tylko po to aby uslyszec "badanie w porzadku, dziekujemy..." . No ale mi juz przeszlo.
Wczoraj zaszalam i wrocilam z kolacji z kolezanka dopiero po 12stej Dalam rade i dzis nawet wyspana w biurze siedze Dumna z siebie jestem
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4738 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
![]() Cytat:
|
|
|
#4739 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
za wizytę i odpoczywaj duzo ![]() Cytat:
kapcie mi kładzie koło głowy i ani mi na myśl nie przychodzi zeby nie wstawać hehe nie ma szans.Nikii ja zauważyłam, ze F. bardziej podoba się na toalecie ale nie mamy nakładki, tzn. mamy w PL i nie chcę tu na miesiąc kupować więc narazie jeszcze tak lightowo do tego podchodzimy.Mam nadzieję, ze w PL łatwiej nam pojdzie tam ma takie schodki i nakładkę, sądzę że mu to się spodoba ![]() W ogóle jak ja idę do WC to on obowiązkowo spuszcza wodę teraz. Też nie lubię palących Cytat:
![]() no doczekałaś się ) Brawo ![]() Och ja dalej w piżamie, no nic trzeba się ogarnąć, posprzątać i mamy ładne słoneczko to pójdę na chwilkę na spacer z małym bez wózka. Tu po tych górkach to mi ciężko wózek pchać a też F. waży sporo, wózek też wiec to ciężkie dosyć jest. Wow nie czuje jak rymuje
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Paulka
![]() Kasiab godz miksuje ciasto ?? to co ona torta weselnego robi? To przed świętami proszę o zdjęcie choinki nasza co roku jest czerwono – złota , albo srebrna ![]() nie pamiętam dokładnie :PMi została pomidorowa z wczoraj :P Vampirka współczuję tych snów ![]() Asia współczuję przeżyć , właśnie najgorsze są te stare babcie ;/ Ale z jednej strony Ty się nie wepchnęłaś tylko pielęgniarki i lekarka tak zadecydowały. A co na to lekarz ?? pewnie się zapytał dlaczego płaczesz. Ja też nigdy się nie wpycham ,ale miałam sytuację gdzie ludzie sami mnie przepuszczają albo lekarka z tym że nie dlatego że ja w ciąży tylko dlatego że jak idę do swojego rodzinnego to muszę Oskara brać ze sobą. I kiedyś ludzie mnie przepuścili bo z małym dzieckiem, ale jedna babka ostro do mnie "to dziecko zostawia się w domu" więc jej odpowiedziałam "jakbym miała z kim to bym zostawiła" . Jakoś wydaje mi się że faceci bardziej wyrozumiali są dla kobiet w ciąży i matek z dziećmi niż kobiety które w sumie to przechodziły lub będą z czasem przechodzić. Zbieramy się na kontrolę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

Dziękuję za 

i za fikającego bąbelka 

współczuje 

) na kiedy masz TP że ty już test glukozy masz

Nienawidzę kobiet palących w ciąży !!

kapcie mi kładzie koło głowy i ani mi na myśl nie przychodzi zeby nie wstawać hehe nie ma szans.