Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-16, 14:25   #4711
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No ja tak nie uwazam
Maja tylko jeden minus, cena... ale np. deserki kupuje Humany z Auchan, sa sporo tansze niz Gerber czy Hipp, a tak samo dobre
zapamiętam a wiesz co, bo Twojego tż rodzice mieszkają w Rze, ostatnio u fryzjerki dowiedziałam się że tam jest taki sklepik gerbera, no bo mają tam też swoją produkcje gerbera i w tym sklepiku codziennie czy co drugi dzień są promocje na jakiś słoiczek i że po 1zł bądź po 2zł można kupić, i że właśnie spoooro taniej niż w sklepach, może przyda Ci się takie info dała mi też numer telefonu i adres jak chcesz to Ci napiszę też, ona dzwoni tam i jej mówią co akurat dzisiaj jest w promocji

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
super ! Ja się cieszę z wyjazdu, że wszyscy zobaczą Kornelka.

Zdrówka dla Macieja z okazji 13 tygodni !

Tęsknił ktoś ! ??
jesteś

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Chyba tak, bo wypil bez problemu
no to super już się nie mogę wsumie doczekać aż dam coś nowego Oli, ciekawi mnie jej reakcja, mina

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość
od marchewki, a kilka dni pozniej, gdy nie zauwazylam nic niepokojacego dalam marchew z ziemniakiem
też tak pewnie zrobię
marchewka ze słoiczka? i marchewka plus ziemniak też słoiczek?
ja zielona, dlatego może głupio pytam

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ponoc lepiej od warzyw, boa jakdziecko poczuje slodki smak jabuszka to potem moze nie chciec jesc warzyw.I ponoc lepiej od ziemniaka niz marchewki.Ale to tylko teoria, sporo rodzicow daje najpierw jablko i dzieci potem warzywa jedza.
Aha. Jeszcze zapomnialam dodac, ze do tych warzyw sie daje ciut oliwy lub masla.Nie dodawaie tluszczu to podstawowy blad zywieniowy
czyli jak kupi się słoiczek z marchewką czy tam ziemniakiem, to do niego mam dodać tej oliwy czy tylko jeśli robiłabym te warzywka sama?

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
moj uwielbia
generalnie kocha wszystko co sie kolo niego robi
mysle ze wyrosnie taki metroseksualny
kocha jak go przebieram, smaruje, masuje, wycieram pupe, myje oczka
nie lubi tylko odciagania kataru i drze sie jakbym go zarzynała

wiesz ona jest hipoalergiczna wiec mozliwe ze doobrze dla niego

ja tez poczatkowo uzywalam (przez pierwszy miesiac) oillanu/ potem nivea (ktora nam strasznie wysuszyla skore) potem hipp, a teraz znow kupilam oillan i dzis pierwszy raz bede kapac w tym

jestesmy po spacerku
jest taka sliczna pogoda
pierwszy raz od dawna jest slonce, a nie SMOG
teraz jem zupke i lece z młodym do okulistki
trzymajcie mocno za nas kciuki bo sa potrzebne ze hej!
: kciuki:
Stary 2013-12-16, 14:30   #4712
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
zapamiętam a wiesz co, bo Twojego tż rodzice mieszkają w Rze, ostatnio u fryzjerki dowiedziałam się że tam jest taki sklepik gerbera, no bo mają tam też swoją produkcje gerbera i w tym sklepiku codziennie czy co drugi dzień są promocje na jakiś słoiczek i że po 1zł bądź po 2zł można kupić, i że właśnie spoooro taniej niż w sklepach, może przyda Ci się takie info dała mi też numer telefonu i adres jak chcesz to Ci napiszę też, ona dzwoni tam i jej mówią co akurat dzisiaj jest w promocji
ooo... no teść mieszka w Rze, teściowa tutaj Szkoda tylko, że z nimi nie pójdzie się dogadać, żeby coś kupili. Może jak sama będę Daj ten adres na pw

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 14:33   #4713
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
z

czyli jak kupi się słoiczek z marchewką czy tam ziemniakiem, to do niego mam dodać tej oliwy czy tylko jeśli robiłabym te warzywka sama?

i:
Jak sama. W sloiczkowych juz jest tluszcz
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 14:34   #4714
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Ja problemów robić też nie będę Skoro chce to nie przychodzi, ale jak mi zajrzy to jakiejkolwiek szafki to zrobię aferę, bo dla mnie to naruszanie mojej prywatności
jakby mi otworzyła szafę to mogłyby wylecieć wszystkie ciuchy
nie no, posprzątałam ostatnio

Diorisha, cześć!
Stary 2013-12-16, 14:34   #4715
inezka92
Raczkowanie

Cytat:

jesteś

no to super już się nie mogę wsumie doczekać aż dam coś nowego Oli, ciekawi mnie jej reakcja, mina

też tak pewnie zrobię
marchewka ze słoiczka? i marchewka plus ziemniak też słoiczek?
ja zielona, dlatego może głupio pytam

: kciuki:
tak marchew ze sloiczka i marchew z ziemniakiem tez.

wydaje mi sie, ze jesli daje sie sloiczek to nie trzeba juz nic do niego dodawac bo on juz jest odpowiednio przygotowany a samemu jak sie gotuje to wiadomo, ze nalezy dodac.
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 14:40   #4716
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tigaaa814 Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ze pol roczne dzieci waza okolo 9kg;/

Moj ma teraz 3 miesiace i wazy prawie 7 a wcale nie jest duzy. Kolezanki maja dzieci w tym samym wieku, roznica 2/3 tyg i jeden koksik w wieku 4 miesiecy wazy 8.5
mój prawie 11- miesięczny chrześniak waży 9,5 kg, a mój Jakub jak miał 4,5 m-ca to tyle ważył- mały ludzik Michelin... i był tylko na cycu ... teraz chyba jakieś chudsze mleko mam, bo Hubert wygląda jak normalny niemowlak...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 14:42   #4717
ladanseuse14
Zakorzenienie

zdjęcia z urodzin w K.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 14:46   #4718
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Ziemniak z dynią widziałam w TESCO. Nie pamiętam jaka firma, jak będę to mogę spojrzeć przy okazji i napisać jeśli chcesz.

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
dynia z ziemniakiem jest z hippa. marchewka z ziemniakiem z bobovity.

Cytat:
Napisane przez tigaaa814 Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ze pol roczne dzieci waza okolo 9kg;/

Moj ma teraz 3 miesiace i wazy prawie 7 a wcale nie jest duzy. Kolezanki maja dzieci w tym samym wieku, roznica 2/3 tyg i jeden koksik w wieku 4 miesiecy wazy 8.5

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

To chyba jakis nalot;p bo do mnie tez dzwonila rano i ma przyjsc jutro;/ Wlasnie sie zastanawialam po co
wszystko zalezy od dziecka, moja starsza corka na rok wazyla rowno 8000g a jak miala 15 miesiecy to wazyla 8740 g
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 14:51   #4719
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no generalnie tak, ale jak dzialalismy to na pierwszym miejscu bylo zajsc, na drugim zeby byla dziewczynka

byliśmy na zakupach, boję się wejść na konto czemu to żarcie takie drogie
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jestesmy po spacerku
jest taka sliczna pogoda
pierwszy raz od dawna jest slonce, a nie SMOG
teraz jem zupke i lece z młodym do okulistki
trzymajcie mocno za nas kciuki bo sa potrzebne ze hej!
u nas dzisiaj małż był z Mikim godzinkę, a teściowa go wzięła o 13:30 i jeszcze nie wróciła ale on kocha spać na podwórku
Cytat:
A nie chcieliscie parki?
Ja bym chciala nasptepne drugiego chlopca, a maz druga dziewczynke hehehehe
ja bym chciała jeszcze córkę, a jakby było tzrecie to obojętnie

Cytat:
kiedys chcialam miec parke, ale jak juz w ciazy z Blanka bylam to nie wyobrazalam sobie miec syna i nie chcialam. tz napewno chcial by syna, ale to juz nie ze mna

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
jaki wypasiony nóz jeszcze
nieee bo jeszcze mi w plecy wbije

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 14:59   #4720
dodinha
Wtajemniczenie

Witam,u mnie nasstaly ciezkie dni.mala chyba dopadly kolki,od jakiegos tygodnia okolo 20 zaczyna sie przerazliwy placz.Czy to mozliwe,ze po 10 tyg dopiero dopadly ja kolki?Podaje espumisan,bobotic ,ale chyba nie dziala.Co jeszcze moge zrobic?Rece juz opadaja
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 14:59   #4721
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hello

jestem po wizycie T... przeżyłam, ale musiałam trzymać język na wodzy tak mnie irytowała... stwierdziła że młody do mnie podobny i tak to brzmiało jakby była to najgorsza tragedia .
mój małż usłyszałam od swojej matki " no synu, ale NIESTETY twój syn !! podobny do Twojej żony "

Jestem, żyję jako tako, ale miałam mega dołka.
Kornelek rośnie i ma sie dobrze, jutro mamy szczepienie, badanie i ważenie. A w środe wieczorem jedziemy do Polski.

w ogóle to T się teraz przed chrzcinami strasznie pucuje w moją stronę, i tak mnie to wk.... że masakra.
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 15:01   #4722
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

byliśmy na zakupach, boję się wejść na konto czemu to żarcie takie drogie

u nas dzisiaj małż był z Mikim godzinkę, a teściowa go wzięła o 13:30 i jeszcze nie wróciła ale on kocha spać na podwórku
ja bym chciała jeszcze córkę, a jakby było tzrecie to obojętnie

nieee bo jeszcze mi w plecy wbije :cojest:

hehe tez tak mam jesli chodzi o konto, od 3 dni nie wchodze i nie sprawdzam liczac na cudowne rozmnozenie no i staram sie omijac sklepy szerokim lukiem, ale wczoraj puscilam troche sieki, za samo skompletowanie stroju na bal przebierancow wywalilam 80 zl w hamie!
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-16, 15:01   #4723
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
No moj nocny marek. Ostatnio ma problemy z akceptowaniem faktu, ze polnoc to juz ostatateczna pora spania. Klade go i sie wydziera i uzywa najbardziej przerazajacej formy ryku. Z poczatku myslalam, ze ma mega kolke albo jakis skret kiszek.Ale wstalam zaswiecilam swiatlo, stoje nad nim a on guga i sie zaciesza.Normalnie chyba na impreze by poszedl a nie do wyra.

Hipp pre chyba nie ma, patrzylam na stronie producenta. Mojego anti-reflux tez. Ale moze zanim pojedziemy do pl, to przestanie rzygac.Ty dalej podajesz pre? Bo moj chyba z miesiac na tym wytrzymal, potem byl ciagle glodny i glodny.Przeszlma na jedynke od razu inne dziecko.
chyba wolalabym nocnego marka...rano lubie sobie pospac haha a moj to od 20 zasypia, ale tylko w moim towarzystwie...jak zasnie a ja wyjde to w 5 min obudzony...dopiero jak sie poloze to spi czasem na zasypianie zejdzie mu z 2 godziny...od jakiegos tygodnia nareszcie spi w swoim lozku bo wczesniej mowy o tym nie bylo... tyle ze jak sie budzi w nocy na karmienie to biore go do siebie bo zawsze ma oczy jak 5 zl a mi sie nie chce o 3 w nocy siedziec nad nim 2h i trzymac mu smoczek w buzi wiec go biore,tule i spi.... a co do mleka to mi polozna i lekarz kazali dawac to pre, chyba ze nie bedzie sie najadal...ale jest ok, najedzony i rosnie ciekawe jaki jest w polsce odpowiednik tego pre, bo tutaj przeciez tez jest 1...to niemiecka 1 nie rowna sie polskiej?

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
My w zeszlym roku też mieliśmy być bez prezentów, przychodzi co do czego patrzę a pod choinką pudełko z apartu kupił mi kolczyki mężu mój, a ja jak głupia nic dla
niego nie mialam

nam na takie poranne stekanie właśnie biogaia pomogła, ale widzę że u Was nie. Ja bym mleko próbowała zmienić

już podalas to wszystko? To ile twoje dziecko teraz ma miesięcy?

Ale super z tym powrotem taty

Ej a na którym kanale lecą chirurdzy? Myślałam że na razie nie ma ciekawe ile odcinków mnie ominęło

Ale super się to wszystko złożyło

A dla Maćka zdrówka Muszę nadrobić K. bo nie wiem co tam się dzieje z Twoim bobaskiem

ja jak mam Ale po kąpieli ubrac to jest wrzask, tak samo jak chcemy gdzieś wyjść to darcie na całego, a weź jej czapkę załóż to ryk jak diabli!

Hehe skąd Ja to znam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
my tez w zeszlym roku powiedzielismy sobie ze nie robimy prezentow... i co? maz tez mi kupil jakas bizuterie...na szczesnie na czas sie skapnelam (przez przypadek znalazlam ale nie wiedzial o tym) i tez mu kupilam... w tym roku tez ma nie byc prezentow bo mielismy duzo wydatkow...no ale zobaczymy...na wszelki wypadek mamy dla niego z Bartkiem drobiazg

Cytat:
Kropla, ja z chomika ogladam. a z 10 sezonu poki co jest 12 odcinkow

co do ubierania to u nas tez zawsze rozpacz, no i przy wsadzaniu w fotelik, strasznie nie lubi ale wystarczy wyjsc z domu to zaraz zasypia, w ogole dobra jest, bo jak wracamy do domu i spi wydaje sie mocnym snem, to ta tylko przy przekroczeniu progu domu oczy jak 5 zl i koniec, czasem zdarzy sie ze sie rozplacze, kurna moze jaka zyla wodna
moj tak mial ze po przyjsciu ze spaceru jeszcze z 1-2 kimal w wozku...sciagalam mu tylko czapke i rozpinalam ubranie...a teraz od kilku dni sie budzi jak tylko przekroczymy prog... i nic nie zrobie bo mam high need baby

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
O dobrze wiedziec po herbatki bede sie wybierac za rzeke

A mozesz cos jeszcze polecic co w de jest lepsze?

Ja bym wziela kase i poszla na zakupy, do fryzjera, kosmetyczki. A on niech siedzi z dziecmi caly dzien. Mleko zawsze mozesz odciagnac

Ja wczoraj na zakupach bylam z mama 4h to tz tylko sie dziwil ile mozna po sklepach lazic :P Kupilam sobie sukienke na swieta Nawet mu sie spodobala i stwierdzil ze nawet mojego brzuchola w niej nie widac Wiec mam zamiar na swieta wygladac kwitnaco

A i kupilam sobie koszule, taka w kolorze ciala i tak teraz mysle co by pod nia zalozyc Bo tak gupio jak bedzie ten moj bebech przeswitywal

Moja zazwyczaj zaczyna plakac jak zakladam czapke, kontynuuje przy zakladaniu kombinezonu, ale jak juz ja wezme na rece to spokoj I czasami smoczek pomaga sie wyciszyc

My juz po spacerku Piekna pogode mamy Obiad prawie zrobiony, teraz karmienie, prasowanko i mam zamiar troche ozdob swiatecznych wyciagnac i poprzywieszac Tylko co na te moje plany moje dziecko kochane?
ja przy moim nauczylam sie nic nie planowac bo zawsze jak kimnie to mysle se, zrobie to, to i jeszcze to... a tu guzik bo nie minie 5 minut i obudzony....

moj nie placze jak go ubieram po kapieli, ale drze sie w nieboglosy za kazdym razem jak ubieram kombinezon, czapke i wkladam do wozka chyba nie lubi spacerow na szczescie po chwili zmordowany zasypia

Tassia kciuki!! jestem pewna ze wszystko bedzie w porzadku!!
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 15:04   #4724
nephelim89
Rozeznanie

hej,
Wczoraj mnie poniosła fantazja i tym sposobem mam czerwone włosy Wiktor był dziś ważony i mierzony - ma 5,35kg i 61 cm chudzielec mój jutro będzie 12 tygodni jak jest z nami
tassia- wszystkiego najlepszego dla Maciusia z okazji 3 miesięcy i ogromne kciuki:kc iuki:
Była dziś u mnie HV coś w rodzaju naszej położnej środowiskowej i stwierdziła, że wprowadzanie nowych produktów powinniśmy zacząć po 6 miesiącuja jeszcze rozumiem, że na kp to było by logiczne ale mój misio jest na butli i nie zamierzam tyle czekać
Cytat:
Janek zrobil sie bardo ozywiony i rozgugany. Potrafi 2 godz nadawac. Teraz mowie "Janek ty dzidziusiu". a on usmiech i "a guuuu". I mowi w 3 jezykach. Znajome slowa
-lala
-ich (niem. ja)
-ja
-blue (ang. niebieski)
-egg (ang. jajko)
I prawi juz mu wychodzi fuck.
padłam z fucka mój ostatnio jak jest głodny to robi coś w rodzaju "miau miau" a jak a jak się wkurza bo smok mu wyleciał to jest " eeee aguuu "
Cytat:
hello

jestem po wizycie T... przeżyłam, ale musiałam trzymać język na wodzy tak mnie irytowała... stwierdziła że młody do mnie podobny i tak to brzmiało jakby była to najgorsza tragedia (wg mojego oka to on do tż bardziej), nosiłaby mi dziecko non stop, nawet jak go do spania odkładałam to zaglądała czy aby się nie obudził... jak karmiłam to sterczała nade mną i próbowała bluzkę unosić i biustonosz poprawiac żeby zobaczyć jak młody je i wtedy jej powiedziałam że karmienie to dla mnie tak intymny moment że wolałabym być z młodym sama i wyszła ale był foch ... jak zmieniałam pieluchę do obciągała młodemu body, próbowała "pomagać" a wczoraj rano jak tylko tż zadzwonił budzik po 7 (ja jeszcze spałam) wparowała do sypialni i chciała Huberta na ręce to sam tz ją cofnął... siostra tż ani słowem się do mnie przez 24 godziny nie odezwała...

jakby nie było cieszę się że juz pojechały ... ale w święta niestety jedziemy do nich, bo ona nie ma czym przyjechać...
nadgorliwa teściowa podziwiam Cię że wytrzymałaś i nic jej nie nagadałaś
Cytat:
mój małż usłyszałam od swojej matki " no synu, ale NIESTETY twój syn !! podobny do Twojej żony "

Kornelek rośnie i ma sie dobrze, jutro mamy szczepienie, badanie i ważenie. A w środe wieczorem jedziemy do Polski.

w ogóle to T się teraz przed chrzcinami strasznie pucuje w moją stronę, i tak mnie to wk.... że masakra.
ojj misia ja myślałam że Twoja T się ogarnie po ślubie i urodzeniu Kornela ale widać to już taki model... Strasznie współczuje, że będziesz musiała ją znosić w święta i chrzciny...
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 15:09   #4725
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Zartowalam. Chociaz u mnie w bylym miejscu zamieszkania byla taka nadgorliwa, ale juz na emeryturze chyba.
no ja mam nadzieję, że ta co do mnie przyjdzie to nie będzie nadgorliwa

[QUOTE=passion80;44181282]jakby mi otworzyła szafę to mogłyby wylecieć wszystkie ciuchy
nie no, posprzątałam ostatnio/QUOTE]

haha W mojej szafie też by się przydało posprzątać, ale póki co nie mam kiedy i jak. Do Świąt może się uda jak TŻ któregoś dnia wróci wcześniej z pracy i się Szymkiem zajmie.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 15:20   #4726
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

Misia , super że Kornelek ładnie rośnie
trzymaj się w PL dużo cierpliwości do T...

Cytat:

hehe tez tak mam jesli chodzi o konto, od 3 dni nie wchodze i nie sprawdzam liczac na cudowne rozmnozenie no i staram sie omijac sklepy szerokim lukiem, ale wczoraj puscilam troche sieki, za samo skompletowanie stroju na bal przebierancow wywalilam 80 zl w hamie!
jakby rozmnożenie nastąpiło i u mnie to bym się bardzo cieszyła
Stary 2013-12-16, 15:26   #4727
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
chyba wolalabym nocnego marka...rano lubie sobie pospac haha a moj to od 20 zasypia, ale tylko w moim towarzystwie...jak zasnie a ja wyjde to w 5 min obudzony...dopiero jak sie poloze to spi czasem na zasypianie zejdzie mu z 2 godziny...od jakiegos tygodnia nareszcie spi w swoim lozku bo wczesniej mowy o tym nie bylo... tyle ze jak sie budzi w nocy na karmienie to biore go do siebie bo zawsze ma oczy jak 5 zl a mi sie nie chce o 3 w nocy siedziec nad nim 2h i trzymac mu smoczek w buzi wiec go biore,tule i spi.... a co do mleka to mi polozna i lekarz kazali dawac to pre, chyba ze nie bedzie sie najadal...ale jest ok, najedzony i rosnie ciekawe jaki jest w polsce odpowiednik tego pre, bo tutaj przeciez tez jest 1...to niemiecka 1 nie rowna sie polskiej?

Wejdz sobie na strone hipp polska i niemiecka i porownaj sklady.
Niemiecka i polska jedynka nie jest taka sama. Niemiecka ma w skladzie skrobie, polska nie. Mozliwe, e polska jedynka jest bardziej jak niemiecka pre, bo na samej laktozie, Ja bym jednak nie kombinowala i wziela zapas mleka do pl.
Wike jak przestawialma z polskiego Hippa na niemieckie to go mniej jadla, ale to juz bylo mleko nastepne i nie jej wylaczny pokarm,
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 15:31   #4728
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Nie miałam kiedy nadrobić wcześniejszego tygodnia. Zuzi od paru dni się coś odwidziało i jak przesypiała całe noce,to teraz się znowu budzi 2-3 razy w nocy na jedzenie. I od 3 dni jak ma usnąć to niemoże i płacze po ok. godzinie Nie mam pomysłu co zrobić żeby jej pomóc.

Ja Zuzi dokupiłam jeszcze Dady 2, bo jednak Pampersy 3 są trochę za duże na nią. Przekonałam się o tym, jak byłyśmy na rehabilitacji i Zuzia posikała rehabilitantce spodnie, tzn. wyciekło jej A napewno nie był pełny bo wymieniałam 30 min wcześniej.

Ja małej czasami daję samą wodę, na początku się krzywiła i robiła śmieszne miny, ale teraz pije. Tylko ja jej daję może z 20 ml na 2 dni.

Ja dałam Zuzi parę kropelek i troszeczkę jabłka startego (TZ chciał) ale efektu niestety nie było. Ja czekam od 4 dni... I termometr też nic nie pomógł. A widać było dziś że jej się chce bo się prężyła. Macie jakieś pomysły jeszcze, co zrobić??
Dopajanie:woda, herbatki; masaż brzuszka; masaż odbytu; rowerek nóżkami; w ostateczności czopek. Ponieważ u Adasia to się długo ciągnęło, lekarka przepisała debridat+duphalac 2xdziennie. Ale chcemy się wycofywać z leków - stąd rozszerzenie diety. Za parę dni podam jabłuszko Gerbera.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
witam po stu latach

U nas niestety to samo. A przydałoby się bardziej pobudzić do pracy mięśnie brzuszka bo w nocy Ewunia ma niestety problemy z puszczaniem bączków. Na brzuszku wyleży jedynie wtedy gdy układam Ją sobie na przedramieniu i tak Ją noszę po domu ale ileż można klocka 6kg tak nosić

Osz kurka całkiem zapomniałam. Wiem już co będę robić wieczorem

Kompletnie mi wypadło z głowy,że ma być trzeci sezon. Ale wszystkie 9 odcinków nadrobiłam gładko w ciągu 3 wieczorów

U nas też lipa prezentowa

Serdecznie współczuję choróbsk
U nas Natalka na antybiotyku. Znowu bo miała całkiem niedawno zawiesinę Duracef która nic nie pomógła i lekarka tym razem po trzech tygodniach okropnego kaszlu i niekończącego się kataru (w międzyczasie zleciła rtg klatki piersiowej i badania krwi-wyniki obydwu oki a hgb. 15 ) zaleciła zastrzyki. Rano był pierwszy. Wrzaski nie z tej ziemi

Ja szczepiłam Ewunię w ubiegłą środę-mam tu na myśli szczepienia zalecane na koniec 6go tygodnia. Nieźle nam się opóźniło ale mała wpierw miała anemię i hgb. poniżej 10 , potem ten dziadowski rotawirus, w tzw.międzyczasie Natalka kaszlała jak mały gruźlik i lekarka nam odkładała. Ale już w końcu z głowy. Na kolejne szczepienia mamy się stawić pod koniec stycznia.

A tak w ogóle to mój dzieć jest już taaaki duży Nosimy się w rozmiarze 68 i ważymy 6kg. Tym samym mała niemal podwoiła swoją masę urodzeniową .
Super. Obawiam się, że Adaś swojej nie podwoi do końca 4 m-ca. Obecnie waży ok 6kg, raczej nie przybierze 1 kg do 08.01...
Stary 2013-12-16, 15:36   #4729
matallewar
Zakorzenienie

zaraz przyjdzie do mnie opieka społeczna Ena wyje, jak zarzynane prosię Aaaaaaaaaaaa!!!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 15:40   #4730
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Jak sama. W sloiczkowych juz jest tluszcz
ok

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość
tak marchew ze sloiczka i marchew z ziemniakiem tez.

wydaje mi sie, ze jesli daje sie sloiczek to nie trzeba juz nic do niego dodawac bo on juz jest odpowiednio przygotowany a samemu jak sie gotuje to wiadomo, ze nalezy dodac.

Cytat:
zaraz przyjdzie do mnie opieka społeczna Ena wyje, jak zarzynane prosię Aaaaaaaaaaaa!!!
o kurde, a to po co? chodzi o to przedszkole dla Edzika?
żeby Elenka nie płakała
Stary 2013-12-16, 15:41   #4731
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
a po co opieka?
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-16, 15:50   #4732
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
matal mam nadzieje, że to tylko tak z tą opieką napisałaś, że sąsiedzi zadzwonią bo Elenka płacze a nie na poważnie że przychodzi ?
Stary 2013-12-16, 15:55   #4733
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
matal mam nadzieje, że to tylko tak z tą opieką napisałaś, że sąsiedzi zadzwonią bo Elenka płacze a nie na poważnie że przychodzi ?
hmmm tez mam nadzieję że to tylko dla okreslenia sytuacji

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

HELP którą kliknąc:
1. http://allegro.pl/manzana-torebka-a4...741035562.html

2. http://allegro.pl/torebka-manzana-sh...721285519.html (kolor szary?)

3. http://allegro.pl/torebka-torba-manz...749021494.html

i chyba dodatkowo tę wezmę: http://allegro.pl/manzana-listonoszk...792313015.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 15:57   #4734
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde, a to po co? chodzi o to przedszkole dla Edzika?
żeby Elenka nie płakała
Cytat:
a po co opieka?
Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Nie no, spokojnie
Po prostu to będzie cud, jak sąsiedzi nie zadzwonią, bo ona wyje i wyje i nic nie pomaga - noszenie be, jedzenie be, spanie be, leżenie be, nosz WSZYSTKO be! Eda też dokłada swoje, więc już widzę, jak na sygnale jadą

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

tż dźwięki wydawane przez naszą córkę określił jako "rzeźnia", więc same rozumiecie...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-12-16, 16:01   #4735
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm tez mam nadzieję że to tylko dla okreslenia sytuacji

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

HELP którą kliknąc:
1. http://allegro.pl/manzana-torebka-a4...741035562.html

2. http://allegro.pl/torebka-manzana-sh...721285519.html (kolor szary?)

3. http://allegro.pl/torebka-torba-manz...749021494.html

i chyba dodatkowo tę wezmę: http://allegro.pl/manzana-listonoszk...792313015.html
druga albo trzecia jak dla mnie, ale to nie moje typy torebek

Cytat:
Nie no, spokojnie
Po prostu to będzie cud, jak sąsiedzi nie zadzwonią, bo ona wyje i wyje i nic nie pomaga - noszenie be, jedzenie be, spanie be, leżenie be, nosz WSZYSTKO be! Eda też dokłada swoje, więc już widzę, jak na sygnale jadą

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

tż dźwięki wydawane przez naszą córkę określił jako "rzeźnia", więc same rozumiecie...
aha no wsumie źle to zrozumiałam i bajka też
ale czego ona tak płacze, coś ją boli? nie ma czegoś takiego że uspokaja się po położeniu gdzieś, czy pokazaniu czegoś? moja na przewijaku się uspokaja i jak zdejmę jej spodenki no i noszenie przeważnie też działa
Stary 2013-12-16, 16:08   #4736
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
druga albo trzecia jak dla mnie, ale to nie moje typy torebek

aha no wsumie źle to zrozumiałam i bajka też
ale czego ona tak płacze, coś ją boli? nie ma czegoś takiego że uspokaja się po położeniu gdzieś, czy pokazaniu czegoś? moja na przewijaku się uspokaja i jak zdejmę jej spodenki no i noszenie przeważnie też działa
teraz przysnęla na oich kolanach, z moja reka na twarzy
szlocha jeszcze, ale przez sen
a ja sie boje ruszyc, zeby znow sie nie rozwyla

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-12-16, 16:08   #4737
kama1987
Rozeznanie

Hej Dopiero teraz mam chwilę, co prawda TZ teraz z Zuzią na spacery chodzi ale jest dużo do zrobienia.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Gratuluje Witam wszystkich!Mateusz wczoraj miał wycieczkę.Pojechaliśmy do cioci która mieszka w Kolbuszowej.było bardzo fajnie.
Mam pytanie czy wasze dzieci nie lubią się ubierać?bo mój to płacze jak mu kombinezon ubieram a pózniej cisza.
Zamówiłam też konika fp.ciekawe czy mu sie spodoba. pozdrawiam
Zuzia też płacze jak jej sie ubiera czapkę i kombinezon.

Cytat:
Przy cycu sie nie dopaja, no chyba, ze uoaly.A jak juz, albo mm to zwykla woda, albo herbatka.Nie wiem po jaka cholere ta glukoza
Czym słodsze tym lepsze, niewiesz?

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie. Zaraz nadrobie ale najpierw szybkie pytanie. Jak Julek sie urodzil dostalismy w prezencie Oliatum wiec w tym go kapalismy. Tydzien temu sie.skonczyl i jest problem. Julkowi zrobily sie drobne suche pryszczyki na calym cialku przypominajace troche gesia skorke, suchy placek na jednym lokciu i na drugiej raczce w zgieciu lokcia. Do tego doszla ciemieniucha. Wszyscy mi mowia ze ma na cos alergie ale zadnych kosmetykow nie zmienialam. Czy to mozliwe ze tak sie przyzwyczail do tej emulsji do kapieli?
Słyszałam o tym, że jak się kąpie w Oilatum cały czas to się przyzwyczai dziecko. Ja kąpałam 2 -3 razy z tyg w Oilatum, reszta w Nivei.
Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
To ja przy karmieniu mam wzgledny spokoj, chociaz jak kiedys wyszlam do drugiego pokoju to co chwil e ktos zagladal: a je? a spi?

No i oczywiscie ledwo kweknie i pytanie, albo stwierdzenie: pewnie cyca chce. Co by nie bylo i kiedy nie jadlo, kwekanie oznacza glod... A prawda jest taka ze dziecko ma dosc i chce spac
Oooo, przypomniałaś mi. Teraz u moich rodziców mieszkamy i Zuzia wieczorem niemoże usnąć i płacze. I standardem u mojego Taty jest to, że napewno jest głodna i dajmy jej butle
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Przed chwilą dzwoniła pielęgniarka środowiskowa, że przyjdzie dziś na wizytę "ocenić warunki bytowe i mieszkaniowe dziecka". Jak mam to rozumieć? Będzie mi chodziła po całym mieszkaniu i oglądała wszystko czy jak? Jak to u Was wyglądało? Też miałyście taką wizytę?
Miałam, ale pytała mnie tylko i powiedziała że musi, bo takie durne pytania w jej dokumentach są.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 16:12   #4738
jo_asiek
Zadomowienie

Była pielęgniarka - krótka wizyta. Nie chodziła po mieszkaniu, nie zwiedzała, nawet jakoś specjalnie się nie rozglądała po pokoju, w którym siedziałyśmy. Krótki wywiad odnośnie pracy, macierzyńskiego itp. Spojrzała na Szymka (akurat spał), wypisała swoje papiery i deklarację. Jak się obudził to go wzięła na ręce i robiła samolot. Pochwaliła Szymonka za to, że pięknie trzyma główkę. Co mnie jednak zdziwiło - odnośnie rozszerzania diety stwierdziła, że zacząć od deserków owocowych.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 16:28   #4739
matallewar
Zakorzenienie

kolka z okazji prawie 3 tyg?
brzmialo jak kolka Edzika...

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

no i powyła i nagle samo przeszło...
no kolka!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-12-16, 16:30   #4740
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Nie no, spokojnie

Cytat:
teraz przysnęla na oich kolanach, z moja reka na twarzy
szlocha jeszcze, ale przez sen
a ja sie boje ruszyc, zeby znow sie nie rozwyla
znam to - mój czasem też tak jojczy i zastanawiam się co myślą wtedy moi sąsiedzi tym bardziej że drze się też w wózku, zaraz po wyjechaniu z bloku przez całe osiedle - mają mnie pewnie za jakiegoś patola oby Ci pospała trochę odpoczniesz chwilkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości