|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Witam się wieczornie
![]() Ja dzisiaj od rana walczyłam z kiepskim samopoczuciem. Myślałam w pewnym momencie, że zemdleje w domu, strasznie kręciło mi się w głowie i generalnie było mi słabo ![]() ale! juz jest dobrze i wcinam sobie kisiel malinowy ![]() rybka moja dzidzia ma tak samo. Jak tylko tż przystawi dłoń do brzucha to automatycznie impreza w brzuchu się kończy ![]() ![]() ![]()
#4712 |
Przyczajenie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
A moj synus bardzooo spokojny. Czuje jak plywa mi w brzuszku ale jak chce wyczuc dlonia na brzuszku to niestety nie chce sie maluszek ujawnic. Szkoda bo to juz 24 tydz wiec powinnam chyba czuc wyrazne kopniaczki. Oby po urodzeniu maluszek byl tak grzeczny jak teraz
![]() W piatek wizyta u gina i napewno skierowanko na badanko-glukoza. Mam nadzieje ze dam rade, wmawiam sobie ze to dla mojego maluszka wiec chyba jakos to bedzie |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zakorzenienie
|
Malwiska już 20 minut u ginki. Ciekawe co tam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja wróciłam już do domku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Nasze Szczęście ![]() "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wizyta trwała około 25-30minut ale bez porównania z tym co ostatnio miałam w szczecinie. Ogólnie wg tego usg i jej pomiarów moje dziecko waży 505g - to w ogóle możliwe że przez 5 dni tyle urosło?? ![]() Wymiary 5 dni temu a wymiary dziś bpd 52,8mm 56,7 hc 190,7 203,9 ac 152,1 169,3 fl 39,4 40,2 Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-03-19 o 19:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mamy lipcowe takie tajemnicze to i dzidzie powściągliwe ![]() malwiska gratulacje puszki raz jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
malwiska - dokładnie
![]() ![]() ![]() co do wymiarów to sie nie znam, ale teraz nasze maleństwa z tygodnia na tydzień coraz bardziej rosną wiec calkiem mozliwe ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- lecę na "Na dobre i na złe" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Zadomowienie
|
Moja mama też namiętnie ogląda, czasem jak mam czas to z nią obejrzę, ale raczej rzadko. Ja doszkalam się z medycyny dzięki dr Houseowi
![]() Yuza już Ci nie podjadam kisielu, miałam na stanie malinowy i już mam własną salaterkę ![]() ![]() ![]() Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-03-19 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Wtajemniczenie
|
Ehh ja dziś cały dzień w łóżku, niby wyspana, a nieprzytomna. Chyba wina ciśnienia bo sama mam niskie jak trup i na taką pogodę "przymieram". Także Yuza nie jesteś dziś sama, pogoda we Wro przepaskudna
![]() Ale straszycie tą glukozą ![]() ![]() ![]() Mój maluszek się ostatnio strasznie rozpycha ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za rady wezmę pod uwagę wasze sugesite po cichu się właśnie ku tym modelom skłaniałam...
![]()
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Raczkowanie
|
Spokojnej nocki
![]() ![]()
Nasze Szczęście ![]() "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Raczkowanie
|
Właśnie się wystraszyłam bo plamiłam. Czy to możliwe ze z powodu wizyty. Ale to było o 12?? A plamienie teraz.
#4724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz czekam na Grę o tron ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- o kurcze.. a duże plamienie? jak nie przestanie to dzwoń do gin. albo na pogotowie jedz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Rozeznanie
|
viki jakie sa te plamy? żywa krew czy lekko brunatne? coś boli? czujesz jakieś napięcie lub skurcze?
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 | |
Wtajemniczenie
|
Jestę
![]() Ale miałyście głupawkę ![]() ![]() Malwiska ginka spaliła pewnie cegłę, że powiedziała wtedy chłopak ![]() ![]() ![]() Dusia bidaczko z tą ręką ![]() Fame to tak jak z nami Na dobre i na złe ![]() Po wizycie u dermatologa właśnie zostawiłam w aptece parę stówek ![]() ![]() ![]() W każdym razie miłego wieczoru ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fame ja już straciłam rachubę z Housem.. oglądam kiedy tylko mogę (aktualnie na tvn7 10:55 i 18) ![]() ![]() ![]() ![]() joanna współczuję Natalci przedewszystkim ![]() Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-03-19 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Raczkowanie
|
Plamienie jasne bardziej jak rrozbielone kakao z odrobiną rozowej krwi. A brzuch boli ale jak na kupe. Narazie leże,możliwe ze moze gdzies otarłam.
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cyto nie miałam.
#4729 |
Wtajemniczenie
|
jedź na pogotowie, nie ma żartów, "jak na kupe" bolą ponoć skurcze, nie ma co ryzykować, a jadąc dzwoń do gina albo zadzwoń na pogotowie zapytać co robić
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem masz pewnie skurcze , dzwoń do gina ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja po wizycie w lummpie ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
przedwczesne skurcze to nie przelewka!! jedz kochana na pogotowie czym prędzej!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
viki, natychmiast jedź do szpitala! dziewczyny mają rację, taki ból brzucha "jak na kupę" to skurcze...
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
malwiska nie wiem jak jest z tymi pomiarami, ale chyba na tym etapie to juz moze byc spory przyrost wszystkiego
![]() Dziwi mnie ze dalej idzie w zaparte z ta plcia, o co jej chodzi ![]() ![]() Joanna straszne z tym AZS, moja corcia ma tak jakby zaczatki tego, mam nadzieje ze wyrosnie z tego z wiekiem ![]() viki skonsultuj to, lepiej dmuchac na zimne, a te bole to takie niepewne.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Raczkowanie
|
Na sto procent zatwardzenie bo nie regularne przy 1 mialam tak ze non stop biegalam. Moja telefonu nie daje pacjentkom ale i tak chyba mam z jej pieczatki. Nezwijam sie z bolu wiec spokojnie obserwuje.
#4737 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a to badanie na glukoze robi sie tylko do 28tc? Przeciez cukrzyca moze wystapic tez pozniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
viki, jak uważasz
![]() ![]() tym bardziej, że ten śluz jest podbarwiony krwią... no ale tak jak mówię, każdy wybiera to, co uważa za słuszne... rybka ![]() później to po prostu jak coś niepokojącego wyjdzie w podstawowej glukozie to trzeba weryfikować i sprawdzać ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-03-19 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witam się po całym dniu ... byłam dziś rano w szpitalu chorób serca, zrobili mi ukg i założyli holter - wkurza mnie niesamowicie, swędzi mnie pod tymi plasterkami i nie mogę się wykąpać ! ![]() Mimo kiepskiej pogody mam świetny humor po tej wizycie w szpitalu, nigdy nie widziałam lekarza tak przejętego pacjentem. Pan doktor przyjął mnie w szpitalu poza wszystkimi kolejkami, chodził po swoich kolegach i prosił żeby zrobili mi badanie poza kolejką - a ja nie prosiłam o to mogłam spokojnie poczekać. Dawno nie spotkałam takiego człowieczeństwa w polskiej służbie zdrowia. Jutro rano mam przyjechać oddać holter, a w piątek przyjechać do doktora (oczywiście poza kolejką ![]() Po południu wyciągnęłam Mamę na zakupki, i znowu kupiłam ciuszki dla Maluszka ![]()
![]() |
#4740 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.