Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 18:36   #4711
Yuza
Raczkowanie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Witam się wieczornie

Ja dzisiaj od rana walczyłam z kiepskim samopoczuciem. Myślałam w pewnym momencie, że zemdleje w domu, strasznie kręciło mi się w głowie i generalnie było mi słabo
ale! juz jest dobrze i wcinam sobie kisiel malinowy
rybka moja dzidzia ma tak samo. Jak tylko tż przystawi dłoń do brzucha to automatycznie impreza w brzuchu się kończy i tż zaczyna podejrzewać, że go oszukuje dzisiaj próbowałam nagrać jak maluch szalał, ale również się nie udało, chyba trochę się wstydzi
Stary 2014-03-19, 18:45   #4712
zzuzzik
Przyczajenie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

A moj synus bardzooo spokojny. Czuje jak plywa mi w brzuszku ale jak chce wyczuc dlonia na brzuszku to niestety nie chce sie maluszek ujawnic. Szkoda bo to juz 24 tydz wiec powinnam chyba czuc wyrazne kopniaczki. Oby po urodzeniu maluszek byl tak grzeczny jak teraz
W piatek wizyta u gina i napewno skierowanko na badanko-glukoza. Mam nadzieje ze dam rade, wmawiam sobie ze to dla mojego maluszka wiec chyba jakos to bedzie
zzuzzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 18:50   #4713
Fame
Zakorzenienie

Malwiska już 20 minut u ginki. Ciekawe co tam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 19:18   #4714
roksanka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
a ja mam dzisiaj wizytę i już nie mogę się doczekac bo te moje ruchy dziecka to są takie dziwne, czuję pare razy w ciągu dnia mocniejsze stuknięcia ale to są pojedyńcze ruchy i zazwyczaj z zaskocznia... moje dziecko widocznie musi pukać w sam środek łożyska bo nie czuję :P

Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
Witam byłam dzielna i w końcu was nadrobiłam choć nie ukrywam że chciałam pójść na łatwiznę i przewinąć troszeczkę ale zdjęcia waszych brzuszków mi nie dały.
Swoją drogą wszystkie śliczne jedne duże drugie mniejsze ale wszystkie beauty. Ja swojego nie zamieszczę bo wisi taki tłuszczowy, jak dzidzia go trochę podniesie to pokaże.

Co do kp to u mnie nawet medela mini electric nie pomogła po 40 minutach wydoiłam 20ml Mała nie chciała ssać więc w końcu się poddałam, walczyłam całe 3 tygodnie.

Asia dobrze że zjadłam przed chwilą drożdżówę bo ciacho wygląda mam nadzieję że równie dobrze smakowało.

W domu szpitala ciąg dalszy, mała kaszle już 3 tydzień i mnie w weekend przewiało więc do niej dołączyłam

W następnym tyg robię glukozę, w pierwszej ciąży pani zalała mi ją wrzątkiem i kazała szybko wypić
Zdrówka dla malutkiej i dla ciebie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
jAK TO JEST Z TĄ GLUKOZĄ. bĘDĘ MUSIAŁA SIEDZIEĆ 2 GODZINY W LABORATORIUM CZY BĘDĘ MOGŁA JECHAĆ DO DOMU I WRÓCIĆ NA BADANIE?
Mi nie pozwolili nigdzie się ruszać z laboratorium Musiałam siedzieć te 2h.

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Wyszłam i mamy całą litanie do wykupienia. Nienawidzę AZS :banghead: zaraz będę w domu to was nadrobię

Współczuję Natalci

A ja wróciłam już do domku zaszalałam dzisiaj w pizza hut i ledwo żyję no i kupiłam pampersy i krem oillan w super pharm reszta już wybrana a kolejki takie, że szok ale udało mi się i nie musiałam stać w ogóle, bo zrobili na te 2 dni specjalną kasę dla kobiet w ciąży i z małymi dziećmi

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 19:24   #4715
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Malwiska już 20 minut u ginki. Ciekawe co tam

już jestem po ogólnie pierwsze co to powiedziała dziewczynka ale jak jej powiedziałam że mówiła w 17tc że chłopak to zaczeła szukac i mówi że już sama nie jest pewna jak jej powiedziałam że mówiła inaczej i sprawdzimy za 2 tyg przy badaniu tętna ale powiedziała że dziewczynka, tyle że podkreśliła że to niemożliwe trochę skoro w 17tc potwierdziła chłopaka :P

wizyta trwała około 25-30minut ale bez porównania z tym co ostatnio miałam w szczecinie.
Ogólnie wg tego usg i jej pomiarów moje dziecko waży 505g - to w ogóle możliwe że przez 5 dni tyle urosło??
Wymiary 5 dni temu a wymiary dziś
bpd 52,8mm 56,7
hc 190,7 203,9
ac 152,1 169,3
fl 39,4 40,2

Edytowane przez malwiska
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:27
malwiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 19:35   #4716
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
już jestem po ogólnie pierwsze co to powiedziała dziewczynka ale jak jej powiedziałam że mówiła w 17tc że chłopak to zaczeła szukac i mówi że już sama nie jest pewna jak jej powiedziałam że mówiła inaczej i sprawdzimy za 2 tyg przy badaniu tętna ale powiedziała że dziewczynka, tyle że podkreśliła że to niemożliwe trochę skoro w 17tc potwierdziła chłopaka :P

wizyta trwała około 25-30minut ale bez porównania z tym co ostatnio miałam w szczecinie.
Ogólnie wg tego usg i jej pomiarów moje dziecko waży 505g - to w ogóle możliwe że przez 5 dni tyle urosło??
Wymiary 5 dni temu a wymiary dziś
bpd 52,8mm 56,7
hc 190,7 203,9
ac 152,1 169,3
fl 39,4 40,2
najważniejsze że jest zdrowe a reszta jakoś się da wielkość zawsze jest na ok i nie jest precyzyjna
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 19:42   #4717
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yuza Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie

Ja dzisiaj od rana walczyłam z kiepskim samopoczuciem. Myślałam w pewnym momencie, że zemdleje w domu, strasznie kręciło mi się w głowie i generalnie było mi słabo
ale! juz jest dobrze i wcinam sobie kisiel malinowy
rybka moja dzidzia ma tak samo. Jak tylko tż przystawi dłoń do brzucha to automatycznie impreza w brzuchu się kończy i tż zaczyna podejrzewać, że go oszukuje dzisiaj próbowałam nagrać jak maluch szalał, ale również się nie udało, chyba trochę się wstydzi
uważaj na siebie! i daj troche kisielu
Mamy lipcowe takie tajemnicze to i dzidzie powściągliwe
malwiska gratulacje puszki raz jeszcze
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 19:46   #4718
Fame
Zakorzenienie

malwiska - dokładnie naważniejsze, że z dzidzią ok co do płci to pewnie juz dziewczynka zostanie a szukala czegoś, bo może głupio jej bylo, że w 17tc potwierdziła chłopca..
co do wymiarów to sie nie znam, ale teraz nasze maleństwa z tygodnia na tydzień coraz bardziej rosną wiec calkiem mozliwe

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

lecę na "Na dobre i na złe" mama mnie wciągnęła
Stary 2014-03-19, 20:15   #4719
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
lecę na "Na dobre i na złe" mama mnie wciągnęła
Moja mama też namiętnie ogląda, czasem jak mam czas to z nią obejrzę, ale raczej rzadko. Ja doszkalam się z medycyny dzięki dr Houseowi

Yuza już Ci nie podjadam kisielu, miałam na stanie malinowy i już mam własną salaterkę ale dzięki, bo nie wiedziałam co mi się chce przy moim chorym żołądku, ato było właśnie to

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-03-19 o 20:19
Stary 2014-03-19, 20:26   #4720
wisienka1000
Wtajemniczenie

Ehh ja dziś cały dzień w łóżku, niby wyspana, a nieprzytomna. Chyba wina ciśnienia bo sama mam niskie jak trup i na taką pogodę "przymieram". Także Yuza nie jesteś dziś sama, pogoda we Wro przepaskudna

Ale straszycie tą glukozą a ja muszę zrobić na początku kwietnia

Mój maluszek się ostatnio strasznie rozpycha tż też regularnie czuje brzuch mi podskakuje i się robią wybrzuszenia ależ to dziwne uczucie jest... a jakie słodkie
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 20:37   #4721
Lillian_
Rozeznanie

Dzieki dziewczyny za rady wezmę pod uwagę wasze sugesite po cichu się właśnie ku tym modelom skłaniałam...
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 20:43   #4722
roksanka88
Raczkowanie

Spokojnej nocki dobranoc

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 20:48   #4723
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Właśnie się wystraszyłam bo plamiłam. Czy to możliwe ze z powodu wizyty. Ale to było o 12?? A plamienie teraz.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 20:53   #4724
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Moja mama też namiętnie ogląda, czasem jak mam czas to z nią obejrzę, ale raczej rzadko. Ja doszkalam się z medycyny dzięki dr Houseowi
Dr House obejrzałam wszystkie sezony juz po 3 razy
teraz czekam na Grę o tron

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Właśnie się wystraszyłam bo plamiłam. Czy to możliwe ze z powodu wizyty. Ale to było o 12?? A plamienie teraz.
o kurcze.. a duże plamienie? jak nie przestanie to dzwoń do gin. albo na pogotowie jedz
Stary 2014-03-19, 20:53   #4725
Lillian_
Rozeznanie

viki jakie sa te plamy? żywa krew czy lekko brunatne? coś boli? czujesz jakieś napięcie lub skurcze?
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 20:56   #4726
joanna2228
Wtajemniczenie

Jestę
Ale miałyście głupawkę aż szkoda, że nie było mnie przy kompie
Malwiska ginka spaliła pewnie cegłę, że powiedziała wtedy chłopak Najważniejsze, że wszystko ok
Dusia bidaczko z tą ręką
Fame to tak jak z nami Na dobre i na złe
Po wizycie u dermatologa właśnie zostawiłam w aptece parę stówek , zaczyna się okres dojrzewania i AZS się uaktywnił , bidula moja ma całe ręce wysypane w plackach i strasznie ją swędzi . Do tego chodzi na zajęcia korekcyjne, na których ćwiczą boso i złapała na podeszwie stopy kurzajkę i ma zakaz ćwiczenia na boso + oczywiście lek na receptę i następna kasa eh szkoda gadać
W każdym razie miłego wieczoru

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Możliwe ja też tak miałam ale po pobieraniu wymazu na cyto . Zadzwoń do gina
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 20:58   #4727
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Dużo czasu minęło.. a miałaś cytologię może? Mi gin mówi że po cyto mogą być plamienia.. Ja generalnie na plamieniach się nie znam, ale warto byłoby to skonsultować, jak masz numer to dzwoń do gin...

Fame ja już straciłam rachubę z Housem.. oglądam kiedy tylko mogę (aktualnie na tvn7 10:55 i 18) i uwielbiam go, też bym zrobiła dla niego wyjątek, jak dla Bradzia

joanna współczuję Natalci przedewszystkim i porfelowi też... :/

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-03-19 o 21:09
Stary 2014-03-19, 21:02   #4728
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Plamienie jasne bardziej jak rrozbielone kakao z odrobiną rozowej krwi. A brzuch boli ale jak na kupe. Narazie leże,możliwe ze moze gdzies otarłam.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cyto nie miałam.

17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
Stary 2014-03-19, 21:06   #4729
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Plamienie jasne bardziej jak rrozbielone kakao z odrobiną rozowej krwi. A brzuch boli ale jak na kupe. Narazie leże,możliwe ze moze gdzies otarłam.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cyto nie miałam.
jedź na pogotowie, nie ma żartów, "jak na kupe" bolą ponoć skurcze, nie ma co ryzykować, a jadąc dzwoń do gina albo zadzwoń na pogotowie zapytać co robić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 21:08   #4730
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:

Cyto nie miałam.

Moim zdaniem masz pewnie skurcze , dzwoń do gina
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:16   #4731
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny a pisalyscie wcześniej ze astma jest dziedziczna a duże jest prawdopodobienstwo?
Ciężko powiedzieć. Ale jak wybierzecie się do lekarza to powiedz lekarzowi o tej astmie. Ich czasem dobrze nakierować.
Cytat:
Dzwoń do swojego lekarza, on najlepiej będie wiedział co robić.

Ja po wizycie w lummpie Kupiłam kilka pajacy A jutro rano badania, mam nadzieję, że nie zapomnę się wysiusiać do pojemniczka jak ostatnim razem No i glukoza już się boję...
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:16   #4732
Fame
Zakorzenienie

przedwczesne skurcze to nie przelewka!! jedz kochana na pogotowie czym prędzej!!
Stary 2014-03-19, 21:18   #4733
mamaya
Zakorzenienie

viki, natychmiast jedź do szpitala! dziewczyny mają rację, taki ból brzucha "jak na kupę" to skurcze...
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:19   #4734
rybka13
Zakorzenienie

malwiska nie wiem jak jest z tymi pomiarami, ale chyba na tym etapie to juz moze byc spory przyrost wszystkiego moze tez od sprzetu zalezy, dokladnosci.
Dziwi mnie ze dalej idzie w zaparte z ta plcia, o co jej chodzi moze chce cie wkurzyc

Joanna straszne z tym AZS, moja corcia ma tak jakby zaczatki tego, mam nadzieje ze wyrosnie z tego z wiekiem

viki skonsultuj to, lepiej dmuchac na zimne, a te bole to takie niepewne..
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:20   #4735
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Fame ja już straciłam rachubę z Housem.. oglądam kiedy tylko mogę (aktualnie na tvn7 10:55 i 18) i uwielbiam go, też bym zrobiła dla niego wyjątek, jak dla Bradzia
yhy widzialam ze w tv leci ja oglądałam na kompie zawsze więc po kolei. 3 razy obejrzalam wszystkie 8 sezonów a co lepsze, te ciete riposty House'a zaczęłam rozumiec dopiero przy drugim sezonie uwielbiam go
Stary 2014-03-19, 21:22   #4736
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Na sto procent zatwardzenie bo nie regularne przy 1 mialam tak ze non stop biegalam. Moja telefonu nie daje pacjentkom ale i tak chyba mam z jej pieczatki. Nezwijam sie z bolu wiec spokojnie obserwuje.

17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
Stary 2014-03-19, 21:24   #4737
rybka13
Zakorzenienie

Dziewczyny a to badanie na glukoze robi sie tylko do 28tc? Przeciez cukrzyca moze wystapic tez pozniej czy sie myle...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:26   #4738
mamaya
Zakorzenienie

viki, jak uważasz Ty najlepiej wiesz jak się czujesz. ja bym wolała pojechać do szpitala o raz za dużo niż raz za mało
tym bardziej, że ten śluz jest podbarwiony krwią...
no ale tak jak mówię, każdy wybiera to, co uważa za słuszne...

rybka między 24 a 28 tc robi się test obciążenia glukozą.
później to po prostu jak coś niepokojącego wyjdzie w podstawowej glukozie to trzeba weryfikować i sprawdzać

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-03-19 o 21:29
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:26   #4739
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
moja to samo, wracałyśmy z zakupów i z auta dzwoniła do mojej siostry żeby szybko włączyła jej nagrywanie serial

Cytat:

Cyto nie miałam.
Kochana jedź na pogotowie , nawet się nie zastanawiaj !

Witam się po całym dniu ... byłam dziś rano w szpitalu chorób serca, zrobili mi ukg i założyli holter - wkurza mnie niesamowicie, swędzi mnie pod tymi plasterkami i nie mogę się wykąpać !
Mimo kiepskiej pogody mam świetny humor po tej wizycie w szpitalu, nigdy nie widziałam lekarza tak przejętego pacjentem. Pan doktor przyjął mnie w szpitalu poza wszystkimi kolejkami, chodził po swoich kolegach i prosił żeby zrobili mi badanie poza kolejką - a ja nie prosiłam o to mogłam spokojnie poczekać. Dawno nie spotkałam takiego człowieczeństwa w polskiej służbie zdrowia.
Jutro rano mam przyjechać oddać holter, a w piątek przyjechać do doktora (oczywiście poza kolejką) z wynikami.

Po południu wyciągnęłam Mamę na zakupki, i znowu kupiłam ciuszki dla Maluszka
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:29   #4740
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
viki, jak uważasz :noniewien: Ty najlepiej wiesz jak się czujesz. ja bym wolała pojechać do szpitala o raz za dużo niż raz za mało
tym bardziej, że ten śluz jest podbarwiony krwią...
ja nawet z kotem po 22:00 do veta na koniec miasta jechałam jak coś mu było i nie żałuję... później bym sobie nie wybaczyła gdyby coś się stało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości