|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Postaw na siebie", czyli zrzućmy kilogramy aby znów cieszyć się życiem!
Cytat:
Zamieniać 1:1, tzn. że jak odejmujesz 10g węgli, to dodajesz 10 g białka i kalorie się bilansują. 1g węgli= 4 kcal, 1 g białka= 4 kcal, 1g tłuszczu = 9 kcal. Tyle, że na spalenie 1g białka organizm potrzebuje więcej energii niż węglowodanów. Mooonik a masz rozkład BTW dla tych jadłospisów ok. 1900 kcal?
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2014-11-24 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
czyli wszelkie moje kombinacje owsiankowe odpadają ehh
Mam ten z 2068 - B T W 76,5 g 106,8 g 244,0 g reszta była liczona tylko dla kcal
#4713 |
Zakorzenienie
|
Monik, ja twaróg tylko na słodko, jest tyle pysznych wersji, że wytrawnych nie mam kiedy jeść
![]() Moje ulubione: "Lody" z mrożonym bananem Z cynamonem i orzechami włoskimi Z makiem i daktylami Z makiem i kokosem Z migdałami Ja ogólnie owoce lubię przede wszystkim same, w owsiankach, ciastach, twarogach psują mi smak :P wolę bez soczystych dodatków takie rzeczy, więc z owocami nie jem. ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Wow, gianna, ale Ty masz to dokładnie obcykane ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Ostatnio robiłam też z malinami i kakao, a niedługo wypróbuję kawowy ![]() ![]()
#4714 |
Zakorzenienie
|
ale dajesz jakiś jogurt czy mleko dla rozrzedzenia czy taki na sucho jesz?
#4715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Białko 14% Węgle 47% Tłuszcz 46% Podsumowując - za dużo tłuszczu!, za mało białka.
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2014-11-24 o 21:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zadomowienie
|
Monika cieciore praze
![]() ja twarog uwielbiam z 2 wycisnietymi zabkami czosnku i jog nat i sola lub ze szczypiorkiem ja wlasnie mniej lubie na slodko, chyba ze z cukrem i smietana ale to na diecie odpada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Wtajemniczenie
|
Ja twaróg właściwie tylko na słodko - ostatnio do placków, z musem jabłkowym, z odrobiną miodu, z cynamonem.
Szkrabus jak córeczka?
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2014-11-24 o 21:54 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
Tak? Nie wiem, kopiowałam z ilewazy może coś nie do końca zaznaczyło.
Tłuszcze no właśnie, już pisałam kiedyś, że przypuszczam, że jest ich za dużo :/ Od jutra będę uważniej patrzeć na nie. I na resztę ![]() taka owsianka - płatki, kakao, serek homo może być? I jeszcze chciałam zapytać o zapiekaną owsiankę - robicie ją wieczorem, jecie rano na zimno, czy pieczecie z rana? i w ogóle wielkie dzięki dziewczyny!! Gianna, Psotka, Madzia, Szkrabuś wszystkie razem i każdą osobno całuję ![]() ![]() ![]() ![]()
#4719 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Owsiankę zapiekaną jadam rzadko i jem na zimno ![]() Polecamy się na przyszłość ![]() ![]() A co najbardziej podbija Ci tłuszcze w diecie?
![]() |
#4720 |
Zakorzenienie
|
z dzisiejszego dnia wątróbka na obiad, potem jajo, serek homo
z tego poprzedniego faktycznie coś skopane, bo banan ma 28,2gr tłuszczu, a rodzynki 0,2 węglowodanów ![]() będę robić screeny. a ogólnie to chyba wiórki kokos, pestki, orzechy, nie odmierzam tylko sypię 'na oko' :/
#4721 |
Zadomowienie
|
Monika
![]() Gianna mala marudna, boli ja glowa, oczka i bardzo sie wkurza ze ja swedzi a to dopiero poczatek ale damy rade ,musimy, dzieki ze pytasz |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Owsianki zapiekane zwykle przygotowuję poprzedniego dnia, a rano piekę. Kiedyś pół godziny to było dla mnie za dużo czekania, ale już daję radę ![]()
![]() |
#4723 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ale dziś ponuro ![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
A u nas jakieś nieśmiałe słońce
![]() Na śniadanie były placki owsiane na mleku kokosowym z kawowym serkiem homo ![]() ![]() Na drugie będą razowe grzanki z łososiem i capri, więc też pycha. Na obiad udka kurczaka w pomidorach z ryżem, na kolację bigos i jabłko ![]() Szkrabus, trzymajcie się! Monik, jak tam nastrój dziś? Ja nie wiem, jakbym policzyła to zdaje mi się że zjadam ogromne ilości tłuszczu ![]() Miłego dnia!
#4725 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U mnie normalnie białooooo!!! Tyle śniegu, a ja jeszcze mam letnie opony ![]() ![]() Na śniadanie zjadłam płatki ryżowe na mleku z suszonymi daktylami ![]() ![]() mooonik mam nadzieję, że coś kumasz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() szkrabuś dacie radę! Wytrwałości! ![]() ![]() Psotka spróbuj kawowy twaróg koniecznie ![]() ![]() ![]() gianna Twoja wiedza jest naprawdę ogromna! ![]() ![]() Dziewczyny! Mam pytanie: Co myślicie na temat budyniu? Takim bez cukru, z torebki... Nie lubiłam nigdy budyniu, ale zwyczajnie mam na niego ochotę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
Śnieg
![]() Bieluch to jak zwykły homo, do niego od paru tygodni sypię kawę i totalnie się od tego smaku uzależniłam ![]() ![]() ![]() ![]() Dla mnie budyń z torebki to ta sama kategoria co gotowe deserki, czyli zdecydowanie słodycz. Ugotuj sobie zwykły budyń z mleka z mąką ziemniaczaną...
#4727 |
Wtajemniczenie
|
Psotka u Ciebie jak zwykle pysznie
![]() Madziulek co do budyniu - z nim jest taki "problem", że zrobiony ze zwykłym cukrem, to głównie weglowodany i to o wysokim IG. Z ksylitolem jest znacznie lepiej ![]() ![]() ![]() A jeżeli chodzi o sam skład to mąka (skrobia) ziemniaczana / skrobia kukurydziana, aromat i barwnik - przeważnie naturalny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2014-11-25 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Przyczajenie
|
Witajcie Kochane Odchudzaczki
![]() Jeśli pozwolicie chciałabym dołączyć do Waszego grona. Ja postanowiłam wziąć się za siebie 5 tygodni temu. Dokładnie 20.10.2014 r. Zaczynałam z 60,7 kg przy wzroście 164 cm. W tej chwili 3,8 kg w dół ale co najważniejsze cm lecą w dół. Jest ich aż 42,5 cm. Może napiszę jak udało mi się te trochę zrzucić. Otóż nie jestem na jakiejś diecie. Po prostu jem mniej, nie jem ziemniaków białego pieczywa. I ogólnie mniej jem. Nie przejadam się jak kiedyś ![]() ![]() Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do siebie ? ![]() Pozdrawiam Monika |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też jestem uzależniona od tego smaku ![]() ![]() Dzięki za odpowiedź ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() Od razu dla sprostowania - nie mamy żadnych konkretnych diet - prawie żadna ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
Monisia, witaj u nas
![]() Żadna z nas nie jest na konkretnej diecie, Szkrabus tylko coś testuje, ale to od niedawna ![]() ![]()
#4731 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=
Witamy! ![]() Od razu dla sprostowania - nie mamy żadnych konkretnych diet - prawie żadna ![]() ![]() Dziękuję ![]() Myślałam że macie konkretne diety i się ich mocno trzymacie. Ja jem dużo warzyw i ogólnie też staram się jeść zdrowo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Odebrałam wczoraj jeden wynik a jeszcze musze poczekać na dwa. Kortyzol za wysoki...wizyta u endokrynologa w następnym tygodniu. Leze plackiem dzisiaj ból głowy itd. Za to dieta wczoraj idealnie, zakupy zrobilam, dom posprzatalam, pranie poprasowanie wszystko zrobione ![]() Gianna duża wiedza ![]() Mooonik powolutku i będziesz wiedziała co i jak z makroskladnikami ka kiedyś korzystałam dużo z tabeli kalorii tam jest co ile ma tłuszczów węgli białka Cytat:
Wysłano z telefonu ![]()
Przeszłości już nie ma, przyszłości jeszcze nie ma, jest tylko teraz. Tu i teraz możesz coś zmienić. ![]() Tylko od Ciebie zależy jakiego wyboru dokonasz ![]() "Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Wtajemniczenie
|
Mmelisjaa a jakie tsh Ci wyszło?
Monisia witaj ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2014-11-25 o 09:10 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Szkrabus szybkiego przejścia ospy z córeczką ![]() Gianna jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej wiedzy, naprawdę! ![]() Cytat:
![]() ![]() a nastrój taki sobie ![]() Cytat:
![]() ![]() Madzia im więcej czytam tym mniej wiem. Ja też nie chciałabym wyrzucać jakichś rzeczy w jadłospisu ![]() co do budyniu to ja robię zwykły śmietankowy/waniliowy bez cukru, a polewam sokiem malinowym mojej mamy ![]() ![]() dziś na śniadanie zrobiłam owsiankę z 4łyżek płatków, łyżki kakao, kilka rodzynek, pół banana i dodałam prawie cały serek homo(prawie bo 1łyżeczka poszła do porcji Julitkowej) Wrzuciłam to w ilewazy i tamtejszy serek homo ma całkiem inne wartości niż ten mój z opakowania. Ilewazy mówi tak: masa 140gr (B) 7,7gr, (W) 24,0gr (T) 7,0gr kcal 183 moj serek - masa 140gr (B) 20gr (W) 4,5gr (T) 2,5% kcal 140 to jest znaczna różnica i w białku i węglowodanach :/ Na obiad chcę zupę pieczarkową. O czymś powinnam pamiętać? Bedzie marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki(uduszone wcześniej na łyżeczce masła) i makaron razowy. Do tego udko dla mnie. Niezabielana bo nie jadamy takiej.
![]() |
#4735 |
Wtajemniczenie
|
Mooonik zupa z udkiem ok, a serek homo - twój ma znacznie mniej tłuszczu. Może spróbuj właśnie na tabele kalorii, bo tam są produkty różnych producentów i można coś dopasować, albo na potreningu. Ja korzystam z fat secret, ale to na telefonie.
Mooonik ten serek z ile waży to chyba jakiś slodzony - np. waniliowy. Podobny skład makro ma tutti waniliowy z biedry. Może poszukaj homo naturalnego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2014-11-25 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
ok to poszukam jeszcze tych tabeli
![]() w dzienniku ilewazy jest dostępny tylko ten jeden :/
#4737 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Te aplikacje są o tyle dobre ze wystarczy zeskanować kod kreskowy i wpisać gramy chyba ze nie ma produktu w bazie to trzeba go dodać ale rzadko się to zdarza. A jeśli nie to polecam tabele kalorii albo tak jak gianna napisała potreningu tez korzystam z potreningu ale długo mi zajmuje wprowadzenie tam produktów, wiec wole korzystać z aplikacji. Miałam taką książkę tabele kalorii i stamtąd się nauczylam o białkach węglach i Tłuszczach a najlepiej w sklepie patrzyć na składy ![]() Wysłano z telefonu ![]()
Przeszłości już nie ma, przyszłości jeszcze nie ma, jest tylko teraz. Tu i teraz możesz coś zmienić. ![]() Tylko od Ciebie zależy jakiego wyboru dokonasz ![]() "Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ps. A Ty masz jakiś cel wagowy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
monisia jaki wiek robi swoje
![]() ![]() ![]()
#4740 |
Zadomowienie
|
Hej
dzieki dziewczyny za mile slowa ![]() ja dzis na sniadanie mialam kurczaka w foli,kapuste kiszona i chlebek zytni przegryzka jablko na obiad poledwica, sos pieczarkowy, salatka przegryzka gotowana biala fasola zmiksowana z bananem (dziwnie brzmi ale mi smakuje ![]() a potem nie wiem jeszcze co zjem, moze jajka? ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Monisia ja jestem kilka lat po 30 ![]() mam 2 dzieci (jedno tez w 1 klasie ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.