![]() |
#4711 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXI
Cytat:
Rozmawiałam z naszym wspólnym znajomym - zabierze jego rzeczy ode mnie w październiku. Nie wiem co z moimi rzeczami i pieniędzmi, poczekam jeszcze, może jakoś je przekaże. Cytat:
![]()
![]() |
#4712 |
Zadomowienie
|
Kilka miesięcy później do niego wróciłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Los bywa przewrotny. Na początku znajomości oburzył się, że jak mój eks mógł mnie rzucić. A teraz sam on mógł. Smutno mi, jak widzę go dostępnego na fb, że nie zatroszczy się o mnie, że być może prowadzi teraz uroczą rozmowę z nową znajomą. Że pisze do niej tak jak do mnie: cześć Księżniczko, witam piękną Panią, ciągle o pani myślę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sadzicie, ze rozmyslanie i przezywanie zwiazku, tego, co w nim bylo, jest lepsze od uciekania od tego myslami? Troche poprzezywalam, ale teraz nie wiem, czy podswiadomie nie uciekam od czegos, na co juz nie mam wplywu. Boje sie, ze nagle uderzy cos we mnie ze zdwojona sila, kiedy sie zobaczymy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale i tak mi cuda wianki opowiadał przez ten czas. Byłam najkochańszą kicią i księżniczką ![]() ![]() Rozważam opcję zostania starą panną. No nie wyobrażam sobie nowego związku.
![]() |
#4716 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się nie powstrzymuję przed niczym. Mój organizm sam ustala czego w danym momencie potrzebuje. Musimy przez to przejść ze wszystkimi etapami. A pewnie jeszcze będzie ich mnóstwo przed nami. Trzeba przejść przez smutek, żal, niemożność zrozumienia i łączenia faktów, wściekłość , ból, wspomnienia, dobre wspomnienia, złe wspomnienia, dużo łez. Aż w końcu któregoś dnia obudzimy się oczyszczone. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiecie co? Tak sobie mysle, ze wszystkie, ktore pisza, ze facet je zostawia, bo wypalilo sie z jego strony i mowi, ze nie kocha, moga powiedziec to samo - ze nie zrobily zadnego kardynalnego bledu, ktorego nie daloby sie naprawic rozmowa, ze staraly sie, tak duzo mu daly, a on nie docenil... No i majac na mysli siebie - mysle, ze ja za duzo dalam. Odebralam mu mozliwosc starania sie, bo w pewnym momencie ja bardziej przejelam inicjatywe. Nie chodzi o to, ze sie za to winie, tylko zastanawiam sie, czy nie kazdy facet jest z tej samej gliny ulepiony... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4718 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4719 |
Przyczajenie
|
Hej wizażystki,
długo zbierałam się, żeby do Was dołączyć, jeszcze dłużej, żeby tutaj napisać. Ale muszę to zrobić, dla samej siebie, może to złagodzi i ostudzi wszystkie emocje związane z rozstaniem. Z byłym nie jesteśmy razem już dwa miesiące, było i jest mi bardzo ciężko, ale totalna rozsypka zaczęła się kiedy ten zaczął znów się kajać i zapewniać, że się zmieni, będzie inaczej. Uwierzyłam, znowu się zawiodłam.. Mam wrażenie, że szuka ze mną kontaktu tylko i wyłącznie dlatego, żeby sobie zamoczyć od czasu do czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Wtajemniczenie
|
U mnie najgorsze są poranki.. Czuję się wtedy zawiedziona i tęsknię. Często jeszcze w dodatku mi się śni.
Ja też już nie płaczę. Ale nie wyleczyłam się jeszcze. Denerwuje mnie jego obojętność na to. Zapewne dobrze się bawi. Chciałam się wziąć w garść w końcu, ale nie jestem chyba na to gotowa. Dopiero 3 tydzień leci. Przykro mi, bardzo przykro. Edytowane przez nie_powiem Czas edycji: 2014-08-12 o 08:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() W związku są dwie osoby i trzeba o tym pamiętać, ale pamiętać musi nie tylko strona, która bierze, ale też ta, która aktualnie daje. Miejmy wymagania. Nie zapominajmy, że partner też się musi o nas starać. Rozpieszczajmy, ale pamiętajmy, że on też powinien. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- To jest niestety dość częste zjawisko, dlatego jeśli już raz się okazało, że jego zapewnienia są guzik warte, to dla własnego zdrowia psychicznego lepiej się odciąć...
![]() |
#4722 |
Przyczajenie
|
dla mnie najgorsze są wieczory, mamy wspólnych znajomych, często się z nimi spotykam, nie chcę siedzieć sama w czterech ścianach i płakać, bo wiem, że to i tak nastąpi w nocy bądź nad ranem.
w chwilach gdy siedzę z nimi, piję piwo i robi się miło, mam wrażenie że jednak wszystko da się naprawić, będzie tak jak dawniej, przecież nic złego tak naprawdę się nie stało. kusi mnie wtedy, żeby napisać, zadzwonić, poszukać jakiegokolwiek kontaktu. a gdy ktoś z paczki wspomni o nim, robi mi się tak dziwnie gorąco.. wiem, że nie powinno tak być, powinnam mieć wyje*ane, ale po prostu nie potrafię. ON jest straszy ode mnie, zna mnie praktycznie od pieluszki i nigdy nam to nie przeszkadzało..teraz jednak myślę, że różnica wieku jest jednak za duża.. a ciężko jest się nie spotykać i nie mieć wspólnych znajomych na wsi "osiedlu", gdzie mieszkamy.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Z natury jestem choleryczką, a on działał na mnie tak jak balsam - czułam się przy nim spokojna. Cytat:
Też miałam wrażenie, że na pewnym etapie ja przejęłam inicjatywę, ja częściej chciałam się spotykać. Czytałam o tym w "Mężczyźni są z Marsa. Kobiety z Wenus". Że faceci są jak sprężyny i nawet jeśli kochają muszą raz na jakiś czas na chwilę oddalić się od partnerki i to często następuje wtedy, gdy partnerka chce się zbliżyć. Cytat:
Dziewczyny nie wiem, czy dobrze zrobiłam, ale zaczęłam się udzielać na badoo, podobno tam mnóstwo kobieciarzy i zastanawiam się, czy raczej nie lepsza będzie sympatia... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Wtajemniczenie
|
Ja się właśnie popłakałam. Było mi tego trzeba.
Też czasami liczę na to, że da się to wszystko naprawić. Że w końcu potrafię.. A później. Później przypominam sobie te słowa, że dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki, żebym dała sobie spokój, że nic nie wskóram, że jest już za późno na zmiany.. https://www.youtube.com/watch?v=kjFiqRYjAqo Nic tak do mnie nie trafia jak ta piosenka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Przyczajenie
|
Później przypominam sobie te słowa, że dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki, żebym dała sobie spokój, że nic nie wskóram, że jest już za późno na zmiany..
https://www.youtube.com/watch?v=kjFiqRYjAqo Nic tak do mnie nie trafia jak ta piosenka.[/QUOTE] skąd ja to znam.. ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Rozeznanie
|
U mnie też poranki są najgorsze. Stężenie neuroprzekazników nie takie? Hormony? Coś w tym jest.
Badoo nie jest takie złe, ale lepiej nastawić się na szukanie kolegów a nie miłości
#4727 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkie chwile mi się przypominają. Nie mogę się od tego uwolnić. Nawet krojenie arbuza kojarzy mi się z nim. Był mi najbliższą osobą. A teraz?
Jak to możliwe, że w kilka chwil można odmienić tak bardzo czyjeś życie i z niego po prostu s☠☠☠☠☠☠☠ić? |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Przyczajenie
|
siedząc i myśląc mam teraz wrażenie, że im bardziej zależy kobietom, tym mniej mężczyznom. oni chcą być zdobywcami, póki widzą, że mogą jeszcze zdobywać, adorują, starają się.. w związku pojawia się rutyna, że tak napiszę, dla mężczyzny nawet NUDA, to się zmywa...
ot takie męskie świnie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Raczkowanie
|
Błagam, niech mi któraś da kopa w dupę, żebym o nim przestała myśleć
![]()
#4730 |
Przyczajenie
|
może dzisiaj jakieś mega wielkie sprzątanie domostwa?
zmęczę się, zasnę, i jutro kolejny dzień.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Przyczajenie
|
widocznie jeszcze nie dorośli..
wydaje mi się, że ja, chociaż sporo młodsza, jestem sto razy bardziej dojrzalsza.. i tak jak każdej, marzy mi się prawdziwa i szczęśliwa miłość u jego boku, nie muszę bawić się w klubach, spać z kim popadnie, wcale mnie to nie bawi, chce tylko ustatkowanej szczęśliwej miłości |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 |
Rozeznanie
|
Chyba wszystkie oczekujemy stabilizacji, spokoju i pewnej miłości. Oni nie potrafili nam tego dać.
Zróbmy sobie zlot złamanych serc :-D
#4735 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Przyczajenie
|
wszystko było by dobrze, dałabym sobie radę z rozstaniem, bo na ogół jestem twarda.. ale nie w tym przypadku, i gdy go widzę praktycznie codziennie. jak wraca z pracy, jedzie na trening, wraca z treningu, spotyka się z kumplami.. coś we mnie pęka i wtedy totalnie się rozsypuje..
staram się go unikać, ale czasami to jest niezależne ode mnie.. może ja po prostu podświadomie chce go zobaczyć? |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Przyczajenie
|
To naprawdze dziwne , bo u mnie rano tez jest najgorzej.
A zwlaszcza dzisiaj , bo snilo mi sie ze blagalam go zeby wrocil, a on mnie poprostu zgnojil. Wczoraj snilo mi sie o dziwo ze calowalam sie z jakims przystojnym facetem i caly dzien bylo mi jakos tak lepiej. Wcale nie rozpaczalam i mialam taka jakas motywacje we mnie. A dzis znow wszystko powrocilo.....jak mozna tak rozpaczac za osoba ktora ma mnie gleboko w du**e ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Raczkowanie
|
jutro przylatuje do mnie moja przyjaciółka z Anglii, więc się cieszę. najlepsze jest to, że to właśnie ona na początku roku zaciągnęła mnie w miejsce, w którym poznałam mojego eksa.
bardzo za nim tęsknie i jest mi przykro, że od soboty się do mnie nie odzywa, choć mieliśmy się zgadać po weekendzie. boli mnie myśl, że w sobotę mogłam z nim spędzić ostatnie chwile i już go więcej nie zobaczyć. Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, których były odezwał się po rozstaniu...ile czasu minęło, jak się z Wami skontaktował? Edytowane przez She is pink Czas edycji: 2014-08-12 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Raczkowanie
|
Mój po kilku dniach napisał mi wiadomość, że to rozstanie to jego wina i że on nie sprostał moim oczekiwaniom, bla bla bla.
Dołączam do klubu dziewczyn, które przeżywają katorgę porozstaniową z rana. Wieczorem ćwiczę do upadłego, potem czytam wizaż i zasypiam. Rano mam taką gonitwę myśli. Ot dziś sobie przypomniałam nasz seks... |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Rozeznanie
|
Nie wiem, czy ktokolwiek mnie tu pamięta (w końcu od mojej bytności w tym wątku zdążyłyście naprodukowac kolejne dwie części
![]() ), ale wpadłam się przywitac ![]() \ ja zajęłam się nowymi rzeczami, mam mało czasu, poznałam kogoś w międzyczasie ale to okazał się niewypał i chyba zostanę sama, w każdym razie teraz wiem, że lepsze nic niż byc z kimś kto nie kocha tak samo mocno, kto zwodzi, oszukuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.