Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-27, 11:57   #4711
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez MissTerrible Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ nie jestem ekspertem Ale akurat sma¿enie nie ma tutaj raczej znaczenia. Rafinowanie to inaczej oczyszczanie oleju, tylko pytanie - oczyszczanie z czego? Rafinacja przebiega w wysokiej temperaturze, wiêc cze¶æ specjalistów uwa¿a ¿e w ten sposób traci siê to co cenne. Producenci g³ównie oleju rzepakowego broni± siê, ¿e rafinowanie to bardziej uszlachetnianie oleju czyli pozbywanie siê zanieczyszczeñ, metali ciê¿kich i pozosta³o¶ci po nawozach, ale kwasy t³uszczowe pozostaj± nienaruszone... Z drugiej strony, rafinowanie jest podobno procesem chemicznym, wiêc wszyscy EKO twierdz± ¿e jest z³y. Na surowo nierafinowany na pewno doda smaku, bo rafinowanie pozbawia oleje smaku i zapachu. Wydaje mi siê ¿e chyba w przypadku rzepaku rafinacja faktycznie jest dobra, bo jednak jest tak masowo uprawiany...

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Fajny artyku³, po spodem te¿ sporo komentarzy Sama siê trochê dokszta³cê

http://dziecisawazne.pl/oleje-do-smazenia/
Faktycznie fajny.

Jaki dzisiaj ruch na w±tku, super!
Tylko teraz pewnie padnie .

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:00   #4712
maniastania
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

Cytat:
Napisane przez MissTerrible
Witaj Ja te¿ od niedawna siê udzielam. I pomaga mi to bardzo, mam nadziejê, ¿e i dla Ciebie bêdziemy podpor±. Coraz wiêcej nas tutaj! I dobrze, im nas wiêcej tym wiêksza motywacja A powiem Wam, ¿e moja jest ostatnio kosmiczna!! Chcia³abym jako¶ Wam trochê wys³aæ
Kurde, u mnie w³a¶nie z t± motywacj± zawsze najtrudniej.
Gdy tylko us³yszê parê komplementów to zaraz siê tak nimi podniecê, ¿e oczywi¶cie wynagradzam siê jakim¶ smako³ykiem, zapominaj±c ¿e nie jestem psem .

Cytat:
Nie obcinaj t³uszczy!! Te dobre, czyli w³a¶nie ro¶linne nieutwardzone spo¿ywane jako olej czy bezpo¶rednio w postaci orzechów czy owoców (awokado) lub te które zawiera miêso ryb s± bardzo wa¿ne! Sama napisa³a¶, rozpuszczaj± siê w nich witaminy, dodatkowo omegi s± bardzo cenne! Nie rezygnuj z t³uszczu, lepiej obetnij wêgle
Niestety bêdê musia³a to zrobiæ, aby na nowo organizm pobudziæ, bo pewnie bardzo szybko przyzwyczai siê do diety, na której obecnie jestem i w³a¶nie za jaki¶ miesi±c stanie w miejscu.

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892
maniastania witamy napisz cos wiêcej jak teraz sie odzywiasz, czy cos cwiczysz, itp
Cytat:
Napisane przez Melonade
A co æwiczysz i jak wygl±da ta Twoja dieta? Akceptujemy tylko zdrowe od¿ywianie, ¿adnych g³odówek!
Do ¦wi±t 15kg to du¿o, my tu siê g³owimy czy nam siê 10 uda albo chocia¿ 8 ...
Zdajê sobie sprawê, ¿e 15 kg to du¿o, ale przy wszystkich za³o¿eniach jest du¿e prawdopodobieñstwo, ¿e mo¿e siê udaæ, choæ nie powiem, ¿e -10 na minusie te¿ bym nie pogardzi³a.

S³owem wstêpu muszê zaznaczyæ, ¿e zdecydowa³am siê na tak± dietê przez wzgl±d na moj± ogóln± niesubordynacje, szybk± utratê motywacji i stany depresyjne spowodowane nagromadzeniem siê tkanki t³uszczowej w mózgu .

Pogada³am z moim koleg±, który równocze¶nie zosta³ moim trenerem personalnym, dietetykiem i generalnie zaczynam siê ju¿ do niego modliæ. Dieta i treningi ustalili¶my tak, ¿ebym do ¶wi±t mog³a zgubiæ jak najwiêcej siê da. Pó¼niej przechodzê na bardziej urozmaicon± dietê i przestajê sobie oraæ g³owê a¿ tak mocno.

Generalnie jem 6 posi³ków dziennie. Pierwszy to omlet z p³atków owsianych i jednego jajka, kolejne cztery posi³ki to 100g kurczaka lub indyka pieczonego + dowolna ilo¶æ warzyw + w zale¿no¶ci od pory dnia albo pó³ paczki ry¿u, albo kilka wafli ry¿owych. Ostatni posi³ek wieczorem to bia³eczko, jako ¿e dosyæ intensywny wysi³ek fizyczny i miê¶nie równie¿ chcemy budowaæ . Czyli ma³o wêgli, du¿o bia³ka na budowê miê¶ni i warzywa, jako witaminy.

Co do æwiczeñ to si³ka codziennie, oczywi¶cie na ile zdrowie pozwala. Czasem zakwasy s± zbyt du¿e, by siê wybraæ. Ale zamys³ jest taki, ¿e 5 razy w tygodniu trening si³owy, ka¿dego dnia inna partia cia³a, a 7 dni w tygodniu 45 min. kardio na bie¿ni.

Wiem, ¿e generalnie wszystko brzmi mega intensywnie, ale niestety nie umiem inaczej. Chcê po¶wiêciæ te dwa miesi±ce na taki tryb ¿ycia, by zrzuciæ jak najwiêcej siê da, co w konsekwencji zmotywuje mnie do dalszej walki i generalnie zmiany swojego podej¶cia do jedzenia. Niestety jestem jedn± z osób, która bêdzie musia³a ju¿ zawsze uwa¿aæ na to, co jem, bo choæby krótki brak samokontroli przejawia siê u mnie od razu kilogramami na plusie.
maniastania jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:14   #4713
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Faktycznie fajny.

fajnie fajnie ja bede aktywna do ¶rody rana

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez maniastania Poka¿ wiadomo¶æ
Gdy tylko us³yszê parê komplementów to zaraz siê tak nimi podniecê, ¿e oczywi¶cie wynagradzam siê jakim¶ smako³ykiem, zapominaj±c ¿e nie jestem psem .

Niestety bêdê musia³a to zrobiæ, aby na nowo organizm pobudziæ, bo pewnie bardzo szybko przyzwyczai siê do diety, na której obecnie jestem i w³a¶nie za jaki¶ miesi±c stanie w miejscu.

Zdajê sobie sprawê, ¿e 15 kg to du¿o, ale przy wszystkich za³o¿eniach jest du¿e prawdopodobieñstwo, ¿e mo¿e siê udaæ, choæ nie powiem, ¿e -10 na minusie te¿ bym nie pogardzi³a.

S³owem wstêpu muszê zaznaczyæ, ¿e zdecydowa³am siê na tak± dietê przez wzgl±d na moj± ogóln± niesubordynacje, szybk± utratê motywacji i stany depresyjne spowodowane nagromadzeniem siê tkanki t³uszczowej w mózgu .

Pogada³am z moim koleg±, który równocze¶nie zosta³ moim trenerem personalnym, dietetykiem i generalnie zaczynam siê ju¿ do niego modliæ. Dieta i treningi ustalili¶my tak, ¿ebym do ¶wi±t mog³a zgubiæ jak najwiêcej siê da. Pó¼niej przechodzê na bardziej urozmaicon± dietê i przestajê sobie oraæ g³owê a¿ tak mocno.

Generalnie jem 6 posi³ków dziennie. Pierwszy to omlet z p³atków owsianych i jednego jajka, kolejne cztery posi³ki to 100g kurczaka lub indyka pieczonego + dowolna ilo¶æ warzyw + w zale¿no¶ci od pory dnia albo pó³ paczki ry¿u, albo kilka wafli ry¿owych. Ostatni posi³ek wieczorem to bia³eczko, jako ¿e dosyæ intensywny wysi³ek fizyczny i miê¶nie równie¿ chcemy budowaæ . Czyli ma³o wêgli, du¿o bia³ka na budowê miê¶ni i warzywa, jako witaminy.

Co do æwiczeñ to si³ka codziennie, oczywi¶cie na ile zdrowie pozwala. Czasem zakwasy s± zbyt du¿e, by siê wybraæ. Ale zamys³ jest taki, ¿e 5 razy w tygodniu trening si³owy, ka¿dego dnia inna partia cia³a, a 7 dni w tygodniu 45 min. kardio na bie¿ni.

Wiem, ¿e generalnie wszystko brzmi mega intensywnie, ale niestety nie umiem inaczej. Chcê po¶wiêciæ te dwa miesi±ce na taki tryb ¿ycia, by zrzuciæ jak najwiêcej siê da, co w konsekwencji zmotywuje mnie do dalszej walki i generalnie zmiany swojego podej¶cia do jedzenia. Niestety jestem jedn± z osób, która bêdzie musia³a ju¿ zawsze uwa¿aæ na to, co jem, bo choæby krótki brak samokontroli przejawia siê u mnie od razu kilogramami na plusie.
ambitny plan nie powiem ale wydaje mi siê mo¿liwy je¶li Ty jeste¶ zdyscyplinowana i nie masz s³abszych dni
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:16   #4714
MissTerrible
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144

Cytat:
Faktycznie fajny.

Nic nie padnie Nie mo¿e! Nie kiedy moja motywacja osi±ga poziom stratosfery Nareszcie u mnie wysz³o s³oñce i mimo zimy która i tak nadejdzie nie pozwolê sobie na chury!!
MissTerrible jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:24   #4715
maniastania
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nurek119 Poka¿ wiadomo¶æ
ambitny plan nie powiem ale wydaje mi siê mo¿liwy je¶li Ty jeste¶ zdyscyplinowana i nie masz s³abszych dni
Ja to ju¿ za du¿o takich s³abszych dni w swoim ¿yciu mia³am i mam dosyæ t³umaczenia sobie, ¿e jestem tylko s³abym cz³owiekiem bez silnej woli, zagryzaj±c ka¿de s³owo frytkiem.
Potrzebowa³am bardzo du¿o czasu, ¿eby u¶wiadomiæ sobie, co mnie uszczê¶liwia. Jest to przede wszystkim kontrola nad sam± sob±, której przez d³ugi czas nie umia³am odnale¼æ.

W weekend odwiedzi³am rodzinê, która jak zwykle spotka³a siê przy biesiadnie zastawionym stole. Ja wyjê³am pojemnik ze swoim jedzeniem i prze¿ywaj±c wewnêtrzne rozdarcie szama³am kurczaka z kalafiorem. By³am mega dumna, bo zawsze tak± walkê przegrywa³am my¶l±c, ¿e jeden raz mogê :p . Nie mogê! Bo gdy zrobiê to raz ³atwiej jest mi ju¿ siêgn±æ po co¶ niezdrowego znowu. A wtedy nic tylko z li¶cia sobie daæ
Stary 2014-10-27, 12:24   #4716
pretty_girl19892
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 784
GG do pretty_girl19892

Cytat:
Nic nie padnie Nie mo¿e! Nie kiedy moja motywacja osi±ga poziom stratosfery Nareszcie u mnie wysz³o s³oñce i mimo zimy która i tak nadejdzie nie pozwolê sobie na chury!!
W Gdañsku te¿ w koñcu s³oneczko i od razu inaczej siê funkcjonuje
Ja wybieram siê nied³ugo na kurs spacerkiem, bêdzie ko³o 4 km z powrotem bêdzie niestety ju¿ ciemno

maniastania ciekawe zasady, ale ja myslê ¿e jak dla mnie by³oby zbyt monotonnie! Codziennie 4 razy kurczak/indyk, myslê ¿e po tygodniu ju¿ bym nie mog³a na niego patrzeæ przez tak ograniczone wêgle ba³abym siê ¿e bêdzie mnie ci±gnê³o do slodyczy dla mnie przede wszystkim za ma³o urozmaicenia, za ma³o ró¿norodnosci. oczywicie mowie o sobie, je¿eli bêdziesz mia³a duzo samozaparcia to oczywiscie trzymam za Ciebie kciuki i czekamy na efekty
pretty_girl19892 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:31   #4717
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:

15 kilogramów to bardzo du¿o, przy za³o¿eniu tak intensywnego treningu którym chcesz zbudowaæ miê¶nie... Miê¶nie musz± je¶æ, chyba ¿e jeste¶ kulturyst± w sezonie startów z zawodach. Jak narzucisz taki rygor a po miesi±cu siê poddasz bo bêdzie zastój to wróci z nawi±zk±! Sama napisa³a¶ ¿e z motywacj± kiepsko, mo¿e warto jej najpierw poszukaæ i zrealizowaæ jaki¶ mniejszy cel?

Nie zrozum mnie ¼le... Proces chudniêcia zawsze w pewnym momencie trochê siê zatrzymuje, organizm orientuje siê ¿e zabierasz mu to co skrupulatnie zbiera³ i wcale mu siê to nie podoba. Je¶li w takim momencie zabierzesz mu t³uszcze to wydaje mi siê, ¿e to du¿y b³±d...

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Poka¿ wiadomo¶æ
W Gdañsku te¿ w koñcu s³oneczko i od razu inaczej siê funkcjonuje
Ja wybieram siê nied³ugo na kurs spacerkiem, bêdzie ko³o 4 km z powrotem bêdzie niestety ju¿ ciemno
Ja tak w przeno¶ni o tym s³onku bardziej w mojej 'g³owie' Choæ faktycznie pogoda jest i u mnie na ¦l±sku ³adna 4 km fajny spacerek

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 12:32   #4718
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to ju¿ za du¿o takich s³abszych dni w swoim ¿yciu mia³am i mam dosyæ t³umaczenia sobie, ¿e jestem tylko s³abym cz³owiekiem bez silnej woli, zagryzaj±c ka¿de s³owo frytkiem.
Potrzebowa³am bardzo du¿o czasu, ¿eby u¶wiadomiæ sobie, co mnie uszczê¶liwia. Jest to przede wszystkim kontrola nad sam± sob±, której przez d³ugi czas nie umia³am odnale¼æ.

W weekend odwiedzi³am rodzinê, która jak zwykle spotka³a siê przy biesiadnie zastawionym stole. Ja wyjê³am pojemnik ze swoim jedzeniem i prze¿ywaj±c wewnêtrzne rozdarcie szama³am kurczaka z kalafiorem. By³am mega dumna, bo zawsze tak± walkê przegrywa³am my¶l±c, ¿e jeden raz mogê :p . Nie mogê! Bo gdy zrobiê to raz ³atwiej jest mi ju¿ siêgn±æ po co¶ niezdrowego znowu. A wtedy nic tylko z li¶cia sobie daæ
rozumiem i trzymam kciuki
a w jakim jeste¶ wieku je¶li to nie tajemnica?
Stary 2014-10-27, 12:36   #4719
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Ja tak w przeno¶ni o tym s³onku bardziej w mojej 'g³owie' Choæ faktycznie pogoda jest i u mnie na ¦l±sku ³adna 4 km fajny spacerek
Tak to jest jak robie dwie rzeczy na raz, tj czytam wizaz i maluje pazury
Oczywiscie rozumiem i trzymam kciuki ¿eby tak ju¿ zostalo a¿ do spelnienia swojego zalozonego celu
Stary 2014-10-27, 12:41   #4720
maniastania
Przyczajenie

Cytat:

maniastania ciekawe zasady, ale ja myslê ¿e jak dla mnie by³oby zbyt monotonnie! Codziennie 4 razy kurczak/indyk, myslê ¿e po tygodniu ju¿ bym nie mog³a na niego patrzeæ przez tak ograniczone wêgle ba³abym siê ¿e bêdzie mnie ci±gnê³o do slodyczy dla mnie przede wszystkim za ma³o urozmaicenia, za ma³o ró¿norodnosci. oczywicie mowie o sobie, je¿eli bêdziesz mia³a duzo samozaparcia to oczywiscie trzymam za Ciebie kciuki i czekamy na efekty
No wiesz, te dwa miesi±ce my¶lê, ¿e jestem jeszcze w stanie prze¿yæ. Pó¼niej, jak pisa³am planujê ten rygor zmniejszyæ. A ze s³odyczami nie mam problemu, bo jako¶ za nimi nie przepadam. Moj± zgroz± by³y wszystkie makarony, ciê¿kie sosy itp. bardziej , bo lubi³am czasem sobie w kuchni pichciæ.

Cytat:
15 kilogramów to bardzo du¿o, przy za³o¿eniu tak intensywnego treningu którym chcesz zbudowaæ miê¶nie... Miê¶nie musz± je¶æ, chyba ¿e jeste¶ kulturyst± w sezonie startów z zawodach. Jak narzucisz taki rygor a po miesi±cu siê poddasz bo bêdzie zastój to wróci z nawi±zk±! Sama napisa³a¶ ¿e z motywacj± kiepsko, mo¿e warto jej najpierw poszukaæ i zrealizowaæ jaki¶ mniejszy cel?

Nie zrozum mnie ¼le... Proces chudniêcia zawsze w pewnym momencie trochê siê zatrzymuje, organizm orientuje siê ¿e zabierasz mu to co skrupulatnie zbiera³ i wcale mu siê to nie podoba. Je¶li w takim momencie zabierzesz mu t³uszcze to wydaje mi siê, ¿e to du¿y b³±d...
No wiem, 15 kg to ju¿ sporo, ale nie mam jakiego¶ ci¶nienia, by w 100% swój plan wykonaæ. Najwy¿ej rzucê siê z mostu, je¶li mi siê nie uda

A z tymi t³uszczami to jeszcze pomy¶lê. Zrobiê rekonesans w terenie, bo mo¿e masz racjê. Ale generalnie w planach by³o ich lekkie ograniczenie, nie ca³kowity ich brak

No i zdajê sobie sprawê, ¿e jaki¶ niesamowitych miê¶ni nie zbudujê w tym czasie. Chodzi m bardziej o to, ¿eby cia³o trochê ujêdrniæ i generalnie skórê uelastyczniæ, by je¶li EWENTUALNIE schudnê nie zwisa³a mi nie³adnie.

Cytat:
Napisane przez nurek119 Poka¿ wiadomo¶æ
rozumiem i trzymam kciuki
a w jakim jeste¶ wieku je¶li to nie tajemnica?
Stara d*pa ze mnie, 25 lat skoñczy³am niedawno :/
Stary 2014-10-27, 12:47   #4721
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Kurcze mam tyle samo, bez przesady z t± starosci±
A pracujesz/uczysz siê? bêdziesz miala mozliwosc jedzenia w ustalonych porach tych posilkow?
Stary 2014-10-27, 13:03   #4722
maniastania
Przyczajenie

Cytat:
A pracujesz/uczysz siê? bêdziesz miala mozliwosc jedzenia w ustalonych porach tych posilkow?
Na obecn± chwilê nie powinno byæ wiêkszego problemu. Wiecznym studentem jestem w trakcie szukania praktyk, wiêc generalnie jak sama nazwa wskazuje wiêkszo¶æ czasu ostatnio zajmuje mi nie robienie niczego

A co do tej staro¶ci, to wiesz zale¿y jak kto do niej podchodzi. Ja generalnie czujê siê na co najmniej 3 lata m³odsza. Bardzo daleko mi do stabilizacji rodzinnej itp. Mama tylko czasem pyta, co ze mn± jest nie tak, ¿e powa¿nie o ¿yciu nie my¶lê i ¿e szukam czego¶, czego mogê nigdy nie znale¼æ, bo wszystkie s±siadki mê¿ate i dzieciate od lat, ale ja ju¿ macham na to rêk± i robiê co uwa¿am.
Ciebie nasz wiek nie przera¿a? ;p
Stary 2014-10-27, 13:14   #4723
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:
Ja z kilka dni koñczê 28 wiêc przychylam siê do wniosku....
Stary 2014-10-27, 13:18   #4724
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
A co do tej staro¶ci, to wiesz zale¿y jak kto do niej podchodzi. Ja generalnie czujê siê na co najmniej 3 lata m³odsza. Bardzo daleko mi do stabilizacji rodzinnej itp. Mama tylko czasem pyta, co ze mn± jest nie tak, ¿e powa¿nie o ¿yciu nie my¶lê i ¿e szukam czego¶, czego mogê nigdy nie znale¼æ, bo wszystkie s±siadki mê¿ate i dzieciate od lat, ale ja ju¿ macham na to rêk± i robiê co uwa¿am.
Ciebie nasz wiek nie przera¿a? ;p
Nie przeraza mnie, moze dlatego ze mam mlodszego faceta :P nie no zartuje, mysle ze kazdy w swoim czasie bêdzie gotowy do stabilizacji, nie ma co patrzec na dzieciate i mezate s±siadki wsrod moich znajomych te¿ sporo jest wlasnie osob ustabilizowanych, ale nie ma reguly.
Mama te¿ do mnie czesto mowi ze chcialaby ¿ebym ju¿ miala wszystko poukladane w zyciu, ale na szczescie rozumie ze wszystko w odpowiednim czasie i nie ma co sie martwic o mnie myslê ¿e wszystko idzie u mnie w odpowiednim kierunku w koncu
A Ty masz faceta?
Stary 2014-10-27, 13:49   #4725
maniastania
Przyczajenie

Cytat:
Nie przeraza mnie, moze dlatego ze mam mlodszego faceta :P nie no zartuje, mysle ze kazdy w swoim czasie bêdzie gotowy do stabilizacji, nie ma co patrzec na dzieciate i mezate s±siadki wsrod moich znajomych te¿ sporo jest wlasnie osob ustabilizowanych, ale nie ma reguly.
Mama te¿ do mnie czesto mowi ze chcialaby ¿ebym ju¿ miala wszystko poukladane w zyciu, ale na szczescie rozumie ze wszystko w odpowiednim czasie i nie ma co sie martwic o mnie myslê ¿e wszystko idzie u mnie w odpowiednim kierunku w koncu
A Ty masz faceta?

Po rozstaniu w³a¶nie jestem. Wiêc wiesz, ogólnie prze¿ywam teraz te g³upie rozterki ¿yciowe, ¿e wszyscy s± tacy sami i ¿e jedyn± ró¿nic± miêdzy doros³ym facetem, a dwulatkiem jest taka, ¿e dwulatka mo¿na zostawiæ samego z niani± .

A tak serio to w tych m³odszych facetach chyba jednak co¶ jest. Ja sama czêsto z m³odszymi siê spotyka³am, ale nie wiem z czego to wynika :P .
Stary 2014-10-27, 15:23   #4726
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

@maniastania: pomy¶l mo¿e te¿ o rybie? Najt³ustsza ryba jest zdrowsza ni¿ kurczak. Niby nic ale prze³amiesz monotoniê. Raz zrób na przyk³ad gulasz z kurczakiem i fasol± czy soczewic±. Ja robiê tak¿e fasolkê po bretoñsku, nawet mój brat, który na s³owo" dietetyczny" siê krzywi stwierdzi³ ¿e by³o super. ca³y pic polega na upieczeniu kurczaka z warzywami (kurczak na warzywach, aby udusi³y siê w tym t³uszczu co wyp³ywa) i zmienielu pomidorów z kminkiem. Fasola tak¿e ma bia³ko i trochê wêgli (ja jem bez kaszy, czy ry¿u). I ju¿ masz jakie¶ urozmaicenie Powodzenia w odchudzaniu

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 15:43   #4727
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
to ja rok m³odsza

ja dzi¶ jem frytki
Stary 2014-10-27, 16:19   #4728
maniastania
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
@maniastania: pomy¶l mo¿e te¿ o rybie? Najt³ustsza ryba jest zdrowsza ni¿ kurczak. Niby nic ale prze³amiesz monotoniê. Raz zrób na przyk³ad gulasz z kurczakiem i fasol± czy soczewic±. Ja robiê tak¿e fasolkê po bretoñsku, nawet mój brat, który na s³owo" dietetyczny" siê krzywi stwierdzi³ ¿e by³o super. ca³y pic polega na upieczeniu kurczaka z warzywami (kurczak na warzywach, aby udusi³y siê w tym t³uszczu co wyp³ywa) i zmienielu pomidorów z kminkiem. Fasola tak¿e ma bia³ko i trochê wêgli (ja jem bez kaszy, czy ry¿u). I ju¿ masz jakie¶ urozmaicenie Powodzenia w odchudzaniu
Dziêki, mam nadziejê, ¿e szybko minie ten czas.

Tak na serio to nie przepadam za fasolk±. No i generalnie to przede wszystkim trochê za du¿o wêgli ma. I tak musia³abym sobie odpu¶ciæ na razie . Przede wszystkim zielone warzywa s± dla mnie teraz.
Stary 2014-10-27, 16:49   #4729
Melonade
Zadomowienie

maniastania podoba mi siê kierunek, w którym idziesz, chocia¿ do koñca zdrowo czy racjonalnie to nie jest . Mo¿e w trakcie co¶ bêdziesz modyfikowaæ .
Mam nadziejê, ¿e masz jakie¶ sprawdzone ¼ród³o kurczaków , bo w takich zwyk³ych sklepowych to tyle hormonów i innych syfów, ¿e lepiej sobie odpu¶ciæ. Jak nie masz to lepiej indyka kupowaæ .

Ale 7 dni w tygodniu cardio? Tu ju¿ siê muszê wtr±ciæ . Organizm potrzebuje jednak odpoczynku. Rzucasz siê mocno na treningi, mo¿e tego Ci trzeba, nie mnie oceniaæ , ale daj sobie chocia¿ jeden dzieñ wolnego, koniecznie!

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 17:08   #4730
Dotka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 36 831

Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ
dziêki za æwiczenia. Dotka, równie¿ dziêkujê
U mnie te æwiczenia przynios³y bardzo fajne i do¶æ szybkie efekty, wiêc jak najbardziej polecam

Cytat:
Ju¿ i tak wszêdzie sypiê sezam albo siemiê lniane Po za tym wydaje mi siê, ¿e nie o to chodzi ¿eby w siebie wpychaæ wiêksz± porcjê tylko dla zasady.
Z jakiego¶ powodu dietetyk Ci rozpisa³ te 2700 kcal. Nie obcinaj od razu do 2000. Po to zaczyna siê z wysokiego pu³apu, ¿eby w razie d³ugiego zastoju mieæ z czego obci±æ dzienn± ilo¶æ kcal.

Co do pogrubionego: pamiêtaj, ¿e przy siemieniu musisz piæ codziennie bardzo du¿o wody. W przeciwnym wypadku siemiê Ciê 'zatka', zamiast oczyszczaæ. Byæ mo¿e przez zbyt ma³± poda¿ wody, czujesz siê ciê¿ko i ¼le

Cytat:
Mój cel to na razie -15 kg do ¦wi±t Bo¿ego Narodzenia (obecnie 80 kg/ 165 cm). Pó¼niej ju¿ bardziej na luzie, a¿ do mniej wiêcej 55-60 kg, choæ zdajê sobie sprawê, ¿e to odleg³a przysz³o¶æ.
15kg w 8 tygodni? To nie wy¶cig, chudnij powoli, ale trwale

Cytat:
Generalnie rozumiem Twój zapa³, ale wiêcej krzywdy bêdzie z tego, ni¿ po¿ytku...
Co do jedzenia: baaardzo monotonnie, metabolizm bêdzie le¿a³ i kwicza³. Wafle ry¿owe? Po co pakowaæ w siebie takie przetworzone jedzenie?
Ma³o wêgli, du¿o bia³ka - trzeba uwa¿aæ na nerki i w±trobê. Czêste powik³ania po Dukanie to k³opoty z nerkami, w±trob±, jelitem grubym.

Trochê to nieuporz±dkowane, bo jak redukcja, to nie miê¶nie. Na redukcji nie budujemy miê¶ni, na redukcji spalamy t³uszcz. Lepiej i zdrowiej by³oby najpierw spaliæ t³uszcz i skupiæ siê na dietetycznym jad³ospisie, a potem przej¶æ na typowy jadlospis potrzebny do budowania miê¶ni.
Redukcja i miê¶nie o tyle sie wykluczaj±, ¿e na redukcji naszym zalo¿eniem jest UJEMNY bilans kaloryczny. A ¿eby budowaæ miê¶nie, bilans nie powinien byæ ujemny no i jednak posilki inne.

Cytat:
Zniszczysz sobie kolana Lepiej by³oby biegaæ co 2 dzieñ. Zw³aszcza, ¿e chcesz codziennie æwiczyæ silkê = obci±¿enie kolan, do tego bieganie - za du¿o grzybków w barszcz

Cytat:
Chcê po¶wiêciæ te dwa miesi±ce na taki tryb ¿ycia, by zrzuciæ jak najwiêcej siê da, co w konsekwencji zmotywuje mnie do dalszej walki i generalnie zmiany swojego podej¶cia do jedzenia. Niestety jestem jedn± z osób, która bêdzie musia³a ju¿ zawsze uwa¿aæ na to, co jem, bo choæby krótki brak samokontroli przejawia siê u mnie od razu kilogramami na plusie.
Znam to doskonale Ja te¿ tak mam Ale sensem m±drej diety jest w³a¶nie to, ¿eby zmieniæ TRWALE nawyki ¿ywieniowe £atwiej zmienisz je na trwa³e, je¶li dieta bêdzie trwa³a d³u¿ej - wtedy twoje jedzenie bêdzie nawykiem, nie w³a¶nie chwilow± diet±
Ja widzê po sobie, bo mimo, ¿e nie jestem na diecie 3 m-ce, praktycznie nie przyty³am, 14kg na minusie. Mam mnóstwo wpadek, nie jem idealnie, ale g³ówne zasady wci±¿ trzymam i to bez specjalnego kombinowania, planowania, zastanawiania siê nad tym. To po prostu taki odruch, ¿e wstajê, jem na ¶niadanie jaglankê, owsiankê, jajka, jajecznicê, placki itp. Pamiêtam ¿eby je¶æ co 3h, jem produkty, które powinnam - po prostu odruchowo po nie siêgam. Po prostu wyrobi³am sobie te nawyki. Wpadki siê pojawiaj± w te wariackie dni, kiedy od rana do nocy jestem zajêta, mam stresy itd. Od sierpnia siê to ci±gnie, bo najpierw ¶lub, potem podró¿ po¶lubna (i totalny luz), teraz remont, pakowanie, przeprowadzka. Ale ju¿ nied³ugo siê to koñczy, wiêc i do diety na spokojnie wrócê

Mam nadziejê, ¿e siê nie obrazisz za ten post, po prostu z my¶l± o efektach w przysz³o¶ci, lepiej po¶wiêciæ na dietê wiêcej czasu, trochê nad tym pomy¶leæ, wdro¿yæ te nawyki na trwa³e. Nie piszê tego, ¿eby Ciê zniechêciæ, bo zrobisz, co uwa¿asz, przecie¿ to Twoja decyzja Ale jednak ze swojego punktu widzenia chcia³am co¶ poradziæ, bo widzê u Ciebie podobne problemy, jak i u mnie

Cytat:
Ej¿e, ja 25 w marcu i siê staro nie czujê Wrêcz przeciwnie

tekst o niani mnie rozwali³
Dotka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 17:26   #4731
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cytat:
Natomiast do sma¿enia czy pieczenia u¿ywam Kujawskiego
Mi dietetyczka zaleci³a w³a¶nie stosowanie kujawskiego
Stary 2014-10-27, 17:37   #4732
maniastania
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie te æwiczenia przynios³y bardzo fajne i do¶æ szybkie efekty, wiêc jak najbardziej polecam

Z jakiego¶ powodu dietetyk Ci rozpisa³ te 2700 kcal. Nie obcinaj od razu do 2000. Po to zaczyna siê z wysokiego pu³apu, ¿eby w razie d³ugiego zastoju mieæ z czego obci±æ dzienn± ilo¶æ kcal.

Co do pogrubionego: pamiêtaj, ¿e przy siemieniu musisz piæ codziennie bardzo du¿o wody. W przeciwnym wypadku siemiê Ciê 'zatka', zamiast oczyszczaæ. Byæ mo¿e przez zbyt ma³± poda¿ wody, czujesz siê ciê¿ko i ¼le

15kg w 8 tygodni? To nie wy¶cig, chudnij powoli, ale trwale

Generalnie rozumiem Twój zapa³, ale wiêcej krzywdy bêdzie z tego, ni¿ po¿ytku...
Co do jedzenia: baaardzo monotonnie, metabolizm bêdzie le¿a³ i kwicza³. Wafle ry¿owe? Po co pakowaæ w siebie takie przetworzone jedzenie?
Ma³o wêgli, du¿o bia³ka - trzeba uwa¿aæ na nerki i w±trobê. Czêste powik³ania po Dukanie to k³opoty z nerkami, w±trob±, jelitem grubym.

Trochê to nieuporz±dkowane, bo jak redukcja, to nie miê¶nie. Na redukcji nie budujemy miê¶ni, na redukcji spalamy t³uszcz. Lepiej i zdrowiej by³oby najpierw spaliæ t³uszcz i skupiæ siê na dietetycznym jad³ospisie, a potem przej¶æ na typowy jadlospis potrzebny do budowania miê¶ni.
Redukcja i miê¶nie o tyle sie wykluczaj±, ¿e na redukcji naszym zalo¿eniem jest UJEMNY bilans kaloryczny. A ¿eby budowaæ miê¶nie, bilans nie powinien byæ ujemny no i jednak posilki inne.

Zniszczysz sobie kolana Lepiej by³oby biegaæ co 2 dzieñ. Zw³aszcza, ¿e chcesz codziennie æwiczyæ silkê = obci±¿enie kolan, do tego bieganie - za du¿o grzybków w barszcz

Znam to doskonale Ja te¿ tak mam Ale sensem m±drej diety jest w³a¶nie to, ¿eby zmieniæ TRWALE nawyki ¿ywieniowe £atwiej zmienisz je na trwa³e, je¶li dieta bêdzie trwa³a d³u¿ej - wtedy twoje jedzenie bêdzie nawykiem, nie w³a¶nie chwilow± diet±
Ja widzê po sobie, bo mimo, ¿e nie jestem na diecie 3 m-ce, praktycznie nie przyty³am, 14kg na minusie. Mam mnóstwo wpadek, nie jem idealnie, ale g³ówne zasady wci±¿ trzymam i to bez specjalnego kombinowania, planowania, zastanawiania siê nad tym. To po prostu taki odruch, ¿e wstajê, jem na ¶niadanie jaglankê, owsiankê, jajka, jajecznicê, placki itp. Pamiêtam ¿eby je¶æ co 3h, jem produkty, które powinnam - po prostu odruchowo po nie siêgam. Po prostu wyrobi³am sobie te nawyki. Wpadki siê pojawiaj± w te wariackie dni, kiedy od rana do nocy jestem zajêta, mam stresy itd. Od sierpnia siê to ci±gnie, bo najpierw ¶lub, potem podró¿ po¶lubna (i totalny luz), teraz remont, pakowanie, przeprowadzka. Ale ju¿ nied³ugo siê to koñczy, wiêc i do diety na spokojnie wrócê

Mam nadziejê, ¿e siê nie obrazisz za ten post, po prostu z my¶l± o efektach w przysz³o¶ci, lepiej po¶wiêciæ na dietê wiêcej czasu, trochê nad tym pomy¶leæ, wdro¿yæ te nawyki na trwa³e. Nie piszê tego, ¿eby Ciê zniechêciæ, bo zrobisz, co uwa¿asz, przecie¿ to Twoja decyzja Ale jednak ze swojego punktu widzenia chcia³am co¶ poradziæ, bo widzê u Ciebie podobne problemy, jak i u mnie

Ej¿e, ja 25 w marcu i siê staro nie czujê Wrêcz przeciwnie

tekst o niani mnie rozwali³

Spoko, konstruktywna krytyka zawsze w cenie! Trochê bardziej trzeba siê postaraæ, ¿ebym siê obrazi³a .

Ja wiem, ¿e generalnie to co robiê to mega po¶wiêcenie i du¿e wyzwanie, ale ja po prostu muszê ruszyæ z kopyta. Dlatego jestem w stanie siê tak po¶wiêciæ przez najbli¿sze 2 miesi±ce. Pó¼niej zacznê bardziej na lajcie do wszystkiego podchodziæ. Skupiê siê bardziej na produkcji miê¶ni i staniu siê ma³ym kulturyst± . Teraz to raczej o ujêdrnienie cia³a mi chodzi. Mówiê Wam, przysiady ze sztang± najlepszym sposobem na kszta³tne po¶ladki.
Jak ju¿ mówi³am, nowicjuszem w dietowaniu i æwiczeniach na si³ce nie jestem. Ju¿ kilkakrotnie siê za to zabiera³am, chud³am, ale oczywi¶cie bezgraniczna mi³o¶æ do fastfudów wygrywa³a ze zdrowym rozs±dkiem , bo oczywi¶cie nie istnia³a sytuacja tak beznadziejna, ¿eby wêglowodany nie umia³y jej poprawiæ :P

No i mam dobrego trenera, który mnie pilnuje.

Chcê te 10 kg chocia¿ zrzuciæ, ¿e lepiej siê ze sob± poczuæ, pó¼niej przystopujê.

Edytowane przez maniastania
Czas edycji: 2014-10-27 o 17:39
Stary 2014-10-27, 17:40   #4733
Dotka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 36 831

Cytat:
Jak ju¿ mówi³am, nowicjuszem w dietowaniu i æwiczeniach na si³ce nie jestem. Ju¿ kilkakrotnie siê za to zabiera³am, chud³am, ale oczywi¶cie bezgraniczna mi³o¶æ do fastfudów wygrywa³a ze zdrowym rozs±dkiem , bo oczywi¶cie nie istnia³a sytuacja tak beznadziejna, ¿e wêglowodany nie umia³y jej poprawiæ :P
Ale w³a¶nie to Ci powinno daæ do my¶lenia: zmiana na krótko = krótkie efekty, bo wci±¿ wracasz do 'starych, dobrych nawyków'. A wprowadzenie ich na trwa³e i powolne obserwowanie efektów, jednak motywuje do tego, ¿eby to trzymaæ, a potem zwyczajnie staje siê to ju¿ nawykiem, nie jakim¶ problemem.
Domowe fast foody
Dotka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 18:23   #4734
pannaatopowa
Zakorzenienie

@maniastania: to co chcesz zrobiæ daleko jest od zdrowego racjonalnego odchudzania. Schudniesz bardzo szybko najprawdopodobniej. Ale potem organizm zauwa¿y ¿e jest g³odzony i zacznie magazynowaæ cokolwiek zjesz, wiêc drastyczne obciêcie kalorii i powrót do normalnego od¿ywiania przyniesie odwrotny skutek ni¿ zamierzony.

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
Stary 2014-10-27, 18:37   #4735
maniastania
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
@maniastania: to co chcesz zrobiæ daleko jest od zdrowego racjonalnego odchudzania. Schudniesz bardzo szybko najprawdopodobniej. Ale potem organizm zauwa¿y ¿e jest g³odzony i zacznie magazynowaæ cokolwiek zjesz, wiêc drastyczne obciêcie kalorii i powrót do normalnego od¿ywiania przyniesie odwrotny skutek ni¿ zamierzony.
A gdzie tutaj mowa o g³odówce? 1800 kcl moja droga, wiêc od g³odówki daleko.
Stary 2014-10-27, 18:40   #4736
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Cytat:
U mnie jest mg³a jak mleko

Wczoraj zaliczy³am pierwszy konkretniejszy trening na rowerku, 35 minut je¼dzi³am!! Doopsko siê przyzwyczaja Mam nadziejê od przysz³ego tygodnia zacz±æ robiæ 60 minut albo wiêcej jak czas pozwoli.
Rób, rób dogoniê Ciê i wtedy bêdziemy siê razem motywowaæ i pisaæ czy ju¿ po treningu
Cytat:

Witaj serdecznie, super ¿e do nas do³±czy³a¶ bo razem ra¼niej. Podoba mi siê tez to, ¿e masz w ty³ku co inni jedz± w danej chwili, Ty nie musisz! Mam tak samo, nie raz nagabywano mnie ¿ebym ruszy³a ciasteczko.
Cytat:
Ja z kilka dni koñczê 28 wiêc przychylam siê do wniosku....
Rocznikowo mam 31 i co?
Cytat:

A co æwiczysz i jak wygl±da ta Twoja dieta? Akceptujemy tylko zdrowe od¿ywianie, ¿adnych g³odówek!
Do ¦wi±t 15kg to du¿o, my tu siê g³owimy czy nam siê 10 uda albo chocia¿ 8 ...
Ju¿ Ci odpisa³am na PW .
Uda siê uda te 8 z¿uciæ
Moje menu:
I ¶niadanie - kanapka z polêdwic±, serem ¿ó³tym i sa³at±
II ¶niadanie - dwie kanapki z polêdwic±
Przek±ska - jab³a (nie wiem ile bo pokrojone by³y)
Obiad - kubek ogórkowej i dwie ³y¿ki surówki z kapusty i kukurydzy+ du¿a ³y¿ka kaszy jêczmiennej z odrobin± sosu
Kolacja - (przyznam nie mam weny bo chora jestem) odgrzany roso³ek.
Czerwona herbata te¿ by³a
PS. KTO¦ WIE JAK NAPRAWIÆ FORUM BO MI SIÊ SKLEJA POST

https://www.facebook.com/Renia.foto

Edytowane przez ArcymoneQ
Czas edycji: 2014-10-27 o 19:13
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 18:58   #4737
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Rób, rób dogoniê Ciê i wtedy bêdziemy siê razem motywowaæ i pisaæ czy ju¿ po treningu

Witaj serdecznie, super ¿e do nas do³±czy³a¶ bo razem ra¼niej. Podoba mi siê tez to, ¿e masz w ty³ku co inni jedz± w danej chwili, Ty nie musisz! Mam tak samo, nie raz nagabywano mnie ¿ebym ruszy³a ciasteczko.

Rocznikowo mam 31 i co?

Uda siê uda te 8 z¿uciæ Moje menu: I ¶niadanie - kanapka z polêdwic±, serem ¿ó³tym i sa³at± II ¶niadanie - dwie kanapki z polêdwic± Przek±ska - jab³a (nie wiem ile bo pokrojone by³y) Obiad - kubek ogórkowej i dwie ³y¿ki surówki z kapusty i kukurydzy+ du¿a ³y¿ka kaszy jêczmiennej z odrobin± sosu Kolacja - (przyznam nie mam weny bo chora jestem) odgrzany roso³ek. Czerwona herbata te¿ by³a PS. KTO¦ WIE JAK NAPRAWIÆ FORUM BO MI SIÊ SKLEJA POST
Mam nadziejê, ¿e siê uda!
A czemu Ty zawsze tak ma³o jesz na obiad, szczególnie jak masz co¶ bardzo warto¶ciowego? Kasze s± super, mog³a¶ spokojnie zje¶æ jej wiêcej .

A co to znaczy, ¿e siê post skleja?
Ja bym chcia³a, ¿eby mi kto¶ naprawi³ to, ¿e mi siê czaszki robi± miêdzy s³owami .

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

A ja bêdê celebrowaæ ma³e sukcesy - dosta³am dzisiaj kubek coli, napi³am siê ³yka i stwierdzi³am, ¿e niedobre . Niestety wiem, ¿e to dlatego, ¿e to takie rozwodnione z automatu i ju¿ z puszki/butelki to by mi nadal smakowa³o, ale ma³y sukces jest . Po drugie mia³am straszn± ochotê na czekoladê, posz³am do kuchni i stwierdzi³am, ¿e mam jeszcze wiêksz± ochotê na jab³ko i je wybra³am .

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

iizabell

Stary 2014-10-27, 19:10   #4738
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Cytat:
Mam nadziejê, ¿e siê uda!
A czemu Ty zawsze tak ma³o jesz na obiad, szczególnie jak masz co¶ bardzo warto¶ciowego? Kasze s± super, mog³a¶ spokojnie zje¶æ jej wiêcej .

A co to znaczy, ¿e siê post skleja?
Ja bym chcia³a, ¿eby mi kto¶ naprawi³ to, ¿e mi siê czaszki robi± miêdzy s³owami .

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

A ja bêdê celebrowaæ ma³e sukcesy - dosta³am dzisiaj kubek coli, napi³am siê ³yka i stwierdzi³am, ¿e niedobre . Niestety wiem, ¿e to dlatego, ¿e to takie rozwodnione z automatu i ju¿ z puszki/butelki to by mi nadal smakowa³o, ale ma³y sukces jest . Po drugie mia³am straszn± ochotê na czekoladê, posz³am do kuchni i stwierdzi³am, ¿e mam jeszcze wiêksz± ochotê na jab³ko i je wybra³am .

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

iizabell
Ma³o jem na obiad bo to posi³ki w pracy nie dla mnie, wiêc jak siê uda to co¶ tam szarpnê, jak zostanie po rozdaniu posi³ków.
A je¶li chodzi o posty to np. to zdanie da³am z akapitu a go brak :/ Tak samo z menu, piszê w osobnych linijkach ka¿dy kolejny posi³ek a wszystko ³±czy w jedno.

Ps. Posz³o normalnie chyba siê naprawi³o

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-27, 19:26   #4739
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie tutaj mowa o g³odówce? 1800 kcl moja droga, wiêc od g³odówki daleko.
o to przepraszam. Przestawi³a¶ ta dietê tak, ¿e mia³am wra¿enie ¿e nie jesz tyle. Kiedy¶ ja mia³am dietê. Niby zdrowa jednak wêgli i t³uszczów tak ma³o, ¿e 1000 kalorii nie wysz³o. £adnie schud³am a potem wziuuum do góry Dlatego ka¿dego teraz przestrzegam

Stary 2014-10-27, 23:06   #4740
Melonade
Zadomowienie

No i gdzie siê podzia³y¶cie gadu³y?
Kto dzisiaj nie jad³ s³odyczy? A kto nagrzeszy³?

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.