![]() |
#4711 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 820
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
Cytat:
![]() Jaki dzisiaj ruch na w±tku, super! ![]() Tylko teraz pewnie padnie ![]()
![]() |
#4712 | ||||
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
Cytat:
![]() Gdy tylko us³yszê parê komplementów to zaraz siê tak nimi podniecê, ¿e oczywi¶cie wynagradzam siê jakim¶ smako³ykiem, zapominaj±c ¿e nie jestem psem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
S³owem wstêpu muszê zaznaczyæ, ¿e zdecydowa³am siê na tak± dietê przez wzgl±d na moj± ogóln± niesubordynacje, szybk± utratê motywacji i stany depresyjne spowodowane nagromadzeniem siê tkanki t³uszczowej w mózgu ![]() Pogada³am z moim koleg±, który równocze¶nie zosta³ moim trenerem personalnym, dietetykiem i generalnie zaczynam siê ju¿ do niego modliæ. Dieta i treningi ustalili¶my tak, ¿ebym do ¶wi±t mog³a zgubiæ jak najwiêcej siê da. Pó¼niej przechodzê na bardziej urozmaicon± dietê i przestajê sobie oraæ g³owê a¿ tak mocno. Generalnie jem 6 posi³ków dziennie. Pierwszy to omlet z p³atków owsianych i jednego jajka, kolejne cztery posi³ki to 100g kurczaka lub indyka pieczonego + dowolna ilo¶æ warzyw + w zale¿no¶ci od pory dnia albo pó³ paczki ry¿u, albo kilka wafli ry¿owych. Ostatni posi³ek wieczorem to bia³eczko, jako ¿e dosyæ intensywny wysi³ek fizyczny i miê¶nie równie¿ chcemy budowaæ ![]() Co do æwiczeñ to si³ka codziennie, oczywi¶cie na ile zdrowie pozwala. Czasem zakwasy s± zbyt du¿e, by siê wybraæ. Ale zamys³ jest taki, ¿e 5 razy w tygodniu trening si³owy, ka¿dego dnia inna partia cia³a, a 7 dni w tygodniu 45 min. kardio na bie¿ni. Wiem, ¿e generalnie wszystko brzmi mega intensywnie, ale niestety nie umiem inaczej. Chcê po¶wiêciæ te dwa miesi±ce na taki tryb ¿ycia, by zrzuciæ jak najwiêcej siê da, co w konsekwencji zmotywuje mnie do dalszej walki i generalnie zmiany swojego podej¶cia do jedzenia. Niestety jestem jedn± z osób, która bêdzie musia³a ju¿ zawsze uwa¿aæ na to, co jem, bo choæby krótki brak samokontroli przejawia siê u mnie od razu kilogramami na plusie. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 513
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 144
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Potrzebowa³am bardzo du¿o czasu, ¿eby u¶wiadomiæ sobie, co mnie uszczê¶liwia. Jest to przede wszystkim kontrola nad sam± sob±, której przez d³ugi czas nie umia³am odnale¼æ. W weekend odwiedzi³am rodzinê, która jak zwykle spotka³a siê przy biesiadnie zastawionym stole. Ja wyjê³am pojemnik ze swoim jedzeniem i prze¿ywaj±c wewnêtrzne rozdarcie szama³am kurczaka z kalafiorem. By³am mega dumna, bo zawsze tak± walkê przegrywa³am my¶l±c, ¿e jeden raz mogê :p . Nie mogê! Bo gdy zrobiê to raz ³atwiej jest mi ju¿ siêgn±æ po co¶ niezdrowego znowu. A wtedy nic tylko z li¶cia sobie daæ ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wybieram siê nied³ugo na kurs spacerkiem, bêdzie ko³o 4 km ![]() ![]() maniastania ciekawe zasady, ale ja myslê ¿e jak dla mnie by³oby zbyt monotonnie! Codziennie 4 razy kurczak/indyk, myslê ¿e po tygodniu ju¿ bym nie mog³a na niego patrzeæ ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zrozum mnie ¼le... Proces chudniêcia zawsze w pewnym momencie trochê siê zatrzymuje, organizm orientuje siê ¿e zabierasz mu to co skrupulatnie zbiera³ i wcale mu siê to nie podoba. Je¶li w takim momencie zabierzesz mu t³uszcze to wydaje mi siê, ¿e to du¿y b³±d... ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w jakim jeste¶ wieku je¶li to nie tajemnica ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiscie rozumiem i trzymam kciuki ¿eby tak ju¿ zostalo a¿ do spelnienia swojego zalozonego celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tymi t³uszczami to jeszcze pomy¶lê. Zrobiê rekonesans w terenie, bo mo¿e masz racjê. Ale generalnie w planach by³o ich lekkie ograniczenie, nie ca³kowity ich brak ![]() No i zdajê sobie sprawê, ¿e jaki¶ niesamowitych miê¶ni nie zbudujê w tym czasie. Chodzi m bardziej o to, ¿eby cia³o trochê ujêdrniæ i generalnie skórê uelastyczniæ, by je¶li EWENTUALNIE schudnê nie zwisa³a mi nie³adnie. Stara d*pa ze mnie, 25 lat skoñczy³am niedawno :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4722 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A co do tej staro¶ci, to wiesz zale¿y jak kto do niej podchodzi. Ja generalnie czujê siê na co najmniej 3 lata m³odsza. Bardzo daleko mi do stabilizacji rodzinnej itp. Mama tylko czasem pyta, co ze mn± jest nie tak, ¿e powa¿nie o ¿yciu nie my¶lê i ¿e szukam czego¶, czego mogê nigdy nie znale¼æ, bo wszystkie s±siadki mê¿ate i dzieciate od lat, ale ja ju¿ macham na to rêk± i robiê co uwa¿am. Ciebie nasz wiek nie przera¿a? ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama te¿ do mnie czesto mowi ze chcialaby ¿ebym ju¿ miala wszystko poukladane w zyciu, ale na szczescie rozumie ze wszystko w odpowiednim czasie i nie ma co sie martwic o mnie ![]() ![]() A Ty masz faceta? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Po rozstaniu w³a¶nie jestem. Wiêc wiesz, ogólnie prze¿ywam teraz te g³upie rozterki ¿yciowe, ¿e wszyscy s± tacy sami i ¿e jedyn± ró¿nic± miêdzy doros³ym facetem, a dwulatkiem jest taka, ¿e dwulatka mo¿na zostawiæ samego z niani± ![]() A tak serio to w tych m³odszych facetach chyba jednak co¶ jest. Ja sama czêsto z m³odszymi siê spotyka³am, ale nie wiem z czego to wynika :P . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
@maniastania: pomy¶l mo¿e te¿ o rybie? Najt³ustsza ryba jest zdrowsza ni¿ kurczak. Niby nic ale prze³amiesz monotoniê. Raz zrób na przyk³ad gulasz z kurczakiem i fasol± czy soczewic±. Ja robiê tak¿e fasolkê po bretoñsku, nawet mój brat, który na s³owo" dietetyczny" siê krzywi stwierdzi³ ¿e by³o super. ca³y pic polega na upieczeniu kurczaka z warzywami (kurczak na warzywach, aby udusi³y siê w tym t³uszczu co wyp³ywa) i zmienielu pomidorów z kminkiem. Fasola tak¿e ma bia³ko i trochê wêgli (ja jem bez kaszy, czy ry¿u). I ju¿ masz jakie¶ urozmaicenie
![]()
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Tak na serio to nie przepadam za fasolk±. No i generalnie to przede wszystkim trochê za du¿o wêgli ma. I tak musia³abym sobie odpu¶ciæ na razie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zadomowienie
|
maniastania podoba mi siê kierunek, w którym idziesz, chocia¿ do koñca zdrowo czy racjonalnie to nie jest
![]() ![]() Mam nadziejê, ¿e masz jakie¶ sprawdzone ¼ród³o kurczaków ![]() ![]() Ale 7 dni w tygodniu cardio? Tu ju¿ siê muszê wtr±ciæ ![]() ![]()
#4730 | |||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 36 831
|
U mnie te æwiczenia przynios³y bardzo fajne i do¶æ szybkie efekty, wiêc jak najbardziej polecam
![]() Cytat:
Co do pogrubionego: pamiêtaj, ¿e przy siemieniu musisz piæ codziennie bardzo du¿o wody. W przeciwnym wypadku siemiê Ciê 'zatka', zamiast oczyszczaæ. Byæ mo¿e przez zbyt ma³± poda¿ wody, czujesz siê ciê¿ko i ¼le ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do jedzenia: baaardzo monotonnie, metabolizm bêdzie le¿a³ i kwicza³. Wafle ry¿owe? Po co pakowaæ w siebie takie przetworzone jedzenie? Ma³o wêgli, du¿o bia³ka - trzeba uwa¿aæ na nerki i w±trobê. Czêste powik³ania po Dukanie to k³opoty z nerkami, w±trob±, jelitem grubym. Trochê to nieuporz±dkowane, bo jak redukcja, to nie miê¶nie. Na redukcji nie budujemy miê¶ni, na redukcji spalamy t³uszcz. Lepiej i zdrowiej by³oby najpierw spaliæ t³uszcz i skupiæ siê na dietetycznym jad³ospisie, a potem przej¶æ na typowy jadlospis potrzebny do budowania miê¶ni. Redukcja i miê¶nie o tyle sie wykluczaj±, ¿e na redukcji naszym zalo¿eniem jest UJEMNY bilans kaloryczny. A ¿eby budowaæ miê¶nie, bilans nie powinien byæ ujemny no i jednak posilki inne. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja widzê po sobie, bo mimo, ¿e nie jestem na diecie 3 m-ce, praktycznie nie przyty³am, 14kg na minusie. Mam mnóstwo wpadek, nie jem idealnie, ale g³ówne zasady wci±¿ trzymam i to bez specjalnego kombinowania, planowania, zastanawiania siê nad tym. To po prostu taki odruch, ¿e wstajê, jem na ¶niadanie jaglankê, owsiankê, jajka, jajecznicê, placki itp. Pamiêtam ¿eby je¶æ co 3h, jem produkty, które powinnam - po prostu odruchowo po nie siêgam. Po prostu wyrobi³am sobie te nawyki. Wpadki siê pojawiaj± w te wariackie dni, kiedy od rana do nocy jestem zajêta, mam stresy itd. Od sierpnia siê to ci±gnie, bo najpierw ¶lub, potem podró¿ po¶lubna (i totalny luz), teraz remont, pakowanie, przeprowadzka. Ale ju¿ nied³ugo siê to koñczy, wiêc i do diety na spokojnie wrócê ![]() Mam nadziejê, ¿e siê nie obrazisz za ten post, po prostu z my¶l± o efektach w przysz³o¶ci, lepiej po¶wiêciæ na dietê wiêcej czasu, trochê nad tym pomy¶leæ, wdro¿yæ te nawyki na trwa³e. Nie piszê tego, ¿eby Ciê zniechêciæ, bo zrobisz, co uwa¿asz, przecie¿ to Twoja decyzja ![]() ![]() Ej¿e, ja 25 w marcu i siê staro nie czujê ![]() ![]() tekst o niani mnie rozwali³ ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Spoko, konstruktywna krytyka zawsze w cenie! Trochê bardziej trzeba siê postaraæ, ¿ebym siê obrazi³a ![]() Ja wiem, ¿e generalnie to co robiê to mega po¶wiêcenie i du¿e wyzwanie, ale ja po prostu muszê ruszyæ z kopyta. Dlatego jestem w stanie siê tak po¶wiêciæ przez najbli¿sze 2 miesi±ce. Pó¼niej zacznê bardziej na lajcie do wszystkiego podchodziæ. Skupiê siê bardziej na produkcji miê¶ni i staniu siê ma³ym kulturyst± ![]() Jak ju¿ mówi³am, nowicjuszem w dietowaniu i æwiczeniach na si³ce nie jestem. Ju¿ kilkakrotnie siê za to zabiera³am, chud³am, ale oczywi¶cie bezgraniczna mi³o¶æ do fastfudów wygrywa³a ze zdrowym rozs±dkiem ![]() No i mam dobrego trenera, który mnie pilnuje. Chcê te 10 kg chocia¿ zrzuciæ, ¿e lepiej siê ze sob± poczuæ, pó¼niej przystopujê. ![]() Edytowane przez maniastania Czas edycji: 2014-10-27 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 36 831
|
Cytat:
Domowe fast foody ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
@maniastania: to co chcesz zrobiæ daleko jest od zdrowego racjonalnego odchudzania. Schudniesz bardzo szybko najprawdopodobniej. Ale potem organizm zauwa¿y ¿e jest g³odzony i zacznie magazynowaæ cokolwiek zjesz, wiêc drastyczne obciêcie kalorii i powrót do normalnego od¿ywiania przyniesie odwrotny skutek ni¿ zamierzony.
![]() |
#4735 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moje menu: I ¶niadanie - kanapka z polêdwic±, serem ¿ó³tym i sa³at± II ¶niadanie - dwie kanapki z polêdwic± Przek±ska - jab³a (nie wiem ile bo pokrojone by³y) Obiad - kubek ogórkowej i dwie ³y¿ki surówki z kapusty i kukurydzy+ du¿a ³y¿ka kaszy jêczmiennej z odrobin± sosu Kolacja - (przyznam nie mam weny bo chora jestem) odgrzany roso³ek. Czerwona herbata te¿ by³a ![]() PS. KTO¦ WIE JAK NAPRAWIÆ FORUM BO MI SIÊ SKLEJA POST ![]() Edytowane przez ArcymoneQ Czas edycji: 2014-10-27 o 19:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A czemu Ty zawsze tak ma³o jesz na obiad, szczególnie jak masz co¶ bardzo warto¶ciowego? Kasze s± super, mog³a¶ spokojnie zje¶æ jej wiêcej ![]() A co to znaczy, ¿e siê post skleja? Ja bym chcia³a, ¿eby mi kto¶ naprawi³ to, ¿e mi siê czaszki robi± miêdzy s³owami ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- A ja bêdê celebrowaæ ma³e sukcesy - dosta³am dzisiaj kubek coli, napi³am siê ³yka i stwierdzi³am, ¿e niedobre ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- iizabell ![]()
![]() |
#4738 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Cytat:
![]() A je¶li chodzi o posty to np. to zdanie da³am z akapitu a go brak :/ Tak samo z menu, piszê w osobnych linijkach ka¿dy kolejny posi³ek a wszystko ³±czy w jedno. Ps. Posz³o normalnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zadomowienie
|
No i gdzie siê podzia³y¶cie gadu³y?
![]() Kto dzisiaj nie jad³ s³odyczy? A kto nagrzeszy³? ![]()
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.