|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Iza super
![]() Iza251 witaj Hope dobrze, że nie schizujesz. Renia trzymam kciuki w takim razie! I dla mnie też jesteś MEGA!!! Berbie super, że TŻ jest taki zakochany w Krzysiu Królewna super, że tak Ci minął dzień za awans
|
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
iza251- po dwóch # urodziłam córkę w wieku 31 lat, teraz jestem w kolejnej ciąży
, myślałam, że szybko zacznę się starać o trzecie dziecko ale chyba jednak poczekam na 35+![]() rena- tulę mocno, dużo się dzieje, trzymam kciuki wika- to czekamy na Waszą córeczkę ![]() królewna- super, gratulacje wederka- swoją poduszkę zabierz, na swojej lepiej się śpi ![]() papierowy ręcznik i nawilżane chusteczki - przydają się zawsze
|
#4714 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co mozna kupic 15 miesiecznemu chlopcu? Niby bez okazji, kolezanka ma,mnie odwiedzic bo przyjechali do rodziny z francji, no I chcialabym cos temu malemu podarowac. Z gory dziekuje za pomoc :-*
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
książkę z serii "czereśniowa"
![]() obkupiłam wszystkie dzieci znajomych + swoje w "Czereśniowe lato"
|
#4716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4717 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Tak siedzę i myslę i zastanawiam by przyłączyć się do was i właśnie odważyłam zrobić ten krok.... W sobotę dostałam plamienia , myślałam że to nic strasznego posiedziałam jeszcze w domu rodziców potem delikatne krwawienie a zarazem plamienie pojechaliśmy do szpitala cholernie się tego bałam bo byłma w połowie 5 tygodnia ciąży lekarz ginekolog kazał mi zostać na obserwacje normalnie horror , sala koszmarna , zacieki na ścianach skrzypiące łóżka wrecz niewygodne .... dostałam jakieś proszki rozkurczowe plus luteinę na podtrzymanie ciąży i tak leżałam do wtorku niestety krwawienie sie nasiliło i lekaz stwierdził poronienie (( najgorsze jest to że mówił to z takim spokojem i żebym nie panikowała bo on tego nie rozumie takiego zachowania....Tak bardzo chcieliśmy tego naszego dzidziusia a co najgorsze miałam mieć za tydzień usg by posłuchac jak serduszko mu bije ((( i nie jest to mi dane ........nie wiem co mam robić ?? Wiadomo dostałam okresu i teraz zastanawiam ile on bedzie trwał ? czujęsie wrecz koszmarnie jakby mi ktoś nóż w plecy wbił Poradzcie mi proszę co teraz ? bo jakoś dystansu nie moge do tego nabrać |
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Okres może trwać tyle co zwykle, może być też bardziej obfity i trwać dłużej - tu nie ma reguły. Każdy organizm jest inny. Jak rozumiem jednak obyło się bez zabiegu - to dobrze, organizm sam dojdzie do siebie. Musisz teraz dać mu chwilę na regenerację, jak skończysz krwawić warto się wybrać do ginekologa sprawdzić jak sprawy się mają, porozmawiać o możliwych przyczynach. Robiłaś jakieś badania przed ciążą? toksoplazmozę, cytomegalię, TSH? Teraz jest ciężko, to wszystko bardzo boli ale z czasem będzie łatwiej, zobaczysz Zostań z nami, dziewczyny tutaj są niesamowite
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Kochane
Dzięki Kochane jesteście, i dziękuję odnośnie pieluch zawsze to cenna uwaga ze str mamusiek Kundzia, Panika hmm z kolei moja bratowa ubierała w te welurkowe i bardzo sobie chwaliła, poza tym u mnie dziecko zimowe więc....chyba będą OK ale oczywiście jak się nie sprawdzą to nie będę używać i tyle Waderka to że je przeglądnęłam nie znaczy że nie jestem w lesie bo jestem i to głeboko i w takim zalesionym że hej hihi Rena to w sumie dobre wieści no i do roboty bo endo masz piękne i jajco również trzymamy mocno za Was!! Królewna dobrze że nie było źle w tej pracy i dałaś radę, gratuluję awansiku a to Ci niespodziankę zrobili Iza251 wiek tutaj nie ma znaczenia, sama musisz zdecydować czy udźwigniesz i dasz radę.... Pikaso co u Ciebie?? Anna19101986 witaj, bardzo mi przykro że musiałam przez to przejść a ja sobie z tym radzić? Zostań z Nami to jakoś zawsze pomożemy, ale sama też musisz się w pewien sposób z tym "pogodzić" i jak tutaj RENA nasza Kochana być dzielną i walczyć o swoje, skoro @ była/jest to trzeba dzialać w odpowiednim czasie i już, długo się staraliście??
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Wika dobre to z siostrzenica !!
![]() Rena super że macie zielone światło, trzymam kciuki!! Któras mi jednak pozazdrościła bo Kamil wczoraj wstał o 5 na szczęście dziś już lepiej bo 6:30 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Krwawienie może być dłuższe niż normalny okres. Co do psychiki daj sobie czas,ciężko jet się pozbierać po poronieniu
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4723 |
|
Wtajemniczenie
|
Zeberko czeresniowa zapisana mam, kupie na bank, bo widze po was ze fajna seria, ale juz nie dam rady zamowic, musze kupic cos na miejscu, dlatego tak bardzo prosze was o porade
bo przeszlam pi sklepach I czarna magia. Nie wiem czy jakies auto kupic czy co... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
dla mojego syna wszystko co mam kółka jest atrakcyjne. bardzo atrakcyjne
zupełnie nie ma znaczenia wielkość czy model. jak widać kierownicę to się cieszy
|
|
#4725 |
|
Zadomowienie
|
Cześ dziewczyny.
Ja już po osunięciu zęba. Ciężko było, ale znieczulenie na razie trzyma. Siedzę z mrożonką marchew z groszkiem, a potem zupa krem będzie na obiad .Agatko pytasz co u mnie, no życie toczy się dalej. chyba będziemy się przygotowywać do starań. Na razie zapisałam się na prawo jazdy i to muszę ogarnąć. Potem będzie się łatwiej gdzieś zebrać z dwójką dzieci. Przykro mi, że dołączają nowe dziewczyny. Jednak nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Na pewno znajdziecie tu wsparcie w tych trudnych chwilach dla siebie. Z czasem wstąpi w was nowa nadzieja, ze i wy możecie zostać szczęśliwymi mamusiami, czego dowodem są kolejne ciąże na naszym wątku. Trzymajcie się |
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Perse, sto laty, życzenia i kwiaty
|
|
#4727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za szybką rekonwalescencję po wyrwaniu i za prawko ![]() w takim razie się podczepiam ![]() Perse wszystkiego najlepszego
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4729 |
|
Zadomowienie
|
Perse przyłączam się do życzeń
|
|
|
|
#4730 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję
![]() Od rana mam ekhm imprezę ![]() Wczoraj nam pękło w dwóch miejscach krzesełko do karmienia (tam, gdzie się montuje śruby) i dzisiaj rano zdjęcia, telefony, reklamacje. A moje dziecko mi zrobiło po śniadaniu prezent i obs.rało całego siebie i wszystko w kojcu, łącznie z ulubionymi zabawkami, więc akcja ratunkowa na dzień dobry. Ale takie rzeczy w domu Perse to normalka, więc się nawet specjalnie nie zdziwiłam. |
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Perse wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń
Przejrzałam jeden worek od bratowej...ciekawego nie ma nic .... tzn na ciuszki takie po domu mogą być więc trzeba będzie sie zaopatrzyć troszkę w nowe....tylko kiedy to będzie jak my się zebrać nie możemy aby jechać pooglądać wózki... a tu czas leci jak szalony....zaraz połowa sierpnia wybije....
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2014-08-06 o 13:09 |
|
|
|
#4732 |
|
Konto usunięte
|
Jeszcze chciałam napisać, że my sporo welurowych rzeczy nosiliśmy
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47592765]Jeszcze chciałam napisać, że my sporo welurowych rzeczy nosiliśmy
a no to rzecz jasna że nie na gołe ciałko mam ich sporo w każdym bądź razie chociaż ok 10szt to nie wiem czy tak sporo no ale damy radę
|
#4734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4735 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse 100 lat 100 lat i wszystkiego o czym marzysz
Dziewczyny czy ktoras ma spacerowke espiro magic? zastanawiam się nad kupnem..
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Perse wszystkiego najlepszego
![]() Hope u nas znowu Olek nie bawi się samochodami. Za to kocha wszelkie sortery. I książki oczywiście ![]() Witam nowe AM
|
#4737 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas natomiast jest ostatnio faza na zbieranie kamieni
i... jedzenia piachu z piaskownicy
|
|
#4738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem po 6 # i 5 z nich miałam około 5/6tc...tak naprawdę to wyglądało to jak późniejszy okres, nawet chyba nie był bardziej obfity...czy to było Twoje pierwsze #?? jeśli tak, to możesz na własną rękę zrobić kilka badań (hormony itp.) - choć po 1. nie zaleca się...jeśli chodzi o starania, to po naturalnym # spokojnie można starać się w pierwszym cyklu (ja tak zaszłam w ciążę - w 1cs po #), ale na pewno każda potrzebuje innej ilości czasu żeby się pozbierać... Cytat:
![]() Perse, sto lat, sto lat niech żyje nam!!! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47592609]A moje dziecko mi zrobiło po śniadaniu prezent i obs.rało całego siebie i wszystko w kojcu, łącznie z ulubionymi zabawkami, więc akcja ratunkowa na dzień dobry. [/QUOTE] ma wyczucie czasu ![]() Cytat:
![]() ========================= =================== ufff...my od rana w rozjazdach, ale WSZYSTKO załatwione
|
|
#4739 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatka spoko, my kupiliśmy wozek bodajże po miesiącu od narodzin
przez ten czas werandowalismy (Tosia ze stycznia)
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
hope ja bym postawiła na ksiażkę, lub sprzęt do robienia baniek mydlanych takich dużych
anna witaj perse 100 lat Cytat:
nie mieliście żadnych trudności? dziewczyny robię zakupy w gemini, może polecicie mi jakieś kosmetyki do pielęgnacji? co zazwyczaj zamawiacie z rzeczy dzieciowych? i co na twarde pięty?
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.

za awans 

nikt mnie jakoś specjalnie nie unikał, nie czułam się źle, więc kamień z serca, że obyło się bez płaczu 

Zostań z nami, dziewczyny tutaj są niesamowite
trzymamy mocno za Was!!

bo przeszlam pi sklepach I czarna magia. Nie wiem czy jakies auto kupic czy co...
a tu czas leci jak szalony....zaraz połowa sierpnia wybije....