Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-25, 09:14   #4711
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
najlepszego dla Alka

oby Emilce sie poprawilo

moja juz balaganu narobila powyciagala co sie dalo z szafek, nawet kurczaki wielkanocne wytargala lata z nimi i gada tatata

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

dziewczyny mam pytanie, ale nie zwiazane z dziecmi
kto to jest ta baletnica92 w klubie ?
Takie pytanie to chyba lepiej w kLubie zadać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 09:26   #4712
doughnut_agg
Zadomowienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Takie pytanie to chyba lepiej w kLubie zadać

aaaa, to nie mozliwe, ale oki dzieki
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 09:28   #4713
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ja próbuje sebka już kilka dni nagrac jak chodzi ale nie ma go kto asekurowac i nie daje rady sama bo jak mnie widzi to biegnie i robi bam
no mój też jak go nagrać chcę to zawsze się tajniaczy jakby na złość robił

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 09:30   #4714
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
najlepszego dla Alka

oby Emilce sie poprawilo

moja juz balaganu narobila powyciagala co sie dalo z szafek, nawet kurczaki wielkanocne wytargala lata z nimi i gada tatata

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

dziewczyny mam pytanie, ale nie zwiazane z dziecmi
kto to jest ta baletnica92 w klubie ?
To jest nasza tajna agentka która sprawdza wszystkie akta wizażanek które chcą dołączyć do klubu.

Dzień dobry noc spokojna, spaliśmy do 6.40 pogoda dalej cud miód więc jak Łobuz wstanie z drzemki to idziemy na spacer. Ja już się czuje o wiele lepiej, dziękuję wam za wszystkie życzenia zdrowia

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 09:32   #4715
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
To jest nasza tajna agentka która sprawdza wszystkie akta wizażanek które chcą dołączyć do klubu.
wysłannik szatana

Stary 2014-07-25, 09:33   #4716
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Nasza Hello Kitty

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 09:36   #4717
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Alka!

Isabel jak odkryłaś moc tych kolęd? Grasz je sobie w lipcu?

Ja juz nasz pokój tak przystosowałam ze wszystkie szafy i półki do metra od ziemi sa jego resztę poprzerzucałam wyżej i nie musze sie stresować ze dorwie cos niebezpiecznego. Jak mu grozę palcem to on mi na to robi papa nie wiem czemu nieraz sie cofnie jak zabraniam ale to musze miec grozna minę ogólnie to pracujemy na tej płaszczyźnie.

Co robicie na obiad? Mi chodzi po głowie pizza ale nie mam składników wiec szukam innego natchnienia.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 09:41   #4718
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej,witam się z ławeczki,jutro mąż do nas przyjedzie w niedzielę wracamy do domku,koniec wakacji,dobrze mi tu bylo u rodziców,no jak na wczasach,pojadlam dobrych obiadów,opalilam się,mam nową fryzurę i kupiłam trochę rzeczy dla siebie m.in 4 lakiery jeżeli macie okazję tak wyjechać to polecam

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Samba dzięki za cynk o lidlu,w zeszłym roku kupiłam body i nie bylam z nich zadowolona,za to dresik rewelacja,może i w tym roku tez beda

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-07-25, 09:42   #4719
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Sprawa wózka jest beznadziejna. Tz mówi ze łożysko od koła pękło

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej,witam się z ławeczki,jutro mąż do nas przyjedzie w niedzielę wracamy do domku,koniec wakacji,dobrze mi tu bylo u rodziców,no jak na wczasach,pisałam dobrych obiadów,opalilam się,mam nową fryzurę i kupiłam trochę rzeczy dla siebie m.in 4 lakiery jeżeli macie okazję tak wyjechać to polecam

Ja wyjeżdżam za tydzień. Jedziemy na babci urodziny a potem ja i leo znowu troche zostaniemy w moim domu. Zawsze dobrze mi to robi jednocześnie odpoczywam od rodziny tza i mam tam przyjaciółkę, koleżanki w tym tez z dziećmi. Juz sie cieszę

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-07-25, 09:44   #4720
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Chyba zmienię ławkę,ktoś słucha disco polo,małemu nie przeszkadza,mi od czau do czasu tez nie,no ale juz jak ktos sobie to jeszze śpiewa fałszujac niemiłosiernie to spadam

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Właśnie leci Ale ale Aleksandra koncert na zywo

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-07-25, 09:51   #4721
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
oglądałyście?, ja 3 razy po kolei
strasznie się wzruszyłam
http://www.youtube.com/watch?v=BRUIDdUHhfY
a to drugi ich występ
http://www.youtube.com/watch?v=-txlV...ion_3490115675
widziałam to już piękne
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
dzień dobry.

wstałam i mam oko jak gołota po walce. Ehhh. dobrze, że noga mniej boli.
oj biedna Ty

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

jej pogoda taka sobie ale może to i dobrze ze nie pada i nie grzeje może na spacerek się wybierzemy... musze pochwalić moją córcie bo uwaga właśnie przed chwilą zjadła 100 ml kaszki gdzie u niej to wyczyn ale... niestety nie szło nam podawanie jej łyżeczką wiec musiałam przebić jeden smoczek z butelki na większą dziurę i podałam jej przez butle no trudno..ważne ze zjadła i nie będzie krzyczeć ze jest głodna
Stary 2014-07-25, 09:56   #4722
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć!!

Sto lat Aluś!

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Ja póki co też nie kupuję wózka tzn. kupię parasolkę jak młody będzie chodził bo nie mam zamiaru w jednej ręce trzymać drepczącego Stanisława a w drugiej pchać wózek. W sumie ten Graco jest naprawdę lekki, zwrotny i jestem z niego bardzo zadowolona ale taka maluteńka parasolka to by się przydała. Może kupię na jesień

Dziś zauważyłam kropeczkę na dziąśle czyli mamy 7 zęba Tym razem idzie prawa, dolna dwójka. Pewnie następna w kolejce będzie lewa.
I się pochwalę - zrobiłam sobie makijaż permanentny oczu, górne kreski, moje marzenie 14 sierpnia idę na korektę.
brawo za zęba!

zazdroszczę makijażu. Ja miałam brwi u njlepszej linerzystki w mieście, dałam 1000 zł, a po roku juz prawie go nie było. Prawdopodobnie dlatego,ze strasznie mi krew leciała podczas malowania. I zrobiłabym znowu, ale szkoda mi kasy jeśli znów tak będzie...

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ale ze buty takie jak na dwor? bo kapcie to kumam

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

za zeba
co do kresek to super fajnie ze spelnilo sie twoje marzenire

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

no takie z twarda,ale elastyczną podeszwą. po domu wolę boso

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś swoją miesięcznicę obchodzi:

Aluś, który kończy 10 miesięcy
Lola mam nadzieję, że się nie złościsz za zdrobnienie Aleksander-Aluś
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta

szerokiej drogi

Misiaku marsz do lekarza

U nas od dwóch dni znowu pobudki Niestety tylko jedna nocka była przespana Emilce wychodzą kolejne ząbki. Jest właśnie niespokojna, strasznie pcha paluszki do buźki i nawet się ciągnie za włoski a wczoraj było chyba z 6 luźnych kupek. Dałam jej przed chwilą Nurofen

oj, biedna Emi

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Motyl, u Oli wczoraj była rehabilitantka i powiedziała, żeby Oli kupić sandały i czasem jej zakładać po domu, tylko dokładnie powiedziała jakie. Mówiłą, że generalnie im dłużej dziecko chodzi boso, tym lepiej, ale Ola ma trochę krzywe stopy i bardzo podwija palce, więc że w tym przypadku może jej to pomóc wyrobić nawyk prostowania
Tusia dużo staje na palcach i nie wiem, czzy to źle:/

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja tam bym dziecka dla tzw świętego spokoju nie ochrzciła gdyby w PL chrzcili tylko Ci którzy robią to naprawdę świadomie i w wierze, to dzieci nie chrzczonych byloby znacznie znacznie więcej i czułyby się "inne" czy "gorsze"

Motyl - co do butów to wg mnie najlepiej jak najwięcej boso, zwłaszcza oczywiście po domu. jeśli dziecko wykazuje jakieś nieprawidłowości w układaniu stóp (i to na tyle duże, że wymaga korekty, bo na początku to normalne że stópki układają się wręcz kosmicznie) to powinien to zauważyć lekarz i wtedy zaleca obuwie np z wkładkami.

Marysia np stawiała stopy trochę do środka, kazali czekać i dać jej czas do 2 urodzin. zalecili tylko kilka prostych ćwiczeń. ponieważ po 2 ur nadal stopa leciała do wew, to wtedy już zalecili po domu kapcie z wkładką do tego czasu biegała po domu boso (znaczy się w skarpetkach)
kurczaki,,żebym ja wiedziała kiedy jest nieprawidłowo

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Hejo

Ja-ika współczuję nocek

Misia jak tam syra?

Isabel ale ten Twoj klusio zboj ale mój to samo tylko szuka co tu zbroić
A dzisiaj spadl z łóżka bo nauczył sie na nie wchodzic ale z zejsciem ma juz problem i rzuca sie w przepasc na szcescie na dywan spadl i co najlepsze to go za reke trzymalam nie wiem jak to sie stało

Co do butow to ja kupiłam Mikiemu befado i sa super ale po domu i u nas na ogrodzie chodzi boso buty na placu zabaw uzywamy ma rozmiar 19 a teraz w lidlu maja byc crocsy od 19 jak mi się uda to kupię może sie tak ludzie na te dziecięce nie rzucą
ja w końcu kupiłam taakie http://www.befado.pl/kolekcje/obuwie...mowlece31-8733, palce jej nie wystają, taakże nie obije. niestety z różem, innych nie mieli (choć upatrzyłam sobie błękitno-beżowe w kratkę chłopięce, ale one już miały twardą podeszwę:/)

Cytat:

w kwestii porządków zanim zdąrzyłam odłożyc tel to wszystkie półki były puste
w braciach siła

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 09:59   #4723
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
jak to przeczytałam to sie do siebie usmiałam bo mi się przypomniało jak sebek strasznie uciekał przed kurczakiem

a tak w ogóle to witam czytam was i czytam ale nie mam mocy się odezwać i wbić
osttanie nocki to koszmar dla mnie /tz w pracy a sebek budzi sie kilka razy i wstaje b.wcześnie/ zwalam na zęby bo ewidentnie idą dwójeczki ale ja pomału wymiekam po tylu nockach...zwłaszcza że adi tez ostatnio się budzi i coś steka....a to siku a to piciu a to boje sie, a to boli mnie coś ..bla bla bla i zawsze ja wstaje bo tz nigdy nic nie słysze.....zanim on usłyszy to już bedzie ryk na całego i w zasadzie dopiero wtedy wstaje jak ja musze zdwójką dawać rade i jest ryk nieziemski
co do wózków to myśle laryska że nikt tu nie krytykuje bo nie ma czego ja przy adim miałam używana /tak madziuchna używaną/ spacerówke bezimienna kupioną za 60zł i wysłużyła mi sie bardzo długo .....bardziej niz mocarny wózek ...teraz nie miałam zamairu kupować ale nauczona doświadczeniem że dużo wiecej używałam wózka lekkiego bede potrzebowała/ tymbardziej przy dwójce dzieci bedzie lepiej z wyjsciami/. nie kupowałabnym nowego ale ten stary strasznie sie zniszczył i materiał wypłowiał wiec wstyd nawet koło domu było wyciagąć.

misia brawa dla kornela ale szczerze to wątpię w to żebyś tak szybko odpieluchowała kornika ...oczywiście trzymam kciuki ale jednak wydaje mi sie za mały jeszcze adi wcześnie robił do nocnika ale mimo wszystko calkowite odpieluchowanie trwało dość długo ...mają c 3 lata na noc i tak zakładałam pampersa bo sie powódź zdarzała ...u m,atal zresztą też
dobra juz nic nie pisze bo sie za bardzo rozpisałam ....muszę zacząc na bieżąco pisać
współczuje nocek niestety i ja sama w nocy wstaje ale mój tż akurat jeżdzi samochodem cały dzień no i musi być w miare wypoczęty wiec go nie ganiam ale w weekend czasem go gonie bo już nie mam czasem siły a co dopiero przy dwójce wspólczuje
Stary 2014-07-25, 10:03   #4724
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

Ja juz nasz pokój tak przystosowałam ze wszystkie szafy i półki do metra od ziemi sa jego resztę poprzerzucałam wyżej i nie musze sie stresować ze dorwie cos niebezpiecznego. Jak mu grozę palcem to on mi na to robi papa nie wiem czemu nieraz sie cofnie jak zabraniam ale to musze miec grozna minę ogólnie to pracujemy na tej płaszczyźnie.

Co robicie na obiad? Mi chodzi po głowie pizza ale nie mam składników wiec szukam innego natchnienia.
.
Też mnie to zastanowiło z tymi kolędami ale w sumie każdy patent jest dobry. Ja też mam problem z groźną miną, a bez miny sobie mogę gadać Ja nie robię nic odkrywczego, bo mam rosół i zrobię z niego pomidorową
Cytat:
Hej,witam się z ławeczki,jutro mąż do nas przyjedzie w niedzielę wracamy do domku,koniec wakacji,dobrze mi tu bylo u rodziców,no jak na wczasach,pojadlam dobrych obiadów,opalilam się,mam nową fryzurę i kupiłam trochę rzeczy dla siebie m.in 4 lakiery jeżeli macie okazję tak wyjechać to polecam

.
Fajnie, że odpoczęłaś. Ja jadę w połowie sierpnia na 3 tygodnie do rodziców, bo mąż się będzie rehabilitował. Nie wiem, czy wytrzymam tyle, z właszcza że będę z Olą musiała spać w pokoju, a się odzwyczaiłam już, ale za to moja mama się nią zajmie trochę na pewno

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 10:05   #4725
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś swoją miesięcznicę obchodzi:

Aluś, który kończy 10 miesięcy
Lola mam nadzieję, że się nie złościsz za zdrobnienie Aleksander-Aluś
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta

szerokiej drogi

Misiaku marsz do lekarza

U nas od dwóch dni znowu pobudki Niestety tylko jedna nocka była przespana Emilce wychodzą kolejne ząbki. Jest właśnie niespokojna, strasznie pcha paluszki do buźki i nawet się ciągnie za włoski a wczoraj było chyba z 6 luźnych kupek. Dałam jej przed chwilą Nurofen
wszystkiego naj dla Alusia!!

no i żeby Emi tak nie cierpiała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-25, 10:15   #4726
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć!!

chyba nie jest to złe, podobno wszystkie dzieci tak na początku robią. U Oli jest problem, że ona na boki wykrzywia stopy i do tego jeszcze bardzo mocno podwija palce pod spód

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

A w ogóle to nie pisałam wam, że Ola nawykowo przenosi ciężar ciała na lewą stronę jak siedzi, jedną nogę ma prostą, a drugą zgiętą i przez to jej się krzywią plecy. Można wyczuć, że jakby ma mocniejsze mięśnie po lewej stronie kręgosłupa, bardziej wystają. I rehabilitantka powiedziała, że to może doprowadzić do skrzywienia kręgosłupa a podobno jak się nie wyrówna takiego czegoś zanim dziecko zacznie chodzić, to skrzywienie można wyćwiczyć dopiero jak już dziecko jest większe i rozumie i wykonuje polecenia. No i się trochę martwię, bo chcieliśmy się z nią umawiać co 2 tygodnie, skoro Ola poszła ruchowo do przodu i już nie ma opóźnień, tylko nadal to obniżone napięcie. Nie bardzo mamy kasę na wizyty co tydzień, ale chyba trzeba będzie się spiąć w takiej sytuacji. A mi jest ciężko z nią ćwiczyć w domu, bo ona już się nie daje tak łatwo. Pani kazała jej podkładać coś pod tyłek jak siedzi, np zwinięty ręcznik pod ten lewy pośladek, żeby ją pchać na prawą stronę, ale to średnio wychodzi, bo Ola siedzi 3 sekundy, po czym idzie dalej i znowu siada źle

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-07-25, 10:15   #4727
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
chyba nie jest to złe, podobno wszystkie dzieci tak na początku robią. U Oli jest problem, że ona na boki wykrzywia stopy i do tego jeszcze bardzo mocno podwija palce pod spód
w sensie staje tak na bokach stóp?

muszę się dokładnie przyjrzeć czy Tusia tak nie robi.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 10:16   #4728
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze moj tez tak podwija palce nieraz tak stanie na nich ze aż mam ciarki.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-07-25, 10:19   #4729
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
w sensie staje tak na bokach stóp?

muszę się dokładnie przyjrzeć czy Tusia tak nie robi.
Tak staje na bokach stóp, ale głównie chodzi o to, że tak jakby bardzo mocno podwija palce pod spód. Ja znią próbuję ćwiczyć, żeby równo obciążała stopy, ale kurcze były te ćwiczenia prostsze, jak Ola się tyle nie ruszała

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Motylku, ale jeszcze ci powiem na pocieszenie w razie czego, że ta rehabilitantka mówi, że ogólnie takie rzeczy, jak te stopy często się same wyrównują i nie zawsze trzeba się tym przejmować. Chodzi raczej o to, że u dzieci, któe już mają jakieś problemy trzeba bardziej uważać, bo jedno pogłębia drugie

Pawełek 20.03.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-25, 10:44   #4730
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
(...)

Co do butow to ja kupiłam Mikiemu befado i sa super ale po domu i u nas na ogrodzie chodzi boso buty na placu zabaw uzywamy ma rozmiar 19 a teraz w lidlu maja byc crocsy od 19 jak mi się uda to kupię może sie tak ludzie na te dziecięce nie rzucą
kaska nie licz na to ludziom na hasło "promo w lidlu" palma odbija
Cytat:

w kwestii porządków zanim zdąrzyłam odłożyc tel to wszystkie półki były puste
dają chłopaki radę
Cytat:
Isabel mi się wydaje że inne dzieci też takie są

Dzisiaj P jest to nagram film jak on wlazi na to łóżko bo ktos musi asekurowac jak ja mam aparat w rękach
kaskader Ci rośnie
Cytat:
wysłannik szatana
prawa ręka Procedury

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 10:46   #4731
angelikada
Wtajemniczenie

zaraz na głowe dostane :| trzeci dzień pod rząd tylko mama mama mama i mruczenie stękanie marudzenie :|
Stary 2014-07-25, 10:59   #4732
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
wysłannik szatana

Cytat:
Nasza Hello Kitty

Cytat:

Dzień dobry noc spokojna, spaliśmy do 6.40 pogoda dalej cud miód więc jak Łobuz wstanie z drzemki to idziemy na spacer. Ja już się czuje o wiele lepiej, dziękuję wam za wszystkie życzenia zdrowia

dobre jesteście
Cytat:

u mnie pizza była dwa dni temu na specjalne zyczenie adriana i potem nie miał kto tego jeśc wiec zaniosłam siostze i mamie i dobrze że tescei przyjechali bpo jak zaniosłamtż na budowe to paagrdził mówiac ze najedzony obiadem
Cytat:
Chyba zmienię ławkę,ktoś słucha disco polo,małemu nie przeszkadza,mi od czau do czasu tez nie,no ale juz jak ktos sobie to jeszze śpiewa fałszujac niemiłosiernie to spadam

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Właśnie leci Ale ale Aleksandra koncert na zywo

właśnei dzisiaj z adim balowalismy do disco polo
Cytat:
Cześć!!

Sto lat Aluś!

brawo za zęba!

zazdroszczę makijażu. Ja miałam brwi u njlepszej linerzystki w mieście, dałam 1000 zł, a po roku juz prawie go nie było. Prawdopodobnie dlatego,ze strasznie mi krew leciała podczas malowania. I zrobiłabym znowu, ale szkoda mi kasy jeśli znów tak będzie...

no takie z twarda,ale elastyczną podeszwą. po domu wolę boso

oj, biedna Emi

kurczaki,,żebym ja wiedziała kiedy jest nieprawidłowo

ja w końcu kupiłam taakie http://www.befado.pl/kolekcje/obuwie...mowlece31-8733, palce jej nie wystają, taakże nie obije. niestety z różem, innych nie mieli (choć upatrzyłam sobie błękitno-beżowe w kratkę chłopięce, ale one już miały twardą podeszwę:/)

w braciach siła
fajne butki
dziękuję za taką siłe to ja tez powinnam mieć podwójną
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 11:16   #4733
Madziuchna27
Zakorzenienie

Hejo!

Byłam dziś w medycynie pracy na badaniach.... Jezu, w tej przychodni pracują sami emeryci, lekarze-staruszkowie W pewnym momencie z gabinetu wyłoniła się okulistka (względnie młoda, bo jakieś 40 kilka lat) po jakimś masywnym udarze/wylewie, ledwo szła o laseczce po korytarzu, ciągnąc nogami... ale normalnie przyjmowała pacjentów. Ech!

a na 14.40 do gina
Cytat:
Ale macie hity z ta wozkowa rozkmina
Madziuchna ale pojechalas- bankowo jutro mops Ci na chate wjedzie bo jestes patolem kupujacym uzywany wozek

Cytat:

i nie masz blizn?
mojej t. się brwi nie przyjęły i ma takie rude kreski w miejscu, gdzie był ten makijaż robiony z kolei moja mam chciała zrobić to oczy jej spuchły od razu po posmarowaniu tym żelem znieczulającym, bo się okazało, że jest uczulona na lidokainę... dobrze, że nigdy u dentysty nie robiła zębów ze znieczuleniem to mogło być groźnie...

Cytat:

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

A w ogóle to nie pisałam wam, że Ola nawykowo przenosi ciężar ciała na lewą stronę jak siedzi, jedną nogę ma prostą, a drugą zgiętą i przez to jej się krzywią plecy. Można wyczuć, że jakby ma mocniejsze mięśnie po lewej stronie kręgosłupa, bardziej wystają. I rehabilitantka powiedziała, że to może doprowadzić do skrzywienia kręgosłupa a podobno jak się nie wyrówna takiego czegoś zanim dziecko zacznie chodzić, to skrzywienie można wyćwiczyć dopiero jak już dziecko jest większe i rozumie i wykonuje polecenia. No i się trochę martwię, bo chcieliśmy się z nią umawiać co 2 tygodnie, skoro Ola poszła ruchowo do przodu i już nie ma opóźnień, tylko nadal to obniżone napięcie. Nie bardzo mamy kasę na wizyty co tydzień, ale chyba trzeba będzie się spiąć w takiej sytuacji. A mi jest ciężko z nią ćwiczyć w domu, bo ona już się nie daje tak łatwo. Pani kazała jej podkładać coś pod tyłek jak siedzi, np zwinięty ręcznik pod ten lewy pośladek, żeby ją pchać na prawą stronę, ale to średnio wychodzi, bo Ola siedzi 3 sekundy, po czym idzie dalej i znowu siada źle
a rehab. na NFZ?

Cytat:
Kurcze moj tez tak podwija palce nieraz tak stanie na nich ze aż mam ciarki.

nasz też podwija mimo, że nie chodzi, ale jak siedzi to tak robi
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
prawa ręka Procedury

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 12:25   #4734
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
a ja dzisiaj patrzyłam za bucikami dla młodej i babka w sklepie mówiła,że rodzice kupujący u niej buciki od lekarzy słyszeli,że dobrze jk dziecko czasem po domu chodzi w butach, bo wtedy uczą się prawidłowo stawać, a nie na palcach.
Natala co ty o tym myślisz?
ja chyba tak zrobię, kupię buciki i będziemy ubierać tak na 15 min w ciągu dnia chociaż żeby dobrze stawiała te stópki

Cytat:
jak to przeczytałam to sie do siebie usmiałam bo mi się przypomniało jak sebek strasznie uciekał przed kurczakiem

a tak w ogóle to witam czytam was i czytam ale nie mam mocy się odezwać i wbić
osttanie nocki to koszmar dla mnie /tz w pracy a sebek budzi sie kilka razy i wstaje b.wcześnie/ zwalam na zęby bo ewidentnie idą dwójeczki ale ja pomału wymiekam po tylu nockach...zwłaszcza że adi tez ostatnio się budzi i coś steka....a to siku a to piciu a to boje sie, a to boli mnie coś ..bla bla bla i zawsze ja wstaje bo tz nigdy nic nie słysze.....zanim on usłyszy to już bedzie ryk na całego i w zasadzie dopiero wtedy wstaje jak ja musze zdwójką dawać rade i jest ryk nieziemski
co do wózków to myśle laryska że nikt tu nie krytykuje bo nie ma czego ja przy adim miałam używana /tak madziuchna używaną/ spacerówke bezimienna kupioną za 60zł i wysłużyła mi sie bardzo długo .....bardziej niz mocarny wózek ...teraz nie miałam zamairu kupować ale nauczona doświadczeniem że dużo wiecej używałam wózka lekkiego bede potrzebowała/ tymbardziej przy dwójce dzieci bedzie lepiej z wyjsciami/. nie kupowałabnym nowego ale ten stary strasznie sie zniszczył i materiał wypłowiał wiec wstyd nawet koło domu było wyciagąć.
no Sebuś bidula się wystraszył kurczaka
słabo z tymi nockami u Was oby się poprawiło

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
mały śpi, zasypiał całe 2 min. 75 s. przy kolędach

Cytat:
A dzisiaj spadl z łóżka bo nauczył sie na nie wchodzic ale z zejsciem ma juz problem i rzuca sie w przepasc na szcescie na dywan spadl i co najlepsze to go za reke trzymalam nie wiem jak to sie stało

te crocsy to fajne dla dzieci są? chcesz kupić Mikiemu na teraz czy na kolejne laato? kompletnie nie znam się na tych butach, nie wiem też skąd taki szał na nie, zdrowe czy jak?

Cytat:
no chyba lepiej teraz byłoby to wyćwiczyć szkoda później problemów z kręgosłupem

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
kaska nie licz na to ludziom na hasło "promo w lidlu" palma odbija
nie wiem czy dobrze pamiętam, ale te crocsy chyba od poniedziałku na promo są? bo ja w poniedziałek chce stanik sportowy upolować i może bluzę ciekawe czy zobaczę takie obrazki jak kiedyś na filmiku na yt

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

a jednak nie, crocsy od jutra
Stary 2014-07-25, 12:31   #4735
Snow_White1
Wtajemniczenie

Wybaczcie, nie pocytuję.

Napiszę, co u nas.
Byliśmy na krótkim 4-dniowym urlopie. Troszkę się bałam tego wyjazdu z niemowlakiem, choć wcześniej nocowal juz kilka razy poza domem. Okazało się, ze bylo świetnie. Nie płakał, nie marudzil. Rano jadł z nami śniadanie w hotelowej restauracji (od ok 3 tyg nie chce rano jeść kaszki, tylko kanapki i jajecznice). Obiad, deser, kolacje jadl sloiczki. Bylismy z nim na basenie i będziemy to kontynuować.
Ogólnie, zrobil się jakis taki "dorosły" wspina się i sie przytula, rozumie kilka słów, jak "daj", "misio", "autko", "mama", "tata", "Adas". Ulubione zabawki to autka, które puszcza po podłodze i robi przy tym "brrr" (jak go nauczylam, ze tak robia auta) i taka zabawka z ikei (klocki na powyginanych drutach, które można przesuwac). Stolik edukacjny poszedł juz w odstawke, ewentualnie sie na nim wiesza i nogi mu dyndaja lubi tez przewracac kartki ksiazeczek.
Jeszcze nie chodzi, ale ładnie stoi i potrafi wstac z kucków. Widze, ze boi się jeszcze dac kroczka. Ma czas
A ja 05.08 wracam do pracy. W sierpniu z malym zostaje tata, a potem niania. Ale myslimy nad zlobkiem od może nowego roku. Zobaczymy, ale chciałabym, żeby miał kontakt z dziećmi. U męża w firmie jest przedszkole z grupą żłobkowa, więc byloby wygodnie.

Stary 2014-07-25, 12:37   #4736
kaska87
Zakorzenienie

Motyl fajne buciki ja pokaze te Mikiego jak bede w domu bo teraz z telefonu nadaje

Ja jednak nie kupuje tych crocsow- piotrek mowi ze my takie nad morze na tydzien potrebujemy wiec szkoda 70zl w sumie racja bo i tak szybko syrka mu urosnie

Snow super ze wakacje w trojke udane no i ten żłobek u malza- do takiego bym chyba dziecko dala gdybym musiala bo blisko i mozna szpiegowac

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-07-25 o 12:39
Stary 2014-07-25, 12:50   #4737
papalinka83
Zakorzenienie

[QUOTE=Madziuchna27;474500 12]Hejo!
Sprawdzałam, że do neurologa się czeka jakieś 9 miesięcy,a poza tym najpierw pediatra musiałby dać skierowanie. Byłam z Olą na szczepieniu ponad tydzień temu, to w ogóle nie pytał lekarz o rozwój, bo bilans będzie za 2 miesiące, a każde dziecko się rozwija w swoim tempie a ta rehabilitantka do nas jeszcze wpada tak sprawdzić Olę, bo przychodziła częściej zanim Ola zaczęła siadać i raczkować, w sumie kilka wizyt, a bardzo pomogły, tylko ta kasa

Pawełek 20.03.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-25, 12:57   #4738
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
fajnie.
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 13:16   #4739
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 13:23   #4740
czaszka_
Zakorzenienie

witam się ostatnio malo mam strasznie czasu i nie ogarniam
mąż ma wolne więc w ciagu dnia jestesmy na ogrodzie albo gdzies jezdzimy, cos tam zalatwiamy a wieczory spedzamy razem we dwoje , moze w koncu któregos wieczoru tż mi odposci i uda mi sie porządnie nadrobic wizaz

Julia nadal marudna, ale tż pomaga więc dajemy rade we dwoje. Chcielismy jeszcze popytac innego lekarza co sie z nią moze dziać ze taka maruda i caly dzien mnie uczepiona i jazdy ma ze spaniem ale oczywiscie nikt nic nie wie, mamy sie zglosic do takiego osrodka rozwoju to termin dopiero na wrzesien w rzeszowie jest super 2 prywatnie pediatrow do ktorych tez chcialam sie wybrac to 1 na urlopie a drugi ma terminy dopiero za 2 tygodnie wiec pewnie poczekamy...
Wczoraj lekarka stwierdzila ze Julia ma czerwone gardlo i od razu przepisala antybiotyk i sie zastanawiam czy jej podawac czy odposcic narazie...co myslicie? i tak samo Julia ciągnie sie od paru dni za uszy i lekarka mowi ze nie wie dlaczego, moze to od gardla

a z dobrych wiadomosci to az łezka mi sie w oku kreci bo przez ostatni miesiac Julka nauczyla sie raczkowac, opanowala wspinanie sie na mnie i na kanape i od wczoraj chodzi (niepewnie jeszcze) wzdłóż kanapy

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości