|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
|
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry noc spokojna, spaliśmy do 6.40 pogoda dalej cud miód więc jak Łobuz wstanie z drzemki to idziemy na spacer. Ja już się czuje o wiele lepiej, dziękuję wam za wszystkie życzenia zdrowia
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysłannik szatana
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza Hello Kitty
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Alka!
Isabel jak odkryłaś moc tych kolęd? Grasz je sobie w lipcu? ![]() Ja juz nasz pokój tak przystosowałam ze wszystkie szafy i półki do metra od ziemi sa jego resztę poprzerzucałam wyżej i nie musze sie stresować ze dorwie cos niebezpiecznego. Jak mu grozę palcem to on mi na to robi papa nie wiem czemu nieraz sie cofnie jak zabraniam ale to musze miec grozna minę ogólnie to pracujemy na tej płaszczyźnie.Co robicie na obiad? Mi chodzi po głowie pizza ale nie mam składników wiec szukam innego natchnienia.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,witam się z ławeczki,jutro mąż do nas przyjedzie
jeżeli macie okazję tak wyjechać to polecamWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Samba dzięki za cynk o lidlu,w zeszłym roku kupiłam body i nie bylam z nich zadowolona,za to dresik rewelacja,może i w tym roku tez beda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Sprawa wózka jest beznadziejna. Tz mówi ze łożysko od koła pękło
![]() Cytat:
jednocześnie odpoczywam od rodziny tza i mam tam przyjaciółkę, koleżanki w tym tez z dziećmi. Juz sie cieszę![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zmienię ławkę,ktoś słucha disco polo,małemu nie przeszkadza,mi od czau do czasu tez nie,no ale juz jak ktos sobie to jeszze śpiewa fałszujac niemiłosiernie to spadam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Właśnie leci Ale ale Aleksandra koncert na zywoWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4721 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piękne ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- jej pogoda taka sobie ale może to i dobrze ze nie pada i nie grzeje może na spacerek się wybierzemy... musze pochwalić moją córcie bo uwaga właśnie przed chwilą zjadła 100 ml kaszki gdzie u niej to wyczyn ale... niestety nie szło nam podawanie jej łyżeczką wiec musiałam przebić jeden smoczek z butelki na większą dziurę i podałam jej przez butle no trudno..ważne ze zjadła i nie będzie krzyczeć ze jest głodna
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4722 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!!
Sto lat Aluś! Cytat:
zazdroszczę makijażu. Ja miałam brwi u njlepszej linerzystki w mieście, dałam 1000 zł, a po roku juz prawie go nie było. Prawdopodobnie dlatego,ze strasznie mi krew leciała podczas malowania. I zrobiłabym znowu, ale szkoda mi kasy jeśli znów tak będzie... Cytat:
![]() Cytat:
oj, biedna Emi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
współczuje nocek niestety i ja sama w nocy wstaje ale mój tż akurat jeżdzi samochodem cały dzień no i musi być w miare wypoczęty wiec go nie ganiam ale w weekend czasem go gonie bo już nie mam czasem siły a co dopiero przy dwójce wspólczuje
|
|
#4724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w sumie każdy patent jest dobry. Ja też mam problem z groźną miną, a bez miny sobie mogę gadać Ja nie robię nic odkrywczego, bo mam rosół i zrobię z niego pomidorową ![]() Cytat:
|
|
#4725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i żeby Emi tak nie cierpiała
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie jest to złe, podobno wszystkie dzieci tak na początku robią. U Oli jest problem, że ona na boki wykrzywia stopy i do tego jeszcze bardzo mocno podwija palce pod spód
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- A w ogóle to nie pisałam wam, że Ola nawykowo przenosi ciężar ciała na lewą stronę jak siedzi, jedną nogę ma prostą, a drugą zgiętą i przez to jej się krzywią plecy. Można wyczuć, że jakby ma mocniejsze mięśnie po lewej stronie kręgosłupa, bardziej wystają. I rehabilitantka powiedziała, że to może doprowadzić do skrzywienia kręgosłupa a podobno jak się nie wyrówna takiego czegoś zanim dziecko zacznie chodzić, to skrzywienie można wyćwiczyć dopiero jak już dziecko jest większe i rozumie i wykonuje polecenia. No i się trochę martwię, bo chcieliśmy się z nią umawiać co 2 tygodnie, skoro Ola poszła ruchowo do przodu i już nie ma opóźnień, tylko nadal to obniżone napięcie. Nie bardzo mamy kasę na wizyty co tydzień, ale chyba trzeba będzie się spiąć w takiej sytuacji. A mi jest ciężko z nią ćwiczyć w domu, bo ona już się nie daje tak łatwo. Pani kazała jej podkładać coś pod tyłek jak siedzi, np zwinięty ręcznik pod ten lewy pośladek, żeby ją pchać na prawą stronę, ale to średnio wychodzi, bo Ola siedzi 3 sekundy, po czym idzie dalej i znowu siada źle
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę się dokładnie przyjrzeć czy Tusia tak nie robi.
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieraz tak stanie na nich ze aż mam ciarki.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Motylku, ale jeszcze ci powiem na pocieszenie w razie czego, że ta rehabilitantka mówi, że ogólnie takie rzeczy, jak te stopy często się same wyrównują i nie zawsze trzeba się tym przejmować. Chodzi raczej o to, że u dzieci, któe już mają jakieś problemy trzeba bardziej uważać, bo jedno pogłębia drugie
|
|
#4730 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() prawa ręka Procedury
|
|
|
#4731 |
|
Wtajemniczenie
|
zaraz na głowe dostane :| trzeci dzień pod rząd tylko mama mama mama i mruczenie stękanie marudzenie :|
|
#4732 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
dobre jesteście Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziękuję za taką siłe to ja tez powinnam mieć podwójną
|
||||
|
|
|
#4733 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo!
![]() Byłam dziś w medycynie pracy na badaniach.... Jezu, w tej przychodni pracują sami emeryci, lekarze-staruszkowie W pewnym momencie z gabinetu wyłoniła się okulistka (względnie młoda, bo jakieś 40 kilka lat) po jakimś masywnym udarze/wylewie, ledwo szła o laseczce po korytarzu, ciągnąc nogami... ale normalnie przyjmowała pacjentów. Ech! a na 14.40 do gina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mojej t. się brwi nie przyjęły i ma takie rude kreski w miejscu, gdzie był ten makijaż robiony z kolei moja mam chciała zrobić to oczy jej spuchły od razu po posmarowaniu tym żelem znieczulającym, bo się okazało, że jest uczulona na lidokainę... dobrze, że nigdy u dentysty nie robiła zębów ze znieczuleniem to mogło być groźnie...Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#4734 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() słabo z tymi nockami u Was oby się poprawiło ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
szkoda później problemów z kręgosłupemnie wiem czy dobrze pamiętam, ale te crocsy chyba od poniedziałku na promo są? bo ja w poniedziałek chce stanik sportowy upolować i może bluzę ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- a jednak nie, crocsy od jutra
|
|
#4735 |
|
Wtajemniczenie
|
Wybaczcie, nie pocytuję.
Napiszę, co u nas. Byliśmy na krótkim 4-dniowym urlopie. Troszkę się bałam tego wyjazdu z niemowlakiem, choć wcześniej nocowal juz kilka razy poza domem. Okazało się, ze bylo świetnie. Nie płakał, nie marudzil. Rano jadł z nami śniadanie w hotelowej restauracji (od ok 3 tyg nie chce rano jeść kaszki, tylko kanapki i jajecznice). Obiad, deser, kolacje jadl sloiczki. Bylismy z nim na basenie i będziemy to kontynuować. Ogólnie, zrobil się jakis taki "dorosły" wspina się i sie przytula, rozumie kilka słów, jak "daj", "misio", "autko", "mama", "tata", "Adas". Ulubione zabawki to autka, które puszcza po podłodze i robi przy tym "brrr" (jak go nauczylam, ze tak robia auta) i taka zabawka z ikei (klocki na powyginanych drutach, które można przesuwac). Stolik edukacjny poszedł juz w odstawke, ewentualnie sie na nim wiesza i nogi mu dyndaja lubi tez przewracac kartki ksiazeczek.Jeszcze nie chodzi, ale ładnie stoi i potrafi wstac z kucków. Widze, ze boi się jeszcze dac kroczka. Ma czas ![]() A ja 05.08 wracam do pracy. W sierpniu z malym zostaje tata, a potem niania. Ale myslimy nad zlobkiem od może nowego roku. Zobaczymy, ale chciałabym, żeby miał kontakt z dziećmi. U męża w firmie jest przedszkole z grupą żłobkowa, więc byloby wygodnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl fajne buciki ja pokaze te Mikiego jak bede w domu bo teraz z telefonu nadaje
![]() Ja jednak nie kupuje tych crocsow- piotrek mowi ze my takie nad morze na tydzien potrebujemy wiec szkoda 70zl w sumie racja bo i tak szybko syrka mu urosnie Snow super ze wakacje w trojke udane no i ten żłobek u malza- do takiego bym chyba dziecko dala gdybym musiala bo blisko i mozna szpiegowac
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-07-25 o 12:39 |
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Madziuchna27;474500 12]Hejo!
![]() Sprawdzałam, że do neurologa się czeka jakieś 9 miesięcy,a poza tym najpierw pediatra musiałby dać skierowanie. Byłam z Olą na szczepieniu ponad tydzień temu, to w ogóle nie pytał lekarz o rozwój, bo bilans będzie za 2 miesiące, a każde dziecko się rozwija w swoim tempie a ta rehabilitantka do nas jeszcze wpada tak sprawdzić Olę, bo przychodziła częściej zanim Ola zaczęła siadać i raczkować, w sumie kilka wizyt, a bardzo pomogły, tylko ta kasa
|
|
#4738 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
witam się
ostatnio malo mam strasznie czasu i nie ogarniam mąż ma wolne więc w ciagu dnia jestesmy na ogrodzie albo gdzies jezdzimy, cos tam zalatwiamy a wieczory spedzamy razem we dwoje , moze w koncu któregos wieczoru tż mi odposci i uda mi sie porządnie nadrobic wizazJulia nadal marudna, ale tż pomaga więc dajemy rade we dwoje. Chcielismy jeszcze popytac innego lekarza co sie z nią moze dziać ze taka maruda i caly dzien mnie uczepiona i jazdy ma ze spaniem ale oczywiscie nikt nic nie wie, mamy sie zglosic do takiego osrodka rozwoju to termin dopiero na wrzesien w rzeszowie jest super 2 prywatnie pediatrow do ktorych tez chcialam sie wybrac to 1 na urlopie a drugi ma terminy dopiero za 2 tygodnie wiec pewnie poczekamy...Wczoraj lekarka stwierdzila ze Julia ma czerwone gardlo i od razu przepisala antybiotyk i sie zastanawiam czy jej podawac czy odposcic narazie...co myslicie? i tak samo Julia ciągnie sie od paru dni za uszy i lekarka mowi ze nie wie dlaczego, moze to od gardla ![]() a z dobrych wiadomosci to az łezka mi sie w oku kreci bo przez ostatni miesiac Julka nauczyla sie raczkowac, opanowala wspinanie sie na mnie i na kanape i od wczoraj chodzi (niepewnie jeszcze) wzdłóż kanapy
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

powyciagala co sie dalo z szafek, nawet kurczaki wielkanocne wytargala
lata z nimi i gada tatata 

dzieki
noc spokojna, spaliśmy do 6.40 
wiec szukam innego natchnienia.

za zeba
bo nauczył sie na nie wchodzic ale z zejsciem ma juz problem i rzuca sie w przepasc na szcescie na dywan spadl i co najlepsze to go za reke trzymalam nie wiem jak to sie stało 

niestety i ja sama w nocy wstaje
ale mój tż akurat jeżdzi samochodem cały dzień no i musi być w miare wypoczęty wiec go nie ganiam ale w weekend czasem go gonie bo już nie mam czasem siły a co dopiero przy dwójce wspólczuje 

z kolei moja mam chciała zrobić to oczy jej spuchły od razu po posmarowaniu tym żelem znieczulającym, bo się okazało, że jest uczulona na lidokainę... dobrze, że nigdy u dentysty nie robiła zębów ze znieczuleniem to mogło być groźnie...
w rzeszowie jest super 2 prywatnie pediatrow do ktorych tez chcialam sie wybrac to 1 na urlopie a drugi ma terminy dopiero za 2 tygodnie