Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-11, 14:14   #4711
Krzaki_w_stodole
Zadomowienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26

Sluchajcie, mam farbę venity z dodatkiem henny, ona nie ma utleniacza w sobie i czegoś tam jeszcze i tym samy trzyma się dosyć którko na włosach a siwych mało co kryje, mogę do niej dodac utleniacza? Bedzie dłuzej wtedy trzymac czy nie kombinowac lepiej?
Stary 2014-10-11, 14:28   #4712
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Potrzebuję bardzo ekonomicznej drukarki czarno - białej + skanera. Zastanawiam się nad kupieniem urządzenia wielofunkcyjnego Brother bądź drukarki HP 1300 laserowej + oddzielnie skanera. Czy ma któraś z Was sam skaner i czy jesteście z niego zadowolone? Jaki model/firmę polecacie? Skaner potrzebuję raczej doraźnie, ale potrzebuję skanować np. umowy do pracy i jakość musi być dość dobra. Jakie urządzenie polecacie? Szukam sprzętów używanych, urządzenie wielofunkcyjne Brother to koszt ok 200 zł z wysyłką, natomiast drukarka HP 1300 to 100 zł - mam więc jakąś stówę na skaner. Polecacie może jeszcze jakieś inne urządzenia wielofunkcyjne? Koszt drukowania przy obu wariantach wychodzi mi ok kilka groszy.
Mam urzadzenie wielofunkcyjne Brother. Polecam A tusze (zamienniki) kupuje na allegro po kilka zlotych.

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 14:41   #4713
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wolha Pokaż wiadomość
Tylko Brother, super urządzenia i tanie tusze, a HP to najgorsza drukarka jaka może być.
A ja mam właśnie odwrotnie.
Mam w domu 2 laserowe. Jedna hp, druga brother. Hp działa cały czas, mimo, że jest starsza, a u nowego brothera zaraz się zepsuły rolki podające papier.

Natomiast jeśli ktoś woli takie na tusz, to dla brothera da się znaleźć tańsze zamienniki, dla hp już trudniej. Więc zależy co kto potrzebuje. Mi się w tusze nie chce bawić, a i tak nie drukuję w kolorze.

Więc w przypadku dziewczyny poszukującej drukarki ze skanerem, bym brała jednak wielofunkcyjny brother. Czasem i w kolorze coś można wydrukować.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 14:48   #4714
Lottie69
Zakorzenienie

Jak sama szukałam drukarki to rozpytywałam wśród ludzi i każdy polecał brothera. TŻ mnie cenowo jeszcze uświadomił odnośnie cen tuszów, a że ja sknera, to się rzuciłam na brothera.
Bardzo fajnie drukuje, na skaner nie narzekam (chociaż użyłam go tylko kilka razy).
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 15:02   #4715
Wolha
Zadomowienie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;48484689]A ja mam właśnie odwrotnie.
Mam w domu 2 laserowe. Jedna hp, druga brother. Hp działa cały czas, mimo, że jest starsza, a u nowego brothera zaraz się zepsuły rolki podające papier.

Natomiast jeśli ktoś woli takie na tusz, to dla brothera da się znaleźć tańsze zamienniki, dla hp już trudniej. Więc zależy co kto potrzebuje. Mi się w tusze nie chce bawić, a i tak nie drukuję w kolorze.

Więc w przypadku dziewczyny poszukującej drukarki ze skanerem, bym brała jednak wielofunkcyjny brother. Czasem i w kolorze coś można wydrukować.[/QUOTE]

Mam hp, tusze są drogie, drukarka kiepsko drukuje, a skaner trzeba lekko docisnąć, bo środek słabo skanuje. Mój partner ma Brothera (dłużej niż ja hp) - tusze tanie i super drukuje. Poza tym były akcje, że po aktualizacjach hp drukarki psuły się i firma miała to gdzieś.

Wolha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 15:57   #4716
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

W pracy korzystam z drukarki HP (codzienne użytkowanie) i również nie polecam
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 16:00   #4717
eibhlin87
Zakorzenienie

mam hp 3w1, skanuje dobrze, druk- przy oryginalnych tuszach ok, kupiłam zamienniki i uzupełniane i nie da się drukować (tanie nie były), drukujemy na bardzo starej laserówce hp (ma jakieś 15 lat) a niedawno wyrzuciliśmy canona atramentową też sprzed 15 lat. Teściowie mają od kilku lat brothera i polecają
Stary 2014-10-11, 16:57   #4718
Syl993
Zadomowienie

Nie polecam hp wielki zlom a nie drukarka, tusze drogie, druk nie powalacy, skaner to jakis wielki zart, skanowala boki, dopiro jak kladlam jakas ciezsza ksiazke na srodek pokrywy to wychodzilo normalnie. Po aktualizacji drukarka zaczela tak wariowac, ze potrafila drukowac w nocy, mimo iz chcialam wydrukowac cos w dzien, wlaczala sie sama. Po kilku miesiacach padla totalnie, rolka nie ciagnela papieru, jesli juz go wciagnela to kartka gdzies sie skrecala w srodku firma hp umyla rece.
Brothera drukarki sa dobrej jakosci, masz taniutkie tusze w porownaniu do hp. W porownaniu do hp tusz po wydruku nie rozciera sie na kartce (zdarzylo mi sie to kiklkukrotnie w hp).
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 17:38   #4719
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Potrzebuję bardzo ekonomicznej drukarki czarno - białej + skanera. Zastanawiam się nad kupieniem urządzenia wielofunkcyjnego Brother bądź drukarki HP 1300 laserowej + oddzielnie skanera. Czy ma któraś z Was sam skaner i czy jesteście z niego zadowolone? Jaki model/firmę polecacie? Skaner potrzebuję raczej doraźnie, ale potrzebuję skanować np. umowy do pracy i jakość musi być dość dobra. Jakie urządzenie polecacie? Szukam sprzętów używanych, urządzenie wielofunkcyjne Brother to koszt ok 200 zł z wysyłką, natomiast drukarka HP 1300 to 100 zł - mam więc jakąś stówę na skaner. Polecacie może jeszcze jakieś inne urządzenia wielofunkcyjne? Koszt drukowania przy obu wariantach wychodzi mi ok kilka groszy.
Bardzo ten skaner Ci potrzebny? Dużo chcesz skanować? Może jednak aparat w komórce starczy? Jest do tego ekstra aplikacja - CamScanner, zarówno na Androida jak i na WinPhona. Wyprobuj!
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 18:09   #4720
201805170915
Konto usunięte

jak mogę odgrzać naleśniki? nie mam mikrofalówki ani nic takiego, tylko piekarnik z kuchenką jak rzucę je do piekarnika to będą zjadliwe?
201805170915 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 18:16   #4721
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez skeleton_ Pokaż wiadomość
jak mogę odgrzać naleśniki? nie mam mikrofalówki ani nic takiego, tylko piekarnik z kuchenką jak rzucę je do piekarnika to będą zjadliwe?

możesz, ale zawiń je w reklamówkę, bądź owiń w folię spożywczą, bo się zeschną na wiór

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 18:20   #4722
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Ja odgrzewałam na patelni, były trochę suche ale zjadliwe. Nie mam pojęcia jak będą po piekarniku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 18:30   #4723
201805170915
Konto usunięte

dziękuję
łomatko, nie mam ani patelni ani folii w domu
chociaż nie, mam papier do pieczenia
201805170915 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 18:32   #4724
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Bardzo ten skaner Ci potrzebny? Dużo chcesz skanować? Może jednak aparat w komórce starczy? Jest do tego ekstra aplikacja - CamScanner, zarówno na Androida jak i na WinPhona. Wyprobuj!
Bardzo, mój telefon Nokia e6 robi słabe zdjęcia, a ja dostałam dziś nową pracę w której będę skanować sporo dokumentów.

Co do drukarek - ja mam zarówno hp 1300 (cudo, tak ekonomiczne i nieproblemowe, że szok), jak i brother jakiś model urządzenia wielofunkcyjnego (co ciekawe, brat zgarnął go jako elektrozłom za free) i dwa te urządzenia kocham. Tylko w Brotherze trzeba pamiętać o wymianie kartridży i czasami można się upaprać (blondynki często) Znalazłam jednak na olx ziomeczka, który sprzedaje skaner za 25 zł - jeśli okaże się sprawny to chyba kupię Do tego hp 1300 za 100 - 20 zł rabatu przez urządzenie mobilne
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 19:26   #4725
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Dlaczego użytkownik/użytkowniczka mm444 został zbanowany kiedyśtam? ^^ Zastanawia mnie to bo miał/miała 15.000 postów :O

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 21:21   #4726
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Czy są jakieś miejsca, w których kupię prasę sprzed kilku miesięcy?
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 21:32   #4727
pitu pitu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bujdanaresorach Pokaż wiadomość
Czy są jakieś miejsca, w których kupię prasę sprzed kilku miesięcy?
U mnie na dworcu jest taki sklep z ksiązkami i starszymi gazetami.
pitu pitu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 21:35   #4728
summerisgone
Zakorzenienie

Czy znacie jakiegoś bloga/wątek w którym wypowiadają się osoby mieszkające same, gotujące zdrowo(!) dla jednej osoby, które nie mają za bardzo możliwości mrożenia wszystkiego?
Jedzenie różnorodnie bez marnowania jedzenia mnie nieco przerasta szczerze mówiąc oO
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 21:40   #4729
123456789ewa
Przyczajenie

Question Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26

witam wszystkim.
potrzebuje pomocy, otóż w wakacje zarejestrowałam się jako bezrobotna w urzędzie pracy, ale od października tego roku rozpoczęłam studia, a jeszcze się nie wyrejestrowałam (plan studiów mi na to nie pozwala, a studiuje w innym mieście niż mój UP ) i moje pytanie brzmi czy grozi mi za to kara? czytałam o konsekwencjach nie wyrejestrowania ale nie znalazłam nawet podobnego problemu do mojego. mogłabym wysłać np stosowne dokumenty i zaświadczenie, że się uczę i po sprawie? czy nie będzie tak łatwo? jakie grożą mi konsekwencje?
boję się, nie wiem czego mogę się spodziewać
mam nadzieje, że mi pomóżcie
Pozdrawiam!
123456789ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 21:57   #4730
Whim
...

Mam suszarkę nad wanną (takie drążki na sznureczkach ) mogę na tym powiesić zasłonę prysznicową?
Próbuję jakimś tanim kosztem to ogarnąć, wiem że mogę kupić drążek...

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 22:00   #4731
enamour
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Whim Pokaż wiadomość
Mam suszarkę nad wanną (takie drążki na sznureczkach ) mogę na tym powiesić zasłonę prysznicową?
Próbuję jakimś tanim kosztem to ogarnąć, wiem że mogę kupić drążek...
Pewnie, że możesz. My normalnie na ten pierwszy drążek od suszarki założyliśmy zasłonę. Ona ma przecież takie kółeczka zaczepiane, można je założyć na drążek.
Stary 2014-10-11, 22:13   #4732
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 123456789ewa Pokaż wiadomość
witam wszystkim.
potrzebuje pomocy, otóż w wakacje zarejestrowałam się jako bezrobotna w urzędzie pracy, ale od października tego roku rozpoczęłam studia, a jeszcze się nie wyrejestrowałam (plan studiów mi na to nie pozwala, a studiuje w innym mieście niż mój UP ) i moje pytanie brzmi czy grozi mi za to kara? czytałam o konsekwencjach nie wyrejestrowania ale nie znalazłam nawet podobnego problemu do mojego. mogłabym wysłać np stosowne dokumenty i zaświadczenie, że się uczę i po sprawie? czy nie będzie tak łatwo? jakie grożą mi konsekwencje?
boję się, nie wiem czego mogę się spodziewać
mam nadzieje, że mi pomóżcie
Pozdrawiam!
Zadzwoń do swojego up,ja wyrejestrowalam się wysyłając maila.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 22:14   #4733
_Aneta
Zakorzenienie

Ile płacicie za gaz (kuchenka + junkers)?
Byłam jakiś czas temu w gazowni w celu podłączenia gazu, wybrałam rachunki według prognozy co 2 miesiące bo stwierdziłam, że tak wygodniej, poza tym kompletnie nie miałam orientacji jakie będziemy mieć zużycie. Pani zapytała tylko co będzie na gaz, ja powiedziałam, no i tyle. I później uświadomiłam sobie, że nie wiem ile będę płacić Normalnie zapomniałam spytać o najważniejsze! W przyszłym tygodniu będę w nowym mieszkaniu to przejrzę papiery z gazowni i zobaczę czy jakaś faktura nie przyszła przypadkiem, ale chciałabym wiedzieć już orientacyjnie teraz, żeby zaplanować wydatki
Stary 2014-10-11, 22:33   #4734
baby montana
Zakorzenienie

Dużo.moi rodzice w zimie płacą nawet 600zl miesięcznie a mamy 18-21 stopni w domu.
Ale jeśli masz mieszkanie to trochę inaczej bo grzeją was sąsiednie mieszkania.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 22:42   #4735
Azmika88
Zadomowienie

Dziewczyny, jaki portal polecacie do założenia bloga? Dzisiaj próbowałam na bloggerze i jest zdecydowanie za mało przejrzyste wszystko, problem z ustawieniami, no i nie ma katalogu blogów, żeby można było sobie tematyczne poczytać.
Teraz trafiłam na blog.pl - co o nim myślicie? Czy może polecicie inne portale?
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 22:43   #4736
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Ile płacicie za gaz (kuchenka + junkers)?
Byłam jakiś czas temu w gazowni w celu podłączenia gazu, wybrałam rachunki według prognozy co 2 miesiące bo stwierdziłam, że tak wygodniej, poza tym kompletnie nie miałam orientacji jakie będziemy mieć zużycie. Pani zapytała tylko co będzie na gaz, ja powiedziałam, no i tyle. I później uświadomiłam sobie, że nie wiem ile będę płacić Normalnie zapomniałam spytać o najważniejsze! W przyszłym tygodniu będę w nowym mieszkaniu to przejrzę papiery z gazowni i zobaczę czy jakaś faktura nie przyszła przypadkiem, ale chciałabym wiedzieć już orientacyjnie teraz, żeby zaplanować wydatki
100zł/2 m-ce - duuuużo gotujemy
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 22:44   #4737
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Dużo.moi rodzice w zimie płacą nawet 600zl miesięcznie a mamy 18-21 stopni w domu.
Ale jeśli masz mieszkanie to trochę inaczej bo grzeją was sąsiednie mieszkania.
Ogrzewanie nie jest na gaz, mam z sieci miejskiej. Na gaz tylko kuchenka i junkers czyli gotowanie i ciepła woda.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
100zł/2 m-ce - duuuużo gotujemy
Uff, bałam się, że więcej Dzięki

Edytowane przez _Aneta
Czas edycji: 2014-10-11 o 22:46
_Aneta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 22:47   #4738
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Ogrzewanie nie jest na gaz, mam z sieci miejskiej. Na gaz tylko kuchenka i junkers czyli gotowanie i ciepła woda.
za samo gotowanie mam z 30 zł na 2 m-ce
codziennie w sumie coś gotuję, choćby wode na herbate, mam czajnik, a herbatę lubie to 4 dziennie na pewno idą .
Stary 2014-10-11, 22:54   #4739
201801191006
Konto usunięte

u nas 130zł za 2 miesiące. też junkers + kuchnia.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 22:55   #4740
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

Cytat:
rzuć na patelnię
NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości